Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Amazon Fire TV stick/box
- TCL LCD és LED TV-k
- CPU léghűtés kibeszélő
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen notebookot vegyek?
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Monitor hiba topik
-
PROHARDVER!
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
pici2
csendes tag
Sziasztok, szeretnék segítséget kérni! Szeretnék venni egy tv-t, keret kb 350000. Először nanocell LG-ben gondolkodtam, de látom hogy 350k körül már megkapható a B9SLA is (pl. Alza).
nézési szokások:
- gyerekek rajzfilm, HBO GO vagy NAS-ról, esetleg YouTube
- felnőttek: film és sorozat HBO GO, Netflix, NAS
- néha kábel tv, főleg sport és ismeretterjesztő/természet (Telekom)Meglévő eszközök:
- Apple TV HD (4. gen), jelenleg minden erről megy direktben a tv-re (HBO GO, Netflix, YouTube, NAS-ról filmek, stb., pár éves Samsung LCD TV-n levő rendszert egyáltalán nem használjuk, kb csak kijelzőként funkcionál)
- Denon DRA-800H (Ez új, jelenleg nincs bekötve, várja az új TV-t)kérdéseim:
1. Jól gondolom-e hogy érdemesebb oledet venni?
2. Van-e lényegi különbség a B9SLA és PLA között.
3. Mi lenne az értelmes setup egy új tv-vel? Apple tv - Denon - tv? Vagy apple tv - tv - Denon? Főleg amiatt kérdezem mert láttam sok bejegyzésben hogy a különböző hang és kép kódolások miatt nem egyértelmű melyik a jó megoldás
4. van értelme rendszerben tartanom az apple tv-t? Azt olvasom hogy a mostani LG tv-knek kifejezetten jó az oprendszerük és a szoftvereik. És ráadásul az Apple tv-m nem tud 4k-t. De pl. le tud a tv játszani NAS-ról smb megosztásból filmet? Vannak formátum problémák? Vagy vegyek egy 4k Apple tv-t is? Ráadásul ha jól tudom akkor a 9-es szérián nincs gigabit ethernet, viszont az Apple tv 4k-n már van. Milyen anyagoknál vagy forrásnál okozhat problémát a gigabit hiánya?köszi ha tudtok segíteni!
[ Szerkesztve ]
-
Monngoose
aktív tag
válasz KTTech #50298 üzenetére
Ó, tényleg?!
Saját lakás, saját biztonsági rendszer, kamerával. Betörő jön, kamera felveszi, elkapják. Haverommal pont ez történt. Ment a felvétellel a rendőrségre, szépen megköszönték.
De említhetném pl. a trafikrablókat is, akiket szintén a biztonsági kamera buktat le. Őket sem figyelmezteti senki, hogy felvétel készül róluk. Szép is lenne...Az általam készített ill. módosított yaDIS sablonok (Templates) friss letöltő linkje: https://mega.nz/#!CJgFzAhI!IDi98X_kIrzbsJDifzgZoUtevqDXvIIeMcb34kh1ZUc
-
-
KTTech
veterán
Egy fHD mennyiségű nanoLED háttérvilágítás egy 4K panel mögött már nem felhősödne, nem lenne még blooming se igazából (csak egy nagyon minimális, hiszen 4 pixel kapna egy saját háttérvilágítást). A betekintési szög az maradna LCD, de kb. ez lenne az egyetlen hátránya, hiszen a mozgásfelbontás semmivel nem jobb az OLED-en mint az LCD-n: trükközés nélkül mindkettő 300 sort tud...
www.kttech.hu //A szgépem/fényképezőm configja az adatlapomon
-
KTTech
veterán
válasz Northlorien #50295 üzenetére
A mikroled nem fogja elhozni a várt csodát soha... legalábbis nem 5, hanem inkább 10 év kell neki, hogy egyáltalán a felső árkategóriába lecsússzon (túl drága gyártani, nagyon magas a selejtarány -ezért is gyártanak kis méretű paneleket és rakják össze nagyobb kijelzővé-, és túl nagyok a pixelek).
Sokkal hamarabb jön a QDLED, ami "csak" duplájába kerül jelenleg, mint a WOLED, viszont sokkal kisebb eséllyel ég be (mert olyan aktív pixeles megoldás nincs, ami nem ég be előbb-utóbb, hiszen nem egyszerre használódnak a pixelek), viszont nem gond neki akár a 2000cd/m2 sem, ami lehetővé tenné akár a 360Hz-es BFI-vel rendelkező kijelzőket úgy, hogy 7-800cd/m2-es csúcsfények még megmaradnának.
-
Northlorien
tag
Pont arról beszél, hogy ez megoldódna... egy jol működő local dimminges képernyőnek mélyek a feketéi, csupán a zónák száma miatt, van egy blooming, ami zavaró lehet - együtt lehet éni vele, főleg sdr esetében. Ha ezt megoldanák, a betekintési szög szólna csak az oled mellett. Majd 5 év múlva talán a microled elhozza a békét.
-
KTTech
veterán
A QLED-en is van BFI (sőt jóval korábbi LCD-ken is), és jól működik. Sőt, mivel nagyon magas a fényerő, így a vesztesége is kevésbé fáj. A különbség csak annyi, hogy nem a kijelzőt kapcsolgatják, hanem a háttérvilágítást.
Az egyetlen tényleges ok, ami visszatartana a QLED-től pont a háttérvilágítás átszűrődése, és az ebből adódó rossz feketeszint. Ha ezt kijavítanák (és kellő számú külön szabályozható local dimming zóna lenne, ami kb 2 millió zónát jelentene), akkor az OLED-nek semmi előnye nem maradna.
[ Szerkesztve ]
-
GalaHU
őstag
válasz daneel_hu #50284 üzenetére
Hát a Digi átkábelezéséről tudnék mesélni! Szegény Anyáméknál megjelent egy magyarul is épp csak makogó csávó, és felrakott egy olyan gólyafészket az előszobába, hogy egy 14 éves inasjelöltnek levernék a kezét az első gyakorlaton...
Az empátia kifogyott, szimpátia nem is volt!
-
Fisha
őstag
válasz Erwinke #50282 üzenetére
Ambilight olednél nem annyira nyerő, mert ott azért ajánlott a vaksötét a 100% élvezethet. Szóval, ha alapból se vonz, akkor amiatt ne vegyél philipset. Qled vs oled mozgás. Ha elég sok képkockával eteted, akkor igaz az, hogy az oled kijelző gyorsasága miatt jobb a mozgás, gyorsabb a reakció. Kevesebb képkockával ezt az érzetet már más tényezők határozzák meg, amiben lehet jobb a qled, de legalábbis ugyanazt a szintet jó eséllyel eléri. És ugye a filmek, sorozatok 24-ből gazdálkodnak.
Azért, több pénzt én semmiképp se adnék egy lcdért, mint egy qledért, max ha rettegnék a beégéstől.
[ Szerkesztve ]
-
blaca83
őstag
válasz blakey #50270 üzenetére
Arra gondolok még, hogy a 16Gb-os pendrive nem tetszett neki, keresek majd egy kisebbet...!
@daneel_hu:
Két hónapig nem volt használva, mert ki kellett költöznünk a felújítás miatt. Gondoltam ha már mindent szépen beállítok, akkor felteszem a legfrissebbet és régebben a "bin" kiterjesztéssel meg is csináltam kb: 5 perc alatt.@Strezi:
Kíváncsi voltam, hogy mik kerültek esetlegesen javításra...!A technika eszköz. Egy gép. Amely nem ad semmit, és nem vesz el semmit. Az ember az, aki a technikával rombol vagy épít.
-
daneel_hu
addikt
válasz bobojszan #50275 üzenetére
"...képezeljétek, kijött a Digitől egy emberke és átkötötte a kábelezést optikaira, viszont a nagy munkálatokban a balfasz valahogy nekidőlt a TVnek és ezt csinálta."
Soha ne hagyj egyedül senkit a házban / lakásban.
Még akkor sem ha fontos munkálatok alkalmával - szerinted - korrekt emberre bíztad a dolgot.
Nem azért mert szándékosan kárt fognak okozni, vagy esetleg nem úgy csinálnak meg valamit ahogy szeretnéd, hanem azért mert a legjobb kommunikáció esetén is előfordul, hogy valamit másképp fognak elvégezni, vagy adott esetben totálisan elbasszák azt.Sőt, ha ott vagy végig egy ilyen szerelésnél, munkavégzésnél és kételyeid támadnak az elvégzett munka minőségét,- vagy irányát illetően, akkor bátran kérdezz rá közben mert nem biztos, hogy hülyeséget gondolsz vagy épp kérdezni akarsz az adott illető(k)től.
Inkább a folyamatos kommunikáció mint egy elbaszott meló - amely adott esetben irreverzibilis.Gondolj arra, hogy komoly nevű cégek vesznek fel - sajnos(!) - tudatlan, hozzá nem értő figurákat ilyen rutinfeladatokra. (optikai kábel-szerelés stb...).
Ugyanez igaz bútorasztalosokra, ajtóscégekre, parkettásokra, festőkre, villanyszerelőkre és egyéb hasonló tevékenységre.Én azt szoktam csinálni - ha vadidegen érkezik a lakásba -, hogy a telefonomat videóra állítom és odateszem mondjuk a nappali egy olyan pontjára, hogy több órát is rögzíteni tud. Még akkor is ezt tettem amikor legutóbb a bőrkanapét elvitte valaki a vaterán keresztül. Idegen figura érkezik a lakásba, sosem tudhassad.
Ha pedig neadjisten' valami felújítási munkálatot bízol valakire, akkor jobb ha teljes para van és végig ott ülsz a helyiségben - hacsak nem épp bontó munkálatokról van szó. Mert biztosan nem úgy fogják csinálni ahogyan TE elképzelted.
Sajnos tanulópénz, ahogy a többiek írják.
-
Erwinke
aktív tag
Szep napot!
Az utobbi napokban eleg sokat olvasgatom a tv-a topicokat. Es sok helyen latom, h inkabb a Samsung Qled TVket ajanljak.
Sokszor egy oled aranak duplajaert. Oke. Ertem,h sok embernek 0 - 24 es musorok nezesere kell. De akinek itt ott ps v xbox ra kell, meg filmezni estenkent munka utan miert nem jobb az Oled? Ha jol tudom a frissitesi rataja is sokkal jobb meg a megjelenitese is folyamatosabb mint egy LCDnek.
Szivesen vennek 55B9et v 55oled754 et mozi szobaba, mert mind2 900€ korul van. Media boxrol blueray filmezesek. Szal nekem se az okos rendszer se egyebek nem szamitanak csak,h a kep valoban szep legyen. Viszont ambion lightnak nem latom ertelmet. V tenyleg akkora elmenyt nyujt? Bar a szobam teljesen fekete ugyh nem tudom mit adnanak a fenyek... max a mogotte levo reszt atkenhetem feherre.
Koszonom! Tiszteletem!
-
KTTech
veterán
A panaszlevél jó kezdés, bár nem tudom mennyit fog segíteni, a Digivel nincs ilyen tapasztalatom (csak előfizetőjük vagyok Mo-n, ahogy a UPC/Vodafone-nak is, csak másik helyen... meg a Virgin Media-nak, ami egy rémálom, de nem nagyon van itt más...).
Amikor még a UPC-nél dolgoztam, külön kezeltük a technikusok által okozott károkat (és gyakran búcsút mondtak az illetőnek), de nem én csak továbbítottam a csoport fele a problémát, nem foglalkoztam vele.
Teljes kártérítésre azért nem számítanék.
A biztosítót is érdemes megkeresni, ha van lakásbiztosítás, mit mondanak rá.Nyugodtan rakhatod az újat fali konzolra, nem lesz vele gond. Ha esetleg nagyon sokat húzkodnád, lehet olyan konzolt kapni, ami kihúzható/elfordítható.
[ Szerkesztve ]
-
Archttila
veterán
-
bobojszan
tag
Naja én már csak ilyen jóhiszemű vagyok, 2020ban nagy hülyeség az ilyen tudom! Gondoltam 5 percre csak itt hagyhatom, nem csinál semmi balfaszságot, a netet meg csekkoltam, a tvt minek kellett volna, nem azt jött szerelni! Akkor ezt beszoptam úgy látom...
[kép][ Szerkesztve ]
God of War Rank : Chaos
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
Ti mit csinálnátok, a verekedésen kívül?
Azt, hogy ezt most benyeled. Egyedül hagyni valakit a lakásban/házban, akit nem ismersz, hogy szereljen? De ha már így van...Utána lótifutiban kiengeded mielőtt csekkolnál mindent?
Kb 20 ezer körül olyan (netes) kamerát kapsz már, ami egyértelműen bizonyítana mindent, de továbbra sem hagyunk senkit egyedül szerelgetni sehol, hacsak nem 100%-ban megbízol benne...
Egyébként nincs semmilyen kép. -
daneel_hu
addikt
válasz rothfb #50274 üzenetére
"Majdnem naponta nézek 23,976 fps-es sorozatot is és azzal sincs bajom."
Tudom, de mivel maxira húzott interpolációval teszed mindezt - szerintem - ez nem mérvadó.
Nagyon nem.
A sportnál kikapcsolt és nem kikapcsolt interpoláció között sokkal kisebb az észrevehető különbség. Ezért írtam, hogy kikapcsolva is teljesen jó. -
bobojszan
tag
válasz KTTech #50259 üzenetére
Köszönöm szépen! Igazából nem cserélném le a TVt, mert most is egy LG 4k van fent, bár már egy 4 éves darab és nincs benne HDR, meg van kivetítőm meg a hang is erősítőn jön, szóval van DTS, csak képezeljétek, kijött a Digitől egy emberke és átkötötte a kábelezést optikaira, viszont a nagy munkálatokban a balfasz valahogy nekidőlt a TVnek és ezt csinálta:
A szerencsétlen idióta állatja ahogy kihúzta a gépemet a TV alól valószínű vállal nekidőlt az elejének és megreccsentette a képernyőt! Viszont én pont nem voltam itthon amikor csinálta, csak beengedtem és kiengedtem. Azt tudom, hogy amikor jött akkor még semmi baja nem volt a képernyőnek, mert bekapcsoltam valamit megnézni, csak el kellett szaladnom közben és kikapcsoltam. Amikor elment meg csak kiengedtem aztán siettem a dolgomra. Hazaérve tapasztalva a hibát azonnal visszahívtam és kérdőre vontam. Mivel nem vagyok egy verekedős fajta, pedig itt kinyílt a bicska a zsebemben, nem tudtam mit csinálni, mivel Ő letagadta, hogy hozzányúlt volna! Pedig egyértelmű, hogy hozzányúlt, mert több dolog sem volt a helyén a TV körül! Én meg annyira vigyázok a cuccaimra, hogy a TV keretén még rajta van a védőfólia is kibontás óta! Írtam a Diginek egy panaszlevelet, de eddig nem válaszoltak! Ti mit csinálnátok, a verekedésen kívül? Ja és akkor CX lesz valószínűleg a nyerő! Viszont fali konzolra lesz rakva, tapasztalat szerint mennyire bírja a ki-be húzkodást? Nem szeretném ha ez is megreccsenne![ Szerkesztve ]
God of War Rank : Chaos
-
HDDFHD
csendes tag
Köszönöm a hozzáértő válaszokat. Ha egymás mellett lesznek majd tesztelem.
-
blakey
titán
válasz blaca83 #50269 üzenetére
Ha valóban az LG_DTV mappába másoltad a fájlt akkor működnie kéne. Mivel nem, ezért újraformáznám a HDD-t/pendrive-ot FAT32-re eseleg kipróbálnék egy másikat és megint megpróbálnám a frissítést, de úgy, hogy be van kapcsolva a TV és úgy csatlakoztatnám a HDD-t. Nekem működött az epk-val is.
ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
KTTech
veterán
válasz HDDFHD #50261 üzenetére
A Pana HZ1000-es és felette levő széria jobb erre, de még csak közelíti a VT szintjét (de minimális interpoláció nélkül még nem éri el).
A CX kb 650-700 sort tud mozgásmegjelenítésben, a HZ széria olyan 850-900 sort hoz BFI-vel (cserébe a Pana nem tud 120Hz-et és VRR-t). Viszonyításként a VT simán hozza a 1080 sort (4K-s mozgásmegjelenítésről majd kb. 10 év múlva beszélhetünk, addig nem nagyon)... A BFI persze vibrálással -és némi fényerőveszteséggel, bár SDR forrásnál nem igazán számít- jár, de ez egy plazmásnak nem lesz meglepő.
Interpolációval már jobb a helyzet, de ott meg sok érdekes hibával találkozhatsz a képen (ahogy a VT-nél is, ha be volt kapcsolva).
[ Szerkesztve ]
-
kenuba01
tag
Gx tulajokat kérdezném, hogy a 2 cm -es készülékházba benyomorított hangszórók normális, elfogadható hangzást produkálnak-e? Ill. a falra helyezett készülék melegedésével volt-e esetleg gond, mondjuk nyáron. Valamint a csomagolásba találtak-e felszerelhető talpakat, mert ez nem egyértelmű. Az Lg szerint nem jár talp hozzá viszont a YT unboxing videókban mindhez volt.
-
HDDFHD
csendes tag
A P65vt60-al összehasonlítva az LG65cx OLED már elfogadható mozgásmegjelenítésben? / Főleg foci közvetítés/
-
Monngoose
aktív tag
válasz bobojszan #50255 üzenetére
Én mindenképp a CX-et választanám! Erősebb processzor, jobb felskálázás, sokkal jobb mozgás.
"Black Frame Insertion (BFI) is now usable in various settings without introducing obvious flickering....The α9 Gen3 AI-enhanced processor is behind this new video processing and with upscaling we have some of the best we have seen from an LG TV. 576i and 1080i/p content is scaled very well indeed with no obvious edge enhancement or ringing or jaggies to fine lines with excellent detail retrieval. Motion with 24fps material is also very good indeed with no induced judder or frame skipping when truMotion is switched off."
És így tovább. Itt olvashatod a teljes tesztet. Ha nem kell mindenáron a DTS, akkor csakis CX.[ Szerkesztve ]
Az általam készített ill. módosított yaDIS sablonok (Templates) friss letöltő linkje: https://mega.nz/#!CJgFzAhI!IDi98X_kIrzbsJDifzgZoUtevqDXvIIeMcb34kh1ZUc
-
nagyúr
-
bobojszan
tag
válasz bobojszan #50253 üzenetére
Javítom a kérdést!
Ezt vegyem [OLED55B9SLA] vagy dobjak rá erre [OLED55CX3LA] inkább?
Megéri a +90et?
Köszi!God of War Rank : Chaos
-
nagyúr
-
bobojszan
tag
Sziasztok!
Érdemes még beruházni ebbe a típusba (LG OLED55B9SLA) vagy várjak vele? Jön mostanában valami jobb TV? Lesz mostanában valami újabb kiadás?
Üdv.God of War Rank : Chaos
-
blaca83
őstag
válasz Tomix24 #50250 üzenetére
Valamit félreértettél....!Nem először csináltam már az OLED-emen végig a frissìtési folyamatot.
Nem "tégláztam", fel sem ismeri, meg sem nyitja magától USB-n keresztül a letöltött file-t.A technika eszköz. Egy gép. Amely nem ad semmit, és nem vesz el semmit. Az ember az, aki a technikával rombol vagy épít.
-
PATTA86
csendes tag
Szerintetek melyik volna jobb vétel hosszabb távra csak filmezésre, 520-ért megvenni most a 65B9SLA-t vagy várni, hogy a CX kicsit lejjebb menjen és 600k körül megvenni inkább azt?
-
blaca83
őstag
Sziasztok!
Lakásfelújítás miatt kb: 2 hónapig nem használtam az OLED-em (LG 55B7V).
Gondoltam lefrissítem a firmware-jét, ha már újra használatba kerül...! [link]Letöltöttem a ZIP-et és ahogyan már korábban is, egy LG_DTV könyvtárba tettem a kitömörített file-t. Régebben automatikusan felismerte és magától fel is telepítette mikor rádugtam a pendrive-ot a TV-re.
Most nem csinál semmit.
Ami furcsa nekem, hogy régebben mintha BIN kiterjesztés lett volna és most pedig valami EPK a kitömörített file.
Nem csinál vele semmit a TV.Találkozott valaki hasonló problémával?
A technika eszköz. Egy gép. Amely nem ad semmit, és nem vesz el semmit. Az ember az, aki a technikával rombol vagy épít.
-
-
MrBazsi
senior tag
55B8 vs 65B9 első blikkre pár óra után:
A 65 nagy! Nagyon nagy, döbbenet! Pláne elsőre az 55 után! Megéri méret miatt cserélni
Kép gyönyörű, pici fejlődés van B8 után, de semmi extra, mozgásmegjelenítés oké (nekem a B8on se volt gond). DTS hang megy!
Képi beállítások B8ról másolva, csatornalista is, gyorsan belaktam! Majd még finomhangolok ha kell, de egyenlőre minden jónak tűnik.
Nem tudom ennél a szériánál mennyire van panellottó, emlékszem 8as szériánál sokan panaszkodtatok. Lehet h nekem van most is szerencsém, de ugyanúgy mint a B8nál, most is teljesen homogén, szép a panel, nincsenek a tesztképeken videókon sem csíkok, sem egyéb anomáliák, remélem így is marad!
Ami továbbra sem tetszik aza távri, újíthattak volna valamit, ez a forma nekem nagyon nem adja.
Szoftver jelenleg 04.80.02, auto frissítést kikapcsoltam, és amit furcsállok h az lg oldalán nincs is ehhez az SLA verzióhoz fent semmi szoftver konkrétan. Más aki ezt a tipust használja kapott már rá egyáltalán frissítést? -
MrBazsi
senior tag
válasz Laca1212 #50238 üzenetére
511+50 re neked hogy jött ki a matek 536ra? volt még vmi kedvezményed? nem hiszem h átcsesztek, inkább veled voltak jó fejek, két srác is megnézte nekem, plussz a vevőszolgálaton is rákérdeztem, és bizony le van írva feketén fehéren, h a füles csak a nem akciós termékhez jár. nem tudom te h kaptál, de örülj neki, meglátjuk másnak is lessz e így. Egyébként melyik mm?
-
Laca1212
őstag
válasz MrBazsi #50232 üzenetére
Sajnos akkor átcsattintottak. Most hoztam meg én is. Személyes vásárlás esetén jár a füles ezen áfa mentes árhoz is. Webes rendelés és személyes átvétel esetén nem jár.
A garancia plusz gold és a "beégésre is jó a biztosítás" mm dolgozó droid félretájékoztatás összefüggésével kapcsolatban volt egy sztorim ma velük.
Majd leírom ha van rá igény. Lényeg, hogy 65B9+füles+50e-es 5 éves gold került 536.190 Ft-ba.[ Szerkesztve ]
-
lionshamlet
senior tag
Sziasztok, Ts formátumban ha letöltök DV filmet, szaggat a videó mind a Pc-n, mind az Oled Tv-n.
Többféle Hdd-re, sdd-re próbáltam letölteni a fájlt, az eredmény minden esetben ugyanaz.
Mi lehet a gond? -
nagyúr
Nem.
A Smart rendszer mindig a TV vagy HDMI források után indul el, így oda sosem tud egyből belépni, és állítani sem tudod. Mindig az utoljára használt input vagy TV forrás lesz amit először behoz/keres.
[ Szerkesztve ]
Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m
-
Northlorien
tag
válasz Kleroo #50208 üzenetére
Ezeket olvasgasd át:
https://partnerhelp.netflixstudios.com/hc/en-us/categories/202282037
https://www.diversifiedvideosolutions.com/Dolby_Vision/Dolby_Vision_White_Paper.pdf
https://www.pathpartnertech.com/wp-content/uploads/2018/02/HDR_Technical_Paper.pdf
A netflixes lesz a legérdekesebb szerintem, mert ott leírják, hogy milyen standardok szerint es milyen file formatumok mentén megy az (post-) production, illetve mi az amit leadásnál kérnek, illetve az is benne van, hogy mire kell a mastering kijelzőket kalibrálni.. -
MrBazsi
senior tag
Elfért volna, de végülis nem zavar h nincs, a kollegának válaszoltam
Pontosan ezért is vettem meg, szerintem bf alatt se lesz olcsóbb ha egyáltalán lesz még belőle addigra. Néztem 77es dobozt a mediába, ez mellett az is óriásinak tűnik.
néztem az új szériát Lg oledekből, szépek, nagyon nincs már hova fokozni a kinézetet, viszont piszok drága még.[ Szerkesztve ]
-
Segal
veterán
válasz MrBazsi #50232 üzenetére
Ha nagy a 65-ös csomagolása akkor néz meg egy 75-ös vagy 80 fölötti tv dobozt. Na az a brutál nagy
Ennyiért már így is ajándék volt ez a tv. Ne a fülessel foglalkozz hanem üzemeld be és élvezd ki a tv-t."Ez nem változtat azon, hogy tisztességtelen dolog botokkal felvásárolni 160-180e indulóáron a 3060 Ti-t, aztán 250e-ért árulni a HA-n." Ez miért lenne tisztességtelen? Te is meg bárki lesheti botokkal a boltokat, ugyanúgy meg tudod venni a cuccot azon az áron, mint a scalper.(1 házigazda válasz...)
-
MrBazsi
senior tag
válasz Laca1212 #50227 üzenetére
Na hazaért a 65, kíváncsi vagyok mekkora lessz 55 után, csomag brutál nagy...
Nem adnak fülest akciós termékre semmiképpen, nem kaptam én sem, pedig jelzetem h fel van tüntetve. se áruházi, se webes vásárlásnál, le is van írva h akciós árú termékre nem vonatkozik az ajándék füllhallgató.
Választható, de ott is van az ára h plussz 35000ft -
daneel_hu
addikt
válasz Zjunior #50217 üzenetére
"Az lenne a kerdesem az lg cx3 es az lg cx5 kozott van kulonbseg?"
Szerintem semmi, szimpla régiót jelölő szám, a 3-as gondolom kelet-európa. A 6-os az olasz, a 9-es a német. A németben dupla tuner is van. A dupla tuneren felül gondolom a garancia végett is lehetnek a régiók között különbségek, de erre ne vegyél mérget.
[ Szerkesztve ]
-
daneel_hu
addikt
válasz Northlorien #50223 üzenetére
Egyértelmű.
Az elméleti képminőségről beszéltem - abban pedig nem hiszem, hogy több lenne mint 1%.
Hacsak nem különböző években gyártott, tehát más paraméterekkel rendelkező panelekkel szerelt készülékeket hasonlítasz össze. Pl. egy 2016-ost egy 2020 modellel.Reméljük tovább javulnak.
Egy jó BFI kell. -
Laca1212
őstag
válasz Laca1212 #50225 üzenetére
Akkor engedi csak áruházi átvételt,ha nem jelölöm be az ingyenes visszahívást extra gari miatt vagy az ajándék fülest.
Kíváncsi vagyok adnak e neked így fülest áruházi átvétel esetén.
Kiszállítás esetén ajándék füles választható gond nélkül. Ez alapján áruházi átvétel esetén is kéne adniuk.
[ Szerkesztve ]
-
munky
őstag
Sziasztok!
Adott egy LG B9, amire egy miniPC folyamatosan (24/7) tartalmat oszt meg az LG Smart Share programmal. Ezen kívül egy PC van rákötve HDMI-vel.
Ezt a miniPC-t a bemenetek közül kell kiválasztani, mint a HDMI forrásokat. A TV bekapcsolásakor automatikusan a HDMI egy porton keres forrást, függetlenül attól, hogy az így csatlakoztatott PC be van-e kapcsolva.
Be lehet állítani, hogy bekapcsoláskor rögtön a megoszott tartalmat lássam és ne HDMI1-en keressen jelet?
[ Szerkesztve ]
-
daneel_hu
addikt
válasz Northlorien #50221 üzenetére
Out of the box esetében még az LG-modellek között is óriási a szórás.
-
Northlorien
tag
válasz KTTech #50220 üzenetére
Egyetértek, erre gondoltam én is, köszönöm hogy kifejtetted, erre értettem, hogy nem pár % van, 2 fölött már látható az eltérés, és tökéletes gammával rendelkező out of the box tévét éltetemben nem láttam, sem színhelyeset, szerintem nem is fogok. Az, hogyha valaki ilyen vagy olyan irányba állítja el a tv-jét az szíve joga, viszont alapjáraton daneel_hu, nem a kalibrált képernyők közötti eltérésről beszélünk itt, es Fischa sem arról beszélt, hanem az out of the box, vagy neten talált setting stb vs kalibrált képről. A mozgásmegjelenítés szintén fontos, de mindkettő együtt az ami számít véleményem szerint.
-
KTTech
veterán
válasz daneel_hu #50218 üzenetére
A színekben, ha minden színre a dE<2.5 (3-ra már mondják hogy már hibátlan, de több, mint 20 éve csak kalibrált kijelzőket használok, és nagyon kilóg a lóláb számomra már 3 körül) akkor nincs olyan ember, aki megmondja a különbséget két készülék közt. Viszont hatalmas eltérések lehetnek a gamma trackingnél (amit vagy tudnak kalibrálással korrigálni, vagy nem - pl. azért mert nincs elég kalibrálási pont a TV-n belül), a near-black handlingben (ez már évek óta nem megy az LG-nek - és nem kalibrálható dolog). De HDR-nél is nagy eltérések lehetnek a gyártók különböző hozzáállása miatt.
Az interpoláció minden gyártónál a sz*r és a híg fos közt van valahol. Jó ha van, de jobb ha nincs kategória.
-
daneel_hu
addikt
válasz Northlorien #50216 üzenetére
"Ismétlem nem 1% különbségek vannak, azt fischa mondja, és nagyon távol áll a valóságtól, kérdezz meg egy kalibratort, hogy mekkora eltérések vannak - a nagyon kicsitol, a kurva sokig terjednek, gyártótól függően."
Szerintem sincs több mint 1%, feltéve ha minden készülék kalibráltatva van.
De ez alap egy összehasonlításnál.
A lehetőség adott, azzal felesleges jönni, hogy XY készülék out of box közelebb áll egy jól kalibrált állapothoz. Ezzel az user maximum egy kalibrálást kihagy(hat).Ez kb olyan mintha arról vitatkoznánk, hogy a Pana interpolációja közel tökéletes.
Én ezt elhiszem, csak ott a bökkenő, hogy - szerintem - az interpoláció maga egy vakvágány, édesmindegy mennyire csinálja meg "jóra" az adott cég.Van olyan tag akinek a kékes színvilág tetszik, ők be fognak hányni az out of the box - közel kalibrált színvilágtól. Nem tudsz mit csinálni, ezek ízlések és pofonok.
Nekem is a kalibrált tetszik, de el tudom fogadni ha valakinek nem. -
Zjunior
veterán
Az lenne a kerdesem az lg cx3 es az lg cx5 kozott van kulonbseg?
Work Hard ™- Play Hard ™!!
-
Northlorien
tag
Ha elolvastad amit írtam, értened, hogy nem pár % eltérés van, azt próbálom magyarázni nem sok sikerrel, mert ahogy nézem nincs kinek, lassú svenkrol beszéltem, és ott sem mindig jön elő és több mindentol függ, gondolom nem Antonioni és Jancsó keblén mész lefeküdni minden este, és el nem tudom képzelni hogy nálad mi lehet, mert nálam soha nem volt annyira brutál, hogy emiatt kiakadjak. Az osszkeprol beszéltem, hogy mindkettő hozzátartozik, de szerintem sincs több kérdés, amíg le nem mászol Napóleon lovarol, és alapjáraton azzal akivel nem lehet beszélgetést folytatni, valószínűleg nem is érdemes.
@Kleroo érdemes elolvasni a különböző whitepapereket, illetve a szakmában napi szinten ezzel dolgozom, és onnan van az infó.
@daneel_hu igen, a rossz forgatókönyv a legnagyobb probléma. Pl. A dogma filmek zsenialisak, és nem a látvány teszi azzá őket. Ismétlem nem 1% különbségek vannak, azt fischa mondja, és nagyon távol áll a valóságtól, kérdezz meg egy kalibratort, hogy mekkora eltérések vannak - a nagyon kicsitol, a kurva sokig terjednek, gyártótól függően.
-
Laca1212
őstag
Köszi srácok
-
AL
addikt
válasz Laca1212 #50206 üzenetére
Szia. Ha csak sima + 1, 2, vagy 3 év garanciát veszel, akkor az a gyári 2 év lejárta után kezdődik, de ha biztosítást is veszel, akkor az a megvásárlástól kezdődik ( az az 5 év ).
Az MM Ügyfélszolgálatokon megnézheted az ismertetőket, az árakat is tartalmazza.
Többféle + garancia és biztosítási variáció van . Üdv.[ Szerkesztve ]
-
Multibit
nagyúr
válasz daneel_hu #50211 üzenetére
+1
Nem rég a legnépszerűbb virágboltban volt egy vitám valakivel. Véleménye szerint 4k kijelzőn bűn SD filmet nézni (ez a vélemény itt is népszerű). Kifejtettem neki, hogy nekem nem a technika mondja meg, hogy mit nézzek, hanem a tartalom. Szerinte ez csak nosztalgia, mert az értékes alkotásokat úgy is kiadják nagy felbontásban. Már nem is mondtam neki, hogy "kis naiv", nem az értékeseket veszik elő, hanem a nagy bevétellel kecsegtetőket. Mások sem tudták meggyőzni. Rengeteg értékes film van, ami máig nem jelent meg, nem hogy UHD, de FHD felbontásban sem.
Igen, én is fikáztam már közönségkedvenceket. Nem érdekel, hogy kinek mi a véleménye erről -
AL
addikt
válasz Pro Koryak #50181 üzenetére
Szia. Nálam már kétszer futott le ( üzemidő : 2000 óra ).
A kötelezőn kívül többet még nem csináltam.
1000 óránként kikapcsoláskor megkérdezi, hogy el akarod e indítani. Nálam 80 percig ment. Azt már nem tudom, hogy a használati utasításban, vagy a karbantartás kezdetekor a kijelzőn olvastam e, de ( valahol ) az volt írva, hogy ne kapcsoljuk be a készüléket.
Vigyázni kell, hogy meglegyen a kötelező karbantartások darabszáma, mert a készülék jelzi és javításnál beleköthetnek.
Én is hallottam tegnap kikapcsolás után kb. 1 órával egy nagyon halk ( a korábban kérdezett ) kattanást. Biztos volt eddig is, de olyan halk, hogy szinte csak a TV mellett hallani. Üdv.[ Szerkesztve ]
-
daneel_hu
addikt
válasz Northlorien #50207 üzenetére
Nem tudom ki hogyan van vele, engem az zavar a legjobban ha szar a film / forgatókönyv / karakterek stb... általában már a forgatókönyvnél elhasal a dolog.
Ha valami szar, azt a jóisten se tudja jóvá tenni, nemhogy a helyes színek, jó mozgás stb.Viszont ha jó egy film vagy sorozat, akkor nem az 1%-os színkülönségen fogok kattogni.
Trónok harcából kb két részt néztem meg aztán soha többet. Pedig ritka, hogy ne tegyek próbát valaminél. -
Fisha
őstag
válasz Northlorien #50204 üzenetére
Értem. Szóval akit a pár % színeltérés zavar, mint téged az igényes, akit a sevenkelésnél 3 fej az átlaguser. Szerintem nincs is több kérdés.
-
Kleroo
veterán
válasz Northlorien #50207 üzenetére
Köszi.
Van erre valamilyen forrásod? Az én infom kb 3 éves. Updateelném magam teljes körűen 2020ra, ha ezek szerint elavult az infom.[ Szerkesztve ]
Hodor. Hodor? Hodooor!
-
Northlorien
tag
válasz Kleroo #50205 üzenetére
Ez nem teljesen így van. A filmeket szokták uhd-ban mastereleni, és nem az történik, hogy leforog 6k-ban 2k a master és azt felhúzzák. A Vfx-eket és azokból is többnyire a nagyon durva 3D szimulációkat szokták kisebb bontásban renderelni, és azt scalelik, de ennek is megvan az értelme, sokkal több információt tartalmaz a nyersanyag, mint a forgatott, és ezért nem gond, és kb észrevehetetlen a scale. A filmek emiatt nem 2k upresek, legalábbis nem 99%-ban, példának okáért az összes netflixre gyártott anyag minimum uhd bontas kell legyen, régebben ezért forgattak red kamerára, mert az volt az egyetlen ami tudta ezt a bontást. A másik ok a mozi felbontása ami 1998*1080 1.85 arányban vetít és a másik ami 2048*858-ban 2.39 aranyban, amióta megjelentek a 4k-s projektorok volt olyan projekt amit felhúztak magasabb bontásra igen, de változott sok minden és sok készül már 4k-s masterrel. Felbontásban pedig van különbség hd és uhd master között, uhd fölött már nem nagyon érzékelhető forgatott anyagok esetében, animáció, 3d grafika esetében más a helyzet. A hdr pedig egy masterelesi technika, nem felbontás függő, két nagy előnye van, az egyik az hogy fenyelesnel más dinamika mentén lehet az információt kodolni, illetve nagyobb szinmelyseget enged meg.
-
Kleroo
veterán
válasz evilskati #50193 üzenetére
A filmgyártás mindent 2k-ban csinál. Forgatni simán forgatnak 6k-ban is akár, de a végső termék 2k. Miért? Mert a CGI mindenhol ott van, és sose lenne kész a render ha 4 vagy több k-ban csinálnák.
Tehát a modern filmek 99%-ban 2k upresek.
És hogy miért éri meg mégis UHD-zni?
A színek, kontraszt, HDR kérdéskör miatt. Az viszont bőven elég. Igazából 1080p fölött mozifilmeknél nincs értelme szerintem a további részleteknek, nem ad hozzá érféket, hogy immáron a pórusaiban lássam, hogy hány darab fekete pötty van(azt is pausolva) Inkább állóképek, sgöveg, stb tartalomra jó, ahol egyszerre akarsz mindent látni,és közelebb hajolsz ha plusz részlet kell.Ui: a régebbi filmek amik filmre forogtak, és minőségi remastert kaptak eleve 4 vagy több k-ban. Na azok elég jól néznek ki.
De összességében sosem a felbontás a fontos. A színek, kontraszt, tónusok, dinamika....
Ui:
Én totálisam videofil vagyok. A szó jó értelmében audiofil (tehát igényes vagyok, de amit fizikailag nem hallok, az nem érdekel/nem áltatom magam azzal hogy dekihallllom)[ Szerkesztve ]
Hodor. Hodor? Hodooor!
-
Northlorien
tag
Hát, szerintem masszívan hozzátartozik a videofilseghez, hogy azt a képet lásd lehetőleg pont úgy, ahogy az tervezve, fenyelve volt, és annyi részletet amennyit éppen jónak lattak a készítők. Például a trónok harca rész ami miatt sokan panaszkodtak nálam tökéletes volt és hiányérzet nélkül tudtam nézni. A standardok követése, és a standardra való beállítás rengeteg okból fontos, egy jelenet teljesen más értelmet nyer ha hidegebb vagy melegebb a feheregyensuly például. Alapjáraton nem 1-2% szokott a különbség lenni. A mozgás megjelenítés az a másik része a dolognak, de engem sokkal jobban zavar, hogyha helytelen képet látok, mint az hogyha néha lassú svenk esetén rocog néha a kép. Átlag vegfelhasznalokent nézd ahogy jól esik, csak ne nevezd magad videofilnek, mert más a kettő, és pont azért kell műszerrel kalibralni, mert a szemed megteveszt, meg azokat is sokszor akik gyakorlottak.
Maga a megnevezés miért lenne degradalo, az audiofil kifejezés sem az, csak vigyázz ne legyél sznob mellé. Az para.
[ Szerkesztve ]
-
Laca1212
őstag
Melyik MM plusz gari ajánlott? Gold? Nem találom az árakat sehol,valaki tudná linkelni?
-
Laca1212
őstag
Webshop hozza mint ajándékot.
A 10.04.-ig 23 hó 0% THM is játszik az áfamentességgel együtt, ha esetleg valakit érdekel.
[ Szerkesztve ]
-
kenuba01
tag
Lassan elfogadható lesz az ára 760k ig várok hátha lesz annyi még
[link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.