Hirdetés
-
PROHARDVER!
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kleroo
veterán
válasz evilskati #50193 üzenetére
A filmgyártás mindent 2k-ban csinál. Forgatni simán forgatnak 6k-ban is akár, de a végső termék 2k. Miért? Mert a CGI mindenhol ott van, és sose lenne kész a render ha 4 vagy több k-ban csinálnák.
Tehát a modern filmek 99%-ban 2k upresek.
És hogy miért éri meg mégis UHD-zni?
A színek, kontraszt, HDR kérdéskör miatt. Az viszont bőven elég. Igazából 1080p fölött mozifilmeknél nincs értelme szerintem a további részleteknek, nem ad hozzá érféket, hogy immáron a pórusaiban lássam, hogy hány darab fekete pötty van(azt is pausolva) Inkább állóképek, sgöveg, stb tartalomra jó, ahol egyszerre akarsz mindent látni,és közelebb hajolsz ha plusz részlet kell.Ui: a régebbi filmek amik filmre forogtak, és minőségi remastert kaptak eleve 4 vagy több k-ban. Na azok elég jól néznek ki.
De összességében sosem a felbontás a fontos. A színek, kontraszt, tónusok, dinamika....
Ui:
Én totálisam videofil vagyok. A szó jó értelmében audiofil (tehát igényes vagyok, de amit fizikailag nem hallok, az nem érdekel/nem áltatom magam azzal hogy dekihallllom)[ Szerkesztve ]
Hodor. Hodor? Hodooor!
Új hozzászólás Aktív témák
- DELOCK - TOSLINK STANDARD M/M KÁBEL 3M - 82901 új bontatlan audiókábel
- Új bontatlan Jabra EVOLVE 65 MS Duo headset
- Új bontatlan PLANTRONICS Blackwire 5220 USB-C fekete 207576
- EGYBEN: Magnat Supreme 802 Mokka hangfalpár + Monitor Audio MRW-10 mélysugárzó + Panasonic SA-HE75
- Black Friday: Pro-Ject Tube Box DS2 Black For Sale
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest