Hirdetés
-
PROHARDVER!
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
alaves
addikt
válasz Pola-Roid #75812 üzenetére
HDR/DV-ben gyakorlatilag minimális. SDR-ben jelentősen degradálja az OLED kristályokat. Bizonytalanabbá válik, hogy a kompenzáció és a pixelfrissítő képes kiegyenlíteni, egymáshoz igazítani a pixelek működését.
Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
veterán
-
-
Gabor970
addikt
válasz Pola-Roid #76486 üzenetére
köszönöm!
Épp próbálom kibogozni, hogy a JZ1000 miben különbözik a JZ980-tól. (NETFLIX kalibrált üzemmódban csupán?) Nekem kimondottan fontos a természeteshez közelebbi képi világ. Emiatt volt plazmám is. Nem szeretem a túlzó kontrasztot, szaturációt. A valóság szerintem nem olyan.
EMAG-on feltűnt, hogy az 1500-as pana 650e, de aztán látom, hogy nincs. Ami nincs, azt én még 300ezerér is odaadnám :)[ Szerkesztve ]
Tanulj meg alkalmazkodni a körülötted levő világhoz, mert a világ nem fog tehozzád! /boda
-
Gabor970
addikt
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz Pola-Roid #76904 üzenetére
Color banding.
Milyen képmódban használod? (Professzionális1 és 2 egész jó)
Nem kellene enek annyira szembetünőnek lennie.[ Szerkesztve ]
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
alaves
addikt
válasz Pola-Roid #76904 üzenetére
A 'color banding' -ot LG-ken a 'sima gradáció' opció bekapcsolása csökkenti (kis képrészletvesztést okoz). Panasonic-on nincs (OLED754-en sem), ezért a két zajcsökkentő opció 'minimum' bekapcsolása segíthet és persze minden képjavító opció kikapcsolása. Ne nagyon foglalkoztasson a dolog, mert sok videóanyagon tapasztalható a helytelen kódolási paraméterek, alacsony bitráta, stb. miatt. Beállítás kiindulási alapnak: [link] (a 'luminance level'-t én 30-40-re venném SDR-ben)
[ Szerkesztve ]
Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
alaves
addikt
válasz Pola-Roid #76909 üzenetére
A 'color banding'-on nem fog segíteni a pixelfrissítő, azt csak akkor futtasd, ha szükséges és indokolt (extrém napi üzemóra 12+, nagy fényerő SDR-ben, sok statikus elem megjelenítése).
A PS5 játékok grafikáját esetleg a grading monitorok képesek minimális bit kihagyása (eldobása) nélkül megjeleníteni, de a többi kijelzőn bizony 'color banding' lesz kisebb- nagyobb mértékben. Hiába készítik 32 bitesre a játékgrafikát, amikor a TV csak 10-12 bit színmélységre képes, a hiányzó adat helyén lesz a 'color banding'.Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
Gabor970
addikt
válasz Pola-Roid #77294 üzenetére
úgy a zenehallgatási hobbim szenvedne csorbát, nappali kinézetét még ha félre is tenném :)
Zenehallgatás nálam elsődlegesebb. Azér megleszünk valahogy, még jóhogy :)[ Szerkesztve ]
Tanulj meg alkalmazkodni a körülötted levő világhoz, mert a világ nem fog tehozzád! /boda
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz Pola-Roid #78068 üzenetére
Formátum háború kb, hdr10 plus lényegében samsung sajátja és a dolby visoon ellenfele.
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
alaves
addikt
válasz Pola-Roid #78073 üzenetére
Halkan megjegyzem, hogy pl. még a Medion és Nordmende OLED TV-k ben is van DTS... elég égő azoknak a nagy gyártóknak, amelyek megszűntették...
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz Pola-Roid #78073 üzenetére
A formátum támogatásban egyetértünk mind videó, mind pedig audio fronton.
-
bnorci71
addikt
válasz Pola-Roid #78150 üzenetére
a pixeleket számolod?
De most komolyan hogy lehet 1m-ről 50" tv-t nézni? A régi 40" felkerült a Lego-s asztalomra 70cm-re talán, Legózás közbe stílusosan a SW ment rajta néha odanéztem hát mint amikor a moziba az első sorba ült az emberELADÓ Nissan Note 1,5b 2008 "If in doubt, flat out!" "Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers"
-
alaves
addikt
válasz Pola-Roid #78155 üzenetére
Egyébként egyéntől függ (pl. szem élesség) az optimális nézési távolság. A Panasonic ajánlása korrekt. Csak egy példa: többen azért vesznek pöttöm OLED-et monitornak, mert pl. az 55"-esnél átlagos monitor nézési távolság mellett látják a 'pixelsűrűséget'. ~75 cm-ről a 65"-77"-nél már talán látnám, de nem valószínű.
-
Yodamest
veterán
válasz Pola-Roid #78155 üzenetére
Én az ismerősi körömben nagy kijelző mániásnak számítok, mivel 2 évig 48"-os tv-t használtam monitornak, ezen kb mindenki kiakadt. De arra, hogy 1,2 méterről 65" még én is azt mondom, hogy too much. A filmezős tv nálunk 65"-ös és eggészen biztos, hogy pláne mozgásoknál, akciójeleneteknél egyszerűen zavaróan szétesik a kép a szemed előtt ekkora méretben ilyen közelről.
Nem tudom mit szívtak a Panánál, de ez biztosan nem jó támpont ami az oldalukon van. Én sem azt mondom, mint ennek szöges ellenkezőjét állítók, hogy 65"-t 6 méterről kellene nézni meg ilyenek, de oda szerintem egy 2 - 2,5m minimum kell.
-
bnorci71
addikt
válasz Pola-Roid #78156 üzenetére
a pixel számolás vicc akart lenni csak lemaradt
most kíváncsiságból betoltam az arcomba a monitort 1,5 képmagasság távolságra. Jujj fogalmam nincs mi van a kép szélén és fejmozgás nélkül csak szemmozgással nem is tudok kinézni szinte a sarokba. A Mandalóri 3.évad előzetesét nem bírtam így végig nézni
De kinek a pap, kinek a ministráns fiú
Alaves
Ha nem látod élesen a tévét akkor szemüveg kel nem a távolságot növelni csökkenteni.
Multis szemüveget hordok, de monitorhoz cégnés fix dioptriást használok otthon tévézéshez hol ezt hol azt. Ennél a problémánál pl ha túl közel ülsz egy multifokális szemüveggel a készülékhez folyamatosan mozgatnod kel a fejed mert a szemüveg távol látó terébe nem fér be a tévé magassága. Fekve is csak fix dioptriával lehet tévézni.ELADÓ Nissan Note 1,5b 2008 "If in doubt, flat out!" "Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers"
-
bnorci71
addikt
válasz Pola-Roid #78166 üzenetére
ha neked jó az a lényeg csak én furcsálom mint ahogy az 50" tévét monitornak egy íróasztalon
tehát az ajánlás szerint ha 3,7m-re ülök a tévétől akkor földtől plafonig kel érnie a képnek az 2,5m magas az mennyi átmérőben 200"ELADÓ Nissan Note 1,5b 2008 "If in doubt, flat out!" "Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers"
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DELOCK - TOSLINK STANDARD M/M KÁBEL 3M - 82901 új bontatlan audiókábel
- Új bontatlan Jabra EVOLVE 65 MS Duo headset
- Új bontatlan PLANTRONICS Blackwire 5220 USB-C fekete 207576
- EGYBEN: Magnat Supreme 802 Mokka hangfalpár + Monitor Audio MRW-10 mélysugárzó + Panasonic SA-HE75
- Black Friday: Pro-Ject Tube Box DS2 Black For Sale
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest