Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Intel Core i7 9xx "Bloomfield" (LGA 1366)
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- iPad topik
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- TCL LCD és LED TV-k
-
PROHARDVER!
Az objektívekre két nagyon fontos adat jellemző, melyek alapján rendszerint azonnal be lehet őket sorolni. Ezek az objektív fényerejét és gyújtótávolságát jelző számok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
aleister
veterán
-
aleister
veterán
Ez erősen szituációfüggő. Ahogy írtam, svenkeléshez elég az 1/100-160s, viszont, ha szeretné megfagyasztani a pillanatot, akkor -hogy biztosra menjen- szvsz kell az 1/500. Ha belegondolsz, egyébként is kéne a 200-as véghez DX-en az 1/300s. Innét kb 2/3 FÉ-ről beszélünk.

Ez ugye mind kalkulált adat egy közelítő szabály alapján. Ennél lehetnek jobb, de rosszabb fényviszonyok is. Nem látom értelmét megvenni egy olyan optikát, ami:
- épp a határon mozog, nincs benne tartalék
- elhanyagolható árkülönbséggel bír, cserébe képminőség tekintetében más ligában játszik
- 1 év gari az 5-tel szemben -
Throme
veterán
válasz
aleister
üzenetére
De mi azt mondjuk, hogy nem fog akadályba ütközni. Azért szélsőség az eső, mert nem tudom a t 70-200 mennyire szigetelt, de a váza nem az. Szóval szvsz eső kicsukva. Mondjuk egy kézi, vagy jéghoki meccsen lehet kevés, viszont f1 volt megjelölve. A különbözetből még ki is jöhetnek használt 35mm és 50mm fix obik. F1-re nem jók, de sok másra igen és f1.8-ak.
Úgy értem egy t 70-300 vc mellett.
szvsz.... -
aleister
veterán
Egyik sem érte el az f8-at. Tehát bizony, lett volna az adott zársebességnél iso 800.
"mind esőben készült"
Pont erről beszélek. Most komolyan csak az ideális viszonyokat kell vizsgálni?
Ne legyen már az az alap, hogy süt a nap, meg pár felhő van az égen. A kolléga x összeget rá tud szánni. Ne akarjatok már vele megvetetni egy kompromisszumos üveget, amivel az első esős napon ilyen-olyan akadályba fog ütközni! -
aleister
veterán
válasz
üzenetére
Lópikulát.

Egy D5k-n az iso 800 már jó kis zajtengert csinált, pedig 7 éves váz. Nem 10+.
De én iso 1600-ról beszéltem. Efölött nem azt mondom, hogy használhatatlan, de erősen kompromisszum késznek kell lennie az embernek. Használtam én már iso 3200-ön is a D5100-et esküvőn. Monitoron elment, de minimálisan belenagyítva már bukott a mutatvány. -
aleister
veterán
válasz
üzenetére
Nyilván akkor kell feltolni, ha máskülönben nem lesz meg a záridőd. A svenkeléshez elég az 1/100-160, de az akciókhoz 1/500s elkelhet. Akkor meg akármilyen repülőket is lőttél, egy gyors számítás után ez lesz a konklúzió.
ha van időd keresgélj flickr-en példát. Én hirtelen ezeket találtam: 1, 2, 3, 4.Mondjuk az 1/1000s-nél gyorsabb záridőt túlzásnak tartom.
-
aleister
veterán
válasz
Throme
üzenetére
Most szépen emelkedett 1-2 obi ára.
Én sem féltem egyébként éezékenységben, de simán bele lehet futni olyan helyzetbe, amikor megszorul. Felhős időben 1/500s, f8 kb iso 400. Borongós-esőben iso 800. Ha rekesznél lefelé 1 blendényit, az már iso 1600, és itt kb vége is a dalnak.
Ha már pont erre vesz dedikált obit, és van rá keret, akkor szerintem inkább a 70-200 f2.8-ak felé kacsintgasson, amikkel nehezebben ér a felszerelés végére. Nem véletlenül ajánlják őket az autósport fotózással foglalkozó site-ok.
-
Throme
veterán
válasz
aleister
üzenetére
Azt nem gondoltam volna, hogy most olyan 170-180k egy nikkor 70-300 VR... De ezt csak a stabilizátor miatt említettem meg.
Amúgy az általatok sűrűn ajánlott tami 70-300 VC is jó a feladatra (gyorsan megnéztem ezt is, 110-120k kb).
ISO miatt annyira én nem féltem a D5200 vázat. Nem egy FF gép, de akkor sem féltem.... -
aleister
veterán
válasz
Csabi850302
üzenetére
A Tamron 70-200 újként olcsóbb, mint ez a 18-300, ráadásul végig f2.8. A sigma HSM II is kb ebben az árban mozog, de érdemes használtban gondolkozni.
Throme:
Új árakkal számolva van 23k különbség az N 70-300 VR és egy T 70-200 között, képminőségben még 2 külön kategória. Ha a sweet spot-ot nézed, az kb f8-nál lesz a 70-300-nál. A végig f2.8-as obin meg 5.6 fölé nemigen kell menned, ha csak nem a nagyobb DOF a cél. Arról nem is beszélve, hogy borús időben már fel kell tolnod az iso-t, ha meg akarod fagyasztani a pillanatot. Ugyebár sunny 16 alapján kb f8 iso100 1/100s-nél vagy. Ez max svenkeléshez elég. -
Throme
veterán
válasz
aleister
üzenetére
Miért kell ehhez f2.8 obi?
A futamok általában nappal vannak. Fotóztam már wtcc-t , és repülőnap repcsiket (amik a levegőben voltak nem a földön
). Egy stabis 70-300 "sötét" obival is simán jó képeket lehetett lőni."csak horizontális mozgást engedő stabiból, de ez megdobja az árat."
Ilyet tud a nikkor 70-300 VR is... -
aleister
veterán
válasz
Csabi850302
üzenetére
Valamelyik stabi nélküli 70-200 f2.8 felé nézegess szerintem. Igazából svenkelésnél tudnál profitálni a csak horizontális mozgást engedő stabiból, de ez megdobja az árat.
-
Csabi850302
csendes tag
Sziasztok!
A segítségetekre lenne szükségem! Teljesen kezdő vagyok a fotózásban. Jelenlegi gépem egy Nikon D5200.
Az objektív
ikkor AF-S 18-105mm 1:3.5-5.6 G ED
A téma amit fotózni szeretnék: Forma-1
Tudom, hogy az erre a témára alkalmas objektívek nagyon drágák, de én nem a célegyenesben 350 km/h-nál szeretném az autókat fotózni, hanem egy bizonyos kanyarban, ahol a sebesség körülbelül 100-150 km/h.A kanyartól a tribün körülbelül 20-30 méterre helyezkedik el. A keret amit az objektívre szánni tudnék, 250.000 Ft.
Nagyon megköszönném a segítséget.
Előre is köszönöm a tippeket. -
hunor70
csendes tag
Sziasztok!
Nikon d610-hez okés lenne ez?
https://www.220volt.hu/Sigma+70-200mm+f+2.8+EX+DG+APO+OS+HSM+NikonEsetleg más kb ebben az árban... https://www.220volt.hu/Tamron+SP+AF+70-200mm+f+2.8+Di+VC+USD+Nikon használtan...
Portré, természet és épület lennének a fő témák. Ja a húgomnak lesz, de erős lány

-
LamaForce
csendes tag
Sziasztok. A napokban szereztem be magamnak egy Sony Alpha 6000 típusú gépet az alap 16-50mm obival. Szeretném leszögezni így az elején, hogy teljesen amatőr vagyok a fotózás terén és azért ezt a gépet választottam, mert szinte mindene adott ahhoz, hogy a későbbiekben, azért komolyabb képeket is tudjak készíteni vele. Amire nekem elsősorban kellene objektív az 2, vagy max 3 téma. Természetesen szeretném vele fotózni a kisfiamat, amire azt hiszem, hogy tökéletesen megfelel talán a fent említett objektív. A második téma ami érdekel, a késő délutáni naplementés időszak, amikor a távoli hegyekre lecsapó villámokat tudnám fotózni állványról. Ehhez keresnék egy objektívet, illetve kellene egy ajánlat "utazó objektívre", amit magammal tudnék vinni kirándulásokra. 18-105, 18-200 mm obikat néztem erre a célra, de nem tudok dönteni mivel sajnos nem értek hozzá eléggé.
Emellett nem vagyok tisztában vele, hogy mennyire ajánlott, vagy nem ajánlott használt objektívet venni, illetve mire érdemes odafigyelni, ha mégis egy használt mellett döntenék? Az objektívre szánt keretem darabonként max 500 euró ~ 150.000 Ft lenne, de jobban örülnék jelenleg olcsóbb ajánlatokra, amíg egyáltalán elsajátítom a fotózás alapjait és eldöntöm, hogy konkrétan milyen téma is ami leginkább érdekel. Köszönöm a segítséget. -
Slowman
aktív tag
Sziasztok,
Eddig nem volt Lenspenem mert olvastam ilyet is olyat is (matt karcréteget húz a lencsére ilyesmi, aztán lehet, hogy csak urbánus legenda), de mostanában többször is belefutottam számos fórumon, hogy must have nincs ennél jobb megoldás. Csak a pozitív véleményt olvastam, hallottam. Valahogy meg kéne takarítani tisztességesen a lencsét, gépet, keresőt, stb. Van itt valakinek konkrét negatív tapasztalta? Ha jó tényleg, akkor egy ilyenbe gondolkodtam. Szenzorba nem merek matatni
arra marad a pumpa. -
jozsef m.
tag
Sziasztok!
Mi a vélemény, - tapasztalat erről az objektívről ? :
http://www.bhphotovideo.com/c/product/596259-REG/Sigma_571205_24_70mm_f_2_8_IF_EX.html/?gclid=Cj0KEQjwhtO7BRCtwuO9gfTH-fQBEiQAdJ8FY8JOwQxlt72xGw2UZIVvTerfKXwFdkDq0o_eS2gMWXUaAnw08P8HAQ&c3api=2572%2C113041916107
SONY A77-re menne. -
Serius1974
tag
Sziasztok! Használ valaki Panasonic Lumix G 30mm f2.8 Macro lencsét? Tapasztalatok esetleg, vélemény róla? Mennyire lehet alternatívája egy Oly 60mm macro lencsének?
-
törölt tag
válasz
bandhajon@
üzenetére
Semennyire sem.
-
bandhajon@
aktív tag
Sziasztok az lenne a kérdésem hogy szerintetek befolyásolja a képminöséget az hogy nincs a gépembe fokuszmotor?
nikon d5100 vázról van szó... -
Byk01
őstag
válasz
hszilard666
üzenetére
Amit írtam, az igazából gyártótól független, a 18-55 FF-en nincs meg. Hacsak nem a 18-55-öd ekv. értékét akarnád FF-en elérni, mert akkor a 24/28-70/75-ök közül válogathatsz bőven.
Ezek minőségéről majd a nálam tapasztaltabbak értekeznek, ha érdekes. -
Byk01
őstag
válasz
hszilard666
üzenetére
Azért az csak lényeges lenne, melyik gyártó vázára tennéd fel.
A 18-55, gondolom a fizikai gyújtótávolság ... abból vagy a kezdő, vagy a befejező gyújtótávval lesz gond. Azok, amik elmennek 55-ig, inkább 24/28 mm körül kezdenek, amik meg 18 körül kezdődnek, 35 mm-ig mennek el.
A 2.8-as fényerő meg ebben a kategóriában ritka , és ezért jó drága is. -
hszilard666
veterán
válasz
hszilard666
üzenetére
Senki?

-
fulemuless
csendes tag
válasz
bajnokpityu
üzenetére
Köszönöm a választ. Nálunk 75 ezerért lehet kapni, 1+4 év garival. A plusz 4 év csak akkor jár, ha regisztrálsz(obi s/n, gépváz s/n, név, lakcím, telefonszám, stb.), ha nem, akkor csak 1 év. Személyes adatokat, nem mindenki szeret megadni és ha el akarod adni 5 éven belül, akkor mivel a te neveden van regisztrálva, ezért a következő tulaj, nem biztos, hogy tudja érvényesíteni a garit, vagy csak macerásan. A Tamron Facebookján ezt olvastam. Szerintem csak az vegye, aki 5 évig akarja használni. Ha sikerül eladni a cuccaimat, akkor valószínűleg ilyet veszek(tudom, hogy nem egy nagy szám, de csak erre van keret), 5 év garival. Ha nem, akkor kapásból Ebay, ott 55-60e, de csak 1 év a gari - írtam a sellernek. Amúgy meg ha valamit veszek hivatalosan magyar fotós boltban, annak a többsége már Kínai(ez nem feltétlenül azt jelenti, hogy ott készül, mert szabadkereskedelmi övezet, vagyis szállítják oda az árut), ami kissé fura, legalább lenne Eu vagy más országok.
-
törölt tag
"hiába f5.6 mindegyik"
Mert valójában akár 1/3 FÉ-nyit is tévedhet az elektronika a rekesz beugrasztásakor. Szóval nem lesz mindig f5.6, Lehet, hogy f5, de lehet, hogy f6.3, azaz 2/3 FÉ-nyi szórás lehet benne.
Ez ellen valóban csak a mechanikusan vezérelt rekesz segít, az mindig ugyanoda fog beugrani. Vagy legalábbis sokkal pontosabban reprodukálja a nyílást, mint az elektronikusan beugrasztott, rekeszgyűrű nélküli obi. Utóbbiak csak teljesen nyitottan adják mindig ugyanazt a rekeszt.
-
p06
senior tag
válasz
tvamos
üzenetére
Az én gondom az, hogy az alábbi képen is látható "pöcköt" (ami kivan támasztva egy fehér rúddal) minden egyes kép készítésekor a gép behúzza a beállított f értékre.
Azt szeretném, hogy ez a "pöcök" mindig pontosan ugyanott álljon ahova beállítom, ne pedig a gép működtesse.
Ha ez a gépen megoldható valamilyen beállítással annak örülnék a legjobban, de sajnos eddig nem találtam ilyen funkciót.
A segítséget előre is köszönöm!
-
törölt tag
Sziasztok!
Honnan lehet tudni, hogy melyik obi a Nikon VR1-es és VR2-es?
Külsőleg meg lehet őket különböztetni?
Előre is kösz! -
p06
senior tag
válasz
Viperator
üzenetére
A gondom az, hogy ha minden manuális "állapotban" van akkor is a gép a manuálisan beállított értékre mozgatja a lamellákat minden kép előtt.
Jelenlegi objektíveimen sajnos csak az fókuszt tudom manuálisra állítani.
Hiába van beállítva, hogy f5.6 sajnos lesz egy kicsi különbség a képek között (hiába f5.6 mindegyik) ami vibrálást okoz később a végleges videón.
Köszönöm!
-
p06
senior tag
Sziasztok,
Time Lapse készítéshez szeretnék olyan objektívet amelyen az "Apertúra lamellákat" tudnám fixre rögzíteni manuálisan. Az se gond ha ehhez nem kell az objektívet a gépen teljesen véghelyzetig csavarni/csatlakoztatni.
Nikon D7100-ra kellene.
Amit kinéztem objektív alkalmas lehet erre?
- Nikkor AF 24mm f/2.8 D (FX)Vagy valamilyen a jelenlegi automata objektíveimre megfelelő nem barbár (jelenleg fogpiszkálós kitámasztással operálok) megoldás létezik erre a problémára?
A segítséget előre is köszönöm!
-
hszilard666
veterán
Sziasztok!
Szeretném lecserélni a kit obimat. Olyan obit keresek amit fel tudok rakni FF vázra is, és croppoltra is. Fókusztávolságban 18-55 körülinek örülnék, apertureből pedig f2.8 nak. Valamint szeretném ha lenne az obiban IS. A gyártó nem izgat, az anyag használat sem, és az se baj ha hangos a fókusz.
A segítséget előre is köszönöm! -
Byk01
őstag
válasz
kriszwells
üzenetére
Fogsz egy sublert és megméred a menet átmérőjét
(#25545) fulemuless: 55 mm fölött mindenképp jobb
18 és 55 között szerintem lényeges különbség nincs (ha lenne, akkor a használók nem elégedetten nyilatkoznának róla (T_a_m_á_s biztos nem, de biztos megerősít, ha idetéved) -
kriszwells
aktív tag
Üdv! Előkerült apám régi Zenit gépéhez való két objektív, szeretném kipróbálni, ha lehetséges, hogy az én gépemen milyen képet készít. Kérdésem, honnan tudom meg, hogy milyen menetes adapter kell hozzá? M42 vagy M39 elvileg ezzel a két fajtával gyártották.
Industar-50-2 50mm f3,5
Jupiter 135mm f4 (юпитер)Kösz!

-
törölt tag
Sziasztok!
Nikon 18-200mm f/3.5-5.6G IF-ED AF-S VR DX vagy Sigma 18-250 mm f/3.5-6.3 dc macro os hsm?
Melyiket érdemesebb?
Ez mindegyik utazózoom utazózoom objektív? -
tvamos
nagyúr
Nikon kene, igen... a Contemporary lenne, amire vagyom. Azzal lenne vr, meg af. De az valoban 300-tol kezdodik.

Persze, ha nem neztem volna el hajnalban az arcimket, akkor nem zavartalak volna ossze benneteket. Ugyhogy: 1000 BOCS! Mindenkitol, a ki probalt segiteni! Jo is lenne egy uj APO lencse 310 USD-ert!

Szoval hasznaltra gondoltam font megjelolt osszegert. (Nem APO-t, az ugye irrealis!)
(#25540) Viperator válasza tvamos (#25536) üzenetére
Nem, dehogy! Tok hulye vagyok! Meg1x bocs!Ilyesmi esetleg jo lehet? Ez talan bele ferne...
[link] -
torzo
őstag
válasz
tvamos
üzenetére
A megjelölt árban Bigmával jársz a legjobban. Canonra a régi 100-400 über, de te Nikont említettél.
Ahogy írták, a következő a Tami-Sigma 150-600. Utóbbiban tökéletesen elég a Contemporary, veszett éles képe van, láttam. Csak hát ez már 400 k körül van újonnan. De láttam már használtpiacon is 300 körül.Bigmával nem jársz rosszul.
-
Mikisys
őstag
válasz
vodkaboy22
üzenetére
A 18-105 mellé minek a két fix?
Sokkal macerásabb csereberélni, mint egy zoom-objektívvel befogni a kellő tartományt.
Ha mindenáron kell fix, akkor közeltéri(nagylátószögű) felvételekhez jobb a 35mm-es, vagy 28mm-es, vagy 24mm-es.Üdv!
-
42861
senior tag
válasz
tvamos
üzenetére
Drágább, de hátha: Tamron 150-600
-
tvamos
nagyúr
Ertem... es ilyesmi arban (nem haragszom meg akkor sem, ha olcsobban) van olyan, ami 4-500-on jobb? Engem 100 alatt nem erdekel, sot, igazabol 200 folott erdekelne egy jo obi. (Vagy inkabb ugy mondanam, hogy nem kutyauto. Most van 400 es 500 fixem, persze nem VR, es full manual mind. A kit obim 110mm-ig megy, es nekem megfelel 110-en is.)
-
bajnokpityu
félisten
válasz
fulemuless
üzenetére
sztem a 18-55 és a 18-105 között lehet a 18-200.
a 18-105 sokkal jobb üveg,mint a 18-55. -
fulemuless
csendes tag
Azért is jó lenne egy válasz, hogy ne hirdessek feleslegesen. Köszönöm!
-
fulemuless
csendes tag
Sziasztok!
Valaki árulja már el, hogy egy Nikon Nikkor 18-55 VR II kit obinál, egy hajszállal nagyobb előrelépés-e a Tamron 18-200 VC? Tudom, hogy egy utazózoom, azt is, hogy a teleobik jobbak(55-200, 55-300), de nekem most csak erre van pénzem.
-
torzo
őstag
válasz
tvamos
üzenetére
Egy évig használtam. Nagyon jó kis optika. A súlya sem vészes, a stabija nagyon klassz, a motorja gyors. 300-ig kiváló, 400-nál még jó, 500-nál kicsit kompromisszumos, de még mindig lehet vele jókat lőni.
Viszont a linkelt oldalon meghatározott ár sok. Az enyémet 220-ért adtam el, patika állapotban volt. Annál többet semmiképp se adj érte! -
tvamos
nagyúr
Mi a véleményetek erről az obiról?
Sigma 50-500mm f/4.5-6.3 DG OS HSM APO Lens For Nikon
Itt találtam: [link]Jok ezek a Sigma APO-k?
-
FerNandor
őstag
válasz
Throme
üzenetére
Itt a Ph-n láttam 79-ért. Annyiért jó döntés lehet? Azt hiszem újnak van írva, de gari nélkül.
Köszönöm a tippet a sigma 18-200-ra. Neten 50 alatt látom újonnan 1 vagy két év garival, amit ki lehet bővíteni 5 évre, ha jól láttam és így is mondtátok.
Ezek közül, plusz a Nikon 18-200-as objektíve, mi lenne a legjobb választás? Sigmáról olyan véleményt olvastam, hogy lassú az autófókusz és nehezen is fókuszál.
Igaziból olyat szeretnék venni, amikkel (nagyon) jó minőségű képeket lehet csinálni, de csak családi felhasználásra, semmi extra, csak szeretek hosszú távra venni dolgokat, így a jobb minőségért nem sajnálok kiadni mondjuk plusz 10-20 ezret. -
fireman123
őstag
válasz
energomatt
üzenetére
tényleg így van, megjön az ember étvágya evés közben
és mindent egyszerre szeretne (nem is lenne rossz ha megvalósítható lenne) -
energomatt
őstag
válasz
bajnokpityu
üzenetére
Amúgy pedig, csak úgy általában:
érdekes megfigyelés, hogy olyan emberekből milyen speciáis igényeket villant fel - egy alighanem rövid, átmeneti időre a fotózás, akik feltehetően többségükben sosem használtak hobbiból mikroszkópot, nem vittek magukkal kirándulásokra távcsövet, nem jártak madárlesre sem, és aligha rendelkeztek csillagászati távcsővel. -
Byk01
őstag
válasz
bajnokpityu
üzenetére
Ekkora átfogást nem azért vesz az ember, mert az az elvárása, hogy minden gyújtótávolságon szétkarcolja a retináját a kép, hanem azért, hogy ne kelljen cserélgetni folyton. Ha a penge élesség a cél, akkor fixeket kell venni, és cserélgetni. Valamit valamiért.
-
A Zéé
addikt
válasz
bajnokpityu
üzenetére
de van rá egy százasom, hogy 200mm-en azért csak jobb, mint a 18-105

-
zolikaDB
veterán
válasz
FerNandor
üzenetére
Ezek utazozoom-ok. A topikban par embernek van Tamron 18-200, ami jo ar-ertek aranyu.
En egy Nikon (kit) 16-85-ot hasznalgatok, szeretem, 18-55 utan jo kis ugras. De azt mondom, h 55 utan siman 70-300-at fogok venni.
Nyilvan belterre okoskodnom kell valamit, pl vaku, 35mm f1.8 vagy a Tamron 17-50 f2.8, amiatt, h zoom, "fenyeros", vegig 2.8, es na, a 17 is csabito. -
brown26
tag
Sziasztok!
Nikon 55-200, vagy Sigma 28-200 között vacilálok, ki mit javasol?
Köszönöm előre is. -
FerNandor
őstag
Ahogy nézegetem az objektíveket, arra jutok, hogy valami 18-140 vagy 18-200 közötti kéne, hogy a nagy látószög is megmaradjon. Mert főként kiránduláshoz lenne használva és ne kelljen objektíveket cserélni.
Ilyenből mit ajánlotok, ami jó?
Találtam egy Nikon 18-140-est és egy 18-200-at, az előző modellt, VR1-es. Előbbi 70 körül, ha jól rémlik, utóbbi 100 körül.Még mindig Nikon D60-ra és olyan kell, amiben van fókuszmotor.
Esetleg más ajánlható ezen kívül? Nem muszáj pont ilyen adatokkal rendelkeznie csak körülbelül.
-
-
válasz
vodkaboy22
üzenetére
Vásárlás előtt érdemes ellenőrizni az objektívet, fókuszhibás szokott lenni (back vagy front), természetesen nem minden 35-ös hibás...
-
válasz
vodkaboy22
üzenetére
Jó az 50-es mind két vázra, viszont a 35-ösből két féle van (elég lesz neked az olcsóbbik fajta, a DX-es változatú). Beltérben jó a 35-ös (és általános), viszont az 50-es nem biztos, hogy jó lesz-e a beltérben. Próbáld ki a 18-105-ös objektíveddel beltérben 50mm gyútávon!
-
vodkaboy22
addikt
Bár most nézem, hogy a fix 50-es az DX/FX, míg a FIX35-ös csak DX (Mindkettő kb 65k).
Viszont nem biztos, hogy lesz nekem FX vázam valaha is
-
vodkaboy22
addikt
sokat olvasgattam a témában, de mégis kérdezek:
Most adom el a manuális fix50-esemet.
És helyette DG fix 35--öst akarok, de az 50-est is nézegetem.
Szóval
FIX 35? VAGY FIX 50?Amire használva lenne:
- Beltéri család fotózás ünnepek alatt
- Gyerek fotózás
- Állatok (ló, kutya)
- És ha befér az utazó táskába a 18-105 mellé akkor jönne ez is.
(Nem igazán vagyok portrait fotós) -
vodkaboy22
addikt
válasz
Victoryus94
üzenetére
Mivel itt sok sok fény kellene majd neked gyors záridővel, így azt mondanám mindenképp NIKON jobb érzékelője miatt (magasabb ISO mellett se zajos, amire nagy szükséged lesz, hogy nagy kulcsszám (f5-8) mellett is kicsi záridőd legyen 1/400-nál kisebb).
Én vadfotozásra egy d5100-at és egy 55-300-as Sigmát használok. ISO 3200-5000 között.
-
ThodEE
őstag
válasz
Meridani
üzenetére
135/2.8 hoz vettem 6k ért vettem kihuzatot meg a közgyűrű sort, egész jól lehet vele makrózni, durvulás kép meg fel lehet tenni elé a raynoxot
Csak legyen elég fény 
Kihuzattal és közgyűrű sorral olyan 25cm a közel pont az obi elejétől nézve, +raynoxxal 10cm, ezt a nagyon közeli közel pontot már sok élőlény nem tűri és továbbáll
-
Meridani
tag
válasz
Victoryus94
üzenetére
Tehát pl egy ilyen jó lenne? Jelenleg egy pentacon 50/1,8 meg 135/2,8 obim van itthon. Ezért is keresek valamit ami kicsit nagyobb látószögű.
-
Meridani
tag
Sziasztok!
Sony a6000-re keresek makró obit. Van jelenleg egy m42 adapterem de ha más rendszerhez van jó makró és nem drága az adapter akkor az is érdekel. Közel pontja legyen közel az a lényeg (Pentaxon a Sigma 17-70-em elkényeztetett
). Az lenne a legjobb ha ez 28-35mm között lenne (ha ez így lehetséges) mert beltérre kéne egy fényerős objektív még.
Új hozzászólás Aktív témák
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Fotók, videók mobillal
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Arc Raiders
- Nintendo Switch 2
- Epic Store Ünnepi Ajándékozás - Total War: THREE KINGDOMS
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Amit látnod kell 80’ – 90’ évek, egész estét betöltő mozi filmjei.
- Intel Core i7 9xx "Bloomfield" (LGA 1366)
- További aktív témák...
- Apple iPhone 15 Pro Max 256 GB Natural Titanium 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3521
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- AZONNAL KÉSZLETRŐL! Intel Core i5 14600K 32GB 6000MHz RAM 2TB Gen4 SSD RTX 5060 8GB FSP 750W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

). Egy stabis 70-300 "sötét" obival is simán jó képeket lehetett lőni.
ikkor AF-S 18-105mm 1:3.5-5.6 G ED
Tudom, hogy az erre a témára alkalmas objektívek nagyon drágák, de én nem a célegyenesben 350 km/h-nál szeretném az autókat fotózni, hanem egy bizonyos kanyarban, ahol a sebesség körülbelül 100-150 km/h.A kanyartól a tribün körülbelül 20-30 méterre helyezkedik el. A keret amit az objektívre szánni tudnék, 250.000 Ft.

Most 600D-m van, de a7s lesz pár hónap múlva. Canon EF mountos kéne.
De már kb eldöntöttem fix 35mm-es jobban tetszik beltérre hasznosabb.

Csak legyen elég fény