Hirdetés
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen videókártyát?
- E-book olvasók
- OLED TV topic
- Tényleg nekimegy a kínai félvezetőiparnak az USA
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Óvatos a 3D V-Cache-sel az AMD, de többféle dizájnt tesztelnek
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Készül a Galaxy Tab S10 FE
- Milyen billentyűzetet vegyek?
-
PROHARDVER!
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
daneel_hu
addikt
válasz evilskati #47943 üzenetére
"Ha már szóba jött a hang, LG, Pana, Sony milyen hangzásban? Van esetleg valaki, akinek volt alkalma összehasonlította őket?"
Amelyik modellben VAN hangprojektor az értelemszerűen jobban szól annál mint amelyikben NINCS.
Mindegyik márka kínálatában találsz ilyeneket. -
AL
addikt
válasz evilskati #47943 üzenetére
Szia. Csak a Panasonic 55GZ950 hangjáról tudok nyilatkozni, az szerintem vetekszik egy egy alap, mélynyomó nélküli hangprojektoréval. Az előző EZ950 esnek és a többi LCD, LED tévémnek sokszor érthetetlen, torz volt a hangja ezé az eddig hallott tévékhez képest tökéletes. Én is használok hangprojektort, de az első bekapcsoláskor mindjárt halható volt, hogy sokkal tisztább a hangja, mint amit eddig hallottam. Üdv.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz evilskati #48168 üzenetére
Talán külső SSD-ről etetitek? Láttam említve az Nvidia Shield-et, mint lejátszót, erre közvetlenül van rákötve valami háttértár, vagy szintén NAS-ról van etetve?
2X1 TB SSD-t raktam az USB 3 csatlakozókra. Sajnos csak a pro-n van USB, a simán nincs lófütty sem. Én, nem játszom rajta, szóval ez a része nem érdekel.
-
KTTech
veterán
válasz evilskati #48168 üzenetére
Nálam 3 db HP Microserver van (a régi N36 és N40 széria, több, mint elegendő a teljesítménye), szerverenként 4db 2TB WD RE4 illetve WD RED és WD Purple HDD-kel (szerverenként azonosak persze), Debian 10 illetve XigmaNAS alatt, ZFS filerendszerrel, RaidZ tömbben (ha 1 HDD meghal szerverenként, az adatok sértetlenek maradnak, és továbbra is megy a rendszer, csak egy hibaüzenetet kapol a felügyeleti rendszerben, hogy jó lenne aktiválnom a pénzerőt a kieső HDD pótlására). A nettó összkapacitás így 5.4-5.5TB szerverenként. Gigabites háló van, Mikrotik routerrel. A lejátszásért egy AMD Ryzen3 3200G alapú PC felel, MPC-HC BE és MadVR párosítással, illetve tervben van egy Shield Pro is. Olyan 109-110MB/s a mért csúcssebessége a hálózatnak, akár írás, akár olvasás terén. A párhuzamos olvasással sincs gond, mindegyik szerver 16GB RAM-ot használ, főleg olvasási gyorsítótárnak (a ZFS szereti).
Nálam a DLNA kizárt (mert ha valamit épp nem ismer a fogadó, akkor máris jöhet a transzkódolás, ami minőségveszteség illetve teljesítményigényes, a szervereim nem erre vannak tervezve), SMB-n van minden. Nem használok adatbázist (sőt kifejezetten kerülöm, mióta néhányszor megszívatott, a kézi adatbevitel meg túl hosszadalmas lenne a fel nem ismert filmeknél), a saját rendszeremet jobban szeretem, minden film szépen be van rendezve mappaszerkezetbe, angol cím alapján (meg el van lmtva egy sorszámmal, ami alapján pillanatok alatt kereshető a listámból, ami tartalmaz minden lényeges infót az adott fileról: felbontás, képfreki, hangsávok és azok tulajdonságai, felirat, magyar cím, IMDB link).
www.kttech.hu //A szgépem/fényképezőm configja az adatlapomon
-
veterán
válasz evilskati #48262 üzenetére
A jelenlegi 350 ezer forint környéki árnál szerintem nem lesz olcsóbb a B9. Előbb fog megszűnni a forgalmazása. Esetleg lesz egy-két kiállított db 300 alatt, de azokat kerülném nagy ívben. Amúgy 1300 Font körül kapni UK-ban BX-et, ami nagyjából 500 ezer Ft. Mire ideér, inkább több lesz és nem fogja megérni annyiért, mert közel azonos áron lesz a CX.
A lényeg, hogy nem fogja lenyomni a B9 árát a mostani szint alá. Szerintem. -
Fisha
őstag
válasz evilskati #48274 üzenetére
Bár itt az egyenválasz az, hogy csak a méret a lényeg, de azért ez is preferencia kérdése is.
Mondok párat ellene, aztán eldöntheted.
1. Valakit zavar, ha a perifériájában is műsor van.
2. Minden anomália jobban kijön a nagyobb kijelzőn, különös tekintettel a mozgással kapcsolatosokra.
3. A nagyobb panelek hajlamosabbak a tintigre, bandingre.+1 az is érdekes, hogy mennyi klasszikus mozi képarányú tartalmaz nézel, mert ott ugyebár rohamosan csökken a hasznos terület, így jobban kívánja a nagyobbat.
Én, ha most valaki ingyen 65-re cserélné a tv-met, akkor is kérnék egy hét tesztelési időt.
[ Szerkesztve ]
-
ztfolder
csendes tag
-
Jorgi Kormi
senior tag
válasz evilskati #48487 üzenetére
Vedd meg , ez ennyiért igen jó vétel.
Kocsi Nippon , az asszony Ungarische , a tévén még gondolkodom ! ( talán egy Junoszty 402 BC made in CCCP <Pana lett a vége , a "karma" hatalma.( Oled "szagértő" és crt tv tulaj)"Boldogok a lelki szegények , mert náluk a zseni is szegényebb".
-
veterán
válasz evilskati #48506 üzenetére
Nagyon egyszerű.
Ha játszani is fogsz, akkor LG. Ha nem, akkor Pana (Panában nincs HBO Go!).GZ sorozatból senkinek nem hibásodott itt meg készüléke (FZ-re sem emlékszem, egy EZ volt még anno), ezért nincs szerviztapasztalat. Amúgy elvileg, ha a kompenzációs ciklusok lefutottak és megvoltak (normál használatnál automatikusan megy, áramtalanítani csak rövid időre szabad oledet), akkor Pana sem akadékoskodik. Valaki egyszer megkérdezte a Pana ügyfélszolgálatot.
LG rugalmasabb, ők ükre cserélik a panelt, szükség is volt rá e szűk fórum keretein belül is, ezért "jók" a szerviztapasztalatok.[ Szerkesztve ]
-
Jorgi Kormi
senior tag
Telefonálj , mint azt tévesen írtam Citroghostnak , próba: szerencse.
Kocsi Nippon , az asszony Ungarische , a tévén még gondolkodom ! ( talán egy Junoszty 402 BC made in CCCP <Pana lett a vége , a "karma" hatalma.( Oled "szagértő" és crt tv tulaj)"Boldogok a lelki szegények , mert náluk a zseni is szegényebb".
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz evilskati #48520 üzenetére
A shield minden hang és képformátumot ismer.
DTS:X-től kezdve DTS HD master, truehd, Atmos, HDR , Dolby vision etc...
Viszont tévén csak akkor lesz DTS, ha tv is tudja a DTS-t, vagy hang nélküli lesz a film.
Egyébként, szerintem a Shield-nél alap, hogy egy frankó erősítővel kösd össze, ami szintén minden hang és képformátumot ismer.
---------
Viszont KODI és MrMC-nél van olyan beállítás, hogy a megjelenítővel (TV) szinkronban legyen, vagy valami ilyesmi a neve. Ekkor akár a DTS:X filmet is nézheted a tévén Dolby Digital 5.1-ben.[ Szerkesztve ]
-
KTTech
veterán
Nekem van a Panával szerviztapasztalatom. Az 50X10Y-om azt játszotta, hogy egy hangos csattanással a hangkimeneten újraindult. Felvettem videóra, megnézték, jöttek érte, elvitték. Első körben kapott egy új alaplapot. Visszajött, ugyanazt csinálta, megint elvitték, kapott tápegységet. Ezt nagyon rövid idő alatt lenyomták (1 hétig tesztelték, náluk nem jött elő a hiba, ez tartott sokáig). Visszakaptam, megint csinálta. Rá 3 hétre megvettem a lakásom és elköltöztem... kiderült, hogy az albi 230V-os hálózata volt a hibás, azóta is működik a TV (11 éve). Rá 1 évre vettem az 50G30-at, még megy, nem kellett használni az 5 éves gart. A VT65-ök is túl vannak már a 7 éven, remélem még húzni fogják egy ideig (nem úgy, mint a videokártyáim, már a 2. nVidia hal meg GPU hibával 3 éven belül, és mindkettő felső kategóriás volt, persze túl a garon... nagyon örültem neki tegnap... 2D-ben még megy, de a YT már random fagyás, játék meg 100%-ban már 3D-be lépéskor. Ugyanez volt a réginél is..).
-
Jorgi Kormi
senior tag
válasz evilskati #48871 üzenetére
Én megnéztem a xg és az xf Sonyt is , de szerintem az lg b9 kenterbe veri mind a kettőt , klasszisokkal jobb tv . Az LCD-ből a csúcs túlárazott mind , egyedül a Hisense H9G lenne esetleg egy jó alternatíva annak aki a méreten variál a minőség rovására.( De sajnos ez egyenlőre csak USA, Kanada,Mexikó és talán Ausztráliában érhető el)
[ Szerkesztve ]
-
Jorgi Kormi
senior tag
válasz evilskati #48886 üzenetére
Ha Planet Earth valamelyik részét , vagy John Wick egyikét , Blade Runner 2049 stb.
-
Fisha
őstag
válasz evilskati #49184 üzenetére
AVforums alapján csak két minimális dolog:
1. Football preset
2.Két hátsó bluetooth hangszoró csatlakoztatásának lehetőségehttps://www.avforums.com/threads/lg-b9-pla-vs-sla-vertical-digital-frequency.2295187/
[ Szerkesztve ]
-
alaves
addikt
válasz evilskati #50134 üzenetére
Ki ne találjuk már, hogy az LCD jobban megjeleníti az SD TV adást mint az OLED, azért, mert összemossa kicsit a képhibákat. Akkor kapcsolj zajszűrőt az OLED-en és olyan lesz mint az LCD.
Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
khg
újonc
válasz evilskati #50138 üzenetére
Nálam Voda TV van, szóval a minőség talán olyan vészes, és igazából SD csatornákat nem is nézünk. Mindenből van HD (azt nem tudom, hogy 1080 vagy 720), de azért mindenesetre jól néz ki al LM660-on. A bizonytalanság annyi, hogy vannak postok, hogy a mozgás truemotion nélkül nem szép oleden. truemotion nekem nem jön be, nagyon művi, szóval off.
köszi -
KTTech
veterán
válasz evilskati #50151 üzenetére
A HD mindenképpen jobb, de attól még az SD is pont annyira nézhető rajta, mint egy más típusú megjelenítőn.
Nekem pl. sok SD formátumú anyagom van, ami soha az életben nem fog HD-ben megjelenni. Ettől függetlenül biztosan jobban néznek ki egy OLED-en, mint egy LCD-n - persze az OLED is kompromisszumos, főleg, ha a mozgás megjelenítése a cél. Ebben némelyik - igazából 5-6 éves - LCD is felülmúlja.
-
nagyúr
-
nagyúr
válasz evilskati #50193 üzenetére
Mert egy "2K-4K" közötti "nyers" masterről készült tömörített UHD azért jobb, mint egy FullHD-ra lekonvertált tömörített videóból skálázni vissza UHD-ra, értelemszerűen utóbbinál jóval több részlet veszik el. És persze maga skálázás minősége is más egy studió eszközzel, mint ami egy sima consumer TV-be/lejátszóba van.
Természetesen feltételezve, hogy a HDR metaadatot a FullHD-re is tárolod, és más érdemi különbség nincs a felbontáson (és hozzá tartozó bitrátán) kívül.
[ Szerkesztve ]
Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m
-
KTTech
veterán
válasz evilskati #50191 üzenetére
Nézési távtól függ, mit érdemes tárolni. Ha egy 65-öst nézel 3.5m-ről, a fHD is túl sok... a szemed úgyis limitálni fog, és még a 720p-t se fogod megkülönböztetni a fHD-tól jó eséllyel. 55-ösnél 2m (1.8m egészen pontosan) a maximum, ahol a fHD-t még látod, a 4K-t kb 1.1m-ről.
A HDR már más kérdés, annak van értelme, ahogy a nagyobb színfelbontásnak is, az látható különbséget ad.www.kttech.hu //A szgépem/fényképezőm configja az adatlapomon
-
Kleroo
veterán
válasz evilskati #50193 üzenetére
A filmgyártás mindent 2k-ban csinál. Forgatni simán forgatnak 6k-ban is akár, de a végső termék 2k. Miért? Mert a CGI mindenhol ott van, és sose lenne kész a render ha 4 vagy több k-ban csinálnák.
Tehát a modern filmek 99%-ban 2k upresek.
És hogy miért éri meg mégis UHD-zni?
A színek, kontraszt, HDR kérdéskör miatt. Az viszont bőven elég. Igazából 1080p fölött mozifilmeknél nincs értelme szerintem a további részleteknek, nem ad hozzá érféket, hogy immáron a pórusaiban lássam, hogy hány darab fekete pötty van(azt is pausolva) Inkább állóképek, sgöveg, stb tartalomra jó, ahol egyszerre akarsz mindent látni,és közelebb hajolsz ha plusz részlet kell.Ui: a régebbi filmek amik filmre forogtak, és minőségi remastert kaptak eleve 4 vagy több k-ban. Na azok elég jól néznek ki.
De összességében sosem a felbontás a fontos. A színek, kontraszt, tónusok, dinamika....
Ui:
Én totálisam videofil vagyok. A szó jó értelmében audiofil (tehát igényes vagyok, de amit fizikailag nem hallok, az nem érdekel/nem áltatom magam azzal hogy dekihallllom)[ Szerkesztve ]
Hodor. Hodor? Hodooor!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DELOCK - TOSLINK STANDARD M/M KÁBEL 3M - 82901 új bontatlan audiókábel
- Új bontatlan Jabra EVOLVE 65 MS Duo headset
- Új bontatlan PLANTRONICS Blackwire 5220 USB-C fekete 207576
- EGYBEN: Magnat Supreme 802 Mokka hangfalpár + Monitor Audio MRW-10 mélysugárzó + Panasonic SA-HE75
- Black Friday: Pro-Ject Tube Box DS2 Black For Sale
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest