Hirdetés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Projektor topic
- Óvatos a 3D V-Cache-sel az AMD, de többféle dizájnt tesztelnek
- ASUS blog: Zephyrus G16 notebook, az Univerzális
- Acer notebook topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- A középkategóriás csatamágusával kezd az Intel
- SSD kibeszélő
- Canon MILC: EOS R és M topik
- Tényleg nekimegy a kínai félvezetőiparnak az USA
-
PROHARDVER!
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
daneel_hu
addikt
válasz Dave567 #5235 üzenetére
"Éppen a HDR az, ami a televíziók fejlődésének jövőjét jelenti. Legalábbis azt kell jelentenie, ha továbbra is cél a minél valósághűbb kép megjelenítése. A HDR alkalmazása a televíziókban az utóbbi évtizedek legnagyobb innovációja. Már így is csodás végeredményt ad, hát még ha sikerül sokkal magasabb szintre fejleszteni."
Egyetértek.
Szkeptikus voltam nagyon ezzel a dologgal kapcsolatban, de azóta összehasonlítottam pár HDR anyagot a nem HDR-es párjukkal és megdöbbentő a különbség.
Nem is a dinamikatartomány az amely lenyűgöz, hanem a finom átmenetek, többé nincs sávosodó színátmenet.
Utóbbiak talán a legrondábbak egy mozgóképfolyamban. -
daneel_hu
addikt
válasz Dave567 #5793 üzenetére
Félreérthetően fogalmaztam.
Nem lecserélni akarom, csak filmeknél nem használok TruMotiont.Ha jelenleg mégis cserélném akkor csakis a 65 E6V jöhetne szóba.
MM-ben épp van bruttó 1 008 000 ruppóért.
(cakk-pakk 792 ezerért meg tudnám venni cégesre...)Tavaly decemberi az 55-ösöm, azóta elköltöztünk és inkább 65 col lenne az ideális.
De szerintem asszony kiakadna ha meghúznám ezt a lépést. -
daneel_hu
addikt
válasz Dave567 #5826 üzenetére
Ez igaz, főleg most van egy teljesen üres 12m2-es összelegózott mészkőfal ami elé betettük.
Elférne a nagyobb is.
De vannak ellenérvek is, a 2 éves lányom kb 1 méterre megáll a tévé előtt és onnan bámulja.
Szerintem 77 col esetén is így tenne.A következő tévé nagyobb lesz jóval, de nem most.
-
janos666
nagyúr
válasz Dave567 #6225 üzenetére
Ha jó helyen van a két Front és a hallgató, akkor szerintem teljesen értelmetlen az ideálisan elhelyezett center. Ugyanakkor a gyakorlatban nem igazán tudod ideálisan elhelyezni azt a Center-t, mert mert valahol a TV mögött kéne lennie (úgy, hogy ki van lukasztva [vagyis nincs is ott] a TV, egyébként vagy alacsonyabban, vagy magasabban lesz, mint kéne, főleg ha nagy a TV [de a ha kicsit, akkor túl közel ülsz a hangdobozokhoz, és az is baj]). "Kelleni" csak azoknak kell Center, akiknél "össze vissza" állnak a Front-ok és/vagy ülnek a nézők szétszórva, és így kisebb zavart okoz a Center magassági problémája, mint a stereo síkeli torzulása. Ha jól a két front, akkor úgy hallani belőlük a Center-re szánt dolgokat, mint ha magából a TV képernyőből jönne a hang (mint ha egy akusztikailag semleges vászon lenne, mögötte egy Center-el). Ha fel/le szorul a Center a TV alá/fölé, akkor pedig hallani, ahogy vándorol a "forgolódó" hang fel-le (+ tökéletlen szobaakusztika és hasonlók miatt akár a hangszín is jobban változik így).
[ Szerkesztve ]
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
Strezi
őstag
válasz Dave567 #6225 üzenetére
Volt már, de visszaálltam inkább a minőségi sztereó rendszerre Volt csak házimozira szobám is (5.1, sötétkék, matt falak, fekete szerelvények stb. ), de több a macera ezekkel mint a valós haszna (nekem). Ha meg költözik az ember pár évente akkor pláne
Esetleg majd egy Atmos kompatibilis soundbart kipróbálok egyszer, nagyon istenítik őket ...
Használt 14.3 kWh LifePo akkuk eladók ... Passzív ház klímás fűtéssel, 2011 - | Napelem, 2013 - | Tesla, 2019 - ...
-
dgyuri0123
nagyúr
-
-
206 cc
senior tag
válasz Dave567 #6469 üzenetére
Szia!
Már bocs de a MED600 tökéletesen játsza a 3D BD ISO–t illetve kadencia helyesen játszik le.Amit nem tud az a menű kezelése mivel nincs támogatás,de ez megoldható ha kikapcsolod a BDmenű megjelenítést.
Szóval ne beszélj valótlan dolgokat......206cc „- pedig nem is én utállak Téged.Te utálod saját magad” .... a problémát nem az jelenti, hogy valaki hülye,hanem az hogy nem ismeri be....
-
daneel_hu
addikt
válasz Dave567 #6469 üzenetére
Ezt mondom én is, persze igaza van Ijk-nak is, hogy tulajdonképpen nem hirdetik valótlansággal (4K), de mégis kicsit átverés szagú így a dolog, hogy 1.4-es HDMI-vel szerelnek egy ilyen médialejátszót.
Nem tudom azt, hogy bruttó 105 000 HUF drágának számít-e ebben a szegmensben.Részemről kicsit csalódás a lejátszó.
Egy 2-es HDMI-t beletehettek volna.
A lejátszóval foglalkozó oldalakon pedig rendszeresen kerülgetik ezt a paramétert, nem tudom hivatalos oldalon a spec-ben benne van-e.
Talán az egyik magyar nyelvű tesztben említik. -
válasz Dave567 #6474 üzenetére
No azért
Inkább azt mondom hogy nem naprakész, amiben igazad is van, mert ennyi pénzért, illene a gyártóknak odafigyelniSzerkesztésedre : neked elnézem, nyomjunk is még egy kávét c(_)
Szerintem audion, a minőségre gondolhat a kolléga
daneel_hu: ha mondhatok ilyet, akkor nem atb@szas az, a vásárló informalodjon vásárlás előtt hogy van e ezekre az új ficsorokre szüksége.
Amikor vettem, én is igy döntöttem, és imadom mint eszközt.
Tény hogy lehetne olcsóbb, de mi az ami nem lehetne olcsóbb[ Szerkesztve ]
"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
Gtaati
őstag
válasz Dave567 #6474 üzenetére
Hello!
En nem azt mondtam, hogy hibatlan lejatszo, hanem hogy amire en hasznalom abban szamomra tokeletes. Mivel az 55B7v nem 3D-s igy errol nem is tudok nyilatkozni neked. Ettol fuggetlenul en is olvastam a forumaban a 3D BD iso problemat. En ugy gondolm hogy ar-ertek aranyban nagyon jo kis lejatszo a Himedia Q10 Pro azoknak akik nem akarjak a tv lejatszojat hasznalni. En asszem megjeleneskor vettem Nemetorszagbol 200euroert, nem tudom hogy azota van-e mas es jobb alternativa ebben az arban?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DELOCK - TOSLINK STANDARD M/M KÁBEL 3M - 82901 új bontatlan audiókábel
- Új bontatlan Jabra EVOLVE 65 MS Duo headset
- Új bontatlan PLANTRONICS Blackwire 5220 USB-C fekete 207576
- EGYBEN: Magnat Supreme 802 Mokka hangfalpár + Monitor Audio MRW-10 mélysugárzó + Panasonic SA-HE75
- Black Friday: Pro-Ject Tube Box DS2 Black For Sale
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest