Hirdetés
-
PROHARDVER!
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz Piftuka #2027 üzenetére
Én kanapén fekve is szoktam tévézni (filmezni), és a KS7500-as Samsungon zavart a hajlítás. Az LG viszont nagyobb sugarú ívet használ, az lehet, nem zavaró már. De úgy néz ki, még 1-2 év és okafogyott lesz erről beszélni, mert kikopóban vannak a hajlított tévék.
[ Szerkesztve ]
-
claire78
senior tag
válasz Piftuka #2036 üzenetére
Amiket előzőleg használtam: Panasonic VT50, VT60, DX750. Ez mind aktív volt. Felbontás ok, de szellemkép, és a képminőség hagyott némi kívánnivalót maga után.
Nálad valami biztosan nem OK. Hidd el, hibátlannak kell lennie. A te 4K tévéd esetén még sorfelbontást sem felez. -
Joshi
titán
válasz Piftuka #2052 üzenetére
Nincs ezen mit osztani szorozni, egy 65"-os OLED bőven milla fölött van. Ha mindenképpen OLED akkor csak és kizárólag az 55EG910 jöhet szóba ami FHD de legalább 3D viszont ívelt. Az 55B6J nem 3D-és az 55E6V viszont már megint drága. Ha aktív 3D kell akkor nagyon rossz helyen jársz, LG-nek nincs aktív 3D-je.
ui.: ha mindenképpen 65" akkor esetleg a Sony 65W857C jöhet számításba, de ott nagyon figyelni kell a homogén kijelzőre mert bele lehet futni sz@r példányba.
[ Szerkesztve ]
-
daneel_hu
addikt
válasz Piftuka #2057 üzenetére
Amennyiben 65" vagy nagyobb, akkor:
65E6V vagy 65G6, 77G6 (bár G6 modell szerintem itthon nincs)
Ezek mind mind 1,2 - 1,3 millánál drágábbak.Jah bocs, ez mind flat paneles, 3d-s.
Mivel NEKED fontos a 3d, ezért az 55B6J, 65B6J ugrott, sőt az összes 2017-es is.500k-ba viszont nem fogsz beférni ha OLED-et szeretnél, amennyiben 3d-s és 65 colos.
Az az ár még használtan is alacsonynak tűnik nekem.Olyan ami 65 col és 3d-t is tud az még mindíg 1,1 - 1,2 guriga bruttó.
Van olyan 2015-ös ívelt modell amely újonnan még ennyibe fáj, de semmiképp nem olcsóbb.
Sőt valami 1,2 az ívelt 65 colos, 3d-s 2015-ös és 2016-os modell is. (a 2016-os a 65C6V)
A 65"-nak azért van ára OLED-ben.Nekem is hasonló dillemmáim voltak, de annyi különbséggel, hogy nem zártam ki az 55 colt.
3d szerintem jó, íveltet viszont nem akartam mert torzítja a képet.
Maradt az 55E6V. ÁFA vissza - így azért nem volt annyira gáz, de összességében így is volt vagy 7 kiló.Ha fontos a 65 col, akkor már eleve bukó az 500k, amennyiben OLED-ről beszélünk.
Ha 3d-s kell, akkor végképp. -
mettek
addikt
válasz Piftuka #2086 üzenetére
Én ugyanebben a dilemmában voltam tavaly ősszel. Igazából volt egy 50colos Pana plazmám aminek ma is jó képe. De akartam egy nagyobb tv-t igy elkezdtem nézelődni 500ezerig, 60-65 colban gondolkodtam. Sony, Lg fronton. Sajnos az lcd tv-k képe, feketéje még bolti megvilágítás mellett sem ütötte meg a plazmámét de gondoltam a méret kárpótol, aztán az utolsó pillanatban rákérdeztem mi van most oled fronton és az eladó mutatott egy Lg eg920 55col oledet, leesett az állam a képétől, kb egy árban is volt a 60 colos lcd-vel úgyhogy ezt hoztam el. Ugyan ez kisebb lett végül 5 collal de nem bántam meg mert én a képminőségre, a jó feketére nagyon kritikus vagyok.
A függőleges sávosodás valóban látszik néha de szinte csak akkor ha full fekete a kép, vagy stáblista kezdődik..
azt kell eldönteni hogy méret vagy jó kép.PSN: Mattacks87 Xbox ID: HUNgAlien
-
Strezi
őstag
Emagon elég jó árak vannak, a 65-ösök egymilla körül: http://www.emag.hu/search/oled
Tegnapelőtt még több volt, úgy látszik gyorsan fogynak!
Használt 14.3 kWh LifePo akkuk eladók ... Passzív ház klímás fűtéssel, 2011 - | Napelem, 2013 - | Tesla, 2019 - ...
-
jilian
addikt
De amikor bekapcsol az ABL, gondolom nem marad úgy tehát vissza áll a "normál" értékre.
Most ha az új készülékek megnagyobb fehér fényerővel érkeznek....és még az ABL-en is "állítanak", akkor az ilyen film részleteknél olyan lesz mintha kést szúrnának a szemedbe.
Nem?Mert ahogy logikázom neked az kell, hogyha egy fekete szobából kilép a hóba a kamera, akkor ne legyen semmi "átmenet".
-
Ijk
nagyúr
válasz Piftuka #2102 üzenetére
Azért csak találsz még 3d-s modelleket.
Hülyeség volt szerintem kivenni a 3D-t, senkit nem zavart. El sem tudom képzelni milyen előnyt jelent a 3d kivétele, megint csak egy visszalépés. Soha nem voltam rajongója, régebben nem adtam volna érte felárat, de ha már egyszer elterjedt akkor nem tudom miért kell kivenni. Azért pár animációs filmet élveztem így nézni.Csak nehogy aztán a HDR is így végezze. UHD azért talán elterjed és meg is marad.
Én most cserélném le az 50"-os plazmát nagyobb képátlóra, de nem tudom mire. 65"-ra már jó az UHD, de nem tudom mit nézek rajta./人◕ ‿‿ ◕人\
-
Strezi
őstag
válasz Piftuka #2102 üzenetére
Ez most a "hülyének" is megéri (tud 3D-t): http://www.emag.hu/lg-65c6v-oled-ivelt-televizio-164-cm-4k-ultra-hd-oled65c6v/pd/DDYKC3BBM/
Használt 14.3 kWh LifePo akkuk eladók ... Passzív ház klímás fűtéssel, 2011 - | Napelem, 2013 - | Tesla, 2019 - ...
-
krx21
nagyúr
válasz Piftuka #2133 üzenetére
Az ZD9-et én is vizsgáltam... Az igazság az, hogy nincs jobb natív kontrasztja mint egy átlagos VA panelnek...
Annyi, hogy van sok száz szegmense és giga nagy fényerő, ami kivállóan mutat világosban, általános tartalomnál. Sötétben egy csillagos égboltnál bizony nagyon elvérzik...
Amúgy persze jó TV, de a 6-700 szegmens sem elég természetesen az anomália mentes működéshez... -
Ijk
nagyúr
válasz Piftuka #2157 üzenetére
Áthallást osztott képernyős 3D-vel is meglátod ha jelentős. Az aktív szemüvegnek nem szükségszerűen kell rosszabbnak lenie mint a passzívnak. Nekem ST50-en minimális áthallás van, inkább sötét jeleneteknél látok némi kettősséget, pont tekgnap este néztem 3d-ben az Inside-outot rajta, első osztályú volt, ilyenkor gondolkozom el rajta hogy nem szívesen váltanék olyan tv-re ami nem tud 3d-t.
Jó lenne úgy letesztelned hogy sötét környzetű szalonban, BD lejátszóval, 3D-BD lemezzel. Egy komlyabb házimozis szaküzletben ezt tudják biztosítani. Viszont kicsi a valószínűsége hogy egy helyen megtalálod az összes készüléket ami érdekelhet.
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
Strezi
őstag
válasz Piftuka #2159 üzenetére
A passzív 3dhez kell egy századmilliméterre pontosan illesztett polarizáló filmet ragasztani az oled panel fölé. Ennek pontatlansága okozhat áthallást vagy szivárványos elszineződést. Voltak ill. Vannak is ilyen problémák. Fhd, 4k és konkrét gyártási idő függvényében változó gyakorisággal. Voltak 4-5 cserét megejtő vásárlók is.
Ugyanígy csöken a fényerő is a kétszeres polárszűrő miatt (képernyő, szemüveg). Ezek elhagyása segít a hdr fényesség, és úgy általában az "elvárt" led szjntű fényerő elérésében.
-
krx21
nagyúr
válasz Piftuka #2176 üzenetére
Mit is lehetne írni? A C6 képminőségre megeszi reggelire a többieket, de neked kell dönteni.
Ha az ívelt ok és a 3D a favorit és anyagilag belefér, én azt venném...
De a szempontjaidat Te ismered a legjobban. A lényeg, hogy neked jó legyen. Ha nagyon megbarátkozol egy olcsóbbal és tetszik, akkor az is jó választás lehet. Úgy vásárolj, hogy ne bánd meg! -
torma1981
veterán
válasz Piftuka #2184 üzenetére
Nekem 60UH8507 van. Túl van misztifikálva ez a sötétben való tvzés. Tény,hogy lehetne jobb is de messze nem zavaró. Én a gyerek miatt csak este tudok játszani,filmet nézni. Teljesen jó. Eszméletlen képe van. PC-re van kötve monitorként használom. Bevilágítás alig,felhősödés is minimális. OLED mivel én monitornak ajánlom nem ajánlott. Azért én is kipróbálnék egy OLED tv-t otthoni körülmények között is.
-
-
nobeige
tag
válasz Piftuka #2193 üzenetére
Pont a természetfilm csatornák a legrosszabbak rángatózás szempontból.
Nem lehet normálisan 50i-re konvertálni a 60i, 60p anyagokat, márpedig ezeken az adókon nagyon gyakori az amerikai tartalom. Az mindig rángatózni fog.
Akkor kezdenék el aggódni, ha a magyar HD adókon látnál gyakran/állandóan rángatózást. Ezeknél ritka a tengerentúli videoból konvertált anyag.
Egyébként Trumotion Felhasználói beállításnál én azt tapasztaltam, hogy DJ 3-nál - rendben van minden.
Hozzá kell tennem viszont, hogy alig nézek tévét, ismeretterjesztő csatornát meg tényleg csak elvétve. -
Ijk
nagyúr
válasz Piftuka #2198 üzenetére
Írtad korábban hogy vártad az elmúlt hetekben a tapasztalatokat. Felesleges, nem mond semmit. Amitól más el van ájulva a gyönyörűségtől az neked lehet hogy nézhetetlen, és fordítva. Óriási a szórás, magam részéről nem találtam olyan készüléket ami felveszi a középkategóriás plazmámmal a versenyt, pedig szeretnék nagyobb képátlót, de még a millió felettiek is elmaradnak attól amit elvárok. Másnak meg tökéletesen jó egy 1:1000-es kontrasztú IPS paneles LCD.
Amit írtál belefutottál abba hogy te sem vagy képes elviselni a mozgásinterpolációt, semmilyen mértékben. Ezért mondom hogy mindig alaposan le kell tesztelni a készüléket, elsősorban BD tartalommal. Ha most nem zavar majd a gyenge mozgóképfelbontás kikapcsolt interpolációval akkor könnyen továbblépsz, ellenkező esetben valószínűleg megszokod majd.
Beállításnál azt javaslom hogy minden képjavító opciót kapcsolj ki és onnan kezdj el játszani hogy mi az ami javít számodra, és mi az amit semmiképp nem érdemes bekapcsolni./人◕ ‿‿ ◕人\
-
Joshi
titán
válasz Piftuka #2198 üzenetére
Mindenképpen ajánlott egy minőségi médialejátszó ami kadenciahelyes lejátszásra képes, ilyen lejátszó mellett minden funkciót kapcsolj ki a tévén és csak finoman kapcsolj be olyan funkciót aminek esetleg hiányát érzed.
(#2205) Ijk igen én is így gondolom. Engem sokkal jobban zavar a mozgással kapcsolatos megjelenítés mint mondjuk a kontraszt. Persze utóbbi se elhanyagolható, de amikor valami akad, röccen attól a falra tudnék mászni.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DELOCK - TOSLINK STANDARD M/M KÁBEL 3M - 82901 új bontatlan audiókábel
- Új bontatlan Jabra EVOLVE 65 MS Duo headset
- Új bontatlan PLANTRONICS Blackwire 5220 USB-C fekete 207576
- EGYBEN: Magnat Supreme 802 Mokka hangfalpár + Monitor Audio MRW-10 mélysugárzó + Panasonic SA-HE75
- Black Friday: Pro-Ject Tube Box DS2 Black For Sale
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest