Hirdetés
- CPU léghűtés kibeszélő
- Apple asztali gépek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen alaplapot vegyek?
- Figyelmeztethet a GeForce-ok esetleges leégésére az ASUS GPU Tweak
- Ettől szaggatnak a játékok! - Tech Percek #1
- Mini-ITX
- Milyen RAM-ot vegyek?
- A Nintendo szerint a Switch-et kell venni, ha nem tetszik a Switch 2 ára
-
PROHARDVER!
Az objektívekre két nagyon fontos adat jellemző, melyek alapján rendszerint azonnal be lehet őket sorolni. Ezek az objektív fényerejét és gyújtótávolságát jelző számok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
FerNandor
őstag
Sziasztok,
Egy Sigma 105mm dg macro os hsm obit hogyan kell a lehető legjobban belőni AF fine tuninggal? Milyen rekeszen stb? Nikon d7200 -
FerNandor
őstag
Korábban kérdeztem a macro objektíveket. D7200-hoz sikerült végül szereznem egy sigma 105mm os hsm obit. Elég jó
nem rég született kisfiamat elég jól tudom vele fotózni, persze beltérben kell hozzá a vaku, de nagyon tetszik
-
FerNandor
őstag
Köszönöm szépen mindkettőtöknek. Ez a Sigma 17-50 szimpi. Ha jól rémlik, abban az ajánlásban is benne volt, amit említettem. Utánanézek majd. 2.8-on is éles már vagy ott még nem annyira fickós?
-
FerNandor
őstag
Hali,
volt egy poszt vagy ebben a topikban, vagy a Nikon DSLR-ben, amiben valaki objektíveket ajánlott, de nem találtam.
Arra gondoltam, hogy a D7200-hoz jelenleg használt Nikon 35mm és 50mm 1.8 AF-D-t lecserélném egy 17-50/17-70 szerűségre vagy hasonlóra.
Ezt a kettőt nem nagyon használtam teljesen nyitva, a 35mm úgy kifejezetten gyenge amúgy.
Olyan objektívet keresnék, ami használtan nincs árban elszállva, akár a 2db eladása fedezi az összeget, de nem baj, ha jobb a képminősége az említetteknél és gyorsabb a fókusza.
Melyikek az ajánlott obik és azok, amik a D7200-hoz ajánlottak? -
FerNandor
őstag
Értem, köszönöm szépen mindkettőtöknek
Azon gondolkodom közben, hogy vajon mennyire lenne zavaró általános használatban, hogy ennyire kinyúlik az obi, mert úgy látom, hogy pl a linkelt változat újabb verziója fix és a házon belül történik a mozgás.
-
FerNandor
őstag
válasz
tvamos #30676 üzenetére
& #30675 vihartigris
Köszönöm.
Amúgy ezt hogyan kell elképzelni, mennyire tölti ki mondjuk az emberi írisz az érzékelőt? Mennyire lehet ráközelíteni és teljes képet csinálni? Próbáltam vágatlan mintaképeket keresni (ákármilyen objektívvel), de nem találtam.szerk.: most valahogy máshogy futottam neki és ezt találtam:
[link] Itt egy 12megapixeles D700 képe van megvágva, ha jól látom 4,4megapixelre. AMi amúgy full frame, de nem tudom, hogy pl APS-C, mi változna, mert a 90mm-ből elvileg akkor 135mm körüli gyújtótáv lesz. -
FerNandor
őstag
Sziasztok!
Egy ilyen obi vajon alkalmas lehet többek között emberi szem és írisz fotózásra is komolyabb vágások nélkül? (Nikon D7200 a váz) -
FerNandor
őstag
Sziasztok.
Van egy Nikon AF 50mm-es obim és szeretném szétszedni, megtisztítani, mert kicsit poros belül. [link] Olyan, mint a linkelt videóban. 1:41-nél látszik valami eszköz, amivel ki tudja csavarni a rögzítő műanyagot.
Ha nekem ilyen nincs, tudom ezt valamivel helyettesíteni? -
FerNandor
őstag
válasz
Throme #25520 üzenetére
Itt a Ph-n láttam 79-ért. Annyiért jó döntés lehet? Azt hiszem újnak van írva, de gari nélkül.
Köszönöm a tippet a sigma 18-200-ra. Neten 50 alatt látom újonnan 1 vagy két év garival, amit ki lehet bővíteni 5 évre, ha jól láttam és így is mondtátok.
Ezek közül, plusz a Nikon 18-200-as objektíve, mi lenne a legjobb választás? Sigmáról olyan véleményt olvastam, hogy lassú az autófókusz és nehezen is fókuszál.
Igaziból olyat szeretnék venni, amikkel (nagyon) jó minőségű képeket lehet csinálni, de csak családi felhasználásra, semmi extra, csak szeretek hosszú távra venni dolgokat, így a jobb minőségért nem sajnálok kiadni mondjuk plusz 10-20 ezret. -
FerNandor
őstag
Ahogy nézegetem az objektíveket, arra jutok, hogy valami 18-140 vagy 18-200 közötti kéne, hogy a nagy látószög is megmaradjon. Mert főként kiránduláshoz lenne használva és ne kelljen objektíveket cserélni.
Ilyenből mit ajánlotok, ami jó?
Találtam egy Nikon 18-140-est és egy 18-200-at, az előző modellt, VR1-es. Előbbi 70 körül, ha jól rémlik, utóbbi 100 körül.Még mindig Nikon D60-ra és olyan kell, amiben van fókuszmotor.
Esetleg más ajánlható ezen kívül? Nem muszáj pont ilyen adatokkal rendelkeznie csak körülbelül.
-
FerNandor
őstag
Sziasztok,
szeretnék venni a Nikon D60-asomra egy objektívet, mert nem szolgál ki a 18-55-ös Kit objektíve. Igaziból kiránduláshoz és utazáshoz kell. Tudjak vele tájképeket is csinálni, de zoom is legyen. Átfutottam az összefoglalót. Az alapján, amit most találtam nem éppen alkalmas a nagylátószögű tájhoz: [link]
Ezzel pl milyen tájképeket lehet csinálni egy nagylátószögűhöz képest? Van valami oldal, ahol összehasonlítanak két kb ilyen paraméterrel rendelkező objektívet?
Használtan venném, és fontos, hogy legyen beépített fókusz motorja, mert a Nikon D60-nak nincs, úgy tudom. PH-n van is egy ilyen Tamron.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- CPU léghűtés kibeszélő
- Apple asztali gépek
- Az idei hajlíthatóra tartogatta a muníciót a Samsung?
- OpenWRT topic
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Suzuki topik
- Építő/felújító topik
- Garmin Forerunner 165 - alapozó edzés
- További aktív témák...
- IKEA Livboj vezetéknélküli mobiltöltő eladó
- Már 30 000 Ft-tól BONTATLAN. Részletfizetés .Gamer szék noblechairs ICON Valódi Bőr Fekete
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
- LG 45GR95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest