Hirdetés
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
- Gyilkosságban és öncsonkításban akart segíteni a ChatGPT
-
PROHARDVER!
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vedike69
csendes tag
Üdv az oled fanoknak!
Euronics 55B7V 544.000 Berendeltem, Samsung KS8000-et vált, ami sajnos csereutalványos lett 3 panelcsere után. Idei szériából Samsung már nem érdekel....
Remélem nálam is meglesz az áll leejtős érzés -
janos666
nagyúr
Ha valaki esetleg tanulmányozta már ezt behatóbban előttem: a Panasonic EZ950-en és/vagy Sony A1-en is működik az 1080p@120Hz@HDR mód, mint az idei LG-ken (és ha igen, akkor ismert esetleg a lag is)?
Elsősorban emiatt (natív 120Hz opció) gondolkodtam el egy LG 55B7-en, de annak nem akar ~570k alá menni az ára, közben viszont a Sony és Pana szépen lekúsztak már egy "kiköhöghető" (7-800) sávba, és ezeken legalább fapados BFI, így lehetne váltogatni játéktípustól és/vagy érzés szerint 4k@60 és 2k@120 közt (nincs semmi tapasztalatom, hogy melyik hogy működne, beleértve azt is, hogy melyiket könnyebb összehozni a mai VGA-kkal), illetve a filmeknél is lenne választási lehetőség (bár nem hangzik jól a 60Hz-es BFI a 24fps filmekhez, de talán még mindig jobb, mint a motion blur, ezt is itthon kéne egyéni preferenciához kitapasztani...).
-
Ijk
nagyúr
714 kiló a Médiában a 65C6V.
Ha most lenne rá keret már venném is. -
Nemir Ombe
addikt
válasz
dgyuri0123 #5388 üzenetére
Nézd meg pl. ezt [link] a TV-den és érteni fogod a különbséget ....
(és ennyit arról is, hogy bármi és bármin lehetne "HDR" ....
)
-
Partizan182
senior tag
válasz
dgyuri0123 #5384 üzenetére
+1, Oled fény tipikusan 40-en, amikor szikrázik a nap felveszem 70-re (gamma meg le 2.2-re).
VISZONT: HDR alapból sötétebb, ha lejjebb veszed az Oled fényt (és nincs engedélyezve semmilyen dinamikus kontraszt/tonemapping) túl sötét képet kapsz.
-
perecKING
senior tag
Nvidia vezerlo hiba volt!
3d Álom! En ilyen 3d-t meg nem lattam!!! Aktiv 3d samsung utan...es voltam mar az uj Pink moziban is 3d-n...de ez...csak amulok!!! En meg majdnem lcd-t vettem...es ebayen is leutottem egy 6B-t..szerencsere az elado befarsult igy talaltam a C6-ot aproban amit aznap tettek fel. Tegnap este elhoztam. ketsegeim voltak h milyen is lesz(az eladonal csak gyenge tartalom volt)....azota tv-t nezunk, meg munkaba se mentem
es a tv elott aludtam el
Megallas nelkul Netflix Dolby Vision, meg UHD tartalmak...
Köszönöm Madwe -
krx21
nagyúr
válasz
dgyuri0123 #5386 üzenetére
Gondolom akkor igen tág a pupillád.... Elég az alacsony fényerő.
-
krx21
nagyúr
válasz
dgyuri0123 #5384 üzenetére
Miért milyen beállítással használod?
-
Batyops
aktív tag
válasz
dgyuri0123 #5380 üzenetére
Nallam az oled feny csak akkor van maxon vagy ahhoz kozel ha hdr tartalom megy de hat akkor meg kell is. Es nincs semmi bajom vele nem bantja a szememet es ahogy elottem is irtak ezt azert nem ugy kell elkepzelni hdr tartalomnal hogy folyamatosa vakit annyira fenyes.
-
krx21
nagyúr
válasz
dgyuri0123 #5380 üzenetére
Lehet fényérzékeny vagy!
Nálam a oled fény mindenhol 70-en van. Viszont az ABL pont arra is jó, hogy csak ott tolja meg a TV ahol kell... Egy teli fehér nem fog az ember pofájába vakítani, mint LCD-nél... -
dgyuri0123
nagyúr
válasz
Batyops #5376 üzenetére
"Pedig amiota megvettem eleg sokat ment ps4 proval szinte kizarolag hdr-ben max fenyeron max kontrasztal."
Tényleg nem kekeckedés részemről a kérdés, de hogy a fenébe nem ég ki a szemetek ilyen irgalmatlan fényerőtől és kontraszttól? A sajátomon nem bírom egy percig sem, ha maxra van húzva, nemhogy 4-5 órát.
-
Strezi
őstag
válasz
perecKING #5374 üzenetére
Nekem PC-ről játszva nem volt automatikus a 3D. Távirányítóval ki kell választani. Ez videókártya és lejátszó specifikus, lehet hogy van olyan kombináció ami kiadja. Videókártya beállításaiban illetve az asztal tulajdonságaiban is be lehet állítani 3D-t ...
Ha a fentiek nem, akkor két dolog lehetséges:
1. Eleve nem a 3D anyag játszódik le az ISO-ból. Ha az lenne, akkor valamilyen módon torzított képet kellene látnod a TV-n a 3D mód aktivizálódása nélkül. Lejátszóban ki kell választani valamilyen módon a 3D módot.2. Megvan a "torzult" képed, akkor a távirányítón tudsz direktben 3D módot váltani. Addig kell nyomkodni, amíg rendbe nem jön, mert több lehetséges mód van.
-
Batyops
aktív tag
Kivancsi leszek hogy mi lesz az rtings tesztnek a vege hogy lesz e vegleges beeges. Egyebkent pont ma neztem hogy az E7-rol is raktak fel tesztet es szinte ugyan annyi pontszamot kapott mint a C7 meg talan egy ketto tizeddel kevesebbet is ugyhogy tenyleg csak a dizajnban lehet elteres a tv- kozott. Amugy mult heten voltunk MM-be haver tv-t akar venni ugyhogy megneztunk egy par ledet samsung meg sony fronton es hat ez is csak megerositett abban hogy a leheto legjobb dontest hoztam amikor oled mellett tetem le a voksom.
-
Batyops
aktív tag
válasz
majorbe #5355 üzenetére
Jo hogy irtad hogy B7-nel be kell kapcsolni a pixelfrissites. Most neztem nekem nem volt bekapcsolva. Akadast a menuben a bekapcsolasa utan nem vettem eszre. Annak ellenere hogy nem volt bekapcsolva en nem vettem eszre semmit a kepen hogy ott maradt volna ha maradt is azt nem lehetett eszrevenni. Pedig amiota megvettem eleg sokat ment ps4 proval szinte kizarolag hdr-ben max fenyeron max kontrasztal. Volt hogy 4-5 orat is ment. Biztos marad vissza valami de hogy azt egy normal hasznalat kozben eszreved hat nem tudom. Szerintem nagyon kellene keresni hogy az ember eszrevegye.
-
Madwe
nagyúr
válasz
Nemir Ombe #5371 üzenetére
Egyébként érdemes is azt használni csak, manuálisat meg akkor ráereszteni, ha vmi image retention még maradt a képen, mert a gyakori neszeneked lefuttatom az inkább csak ront a helyzeten
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
dgyuri0123 #5368 üzenetére
A 910-en automata, kikapcs. után fut le .... manuálisan nem tudod elindítani ....
-
Batyops
aktív tag
válasz
Nekem B7 van nallam az oled panel beallitasoknal talalhato. Ha van nallad ilyen akkor szerintem ott lesz.
-
Madwe
nagyúr
válasz
Szerintem mindegyik lg oleden van
-
majorbe
csendes tag
válasz
Batyops #5340 üzenetére
Hali.
Neked nem akad a menü a beállításoknál? Amikor bekapcsolom a pixelfrissítő időzítőt kikapcsolás utánra, akkor a futó szöveg akad.
Néhány tapasztalat:
A B7-en a pixelfrissítést be kell kapcsolni (többi típusnál nem tudom), magától nem indul el, akkor sem, ha kikapcsolod a TV-t.
a, bekapcsolod, hogy kikapcsolás után fusson le, majd ha másnap, vagy kb. egy óra után bekapcsolod, jobb felül kiírja, hogy a pixelfrissítés kész.
b, bekapcsolod azonnalira, kikapcsol a TV és egy óra kb. míg frissít.
A boltokban ezt bizos, hogy nem csinálják meg, plusz lebszák a kismegszakítót, oszt joccakát.
Semmi képhibával nem találkoztam eddig.(vagy nem veszem észre, bár belebámulok közelről néha, ha olvasok valamit)
Egyébként nekem 2 hónapja van meg, kibtt szépa kép, be kell állítani a TV-t normálisan (köszi titkos segítő. Bár én tartalomtól függően belenyúlok azért.
Az SD szar (kell állítani, ha fix műsort nézel), de a trükkk erre, hogy megnézem a régi LED/LCD képét ugyanannál a műsornál, hányok egyet és elégedetten leülök az OLED elé.
A sport is adásminőség, szolgáltrató kérdése szerintem.
Az Eurosport 1/2 HD fasza, M4 HD fasza, Sport 1/2 HD néha hagy kívánnivalót maga után. (ez esetben az SD adásoknál alkalmazott módszer a javallott). Az SD sport adások egy rakat szar (beállítás segít), Spíler, Digi 1,2,3. Összehasonlításként a Superbike az Euro HD-n király, a Moto GP a Spíleren fos.(kell állítgatni, hogy jó/jobb legyen, ha gyors vagy a felvezető kör alatt megvan, LED/LCD módszer beválik itt is). A lekkirályabb a Sport TV-n az NFL közvetítés. Összességében fasza a sport, leginkább azt nézek, mint TV műsort.FHD, HD fasza, a 4K, HDR az seggreülős. Sőt a retek, régi DVD lejátszón, ami felskáláz 1080P-re, normális HDMI-vel a DVD is sokkal, de sokkal szebb.
A gyerekek XBOX ONE X SE-t kértek karácsonyra(bár ők ezt még nem tudják, ha megvan, akkor lesz csak nemulass.(igen, azt veszek, sőt, lemezeket is fogok venni, maga vagyok az elavultság, lehet a főtéren meg fognak kövezni, vagy meglemezezni. "felhúzós óra, egy digitális világban" )
És végezetül:
Amiket olvastam, hogy ki és milyen célból fesz vélten, vagy valósan feleslegesen 4k, HDR és még sok 3,4,5 betűs rövídített elnevezésű cuccal ellátott TV-t, szerintem senkinek semmi köze hozzá.
Pénz megvan? igenElképzelés megvan? igen(és igen, az is elképzelés, hogy megveszem, mert sok-sok betű van rajta, nagy stb. TV-t nem csak szakértőnek lehet eladni, illetve venni)
Akkor? Hozzám bejönnek, megnézik, kurva szép a kép, seggreülnek, de hogy mi mit jelent fogalmuk sincs, jön az ó, hát drága volt. Pont leszarom, nem loptam az árát, lehet utánam csinálni, a lehetőség adott. Az meg, hogy valaki az alapján minősít valakit, hogy mit és miért vesz, az saját magáról állít ki szergénységi bizonyítványt.
Summa summarum: Aki B7-et, vagy egyéb OLED-et (bármennyi rövidítéssel) akar venni, vegyen, mert k. jó.
-
Rbert
aktív tag
Sziasztok!
Megoldódott az ARC-on a DD és DTS lejátszás.Jött egy újabb gond:
Van egy Műholdvevőm amiről a B7 beszerelése után eltűnt a hang.Minden eszköz (Blu-ray,Médialejátszó,Xbox,SAT) erősítőbe van kötve(HDMI).onnan a TV-be(HDMI).Minden eszközön kép és a hang működik ,kivéve a beltérin. Ha közvetlen a TV-re kötöm akkor sincs hang! Ha átviszem a másik szobába és rákötöm a régi TV-re (LG LA 691S),tökéletesen működik a hang és a kép is.
Ötlet? -
Madwe
nagyúr
válasz
perecKING #5346 üzenetére
én c6ot vettem. Imádom a 3djét, igaz ritkán használom, de 4ks panelnél a passzív 3d ilyen kontraszt mellett elég meggyőző
Ugyanakkor ugye a c6 ívelt - ha nem szemből, hanem oldalról is fogod nézni, akkor megfontolandó. Én 1.5mről nézem az 55"eset, 2m széles kanapéról nem látszik a szélén sem az íveltség.
(#5347) daneel_hu Értem valamennyire, köszi
De nem görbékHúzz egy egyenes vonalat egy lapra s hajlítsd be olyan finomam mint a tv van, s nézd rendes szemmagasságból oldalról, nem lesz az görbe
Ha felfele lefele elkezded dönteni, akkor görbül...
-
daneel_hu
addikt
Telefonnal nem fogsz tudni ilyet csinálni.
Többnyire ezek nagylátószögű optikák, a lényeg ezekkel az, hogy minél nagyobb legyen a látótér akkor is ha közel vagy a témához.A valóságban közelebb látsz mindent. = 50 mm-es gyújtótáv nagyjából egy full frame vázon.
Na az nem fog torzítani.
Egyébként ezt leszámítva biztos, hogy görbék azok a vonalak csak fel van az optika által erősítve még jobban. -
Madwe
nagyúr
válasz
perecKING #5344 üzenetére
A panel is fejlődött kicsit, valamivel több nit, jobb near black, tonemapping stb. Ezek ugyanakkor sztem se érnek meg annyit, sőt.
játék mód ilag sokat javult egy frissítéssel igen.
a super hdrt meg felejtsd el, vmelyik marketinges odaírta a 7eshez s lehagyta a 6osról, semmi konkrétumot nem jelent. -
perecKING
senior tag
-
-
perecKING
senior tag
-
Batyops
aktív tag
A logen 4K HDR azért odabasz rendesen. Pont tegnap néztem. Durva. Nem tudom ti hogy vagytok vele de szerintem a tv beépített lejátszó nagyon jó megeszik mindent és jól is adja le. A web os pedig számomra a legjobb amit eddig használtam .
-
daneel_hu
addikt
Nem akarok itt ismét hitvitát generálni, de a két szélső pozícióban fotózott képen elég rendesen torzulnak az egyenesek. (telefon alsó-felső vonala és a csempevonalak)
Ha szerintetek EZ MIND egyenes?!...(?)Gondolom sima telefonos képek, nagylátószöggel fotózva.
Akkor viszont kicsit ráerősített ezekre a hibákra, a valóságban ennyire nem torz. -
Madwe
nagyúr
másfél méterről 3an is tök kényelmesen elülünk, 4en csak akkor ha abból 2en csajok
[link]
2m széles kanapé, lefotóztam a két szélső s a középső ülőpozíciót, szerintem nincs rossz helyen az sem, aki szélén van. Sőt, ha egyedül nézem, elfekszem keresztbe, s szélső helyen van a fejem, s még ott is tökéletes (nekem). Pedig ívelt tévém van, most mondjátok meg... eddig minden vendég meg volt elégedve, sőt, "még az íveltség se tűnt fel" Igaz én nem akarok kilométerekre lenni a többiektől, pohár elfér a lábtartónknál pl...
(kicsit fentebbről készült a fotó mint a szemmagasság, ezért íveltebbnek hat az egész, élőben észre se veszi az ember, erre nem figyeltem s nincs kedvem újralőnibár mondjuk a csempét meg a mobil vonalait nézve így is elég egyenes, no...
-
madgie
titán
Másfél méterről egyedül tévézel max kényelmesen, legalábbis másfél méter távolságból én nem szeretnék a képernyő szélével szemben ülni. Innentől kezdve nálam bukott is a történet, szinte soha nem filmezek egyedül (épp most volt a kivétel, a Star Trek Discoveryt egyedül néztem
).
-
Sidositanaka
tag
Sziasztok!
Segítségetekre lenne szükségem!!!
A kérdés egyszerű,Van egy ue60ks7000 tv(http://www.samsung.com/hu/tvs/suhd-ks7000/UE60KS7000SXXH/).
Nincs rajta Jack csati, a bluetoot csatlakozasnál nincs mód nem samsung eszköz hangerő le és fel állitasara.
Audio kimenetei
Optika illetve HDMI, milyen modon tudom a Yamaha HS7 hangfalat ugy rákotni, hogy ne kelljen felállni ha hangerőt akarok allitani rajta? -
Madwe
nagyúr
-
petya2012
őstag
sziasztok
B7 tulajokhoz szólnék
az lenne a kérdésem,hogy a HD és a SD adók milyenek??
azért kérdezném,mert leginkább tv-nézésre lenne a tv
most egy FHD SONY-m van és meg vagyok elégedve a képével,némi felhősödés jelen van,de nem zavar
érdemes-e beruházni egy B7-re ilyen igényekkel??köszi a választ előre is
ja és még egy kérdés,ehez a B7-hez van sima táv is??
-
perecKING
senior tag
Sziasztok!
B6 használók tapasztalatai érdekelnének. Ajánlottak egy hibátlan használtat 5 év garival £1000-ért
Családi tv-t keresektehát SD upc adás, letöltött 4K, BR lemez.
Ma megnéztem egy C7-et boltban...vittem hdd-t vegyes tartalommal és az érzéseim is vegyesek. A letöltött 4k nagyon durva volt, kicsit a mozgások mintha mosódtak volna...de a beallítésok lehet nem voltak jók...utálom a 24p-t sőt a 60hz is kikészítA jelenlegi lcd valós 200hz samsung motion plus-al ami nagyon gyors, nélam minden mozi szappanopera! ...ez ahogy látom 4k-ban elérhetetlen. Szóval b6? Jó ha nem csak 4k mozi HDR?
vagy boltból £900 samu 55mu8000 azt legfeljebb visszaküldöm ha nem olyan gyors. -
Strezi
őstag
Ez van, én ilyen unorthodox vagyok!
16:9 teljes képernyő és smooooooooth interpolációTalán egyedül a pacific Rim, ami automatikusan vált a rendező szándéka szerint az maradhat!
-
Strezi
őstag
válasz
Pro Koryak #5316 üzenetére
Engem nem zavarnak a fekete csíkok, mindíg kinagyítom a filmeket (Touch window from the inside MPCHC-ben)
Így effektíve "nagyobb" a kép mint 65-ös tvn lenne csíkokkal. Ezért is érdekelnek mostanában a 4K filmek, hogy nagyítva is megmaradjon a részletesség.720p plazmán is ezt csináltam, ugye ahhoz még tökéletesek voltak az FHD anyagok is mozizásra, evvel a módszerrel.
-
Pro Koryak
addikt
válasz
torma1981 #5317 üzenetére
Akkor az lg-ről ne is beszéljünk, ez meg már inkább szégyen.
(b7/c7/e7/g7... közt mi indokolja a borsos felárat???)Madwe:
pl. most láttam 150e-ért/1misi helyett anamorf prizmát boltban, de használtan veszel olcsóbban is, amúgy kinek mi.
Engem nagyon zavar, hogy pl. 50" helyett csak ~45" marad. -
Madwe
nagyúr
válasz
egy anamorf prizmázás árából kijön tudtommal legalább egy 65ös oled, s akkor még projektorod nincs is, nem
?
Egyébként részemről 55 elég. 100+ vicces otthon, de 2-3 főre nekem annyira nem sok pluszt adott, fura volt néha
Ok, splitscreen játékoknál viszont baromi előnyös
-
torma1981
veterán
válasz
Ja már nem 1,2 millió csak 1,1 milla mi? Vicc az árképzés. LG panel van benne de semmivel sem jobbak. Max teszt stb. User nem veszi észre a különbséget.
-
Madwe
nagyúr
én speciel pont projektorról tértem oledre (illetve volt egy plazmám is, de mindkettő ment) mert képminőségben kilómétereket vert rá, s élményben nem sokkal jobb az, h 3-4m nézek 120colt mintsem ha 1.5mről 55öt, szerintem. A projektornak csak akkor láttam előnyét, amikor 5+ fő nézett nálam vmit, de az meg ritkaságszámba ment, 2-3 főre pedig ez is bőven ideális sőt még 5nél se rossz
(#5313) Nemir Ombe dehogynem, pont tescoban kaphato az a nachos olyan dip-ekkel
-
madgie
titán
válasz
Nemir Ombe #5310 üzenetére
Egy normális projektorral két és fél méteres vászonnal is sokkal jobb élmény szerintem filmezni, mint akármilyen végtelen kontrasztos, de "csak" 130-150 centis oleden/plazmán.
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
Partizan182 #5308 üzenetére
Azért a mozi egy kicsit más .... 18m kép, az "átjáró" közepéről, azért utánozhatatlan otthon, mégha nincs is "igazi fekete" meg a "hang is sz@r" .... otthon meg lehet van "igazi fekete" meg "jobb a hang" is, de azért 140-165cm-n még 1.5-m-ről sem ugyanaz ....
-
Ijk
nagyúr
válasz
Partizan182 #5308 üzenetére
Azért nem olyan szar a mozikban a kép. De az egy külön program, teljesen más mint otthon filmezni.
Semmi nem lesz a mozi halála. -
Nemir Ombe
addikt
válasz
dgyuri0123 #5306 üzenetére
Én meg az oled után egy még nagyobb oled-et tudok elképzelni ....
-
Madwe
nagyúr
válasz
dgyuri0123 #5304 üzenetére
Az hagyján, de moziba menni is kifejezetten szenvedés amióta oledem van
végig a kontraszton szörnyülködik az ember
-
daneel_hu
addikt
-
Ijk
nagyúr
válasz
Sz.Miki #5300 üzenetére
Szerintem vissza fogják hozni a 3D-t, nem akarok összeesküvés elméleteket gyártani de ez is lehet egyfajta stratégia hogy ha nem is tömegesen, de azért jópár új készüléket el tudjanak adni a jövőben.
Meg remélem majd lobbizik például a Disney. Nagyon szeretem a 3D animációit, pl. Tangled vagy a Moana, utóbbi a második helyen volt USA BD eladási listáján, és az is olyan animáció amihez a 3D annyit ad hozzá mintha fekete-fehér film helyett színeset néznél.
Új hozzászólás Aktív témák
- ÚJ Lenovo Yoga 7 2-in-1 - 14"WUXGA - Ryzen 7 8840HS - 16GB - 512GB - Win11 - 3 év garancia - MAGYAR
- Új monitor állvány - csak össze lett szerelve
- Xiaomi Redmi 9 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Motorola G72 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max