Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Autós kamerák
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Házimozi belépő szinten
- Nubia Red Magic Astra - táblajáték
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Apple MacBook
- Házimozi haladó szinten
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Bile Demon #75999 üzenetére
-
Bile Demon
őstag
válasz
N.YCityBoy #75998 üzenetére
Amikor először érdeklődött, még rajta volt a jobb oldalán egy teljes magasságú papír élvédő, amitől nem látszott.
[link] -
rainman72
nagyúr
válasz
bnorci71 #75994 üzenetére
Jó de nem láttam,sorry.
Plus napi 15 órában dolgozok,kb 2 órám volt eddig a tvre mióta megjött kedd este.
Már azzal felcsesztek hogy egy hét alatt ért ide.
Idegállapotban voltam Mónika
Sajnáltam vna vissza küldeni.
Az oldal csík meg azért volt még rajta mert nem volt idő felrakni a falra.
Szóval minden össze jött ellenem. -
rainman72
nagyúr
válasz
blakey #75991 üzenetére
Köszönöm urak mindig tanul az ember itt vmit,jó itt lenni köztetek
Én ma vissza küldtem volna,de 1 nem voltam itthon 2 nem jöttek érte.
Igaz hogy szar volt a csomagolás,nem volt pántolva, a 4 műanyag csipeszből csak 1 volt meg,de az se fogott semmit se.
De úgy voltam vele ezért az árért ezt elnézem.
A futár alig tudta szegény behozni,ketten voltak,meg teljesen alul kellett fogni mert ki akart csúszni a tv a dobozból.
A másik hogy ritka nehéz valami csak a talp 14kg kb
De végül happy end -
blakey
titán
válasz
ribarszki #75987 üzenetére
Nem alap, fontos a jó csomagolás és az nem feltétlenül egy vékony fólia, a merevítés és a stabil rögzítés jobb tud lenni. Többnyire a Samsung és LG használ fóliát, a többi gyártó nem feltétlenül, a Philipsemen nem volt fólia, cserébe kívülről kartonlapokkal volt merevítve.
-
-
rainman72
nagyúr
válasz
N.YCityBoy #75984 üzenetére
Nem vok otthon.
14napig nem szoktam teljesen szét szedni a tv-t,de így már csak megnézem.
Kinek van itt Hisense 65A9G?
Van rajta fólia? -
leslien
nagyúr
Philips 856 szeretnék összekötni a pc -vel hdmi kábel segítséggel.. van vmi trükk? mert sehogy sem sem akar összejönni..
-
-
blakey
titán
válasz
rainman72 #75978 üzenetére
Hajszálkarcos, valószínűleg a ráhelyezett fólia vagy kartonlap okozta amikor rá- vagy lehúzták, esetleg beszereléskor nem emelték a panelt hanem "húzták" az asztalon, stb. Ez "sérülés", de Sonytól ez nem idegen, legalábbis több Sony TV-men voltak hasonló (sokkal kevesebb) karcok, CRT-n, LCD-n egyaránt, még tökéletes, makulátlan Sonym nem volt, mondjuk a képeken láthatóhoz képest sokkal kevesebb volt, egyáltalán nem volt zavaró és csak közelről és megvilágítva lehetett látni 3-4 hajszálkarcot, ilyen erősen karcos esetében én azonnal cseréltetném, bár ez nem lesz egyszerű.
-
rainman72
nagyúr
Aki látott már karcos oledet nézzen már rá erre,vagy aki tudja mi a bibi ezzel a tv-vel?
Köszi[link]
Aki látott már fényes tetejű xbox-ot,ps4-t karcosan az tudja miről beszélek,ez pont olyan. -
Vhiktor
Topikgazda
válasz
Pro Koryak #75959 üzenetére
Inkább ez:
[link]A mappából:
MP4-2c/Basic Settings/Black Clipping és White Clipping.Csak SDR anyagokhoz jó.
-
Mankó
veterán
Tudtok írni egy youtube linket, amivel lehet tv-t tesztelni? Beégést, tintinget meg hasonlókat szeretnék le ellenőrizni.
Köszi -
alaves
addikt
válasz
skullman00 #75971 üzenetére
-
skullman00
csendes tag
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem. Van egy LG OLED48C1 tv-m eddig egy Geforce 2070 super kártyával volt összekötve a Tv egy 10 méteres 2.0-ás HDMI kábellel ment minden rendesen semmi probléma nem volt (nem járékra csak filmnézés meg erre arra használtam ha nem volt kedvem a monitor előtt ülni). Most vettem egy Geforce 3080-as kártyát és azóta a 10 méteres HDMI kábellel nem működik rendesen csak 1024*768-as felbontást enged és át se rakja a monitorról csak akkor ha a DP kábelt kihúzom . Viszont oda vittem a gépet a TV mellé akkor egy rövid 2.1-es HDMI kábellel ami a PS5-höz járt azzal működik rendesen minden felbontás minden fasza. Az lenne a kérdésem hogy milyen HDMI kábelt ajánlanátok ami legalább 7.5 méteres, elég lenne a 2.0 amivel működne rendesen mert gondolom a kábellel lehet probléma, de ha más ötlet van azt is szívesen fogadom. Előre is köszönöm a segítséget.
Ha rossz helyre írtam akkor bocsánat nem tudtam hove lehetne fordulni ezzel a kérdéssel. -
powerup2
addikt
Van valakinek jó teszt mintája az élesség beállitásához ?
-
blakey
titán
válasz
bnorci71 #75968 üzenetére
Van Plex topik, ott olvasgass, érdeklődj, ez már túl van az OLED topik témáján. Amúgy meg igen, van egy általános rendszerezés amit minden alkalmazás szeretni fog, ezt érdemes elfogadni és aszerint rendszerezni. A film nem tv-sorozat és fordítva, a zene és a zenei videó is más kategória, stb.
-
bnorci71
addikt
válasz
Toth_Jani #75967 üzenetére
Na ez lehet hisz az Obi-Wan sorozat
a francért nem lehet ezt egyszerűre megcsinálni mozgóképes média igen akkor látszódjon, ez az amikor a szoftver okosabb akar lenni.
Én tudom mit hol keressek amikor ezek az okos alkalmazások meg behajintanak mindent egybe na ott találj meg valamit.Na és akkor eszerint a HD-Master Audio BD hivá kel sorolni.....
-
MrCheap
újonc
Köszönöm szépen a sok visszajelzést, tanácsokat és segítséget mindenkitől, királyak vagytok
-
bnorci71
addikt
válasz
blakey #75955 üzenetére
köszi
értetlen vagyok én de nagyon
a Serviio megosztással simán a tévé bépített lejátszója lejátszik egy fájlt amit a Plex nem is tölt be.
Már tegnap is volt hogy a könyvtárra lépve a könyvtár tartalmát nem töltötte be a Plex, tehát teljesen random nem látszanak mappák fájlok majd kilépve visszalépve látszik....
na küzdök vele kicsit csak azokat a mappákat adom meg amibe filmek vannak -
ricsip
addikt
válasz
MrCheap #75942 üzenetére
- Csak 1 v. 2 képi üzemmódra állítják be, ezért ha te más üzemmódban használnád, ott kalibrálatlan marad. Ez igaz az SDR módokra és a HDR módokra is.
- Állítólag 0 km-es állapotban nem is érdemes kalibráltatni, mert kb az első 100 óra alatt még változik is a kép, csak utána érdemes nekiállni. Illetve állítólag nem is profik csinálják, állítólag nem is szakszerűen, és állítólag az eredmény néha még ronthat is a gyári állapothoz képest (azaz "jobb" volt a kép, mielőtt hozzányúltak).
- Amit kapni fogsz sok oldalas mérési jegyzőkönyvet, abból 1 betű nem sok, annyit nem fogsz megérteni mit ábrázolnak a grafikonok (valójában ugye szöveg semmi nem lesz ebben a mérési jegyzőkönyvben, csak egy rakat before-after grafikon és diagram). Magyarázatot / értelmező szótárat nem mellékelnek hozzá, és akár 6 hónapot eltölthetsz fórumokban mint itt, meg YT videók nézegetésével, h. felfogd mit ábrázolnak valójában azok a grafikonok. Magyarul egy bizalmat fizetsz ki, h. aki csinálta az érti a dolgát és jó munkát végzett, mert te aki életében nem látott ilyen grafikonokat, semmilyen módon nem fogod tudni eldönteni h. amit látsz az megérte a rá kifizetett pénzt v. sem.
- A kalibrálási állapot nem menthető el későbbi visszaállítás céljaból, azaz ha bármikor factory reset-elni kell a TV-t, a tv visszaáll a gyári állapotra, és újra kell kalibráltatni. Garanciális pl. panelcsere esetén szintén elúszik a kalibráltság.Amúgy ez a kép kalibrálás olyan összetett tudomány, hogy ha nem végzel el egy számítógépes grafika kurzust (ezt itt most halál komolyan mondom nem túlzás), 5%-át nem érted a mögöttes okoknak és működésnek, hogy mit miért. Illetve lehet rosszul és kontár módon is csinálni. Ráadásul fullfogalmatlan laikusként ha 2 félig-meddig szagértőt összeeresztesz az arénába h. öljék meg egymást (gy.k. az egyik bekalibrált munkáját a másikkal megköpködteted), ott se fogsz tudni igazságot tenni közöttük, ha a 2 homlokegyenest ellentétes dolgokat állít ugyanarról a dologról.
Illetve az ide a fórumba látogató 100 emberből 98 se tudná megmondani szemre egy tetszőlegesen félrekalibrált tv-ről h. helyes-é vagy rossz. Ha meg rossz, akkor miért rossz, milyen paramétere pontatlan. És mennyire pontatlan (csak kicsit, vagy nagyon).
Szóval a mediamarkt kalibrálás valószínűleg értelmetlen pénzkidobás.
-
Toth_Jani
őstag
válasz
Logicman86 #75962 üzenetére
Nekem Sony A9 van ez úgy oldja meg hogy a 4 órát szintén összegyűjti, de kikapcsolás után még vár 4 órát, és csak utána indítja el a kompenzációt.
De én áramtalanítani szoktam ha tudom hogy 12 óránál hosszabb ideig nem lesz bekapcsolva, visszakapcsolás után a háttérben 2 perc alatt betölt az Android, és ha utána bekapcsolom ott folytatja ahol abbahagyta nem felejt el semmit.
Ránéztem és tényleg 28 watt a fogyasztása amíg háttérben bohóckodik az Android, ez azért komoly hiszen bekapcsolva is 75 watt. -
alaves
addikt
válasz
Logicman86 #75938 üzenetére
1. Minden összegyűlt 4 üzemórát követően a TV egy ~7 perces kompenzációt futtat, amikor készenléti állapotba kikapcsolod. Ezért vagy megvárod ezt az időt és utána áramtalanítod, vagy felhagysz az áramtalanítással, vagy legalább 2-3 naponta megvárod kikapcsolás után a 7-8 percet és utána áramtalanítod.
2. Az 1 órás pixelfrissítő automatikusan 2000 üzemóránként (2022-es modelleknél 500) lefut, de a menüből kézzel is indítható. Ha mindig áramtalanítasz, akkor soha nem fog lefutni, de ha néha igen, akkor a TV a legközelebbi alkalomkor futtatja.
-
belashx
senior tag
válasz
bnorci71 #75953 üzenetére
Nekem simán látja/lejátssza az említett formátumú filmeket a Plex. Tévén(OLED806) nem próbáltam, de otthon ránézek, ha nem felejtem el. Ehhez adsz egy kis segítséget? Milyen tartalmat nem lát a Plex? Vagy random(látszólag) az egész?
Esetleg próbáld ki, hogy csak a kritikus tartalmú mappát adod meg a Plexben, semmi mást. Akkor 1 hibalehetőség kizárva.
Maven-féle Kodi build, ami támogatja a DV-t, de nem próbáltam.
Nálam SMB-vel volt olyan gondom, hogy a nagy bitrátájú filmek akadtak, puffereltek, így leszoktam róla.
-
blakey
titán
válasz
bnorci71 #75953 üzenetére
Akkor a Plex nem képes egy DV.HDR.H.265. filmet lejátszani? - Képes, de a platformok között lehetnek eltérések, Android TV-n nem próbáltam, nem tudom, hogy hogyan viszi és az sem mindegy, hogy milyen DV profil.
vagy csak azt látja a Plex amivel boldogul is? - igen, csak azt mutatja amire "megtanították".
Kodiból melyik ami visz mindent - TV-n nem tudom, Android TV-re érdemes megpróbálni a Maven féle Matrixot, vagy ha nem Kodi akkor ott a VIMU player. -
Vhiktor
Topikgazda
válasz
MrCheap #75942 üzenetére
Nem éri meg.
Ennek több oka is van:1. 100 órát járatni kell kalibrálás előtt a tv-t.
2. Nincs meg a szakértelem, csak összecsapják.
3. Sokat kalibráltam utánuk színhelyesre, előtte természetesen kimérve azt amit csináltak és rosszabb volt mint a gyári.
4. Nincs specrtrophotométerük, ami elengedhetetlen a helyes kalibrációhoz.
Összességében jobban jársz ha saját magad végpontozod a tvt, amit szemre is megtudsz csinálni. Pár perc az egész.
-
bnorci71
addikt
válasz
blakey #75945 üzenetére
Akkor a Plex nem képes egy DV.HDR.H.265. filmet lejátszani? pontos kódolását nem tudom majd esetleg otthon ha megmondjátok mivel kel megnézni.
illetve pontosítok a mappába a fájlokat se látja, vagy csak azt látja a Plex amivel boldogul is?Kodiból melyik ami visz mindent mert akkor rövidre zárom az egészet egy Kodival és nem próbálkozok 2-3 SMB/DLNA megosztó alkalmazással mer mindnek van valami nyűgje nálam, vagy nem vagyok képes beállítani
Serviio eddig jó volt most nem, ez a legnagyobb gondombelasxh
3-4 mappába vannak talán azon belül meg almapákban, próbálom rendszerbe tartani valamilyen szinten a dolgot
-
törölt tag
válasz
tobias88888 #75947 üzenetére
Lehet akár jó is, csak sok azért ebben a kérdés. Milyen eszközökkel, pontosan melyik/hány képmód lehet benne, lehetséges-e egyeztetni velük a színhőmérsékletet/gammát, lehet-e már "bejáratott" tévét is, és igen, mennyiért.
-
belashx
senior tag
válasz
bnorci71 #75941 üzenetére
Nálam külön meg van adva egy mappa a filmeknek, és külön egy mappa a sorozatoknak.
Nálad ez nem játszik? Nem olyan sok +munka, kivéve, ha minden szanaszét van a háttértáradon.(bár nem hinném, hogy ez az oka)
HDR-t le lehet játszani PC-ről is, megfelelő program segítségével, csak a Dolby Vision nem megy. Ha nagyon nem boldogulsz a mádiaszerveres dologgal, ITT a topikja.
-
blakey
titán
válasz
bnorci71 #75941 üzenetére
na várj - nincs mire, leírtam, hogy mi a szitu.
A Plex szerver és a Plex kliens "egy csomag", a Plex oldalán le van írva, hogy mire képes és mire nem és a platformok között eltérések is lehetnek.
Serviio alatt az előző telepítésnél a tévé saját lejátszója mindent is lejátszott. - a Serviio egy DLNA szerver ami egy adott protokollon osztja meg a tartalmakat, egy "light SMB", ha a DLNA szerver tartalmazza az adott kliens (lejátszó) "rendererét" akkor a tudása szerint fogja vinni, ha nem akkor bukta, sok probléma adódik.
a HTPC-n egy server alkalmazás a tv-n pedig a kliense és ők nem tudnak "megegyezni" - ilyen nincs, "ők mindig megegyeznek.
A HTPC megoldana mindent maga is kivéve a HDR mert az ha jól tudom a Kodinak nem megy. - Kodinak megy a HDR10, HDR10+, HLG és Dolby Vision is, de ahhoz olyan lejátszó is kéne.És akkor a ráadás, a Plex adatbázisát a Kodi is tudja használni és úgy ahogy a Kodi tudja, tehát minden menni fog. Plex klienseket nem használok csak nagyon extrém helyzetekben, a PMS-t az összes lejátszó alkalmazásom tudja kezelni, pl.: Kodi, Infuse, MrMC.
-
törölt tag
válasz
MrCheap #75942 üzenetére
A Media Marktban hogyan dolgoznak? Beállítják valamelyik színhelyes módot egy egyszerű eszközzel (ez az én tippem), vagy profi eszközökkel az összes neked kellő képmódot kalibrálják? Szerintem az utóbbinak van értelme ha már fizetsz érte, de azt sem nullkilométeres tévén, hanem kb. 100 óra üzemidő után. (A topikban Vhiktor ezzel foglalkozik, én őt keresném.)
-
MrCheap
újonc
Sziasztok,
Első tv vásárlás előtt állok, és a 48" LG C1-re jutott a választásom.
Kérdésem a következő, megéri-e kifizetni a Media Markt-os tv kalibrációs felárat?
Magam nem tudnám kalibrálni, maximum a rtings/reddit-féle beállításokat tudnám alkalmazni.
Ugyanakkor a kérdésem az lenne, hogy én mint akinek sose volt high end tv-je, érezhető-e lenne a különbség kalibrált és nem kalibrált tv között?
Köszönöm előre a tanácsokat, válaszokat! -
bnorci71
addikt
válasz
blakey #75936 üzenetére
na várj mert most ott tartunk, hogy
Serviio alatt az előző telepítésnél a tévé saját lejátszója mindent is lejátszott.
Most nem látszik a fájl a Serviio megosztásba ami nem a tévé hibájaPlex
szintén semmi köze a tévé lejátszóhoz hisz fut a HTPC-n egy server alkalmazás a tv-n pedig a kliense és ők nem tudnak "megegyezni"A HTPC megoldana mindent maga is kivéve a HDR mert az ha jól tudom a Kodinak nem megy. Ryzen3 2200g a konfig alapja B450 chipes alaplappal
belasxh
lehet az zavarja össze a megosztó alkalmazásokat, hogy nem mappánkként adom meg hanem az egész meghajtót kijelölöm nekik. -
Lackooo84
nagyúr
válasz
Szerintem pont képfrissítés közben mérted, az én CX-em is kb 25-30 wattot eszik kikapcsolás után a kattanásig, amíg fut a pixel frissítés, ami olyan 6-7 perc. Utána 0.1watt. Egyébként ha a kikapcsolás után kb 10 perccel áramtalanítod, akkor már semmi baja nem lesz, ugyan mitől lenne?
-
Pro Koryak
addikt
válasz
"Bemérve "kikapcsolt", készenléti állapotban ~25W-ot fogyaszt. Ha csak a készenlétben eltelt időt számolom is ~150 kW egy évben. Ha a TV-nek nem ártok ezzel akkor ennyivel is kevesebb áramot kell fizetni
"
Ilyen esetben rezsiszilárdnak kell írni kérvényt, és méltányossági alapon kaphatsz támogatást.
-
Logicman86
tag
Sziasztok!
Van egy Sony A83j OLED TV-m. Van a menüben egy Panelfrissítés (a képbeégés csökkentése a tv képernyőjén) menüpont. Itt azt írja, hogy "használja a panelfrissítést legfeljebb évente egyszer, hogy elkerülje a tv képernyőjének károsodását". Ebből én arra következtetek, hogy ez manuálisan működő funkció, tehát kézzel lefuttatom és annyi. Viszont sok helyen olvasni, hogy az OLED-ekben van ilyen automatikusan is. Kikapcsolás után "nem szabad" áramtalanítani a készüléket legalább 1 órán át, mert ilyenkor fut le az "automata pixelfrissítés". "Amíg nem hallani a "kattanást" addig nem is kapcsolt ki a TV, feltehetően fut a pixelfrissítés."
Nekem eddig akármikor kikapcsoltam a TV-t, egyből jött a "kattanás" hang. A fentebb említett "manuális" pixelfrissítésen kívül hol lehet vajon bekapcsolni, hogy ezt automatikusan csinálja? Vagy ez a menüpont lenne az? Esetleg sehol, mert ezt amúgy is gyárilag csinálja a TV és nem kell külön bekapcsolni?
Másik fontos kérdésem amiben eléggé megosztó válaszokat találtam csak: gond-e OLED TV-nél, hogy ha napi szinten áramtalanítva van? Általában délutántól estig ~4-5 órát megy a TV (nyilván ha nagyon ráér az ember akkor többet, pl. játék), utána csak készenlét. Amiért áramtalanítani akarom minden nap az a készenléti fogyasztás. Bemérve "kikapcsolt", készenléti állapotban ~25W-ot fogyaszt. Ha csak a készenlétben eltelt időt számolom is ~150 kW egy évben. Ha a TV-nek nem ártok ezzel akkor ennyivel is kevesebb áramot kell fizetni
Köszi előre is a segítséget és az építő jellegű kommenteket -
belashx
senior tag
válasz
bnorci71 #75935 üzenetére
Nálam kb minden is látszik a Plex-ben, és mindent lejátszik, mindegy milyen kódolású az anyag, igaz, a szerver NAS-on van (nincs transzkódolás), ill. mádialejátszón(UGOOS AM6Plus) fut a kliens.
Egy baja van az UGOOSnak, mégpeidg a Widevine L1 hiánya, ami miatt streamingre nem alkalmas.Esetleg próbáld meg, hogy mindenféle átkódolást kikapcsolsz a szerveren.
-
-
b.
félisten
válasz
bnorci71 #75933 üzenetére
lehet tévedek, majd a topikjába felvilágosítanak, de én úgy tudom, hogy TV-k közül tudtommal jelenleg nincs forgalomba olyan típus, ami a veszteségmentes hangformátumot támogatja. Philipsnél legalább normal DTS van.
Plex önmagában tudja,de a hardvernek is támogatnia/ tudnia kell azt . Ahhoz egy Nvidia Shieldre kell telepítened. -
bnorci71
addikt
na sikerált működésre bírni bár elsőre a HTPC-re a HTPC és kliens verziót telepítettem a server helyett, de csak sikerült
ami elsőre tetszik, hogy a filmeknél borítót mindent betölt tiszta Netflix/Prime Video feelingAmivel nem boldogult így elsőre az a DTS-HD Audio Demo BD 'lemezek'
De ezen problémával majd átmegyek a profi topikba, nem itt offolok tovább
-
dodoroli
aktív tag
Sziasztok!
Biztosan volt már róla szó,hogy az LG oled G1 illetve C2-ben a menü beállításokban miért nem lehet a hangsegédlet funkciót aktiválni?
Mondjuk szeretném a tv-t tv-ket hanggal ki bekapcsolni lehetséges valahogy kis hazánkban?
Köszönöm a válaszokat! -
b.
félisten
válasz
bnorci71 #75924 üzenetére
Én a Serviio-t pont az UHD miatt engedtem el anno, mert felét nem láttam vele, amit látott abból többet meg nem játszott le Shielden sem. Plex használata nem nagy szám, érdemes rászánni az időt,de az ingyenes nem az igazi, az azért butított. Nekem eredeti van, havi díjas, de van belőle más forrásból beszerezhető is. Itt a topikja, ha érdekel. [link]
-
bnorci71
addikt
Plexet talán anno megpróbáltam de nem boldogultam vele
blakey
eddig nem volt gond a Serviio-val ment szépen, de lehet csak most szúrtam ki hogy a SW UHD gyűjteménynek csak a 2/3-a látszikSynology DLNA szerverével lehet elérni. egyébként meg jobban jársz SMB/NFS + Kodival illetve a Plex/Emby is jó megoldás.
Ja, hogy dobjak egy Kodi-t a tévére és onnan játszam le?
Volt ez a megoldás is az előző beállításoknál, most még nem jutottam el odáig.
Pc-s Kodi nem boldogul minden UHD anyagommal ahogy most próbálgattam, hang elindul kép az nincs.alaves
amíg nem lát minden mappát/fájlt nem mélyedek el benne ennyire de kösziLehet átrendezem az egész gyűjteményt
update
na amit a Serviio nem lát azt a smartshare igen -
blakey
titán
válasz
bnorci71 #75920 üzenetére
Philips TV-k és a DLNA nincsenek túl jó barátságban, nehéz megtalálni a megfelelőt, Emby szerver DLNA részével problémás az elérés, Plex DLNA részével már jobb a helyzet de a legjobb elérést pl. a Synology DLNA szerverével lehet elérni. egyébként meg jobban jársz SMB/NFS + Kodival illetve a Plex/Emby is jó megoldás.
-
Lackooo84
nagyúr
válasz
bnorci71 #75915 üzenetére
A serviio egy szar, ezért is töröltem. Éveken át jól működött, de az utóbbi időben elkezdett szarakodni és az istenért sem látott bizonyos videofájlokat. Elegem lett aztán ment a delete. Azóta smartshare-t használok, egy kattintás, instant frissíti a könyvtárat és azonnal látszik minden.
-
bnorci71
addikt
Serviio
újra lett rakva a HTPC felraktam a Serviio-t, de van egy mappa amibe nem az összes filmet rakja be csak a 2/3-t.
Próbálkoztam
-kényszerített frissítés semmi
-megosztott mappa illetve a komplett meghajtó be van rakva, törlése, csak az érintett mappa megadása így OK
már a gépet is újraindítottam
Ötlet? -
b.
félisten
válasz
alaves #75913 üzenetére
Igen.Sonynál láttam vasárnap,hasonlóan korlátozott mint a 706 nál.Így már igazából jól megy a 4K /VRR ,elégedett vagyok.Ha jön game módban esetleg akkor még jobb de ha nem, akkor jó így is.Nem biztos,hogy jobb képet állítanék be mint a most gyárilag beállított HDR monitor mód,sőt.
-
b.
félisten
válasz
knorbi90 #75907 üzenetére
Szia !
Ha ekkora aranyban a PS5 megy akkor a C1 jobb valasztas.Egyelore trukkos a 806 VRR.
Monitor modban megy minden (vrr,HDR,120 Hz,4K)de ott korlatozott az egyéb kép beallitasi lehetoseg,mint a Sony nal.mondjuk nalam szuper a kép így is. HDR módban.Gamemódban meg 4K/120Hz/VRR lenne,de felezett a fuggoleges felbontas. -
b.
félisten
válasz
alaves #75908 üzenetére
G-sync 50 Hz alatt egészen 30 Hzig működik már , azon javítottak, elöbb leteszteltem. A game módban még felezett a felbontás, ehhez nem jött javítás egyelőre
Monitor módban működik a teljes értékű 4K 120 Hz/VRR és optimalizálták a képet és a kép minőséget hozzá konzol csatlakozás esetén állítólag, egyelőre ennyi előrelépés történt. Ezzel megnéztem, [link] HDR monitor módban szépen megy a 120 Hz VRR de a beállítások korlátozottak a monitor mód miatt: szerencsére a kép így is szuper nem hiányoznak a letiltott beállítási lehetőségek."I think someone mentioned earlier in the thread but it looks to me like 4k120hz is working in FULL RES WITH VRR in the monitor modes in the latest OTA firmware update, less image processing options but no image settings that I actually used in game mode are missing. I did some back to back with game mode at 60hz and the image looked identical so monitor mode is how I’ll be setting my 706 up with consoles from now on.
Would be good if some others can test to confirm!
többen írták hogy a 706 -806 esetén enyhe fényerő növekedést tapasztalnak.
vannak bugok, pl Disney és Prime-nál. van akinek újra kellett telepíteni az alkalmazásokat, hang problémák miatt is. -
Pola-Roid
aktív tag
válasz
N.YCityBoy #75891 üzenetére
Esetleg más hobbit kellene választanod, ha ilyen mértékben fel tud idegesíteni egy hülye játék...
-
knorbi90
csendes tag
Van valakinek tapasztalata Philips 806 55-ös OLED Tv-vel, PS5 használata mellet? Normálisan megy a VRR stb?
Gondolkodom hogy beújítok egyet, viszont mindenhol inkább az LG C1-et javasolják.
Használat szempontjából kb. 20% tv adás 40% streaming szolgáltatók és 40% PS5.
Mit javasolnátok maradjak az LG-nél vagy simán jó használható a Philips is? Elvileg mindkettő TV-n van HDMI 2.1.
Köszi! -
Vhiktor
Topikgazda
válasz
powerup2 #75902 üzenetére
Ezen a probelmán a mintagenerátor nem segít, ehhez egy hitelesitett spectrofotometer kell, aztán a mintagenerátor. A spectrofotometer "kalibralja" a colorimetert.
Persze lehet, hogy így is jobb lett a végeredmény mint a gyári kalibrációval, csak ezt így nem lehet tudni.
De ez már nem ennek a topicnak a témája.
-
powerup2
addikt
válasz
Vhiktor #75901 üzenetére
Hát ez a mért eredmény látványosan jobb mint ami volt az alap igy csak remélem hogy egy pontos eszközt sikerült vennem. De lehet beszerzek majd én is egy mintagenerátort és akkor pontosabb lesz. Csak előbb még kell plusz két sub meg atmos hangfalból 2 pár és kivégfokolni a rendszert aztán jöhet a mintagenerátor.
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
powerup2 #75900 üzenetére
Ez nem azt a deltaE értéket befolyásolja amit kiir a szoftver, hanem a valódi pontosságot. Az mindegy mekkora deltaE értéket mutat a szoftver egy profilozatlan colorimeternél. A szoftver nem tudja hogy mennyire mér pontosan a műszered. Hiába mutat mondjuk a Te esetedben átlagban 0.6 deltaE-t, a valóságban egy profilozott colorimeterrel ez lehet 2 vagy 3 is, szerencsétlen esetben még ettől több is. Annyi az előnye, hogy a valóságban szerencsés esetben kisebb lesz ez az eltérés egy profilozott colorimeterhez képest.
Új hozzászólás Aktív témák
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Battlefield 6
- Linux kezdőknek
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Intel Dual Core 2000 felhasználók barátságos offolós topikja
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- EAFC 25
- További aktív témák...
- AKCIÓ! GIGABYTE AORUS ELITE Z790 i7 14700K 64GB DDR5 1TB SSD 7900 XTX 24GB be quiet! SB 802 1000W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS B550M R7 5700X 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Zalman i3 NEO Gigabyte 850W
- Apple iPhone 12 64GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
- Apple iPhone SE 16GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest