Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Intel Core i3 / i5 / i7 8xxx "Coffee Lake" és i5 / i7 / i9 9xxx “Coffee Lake Refresh” (LGA1151)
- Projektor topic
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Házimozi belépő szinten
- Home server / házi szerver építése
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Mi az optikai internet és hogyan működik?
-
PROHARDVER!
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tikakukac
titán
válasz
FoLey-v
üzenetére
Biztos belemegy annyi, csak ez is olyan, mint az összes többi folyadék. Hűtővizet cseréltem és írtak valami 5.6 litert. 3,5 liternél több nem jött ki, mert ugye a blokk meg hűtő és csövek tartanak valamennyit.
Ugyanez igaz itt is. Akkor tudnád ezt betolni ha csontszárazva kiszívnál mindent, azt meg ugye megoldani leginkább sehogy nem tudod. Vegyél 2-t, neked is az kell, mint a Z14XEP-be, tehát a zöld, aztán amit bele bírsz tolni, azt beletolod, a maradékból meg átmosogatod a szervót is. Ugyanaz kell abba is. Aztán cső.
-
Magnum_
nagyúr
Z18XER-be olajcserenel (ami nem szaraztoltes) mennyi olaj megy a motorba kb? Koszonom
-
Sanki
addikt
válasz
mohabá 007
üzenetére
Utolsó csap biztosan törött, azt már néztem korábban, többit nem tudom (miközben jár a motor nem merek matatni a térben...
).
Videó alapján hasonlósan mozoghat az egész nekem is. -
norrberth
addikt
Sziasztok!
5x110 Opel Astra H
Mi a gyári kerékcsavar méretei? -
Fandango
veterán
Az az ötletem támadt, hogy plasti dippel lefújnám a tetőcsomagtartó síneket (H Astra), mert már elég csúnyák.
Gondolom a tapadással nem lesz gond, ha előtte kicsit megpucolom a síneket, viszont a tartósság mennyire jó a plasti dipnek? -
Tikakukac
titán
válasz
FoLey-v
üzenetére
Ebből nem is nagyon van márka, szabvány anyagok vannak, szabvány méretek, hogy ez melyik gyártósor köpi ki az senkit sem érdekel

A váltóolajat semmi értelme tripla áron elkérni a márkaszerviztől. Cromaxban ott figyel ugyanaz az üveg amit ők is adnának neked még drágábban. Sőt, a Febi folyadéka is ott lesz, ami meg szintén ugyanaz, mint a gyári csak azt átcserpákolják

-
FoLey-v
addikt
válasz
Tikakukac
üzenetére
Nekem nemkell márkás csak egy szimplán csavar amit fogja a sárvélapot és ennyi. Azt hittem hogy valami másfajta csavar kell alá,de ha szimpla csavar is tökéletes akkor nekem az még jobb.

Kérdés többiektől:
Lassan befogok vásárolni,motorolaj,váltóolaj,szűrőt.
Na amiket kiszemeztem.
Motorolaj: Q8 Formula Special G Longlife 5W30 4+1l ami eddig is volt benne.
Váltóolaj: Hivatalos opel márkaszervízből fogom megvenni.
Szűrő: Hengstből a H90W26 cikkszám alapján jó lesz hozzá?A gyertyákat még nem néztem meg időlimit miatt majd megfogom.
-
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Na kopogás megoldódott olajcserével. Most már bele való 5w40-es került a korábbi 10w40 helyett. Persze új olajszűrő és légszűrő is mert utóbbi elmaradt tavaly bár nem volt nagyon vészes. A használt olajban kb 11ekm volt.
Tehát a lényeg hogy a nem bele való olaj utolsó pár ezer km-nél kopogott. Meglátom hosszú távon visszatér-e a kopogás.
A kérdéses emelkedőn ugyan úgy erőlködve megy fel de legalább nem kopog. Az is igaz hogy már odafigyelek rá hogy ne erőltessem szegény 2000-es fordulaton vagy alatta hegymenetben. Tehát vagy hagyom közepes gázon 3.-ban 70 körül hogy felmásszon vagy nagyobb gázzal 4.-ben 90-el de semmi esetre sem a kettő között. -
ntomka
nagyúr
válasz
ricsi8800gt
üzenetére
Akkor meg sem próbáltad összehozni az autó saját színeivel?

-
ntomka
nagyúr
válasz
ricsi8800gt
üzenetére
Állítható a színe, nem?
-
Tikakukac
titán
-
Sanki
addikt
Z14XEP twinport karnak folyamatosan kell járnia, ugye (terheléstől függetlenül)?
Nálam szerintem megszorult és csak minimális "lötyögést" végez, de csattog rendesen mellé...Pár napja lettem rá figyelmes, hogy mintha hangosabb lenne, eddig, amikor láttam járni akkor folyamatosan mozogta azt a 10-20 mm-t.
-
Tikakukac
titán
válasz
FoLey-v
üzenetére
Tapasztalatból tudom, hogy az alsókhoz a Ford meg Skoda meg nagyjából minden megfelelő lesz. Nekem azzal lett pótolva mikor felraktam az új haspáncélt.
Ha jól emlékszem egy laza 30%-a volt csak az Opeleshez képest. És mindenük megegyezett, totál szabvány csavarok voltak. -
ntomka
nagyúr
válasz
ricsi8800gt
üzenetére
Vagesz. Majd lősz egy képet messzebbről is bekapcsolva gyújtással együtt, hogy látszódjon hogy passzol a konzolhoz?
-
Magnum_
nagyúr
válasz
ricsi8800gt
üzenetére
Van fotod rola? Siman megy be 1:1-ben, vagy kell keret? Multikormany mukodik?
-
-
-
Magnum_
nagyúr
Fyi.
Valami mindig van. Delutan 20+ fok, na tesztelem a klimat. Olyan hangja volt beszartok, de tenyleg.. Hu mondom ez gaz. Hivom emberem, vazolom a szitut, aszondja ajjaj, kompresszor csere. De o nem klimazik. Faszom. Felhivtam a GUG elso talalatat 3.ker. 16.30kor. vigyem le. 5kor megnezik, nincs ebben gaz. 150gr. Az mondom gaz. Na akkor toltes. 17.40re kesz, probakor, csucsi, halk, iszonyat hideg. Orom, 15000 szamla nelkul, koszi, h azonnal fogadtal.
-
Magnum_
nagyúr
válasz
body007
üzenetére
szerintem alapozni kellene, úgy rá a festék meg a lakk. YT-on sok videó van, ha Te állnál neki. De dobd már fel, hogy így natúr milyen, ezüst autóhoz szerintem jó a fekete rács (kerettel).
Kukac: holnap hozza a futár, betesznek valami ajándékot is.. izgulok, mi lehet az
-
Magnum_
nagyúr
Kauffernek nem sikerult megugrania a par darabos rendelessm, kifizettem a teljes arat, de a dobozban nincs bent a pollenszuro.
-
Zabagep
csendes tag
Mármint a tutis féle

-
Zabagep
csendes tag
Nekem is ugyanez a fejegység van benne, szerintem nagyon jó ár/érték kategóriában. Én annyit rontottam el vele, hogy a mikrofon rossz felé vezettem ki, és csak a jobb1 napellenző tükör felé eső tartójáig ér el, így nagyjából kiabálnom kell, hogy ne messziről halljanak

-
-
FoLey-v
addikt
Nah megtaláltam és sárvédőlapnak hívják gm 13442977 számmal [link].
Ebbe milyen csavar is való a gm 11093773-as? -
maxika2004
őstag
Sziasztok!
B2-es Vectra digit klima vezérlő egység (három kör alaku) háttérvilágitásához keresnék led vagy bármilyen izzókat, lényeg hasonlitson az eredeti narancssárgásra !
(ha nincs akkor fehér, vagy piros )
esetleg konkrét linket lécci ahonnan megrendelhetném !
elöre is köszönöm a segitségeteket !

-
Feenyx
aktív tag
válasz
Tikakukac
üzenetére
Nem azt mondtam, hogy nem lehet beépíteni más gyártó fejegységét beépítőkerettel. Hanem , hogy egy ilyen se fog beleilleni a H Astra formavilágába/stílusába. De ez persze szubjektív. De minek csúnyítsuk el, ha van rá gyári megoldás?
Bár én még nem láttam olyan megoldást színre ami ne ütne el élőben a gyári színektől

-
ntomka
nagyúr
H Astra CIM modul javítást vállal valaki Debrecen-Nyíregyháza körzetében? Nem cserére, hanem erre gondolok.
-
válasz
mohabá 007
üzenetére
Szuper, köszönöm a segítséget.

-
mohabá 007
aktív tag
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Azért kérdeztem, hogy dob, vagy tárcsafékes e az autó, mert:
- automata utánállító csak a dobféknél van. ( kivétel b veki ).

- tárcsaféknél a kézifékkötél mechanikusan működteti a fékdugattyút.[kép]
Hibaforrás lehet, hogy a kötél túl koszos, elhasználódott, már szárazon nem mozog rendesen,ezért szorul.
Hibaforrás lehet, ha a mechanikus rész a lerakódott kosztól nem működik rendesen, vagy a visszanyomó rúgó törött.[kép]Érdemes mindkét oldalt rendbetetetni.
-
Motaba78
addikt
Sziasztok,
Autócserén gondolkodtam, egy j astra notchback 1.4 turbora 140le esett a választás. 0 km-es új autó.
enjoy+best felszereltséggel.A kinézettek között szerepelt a Dacia, Renault, Suzuki, Fiat és az Opel.
A keret adott volt nem volt olyan opció hogy még egy kicsit rakjunk hozzá. Ezekből kellett megtalálni az ár/érték arányból a legjobbat. Az Opelre esett a választás.
Olvasgatva hosszútávra használva olajcsere 10000km-enként, vezérműlánc 60000km-enként javasolt.
Nagyon mellényúltam a vásárlással? -
dewill79
tag
válasz
Pendragon911
üzenetére
Szia!
Létezik CD40 USB, azt nem tudom össze lehet-e párosítani az autóval... -
Feenyx
aktív tag
válasz
Pendragon911
üzenetére
Hello!
Ahhoz hogy egy USB-s adaptert tudj használni vele, Auxosnak kell lennie a fejegységnek. Enélkül nem fog menni. Ha nincs rajta Aux, akkor meg kell bontani a fejegységet és forrasztgatni kell. De nem mindegyik fejegység okosítható így fel!
Facebook csoportokban árulnak ilyen gyári fejegységeket, és azért mérföldekkel igényesebb megoldás, mint egy valamely gyártó 8 millió színben tündöklő fejegysége. H Astranál ugye már “egységet” képez a fejegység a műszerfallal.
-
Tikakukac
titán
válasz
Pendragon911
üzenetére
Az alatt azt értem, hogy kihangosítás, USB-s lejátszás, AUX és ég tudja még mit raksz be.
CD30 USB kulcsszavak után google ontja a változatokat ha illesztő kellene.
-
Pendragon911
aktív tag
válasz
Tikakukac
üzenetére
A BT-s fejegység alatt azt érted, hogy telefonról tudnék zenét hallgatni? Akkor már igazság szerint ott az aux a gyárban is, nyilván egyszerűbb egy vezeték nélküli lejátszás, de olcsóbb, ha nem cserélem ki a fejegységet
Egyébként az USB-s illesztő mit jelent ebben az esetben, tudsz valami képet vagy videót linkelni róla? -
Tikakukac
titán
válasz
Pendragon911
üzenetére
Van USB illesztő hozzá, de az ára az kb. ott van, mint egy BT-s fejegység ára
Én cserélném az egészet. -
Pendragon911
aktív tag
válasz
Tikakukac
üzenetére
Ha lehet hozzá valahogy USB-t varázsolni és úgy, hogy az normálisan használható, akkor természetesen maradna a rádió. Mondjuk most egy olyan autóról beszélünk, ami nem az enyém, csak autóvásárlás előtt állok és találtam egy H-s Astra-t, viszont nekem lényeges pont lenne az USB csati a rádión, ezért kérdésessé vált, hogy érdekel-e tovább így ez a kocsi, hacsak nem lehet bele valahogy USB-s megoldást varázsolni, kedvező áron.
-
Tikakukac
titán
válasz
Pendragon911
üzenetére
Gyárihoz kell USB vagy mehet szemétbe a gyári fej?
-
Pendragon911
aktív tag
Sziasztok! Érdeklődni szeretnék, hogy H jelű Astra-ban milyen módon lehetséges a gyári rádiót olyan megoldásra cserélni, amiben van USB csatlakozási lehetőség?
Köszi a választ előre is!
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- LEGO klub
- E-roller topik
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Intel Core i3 / i5 / i7 8xxx "Coffee Lake" és i5 / i7 / i9 9xxx “Coffee Lake Refresh” (LGA1151)
- Projektor topic
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Okos Otthon / Smart Home
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Alphine Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3024
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Natural Titanium-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4231
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3086
- HIBÁTLAN iPhone 13 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3732
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

ha használni is akarod, nem ajánlom.
).

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)