- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
- Steam Deck
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
- Philips LCD és LED TV-k
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Fujifilm X
- Házimozi belépő szinten
-
PROHARDVER!
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
ribarszki #80906 üzenetére
Mint írtam, majd még írok róla. És elnézést, de egyszerűen nem értem, miért kell a magyar fórumokon másnak a véleményét megkérdőjelezni?
Anno a 77-es LG CX tévémen, WB, TT miatt panelcserém volt, ami nekem időrablás, inkább eladtam és vettem helyette egy HZ2000, amivel az LG-t egy lapon említeni, kb vicc kategória, mert a Pana Hz2000 képminőségre, szóval nincs párja, eddig nem volt, de most úgy néz ki, hogy a Sony új tévéjének ezt sikerült elérni, de csak Dolby Vision-ban. Ott a sony most brutális.
Szóval akkor az Lg fanok ugrottak, mintha itt fent a témacím az lenne, hogy csontig be kell nyalni az LG-nek, mást nem is lehet írni. A samsung egy jó tv (lenne), de a DV hiánya, a lassú elcseszett rendszere (a sonyhoz képest) és a többi, amit leírtam és majd írni fogfok róla, ez a tv pontosan a felét éri.
Szóval, ugyanezeket a külföldi fórumokon is olvasni és szívesen megvenném a samsung tévéjét, de HDR-je a SOny DV-hez képest egy vicc, mert annyi részlet elveszik.
Persze, ha nincs egymás mellett a két tévé, erről a néző nem is tud.Én is sok mindenki véleményével nem értek egyet, mégis elfogadom és nem írom be, hogy márpedig az nem úgy van.
Peace -
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
ribarszki #80904 üzenetére
Mindenben jobb volt a sony, és NEM KICSIT.... majd még írok róla, ez nem egy egyszerű tesztelgetés volt. Igen egymás mellett voltak, aki ismer, tudja, hogy ez nekem nem gond, nekem az idővel van a gondom, mert rengeteget kell utaznom és tévét is alig érek rá nézni. Viszont... neked nem kell folyton és azonnal ugrani, rögtön védeni azt a terméket, amit birtokolsz. Mert ha most Sony, vagy Lg tévéd lenne, akkor arra ugranál azonnal. Ezt már megfigyeltem. :-D!
Én soha semmit nem fogok védeni, pl utálom a Panasonic elcseszett menüjét.Erről jut eszembe, egy LG 77-es C22 is bekapcsoltunk, mert kíváncsi voltam a paneljára, legnagyobb meglepetésemre, az LG panelje teljesen homogén volt.
-
Elemental
addikt
válasz
ribarszki #80892 üzenetére
Pont erről beszél, szerintem. Ha a jelenet megkívánja a magas fényerőt, neki akkor sül ki a szeme.
Nálam is ez van. Ha a jelenet megkívánja a magas fényerőt, akkor néha szinte hunyorogni kell ( kis túlzással), viszont nem jó lejjebb venni a fényerőt, mert akkor a sötét jeleneteknél elvesznek a részletek. -
válasz
ribarszki #80854 üzenetére
Már miért ne lenne? Pont ez a HDR egyik tulajdonsága, hogy a fényerőre vonatkozó infók is tárolódnak benne ergó ha a hw tudja és olyan jelet kap bizony a szemedbe kapod az xxxx nit-et.
Pro Koryak: Én ezt arra írta, hogy egymás mellé téve biztosan van különbség de valószínűleg leülve a tv elé és berakva egy filmet nem tűnne fel a különbség. Értsd ha vennék egy új tv-t valószínűleg nem dobnék hátast a képminőségtől mert már a mostani is nagyon durva.
-
alaves
addikt
válasz
ribarszki #80854 üzenetére
Egyéni, hogy kinek mi a kellemes, nálam 500-600 nit még elfogadható a szembe világító fényszóró, zseblámpa, víztükör csillogás, robbanási fény, stb. tekintetében, még ha az pár másodpercig tart is. Azért azt érdemes megjegyezni, hogy HDR/DV OLED fény csökkentés 100-ról, az általános és sötét részek fényerő csökkentésével jár, adott esetben jelentősen az SDR szint alá.
-
Gabor970
addikt
válasz
ribarszki #80581 üzenetére
szerintem nem definiálható a valahányszor jobb-e valami. Ha a pénztárcádnak kevésbé fáj a plusz kiadás, mint neked a gyengébbnek a rosszabbsága, akkor megveszed a drágábbat. Ellenkező esetben a rosszabb is elég jó lesz. Egy hatszázezres OLED háromszor jobb, egy kétszázezer forintos LCD tévénél? Nem, hanem nem fájt eléggé a hatszázezer ahhoz, hogy ne a kétszázezrest válasszam. Ez csak ennyiről szól.
-
válasz
ribarszki #80469 üzenetére
Vincent és a másik srác leteszteli azonos Tv-n azonos anyaggal.
Látható az a különbség még egy YT videón is.
Valaminek a hiánya az nem előny felesleges lenne egy Samsung OLED tulajnak ezzel érvelnie hogy a Dolby Vison és a statikus HDR között nincs eltérés, mert van.
A HDR 10+ lesz/ van a ti Dolby Visionotok ami metadadatokra épül és ott már nem igen lehet eltérés valóban.
Azt mindenképpen adom és igazad van, hogy ehhez normál minőség kell és akkor sem fog lemászni a képernyőről a különbség. Lehet nélküle simán élni csak engem zavarna ha statikus HDR-t néznék mikor a lemezen rajt van a dinamikus verziója. Cserébe kárpótol titeket a fényerő és a színek fényereje ami meg valószínűleg az én TV-nél hiányos.
Azért vagyunk páran akik a számukra jó filmeket megveszik BR/ UHD BR lemezen, mint én is,de a mostani felhozatalból egy re kevesebb filmet kell rendelnem sajnos.
dolby vision masterelt anyagokat úgy szeretném látni ahogy megálmodták azt lemezre, ezért is kalibráltattam be a tv-t . -
Gicz
addikt
válasz
ribarszki #80371 üzenetére
Igen, nem nagyon lesz HDR tartalom, de zavar, hogy ilyen olyan bugok jonnek mennek már a sokadik formware-rel mióta megjelent a tv. Lesz olyan amivel majd nem lesz hiba? Vagy majd jon egy mégbugosabb amit egy évig nem javítanak?
Az LG-ről nem olvastam efféle bugokat AVSforumon sem. És mivel úgy is SDR lesz nagyrészt, abban meg az is tökéletes, és még 100k-val olcsóbb is.Majd meglátom mi lesz, túltoltam már ezt a "melyiket vegyem" dolgot, most már csak túl akarok lenni rajta. Soha nem álltam még el vásárlastól, kicsit szarul is érzem miatta magam. Ha valakit esetleg érdekelne, akkor nem küldöm vissza. A panel egyébként penge egyenes
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
ribarszki #79941 üzenetére
Ismerősöm most vett egyet, szóval hamarosan hallhatom a hangját ennek (is). Kíváncsi vagyok...A jóval nagyobb soundbar (több driver) és a hátsók miatt egyértelműen jobbnak kell lennie a "térnek".
A kérdés, hogy van-e elég mély? Hogy hallod ezt a részét, mert a JBL mélye az, kb egy szörnyeteg. Hátsók nem vesztik el a jelet? Szóval, stabil? -
Lujo123
junior tag
válasz
ribarszki #80115 üzenetére
Már szerintem egyik új OLEDnél sem valós a beégés veszélye, ha nem kapcsolod ki a beégés elleni funkciókat . Viszont akkor is csak kb 3/4 éve van piacon ez a panel. Én tartottam attól, hogy mi van ha 2 év után előjön valami nyűgje, pixel hiba, vagy akármi amire elhajtanak. Ha jó lenne a support akkor simán bevállalnám, de így nem. Valószínű minimális a kockázat, de én ilyenben erősen kockázatkerülő vagyok. Remélhetőleg minden frankó lesz vele.
-
alaves
addikt
válasz
ribarszki #80142 üzenetére
Boltban (erős fény) néztem sokáig, hogy mi lehet ez a jelenség, inkább akkor látszott, ha nem merőlegesen néztem. Egyébként nem biztos hogy zavaró, körülményektől függ. Akkor látszik inkább, ha van mellette összehasonlítási alap (többi WOLED).
Ha lesz jövőre pl. 808-as QD-OLED kb. S95B (vagy utódja) áron, akkor talán kiderül és akkor nem kötelező Samsungot venni (Sony az ugye másik árkategória). -
HWSW
tag
-
ricsip
addikt
válasz
ribarszki #80122 üzenetére
azt a 0% thm-est is azoknak adják meg, akik amúgy is ki tudnák fizetni a teljes árat ott helyben.
Egyszer akartam mm-ban 0%-osra venni egy TV-t, mert úgy voltam vele miért ne. Rá is kérdeztem, hát pont beszoptam mert 2 napig élt még az akció, nekem meg még 2hét volt hátra a próbaidőmből. Az mm-ben oda lerakott hitelügyintézős tyúkot pont nem érdekelte, h. 1 havimból kifizetem a teljes árát 2x. Mondtam akkor basszátok meg, és nem vettem meg.
-
Tyrone89
aktív tag
válasz
ribarszki #80107 üzenetére
Az is nyilvánvaló hogy a streaming féle Dolby Vision nem tartalmaz enhancement layert, ami ugye jobb színátmeneteket jelentene, de én is azt mondom hogy egy DV(akár van javító réteg benne akár nincs) egymás után nézve szinte lehetetlen megmondani, hogy most épp DV vagy HDR verziót nézek. Ahogy írtad is, egymás mellett látni talán különbséget, de nem ég és föld..sőt inkább alig észrevehető. Szóval ha valaki "csak" HDR-ben látja a filmet, ne vágjon eret..úgy is az emberi szem a limitáció hogy látjuk e különbséget. Nekem LG 65C9 van ami még lejátssza a dual layer DV filmeket, de meg nem mondanám szemre hogy az jobb mint a "csak" HDR sávot és RPU-t tartalmazó single layer DV
-
Zolom89
senior tag
válasz
ribarszki #80076 üzenetére
Legyünk objektivebbek azért. Csak egy negativot hagytal ki a samsungtol, ami szamomra a donto volt, hogy elso generációs sasmsung OLED, nézzük meg 1 év mulva, vagy 3év mulva mit tudnak. Az LG-nek akkora előnye van ebben is hogy 6éve gyárt oled panelt.
5évig használtam a B7-emet, C2 vettem, és nem bántam meg. Amikor elköltesz 5-600k alaphangon egy Tv-re azért nem mindegy hogy mibe fekteted be. Legalább is számomra
-
Yodamest
veterán
válasz
ribarszki #80076 üzenetére
Hát illetve a samunál még kicsit a lottó is bejátszik, mert legtöbb esetben enyhén hajlott panellal érkezik, erre jó ha felkészül. Tudom innen mindenki tű egyenes panellal kapta, de a többség mégsem ez, szinte mindegyik jobban vagy kevésbé meg van hajolva, egész egyszerűen azért mert annyira vékony az egész.
Szóval ha az ilyen esztétikai dolgokat nehezen viseli akkor szintén inkább LG.
-
Lujo123
junior tag
válasz
ribarszki #80054 üzenetére
Az a baj, hogy nem akkor hanem most kell a tv ha jól sejtem
és 15%-os kuponnal 550ért is el lehetett hozni akkor ahogy visszaolvastam. Annyiért én is elgondolkodtam volna rajta, elnéztem volna a rosszabb minőségi kialakítást és az első generációs kockázatot. De most 680 alatt nem látok normális helyen 65öset.
-
Gicz
addikt
válasz
ribarszki #80033 üzenetére
Értem hogy érted, de ha nekem kalibrálva lesz a max fényerő 100cd-re a sötét szobás profilban filmekhez, akkor nem akarom h a sötét szobában az UV lámpával mennek példában 100cd fölé menne az uv lámpa. Nekem az, hogy szinte hunyorognom kell az említett példában csak elvesz az élményből nem hozzáad.
Mellesleg LCD-ken reklámozzák a HDR-t , hogy süt nap akkor 1500cd lesz a nap. Ja csak közben felemelik az egész háttérvilágítást, és a kontraszt (azaz a tényleges dinamikája a képnek ugyan úgy hulladék 3000:1 marad, IPS nél meg 1000:1)
Szóval nekem a végtelen kontrasztú tökéletes feketéjű OLED, sötétben 100-120cd-vel tökéletes, nincs szükségem 1500 nites lámpára, meg napra a képernyőn
-
Lujo123
junior tag
válasz
ribarszki #79985 üzenetére
Nem, több szempont is volt. A döntést végül a support minősége döntötte el. Sok százezres terméknél ez nálam elvárt. Első generációs panelt ilyen vacak Samsung support mellett nem vállaltam be. De ez az én döntések volt. Más meg máshogy dönt. Mindkét tv egyébként k jó szerintem.
-
Lincoln76
aktív tag
válasz
ribarszki #79941 üzenetére
Sziasztok,
A háttérben szoktam olvasgatni a fórumot, de ezt most megcáfolom, hogy a samsung jobb lenne
Már több hete házimozi Soundbar-t kerestem és mivel ezt a két típust dicsértétek, szerencsémre mind a kettőt ki tudtam próbálni. A Samsung 20 ezerrel volt olcsóbb, de félóra teszt után egyértelműen azt mondtam, hogy a JBL, egyszerűen sokkal jobb volt mindenben, a térhatása brutális volt, a samsung-nál ennyire nem különültek el a hangok, pedig azt hittem azt fogom megvenni. De nem és nekem lágyabban is szólt a JBL, amit jobban szeretek és a mélye valóban földbedöngöl.Szóval rögtön meg is vettem a JBL 9.1-et. Még nem bontottam ki, de hamarosan összeszerelem. Köszönöm az ajánlást...
-
Little_Gaara
tag
válasz
ribarszki #79592 üzenetére
De nem látják hogy elállítottad? Gondolok arra hogy nincs ilyen service history, ergo látja hogy miket állítgatak el az emberek majd vissza
Őszintén én is tegnap rendeltem meg de ez kicsit elbizonytalanitott, egy ks8000-em(k.rva fasza tv) van és nem szeretném hogy játszok vagy filmet nézek és egyszer csak ne lássak már semmit se a végén vagy egyáltalán hogy egy film alatt 10szer állítson rajta -
válasz
ribarszki #79592 üzenetére
De sajnos, de van akit ez annyira nem izgat. A szervizben nem a menüt fogják nézegetni, hanem a logot, és sajnos ott egyértelműen látszani fog, ha valaki belépett a szerviz menübe. Mindegy, hogy átállítottál-e valamit, vagy sem.
Még azt kipróbálom, ha csak hangerőt változtatok ilyenkor, akkor visszaemeli-e a fényerőt. Így nem kell kilépni a menübe, meg vissza. Remélem ezt a képernyővédő algoritmust kicsit finom hangolják, hogy csak extrém sokáig tartó világos jeleneteknél alkalmazza a tv, és akkor sem agresszívan.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
ribarszki #79568 üzenetére
Szia!
Nem hiszem, hogy a Samsung OLED tévéje, valami külön "állatfaj" lenne, amiért seggnyalás szinten rohannának és megoldják a problémát.
Magyar Ismerősöm, a nyáron, több mint 3 millióért vásárolt 85 coll 8K tévéjével hónapok óta harcol velük és mindent elutasítanak (mondtam is neki, hogy mekkora hülye, ennyi pénzért a sony 83-as oled tévéje, oda-vissza megeszi ezt a samsung csodát 4k-ban is).Állandóan ezzel a szarsággal jönnek, hogy a technológia velejárója etc... Egy flagship tévénél is ezt hajtogatják! A minimum, hogy sűrű elnézések közepette, azonnal orvosolják a problémát.
Egyébként, a Samsung Tizen rendszere nekem a top, mindig is írtam, hogy az agyonsztárolt LG webos nekem egyáltalán nem jön be.
A pana tévéim, samsung rendszerrel omg tökéletes lenne, de ezek az elb...ott pana menük a hajam tépem tőle, szerencsére csak egyszer kell beállítani, vagy ritkán kell oda belépni. -
Lackooo84
nagyúr
válasz
ribarszki #79561 üzenetére
Az tök mindegy milyen termék... maga a samu cég egy tetű ha gariról van szó, és mindent megtesznek, hogy kibújjanak. Nem egy esetet hallottam, hogy még a nevesség indikátort is elszinezték telókon stb...
Itt pont van egy jó sztori (a gazdájának már nem annyira jó)...
-
Yodamest
veterán
válasz
ribarszki #79359 üzenetére
Rtings írta:
"The Samsung S95B handles direct reflections incredibly well, but there are some flaws. Due to the lack of a polarizer, if you're in a room with any ambient lighting, the TV has a pink tint to it even when it's off."
Tehát a polarizer nincs beépítve és valahol azt olvastam az elég sok fényerőt lefog egyébként, úgy általában a többi oled tv esetében. -
válasz
ribarszki #79349 üzenetére
Biztos van Philipsnél és Sonynál is bőven, láttam is AV fórumon képeket párat. de pl nekem és akinek itt ajánlottam egy 806 -ot annak is teljesen homogén a kép, rózsaszín felhősödéstől mentes.
Volt már róla szó, hogy LG könnyen cserél panelt, mert saját maga gyártja( illetve az LG display) de egyes gyártóknak valószínűleg válogatott paneleket ad drágábban, azt hiszem alaves írta ezt le, könnyebb jó panelt kifogni a lottón. természetesen itt is vannak hibás darabok.
Ez az enyém, nekem ez miatt jó a véleményem, de megértem hogy te megégetted magad ezzel így más, elég durva az a kép amit betettél.
Ha vált Philips is erre a samu eljárásra teljes lesz az örömöm, mert lesz ambi, lesz DTS meg minden ,plusz jó fényerő, -
vata666
tag
válasz
ribarszki #79346 üzenetére
+1. Piszkosul jó képe van a tvnek. Már lassan 100 óra van benne. Másik szobában LG Oled. Másik LG oledet váltott. Kipróbáltam a homogenitast. Lg valóban kék és rózsaszín. Samsung tökéletes fehér, stb. Én inkább élvezem, mint a köpködés az emberektől. Nem értem sokszor ezt a felesleges "veszekedést". Képminőségben veri az LGt.
UI.: Ugye alapból azért vesszük, hogy nézzük
Azért a tiédre írtam, mert egyet értek veled
-
Yodamest
veterán
válasz
ribarszki #79346 üzenetére
Ez az "LCD-sedés" ha már így fogalommá vált, nálam sem jelentkezett, csak szimplán megjegyeztem mint tényt, hogy a panel coating miatt ez a jelenség fennál a samunál.
Összeszerelési minőség nem a konkrét legózásra értendő, hogy rámegy a talp, ott a panel rajta, hanem pont amitől a topikok is hangosak, hogy elhajlanak a kijelzők, a talp mondjuk nem szálcsiszolt fém, mint az LG-nél, hanem belül ugyan fém a súlyozás miatt, de a felülete csak műanyag stb.
A képminőség az ami tényleg ott van mint húzó erő, abba tényleg nem kötnék bele és a filmmaker mód is azért elég színhelyesre is lett updatelve mostanra. A homogenitás is biztosan kiváló azt én is olvastam, csak az pont egy olyan dolog, amit szerintem így átlagfelhasználás, filmnézés során a legkevésbé tud értékelni az ember, mert nem igazán észrevehető.
Egyébként kicsit én hiányolom a különféle tv műsor feljavító algoritmusokat is, mint az mpeg zajszűrés stb. nemtom az LG meg a korábbi sonym tele volt ilyenekkel, itt a samun meg annyi van, hogy "zajszűrés" de nem is látom hogy bármit csinálna.... korábbi tv-men vagy 4-5 féle ilyen zajszűrő opció volt és az LG-n is van bőven.
"A képminőseg és a homogenitás miatt nálam nem jön szóba woled."
Hehe azért durva, hogy ezt a mondatot is megéltük, még ha szerintem ekkora különbség egyáltalán nincs a QD hoz képest. Hát igen olyan korban élünk amikor a szimpla OLED képminőség már kevés. -
Sordoran
addikt
válasz
ribarszki #79164 üzenetére
Hát ez nem jó hír, pedig fél információk alapján azt hittem nem is kell törődnöm a pixel problémával.
Erre van valami tipp esetleg, mivel mehetek biztosra? 3 év garancia kiterjed erre, vagy külön pixelgarancia/biztosítás segíthet? Euronics-tól lesz, ott van union-os biztosítás de az nem tudom előre mennyi lesz. (mikor legutóbb náluk vettem TV-t 130ezres készülékre 15ezer volt 5 év biztosítás, de tuti azóta drágult, meg ugye ez más ár kategória is)
-
Yodamest
veterán
válasz
ribarszki #79008 üzenetére
Igen, meg ez olyan, hogy ki mit akar látni. Mondjuk a Prey filmet felhozva: nekem az annyira nem fontos, hogy ha a tv mellé tennék mondjuk egy páfrányt, akkor a tv-beli páfránynak pont ugyan olyan színe legyen. Nyilván egy határon belül legyen, tehát ha az élőben zöld, akkor ne kékeszöld legyen meg ilyenek, de én azt várom hogy ne élethű legyen, hanem képráztasson el, meséljen.
Érdekes, mert pl. ezzel szemben hangzásban meg pont, hogy fordítva van, azért is használok sennheiser fülest, mert ott meg pont hogy a steril, minél kiegyensúlyozottabb, tisztább, szellősebb hangzás tetszik.
Jah ha már hangzás: a TV-vel kapcsolatban még, hogy valóban egész jó hangja van, a korábbi Edifier hangfalaimat simán kiváltotta, egyből több hely lett a komódon.
-
Yodamest
veterán
válasz
ribarszki #79002 üzenetére
De és tényleg jobbnak látod a képet offon mintha mondjuk low lenne? Lehet tartalom függő is, pl. új Top Gunnal teszteltem tegnap és fú hát ott amikor repkednek és szemből mutatják a repcsit, az üvegen annyira szépek a napfénytörések, offon egész biztos nincs meg az a fajta fényerősség. Meg neked nem sötét úgy a kép?
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
ribarszki #79002 üzenetére
Eddig 3-at kalibraltam és a filmmaker kepmod gyárilag elég jó.
Gyarilag a fekete kozeli reszeknel sokkal jobb a helyzet mint LG oledek eseteben.
Egyáltalán nincsenek tultolva a színek, amit most itt páran mondanak hogy színes, az a színek nagyobb fenyereje miatt van.Viszont a game módban kőkeményen vissza kell venni a színekből.
-
Yodamest
veterán
válasz
ribarszki #78999 üzenetére
Általánosságban lehet, de szerintem ez típusonként változó, nem lehet általánosítani és azt mondani, hogy az minden gyártó minden tévéjénél OFF és kész. Bárki aki ránézne most erre az adott készülékre, egész biztos vagyok benne, hogy nem mondaná azt, hogy kontraszt javítás nélkül szebb a kép, mint azzal. Az hogy színhelyes meg mennyire az tök mindegy, lehet felőlem full adobe színhelyes is ha egy sötét massza az egész kép... én inkább amellett vagyok, hogy lehessen élvezni, lássam a tükröződéseket, legyen élet benne. De kinek mi.
-
Yodamest
veterán
válasz
ribarszki #78989 üzenetére
Én csak támpontként nézegettem a "hivatalos" beállításokat, de amit a legjobbnak látok azt állítom be. A contrast javítás legalább low-on mindenképp szükséges HDR anyagokhoz szerintem. Anélkül egész egyszerűen olyan a kép, mintha egy SD filmet néznék, fátyolos és sötét is. A meleg 1-2 között vaciláltam, de alapból annyira színekkel teli képe van a tv-nek, hogy a meleg 1-et én színhelyesebbnek látom, a 2 már nagyon "szépia" szerűvé teszi. Mindezt úgy, hogy egyébként a C2-n a warm50, azaz legmelegebb beálítást használom. (szóval nem vagyok "hideg szemű")
-
-
-
Kaba
veterán
válasz
ribarszki #78411 üzenetére
Tévére nem jó az általad leirt, viszont más termékeknél működik. Tévére csak a generálós és az egyedileg kapott kupon jó, egyéb publikus általános jelenleg nincsen. Nézzél be a kunyerálósba, ott még lehet működő, illetve kérhetsz is ott, akkor biztosan lesz neked is.
-
Ronam
addikt
válasz
ribarszki #78268 üzenetére
Melyiket használod a kettő közül? Plague Tale-t próbáltam, és a Cyberpunkot, de nekem kicsit fura mindkettő. SDR beállítások is furák.... pl itt azt írja, színköz: Auto, de ez nálam borzalmasan néz ki, nagyon nem jók a színek, ez nálad is ilyen?
-
válasz
ribarszki #78071 üzenetére
Igen már mondtad többször Samsung Tv tulajként. És többször megbeszéltük ezt már veled. Valaminek a hiánya az nem jó, tehát nem tudja a TV. AZ mellett a DTS-t semt udja.
Ez egy szempont több embernek neki és és nekem is, meg még jó párnak ,nem egyedül van ezzel, ahogy írtad.
Dinamikus metaadatot csak a DV és a HDR 10+ tartalmaz.
HDR10+ tartalom nem sok van, DV meg rengeteg minimális különbség ettől még biztos van, már egy Vincentes YT videó alapján is,ahol összehasonlítja a két megoldást.
Ezek 6-700 ezres vagy több áru Tv-k ,nem akarok úgy nézni semmit, hogy tudom hogy tartalmazza sok tartalom és a netflix vagy Disney előfizetés, de én nem nézhetem úgy.
A DTS hiánya a másik fájó pont.
Elhiszem hogy jó tv ,de ne legyen már pozitívum ha két szabványt nem támogatnak.Szerk: Ezt azelőtt írtam le mielőtt elolvastam volna következő hozzászólásokat.
-
Pola-Roid
aktív tag
válasz
ribarszki #78045 üzenetére
Ezt azért erősen kétlem
De mindegy is, tény, hogy utálom a Samsungot (még akkor is, ha a telefonom meg a soundbar is Samu), szóval biztos nem vennék Samu tévét akkor sem, ha lenne benne DV támogatás.
De függetlenül ettől tényleg vicc, hogy akár LG, akár Pana, akár Philips, van bennük DV, Samsungokban meg nincs. Azért ennyi pénzért legyen már benne... -
Foglalt név
addikt
válasz
ribarszki #77361 üzenetére
Az egész azért visszás, mert megtéveszti a fogyasztót ugyanis a kiírt ár nem egyezik azzal, amiért valósan meg lehet kapni az árut. A lényeg, hogy az árlista alapján nem tudsz jó döntést hozni és ilyen értelemben mindegy, hogy milyen irányban van nagy eltérés.
Az autóiparban bevett az adott modellből egy annyira kiherélt verziót csinálni, amit élő ember nem vesz meg, de 30% alacsonyabb árat lehet rá írni.
A másik irányban pont az autóalkatrész boltoknál volt jellemző, hogy az utcáról beesett embernek is adtak 30-40% kedvezményt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Steam Deck
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Nintendo Switch 2
- Magyarított Android alkalmazások
- Renault, Dacia topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Futás, futópályák
- Kedvenc zene a mai napra
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- További aktív témák...
- 10% -tól elvihető. Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetés! Lenovo Legion Pro 7
- Új Apple iPhone 16 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo Thunderbolt 3 kábel (4X90U90617)
- Billentyűzet magyarosítás magyarítás lézerrel is! 10-15ezer közötti áron! Óriási betűkészeletünk van
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest