Hirdetés
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
- Komolyan ráállt a csúcs-GeForce-ok átalakítására Kína
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
MajorPro
csendes újonc
Sziasztok
Nem várva arra, hogy az általam nagy becsben tartott (és vágyott) új Sony Oled lejjebb menjen árban, megrendeltem a Vodától egy OLED65C21-et. 585.000 ért odaadta a Voda. Kicsit féltem, hogy elírás/átverés a dolog, de nem, a dobozon legalábbis ez van. Alapból is Vodás vagyok (volt UPC), így tekintve, hogy jelenleg 700 ezer máshol a tv, azt gondoltam, jó ajánlat.
Kíváncsi vagyok Android után milyen lesz a felület. Írok majd beszámolót!
-
krx21
nagyúr
válasz
#72042496 #77696 üzenetére
"Nekem jobban tetszik ez, mint az LG-féle ragasszuk körbe műanyag fóliával is a tévét."
Akkor Te még nem üzemeltél be LG-t?
Az a lehúzható fólia nagyon jó, világbajnok!Csak annyit említek, hogy nem kell cérna kesztyű a kézre, mikor a helyére teszi az ember. Így garantáltan zsír és foltmentes marad a panel.
Valamint annak a fóliának a vissza tétele, tökéletesre lehetetlen, tehát már mutatja is hogy, gyári originál a készülék. Lehúzni meg olyan, mint amikor .... szóval nagyon olyan...
(Ráadásul volt olyan TV-m, ahol az látszódott, hogy kis karcolás érte a kijelzőt. Lehúzva a fóliát sértetlen volt...) -
törölt tag
válasz
Eugene Roe #77694 üzenetére
Hááát, az előzményeket nem olvastam, de ezért érdemes a kendőre nyomni a tisztítószert, és akkor nem folyik le.
-
Eugene Roe
őstag
válasz
powerup2 #77682 üzenetére
Duplacheck a reggeli gyógyszeradagot először
De valaki írogatta, hogy tisztogatta a képernyő, de lefolyt a tisztítószer a képernyő aljára, aztán becsíkozódott a cucc, és akkor írták itt, hogy van valami kijelző tisztítóhab, amivel ez elkerülhető, de senki sem nevezte meg. A monitoromat én is hideg képernyő + hidegvíz + mikroszálas tisztítom, de a tv kicsit drágább
-
krx21
nagyúr
válasz
FollowTheORI #77692 üzenetére
Akkor -1 pont a Sony-nak…
-
Migee
tag
Kérdés.Az új Sony oledkijelzokon van gyárilag folia?
-
dropi
senior tag
válasz
kolosszus87 #77681 üzenetére
Ott nem járok még, három hétig külföldön voltam, de ha megnéztem majd mondom, hogy láttam. Bár nekem gyári Élénken van, kb szinte semmit sem módosítottam rajta. Ezzel a beégés dologgal meg én nem vagyok hajlandó foglalkozni. Én rendeltetés szerűen használom a tévét, és baja lesz, akkor ki kell cserélniük/meg kell javítaniuk, ráadásul itt a fórumban kb rossz tapasztalatot beégéssel, vagy annak a javításával kapcsolatban még nem olvastam. Azért egyelőre még a cuccaim vannak értem, nem én a cuccaimért.
Nyilván az meg, hogy kinek mi tetszik, az saját ízlés kérdése. Én a filmmaker meg cinema módokban vagyok képtelen nézni a tévéket. A meleg fakó tónusok nekem nézhetetlenek. Vhiktor beállításait is kipróbáltam, de egyszerűen nekem ezek nem jöttek be, nem tetszettek. Én azt szeretem, ha a piros piros és lerobbantja a retinámat
Ja és ne borulj ki, de az interpoláció a legmagasabbon van minden módban alapból -
alaves
addikt
Területi szervizes (amely gyártókkal szerződése van: LG, Sony, Panasonic, Samsung) mondta, hogy általánosságban elfogadott, hogy a kijelző széleinél lévő ~ 5 cm-es körkörös sávban lévő pixelhibára nincs garancia, valamint a kijelző többi részén is csoportosan 3-5 pixelhibának kell lenni, akkor biztosan cserélik. Méltányosságból szokott cserélni a Sony és a Panasonic is, de nem mindig (Philips-et nem tudom). Az LG a többiektől eltérően az OLED-nél 1 pixelhibánál is cserél kijelzőt mindenféle hercehurca nélkül (szélén is lehet).
(Nálam a C1-en a szélétől ~1 cm volt 1 db hibás alpixel a win10 tálca sávjában, volt még 2 ettől nem messze, de azt javította a pixelfrissítő) -
powerup2
addikt
válasz
Eugene Roe #77680 üzenetére
Van kijelző tisztitó meg mikrószállás kendő mit lehet ezen elbaszni ? Ledurrantotta a tv-t mit értesz ez alatt ?
miből maradtam ki
-
kolosszus87
senior tag
Ízlések és pofonok, számomra nézhetetlen az élénk mód bármilyen tv-n. Emellett rettenetesen pontatlan és szem bántó is + oleden még a beégés kockázatát is növeli. Igazából rengetegen nézik helytelen képmódokban és beállításokkal a tévéjüket és azután megy a nyavajgás mint most a Sárkányok háza legutóbbi részében is h nem láttak semmit a sötét jelenetekben! És erről több cikket lehoznak különböző médiumok, hogy nézhetetlenül sötét jelenetekkel volt tele a 7-ik rész!
Persze, mert a szarul beállított tévéken,nem megfelelő fényviszonyok és black crush közepette nézik az emberek a filmeket. Érdekes, én tökéletesen láttam mindent a sötét jelenetekben is, mert normálisan be van állítva a tv-m.
-
tutis
őstag
válasz
alaves #77678 üzenetére
" a többi gyártónál lehetnek problémák" - ez feltételezés, nem nagyon olvastam még megoldatlan garis ügyről, bár lehet hogy van, de amit eddig láttam az az hogy az LG már mobil szervizt hozott létre a beszart kijelzőkre, mert hát tudja hogy beszarik..
Szóval én elgondolkoznék azon hogy azért mert mondjuk az Rtingsen egy homogén tesztben a C1 nyert laboratóriumi körülmények között, ennek örömére ajánlgatom fűnek fának, persze lehet minden tizedik kijelző cserés lesz, vagy inkább rámegyek olyan típusokra ami hétköznapi felhasználásra ugyanolyan jó, de megbízhatóbbnak tűnik a felhasználói visszajelzések alapján.. -
alaves
addikt
A C1 valószínűleg kb. a 'közepes' minőségi besorolású kijelzőket kapja (B7 kapcsán is ezt tapasztaltam), cserébe kiemelt minőségű szerviz-szolgáltatás jár. A legjobb játék támogatással (G1 is) rendelkezik. Akinél pl. számít akár 1 pixelhiba megjelenése is, neki is inkább az LG ajánlanám, mert a többi gyártónál lehetnek problémák. Philips 706/806 valószínűleg egy fokkal jobb minőségű kijelzők (meghibásodási lehetőség kisebb lehet).
Ebben az árkategóriában is mindenki maga dönt, hogy miket részesít előnyben. -
AsheN1
csendes tag
Sziasztok!
Egy LG OLED65C11 tv-m van. Nemrég cserélték a kijelzőjét, mert meghibásodott. A csere óta a tv hátuljából kikapcsolt állapotban folyamatosan sercegő hangot hallani. A kijelző cseréje előtt ilyen problémám nem volt. Érdemes felvenni a kapcsolatot a szervizzel ilyen esetben? Van valakinek esetleg tapasztalata?
-
Hubba12
senior tag
válasz
Lacielvtárs #77670 üzenetére
Szuper, köszönöm
-
powerup2
addikt
válasz
Eugene Roe #77665 üzenetére
Ez most komoly kérdés ?
-
Hubba12
senior tag
Sziasztok, 42c2 oledhez keresek asztali állványt. De csak vesa 100x100-ast találtam. Szerintetek létezik asztali vesa 300x200 állvány?
-
blakey
titán
válasz
Eugene Roe #77665 üzenetére
Sima csapvíz, néhány csepp a mikrószálas törlőre és kész. Egyébként nem kell "taperolni".
Szűrt vizet is használhatsz, na gondolod. -
Eugene Roe
őstag
Sziasztok, mivel kell pucolni a Phillips Oledet?
[link] ez jó?
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
tutitibi #77619 üzenetére
Nem magyaroszágon lakom, az ára kb 2 millió körül volt forintban számolva...
A tv-nek brutálisan jó képe van, de a HZ2000-et ez sem "veri" meg, (gondolok itt, pl ugyanannál a 4k Dolby vision tartalomnál, a HZ2000 képe még mindig szebb nekem) viszont jobb a JZ-nél az LZ.
Azt hiszem a HZ szériával túl magasra rakta a lécet a pana saját magának is. Függetlenül a technikai infóktól, amivel jobbnak kellene (illene) lennie az LZ-nek, hát nem az!
--------
#77624b
Nekem a 83-as Sony helyére került a Panasonic és egymás mellett a Panasonic-nak egyértelműen szebb képe volt és jobban örültem volna, ha ez is legalább 83-as lett volna, vagy még nagyobb, de Panasonic-nál örülni kell, hogy egyáltalán bevállalták a 77-est is. -
alaves
addikt
Tapasztalatom alapján (eddigi 3 OLED-emen), gyárilag elég pontosan beállított referencia fekete van 'brightness:50'-nél. Esetleg 'black crush' miatt szokták 51-52-re húzni, de tényleg lehet olyan is, hogy 49-48 a jó, bár ilyenkor inkább a külső lejátszó (USB-n vagy HDMI-n) beállításánál keresendő a probléma. Nálam pl. a win10+GTX950 alapbeállításokon is 50 a jó.
-
apszi
őstag
Sziasztok!
Szerintetek egy [ilyen] állvány mennyire megbízható egy 65"-os 29kg-os tv esetében? Aggodalmaim az edzett üvegtalppal vannak. Mióta spontán robbant szét egy zuhanykabin oldalfala, ami szintén edzett üvegből volt, nem tudom egy talp, ami terhelést is kap, mennyire megbízható. Nem szeretném a látványt, ha esetleg beruházok egy tv-re, hogy egyszer csak elindul előre-lefele a kütyű, és az nem a filmeffektek részét képezik. -
kzsolti83
tag
Illetve még egy kérdés az LG oled c2-vel kapcsolatban. Tudja vki, hogy ha automatikusan vált a tv dolby visionre, azt miként tudom átállítani? Ugyanis monitorként használom, és amikor elndítom a Need for Speed Heatet, úgy érzékeli a TV, hogy dolby vision tartalmat kap, és láthatóan az nem tetszik neki, ugyanis ilyen csíkos színes képet látok. (És ha bezárom a feladatkezelőben a játékot, a TV akkor is dolby vision módban marad, és nagy feketeség lesz, nem jeleníti meg asztalt.) Gyakorlatilag úgy tudatm kilépni belőle, hogy újraindítottam a gépet. Köszi
-
kzsolti83
tag
Sziasztok! Lehet, hogy kissé off-topic, de hátha tud vki segíteni. Van egy LG C2-es tv-m, azonban a wifi hálózaton keresztül a NASnak csak az egyik winchestere jelenik meg, mint médiaszerver háttértár. A másik winchestert nem látom. Megnéztem a synology menüjében, ugyanazok az engedélyek vannak beállítva mindkettőre. Wifin keresztül próbálom elérni a nast. Köszi
-
alaves
addikt
-
Pityu89
senior tag
Sziasztok!
Van egy LG OLED55EG9A7V tévém, amihez most vettem egy Amazon Fire TV sticket (Disney+, HBO, meg alapvetően gyorsabb mint a WebOS 3)
Film közben a fekete csík nem marad teljesen fekete, hanem "dereng" rajta a fény.
Próbáltam lefényképezni miről van szó:
Gyorsan megnéztem a tévé Netflix appjával nincs ilyen gond, így kilőttem a panelhiba gondot.Milyen beállítás lehet a ludas ebben?
-
nyarast
csendes tag
hello! keresem a nekem ideális "65 OLED kijelzőt, ami a 12 éves 42" Panasonic plazmánk utódja tud lenni. jelenleg ott vagyok, hogy ez most az LG OLED65C21LA, de mielőtt szerelembe esnék gondoltam kérdezek. a kérdés, hogy vannak-e a lenti paraméterekkel még megnézendő alternatívák. válaszokért előre is hála!
lent a tv topicban elvárt kérdésekre a válaszok, két kiegészítés:
-1. talp / vs falra szerelés
jelenleg talpon kellene állnia, de lehet ez változna falra szerelősre ha átrendezünk / költözünk.
0. tényleg TV kell vagy egy nagy képernyő?
elsősorban egy modern frankó képernyőt keresek, ami mindent tud amit most tudnia kell, és az OLED-be a feketéi miatt szerettem bele. TVt nem nézünk, okos funkciókat meg Chromecast / Apple TV vonalon intézném inkább.
-------
1. Tévére szánt összeg, forintban?
LG OLED65C21LA jelenleg 700K körül van, tehát ennyi.
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
50% film (plex) / sorozat (netflix) 50% játékok (ps4, és ha megjön majd ps5, Nintendo Switch, xbox, pár régi konzol időnként (mind HDMI)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
2,5-3 méter általában. 65" lenne ideál, az még nem batár a nappaliba.
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
főleg sötét
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
többen nézzük szemből jellenzően
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
a beépített cuccok nem érdekelnek nagyon, Chromecast Ultra tudja amire szükségem van.
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
egy soundbar később majd lehet jó lenne.
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
mindegy, de inkább közép a preferencia
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
LG, Sony, Panasonic
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
semmi
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
újat szeretnék -
Peat76
őstag
A több mint 6 éves Sony KD55X8509C-t cserélném Philips 55OLED935-re, vélemény esetleg valakinek van? Jó kis hangrendszerrel Emag-on 499
-
blackydan
senior tag
Sziasztok!
Hálószobába szeretnénk egy 48-as oled tv-t. Amiket kiszemeltem:
Philips 48OLED806/12
LG OLED48C11LB
LG OLED48C12LA
Ezek a készülékek körülbelül egy árban vannak, mit gondoltok melyiket lenne
érdemes megvásárolni?
Az esetek 90 százalékában este néznénk Prime, Netflix,Hbo tartalmakat illetve
heti 2-3 alkalommal játszanék rajta 1-2 órát xbox-al. Rendszer tekintetében
mind1 számomra.Tudom LG-nél már van OLED48C21LA modell is ami 2022-es, de az már kicsit borsos
és nem is biztos van benne annyi plusz ami arra terelne, hogy megvegyem.Minden oledet használó kolléga véleményét örömmel veszem
-
Migee
tag
Lehet picit off, de melyik a legjobb Android lejátszó A8H oled tv-re, ami visz mindent ? Például a Dolby Vision mkv formátumot is?
-
Pro Koryak
addikt
válasz
norbertoth #77628 üzenetére
Azért a hangprojektorért vagy bármelyikért nehogy adj 3-400e-et!
Szerintem. -
fulton
addikt
JÓ kis teszt volt. Azért a sony ott van. de ezen a szinten mind ott van : tök mind1
Nem tudom Ti hogy vagytok vele, de én pl mostanában este, a korom sötét szobában ráálltam erre a beállításra a sony-n. FÉnyerő csak 10, fényérzékelő bekapcsolva (tónus ki) és tiszta mozi filing. Nem világítja úgy be a szobát, így könnyebb megfeledkezni a háttéről és a környezetről, csak a nagy képeszméletlen, még mai napig gyönyörködök örülök a tv-nek
teljesen más így filmezni mint anno.
HDR anyagokat azért nem így nézem -
válasz
Ha jól emlékszem pont te kérted anno tőlem Norbert. LED fény jó ötlet még nem raktam fel fél éve ott van a dobozában
.
Bose nagyon jó hangja vanNoMagix+1
-
b.
félisten
válasz
alaves #77626 üzenetére
írtam is alá kommentben. hogy pont a 937 maradt ki.. A 3. és 4. helyezettet sem írta le, nem akart hit háborút plusz LG jól szponzorálja ha jól tudom. ( ebből az jön le nekem hogy 1.Pana 2. Sony 3. Samu. 4. LG. volt nála) de sztem mindegyiknek meg van a maga előnye és hátránya ahogy végignéztem a videót.
-
NoMagix
addikt
válasz
Az a fal nagyobb tévéért kiált!
-
norbertoth
senior tag
Na ha már mindenki rakosgatja fel a képeket a setup-ról, én is csatlakozom, bár az enyém nem nagy szám, sajnos a hangprojektor nem lett meg mert az infla miatt nagyon felment az ára a kiszemeltemnek (Bose Soundbar 900) így csak a tv hangszórója van, néha mellette egy Bose külső speaker, aminek teszem hozzá brutál hangja van, de nyilván nem ezt a célt szolgálja.
-
Atish19
őstag
Sziasztok. LG C1-et használok és mellé egy Samsung soundbart. Került melléjük egy PS5. Személyre lehet valahogy szabni, hogy a TV bekapcsolásakor melyik HDMI eszköz kapcsoljon be a TV-el együtt? Jelenleg ha bekapcsolom a TV-t bekapcsol a soundbar is és a PS5 is. Azt szeretném ha a soundbar minden esetben bekapcsolna, de a PS5 csak akkor ha én bekapcsolom.
-
RazoR
veterán
Komoly, hogy Gmail-es mailcímmel nem tudok LG fiókot létrehozni a retek C1-en???
-
Remélem olvassa ezt az a kolléga aki megkért féléve rakjam ki milyen lett a setup . Mielőtt neki állnék gamelni eszembe jutott.
Kicsit féloldalas lett személyes dolgokat nem akartam kirakni .szembe részt ezért nem rakom fel . Ott van a mélynyomó és az LG spk8 S és egy L alakú kanapé onnan játszok. Anno kiraktam azt is mikor még itt csupasz fal volt érdekes lehet azoknak akik akkor azt látták és most milyen .
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
Hétfőn hozzák végre a Pana 77-es Lz2000-et.
Majd írok róla, remélem ez (is) tényleg egy brutális oled lesz a cégtől. -
mzso
veterán
Helló!
Lehet, hogy hülye kérdés, de miért kerül dupla annyiba a Hisense 55A85H mint kéne?
Ahogy látom az árukeresőn, az előd 55A8G az 300 alatti nyitóárral jelent meg. -
spyduck
nagyúr
Sziasztok,
A ma délelőtt Media Markt-ban vett LG OLED42C21LA pixelhibás. Ez még annyira nem is zavarna, de van körülötte egy 0,3 cm-es fehér folt is. Ez garis lehet? Aláírattak velem egy papírt, hogy nem volt hibás a kijelző amikor átvettem.
-
Migee
tag
Szerintetek ebben az évben várható , hogy a Sony A95K ára még esik?
-
Gabor970
addikt
érzéketlen tuskó vagyok lábtávolság témában. 14 éve mikor a házfelújítást csináltuk, falban kábelcsatornáztam a tv mögött, azóta nincs olyan, hogy a tévém nem fali konzolon van. Kábel teljesen elrejtve, falban fut. Mint egy kép, úgy van a falon. Nekem csak az a lényeg, hogy levehető legyen a láb :)
-
törölt tag
válasz
Gabor970 #77600 üzenetére
Én inkább a kézikönyvben várnám ezeket az adatokat is. Viszont úgy látom, hogy a részletesebb méretek egy külön Quick Setup Guide-ban szerepelnek, de ez épp nincs benn abban se. Ill. már nem tudom, hogy a Quick Setup Guide-ot is az LG-nek melyik oldalán találtam meg, mert teljesen változó, hogy mit hová töltenek fel.
Új hozzászólás Aktív témák
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
- Microsoft Surface Pro 9 i5-1245U 16GB 256GB 1év garancia
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W10 I Cam I Gari!
- Lenovo, Dell, HP, Panasonic Getac üzleti és ütésálló katonai laptopok + Ipad 6-13. gneráció
- AKCIÓ! Apple Mac Studio M1 MAX 2022 32GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest