- Kiszáll az optikai meghajtók piacáról a Pioneer
- Milyen egeret válasszak?
- Minden USB-C kábel egyforma? Hát NEM. És ez a baj. – Tech Percek #7
- ZIDOO médialejátszók
- Milyen TV-t vegyek?
- iPad topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen házat vegyek?
-
PROHARDVER!
Az objektívekre két nagyon fontos adat jellemző, melyek alapján rendszerint azonnal be lehet őket sorolni. Ezek az objektív fényerejét és gyújtótávolságát jelző számok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
tvamos
nagyúr
-
tvamos
nagyúr
válasz
tvamos #26492 üzenetére
Amugy, ezeken a Sony objektiveken van olyan mod, mint a Nikkoron az M/A mod, hogy megy az AF, de en kezzel bele tudok utana nyulni meg?
(#26494) Neck válasza tvamos (#26492) üzenetére
Koszi! En ezt nem latom ott, csak, hogy Sony E, meg FE mount, de en mar teljesen osszezavarodtam, hogy mi micsoda. Szoval, az olcsobb, amire azt irjak, hogy E-mount, az APS-C. -
tvamos
nagyúr
Sziasztok!
Azzal szemezek, hogy veszek egy A7-et, (elobb, vagy utobb,) de nem tudom, hogy relative alacsony koltsegvetesbol milyen objektiv legyen. Nikon D7000-ren a csaladi fotok 90-95%-a AF-S DX NIKKOR 35mm f/1.8G-vel keszult, ez nekem minden szempontbol megfelelt, persze egy kicsit vekonyabb dof-et elfogadtam volna, es tetszett a bokeh is. Neha jo lett volna egy kicsit nagyobb latoszog, de nem fontos annyira. Ha jol gondolom, akkor ez olyan 40-55mm full frame-en. Tudtok javasolni egy jo lencset, ami mukodne nekem? Minel olcsobbat szeretnek. Azt szeretem, ha tu eles kozepen. Jo lenne macro, de ahogy latom, arra nem fogja futni, meg a Sony 50mm-es macroja csak 2.8-as, az meg nem jatszik. (Megoldom mashogy, manuallal, dioptrias elotet lencsevel, kozgyuruvel.) A fekete elony... Amiket neztem, de nem nagyon ertem a kulonbseget kozottuk:
SONY SEL 50/1.8 OSS
SONY SEL 50/1.8 FE
Persze, ha lenne zseton ezt vennem.
Ha van valami jo otletetek, az jol jonne, mert elso sorban az obik miatt vacillalok a gep megvetelen. -
törölt tag
válasz
gergo5991 #26490 üzenetére
Én éppen tegnapelőtt vettem 17-70-et (Sony A6000-re), fotózni még nemigen volt időm, de a tesztképei egészen meggyőzőek: http://lensbuyersguide.com/hu/lens/show/Sigma/17-70mm_f2.8-4_DC_OS_HSM_MACRO_C
Makroban 1:2,8 leképzést tud, ami már egész jó...
-
gergo5991
őstag
válasz
Norbek #26489 üzenetére
utca-táj-természet fotózás, tejút fotó, - sigma 17-50 f2.8 - átlag zoom tartomány, jó képminőség, fényerő miatt f2.8 akár még long expos esti képekhez is jobb, mint pld egy nikon 18-105ös ami f3.5 ről indul.
kicsi makrózás,- legolcsóbb alternatíva egy fordított gyúrús kitobival pld nikon 18-55 vagy nemtudom a sigam 17-50 is megfelelne-e rá, ha bővebben érdekel - reverse macro néven kereshetsz rá googlén, bár igazi kihívás a dolog sok türelmet és kitartás igényel.
néha portré - bár nem tudom a sigma 17-50es vége 50mm en mennyire karcol, de a 2.8 miatt még talán egész szép háttérmosása is lehetne a képnek
ritkán madár fotózás (nem röptében). - ide viszont egy nikon 18-105 vagy 18-140 (drágábbik kit lens, bár nem éri meg szerintem a dupla árat) lenne jó mert ugyebár a madarak nem nagyon engedik közel magukhoz az embereket, kivéve valami városi galambok130-140k keretből esetleg még kijönne egy nikon 18-105 és egy 40mm es makro nikkor. bár lehet használtan mert ahogy nézem eléggé megdrágultak a dolgok
a sigma 17-50 ről itt nézhetsz teljes méretü képeket: teljesméretü képek.
én is eléggé vacilálok mert obi vásárlás előtt állok én is szemeztem a sigma 17-70el de valahogy a netes kommentek elbátortalanítottak a minőségét illetően,
-
Norbek
csendes tag
válasz
Snoop-y #26488 üzenetére
Igen, elnézést lemaradt a keret. max 130.000 Ft környéke. Gondoltam rá még, hogy vennék egy Nikkor AF-S 35 mm 1.8g vagy 50 mm 1.8 g-t kezdésnek (ez megint vakarózós melyik lenne jobb
) és majd mellé még valamit talán. Nyilván ennyi feltételnek megfelelni nem egyszerü/olcsó dolog. Nem ragaszkodom minden áron az 1 objektives megoldáshoz csak mivel hobbi fotós vagyok gondoltam igy kifizetődőbb lenne kezdésnek a dolog, mintha vennék 2-3 fajtát, addig meg még alakulnának az igények.
-
Snoop-y
veterán
válasz
pethob #26486 üzenetére
Keretet nem tudjuk de szerintem nem akar o ultrawide fenyeros lencset venni (lazan a teljes gep ara lenne meg 3rd party gyartotol is nikonbol meg 2x vagy 3x annyi)
Ha tudnank vmi kb osszeget lehetne otletelni. Mondjuk azt en sosem ertettem miert akar valaki 1 objektivet raheggeszteni a gepre. Celhoz kell a megfelelo szoval itt sem lehet meguszni egy joker lencsevel.
-
törölt tag
válasz
Norbek #26485 üzenetére
Szinte mindenre korlátozottan bár, de alkalmas a Sigma 17-70. A rövid, f2.8-as végével már lehet csillagozni, a hosszú végével (szerény háttérmosás mellett) portrézni, az átfogása elég jó a természetfotózáshoz (de nem tele, így a maradas képekhez nagyon kevés lesz) és még a makro képességei is egészen jók. Semmiben nem lesz csúcs, de elég sokoldalú felhasználási lehetőségeket kínál.
-
pethob
aktív tag
válasz
Norbek #26485 üzenetére
Szerintem eljutottál ahhoz a ponthoz, ahol el kell fogadni, hogy egy objektív nem lesz jó mindenre. Elmondásod alapján 12-14mm körüli, jó fényerejű fixet vennék, akár manuálisat tájképre, tejúthoz. Ha jó a közelpontja akár "kvázi" makróhoz. Mellette megtartanám a jelenlegi kit obit. Később néznék egy portré obit, esetleg egy 100 macro-t...
A Nikon objektíveket nem ismerem pontosan, majd javasol valamit, aki Nikont használ.
-
Norbek
csendes tag
Üdv! Hónapok óta variálok, hogy milyen objektivet vegyek a 18-55 kit obi helyett. Nagy általánosságban szeretem, ha egy objektiv sokoldalú. Általában amire használnám (fontossági sorrendben): utca-táj-természet fotózás, tejút fotó, kicsi makrózás, néha portré, ritkán madár fotózás (nem röptében). Amire éppen gondoltam az egy Sigma 17-70mm f/2.8-4 DC Macro OS HSM Contemporary. Úgy érzem ezt teljes mértékben kihasználnám. De ha ragaszkodnék a Nikonhoz akkor 18-105mm lenne, itt viszont kiesik a makró, de kapok +45mm-t és olcsóbb. Sok képet és tesztet megnéztem már, de nem tudom eldönteni megérné-e a felárat a Sigma mert nem látok nagy különbséget képminőségben. A gépem egy Nikon D3300. Ti mit javasolnátok? (más objekiv is jöhet) Köszönöm!
-
Snoop-y
veterán
válasz
lenkei83 #26480 üzenetére
A kerdes mindig az hogy kihasznalod e az 1.4-et? Ha nem akkor nem eri meg. Ha kihasznalod akkor megeri mivel a masiknak vege van 1.8-nal. Amugy az egyik legjobban sikerult budget lencseje a Nikonnak az 1.8 50mm. Tueles, olcso, konnyu kb mindenkinek van (nem veletlenul).
Ha most venned az 1.4-et arra van cashback akcio a Nikonnal amugy.
-
lenkei83
tag
Sziasztok!
Döntési helyzet előtt állok és nem igazán tudok dönteni, segítséget szeretnék kérni.
Pár hét múlva utazunk melegebb égtájra és szeretnék vinni (venni) valami normális obit nem kimondottan az utazás miatt, de valamire fogni kell.
Ami tuti, hogy FX lesz. (Jelenleg D5200-am van, de hamarosan váltani szeretnék FX-re).
Két megoldásban gondolkodtam, az egyik egy 85mm-es, a másik 50mm.50mm-ből AF-S NIKKOR 50MM F/1.4G vagy AF-S NIKKOR 50 MM F/1.8G (nem tudom ér e annyival többet az 1.4 mint amennyivel többe kerül)
85mm-nél csak AF-S NIKKOR 85 MM F/1.8G-ben gondolkodok, az 1.4 nekem már tuti nem éri meg az árát.
Kinek mi a tanácsa, véleménye.
Köszi
P. -
-
torzo
őstag
válasz
JohnyBlue #26469 üzenetére
Igen-igen, teljesen jogos, amit írsz. Akkor, ha az összes többi optikád is 82 mm-es. Viszont korábban a pro optikák mind 77-esek voltak, én is ahhoz szereztem be polárt, miegyebet. Többek között ezért nem veszek Tamit, mert az most újabb szűrőpark beszerzését is jelentené. És ha már polár és ND sorozatot nézek, akkor már bizony nem elhanyagolható összegre rúg a számla.
Igazán maradhattak volna ők is 77 mm-en!#zoomon: Nyilván semmi érdek nem fűz ahhoz, hogy a 24-105-re beszéljelek rá. Ahogy írtam, Nikonosként megvolt a teljes pro sorom (14-24; 24-70; 70-200, mind 2.8-as). Most a 24 105-tel jobban elvagyok. Kellően éles optika, szépen mos, jól összerakott darab. Univerzális. A C70-200/2.8 ISII-őt el is adtam, mert szinte sosem használtam, ahhoz meg elég drága a kis aranyos, hogy csak porosodjon. És a 2.8, bár csodálatos, de mégsem nélkülözhetetlen.
És amit Studi ír, az is nagyon megfontolandó!!!!
Persze a N14-24-ért borzasztóan fáj a szívem! -
Studi
veterán
válasz
JohnyBlue #26471 üzenetére
Canon százperkettő szerintem igen jó obi, nyitva is vállalható, én nagyon szerettem az 50-essel párban. Persze alig drágább a 70-200/4, de mégiscsak 4vs2, és hát méretben is egész másról beszélünk.
Más szempontból persze 24-105 + 70-200 nagyon kellemes tartományt fed le, végig 4-es fényerővel. Jó kérdés, kinek mi a kényelmesebb. -
JohnyBlue
addikt
1. Ropi tamijának a shiftjét a szerviz megtudta oldani. ( szóval elvileg ha garosat vesz az ember és ha shiftel akkor tudja garban javíttatni )
2. na de mos komolyan ez a fő probléma? vesz az ember egy 300 ezres üveget oszt ezen dől el a vásárlás?
de kb ilyen különbségekről beszélünk:
Protector Pro 1D 77mm 10 790
Protector Pro 1D 82mm 12 920
Pol-Circular Pro1 Digital 77mm 27 850
Pol-Circular Pro1 Digital 82mm 30 490
Pro ND 1000 77mm 29 040
Pro ND 1000 82mm 32 840
Fusion Antistatic Pol-Circ 77mm 32 280
Fusion Antistatic Pol-Circ 82mm 35 570
Fusion Antistatic Protector 77mm 15 350
Fusion Antistatic Protector 82mm 18 170
Fusion Antistatic UV 77mm 19 360
Fusion Antistatic UV 82mm 22 1803. az árral nem tudok vitatkozni
bár az új áruk közel azonos.
-
torzo
őstag
válasz
JohnyBlue #26464 üzenetére
Jót ötlet, bizony jó!
Három negativumát azonban ne hallgassuk el!
1.Focus shift
2. 82 mm-es szűrőméret
3. drágábbVolt korábban 24-70/2.8-as optikám (Nikkor). Nagyon szerettem. De a 24-105 zoomtartománya számomra optimálisabb, alig veszem le a gépről, ritkán van szükségem másra a "szokványos" helyzetekben.
De az is igaz, a fényerő néha mindennél fontosabb!
-
xors
senior tag
Mostmár jó ideje nálam a Tamron AF 28-75mm f/2.8 XR Di LD
Vélemény:
Mint kezdő alapzoom FullFrame Nikonra (D700)
+ gyönyörűszép bokeh
+ könnyű, kicsi, jó a 2.8 a teljes tartományban
+ MF gyűrű még egyik objektívemen sem ment ilyen pontosan, könnyen és jól nagyon nagy plusz pont
- AF kicsit vegyes érzelmek, ha van fény szabadtéren akkor nincs vele gond, gyors és pontos. HA nincs fény, vagy csak hangulatmegvilágítás, akkor szeret zümmögni előre-hátra, gondolkodni, kell neki 1-2mp mire fókuszt talál. Ha megtalálta akkor pontos, nincs gond vele.
+/- rajzolat. LÁGY, nem vészesen de lightroomban kell rá a sharpen ha tűéles képet akarok, ellenben portézni, emberekhez tökéletes, utómunkával javítható, nem trágya a képminőség. széleknél jobban lágyul, ami sokszor még jó is.
- Zoomgyűrű. háhogy lehet hogy a fókuszgyűrűvel szemben valami ilyen xar legyen... nehéz, szorul, néha azthittem ki van tolva, azt csak 50-ben szorult éppen (hideget nem szereti) persze használható, de vannak kompromisszumai
összegzés: kezdőként használható, már 100k alatt is be lehet szerezni, ellenben mondjuk a Nikon 24-70 -el vagy akár a Tamron 24-70 -el. Amint összegyűlik a pénz, csere a nikon 24-70 -re
-
torzo
őstag
-
zoomon
tag
válasz
Snoop-y #26455 üzenetére
Tudom, de 24-105-ből csak f4-es van, a 70-200-ból van f2.8-as de is-el már nagyon komoly összeg. A fix 50-es fényerős, de a jó (jobb) rajzolathoz kicsit le kell rekeszelni.
Mondjuk egy ismerősöm tapasztalata szerint a 70-200 (IS, f4) csak 90 és 110 között érzi igazán jól magát ott adja a legélesebb képet. A 24-105 remélem végig elfogadható képet ad.Köszönöm válaszod!
-
zoomon
tag
Sziasztok!
Újévi canonos dilemmám, portré és egész alakos fotózáshoz melyik a jobb választás a fix 50mm-es mellé? Aps-c vázon egyelőre.
24-105 L
70-200 f4 L
Utóbbi obi IS nélküli változatában, csak az IS a különbség gondolom.
-
jozsef m.
tag
válasz
duni84 #26449 üzenetére
Üdv. lehet nem volt teljesen pontos. Tehát az lenne a lényeg, hogy az adott objektiv mélységélességi tatrományát kiterjessze, pl sporteseményen ne csak egy játékos legyen éles , hanem egy kisebb csoport.
Ütközés. Hát ilyen szemmel eddig nem néztem, ( illetve eddig semmilyennel) de most lecsavargattam a hátsó kupakokat, pár obiról, és valóban belóg a bajonettból pár mm. a váz felé , viszont a konverteren ugy tünik van erre hely :
[link]SONY A lenne a kérdés, korábban ezt sem irtam...
-
_seth_
veterán
válasz
duni84 #26449 üzenetére
Kenko/Tamron/Soligor 1,4x telekonverter szerintem felmegy a 85 1.2-re is, a canon változatok viszont valóban rakhatók rá.
Persze le kell mérni, a kenkon is ott van a lencse egész közel a bajonett érintkezőinek szintjéhez, de a canonnak még be is lóg a lencse az obi végébe.
-
duni84
aktív tag
válasz
jozsef m. #26447 üzenetére
A fényérték változással ,az adott gyútávra az élességi tartomány is arányosan megnől? ---> a kérdést nem kifejezetten értem, de megpróbálok válaszolni: természetesen megnő. pont ugyanúgy, mint ahogy megnő, amikor szűkíted a rekeszt pl 2.8-ról 4-re.
a felhozott példádhoz viszont hozzátenném, hogy azért hívják a telekonvertereket telekonverternek, mert tele obikra (70mm feletti) obikra lehet rátenni őket különösebb roncsolás nélkül (természetesen ott sem mindegyikre. pl nincs olyan telekonverter, amit egy 85mm 1.2-re fel tudnál tenni). szóval fel tudod tenni a 24-70-re is, de csak 70mm-es végállásban, habár akkor már inkább a 70-200-ra fogod tenni, ugye?
-
jozsef m.
tag
Sziasztok!
Konverterrel kapcsolatosan kérdeznék.
Azt tudom, hogy pl. az 1,4x - a nagyítással arányosan- a fényerőt lecsökkenti.
A 24-70 F 2.8-ból lesz ,cirka 34 -100 F4 , ami még egész jól használható.
De itt jön a lényeg!?
A fényérték változással ,az adott gyútávra az élességi tartomány is arányosan megnől?(Videózás miatt kérdezem, mivel így nem kellene annyira hajszálpontosnak lennie a fókuszpontnak. )
-
azerazer
csendes tag
Sziasztok!
D7100-hoz melyiket ajánlanátok az alábbiak közül:
Sigma 28-70mm F2.8 EX D
Tamron SP AF 17-50mm
Sigma 17-70mm f/2.8-4.5 DC
Sigma 18-50/2.8 EX
Tokina AT-X Pro 16-50mm f/2.8 DX -
válasz
bandhajon@ #26443 üzenetére
-
válasz
bandhajon@ #26443 üzenetére
Ha van lehetőséged próbáld ki. Nagy élességet ne várj egy régi sigmától, főleg nyitva.
Az élességállítás is nagy valószínűséggel mellé fog menni. Cserébe nagy tele állás van.
Ha van rá idő és állványról fotózol élőképpel be lehet lőni egész jól.
Keress teszteket, próbáld ki mielőtt megveszed! -
válasz
bandhajon@ #26441 üzenetére
Szia!
A Sigmáknál HSM a fókusz meghajtást jelöli. HSM = ultrahang motoros élességállítás. -
bandhajon@
aktív tag
Sziasztok mi a külömbség a sigma 150-500 apo dg os és a apo dg os hsm közt? Nagyon fontos lenne. Köszi.
-
Throme
veterán
Hogy topic ON is legyek már itt...
Van valamilyen hír egy esetleges sigma 17-50 f2.8 obi frissítésről?
Úgy értem lesz-e belőle "Contemporary" verzió?
Vázban van AF tuning, de egy dokkolóval - probléma esetén - jobban be lehetne állítani.
Valamint egy picit erősebb OS-t is kapna... -
thomasrc
tag
Sziasztok,
Tamron 18-200 szerintetek visszalépés lenne a Nikon 18-105 után? Szükségem lenne a nagyobb átfogásra, de ha a Tamron rosszabb képminőségben, akkor nincs értelme a dolognak.
-
-
pethob
aktív tag
válasz
Throme #26421 üzenetére
Tömegben másfélszerese a 80D az X-T2-nek, szélesség×magasság kb 10%-al több, a váz mélysége 2× nagyobb a 80D esetében, mint az X-T2. Szóval nincsenek annyira közel...
Fuji X-t10 vs Canon 1200D nagyjából ugyanaz a különbség.
Az optikák is szignifikánsan kisebbek Fuji-ra, mint APS-C Canonra vagy Nikonra. Persze nem lehet bármeddig miniatürizálni, de itt 5-10-15%-ért is sokat izzadnak a tervezők, és kézbe véve 10%-k is nagyon érezhető...
-
válasz
tvamos #26413 üzenetére
Szia!
Részben egyetértek veled, a csattogás "királyság" is meg nem is. A telefonok, kompaktok, milc gépek nagy hányadában van lehetőség a zárhang imitálására. Sok embernek ez kell, mert jobbnak érzik magukat tőle.
Vannak olyan esetek amikor nem hasznos, mert észrevesznek és másként viselkednek stb.Méret: előnye, hogy egy jó fogású váz, növeli a stabilitást, utat engednek a tömegben stb. Hátránya nagyobb táska kell, nem biztos hogy mindenhova magaddal viszed.
Súly: mint a méretnél itt is érvényesek a fent leírtak. Azért egy rendezvényt kézből végigfotózni a 7D 70-200 párossal jó kis edzés szokott lenni.
Hang: a hozzászólás elején már nagyjából mindent leírtam. Szerencsére már a dslr gépeken is meg lehet oldani az előképes fotózást, így szükséghelyzetben nincs hang.Viszont ha a csattogás, nagy méret és súly növeli valaki önbizalmát az nem hiszem hogy nyerő. Pláne ha a képek elemzése közben jön elő sok hiba (ha vannak). Ha nem látja meg akkor ott már mindegy is.
-
total90
veterán
válasz
bandhajon@ #26422 üzenetére
Hi,
Én használtam egy ideig D7000-en.
Egész okes a cucc. -
bandhajon@
aktív tag
Sziasztok valakinek van tapasztalata nikon 80-400 mm obirol?
Ezt nèztem ki magamnak. -
Throme
veterán
válasz
#31733248 #26419 üzenetére
Tükörakna miatt vaskosabb a tükrös, ez igaz. De már egy pana gx8, vagy 80, vagy miamano, vagy az evf-es fuji-k is kb ott vannak a kisméretű dslr környékén. Soványabbak ugyan az említett tükörakna hiány miatt, súlyukat tekintve is közelítenek.
Most az aps-c vonalat nézzük. Egy kisebb szenzoros még mindig kisebb tud maradni.
Mondjuk tükrösön nem nagyon van palacsinta obi.szvsz
-
barrasz
aktív tag
Azért nem szerettem volna ismételt vitát indítani a dslr kontra milc témában csak egy egyszerű kérdés volt objektív ügyben.
Szerintem nincs önbizalomhiányom azért mert tükrös gépet használok ,régebben pont milc gépről váltottam na nem az önbizalom hiány miatt.Csak egyszerűen szeretek fotózni és ezzel nem azt mondom,hogy tudok is de igyekszem.
De szeretnék a dslr mellé majd egy milcet is de most nem erre kell a pénz. -
törölt tag
válasz
Snoop-y #26416 üzenetére
Azért ha egymás mellé teszel egy kitobis Sony A6000-et és egy Nikon D5300-at, elég komoly a méretbeli különbség...
-
tvamos
nagyúr
válasz
Snoop-y #26416 üzenetére
Amugy egy komoly milc lassan ugyanakkora mint egy dslr Ennek mondjuk nem orulok, en kifejezetten remenykedtem benne, hogy az A7-III kisebbb lesz, mint a II.
(#26415) Throme válasza tvamos (#26413) üzenetére
Nem gondolom, hogy ez igy van. Marmint en nem vagyok frusztralt, pedig van mind a ketto.En ugy gondolom, hogy ha valaki csattogast akar, vagy nagyot, az ugyan olyan erv, mint az, ha valaki kepminoseget akar, es nem erdekli, milyen gyors, vagy van-e egyaltalan AF.
-
Snoop-y
veterán
válasz
tvamos #26413 üzenetére
Mivel csattogos lepkere anno nem tellett most kompenzalunk. Mi a problema ezzel?
Amugy egy komoly milc lassan ugyanakkora mint egy dslr szoval ezt az ez kicsi ervet ki is kukazhatjatok lassan. Szomoru vilag lesz ha elkapnak a vietkongok nem tudjatok elrejteni a gepet...
-
Throme
veterán
válasz
tvamos #26413 üzenetére
Ez ilyen milces frusztráltság, hogy akinek tükröse van az csak menőzni akar?
Nekem nincs bajom a hangjával, de olyan helyre, ahol hátrány lehet a csattogás, oda minek ajánlana az ember egy tükröst?
Amúgy a kérdezőnek tükrös gépe van, szóval önbizalomhiányos szegény, ezek szerint
hcl : ezen próbáltak segíteni a csendes mód beépítésével, de hát ez nem az igazi. Ráadásul egyes funkciók - pl sorozat - nem is működnek ilyenkor. Én már próbáltam templomban és valamivel tényleg halkabb így.
-
-
gergo5991
őstag
van/használ valaki itt tilt-shift obit? mióta láttam róla 1-2 videót azóta vágyam egy ilyen, egyszerüen fantasztikus mennyire ki lehet ezzel küszöbölni a perspektíva torzítást, épületfotózásra/beltérfotózásra,tájfotózásra maga a kánaán
-
gabor576
csendes tag
Bocsi, hogy itt kérdezem, de nem találtam egy alkalmasabb topikot sem. Aliexpressről rendelt fotós háttérrel kapcsolatban van valakinek tapasztalata? Érdemes kísérletezni vele? Töredéke az itthoni áraknak.
-
barrasz
aktív tag
válasz
Throme #26407 üzenetére
Köszönöm a válaszod és részben igazad van néha nagyon tud vissza taszító lenni a dolog de azért van ami nem olyan szörnyű.
A gép méretivel teljesen egyetértek de jelenleg most nincs keret milc gépre,amit jelenleg tudnék venni azon nincs kereső ami nekem fontos.De természetesen tervbe van véve egy m43-as rendszer.
Régebben volt de dslr-re váltás miatt adtam el. -
Throme
veterán
válasz
barrasz #26406 üzenetére
Általában nem tükröst szoktak ajánlani erre az irányzatra. Nagyok ahhoz, hogy kerüld a feltűnést.
Élőkép módban nem túl gyorsak, ahol lehetne döntött lcd-n komponálni, hogy ne kelljen szemhez emelni.
Ezt úgy írom, hogy nem próbáltam a szoció fotózást (semmilyen szépséget nem látok benne, inkább visszataszító), de tuti valami kis géppel indulnék neki, ha muszáj lenne. -
barrasz
aktív tag
válasz
gergo5991 #26405 üzenetére
Mondjuk nem éppen a makróra gondoltam hanem mostanában elkezdett érdekelni a street fotó és a szoció fotózás is. Természetesen a makró is érdekel de oda majd makró obit szeretnék. Most akkor inkább veszek egy állványt meg egy olyan táskát keresek amin nem látszik messziről,hogy mi lehet benne.
De köszönöm a válaszod és megnézem a videót is az ötlet jó mert így olcsón tudom kipróbálni. -
gergo5991
őstag
válasz
barrasz #26404 üzenetére
elég jó obik ezek, amelyikre rákérdeztél szerintem épp hogy visszalépés lett volna. Sajnos ha az ember új stílust szeretne kipróbálni, ahhoz új obi is kell. Gondolom most a makróval akarsz játszadozni ha makró obik után nézegetsz. Talán makró közgyűrüvel a 50mm 1.8as is türhető lenne, vagy beszerzel egy reverse ringet és fordítva ráteszed az obit a gépre úgy elég jó a makróképessége.
Itt egy videó róla, yt-on az első találatot linkeltem be mert nem igen van kedvem keresgélni, igaz elég kicsi részletet fed le így élesben, de ha állványrol fotózol és nem mozgó tárgyat akkor focus stackeléssel elég szépen meg lehet oldani a dolgot, arról itt találsz egy elég egyszerü PS tutorialt. -
gergo5991
őstag
válasz
barrasz #26402 üzenetére
netes vélemények alapján / képek alapján én nem venném meg. Azt irták 2002es, függ is hogy milyen géped van hogy ki-e tudja szolgálni a szenzort pld ha egy 24mp-es nikonod van, ebayen 20-40 dollár ilyen szembejövéseken általában én nem szoktam elgondolkodni, mert a minőségnek ára van.
-
barrasz
aktív tag
Sziasztok van valakinek tapasztalata Sigma 28-80 II AF Macro Aspherical objektívvel kapcsolatban?
Érdemes beszerezni most szembe jött velem és elég jó áron ezért gondolkoztam el rajta.
Előre is köszönöm a válaszokat. -
jozsef m.
tag
Én is hónapokig kerestem itt is meg az indexen is SONY A-ra, egyről lekéstem, és egy Sony 4.5 11-18-at vettem meg.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kiszáll az optikai meghajtók piacáról a Pioneer
- Milyen egeret válasszak?
- Trollok komolyan
- Minden USB-C kábel egyforma? Hát NEM. És ez a baj. – Tech Percek #7
- ZIDOO médialejátszók
- Milyen TV-t vegyek?
- iPhone topik
- Kerti grill és bográcsozó házilag (BBQ, tervek, ötletek, receptek)
- iPad topik
- Autós topik
- További aktív témák...
- GOPRO Hero 12 BLACK - 5.3k akciókamera - VADONATÚJ (1.)
- Fujifilm GFX50S II Garis + GF 50mm F3.5 R LM WR + 3db akkumláltor + Urth Core nyakpánt
- ÚJ bontatlan Insta360 X3 kamera - AKCIÓ!
- GOPRO Hero 11 BLACK Creator Edition akciókamera csomag +tartozékok
- Canon EF-EOS R adapter Drop-In Variable ND szűrővel -Újszerű-
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
- Samsung Galaxy A23 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, E7440, E7450 / SZÁMLA + GARANCIA
- Lenovo Thinkpad x1 carbon 5i 7-7600u // Carbon 6 i7-8650 // carbon 7 i7-8365u touch
- Bomba ár! Dell Vostro 15 3558 - i5-5GEN I 4GB I 500GB I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest