- Apple MacBook
- Szomorú jövőt vetít előre a dedikált GPU-knak a Jon Peddie Research
- Hobby elektronika
- Lítium-ion/Li-ion akkumulátorok
- Sokrétű MSI monitor érkezett profi babérokra törő játékosoknak
- Milyen asztali médialejátszót?
- Házimozi haladó szinten
- Egységesítené a frissítések kezelését a Microsoft
- Steam Deck
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
-
PROHARDVER!
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
alaves
addikt
válasz
N.YCityBoy #75889 üzenetére
Igy van. Egyébként én a CRT kijelző üveg felületéből indultam ki, annál biztos sérülékenyebb. Az LCD külső puha műanyag filmjénél pedig nyilván kevésbé sérülékeny az OLED.
-
-
alaves
addikt
válasz
Bile Demon #75885 üzenetére
Üvegnek hívják, de szerintem ez csak kijelzőtechnikai megnevezés, inkább üvegszerű polimer (polikarbonát vagy valami más). Minden esetre célszerű úgy bánni vele, mintha sérülékeny lenne.
-
Mankó
veterán
Ha egy Lg CX modellbe közvetlenül dugok egy PS5-öt, a hangot pedig az earc hdmi aljzatán egy csak Arc-ot tudó erősítőn keresztül veszem le, akkor milyen hang formátumokra számíthatok?
A tv nem tudja a DTS-t, de szerintem ez csak a tv-n futó alkalmazások esetén hátrány. Vilagosítsatok fel, hogy is van ez!
Köszi -
alaves
addikt
válasz
REauditor #75853 üzenetére
Mérnöki szemszögből azt mondanám, hogy a WOLED kijelző optimálisan megtervezett és legyártott a fő paraméterek vonatkozásában, tehát a tömege, merevsége, rugalmassága is (behatárolt költségkeretek között). A felgőzölt OLED réteg egy geometriailag stabil rétegen nyugszik, így maga a kép is megfelelően szabályos. A külső átlátszó védő réteg egyenetlenségének nincs jelentősége.
Azt nem tudom, hogy a Panasonic és a Sony mennyire kap 'félkész' kijelzőt az LGD-től. Lehetséges, hogy pl. a külső réteget, keretet ők illesztik rá (pl. JZ980 és A80J félig matt réteg). -
128bit
tag
válasz
N.YCityBoy #75880 üzenetére
Köszönöm
-
allein
addikt
Sziasztok. Mi az oka amiért nem találok minta videókat?
C2 LG. Régebbi E9-en van kettő minta videó.
-
-
128bit
tag
Sziasztok
Vásárlás előtt állok ,LG oledet szeretnék .
Alábbi két modell között mi a különbség ,megéri az újabbat drágábban megvennem?
LG OLED55A23LA és a LG OLED55C11LB -
-
-
REauditor
csendes tag
válasz
Pro Koryak #75868 üzenetére
Köszönöm. Lehet. Majd megfigyelem.
-
REauditor
csendes tag
válasz
N.YCityBoy #75867 üzenetére
-
Pro Koryak
addikt
Valószínű a külső réteg/layer hullámos, nem az egész panel.
-
válasz
blakey #75866 üzenetére
Biztos, hogy nem maga a panel hullámos, egész egyszerűen a fény úgy törik meg rajta, hogy torzulást okoz a visszaverődő kép amit látunk a kikapcsolt kijelzőn, ennyi...nem kell ezt tulmisztifikálni, teljesen normális jelenség, ne rémítsétek már meg szegény embert, meg,hogy cseréltesse a kijelzőt
-
blakey
titán
válasz
REauditor #75857 üzenetére
Maga a kijelző, tehát az egész "egység" egyenes, nem lehet hullámos, hajlított, stb, akinek olyan az cseréltesse. A panel maga is sík viszont a különböző rétegek okozhatnak optikai csalódást és úgy tűnik mintha nem lenne "kifeszítve" a panel, pedig valójában sík. Tudom, mert minden OLED-en érzékelhető a jelenség, hiszen eddig 1 adott technológia létezett.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
Panasonic-nál és Sony (83 coll) ilyet nem látsz.
Amúgy mikor a 77-es LG-ben panelt cseréltünk négyen (két szerelő, a szomszéd és én), úgy hajlott a kijelző, mint egy papír, komolyan azon lepődtem meg, hogy p...ba nem tört ketté és utána már én is láttam azt a torzulást, de lehet, hogy csak azért, mert direkt figyeltem. Szerintem meg nem normális jelenség, mert ha a "háta" kapna egy kitámasztást, akkor ez nem fordulna elő. (lásd első bekezdés).De a lényeg, hogy ez használatban nem látható, viszont ki tudja, hogy az évek alatt milyen degradáció éri a kijelzőt...(senki)
-
Ren Hoek
veterán
válasz
Ezen ne izgulj. Valakinek még a fém hátlapban és a teljes panelban is van egy kis csavarodás :) Nekem B7 nem teljesen sík az biztos. Pedig vigyáztam rá felrakáskor.
Ilyen méretben már tényleg nehéz megoldani ennél az anyagnál hogy tükörsima legyen, minden OLED/polimer/antireflex stb réteg.
-
válasz
HarryMason #75849 üzenetére
HDMI anya -apa és oda vezeted ahova akarod . ha 1 méter nem elég van két+ méteres is. [link]
Akár a Tv hátsó felén a vastagabb rész hátujára is teheted a készüléket nem látszik semmi a kábelből és az okosítóból sem. -
-
REauditor
csendes tag
válasz
N.YCityBoy #75854 üzenetére
Köszönöm a válaszodat.
Megnyugtatóan hangzik. -
leslien
nagyúr
válasz
N.YCityBoy #75854 üzenetére
minimál nálam is... Philips 55Oled856....
-
T560i
tag
válasz
Szia ! Ugyan ezt kérdeztem a Philipstől,ugyan ez a készülékem van! Ezt a választ kaptam! Tájékoztatjuk, hogy az ön által leírt jelenség a Philips oled tévék esetében megfelelnek a termék specifikációnak. Az oled panelek nem üvegből készültek, ezért a felületi egyenletlenségek elfogadottak, részei a specifikációnak.
-
válasz
Szerintem teljesen normális egy kijelző, főleg ha ekkora , bizonyos deformitása! Mivel eleve eléggé vékonyak az Oled panelek így főleg láthat az ember bizonyos torzulást, az általad említett kikapcsolt állapotában, tehát ez teljesen normális, szerintem...plusz nekem igaz LGC1 van, de ez lényegtelen, most néztem és én sem úgy látom a dolgokat benne mint egy tükörben(mivel nem is az😁), tehát nálam is van ilyesmi amit írtál!
-
REauditor
csendes tag
Sziasztok!
A véleményeteket, tanácsotokat kérem az alábbi megfigyelésemmel kapcsolatban:
Adott egy új Philips 55OLED806/12 készülék, ami az elmúlt kedden érkezett és leváltotta a jó öreg (2008-as) Pana plazmát. Kicsomagolás, talpak felszerelése, beüzemelés és ismerkedés. Minden ok. Elkezdődött a bejáratás.
Majd csütörtökön fali konzolra, a végleges helyére tettem a tv-t. Ezután vettem észre, hogy a kikapcsolt állapotban fekete tükörként viselkedő képernyőn visszatükröződő tárgyak, átlagos nappali szoba képe furcsán torzultnak, hullámosnak látszik, ha oldalról, lapos (kb. 10 fokos) szögből nézek rá. Nagyobb betekintési szögből figyelve nem igazán, vagy egyáltalán nem látszik a tükörkép torzulása. Bekapcsolás után, üzem közben nem tapasztaltam semmi szokatlant.
Érdekelne a véleményetek, tapasztalatok. Láttatok már hasonlót? Ez normális lenne? Küldjem vissza?
-
Héliosz
tag
Ahogy látom LZ2000 Pana nincs még MO-n, pedig tűkön ülve várom, hogy láthassam... (már, ha egyáltalán ki lesz valahol állítva... MM-nál már csak online értékesítik a Panát, Euronicsben sosem volt kirakva csak 1-2 modell, talán Emag boltoknál ahol van fizetett kihelyezésük
)
-
anrab
addikt
válasz
Értem.
És+kábellel?
Vagy oldalt nem lehet? -
válasz
Akkor miért nem olyan falitartót veszel ami állítható
-
anrab
addikt
válasz
HarryMason #75840 üzenetére
90°
[link]
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
mimic1979 #75843 üzenetére
Külön beállítás kell mindenhez, a játékmódhoz is.
Megpróbálhatod akár az rtingses fehéregyensúly beállításokat is, de semmi garancia nincs rá, hogy szinhelyesebb lesz e vele a TV-d vagy éppen rosszabb mint a gyári kalibráció.
Max kipróbálod és ha nem tetszik akkor visszaállsz a gyári beállításra. -
Pola-Roid
aktív tag
válasz
N.YCityBoy #75826 üzenetére
Dune lejátszóval használom a tévét, szóval nálam szinte minden film és sorozat DV-ben megy (Pana óta a HDR10+ kivétel), PS5 meg HDR és ennyi a kínálat
Amúgy én is C1-et vettem volna, ha lett volna raktáron a MediaMarkt-ban, de sajna nem volt (honlap szerint most sincs).
-
mimic1979
aktív tag
Üdv.
Kérdésem a következő lenne:
Adott egy LG C1
Keresem a lehető legjobb beállításokat (fehéregyensúly, kontraszt stb.)
Ha erre van tapasztatalat hogy melyik áll legközelebb a tökéleteshez és kapnék egy linket azt megköszönném.Tudom, hogy a kalibrálás lenne a legjobb, de a közelben(Dabas) nincs senki, és amit eddig kértem ajánlatot, többe került az üzemanyag mint maga a beállítás.
Továbbá, a kérdésem az lenne, ha pl. Isf nappalinál beállítom a fehéregyensúlyt stb, azokból a beállításokból "dolgozik" HDR- ,DV , illetve Játék üzemmódban (PS5) anyagoknál vagy oda külön beállítás kell, és azt is be kell külön állítáni. Ha igen , és van arra egy jó link , újfent megköszönném.
-
anrab
addikt
válasz
HarryMason #75828 üzenetére
L alakú csatlakozó közbeiktatása.
-
Tyrone89
aktív tag
válasz
ricsip #75836 üzenetére
Annyira nem vagyok benne a témában, de ha virágboltból töltesz DV anyagokat akkor UFO971 és PapitaHD nevű releaserek munkáit töltheted, profil 8 DV-k single layer formában. UFO inkább remuxokat készít, PapitaHD inkább tömörített anyagokat helytakarékosság szempontjából, de nincs igazából szemmel látható különbség köztük. Ezek biztos hogy mennek a C1-en. Egyébként annyira ne bánkódjon senki szerintem ha nem megy profil 7 dual layer DV. Ezeket szemre szinte lehetetlen megmondani melyik melyik, véleményem szerint maximum akkor lehetne talán különbséget látni SL és DL DV között ha egymás mellett látnád őket. A single layer DV is jobb mint a "sima" HDR10 mert dinamikus metaadatokat használ. A HDR statikus. Szóval a dolby vision filmeknek jelenetenként változhat a fényerő optimálisan. Elvileg a feketék is még mélyebbek úgymond mint HDR-ben. Remélém nem írtam nagy hülyeségeket. Profil 5 DV-t talán a streaming szolgáltatók használnak?!
-
ricsip
addikt
-
Hysterycs
tag
Sziasztok,
Egy LG OLED65C12 típusú tv-m van, feltűnt, hogy a Profile 7 típusú Dual layer Dolby Vision tartalmakat csak HDR-ben hajlandó lejátszani Plex használatával, vagy akár direktben USB-n keresztül is. A Profle 5 és Profile 8 megy simán minden gond nélkül. Lehetséges, hogy a tv egyszerűen nem támogatja a Profile 7 DV-t? Ha így van, az elég gáz egy ilyen értékű tv-nél, valahogy az LG a promo anyagokban nem hívja fel a figyelmet erre. Mint ahogy a DTS támogatása is hiáynyzik.
Köszi a válaszokat!
-
törölt tag
válasz
HarryMason #75831 üzenetére
Én csak arra használom néha, hogy a telefont tükrözzzem a tévére. De neked ez nem lesz jó akkor. Olyat nem lehet, hogy a tévé mögötti falrészbe süllyesztesz egy dobozt, amiben elvan a Chromecast? Nézegettem, hogy a csatlakozóknál a tévé hátulján esetleg elférhet-e, de ahhoz nagy szerintem.
Ill. az AirPlay 2 támogatott, de gondolom, nem akarsz emiatt telefont cserélni.
Jobbak nem jutnak sajnos eszembe, de talán másnak majd igen.
-
HarryMason
csendes tag
-
törölt tag
válasz
HarryMason #75828 üzenetére
Samsungnál a Smart View tükrözi a képernyőt, és a tévéről megy a hang is. Xiaomit nem ismerem, de náluk is csak van ilyesmi.
-
HarryMason
csendes tag
G2 tulajoktól kérdezném, hogy a Google Chromecast használat gondolom felejtős, ha falra szeretném cuppantani, a TV-t, mert nem fér el mögötte. Úgy tudom, Netflix, HBO Max app van a G2-n, jelenleg ezeket castolom leginkább telefonról a tévémre, de azért akad egyéb random oldal, amit így castolok. Valami alternatív megoldása nincs valakinek arra, hogy falra szerelés esetén is lehessen telóról (Xiaomi) castolni a G2-re?
-
-
peu407
senior tag
Megjött a C1-em... Munka után kicsomagolás és próba. Köszönöm mindenkinek az ajánlást!
-
-
TXT
őstag
Abban tudnatok segiteni, mit es honnan kellene letolteni egy uj oled beuzemelesenel, amivel le lehet tesztelni a panelt, hogy minden tekintetben hibatlan e? (Pixelhiba, szinhelyesseg, anomaliak mittudomen….)
-
-
Pola-Roid
aktív tag
Milyen negatív hatása van annak, ha folyamatosan 100-on van az pixelfényerő?
-
Lackooo84
nagyúr
Ezt mondtam én is, csak máshogy, a lényeg, hogy ez egy permamens folyamat (egyébként már többször belinkeltem régen) és ha valaki túlzásba viszi, akkor a pixelek hamarabb elhasználódnak. De egyébként is ha még ghosting sincs, tök homogén a kijelző, akkor mégis minek kellene pixelfrissítőt futtatni?
-
-
powerup2
addikt
válasz
N.YCityBoy #75803 üzenetére
de mi megy napi 17 órába ?
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Nintendo Switch 2
- iPhone topik
- Apple MacBook
- Na! Ez egy JÓ utólagos autós fejegység - Minix CP89-HD
- Gyúrósok ide!
- Yettel topik
- Filmvilág
- Szomorú jövőt vetít előre a dedikált GPU-knak a Jon Peddie Research
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro - M4 Pro 24GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- LG 42C4 - 42" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
- Beszámítás! Lenovo Legion Slim 5 16AHP9 notebook - R7 8845HS 16GB RAM 512GB SSD RTX 4060 8GB Win11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged