-
PROHARDVER!
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ren Hoek
veterán
Ja és még egy dolog, több helyen is olvastam, hogy a White egyedi pixel hatékonysága és élettartama sokkal jobb a többinél. Ezt a torture teszt bizonyítja, a fehér R semennyire nem égett be. (Érdekes, hogy a fekete T az meg 8 hét után látható halványan..., pedig az azt jelenti, hogy gyakorlatilag kikapcsolt pixelekkel 0%-ot degradálódna az OLED anyag... szóval a torture tesztnél simán lehet, hogy a kompenzáló elektronika hülyül meg a konstans terheléstől.)
Tehát fehér-szürke HUD-al/logókkal és feliratokkal kb lehetetlen beégetni a TV-t. A piros, sárga talán a legjelentősebb.
-
Ren Hoek
veterán
válasz
Zsmester89 #6195 üzenetére
Elég rendesen körbejártam a beégés témát, mielőtt rendeltem B7-et (Hasonlóan filmnézés+játék...de nálam csak napi 2-3 óra max, és netezni/olvasgatni nem fogok rajta. Arra ott a monitor)
Alap esetben IR - image retention (Kb a ghosting) szinte minden OLED TV-nél előfordul "kockázatos" erősen kontrasztos, világos de főleg a piros/sárga konstans tartalomnál. Pár óra alatt is, de ez függ az OLED fény beállítástól is erősen. Ez vagy elhalványodik idővel, vagy a Clear Panel Noise eltakarítja.
A Burn in az a permanens beégés. Itteni fórumban nem nagyon volt még szó permanens beégésről, pedig többen régóta használják monitornak is. (Talán egy eset a PH!-s cikkből?) Clear Panel Noise éjszaka stand-by alatt eltünteti az IR nyomokat. Azért külföldi fórumokon van pár példa burn in-re... beégett Sky logóról és hírsávról, de játék HUD-ról is. 2016-os szériát is érintve (B6 C6 stb). Ezeknél nem tudjuk pontosan mivel terhelték a panelt és mennyi ideig.Illetve zajlik épp egy burn in torture teszt RTINGS-en. Persze extrém napi 20 órás terheléssel, konstans logókkal.
Ezen már 2 hét után meglátszik a logó, és most 8 hétnél tart. Arra is próbál a teszt választ adni, hogy ha keveset tud a panel pihenni (4 órás terhelés után csinál egy cleart)...vajon számít-e valamit, hogy pl 2 hét alatt tolod bele a 300 órányi konstans tartalmat (Start menü mondjuk), vagy 1 év alatt fokozatosan 300 órát?
Egyelőre erre nehéz válaszolni... Arról viták folynak, hogy az IR és a Burn in ugyan az a jelenség-e, (IR esetében is történik-e OLED anyag degradáció, ami kompenzálódhat... vagy csak egy "elektronikai ghosting" és nem jár a többi pixelnél erősebb OLED réteg bomlással.)
Azt tudjuk, hogy a panelben van egy "számláló", ami integrálja a pixeleket ért inhomogén terhelést, és kompenzál, (kompenzációs ciklus 4 óránként = Clear panel noise)
Itt a szabadalmak listája:
https://www.google.com/patents/US6995519Lényegében egy elegáns megoldás, hogy bonyolult elekgronika nélkül is érzékelhető/kompenzálható lehessen az emisszív réteg öregedése. Ezen felül még egy csomó szabadalom és technológia van az OLED anyag hosszútávú öregedés modellezésére, és visszaállítására.
Összegezve:
Szerintem amíg ez az elektronika jól működik, és van fényerőtartalék az OLED anyagban, addig nem ég be a konstans tartalom. A sejtésem viszont továbbra is az, degradáció az ott lesz az OLED anyagban és kumulálódik..., csak sokáig sikerül kompenzálni. Az a nagy kérdés, hogy 1-2-3-4-5 év múlva is képes erre a panel, ha már eléri a fényerőtartalékokat? Biztos, hogy nem lineáris az öregedés a fényerő függvényében... erről volt is egy fórumposzt, hogy full OLED fénnyel, mondjuk 200 óra alatt ég be valami, akkor visszafogottabb beállításnál lehet 1000, 10000 óra is.
Plusz a 2017-es elektronika (B7 C7 stb... ) elvileg még tovább fejlődött ezen a szinten, és a kiadás óta eddig nem nagyon olvastunk permanens beégésről. Szerintem filmnézéssel és játékkal még 15/24 mellett sem lehet beégetni, ha tartasz néha szüneteket, hagyod a kompenzációs ciklust éjjelre... és nem játszol mondjuk 1000 órát ugyan azzal a nagyon kontrasztos HUD-al. Ha netezel rajta, vagy olvasgatsz, akkor képernyővédő mindenképp legyen. Azért egy tálcát nem biztos, hogy rajta mernék hagyni mondjuk napi 10 órára... de ez a kockázattűrésedtől függ
Mindenesetre külföldi fórumon azt javasolják, monitornak használva időnként érdemes egy RGB/W/G egyszínű tesztképsoron végignézni van-e bármilyen jele a beégésnek (amit a Clear nem tud eltüntetni), mert akkor még megelőzhető a permanens burn in. -
janos666
nagyúr
Csak a lejátszó és AVR közé kell "placebó" kábelt tenni, az ARV és TV közé (vagy ha két külön kábel megy a lejátszóból az AVR-be és a TV-be) mehet bármelyik "high speed", amelyik kézre esik és működik (nem "pislog" a kijelző, nem "szikráznak" a pixelek, nem írja ki a TV, hogy "nincs jel" vagy "ismeretlen formátum" --- ha rossz, azt egyértelműen észre fogod venni).
-
Zsmester89
őstag
Sziasztok! A jelenlegi tv-m cseréjén gondolkodom, a kiszemelt egy LG OLED55B7V. Kérdésem lenne, hogy a falra történő rögzitése szabványos? (Vesa ha jól tudom)
Monitornak használom a jelenlegit is, de nem munkára, hanem filmezésre, játékra, 15/24-et menne naponta. Mennyire kell tartanom a beégésétől?
Köszönöm -
petya2012
őstag
sziasztok
valakinek lenne tapasztalata azzal kapcsolatban,hogy a B7 mekkora külső vinyót kezel max?volt már valaki aki 3-4 TB-set dugott rá?ha igen milyen fajtát??
köszi a választ
-
Gtaati
őstag
válasz
Nemir Ombe #6183 üzenetére
Hello!
A kollega kerdezte arra valaszoltam, meg volt benne nemi ironia
termeszetesen nem jelent problemat normalis hdmi kabelt venni volt es van is mar az elozo 4k-s tv-hez is...
-
Ren Hoek
veterán
válasz
Nemir Ombe #6185 üzenetére
Tudod irónia... bárhogy is nézzük az 500-600K prémium áras TV a teljes piacot nézve, szóval enyhén távol áll az átlag kategóriától. Tény, hogy elég erősen túlárazottak még az OLED-ek... épp ezért nem hiszem, hogy az LG ebben menne tönkre, hogy mellé rak egy kábelt.
Azt mondjuk nem tudom a TV-khez szokás-e manapság kábelt csomagolni...de igazából mindegy ha úgy is hosszabb kell.
Edit.: Tudtok esetleg valami jobb fajtát? Kb 5 méteres kellene szerintem. Bár lehet 3 m is elég lenne...
-
Ren Hoek
veterán
válasz
Nemir Ombe #6181 üzenetére
Az előző LG 43 coloshoz csomagoltak egy szerintem teljesen ok HDMI kábelt. ...de az lehet a bolt ajándéka volt. Fejhallgatóhoz is volt két párnaszett, egy rövid és egy hosszú kábel, stb... monitorokhoz is kaptam mindig gy DVIt.
Nem mintha ez annyit számítana, de azért gondoltam lesz a pakkban egy olyan ami tutira átviszi a 4K60p-t
Jó tudom a B7 a belépő szintű csóroled 4K
-
Ren Hoek
veterán
Tényleg, B7-hez adnak 4K HDMI kábelt, vagy venni kell?
-
Pro Koryak
addikt
Tök mindegy a monitort/laptopot 40cm-ről nézed, 55"-t 1,5m-ről, 110"-t 4m-ről, arányaiban kb. ugyanaz.
A laptopot az öledbe rakod, aztán mehet a kanapéndöglés ezerrel..."Mondom ezt úgy, h 120colos projektor képet cseréltem 55colra, s 4 emberig semmi hátrányát nem érzem."
Bocs, de ezt nem hiszem el. Max. annyit, hogy az oled tv-nek jobb a képe, ezért kibékültél a kisebb mérettel. -
petya2012
őstag
sziasztok
valaki felrakta már ezt a 04.70.10-et?változás?
-
Madwe
nagyúr
válasz
Pro Koryak #6172 üzenetére
Mert egy monitort 30 40 centiről kell nézni (sőt miután 55colt 1.5m nézek, lehet monitort inkább 10 15cmrol...), s egy foig jó max, míg tévét 2 4 ember tud nézni, projektor meg bármennyi. S 30 40 centire nem lehet kényelmesen kanapeban dogleni. Ha ugyanazt a kepminoseget adna, s ugyanolyan helyzetben lehetne ülni, és csak 1 ember nézne, valós alternatíva tudna lenni szvsz. Mondom ezt úgy, h 120colos projektor képet cseréltem 55colra, s 4 emberig semmi hátrányát nem érzem.
-
Pro Koryak
addikt
válasz
Piftuka #6149 üzenetére
Mivel szerinted semmivel nem ad többet ill. feleslegesnek tartod a projektort, akkor egy kérdés:
Miért nem a monitorodon vagy laptopodon nézed a filmeket, miért az 50-65"-os lcd/oled/plazma ... tökmindegy milyen tévén???
Ha a monitorhoz/laptophoz közel ülsz, ugyanúgy kitölti a látómeződ, mint az adott tv!!!
Ennyiből a tv is hülyeség, nem??? Ott a pc vagy laptop.Remélem most már kezded érteni mennyivel több pl.110"-on filmet nézni, mint 50-65"-on.
Ja, és egy szóval sem az oled ellen beszéltem, hanem általánosságban csak a képméretről!!!
-
dgyuri0123
nagyúr
Hi!
910V tulajokat kérdezném...(vagy aki tudja), lehet-e a HDMI bemenetet "mókolni"? Azaz RGB-t és egyebeket lehet-e állítani, mert én semmi erre utaló lehetőséget nem találtam, csak átnevezést, de azzal nem sokra megyek. Főmenüben sincs semmi utalás a bemenetek részletes beállítására. Kösz ha segít valaki.
-
Gtaati
őstag
Hello!
Tehat csak akkor fut le ha ez be van kapcsolva mindig vagy ettol fuggetlenul is megcsinalja a tv? Tehat maradjon igy vagy kapcsoljam be?
Illetve ha ez mindig be van kapcsolva akkor ennek a funkcionak csak pozitiv hozadeka van a panelra nezve vagy jarhat barmi hatranyal?
Koszonom!
-
Gtaati
őstag
válasz
janos666 #6165 üzenetére
Helló! Köszönöm a válaszokat.
A menüben két lehetőség van, de alapból gyárilag mind a kettő ki van kapcsolva. Az egyik hogy futtatom azonnal a másik meg ha kikapcsolt-készenléti állapotban van akkor automatikusan elvégzi mindig a tv, de alapból egyik sincs bekapcsolva a menüben. Csináltam róla képet és beillesztem mire gondolok:
Tehát itt a képen látható felső opcióra gondolok, ez nálatok mindig be van kapcsolva? Köszönöm!
Bocsánat, nem tudom miért fordította el a képet a beillesztést követően...
-
Madwe
nagyúr
Nem tudod kikapcsolni. Az amit a settingsben láttál, az nem minden kikapcsolás utánra vonatkozik (lévén az mindig on) hanem 1x konkrét kikapcsolasra. Azaz nem ment a paneled 4h de le akarod futtatni pl. Röviden: amíg nincs látható ír a képen ne is foglalkozz ilyenekkel.
-
janos666
nagyúr
Miért is próbáltam volna kikapcsolni?
De szerintem félreérted, ezt a felhasználói menüből nem tudod kikapcsolni. Mindig megy az automata, esetleg a szervizmenüben tudsz mókolni vele, de nem látom értelmét.Vagy a képernyő/pixel eltolásra gondolsz (ami a teljes képet tologatja néhány pixellel ide-oda)? Azt persze, kikapcsoltam. (Az is ott van az OLED panel menüben.)
(#6164) torma1981
Mert nem kínálnak fel nekünk olyan módot, mikor minden pixelből copy-paste 4 egyforma lesz, csak valami lágy resample megy még 1080p120-ban is (mikor a legtöbb képfeldolgozás képmódtól/beállítástól függetlenül kikapcsol vagy "fapados módba" vált).
Azt hiszem pár 4k-s Sony LCD-n van olyan képmód/beállítás, ahol nincs remaple, csak "nearest neighbor" (a Sony-nak van saját játékkonzolja, így nekik néha eszükbe jut ilyesmi, de nem tudom hogy az A1 OLED-jük tud-e ilyet).
-
janos666
nagyúr
Tudtommal csak akkor csinálja készenlétben, ha a legutóbbi óta ment legalább 4 órát aktívan (ezt az időt meg lehet nézni, talán még átállítani is a szervizmenüben).
Az a két opció szerintem inkább a rendhagyó felhasználók (PC monitor, kliens monitor, bolti bemutatódarab, stb) részére lett elérhetővé téve, hogy szükség szerint és előre tervezhetően is biztos le lehessen futtatni (pl. egy "kritikus munka" előtt frissen, ha monitornak használják, vagy amint feltűnő IR jelenik meg, ha bemutatódarabnak és "riaszthatja" a vásárlókat).
De én még alig láttam IR-t az enyémen, csak a HDR hozta ki.Amúgy érdekes kérdés mikor és hogy csinálja pontosan. Nekem tippre úgy tűnik, hogy csak azért tart sokáig, mert megvárja míg "kihűl / kisül" (hőmérsékletre, elektromosan, mindkettő...? passz) és akkor fut le a ténylegesen csak pár (másod)perces kis mérés. De az is lehet, hogy tényleg hosszasan mér és mikor lezárásképp végigpásztázza a fehér csík a képernyőt, az csak a folyamat egy utolsó gyors lépése, nem a komplett folyamat.
-
Gtaati
őstag
Korabban beszeltuk itt a pixelfrissito hasznalatat es valaki irta h ha keszenletben van a tv akkor mindig csinalja. Most a beallitasoknal oled panelbeallitasoknal van a pixelfrissito es azon belul inditas ha tv ki van kapcsolva es inditas most opcio. Ha beegesnek semmi nyoma se hologramnak akkor egyaltalan van-e ertelme bekapcsolni ezt a funkciot? Illetva ha nincs bekapcsolva h keszenletben ezt megcsinalja akkor gondolom semmit nem fog csinalni? Ha meg bekacsolom a funkciot tehat kikapcsolt allapotban ezt mindig csinalni fogja, es ennek a panelra nezve barmilyen negativ hatasa van-e? Bocsi ha kicsit tulvarialom, de az eletben nem volt ilyen erteku muszaki dolgom es hat valamennyire feltem is
Koszonom!
-
janos666
nagyúr
Windows asztal, jobb klikk képernyő beállítások, méretezés és elrendezés (??? bocs, ~10 éve angol Win-t használok, scale and layout...): 100%-on lesz "eredeti", ez biztos jó 1080-hoz, de szerintem még 1440-hez is.
Én elég közel ülök / jó még a látásom, hogy 100%-on használom 2160-ban, csak a webböngészőben és dokumentumkezelőkben húzom fel 150%-ra szükség szerint. Ez is olyan dolog, hogy mikor 1080-ban neteztem, akkor is "éreztem" már, hogy bizonyos weboldalak design-ja 1440p vagy akár 2160p monitorra van optimalizálva (1080-ban hatalmasak a betűk/gombok, kicsinyíteni kellett 75%-ra, hogy ne legyen kényelmetlen olvasni). Ez ilyen "átmeneti időszak", miután egy évtizeden át 1080p volt a standard, de a monitorok már rég átléptek 1440-be, illetve zajlik a lassú vándorlás 2160-ra...
Amúgy pedig ha érdekel még pár észrevétel/tanács, az utóbbi két hétben teleszemeteltem a topic-ot ennek az OLED-nek a monitorkénti használatával szerzett tapasztalataimmal.
-
Gtaati
őstag
Hello!
Sikerult az asztal es ikon meretezest megoldanom, egesz jo lett minden. Korabban janos666 altal megosztott kepbeallitasokkal is szimpatikusabb lett a dolog
Koszonom!
-
Gtaati
őstag
Hello!
Az 55B7-el kapcsolatban meg olyat szeretnek kerdezni, hogy pc is ra van kotve es beallitottam a hdmi bemenetet pc-re a kepmodot jatekra. Egyenlore a windows asztalt 1080p-ben hasznalom igy hasznaltam korabban az 55UB850v 4k lcd-vel is. A problemam ami korabban nem volt meg a 4k lcd-vel, hogy valtoztak az ikonok meretei, az ikonok es a hatterkep is nem tul elesek olyan mosottnak tunek kicsit es az asztalon sem ferek el ugy mint korabban a 4k lcd-vel. Mivel lehet a gond? Mi valtozhatott a 4k lcdhez kepest? Ha 2160p nativ felbontast hasznalok akkor sem valtoznak ezek a dolgok, problemak.. Nezegettem az nvidia vezerlopultjat de nem igazan talaltam olyat ami megoldotta volna ezeket a dolgokat. Vagy irjak inkabb a vga topikjaba?Koszonom!
-
janos666
nagyúr
válasz
Ren Hoek #6156 üzenetére
Az is a retina biológiája, hogy költséghatékonysági és/vagy pusztán gyakorlati fizikai megvalósíthatósági korlátok miatt csak 24, 25, 30, legfeljebb 50, 60 képkockát rögzítenek egy kamerával, teszem azt 100, 120, netán még 240 fps helyett?
Ez a két dolog összefügg. A magas valós fps mellett sem tapasztalsz persistence blur-t, mert nem marad kint ugyan az a képkocka túl sokáig.
Az interpoláció is azt próbálja pótolni, ami a felvétel rögzítésekor (vagy esetleg csak valahol később a csatornában) elveszett, mert nem akarták/tudták a többszörösét elhasználni a filmtekercseknek, HDD rack-eknek, bérelt sávszélességnek, stb (illetve a digitális kameránál sem akart már a gyártó sem "eszement" sávszélességekkel bajlódni, hanem egy kompromisszumot kerestek).
Egyszer majd elérjük a pontot, ahol tényleg nem lesz értelme tovább növelni a felbontást/bitmélységet, és akkor ha még mindig tovább tud fejlődni a technológia (tárhely és sávszélesség, akár a forgatásokon/studio-kban helyben [még az üvegszálas lézeroptikás cuccoknak is van korlátja, mikor vissza kell menni fémre és elektromosságra], de aztán a kiadó/műsorszóró és felhasználó közt is), akkor elindulnak majd felfelé a mintavételi sűrűséggel ebben a dimenzióban is, és jön a 120fps mozi, stb (azokkal együtt, akiknek ma tökéletes a sample-and-hold 24fps is, de majd akkor kell nekik a HFR, mint a falat kenyér az éhezőnek).
-
Ren Hoek
veterán
válasz
janos666 #6155 üzenetére
Köszi a választ.
Teljesen egyetértek az interpolációval kapcsolatban. Mindig ezt éreztem én is.
(Tény, hogy megszokás kérdése is, tehát abszolút nem szólom le aki TrueMotiont használ. Ízlés, adaptáció is beleszól)Talán a deblur van most bekapcsolva, de annak nem sok hatását látni LCD-n.
Persistence motion blur nem zavar, úgy vélem az a retina biológiája
A response time meg jól jön... nekem a VA borzasztó lomha bárhogy is állítgattam, és/vagy forduláskor eltűnik a fél mező/barlang stb részleteiben. A strobe dimre meg többeknek érzékeny a szeme, ahogy a PWM-re is...és itt nem látványra gondolok, hanem hogy fél óra után vérben úszik a szem. Páran beszámoltak erről és sajnos nekem bármilyen impulzusos és strobe-tól nagyon hamar elfárad a szemem...Még ha nem látni is a magas frekit, nehéz kimérni a hatását a látásra. Simán eltérő a tolerancia emberenként ...ezért skippeltem a Samsung gamer VA-ját pl a strobe-al.Remélem OLED köztes megoldásnak jó lesz és egy gyenge szórt szobai fény mellett nem gyilkolja le a szememet.(Full sötét szoba + VAtól ugyan úgy kifolytak, IPS + kislámpánál meg 10 órás filmmaratont sem érzek meg
)
-
janos666
nagyúr
válasz
Ren Hoek #6154 üzenetére
Nyugi, BFI nélkül az OLED is bőven sok persistence motion blur-t ad a képhez.
Nem annyira, de majdnem olyan rossz, mint a legjobb BFI nélküli IPS LCD.Én sohasem bírtam az ilyen real-time interpolációt (de kísérleteztem olyanokkal is régen, amik órákon át konvertáltak át pár percnyi videóanyagot). Olyan érzés, mint ha hibásan működne az agyam.
Talán mindenki tapasztalt már például erős kialvatlanság esetén kósza kis vizuális hallucinációkat, főleg a periférián... Nekem folyamatosan ilyen érzés az interpoláció alaphangon (mindig olyan, mint ha valami lehetetlen dolog történne a szemem előtt, amit nem feltétlenül látok át tudatosan is, hogy mi a baj, de "érzem", hogy valami nagyon nincs rendben, "mint ha be lennék tépve"). Ráadásul még erre jön rá, hogy adott implementációtól/fokozattól függően gyakran egyértelműen látni konkrét hibákat is ("viccesen" torzuló/nyúló élek, formák, foltok, stb), illetve hogy egyenetlen a mozgás, mint ha mindig gyorsulna/lassulna (mint régen a VHS szalagról filmezés, ha rossz volt a lejátszó, vagy megnyúlt maga a mágnesszalag ->> Tudod, mikor hívtad a szerelőt, vagy nekiálltál te magad megjavítani a gépet).
-
Ren Hoek
veterán
Olvastam egy korábbi OLED cikket, ahol páran írtatok a 24p filmekről...
Van itt olyan LCD-ről érkező, aki Valósághű mozival (24p -> 120 Hz) nézte annak idején a filmeket? Tehát True Motion mindig off...
Írtátok, hogy az OLED response time miatt ez a jelenség sokkal durvább akadozást okoz svenkelésnél, mint LCD-n ami blurolt. Használja valaki jelenleg True Motion nélkül így?
Csak mert nekem tökéletesen jó volt az IPS valódi mozi beállítása...és utáltam mondig is a TM-t mert elszappanozta a filmeket. Főleg a régebbi filmeknél nézhetetlen volt nekem... Esetleg valami köztes megoldás, MadVR-el nem lehetne beletolni egy kis blurt?
Tehát a Valósághű mozi ennyire nézhetetlen OLED-en? Vagy TrueMotion fejlődött már annyit, hogy nagyon lowon ne vesszen el a 24p "feeling"?
-
athlasz
csendes tag
Üdv!
Van esetleg valakinek tapasztalata az 55EG9A7V-vel? Visszaolvasva annyit találtam róla hogy nem éri meg az árát... Most az osztrák MM-ban 961 ojró, az is sok érte? Jelenleg egy 55LB620V-m van, gondolom annál azért sokkal jobb. Mi a különbség a webOS 2.0 és 3.0 közt? Illetve ha jól tudom ez idei modell, de lehet tudni milyen, mikori panel van benne?
Köszönöm! -
Piftuka
veterán
válasz
Pro Koryak #6148 üzenetére
Ez aztán rendkívül "intelligens" megnyilvánulás volt részedről...
-
Piftuka
veterán
válasz
Pro Koryak #6129 üzenetére
"Hiába nézed közelről a tv-t, hogy ugyanannyira kitöltse a látómezőt, mintha proji képét néznéd, mégis teljesen más.
A vetített képnek megvan a maga varázsa."
Csak volt. Igen, a fa dobozos, Videoton tévék korában az ember nem is álmodoz(hat)ott még az "otthoni mozi" által nyújtott élményen. Már ami a képi élményt illeti.
Még az óriásinak számító 72 cm-es, 4:3 képarányú "sarkított" tévék sem hozhatták ezt, hiszen mai szemmel nézve egy átlagos ~42-50 colos tévé mellett is aprócska képterük volt.
De ahogyan már itt többen és többször is említettük, amikor a 65 colos televíziók is viszonylag könnyen elérhetőek, ráadásul már piacon vannak a 77, 86, 88, sőt 100 colos tévék, immár OLED változatban is...
Akkor bizony nem lehet olyan érvet mondani, amely mellett az átlagos otthoni körülmények között elérhető, max. 2 (de jóindulattal is 2,5-3 méter átlójú) vetített kép lenne az ésszerű alternatíva.
A több millió forintba kerülő, komplex, és bonyolult vetítős megoldások helyett, egy ilyen "tévé óriás" minden szempontból praktikusabb, és vitán felül sokoldalúbb megoldás.
Ha pedig mindenképpen a "szélesvásznú" filmek tökéletes megjelenítése a cél, akkor arra is létezik teljes képteret kitöltő, televíziós megoldás.
-
Ren Hoek
veterán
Na csak nem hozták ki... "Szállításra vár"...
Telekomnál az a szállítási idő elég kamu, ezzel számoljatok.
Ellenben a készletet jelzi a honlap más TV-knél...szóval simán kell legyen raktáron. Abban biztos vagyok, hogy ha listaáron szir-szar kapcsolt áruk nélkül rendeled meg, egybe fizetve, akkor simán pár nap alatt ki jön (Telefonba ezt mondták)
A sat tv tuti lelassítja a bekötés miatt, és ha ingyen hitelt kérsz akkor kell háttér csekkolás. Általában megnézik van é munkahely, mennyit adózol...vkitől kérnek papírokat is...de az fix, hogy amikor hitelügyintéző voltam, pont az ingyenhitelnek voltak a legdurvább feltételei. Általában havi fizunál magasabb eszközre meg se adta a bank.
Nyilvan T vajszívűbb, kockáztatnak a kapcsolt szolgáltatás miatt... de emiatt biztos szivathatják az embert és hetekbe kerülhet a kiszállítás. -
törölt tag
válasz
Pro Koryak #6135 üzenetére
Majd vetít a mozigépész, nem kell agitálni.
Nem fogod, hogy nem érdekel a vetítő téma, és ez nem is fóruma.
medekedemHogy mindig van mibe belekötniük...
-
Madwe
nagyúr
válasz
Partizan182 #6139 üzenetére
3/3 amieg jó szerintem is
-
törölt tag
válasz
Pro Koryak #6135 üzenetére
Biztos hogy nem samsung alkalmazottak vagytok?
Mert már nincs fogás az oled en és jöttök a vetítőgépetekkel csak hogy rálehessen sütni valamit. -
Gtaati
őstag
Hello Mindenki!
Valaki tudna tanacsot adni abban hogy B7-nel minimalisan szeretnem a trumotiont hasznalni, hogy kicsit folyamatosabb legyen mozgas es ilyenkor mi az a max a 2 csuszkan ameddig el lehet menni, hogy azert latvanyosan ne latszodjon az h belenyul az elektronika...
Koszonom!
-
architect26
aktív tag
Sziasztok! Előre is bocsi, ha rossz topicban teszem fel a kérdést...
Azt tervezem, hogy a nappalimat teljesen át bútorozom és ezáltal a TV is másik falra kerül, ami a régi helyével szemben lesz, viszont azon a falon nincs semmilyen hálózati, tv antenna kimenet, csak konnektor. A kérdésem az, hogy van e valami alternatív megoldás, vagy olyan TV szolgáltatás, amihez nem szükséges a tv antenna bekötése a TV-be és stabilan fogja az adást, mint a rendes box? Mert nem szeretném körbe kábelezni a nappalit. Bocsi még egyszer, hogy zavarosan írom ezt a kérdést, csak most szembesültem a helyzettel, hogy a másik falon csak konnektor van és nem értek ezekhez a tv-internet bekötésekhez. Előre is köszönöm a segítséget!
u.i.: az Alltel szolgáltatót használom, hátha ismeri valaki... -
Pro Koryak
addikt
-
Strezi
őstag
Eddig nagyon király a 65C6V!
Azért érezhető az előrelépés a 910 utánSokat számít a napi használatban a gyorsabb felhasználói felület. Érdekes, most nem nyűgöz le annyira a 4K, mint elsőre, de azért nem rossz
Lassan hozzászokom a 40 - 50GB letöltésekhez a tékábólItteni ajánlásra feltettem a Plex szervert és hozzá az XPlay klienst. Sajnos a gyári Plex kliens transzkódolt ha kellett, ha nem ...
Eddig csak egy filmet (Logan) néztem HDR-ben, de az tökéletes minőségű volt. Egyszer sem éreztem vagy láttam hogy a kép minőséggel gond lett volna. Mintha IMAX moziban lennék, tökéletes beállításokkal. Mind a sötét mind a napos jelenetek tökéletesek voltak
710 ezerért(-FA), bontatlan dobozos az MM-tól, szinte ajándék
-
törölt tag
Korabban azt mondtátok hogy itthon azért drágább az oled mert más az áfa tartalom. Most nézem, németben itthoni áron megy az 55b7v a 65ös viszont 155ezerrel olcsóbb. Ráadásul amit emlegettek, hogy a nagyon nagy multik olcsóbban tudják adni pl. MM. Na most ott 300ezerrel drágább mint a németeknél.
Nem lenne rossz ha a 65 ösök is közelítenének. -
törölt tag
válasz
Pro Koryak #6129 üzenetére
Nem nevezik egérmozinak. Hogy kerül ide a projektor? Csizma az asztalra!
Örülnek az emberek, hogy tudnak egy 55" tévét venni a kis szobájukba, nem hogy több milkás projit vegyenek, ráadásul tér sincs hozzá, és nem is tévézésre való.
Nevetségesen kicsi az 55"?Nekem nem kicsi, hanem pont megfelelő. A vetített képnek megvan a maga varázsa? Nosza, akkor varázsold bele magad a kis plazmácska mellől.
Magatokat traktáljátok inkább ezzel, ne másokat.
-
Pro Koryak
addikt
válasz
#94529552 #6122 üzenetére
Az nem derült ki, van-e projektorod:
tehát azért nevezik "egérmozi"-nak, mert pl. 110"(~280cm képátló) vetített képhez, annak aki megszokta, még a 65" is kicsi, az 50-55" meg nevetségesen kicsi.
Ne csak a képátlót nézd, hanem a teljes képfelületet!!!
55"-ból mennyi marad szélesvásznú tartalomnál?Hiába nézed közelről a tv-t, hogy ugyanannyira kitöltse a látómezőt, mintha proji képét néznéd, mégis teljesen más.
A vetített képnek megvan a maga varázsa.
Majd egyszer próbálj ki egy közép-felsőkategóriás, üvegoptikás, akár több éves projit.
Tuti nem lesz életlen a képe, sőt. -
Partizan182
senior tag
Úgy tudom lehetetlen kikapcsolni az auto standby kompenzációt (hacsak nem szerviz menüből) , amire te gondolsz az a kézi futtatás. Enyémen pl nincs is ilyen funkció, csak magától fut esténként (kikapcsolás után nem kattan azonnal csak pár perc múlva, onnan tudod ha épp fut).
Pontosan mit csinál abba nem mélyedtem bele, asszem a subpixelek vezérlését egyenlíti ki, ezzel kompenzálja az egyenetlenül öregedő diódákat meg a voltage nyugalompont elmászását.
-
Gtaati
őstag
válasz
Partizan182 #6126 üzenetére
De gondolom ezt előtte be kell kapcsolni a beállításoknál nem? És ha be van kapcsolva akkor minden nap nekiáll ezt csinál amikor ki van kapcsolva? Nem akarom a dolgokat túlreagálni, és csak kérdezem, hogy pl ha minden nap kikapcsolás után nekiáll ezt csinálni az nem probléma és nincs hatással a tv illetve a panel élettartalmára? Egyébként konkrétan ilyenkor mit csinál, milyen eljárással teszi a tisztítást meg? Ha pl semmi hologram, beégésnek nyoma sincs akkor is érdemes ezt a funkciót bekapcsolni?
Köszönöm!
-
Gtaati
őstag
Helló!
Érdeklődni szeretnék, ahogy petya2012 is kérdezte fentebb, hogy a pixelfrissítőt hogyan állítsuk be és milyen időközönként kell illetve lehet használni?
Köszönjük!
-
Ijk
nagyúr
válasz
Piftuka #6113 üzenetére
Nézd oda ülsz a moziban ahova akarsz de leghátul is lesz min 25 fokos betekintési szöged ami 55” eseten 2,5m távolságnak felel meg. Egyrészt még ez a tavolság is kb 2 embernek kényelmes, max 3. Másik dolog hogy hiába számolod ki a szögeket, mas érzés a 3 m átlójú mozgókép mint a negyed akkora. Főleg ha az egész család mozizni szeretne. Egyebként 3-5m egy 100” kép mozis nézési távolsága, ennyi hely meg van egy rendes nappaliban.
-
Dave567
addikt
válasz
Piftuka #6113 üzenetére
Én a moziban is ezért szeretek a középső-hátsó féltávon, vagy 2/3 távon ülni. Onnan lehet legjobban élvezni a látványt.
Ja, de akkora vásznad sose lesz....
Ott már igen, lehet élvezni a mozit, és van is értelme.
Szerintem a mozit ne keverjük ide...(#6119) janos666: NICE...
-
janos666
nagyúr
válasz
#94529552 #6117 üzenetére
Tejesen más megalapozott véleménnyel rendelkezni arról, hogy mi lenne az ideális, mint képesnek és hajlandónak lennie arra, hogy a véleményközlés pillanatáig megvalósítani azt saját célra.
(#6118) torma1981
Na, akkor frissítek két héten belül harmadik alkalommal.
Remélem megint újra kell kalibrálni.
(Á, igazából szerintem semmi észlelhető nem változik .06 után, legfeljebb valami SMART dolog, de én az első használathoz még rápattintott UTP kábelt is kirántottam a seggé, miután beleolvastam a használati/adatkezelési feltételekbe.)
-
Angelo69
senior tag
Fent van az LG hivatalos oldalán a C7-hez a 04.70.10. FW.
-
Piftuka
veterán
válasz
daneel_hu #6070 üzenetére
"Ha bementek az MM-ba, keresni kell egy LG promótert, ő adhat kedvezményt.
Azt hiszem nálam anno 80ezret kapásból engedett mert az online boltnak más volt az árazása.
Gyakorlatilag hülyére veszik a vásárlókat."Ezzel kapcsolatban két fontos megjegyzésem van:
1. A promóternek a legcsekélyebb beleszólása sincsen abba, hogy mennyiért adja az áruház az egyes termékeket. A TV osztály vezetőjével egyeztetve engedhet az árból; de nem ő, hanem az áruház.
2. Nem veszik hülyére a vásárlókat, mert soha nem titkolták, hogy a webáruházuk más (és 99%-ban olcsóbb) árakkal dolgozik.
Ugyanis két külön cégről van szó. Egyébként a MM-nak van egy olyan üzletpolitikája, amely szerint ha egy a náluk készleten lévő terméket más áruházban (készleten) megtalálod olcsóbban, akkor annyiért vásárolhatod meg tőlük is.
-
Piftuka
veterán
"A mozi valóban 2-3m-nél kezdődik, de egy értelmes képminőségű projektor+vászon súrolja az 1 milliót."
Sőt, egy igazán professzionális, 3D-s rendszer annak a sokszorosa.
És még az olyan rendszer esetében sem biztos, hogy az ember megszokná, illetve tudná szeretni (nagyobb képátló ide, vagy oda) az OLED, vagy csúcs LCD képéhez képest érezhetően kevésbé éles és kontrasztos képet.
"És akármekkora HT fan valaki, nem sokan engedhetnek meg maguknak ekkora kiadást, így marad a 200-500 ezres "egérmozizás"."
Nem értem, miért vélekedsz így!?
Ha egy átlagos szobában, pár méterről néz valaki egy ~55-65 colos tévét, az már finoman szólva sem "egérmozizás".
Az optimális nézési távolságot kell megtalálni. Én a saját példámon tapasztalom, mennyire fontos ez.
Helyzettől függ, hogy milyen távolságból nézem a saját 55 colos tévémet, és teljesen jól "be tudtam lőni" azt a távolságot, ahol érzetre a legnagyobbnak érzékelem a képtartalmat. És ez még véletlenül sem a legközelebbi nézőpont.
Az optimumnál közelebbről nézve ugyanis a perifériára, vagy azon kívülre kerül a kép egy bizonyos része. Így hiába nagyobb a teljes szemtér előtt a kép mérete, a megjelenített tartalomnak egy kisebb részét érzékeli az ember (csak arra tud koncentrálni), ezáltal mégis kisebbnek érződik a kép.
(Ahogyan - természetesen - az optimális távolságnál hátrébb ülve is, ahol már valóban kisebbnek érzi és látja az ember a képet.)
És éppen ezért butaság az összes (már itt is unásig ismételgetett) "nézési távolság táblázat". Mert az ezt a "jelenséget" egyáltalán nem veszi figyelembe.
És ezért nem praktikus egy átlagos szobába a 2-3 méteres vászon. Nálam is elférne egy ilyen. Csak éppen nem tudnám eléggé messziről nézni ahhoz, hogy a teljes képtartalmat lássam, érzékeljem, "befogadjam".
Én a moziban is ezért szeretek a középső-hátsó féltávon, vagy 2/3 távon ülni. Onnan lehet legjobban élvezni a látványt.
-
Piftuka
veterán
"Nem hiszem h 3-500k egy tévére megfizethetetlen lenne manapság, még itthoni viszonylatot tekintve sem. "
Ha tudnád, hogy ebben milyen nagyot tévedsz...
(Egyébként szerintem az OLED nem mostanában lesz "tömegtermék", ha egyáltalán valaha is az lesz. Én az említett ~200.000 forintos ársávot elképzelhetetlennek tartom.)
-
Piftuka
veterán
válasz
daneel_hu #5928 üzenetére
Te jóságos ég, mi volt itt! Pár napig nem olvassa az ember a fórumot, és máris ~500 hozzászólást kell végigolvasnia...
Mondjuk a "nézési távolsággal" és "4K"-val kapcsolatos vita megmosolyogtató volt.
"Így van, ha képtisztítás után is ilyen a kép akkor ezt tessék gariztatni."
Erről pedig az jutott eszembe, hogy a plazma után itt az újabb "babusgatós" tévé...
-
petya2012
őstag
B7 tulajok figyelem
a félhold talp csomagolásán kívűlről volt egy ilyen szürke színű 2 db ilyen gumi valami-ezt rá kellene tenni a végére??ez ilyen csúszásmentesítő?kell ez rá?ti rátettétek?
(#6109) torma1981
köszi
neked ilyen tv van?
ezt a pixelfrissítőt milyen időközönként kell lefuttatni?? -
petya2012
őstag
akinek B7-e van és rá szán egy kis időt az legyen szives már leírni nekem pm-be,hogy milyen beállításokat használ tv nézéshez és hdr-hez
meg szeretném nézni,hogy milyen a kép a ti beállításotokkalköszi előre is
-
Batyops
aktív tag
Valaki esetleg erre tudja a valaszt?
https://m.prohardver.hu/tema/oled_tv_topic/hsz_5993-5993.html -
dgyuri0123
nagyúr
válasz
Partizan182 #6100 üzenetére
50"-os Plazmáról jövök, tehát kb. tudom, mikor mennyit kajál a tévé. Fogyasztásmérő lógott is rajta az elején, hogy tudjam, mégis hányadán állunk az elektromos művekkel. Néha megvolt a 300 Watt....
De az egy plazma volt, ami állítólag egy energiazabáló fos...miközben sötét jelenetek alatt 50 Watt alá csökkent a fogyasztása.
(#6104) Gtaati: Miattam ne mérj semmit, nekem nincs HDR képes oledem, csak egy FHD.
-
Gtaati
őstag
válasz
dgyuri0123 #6095 üzenetére
Helló!
Köszönöm neked és a többieknek is válaszokat! Ha gondolod van fogyasztásmérőm otthon és meg tudom mérni
-
petya2012
őstag
válasz
Partizan182 #6099 üzenetére
oké
mégegy kérdés ha lehet
usb vinyónak van valahol leválasztás??köszi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- KÖZEL FÉLÁR! Apple Magic Keyboard, Mouse, Trackpad, Pencil, Smart Magic Keyboard Folio, Watch szíjak
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W10 I Cam I Gari!
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Csere-Beszámítás! Playstation 4 Gold Edition! Olvass!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest