Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- 4 billió dollárt ér a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-cégek
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Milyen egeret válasszak?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Azonnali fotós kérdések órája
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Hobby elektronika
- ZIDOO médialejátszók
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
freddirty
senior tag
válasz
dgyuri0123 #4498 üzenetére
Nekem az a tapasztalat 910v-n, hogy elő tudom hozni a near black bandinget, ha feltolom a fényerőt 70-re és oled fényt is majd behozok egy szürke képet. De mivel a fényerő úgyis 50-60 körül szokott lenni /mert nem szeretem ha kiveri a szemem a fény/, és nem nézegetek ilyen képeket hanem tv-t vagy mozit, ezért ez a probléma nem probléma
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
dgyuri0123 #4498 üzenetére
Annak a TV-nek lehet valami baja, mert nem csak a "tesztképen" (aminek az bal alsó sarkában ott is van, hogy 5%), hanem filmnél is látszik a dolog .... az enyémen is van egy kis sávosodás 5% szürkénél (de 10%-nál már semmi), de eddig ez film esetén soha nem tűnt fel (csak "tesztképeknél"). Persze én is próbálgattam ilyen-olyan netes teszképekkel/youtube videókkal, de valahogy azoknál mindig sz@rabb volt a látvány, mint egy saját "fabrikálású" képpel .... én sem tudom miért van ez/mi az értelme, ha szándékos, de addig nem is érdekel, amig normál tartalom mellett nem látom ....
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
Nemir Ombe #4497 üzenetére
Na igen, ez valóban fekete. Még lcd-n keresztül is.
Azon gondolkozom, miért csinálnak ilyen "elrettentő" teszteket? Gondolom az lcd-s ellentábor ezzel akar bizonyítani. Mindenesetre rendesen rám hozta a frászt. Az még kérdés, hogy valós körülmények között mennyire látható ez a foltosodás/csíkozódás. Vagy nagyon nehéz összehozni az ennyire látványosan rossz képet ?
-
Nemir Ombe
addikt
Az tetszik az ilyen "elrettentő" képeken, hogy pl. egy youtube-os "5% grey oled test" videóban minden ilyen kép csíkos/foltos, de ha valaki összedob pc-n egy 5%-os grey test képet, az max. olyan amit ljk linkelt .... érdekes ....
dgyuri0123: az "elrettentő képen" az nem fekete akar lenni, hanem 5% szürke a fekete ilyen (bekapcsolt TV-nél)....
.... csak mielőtt valaki írja: a "fehér pöttyök" nem pixelhibák, hanem a router és az avr led-jei ....
)
-
Ijk
nagyúr
válasz
dgyuri0123 #4492 üzenetére
Visszakuldod cserére ha rossz.
-
daneel_hu
addikt
válasz
dgyuri0123 #4492 üzenetére
"Persze sok a "lehet", de mit lehet akkor tenni, ha mondjuk minden példány "világít" a teljesen fekete helyett. Hol van akkor az oled előnye? Basszus, a plazmát legalább ismerem... és az nem dereng ennyire vaksötét szobában sem, annyi bizonyos."
Az "OLED fekete" az nem világít. Az = OLED fekete.
Kikapcsolt pixel.Az akkor nem fekete ha valami tükröződik a képernyő fényes felületén esetleg.
De amennyiben sötétben nézel OLED tévét, a fekete az totál fekete lesz. Nehezen lehet valami feketébb ilyen körülmények között a kikapcsolt pixelnél, nem? -
ottofon
csendes tag
Hamarosan megveszem az első OLED tv-m. Outlet-ben fogom valószínűleg mert annyit nem szánok rá amennyibe pl MM-ban kerül. Viszont vinnék magammal pendrive-n demo anyagot. Tudtok olyan linkeket ahonnan tudnék letölteni anyagokat? Az üzletben valószínű nem lesz sötét, így azt kérdezném milyen hibát tudok kiszűrni ezen demo anyagokkal ami miatt ne vegyem meg a kiszemeltet? Előre is köszi a választ.
-
dgyuri0123
nagyúr
A linked végül is kicsit megnyugtat, mert alig látható a "jelenség", ráadásul az is lehet, hogy 100%-ra tolt oled fényerőnél fényképezték. Az is lehet, hogy képkivágás van felnagyítva? Persze sok a "lehet", de mit lehet akkor tenni, ha mondjuk minden példány "világít" a teljesen fekete helyett. Hol van akkor az oled előnye? Basszus, a plazmát legalább ismerem... és az nem dereng ennyire vaksötét szobában sem, annyi bizonyos.
Ja és persze min nézem mindezt ? Egy szaros lcd kijelzőn. Ergo semennyivel nem lettem okosabb.
-
Ijk
nagyúr
Az is lehet. Az a jó az ilyenekben hogy az ember nézegeti a teszteket, értékeléseket és biztos belefut legalább egy ilyenbe.
Azt tudom hogy régebbi szériáknak volt near black problémájuk, amit állítólag az ideieknél már nagyrészt kiküszöböltek. A legbiztosabb kipróbálni amit megvesznek, vagy szépen visszaküldeni cserére ha ilyenbe futnak. Lcd-nél kész lottó mennyire felhősödő darabot fogsz ki, láttam Sony csúcs készüléket olyan felhősödéssel hogy azonnal küldtem is volna vissza.
Mondjuk amit teszteltek 910-es az is jóval kisebb bandingot produkált: [link]
Szóval valószínűleg hibás panel. -
Ijk
nagyúr
válasz
dgyuri0123 #4485 üzenetére
Pedig régebbi szériák óta állítólag sokat javult.
Ezért is mondom hogy alaposan teszteld le mielőtt megveszed. -
atom18
senior tag
Sziasztok!
Valakinél esetleg van e mód, lehetőség otthoni körülmények között megnézni egy 910v-t?
Priviben írj ha jó és megbeszéljük. -
Dadan01
senior tag
A beépített médialejátszó viszi a hdr és egyéb 4k cuccokat rendesen? Úgymint 24p akadásmentesen, stb.
55b7 lesz a készülék, de csak holnap. -
törölt tag
Tudom, van náluk sok furcsaság is, de azért jókat is írnak (néha
). Meg hát mindenki a saját szeméhez lője be a képet, de egy iránymutatás, vagy kiindulási pont nem árt néha. Most itt csak a bemenet szerkesztése a lényege a játékhoz.
Esetleg kérdezz rá ott kommentben: Have a question?. -
Madwe
nagyúr
válasz
#94529552 #4471 üzenetére
Fú én szeretem az oldalt, de mik ezek a beállítások c7nél??? gamma 2.2 (és megoldásként javasolják az 1.9es gammát??? wtf?), oled light 16 alacsony gamma miatt... real cinema off?? sharpness meg 10nél van nullás értéken tudtommal, alatta elmossa kicsit? (bár ebben nem vagyok biztos, de legtöbb helyen ez a mondás)
Ez olyannak tűnik mintha egy kalibrálóval egy ahoz értő, de semmi máshoz embert eresztettek volna rá... -
krx21
nagyúr
Azért én megnézném azt a demót hdr és nem hdr-ben, de úgy hogy a TV ugyanúgy van beállítva (vagy akár kalibrálva) mind a két üzemmódban. Közelítően a fényerő is...
Nekem nincs a B6-on YouTube HDR úgye... Mikor nézek YouTube-on hdr tartalmat nagyon úgy érzem, hogy a normál és a hdr üzemmód közötti különbség ami feltűnő, nem pedig a hdr mód hiánya... -
Madwe
nagyúr
Azt nézd meg, h konzol módban a truemotion az bekapcsolva volt e, ha igen, akkor azonnal kapcsold ki s minden gondod megoldódott
(#4462) Gaben360 Alkalmas lenne rá, ha gyártanának olyan panelt, de nem teszik (ahogy anno a 3d is csak a csúcs ledekbe került) de pl a ps4 ami csak FHD jelet ad ki, tud hdr képet küldeni.
(#4463) krx21 Nyilván a hdr az csak egy szabvány, s igen elötte is volt 10bit, csak nem volt hozzá tartalom. S igen, sajnos az is megkapja a hdr jelzőt, aminek még pl lcdk között is gyatra a kontrasztaránya. Sajnos ugye az, h valami képes kezelni hdr jelet, nem azt jelenti, h azt élvezhető módban teszi
Ugyanakkor ugyanazon a c6 panelen ugyanaz a tartalom hdrben sokkal szebb, mint sdrben (ok, ez tartalomfüggő is, de legtöbb esetben tényleg ég és föld a külömbség...)
Igen, a tvnek nem dinamikatartománya van, de ha már itt tartunk, a legszebb a dinamikus hdr mint a hdr 10+ és a dolby vision, ami ugye a dinamikus magas dinamikatartomány
-
krx21
nagyúr
válasz
Piftuka #4460 üzenetére
Azért én a HDR-t semmiképpen nem nevezném innovációnak. A legjobb indulattal is csak egy új egységesített (de mégsem) szabvány. Aminek a műszaki tartalma nem mostanában született meg. 10bit színmélység évek óta van, a kontraszt növekedést csak az oled mint technológia hozott. És magát az elnevezést pedig nagyon nem tartom helyesnek, mert dinamika tartománya a kamerának van! A TV- nek kontrasztja és színmélysége...
Szinte kifejezetten irritáló mikor egy 1:700 kontrasztú TV-re HDR matricát tesznek... -
Piftuka
veterán
válasz
Partizan182 #4452 üzenetére
Én is erre mutattam rá fentebb, de hát furcsa módon az ide író fórumtagok zöme meg van győződve a nagy fényerő (és a HDR) feleslegességéről...
És csatlakozva Madwe fórumtársunkhoz is, immár sokadszor írom le itt a fórumon, hogy a HDR alkalmazása a televíziózásban az utóbbi évek (évtized?) legnagyobb innovációja.
Örülni kell annak, hogy ha pár éven belül elérik a panelek a 4000 nit-es fényerőt (és a Rec. 2020 legalább közel 100%-át), nem pedig azon izgulni - pláne "látatlanba" -, hogy "jaj, kiégeti a szememet"!
-
daneel_hu
addikt
válasz
dgyuri0123 #4451 üzenetére
"Egy buta példával hadd éljek... 1000000 eladott autóból 1 db a Ferrari. Sosem mondtam, hogy a Ferrari felesleges szegmens, pedig 999999 embernek mégis csak az. Picit sarkítottam, de gondolom érted a példálózásom lényegét."
A példa ott sántít, hogy ebből az 1 000 000 emberből maximum 10 tudna Ferrarit venni esetleg.
És ebből 1 meg is veszi.
A valóságban nem tudhatod hányan ácsingóznak utána. -
Tibcsó
aktív tag
Lenne egy kérdésem, játék beállítással kapcsolatban!
55B7V az én gyöngyöm
Sokat használom PSPro-val. FIFA 17, vagy ami most kijött FIFA 18 demo (már HDR-t is támogat ) a labda nagyon szellemképes, és nem igazán tudom úgy beállítani hogy ez ne jelentkezzen.
Van esetleg valamilyen ötlet? Előre is köszönöm! -
dgyuri0123
nagyúr
válasz
Partizan182 #4455 üzenetére
Ezt én is így gondolom.
-
Partizan182
senior tag
válasz
dgyuri0123 #4453 üzenetére
Nekem is az van, simán jó lesz még pár évig.
-
Madwe
nagyúr
válasz
Én is ezt próbáltam magyarázni, de nagyon megy a félreértés itt, s a nem kell ahdr, meg se nézem mantra sajnos
Pedig a hdr tényleg akkora ugrás, mint ami anno az sd-fhd között volt minőségben szvsz, ha nem nagyobb...
(#4453) dgyuri0123 Az oled lightot ott érdemes 100-ra tenni. Csakhogy azok eleve úgy vannak masterelve, h azon fog menni, így attól még nem fog kisülni a szemed, hiszen ugyan az oled light 100on van, de a dinamikus tartalom miatt baromi ritka az olyan jelenet, amikor 100% lenne a fényerő, s ott sem az egész kép lesz 100%, csak egy kis része.
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
910-et vennék, az meg úgy sem tud HDR-t.
-
Partizan182
senior tag
Akad itt a fejekben pici félreértés a csúcs fényerő / HDR kapcsán. szal pár dolog:
- HDR filmek nem világosabbak az SDR verziónál, sőt (tonemappingtől függően) gyakran sötétebbek
- HDR egyáltalán nem nappali világosságra készült, átszámítva 2 gyertya fénye az a környezet amiben/hez a HDR mastert készítik
- Csúcsfény specular highlighthoz kell: kb úgy kell elkézelni hogy amíg a tökéletes fekete az árnyékokat mélyíti (minőségét emeli), úgy a magas csúcs fényerő a spektrum másik végében a csillanásokat engedi feljebb. Mindkettő hatása ugyanaz: nagyobb kontraszt, 3d-sebb kép
- Ezzel összefüggve részleteket enged a magasabb plafon a világos részekbe: nem kell a napsütötte égbolt bárányfelhőit egy egyenletes fehér pacának fényképezni, benne maradhatnak a valóság kis részleteiTovábbá:
- 10 bit, csáó colour banding
- széles színtér, heló eddig nem látott színekSzóval ez a "nem kell HDR, nem a strandon szoktam tévézni" inkább félreértés mint bármi más.
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
ottofon #4448 üzenetére
Nem tévedsz... És mindent értek, hidd el, csakhogy, pl. én napközben (és napsütésben) soha nem nézek filmet (tv más tészta). Innen kezdve semmi szükségem 300-1000cd-ra. De aki a kertben szabadtéri mozizna napsütésben, annak biztosan jó lehetőség lehetne a 2000cd fényerő.
Saját véleményem az, hogy az "esetek" 99%-ában semmi szükség ekkora fényerőre, de ezt csak halkan és félve írom le.
Egy buta példával hadd éljek... 1000000 eladott autóból 1 db a Ferrari. Sosem mondtam, hogy a Ferrari felesleges szegmens, pedig 999999 embernek mégis csak az. Picit sarkítottam, de gondolom érted a példálózásom lényegét. A továbbiakban nem akarok OFF-olni emiatt, mert már kezdem magam kényelmetlenül érezni, csak mert nem állok sorba valamiért, aminek semmi értelmét nem látom.
-
Ijk
nagyúr
válasz
dgyuri0123 #4447 üzenetére
Ne aggódj, nem is tudsz HDR-t nézni mert nincs tartalom (olyan kevés hogy statisztikailag nincs). 4k-tól is állítólag hasraesel, persze amíg demókat nézel. Aztán meg jöhet a netflixes 4k 15Mb/s bitrátával, miközben egy BD50 40Mb/s-os bitrátájú.
Nyilván nem felesleges fejlesztések, de egyszerűen nincs itt a tartalom. Meg a filmek jelentős részéhez nem kellenek ezek az újítások, mint ahogy a 3D is kevés filmhez adott hozzá. -
ottofon
csendes tag
válasz
dgyuri0123 #4447 üzenetére
Azt gondolom hogy ennek a nagy fényerő dolognak csupán egyetlen haszna van, mégpedig ha az ember nem este sötétben tévézik hanem egy full napos világos szobában. Netán ha ablak mellett van a tv és nincs redőny /függöny. Ez az ultra fényerő csupán lehetőség ilyen esetekre. Vagy ki az az őrült aki totál sötétben hegesztő ívet akar nézni? Nem véletlen az sem hogy a MM-ban legtöbben bekajáltuk a LED tv-k feketéjét is hisz pont ezt használják ki hogy a szem kompenzál azaz ha elég nagy a külső fény és a kontraszt is akkor a szürkét is feketének "látjuk". Szóljatok ha tévednék.
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
Piftuka #4444 üzenetére
Miért is született meg az Oled technológia? Eredendően a 0 cd elérése volt a cél. Ez sikerült is, hurrá...de miért kell nekem sorba állnom az 1000cd-ért és HDR-ért? Nem szeretem a vakító fényt (életben sem), inkább maradok az árnyékban. Mit nem tudsz elfogadni ebben?
Semmi retrográd nincs abban, ahogyan hozzáállok, inkább csak ignorálom a számomra semennyire sem fontos dolgokat. Mindenki azt nézze, amit szeret és olyan megjelenítőt válasszon, amelyben a számára legjobb/legértékesebb megoldások/szolgáltatások vannak.
Őszintén, azt sem tudom, a 910-es tud-e HDR-t, mert ennyire nem érdekel a dolog.
-
Dadan01
senior tag
Halló
Milyen filerendszert ismernek az idei oled tvk usbn csatlakoztatott hddn? Ntfs és fat32 gondolom alap, exfat, ext4 esetleg?
-
Piftuka
veterán
válasz
dgyuri0123 #4404 üzenetére
Pedig nagyon egyszerű a lényeg: az árnyékok, illetve árnyalatok megfelelő részletességét csak ilyen nagy fényerő mellett látod.
Nem az a lényeg, hogy "kiégesse a szemedet", hanem hogy - mint a valóságban, ha felnézel a derült égboltra -, a felhőket éppen olyannak lásd, ahogyan azt filmre rögzítették. Hogy a fényes, világos tartalmak minden apró részletét is érzékelni tudd... éppen úgy, mint a valóságban.
Őszintén szólva meglepőnek találom, és nem is értem azt a retrográd hozzáállást, amit - éppen itt az OLED tévéknek szentelt fórumrészen - ebben a témában most bemutattok...
-
Madwe
nagyúr
válasz
Nemir Ombe #4442 üzenetére
Nyilván az is fontos, hogy látványos legyen egy film - illetve az is ad az értékéhez valamennyit. Azonban a baj inkább az, h az igazán látványos filmek nagyon rosszak
Nyilván nem anyagi okai vannak, egy látványos filmnél nem hiszem h a cgire szánt pénzt a forgatókönyvíróktól vonnák meg, inkább csak arról lehet szó, h az egyszerű buta filmekre több az érdeklődő, akit csak a látvánnyal meg lehet venni... Nomeg remake reboot prequel hátán mindenhol. Azért van 1-2 szerencsés kivétel is, hogy HDReset említsek, az Arrival pl szerintem minőségi film, hamár nagy büdzsé, s hdrben is elérhető
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
daneel_hu #4441 üzenetére
.... de szép is lenne amit írsz, de manapság a "nép" inkább Hulk bal lábának kisujján "digitálisan" nőtt szőrszálak számára és élességére kíváncsi egy "ultrabrutál" szuperlassított akciójelenet alatt, mint arra, hogy vajon mindaz miért is történik, ami épp' történik .... ja és persze mindez HDR-ben (és még jobb, ha HDR demo-ban) megy, mert úgy "mégbrutálabb" a szőrszálakon megcsillanó fény .... kit érdekel, hogy miről is szól a film, ha ilyen "király" jelenetek vannak benne ....
-
daneel_hu
addikt
válasz
Nemir Ombe #4421 üzenetére
Igen... csak hajlamosak vagyunk elfelejteni, hogy egy FILM bizony nem ezektől jó.
Hanem először is van jó forgatókönyve, története, azután jók a karakterek, színészek... megfelelően el van készítve stb... minden csak ezután jön.
A HDR is, a 3D meg a *** stb.Ha maga a film szar VHS minőségben, az még nem lesz jó HDR/4k-ban (sem).
-
mexel
veterán
válasz
Nemir Ombe #4438 üzenetére
Nem bútor, fal, az ajtót kellene kisebbre venni hogy beférjen
Nem nekem kellene, csak én intézném szülőnek, még teljesen tanácstalan vagyok mi legyen típus, rendszer tekintetében.
-
mexel
veterán
Köszönöm a válaszokat, sajnos kicsi a hely ahová kellene, max 50-es tv fér el, az is koppra. Pedig egyre jobb oled árakat látni
-
mexel
veterán
LG oledből 55-ös a legkisebb?
-
Madwe
nagyúr
válasz
dgyuri0123 #4428 üzenetére
Érthető, de remélem neked meg az érthető, hogy úgy nyilatkozol valamiről, amire szerinted nincs szükséged (hdr) hogy nem is láttad, a valóságban az mit jelent
Ott a sok nit nem azért kell, h a full kijelző azon égesse a szemed, hanem hogy egyes apró tartalmak (lámpafény, nap, tűz) kiugorjanak a környezetükhöz képest...
-
Ijk
nagyúr
Nekem viszonylag fényérzékeny a szemem, ezért nem is megyek kalibrált fényerőnél feljebb egyetlen kijelzőmnél sem. Kalibrált fényerő 100-140cd/m2, általában 120-ra szokták.
Mondjuk HDR-re már kíváncsi vagyok mit produkál gyakorlatban, azt még nem láttam, így eddig az igény sem fogalmazódott meg bennem a szükségét illetően. -
dgyuri0123
nagyúr
"kifejezetten alacsony fényerejű TV-hez vagy szokva"
Ezt nem mondanám. Jelenleg, film/tévénézéskor is be van kapcsolva nálam egy külső fényforrás, mert annyira erős tud lenni a képtartalmak közötti fényerő változás, hogy zavar a "kis" lámpa fénye nélkül, ami némileg tompítja ezt a villogást (nem a 100Hz-es képernyő vibrálásról beszélek).
Tehát, nem felfelé hiányzik (nekem) bármi, hanem lefelé. Azaz, a fekete szintből hiányzik az a plusz, (0cd) amitől áll leejtős lenne a kép. És attól, hogy olednél, "alul" 0cd a fényerő, ez még tovább növeli a kontraszt érzetet, pedig ugyanúgy kb. 100-120cd a fényerőd (optimális beállítások mellett). Nem tudom érthető-e, amit mondok?
-
krx21
nagyúr
válasz
dgyuri0123 #4414 üzenetére
Csúcs fényerőnek, bizonyos képrészleteknél én még azt nem tartom soknak... De nem vagyunk egyformák.
Valamint azt se felejtsük el, hogy Te most egy kifejezetten alacsony fényerejű TV-hez vagy szokva.
Én annak idején pont fényerő probléma miatt adtam el a VT30-as Panasonic plazmám. Mondjuk az rendesen vissza volt fogva fényerő tekintetében.
De a 2000nit-es lcd fényerő háborún én is csak mosolygok... -
Gaben360
senior tag
válasz
Nemir Ombe #4425 üzenetére
Pont ezért nem vettem 4k-s oledet,meg persze az ára miatt.
Mire eldőlnek a szabványok és nem nagyon lesz új ficsőr évente,addig kihúzom nagy nehezen a 910-el.
Bár nekem ez is bőven elég amit tud produkálni,tegnap a trónok harca odab@szott rendesen,főleg lcd után. -
Nemir Ombe
addikt
válasz
torma1981 #4424 üzenetére
Nincs azzal semmi baj, hogy "minden évben" megvetetik az "újdonságokat" a néppel, pörög a gazdaság, a gyártók ptofitálnak, jönnek az új fejlesztések/ficsőrök .... teljesen rendben van ez .... mert akinek van türelme kivárni, az a "mások által elköltött" sok-sok pénznek köszönhetően tud majd egy igazán "rendes" TV-t venni addigra, amire a szabvány is igéri BT"2020" ....
-
Madwe
nagyúr
válasz
Sorozatoknál is van ami baromi látványos hdrben, pl a Marco Polo ilyen, illetve azért van 1-2 film is, de igen, nyilván a 2 perces demok az igazán állejtősek, hiszen ott kifejezetten az előnyeit élezik ki
(#4420) dgyuri0123 De pont h a hdr nem a magas fényerőről, hanem a magas dinamikatartományról szól.
Itt pl 2percnél pont azt emeli ki, h sdrnél túl fényesAmikor van valami fényes, ott az árnyékos részek is látszanak, amihez egyrészt nyilván spéci kamera is kell, másrészt kijelző is. Tényleg érdemes megnézni vmi rendes paneles tévé esetén
A 3dnek meg akkor adhatsz esélyt lgnél a passzív szemüvegeivel?
(#4422) torma1981 Ja, én is vhsen nézek mindent
Egyébként igen, a bt2020 még csak kialakulóban van, lesz majd hfr, meg jobb színlefedettség, magasabb nit stb. Mi ezzel a baj? Végre beindult kicsit a tv piac, a sokévnyi nyüglődés után...
-
torma1981
veterán
válasz
Ja majd kitalálnak minden évben új formátumot amit persze a régebbi tv-k nem támogatnak. Ez a biznisz.
-
Nemir Ombe
addikt
-
Madwe
nagyúr
válasz
dgyuri0123 #4418 üzenetére
Néztél már hdr tartalmat amúgy? s ugye tudod, h az nem csak a fényerőről szól, hanem színtartományról meg egyebekről is?
amíg csak olvastam róla, én konkrétan marketing bsnek tartottam. Ellenben 4knak valami kevés értelmét láttam, namármost szvsz a 4knak konkrétan semmi értelme jóformán, ellenben a hdr baromi nagy képminőségbeli javulást hoz. Fényes jelenetnél látod az árnyékos részleteket is stbstb -
dgyuri0123
nagyúr
Sosem vennék 4-500 lóerős autót, mert nem akarom kihasználni azt a pluszt, amit nyújtani tud.
A HDR is egy olyan plusz, ami hidegen hagy.
Viszont nálam, a 0 cd mindent visz. Ha az ST60 tudná a 0 cd-t soha nem cserélném le, mert amit most nyújt (főként FHD-ben) az is bőven jó (nekem).
-
Madwe
nagyúr
válasz
dgyuri0123 #4416 üzenetére
Pedig a HDR főleg a mély feketékkel van olyan minőségbeli ugrás, mint ami anno sd és fhd között volt, s amit a 4k pl már nem hozott!
-
Madwe
nagyúr
válasz
dgyuri0123 #4414 üzenetére
Nem is hdr az a plazma
Melleseleg nem bántó részemről a c6 fényereje, de 100%on ritkán járatom, mert ott már tényleg elég erős amit tol... kivéve hdr tartalomnál, ahol ugye alap a 100% fényerő. Próbáld meg elintézni h nézhess egy hdr kijelzőt (lehetőleg oledet
) sötét szobában
-
dgyuri0123
nagyúr
A jelenlegi 50ST60-as plazmámon 93 cd/m2 a kalibrált érték pl. náluk. Így sem érzed soknak a 300cd-t?
Én igen...
És itt jön az, hogy 120cd körül bőven elegendő a fényerő minden, nem napsütötte szobában, csak a fos LCD ekkora fényerőnél (szám szerint) igen gyenge kontrasztot tud előállítani. (kb. 700:1 )
-
krx21
nagyúr
"a kontrasztos képhez s szebb kontrasztszámokhoz baromi magas fényerő kell
"
Max a káprázathoz...
A fényes nap, meg soha nem lehet referencia, mert egy napsütésben egészen más pupillával nézünk, mint otthon TV-t...
Igen egyetértek ez csak szükségtelen számháború...
Jelenleg a Tv-knél messze nem a fényerő a szűk keresztmetszet... -
Madwe
nagyúr
Nem tudom, hogy kezeli e softveresen, de max majd 3 év múlva, amikor esik 5% a max fényerő (ez napi 10h hajtva és 100%on lenne mondjuk ha lineárisan esik) akkor majd felemelem 25ről 30ra az oled lightot
Igen, a fényerőnövekedésnek a hdr s a kontrasztverseny a fő oka, lévén a feketével nem tudnak mit kezdeni, a kontrasztos képhez s szebb kontrasztszámokhoz baromi magas fényerő kell
Részemről már amit most tud a c6 az is sok néha, pl full fekete képen csak kevés fehér felirat, kb könnyezek instant
Az meg h 4000nit lesz majd a referencia, meg h az a valós mert a nap is milyen fényesen süt már, pont nem érdekel, részemről a tonemapping erre jó kompromisszum, nem ég ki a szemem, cserébe vmennyire levágja a fényes jeleneteket
-
krx21
nagyúr
válasz
dgyuri0123 #4410 üzenetére
"300cd-nál már bántó a fényerő, még napsütötte szobában is."
Ezt maximum az mondja, akinek kiakadt a retinája... Az biztos nem olyan sok.
Ráadásul az oled-ekben van a sokak által kritizált ABL ami nem engedi maxon tolni a teli fehér képet.
Amúgy nekem elég a mostani B6 fényereje, de a tartalék nem baj, ha van benne.Tényleg van infó, arról, hogy az üzemórák telésével az oled TV-k elektronikusan kompenzálják az öregedést?
A Panasonic a plazmáinál csinálta ezt, de ott sajnos a fekete szint emelkedésével is járt ez a történet.
Szerintem az olednél ez nem így lenne...
Amúgy a fényerő verseny, persze több mint igazi igény és leginkább az LCD-nél tolják, mert ott a legegyszerűbb feljebb emelni a háttérvilágítást. De ugyanakkor milyen érdekes, hogy 2-3 évvel ezelőtt az lcd-k maximális fényereje 400-450 nit körül volt és minden kalibrálás 120 nit-re történt.. -
dgyuri0123
nagyúr
Nem vitaindítónak szánom, de épp PH-s teszteket olvasgatok (csak úgy) qled lcd-ről és azt írják, 300cd-nál már bántó a fényerő, még napsütötte szobában is. És hol van ez 1000cd-tól, vagy 4000-től? Ergo, semmi gyakorlati haszna nincs az 1000nitnek, hacsak nem kerti partis filmnézés közben, déli napsütésben.
-
krx21
nagyúr
válasz
dgyuri0123 #4402 üzenetére
Ez már más kérdés. De ez most a trend. Amúgy az 1000nit nem olyan használhatatlanul sok. Meg az sem baj ha marad benne tartalék...
-
Piftuka
veterán
válasz
dgyuri0123 #4402 üzenetére
Pár hozzászólással fentebb írtam róla...
-
törölt tag
A web os is jobb lett ahogy írják.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Milyen egeret válasszak?
- Motoros topic
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- OTP Bank topic
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Asustor NAS
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- HP 15 Zbook Studio G8 FHD IPS i7-11850H vPro 32GB 512GB SSD Nvidia A2000 Studio Win11 Pro Garancia
- LG 83C3 - 83" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 512SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
- Samsung S23 Ultra 8/256GB Jótállás: 2027.02.16.-ig
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest