- Végleg lemondott a régi gépekről a Steam
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- E-book olvasók
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Na, milyen hardver kerül a fa alá?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Utánajártunk, hogy melyik memória mennyire drágulhat
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Probléma DVD/CD íróval
-
PROHARDVER!
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
máyköl
üzenetére
Beégés ügyileg ugyanúgy, jól viselik, persze észszerű határokon belül kell használni. Napi 6-8 óra statikus tartalom még alacsony fényerőnél is be fog égni.
Egyébként a döntéshez segítség:
E9 vs CX: link
Én ebből az E9-et venném, főleg, hogy bő százassal olcsóbb és említetted az árat, mint kritériumot. Ha viszont PS5-öt tervezel venni, a CX jobb választás lenne. Az E9 viszont tud DTS-t, CX-ből (idei modell) kihagyták.
Aztán itt a E9 vs B9: link
Itt is az E9 nyerne nálam. A design-ja is sokkal szebb mind a CX-nél, mind a B9-nél. (Daneel:
)
-
#gab_
őstag
válasz
Pro Koryak
üzenetére
Nálam sincs...
65cx -
dh66e
veterán
válasz
Pro Koryak
üzenetére
Ez ebben a formában nem valami meggyőző,de egy ilyen kijelentéssel csak felesleges floodot generálsz.
Sehol nem olvastam tömeges alpixel halálozásról,a tiedén van ez előfordulhat,de benyomni erre ezt a 9x százalékos arányt elég komolytalan,akkor is ha ezzel nyugtatod magad hogy ez mindenhol ilyen.
-
Pro Koryak
addikt
Lenne ott, ha megnézném.
De örüljetek, hogy nem vettétek észre. 
Amúgy jelentéktelen a hiba. -
máyköl
veterán
Sziasztok,
Remélem nem gond, de ide is bedobnám a kérdésem.
-
sakal83
addikt
válasz
alaves
üzenetére
A itt forumozok mindegyike figyel ilyenre. Az atlaguser nem igy nem is ajanlanam nekik. 6-7 ev sok ido. Monitorkent siman beeg ennyi ido alatt. Haver vett vmi plazmat meg 2008 kornyeken potom 1m kornyeken. Tipikus atlaguser, azt se tudta mi az plazma. 4 evvel kesobb a logok beegve:) mai napig igy tolja mert leszarja a beegest. Nem erdemes magunkbol kiindulni. Egyebkent nalam jelenleg 98%ban tv adas megy 70%ban hatterzajkent napi 8 oraban 55os oled fennyel. Tehat nem szivbajoskodok de meg sem fogok lepodni ha beeg

-
mucsácsó
tag
válasz
rothfb
üzenetére
nem, ez gyerekek nem Samsung demó egyáltalán, ez egy offisöl LG demo, ráadásul Dolby Vision-ös
YT-on nem találtam én sem.megnyitjátok az alap médialejátszót, és az internal storage-en ott lesz rajta, mellette a másik "teáskannás" demóval (ez csak sima HDR) - legalábbis nálam a B9-en fent van mind2, szerintem az összes LG OLED-en fent kell lenniük, mert ezek mennek a store modeban is

btw, akkor valszeg én is szerencsés vagyok, de én sem fedeztem fel pixelhibát eddig (még) a az 55" B9-emen, bandinget se láttam eddig, pedig arra nagyon ugrok, mert az LG monitor (27GL650F) az sajnos nagyon durván érzi a bandinget egy bónusz pixelhibával megáldva start óta - de imádom így is

-
Clay
senior tag
válasz
Pro Koryak
üzenetére
Nekem sincs a C8-on se pixel, subpixel hiba, se tinting, se banding, igaz "csak" 55colos.
A tieddel azért bőven együtt lehet élni, ha ennyire nem látszik.
-
lala666
őstag
válasz
Pro Koryak
üzenetére
Hát nálam egyiken sem volt! A C9 en még banding sincs.
-
torma1981
veterán
válasz
Pro Koryak
üzenetére
Nekem sem volt még soha érdekes.
-
wallace 234
őstag
válasz
Pro Koryak
üzenetére
Nekem ez a második oled tvm, de nem találtam subpixel hibát, ez az állítás elég meredek, nem tudom honnan vetted ezt! Olvastad ezt valahol?
-
Pro Koryak
addikt
Én sem láttam az enyémen az 1. kettő átnézéskor, kizárólag egyszínű tesztképekkel. Harmadszorra meg lám itt is egy, itt is egy...és kizárólag oldalról, valamilyen szögből + közelről(20-30cm) nézve látszik, akkor sem minden színnél. Ha szemből nézem a pixelt, az adott színt adja => nem látható, hogy hibás a subpixel

Ja, és a képernyő szélén kb. az 5-8cm sávban vannak. A képernyő ettől beljebb lévő része hibátlan.
Mondjuk egy idő után már jojózott a szemem...
Szóval másnál is lesz szerintem, de ez nem hiba ill. a használatot nem befolyásoló, zavaró hiba.

-
dh66e
veterán
válasz
Pro Koryak
üzenetére
Ezt mantrázod régóta ,de mi az alapja az állításodnak?
-
alaves
addikt
válasz
sakal83
üzenetére
"Akkor ne vegyél Oledet ha,
- napi 8-10 órát csak TV-zel egy csatornát nézve
- monitornak használnád
- különös kényszert érzel, hogy áramtalanítsd minden használat után a TV-det.
- nem akarsz jó képminőséget"Az első két bekezdéssel nem értek egyet, többen is használjuk így probléma nélkül (2018 utáni típusok).
Helyesbíteném azzal, hogy ha monitornak használod és/vagy napi több óra színes logós csatornát nézel, akkor kizárólag 100-120 nit fényerővel tedd (17-33 OLED fény). -
ΞΔGLΞ
nagyúr
Aha, szóval akkor nem én vagyok a hülye, hogy nem találtam.
Én nem értem, hogy egy OLED-nél, ami az egyik legfontosabb, mi a redváért nem lehet rácseszni egy dedikált képernyővédő gombot a távra?
De k...szok vele, mert csinálok egy 4K képernyővédőt rá, kb 4-5 órában és azt bármikor eltudom indítani majd. 4 óra nem használat után, ha elfelejteném, meg úgyis kikapcsol. -
blakey
titán
válasz
Pro Koryak
üzenetére
Subpixel hiba szerintem az oledek 99%-án jelen van
Ennyire nem lennék ebben biztos. Túl merész kijelentéseket teszel, főleg azért , mert esetleg a Panádon tapasztaltad? Ahhoz, hogy 99%-ban ilyen legyen nagyon sok készüléket kellett volna látnod, de még Vincent sem látod túl sokat ahhoz, hogy ilyer írjon. Amikor megveszem a TV-imet kb. 2 napig mást sem csinálok csak átvizslatom 5-10 centiról és akár nagyítóval is. Ha találok valamit akkor megy is vissza, ha nincs akkor utána már nem keresem a hibát. Szóval simán elképzehető, hogy elég sok készüléken van 1-1 alpixel hiba de a 99%-ot erősen túlzásnak érzem. -
ΞΔGLΞ
nagyúr
Srácok...
Egy kérdés, ezen a LG-n, hogy lehet elindítania képernyővédőt?
Nem az érdekel, hány lépésből jutok oda, hanem, hogy hol van ez a rész a menüben. -
Fisha
őstag
Igen benne van. Kicsit trükkös volt, hogy nem ott volt a video linkelve, mint amire a krédés vonatkozott. Szóval az egy LG UHD-HDR videó, ami benne van a 9-es szériában is. Lehet, hogy megtalálod a korábban linkelt oldalon is, illetve van nagyon sok még jobb is.

Ezeket azért ne yt-ről akard szerintem lejátszani. -
Fisha
őstag
válasz
rothfb
üzenetére
Ok, mert csak te beszélsz róla.
Tök irreleváns a témával kapcsolatban.Digital: Itt amúgy fent van egy rakat szuper hdr teszt cucc. Na, ezek már nem szoktak átférni a 100Mbit/es zsinóron. Könnyen lehet, hogy az is ott van, amit keresel. Gyártónként vannak külön oldalak elvileg.
https://4kmedia.org/
-
-
Fisha
őstag
válasz
rothfb
üzenetére
Nem kell itt "olyasmit"sejteni a háttérben, hiszen forrásanyagról beszélgetünk, ami vagy a stream vagy valamilyen dvd/bluray kiadás. (Az, hogy "olyan helyeken" előfordul, hogy háromszor akkora release-t gyártanak valamiből, mint az eredeti volt, inkább röhejes, semmint hasznos)
Amúgy nagyon nem minden filmre igaz a pár hónapos késés, pár hetes meg maximum néhány kivételes esetben, de legalább annyira igaz az 1-2 év is.
De a lényegen ez sem változtat: ha a sati által említett minőségnél jobbra vágyunk, akkor filmeknél olykor többet, olykor kevesebbet várnunk kell, míg sorozatoknál jellemzően nem is jelenik meg belőle jobb.
Tök jó lenne egy netflix opció valami 50Mbit közeli bitrátára, akár nem stream formájában. De - ahogy ezt korábban írtam már - erre valszeg annyira kicsi az igény, hogy nem várható soha. Kevés az igazi geek, na.
Addig meg el kell fogadni, hogy sajnos a 15Mbit-ből kell tudnia a TV-nek a legtöbbet kihoznia.
És még egy gondolat: amúgy a mozgásos anomáliák sokkal kevésbé jönnek elő az igazi 40Mbit+ blueray tartalmaknál. Leginkább sajnos pont a tartalomszolgáltatós streameket sújtják. Csak hát szerintem ezeket fogyasztjuk itt a legtöbbet.
-
Digital
addikt
Sziasztok!
0:41-től induló demo videót keresem. Elérhető yt-on?
[link] -
Ezt cáfolnám, pár hetes, vagy hónapos késéssel megnézhetőek a legújabb filmek 4k hdr-ben. Bármelyik. Csak ez nagyon nem erre fórumra és a Prohardverre való téma...

Nekem inkább van a tartalommal problémám a mostani sorozatok nagy részénél és a mai legtöbb film esetében is. De ez megint nem ide való téma. Meg ez amúgy is szubjektív. -
válasz
Archttila
üzenetére
Gondolom irónia akart lenni ez a minőséggel kapcsolatos mondatod.

Nagyobb felbontásnál és bitrátánál jelentkezett a villogás? Nem lehet, hogy valami beállítással van gond? Esetleg nem volt bekapcsolva a BFI? Mert az még borzalmas villogást tud okozni. Panán úgy hívják "fekete keret beillesztése".
-
Fisha
őstag
válasz
Archttila
üzenetére
Én örülnék, ha más jelenthetné a minőségi forrást, de sajnos nincs ennél jobb, csak 2-3 éves filmek esetén, sorozatoknál meg még úgy se nagyon.
Ez amúgy egy nagy csapda a minőségi TV-zés szerelmeseinek. Nyilván mindenki nézné a legfrissebb dolgokat a legjobb minőségben, csak hát ez ellentmond egymásnak, vagy sokszor a legjobb minőség sose éri el azt a szintet, amire vágynánk.
Így sajnos az a realitás, hogy jelenleg h265 15mbit jelentheti csak a csúcsot az anyagok nagy részénél, hiszen nincs jobb. -
Archttila
veterán
válasz
rothfb
üzenetére
Korábban írtam erről a zavaró, éppen csak érzékelhető vibrálásról, ami a CX-en NINCS.
Az RTL klub az nyilván kiváló...
Az is gond, hogy itt sokaknak a Netflix meg az HBO GO jelenti a minőségi forrást ha pedig mégsem, akkor a 8GB-os RIP tökéletesen ugyanazt nyújtja mint a teljes BD vagy a Remux

-
-
-
so_ha
senior tag
LG55CX3LA: 427e
-
KTTech
veterán
válasz
Beck84
üzenetére
Az LCD-n (amit te hibásan LED-nek neveztél) is lehet pixel vagy subpixel hiba, pont annyi eséllyel mint az OLED-nél.
A kettő közül egyértelműen az OLED adja a jobb képminőséget, garban meg lehet játszani panellottót (semmi nem garantálja, hogy az új panel hibátlan lesz - de ez az LCD-nél is így van, nem véletlen, hogy a komolyabb monitorgyártók sem vállalnak 6 hónapnál több pixelgaranciát a professzionális LCD monitoraikra. A TV-k esetében sokkal megengedőbbek a szabályok).
-
Egy ideje szemezek az OLED-el. Emagon az LG 55-ös B9 300K. Nem akarok most költekezni de ez eléggé jó ár érte.
-
sakal83
addikt
válasz
Beck84
üzenetére
Ha egy árban van, akkor egyértelműen megvenném. A pixelhibára cserél az LG, de ráérsz szerintem cseréltetni a gari idő vége felé.
Nincs arra garancia egy műszaki cikknél sem, hogy meddig fog működni.
Akkor ne vegyél Oledet ha,
- napi 8-10 órát csak TV-zel egy csatornát nézve
- monitornak használnád
- különös kényszert érzel, hogy áramtalanítsd minden használat után a TV-det.
- nem akarsz jó képminőséget
Ha ezeknek megfelelsz, akkor a 65C9 több, mint jó vétel egy LG nanocellhez képest, meg amúgy is.
-
Archttila
veterán
Termeszetesen nem arrol van szo, h folyamatosan villog a kep
Kozepes vagy gyors kameramozgasnal van a B9-nek egy minimalis (de szamomra zavaro) vibralo hatasa, amit a CX-nel egyaltalan! nem tapasztaltam. Illetve bizonyos tartalmaknal lassu svenkeles mellett random roccen, extremebb esetekben (1917 movie) szaggat a kep.
-
Beck84
csendes újonc
Sziasztok!
Bemásolnám lentebb egy másik topicba irt kérdésemet (problémámat), igazán örülnék a véleményeteknek hozzá.Épp tévé vásárlás előtt állok, szeretném a következő 6-7 évre elfelejteni a témát utána, de sajnos technikai téren teljesen laikus vagyok. Az utóbbi hetekben elég sokat olvastam OLED vs. LED témában, már csak a végső döntést nem tudom meghozni.
Köszi szépen minden segítséget!* * *
A több hetes keresgélés végén egy LG nanocell tévé mellett döntöttem mert a képe mellett teszett a menürendszer, file támogatás és a hangja is (a közeljövőben nem tervezek plusz audio rendszert). Már majdnem megvettem, amikor adódott egy szuper lehetőségem: a kiszemelt tévével majdnem egy árban (messze az eredeti alatt) egy szintén 65 collos LG C9 OLED. Igaz ez használt, de alig három hónap van benne (jótállás is él több mint másfél évig).
Egyértelműen utóbbi felé hajlottam, viszont amikor a vásárlás előtt átnéztem, észrevettem h egy vagy max két subpixel halott rajta. Nem minden színnél jelenik meg, de emiatt visszahőköltem tőle.
Ahogy utánaolvastam külföldi fórumokon is, ez egy elég általános problémának tűnt. Hagytam a vásárlást, mert lehet hogy ez az apróság másfél-két méterről nézve szinte sose látszik, de akkor is illúzióromboló, hogy veszel egy fél vagyonba kerülő tévét, ami már 3 hónaposan sem tökéletes. Nem írom azt hogy hibás, mert sokak szerint ez a technika velejárója, de sztem értitek az aggodalmamat. Rettenetesen kiábrándító. Ráadásul amennyire hallom, egy vagy két halott subpixel nem is garanciális csere ok (felhívtam az LG szerviz vonalat, még egy végső hivatalos megerősítést várok tőlük).
Nem tudom h ez mennyire OLED sajátosság, és előjöhet-e hasonló LCD-knél is, teljesen zöldfülű vagyok technikai dolgokban. Lehet hogy hülyeséget is írtam ennek kapcsán, ez esetben utólag is bocs a hozzáértőktől.
De nem ragozom tovább, szóval a lényeg: szerintetek mezei felhasználóként érdemes lehet így is OLED-et venni egy-két subpixel hibával ha közel hasonló árban van mint egy jobb nanocell vagy Qled tévé? Mennyire gyakori ill. idegesítő hiba ez új készülékeknél?Gondolom h itt főként az OLED technika iránt elfogultak kommentelnek, de laikus felhasználóként a szép kép ellenére is nagyon parázok az OLED technikától. Nem a beégés lehetőség miatt, mert tudok vigyázni a dolgaimra. Csak úgy tűnik, hogy nem biztos h ez egy időtálló megoldás akkor, ha azt szeretném hogy 6-7 évig nagyobb hiba nélkül működjön a tévém és nem akarok emiatt szerencsejátékot játszani (pláne h egy 3 hónaposan készülék is már subpixel hibás).
Köszi előre is a segítséget.
-
Archttila
veterán
CX lesz vagy Pana?
meg nem tudom...
Olyan 550 ezrem van most tv-re, amibol még pont nem jon ki a 65'
de turelmes ember vagyok, szoval barmi lehetseges. -
ginola
addikt
Ma megnéztem ismerősnél a B9-et, a mozgásmegjelenítése pocsék! Villogást érzek, röccenést, így nekem ez kilőve!
-
ginola
addikt
A sárga helyre milyen végű csatlakozó kell?
Ez egy B9 hátulja.
[kép] -
válasz
kisbalazs83
üzenetére
Igen pl most közösen fejleszti a szilárdtest akkumulátorokat a Pana és a Toyota. Ez áttörést hozhat az elektromos autók akkumulátor technológiájában.
linkA Pana sok helyen ott van és bárhol is van, minőséget gyárt, nem kell őket félteni.
-
Clay
senior tag
válasz
kisbalazs83
üzenetére
A pana tv részlege egyszer már majdnem meg lett szüntetve.
-
kisbalazs83
aktív tag
válasz
esicyhun
üzenetére
A Matsushita, más néven Panasonic, hogy könnyebben kimondják a márkanevet
, nagyon komoly erektronikai eszközöket, alkatrészeket készít. Láttam CNC gép vezérlésénél is több helyen a Matsushita feliratot panelokon. Pl. a Technics is a Panasonic high-end audio márkája. Amíg lehet ebből a TV szegmensből is profitot termelni, addig lesznek Panasonic tévék, de sok olyan területen ott van a márka a megbízhatóság miatt, amiről nem is gondolnánk. -
daneel_hu
addikt
válasz
rothfb
üzenetére
1-2 év múlva ha lenne HZ2000 szintű 77 colos tévéjük, szerintem arra váltanék.
Nem izgatna a HBO Go meg a webOS hiánya sem, viszont pana-szinten is csak a GZ-HZ2000-ben van annyi anyag, ami számomra szimpatikus. (a HZ1500-at még nem láttam)Ahhoz, hogy 65 colban váltsak bármilyen oledre most, ahhoz nem is tudom mi kéne.

A gond az, hogy 77-esben egyelőre a CX ami normális áron elérhető.
77GX az 2,5 milla, SONY meg droidos. -
válasz
esicyhun
üzenetére
Összességében egyetértünk.
A lemorzsolódásban viszont nem, bár az igaz, hogy ahogy Daneelnak is írtam, így ebben a formában sosem érik utól az LG-t oled eladásban, viszont a Panának van egy stabil vásárló rétege. És ebben mindegy, hogy ki mi miatt veszi a Panát, hogy ragaszkodik a japánhoz, ragaszkodik a (többé kevésbé feltételezett) tartóssághoz (amiben van valami), hogy ragaszkodik a legjobb out of the box képminőséghez, egy jobb hangminőséghez, esetleg egy oled szinten nagyon jó mozgásmegjelenítéshez és mindezek mellé nincs szüksége újabb fejlesztésekre, magenta oprendszerre, csak stabil működésre, ezek a vásárlók léteznek. Emiatt nem hiszem, hogy le fog morzsolódni a cég. Semmilyen szinten sem. -
brucezly
csendes tag
válasz
daneel_hu
üzenetére
Hát amióta létezik HBO Go azóta van előfizetésem rá... No meg abból kiindulva hogy a Pana plazmán meddig támogattak APP-okat, most inkább adtam esélyt egy másik cégnek, hátha ők jobb fejek lesznek

Persze sok egyéb változó is kellett a döntéshez, pl.: a kialakítás, hangrendszer (GX), de legnagyobb %-ban az Oprendszert vettem figyelembe. -
válasz
Pro Koryak
üzenetére
Linkkelnéd azt a hozzászólásom, ahol sírtam a rossz webos miatt.
Én arról beszéltem, hogy miért nem lehet elsőre normális rendszert kihozni és nem utólag javítani. Sőt nem egyszer elrontani.
Ettől még egy vonzó rendszer. -
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
blakey
üzenetére
Ha Romániába visznek valamit garanciába, az tényleg szopás. De van nekem erre egy jó példám. Év elején vettem PC alkatrészeket, kimondottam az EDIGI-ből, mert annak van Pécsen frankó boltja. És hát gondoltam, ha valami lesz, akkor helyben tudom intézni, tudják tesztelni etc...
Náluk vásároltam a ram-okat, az alaplapot, az ssd-ét, a tápot.
Kivéve a processzort amd 3950x , mert azt az infolex-ben. Összesen -12 ezer forint híján- 1 millióért és ebben nem volt benne vga, szóval elit cuccokat választottam.
Összeszerelem a gépet, bekapcs, a táp zúg, egy 80 ezres platinum redva és zúg, na itt már kész voltam. Az alaplapon a dram sárgán világít (asus rog 200ezer ft), a gép nem indul.
Nagy anyázások közepette, mondom semmi gond, másnap visszaviszem, a procit az infolex-be, hogy teszteljék le.
Az infolex-ben azonnal tesztelték, hogy a cpu frankó, az edigi-ben semmilyen apró tesztet nem tudtak elvégezni, mert mindent el kellett küldeni pestre, ahogy pár agytröszt két hét után ránézett és tovább lett küldve a gyártónak, az egész hercehurca - és pont azért mert ezt elakartam kerülni- 2 hónap volt, mire kiderült, hogy a ram-ok hibásak a táp hibás, a többi jó volt.
Ennyit erről, de monitort, erősítőt és tv-t azonnal cseréltek, illetve visszafizetik az árát.
PC alkatrész garanciás ügyintézése az edigi-ben, kb halál. -
blakey
titán
edigi meg az emag az már egy és ugyanaz. - nem egészen, van egy befektető aki az ED tulajdonosa volt és megvette az eMag-ot, de két különálló cégként üzemelnek és bizpny oda kell figyelni, hogy a terméket ki forgalmazza, mert meglepetés is érhet amikor Romániába viszik szervizelni, mert nem hivatalos Mo-i forgalmazás. Vásárláskor nagyon meg kell nézni, hogy ki forgalmazza, mert egy picit eltérő üzletpolitikát folytatnak, van amikor mo-i forgalamzón keresztül értékesítik és van amikor teljesen máshonnan.
-
válasz
sakal83
üzenetére
Csak abban az esetben ha maga az EMAG az eladó. Ha az ott regisztrált bolt, akkor semmi garancia nincs a gyári garanciára.
(48704)esicyhun : +1, csak a foci és az F1 miatt van még egy alap TV csomagom, amint azt is megoldják streamen azonnal vágom is ki az előfizetésem
-
válasz
daneel_hu
üzenetére
Pedig szerintem sok embernek fontos, hogy a webos szép (szubjektív, a rózsaszín nekem nem jön be), innovatív és kézre áll. De talán még fontosabb az appválaszték. Aláírom, hogy a Pana ebbe nem fektet elég (mondhatni semennyi) energiát, fejlesztést.
Alapvetően szerintem pl az HBO Go hiánya az ami pl elrettenthet valakit a Pana oledektől. Igen, bár kardoskodtam Eagle-vel tegnap, de összességében igen, egy milliós tv-től elvárható lenne egy HBO Go az okostv rendszerbe. Nekem nem volt fontos vételnél, de ez én vagyok. Maga a rendszer nem rossz amúgy, gyors, van Netflix, ami atombiztosan működik, van Plex, van Amazon Prime (csak kevés ugye a magyar tartalom), ami ugyancsak atomtutin működik. A Youtube akadásmentes 4k hdr-ben is és gyors is, nincs megingás, nincs akadás, várakozás. Van hálózatkezelés, 5 Ghz wifi és úgy amúgy általánosságban jól működik az egész.
Viszont az áruházban alig van app, ami van, az sem jó semmire. Ez így 2021-ben kevés ahhoz, hogy az LG-t megközelítse eladásban.
A másik a távirányító, igen az LG azt nagyon eltalálhatta, a Pana meg nem foglalkozik vele, igaz az FZ950-hez kapott full fém (gombok is) nagyon jól néz ki és jól is működik, de a tapizóst, amit még adtak hozzá, azt nem használjuk, nem elég funkcionális. Amit meg FZ800-hoz adtak, az gagyi. A funkcióját ellátja és ennyi és ez kevés.
Ezen kívül mást nem látok. Már hdr támogatásban sincs lemaradva, tud dv-t, hdr10-et, hdr10+-t, hlg-t. Kép és hangminőségben nagyon ott vannak szerintem. Ha az okostv funkciókat bővítenék, az appboltot megújítanák és ha kicsit kicsinosítanák a rendszert, komolyabb eladásokat produkálhatnának.
Még annyi, hogy pont azért, mert a elhanyagolják az appboltot, egy mostani Panára sem várható pl Disney+ vagy Apple tv. Ez is visszatartó erő. -
esicyhun
tag
válasz
rothfb
üzenetére
De azóta a világ igencsak változott: a lineáris tévénézés haldoklik. Bár én sokat nézek még így tartalmakat, de ettől még ez a helyzet. A legális tartalmak fő forrásai a Netflix, Prime, Disney+, Apple. Nélkülözhetetlen a Youtube is. Ezek mind-mind app formájában mennek a tévén, szóval nagyon is fontosak manapság egy tévének a smart funkciói, és ezek naprakészen tartása. Már annak, aki még egyáltalán tévén néz filmeket, vagy sorikat. Számomra megdöbbentő, hogy valaki egy 20000-es tableten végigbír nézni bármit is.
Nem véletlen, hogy a Pana is próbál ebben azért up-to-date lenni: Németországban a HD+ újonnan ott csücsül a tévéin (azt hiszem fél év ingyen hozzáférés van), van hozzá Zattoo app is, stb. HBO Go Magyarországon hiányzik, ami nem előny, mivel pl. aki LCD-t vásárolna tőlük, már jobb eséllyel keresné, és lehet emiatt más márka mellett dönt.
Egy szó mint 100, ha egy gyártó minél több terméket akar eladni a mai világban, akkor mindenben jónak kell lennie: a képminőség mellé kellenek az extrák, mert a "modern kor gyermeke"
emiatt fogja megvenni a termékét. Ha ezt a trendet nem követi, szerintem előbb utóbb lemorzsolódik. És akkor te sem fogsz tudni tőle csúcs oledet venni. -
daneel_hu
addikt
válasz
rothfb
üzenetére
Az azért érdekelne, hogy a webOS mitől "okosabb" mint a Pana jelenlegi rendszere, nagyjából ugyanazt kell tudniuk szerintem. Annyi a különbség, hogy a webOS legfontosabb feature-je a magic remote, de ez csak a kézi vezérlése.
Általánosságban véve nem hiszem, hogy az LG oledeket a webOS adja el... nyilván találsz majd 1-2 embert aki ezt mondja (ahogy most is), de nem ez lesz a jellemző. -
válasz
brucezly
üzenetére
Ennek a tv-nek a tesztjei 2011-ben, 9 éve voltak. Van ilyen korú tv-nk, egy Samu plazma, de eszem ágában sem volt soha használni az "okostv" funkcióit, mert annyira kezdetlegesek voltak. A Youtube, amikor működött sem volt egy nagy élvezet, aztán abból is kihullott, de ha jól gondolom, ez inkább a Youtube fejlesztéseinek volt köszönhető(?). Böngészni igazi mazochizmus volt. Skype-t pedig nem egy tv-n fogod használni ma sem.
Csak azt akarom mondani, hogy egy tv-t 9 évvel ezelőtt nem az okostv funkciók adták el, hanem a kép és hangminőség.
Ezzel nem a Panát mentegetem és ez a magánvéleményem.Egyébként teljesen logikus, hogy egy ilyen korú, elavult technológiával rendelkező tv-t lecserél valaki, egy frissebb, aktuálisabb tv-re, ami mind a technológiájában, mind az okostv funkciókban sokkal előrébb tart. Csak ne fogjuk már rá arra, hogy a 9 éves plazmán nem lehet Youtube-ot nézni. Függetlenül márkáktól.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

)
65cx

Lenne ott, ha megnézném.

YT-on nem találtam én sem.

Vhiktor