Hirdetés
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
- Komolyan ráállt a csúcs-GeForce-ok átalakítására Kína
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Az objektívekre két nagyon fontos adat jellemző, melyek alapján rendszerint azonnal be lehet őket sorolni. Ezek az objektív fényerejét és gyújtótávolságát jelző számok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
DFB
tag
Sziasztok
Van valami tapasztalatotok Nikkor 55-300 obival?
Még esetleg szóba jöhet a 18-140 vagy a 18-105.
És egy darabig még meg lesz a mostani váz, ami már elég régi de nem sok expo van benne.
Viszont ha gépet cserélek akkor kitben olcsóbb venni, ott meg a 18-x et lehet választani és még esetleg pluszban az 55-300-at.
Köszi -
itouchfan
senior tag
Sziasztok!
M42 menetes objektíveket keresek analóg FF vázra (Canon EOS650) streetfotózásra, és makrózásra. Mit javasoltok, ezekhez a területekhez mik a legjobb alternatívák? Street-hez egy 20-35 mm közötti gyújtótávolságú jó lenne? Elérhető áron (20-25k-ig bezárólag) mit javasoltok? -
marcitp
őstag
válasz
TV Béla #26877 üzenetére
Kezdésnek inkább rövidebbet, mint 90-105mm, ha DX-ed van. Hamarabb lesz siker pl 60/2,8D micro nikkorral, 1:1 az is, ebay-en még nagyjábòl az árba is beleférsz. Az egyik legélesebb makròobi, az említett témákhoz sztem
tökéletes, ha meg bokeh-ra gyúrsz, akkor hosszabbat, jöhetnek a 100mm meg hosszabbak. De kezdésnek nagyon jò lehet az a 60-as, könnyen kitarthatò. A légyfotò meg azért nem olyan bonyi, mint írták. -
ssgt1981
senior tag
Általános objektívnek melyiket ajánlanátok Nikon 35mm vagy 50mm?
-
marcitp
őstag
Urak! Valakinek esetleg van tapasztalat a Tokina 50-135/2,8-al?
ATX-pro 535 dx if sd.
Válaszokat elôre is köszönöm! -
zool1
őstag
válasz
buci30 #26984 üzenetére
Képminőségben nagy előrelépés lesz a Canon 18-135höz képest. Egy kicsivel talán jobb a Canon 17-55 f 2.8. Nekem Sigmám volt, én meg voltam vele elégedve dx vázon. Még nézd meg a Tamron 17-50 non vc, igaz nincsen benne képstabi, de piszok jól rajzol a széleken is. A képstabis verziót, ugyan "nem ajánlott" kategória, de azért az sem rossz.(képminőség). A Sigma masszívabb, mint a Tamron, nagyon egyben van. De itt is, mint minden obi vásárlásnál, ajánlott letesztelni, hogy nem e fókuszhibás, és teszi e rendesen a dolgát, stb. Szép fényeket hozzá, bármelyiket is választod!
-
törölt tag
válasz
buci30 #26984 üzenetére
Igen, jelentős lesz az előrelépés. Ezt érdemes megnézni: https://youtu.be/T3UfbsdfUu8
-
buci30
addikt
Adott egy D600 és egy Canon 18-135 obi
Ezt cserélném holnap Sigma 17-50-es obira
Kettő kérdésem lenne:
- Képminőségben szemmel látható lesz a javulás?- sigma 17-50 és canon 17-55 között nagyon nagy a képminőségi különbség?
-
gergo5991
őstag
válasz
#31733248 #26981 üzenetére
amit linkeltem akkor az szerkesztett? mert amit te most linkeltél az nekem is tetszik, de amit én linkeltem ott ugy néz ki mintha utólag lenne még egy kis sharpness rányomva, azt hittem sima kép csak.
félreértés ne essék nem fikázni akarok csak valahogy feltúnt a dolog
-
törölt tag
válasz
gergo5991 #26978 üzenetére
Így néz ki a vázból kieső jpg. Szerintem kifejezetten jó a képe.
-
gergo5991
őstag
ninc smásik obim kipróbálni, de még lenne itt egy kérdésem hozzátok:
van a következő kép:
kép1a fényképező kijelzőjén a kövér betüs szöveg allatti részt nem lehet kiolvasni (magnesii lactici 500mg tbl. GALVEX), egyszerűen össze mosódik a kép, ha bele zoomolok akkor oké ki lehet olvasni, de ha gépen is nézem a képet, hát a kisebb betük összemosódnak. Most nem tudom hogy az obi éles a 21 megapixelhez, vagy nem értem. Ha sűrű dolgot is fotózok, összemosódnak a dolgok és ha egy 2xes nagyítást nyomok rá na akkor tisztul ki a kép, szóval croppolni bőven lehet a képből mert lényegében csak akkor lesz élvethező a látvány.
fentebb linkelt egy tag is képet sigma 17-70el, és ahogy nézem ott is mintha túl lenne tolva az élesség, pedig magától ilyen képet ad ki az obi.
erre gondoloksigmáknál ez ilyen hogy túl van tolva az élesség?
-
MrChris
nagyúr
válasz
#65675776 #26973 üzenetére
Helyesbítenék, ez nem a pdaf problémája! Hanem hogy a mérés nem a képszenzoron történik, így a tükrösök jellemzője. Van pár váza az Olympus, Sony, aszem Fuji, Nikon -nak aminél a képszenzoron van kialakítva pár pixel helyén a pdaf érzékelő. Helyükre interpolál képpontokat.
-
Studi
veterán
Leírása alapján a végeredményt, tehát a kész képet hasonlította, ahogy kell. A kereső korrekciója ebbe, és az AF működésébe nem szól bele.
gergo5991: csak ezzel az obival van gond? Az a jobbik eset, mert akkor az obi lehet elmászva, vagy azt lehet kalibráltatni, vagy a vázban ha lehetséges finomhangolni. Ha más obikkal is jelentkezik ugyanez, akkor a vázban lehet a gond, azt kellene tisztíttatni, kalibráltatni.
szerk másodszor: a Live View szerencsére mindkét problémára érzéketlen, mert az a szenzoron ellenőriz, és addig tologatja előre-hátra az obit, amíg éles nem lesz.
-
gergo5991
őstag
-
gergo5991
őstag
Sziasztok, olyat tapasztaltam hogy:
live view 100% nagyítás autókófusz = túéles kép
live view 0% nagyítás autófókusz = kb túéles
keresőn nézve autófókuszban = kevésbé éles.Szóval az érdekelne engem, keresőből fotózva a kép miért nem annyira éles mint live viewben fotózva. Még azt is hozzátenném hogy elvégre live viewből fotózva hoszabb a záridő míg keresőből fotózva gyorsabban készítí a képet kiküszöbölve itt a bemozdulás esélyét.
nikon d7200, sigma 17-50
-
Terapeuta
őstag
válasz
Zozzant #26967 üzenetére
Valószínűleg hun80 is azért írta, hogy "saját felelősségre"...úgyhogy letettem a dologról. Annyi bajom van az objektívvel, hogy kicsit igénytelennek látszódik. Viszont béndzsa vagyok, annyira nem biztos a kezem, mint a videón a srácé.
tvamos: köszi, mert pont gondoltam rá, hogy valamilyen alkohol esetleg, mert gyorsan kiszárad (ha mégis belefolyna)...de akkor mégsem.
-
80hun
addikt
válasz
Terapeuta #26964 üzenetére
Fehér oxidáció a gumin.
Van aki megmeri takarítani nedvessel nekem még nem volt rá szükségem. Csakis saját felelőségre -
Terapeuta
őstag
Sziasztok.
A fókuszgyűrű gumiborítását hogyan (és a lényeg, hogy mivel?) lehet/szoktátok takarítani? Nincs különösebb oka, optikailag poros/elszürkült, működés rendben. -
smerch
tag
Sziasztok.
Van egy canon EF 55-200 obim amin nem működik az auto focus, mennyiért lehet reálisan eladni? -
Studi
veterán
válasz
tvamos #26957 üzenetére
Na jó, de olcsó manuális egy C Mountos obi is, próbáld már FF DSLR-re rátenni. Ezért lenne hasznos infó, hogy mire keresünk obit.
Amúgy meg igen, alapvetően Heliosok, Pentaconok 5-6 pénzért, Takumar 1.8-asok 10-12 pénzért. Nagyon meg kell nézni őket, mert 30-40 éves üvegek, kaptak már az élettől.
-
Byk01
őstag
válasz
total90 #26955 üzenetére
Olcsó, manuális obikról volt szó. Sok választási lehetőség nincs. Más gyártó nem nagyon készített rá 50-est úgy, hogy még olcsó is legyen. Az M42-vel meg vagy szívni fog a végtelen hiánya miatt, vagy a lencsés adapter rontja el a képminőséget annyira, hogy elmegy a kedve az egésztől.
Esetleg valami kimaradt? -
zümzümm
senior tag
Sziasztok,
Fix gyujtótávolságú manuális obit keresek, 50mm környékén. Lehetőleg minél olcsóbbat. Egyenlőre csak tesztelni akarok vele valamit, ezért fontos hogy jó olcsó legyen. MIlyet ajénlotok?
Köszi -
buci30
addikt
válasz
bandhajon@ #26946 üzenetére
Annyi pénzért biztos 😱😉
17-55 nézegetem közbe 😊 -
buci30
addikt
600D-hez szeretnék egy olyan komolyabb obit venni ami úgymond mindenre jó, nyaralás és otthoni családi képek kültéri beltéri képekhez is megfelelő lenne.
Élesebb szebb képeket szeretnék amiket lehet látni DSLR képeknél általában.
Leginkább automata lenne használva, persze néha lesz kísérletezés a beállításokkal is.
-
violentSt
tag
Sziasztok!
Nemrég vásároltam használtan egy Pana/Leica 1.4 25mm obit. Egy Oly EM 5-ön használom. Teljesen manuál módban rekesz és fókusz állításánál hangtalan, azonban bizonyos módokban az autófókusz számomra egészsgételennek tűnő hangon működik. Sajnos nincs viszonyítási alapom, hogy ez mennyire normális. Tud valaki segíteni?
Köszi
-
törölt tag
válasz
#31733248 #26941 üzenetére
Kérdés tényleg fedi-e. Nálam, pont azért esett ki a 17-70, mert a 70 mm kevés, inkább kellene 100-120 mm a végén egy obinak. Emiatt nem jöhetett szóba a 18-70 helyett. Lehet mondani, hogy van teleobi, és van is egy 70-300 VR-em. Csak egy apró problémája van: ótvarosan nagy a közelpontja a beltéri tárgyfotózáshoz, amennyiben a tárgy egy asztal túloldalán van. Láttam olyanokat, akik ezzel próbálkoztak, értek is el eredményt. Feltéve ha tudtak egyáltalán képet készíteni, és nem mászott be eléjük valaki. Egy kiállításon nem mondhatod azt a látogatóknak, hogy ne legyenek az asztal körül, mert te a terem túlsó végéből fotóznál.
Viszont nekem spec semmi szükségem sincs a 18-30 közötti részre, a képeim meglehetősen szűk hányada készül ebben a tartományban. Úgyhogy megoldásként ott van a 28-105, csak még nem szereztem be. Persze ez csak akkor jöhet szóba bárkinek is ha van a vázban motor. Ráadásul ez az obi szionte egyáltalán nem torzít, éles, ráadásul kitűnő makróobi is, igaz nem tud 1:1-et. (Most nézem, hogy ~10k-t zuhant az áruk az utóbbi fél évben.)
-
törölt tag
válasz
hepi62 #26940 üzenetére
A Sigma 17-70 azért lefedi a valóban fontos tartományt és végig nagyon jó a képe, ráadásul fényerős is. Azért beltérben, szürkületkor, vagy éjszaka nem lesz ám mindegy, hogy van-e egy teljes fényértéknyi előnyöd egy ultrazoommal szemben. Feleakkora ISO, komolyabb mosoda...
-
hepi62
csendes tag
válasz
#31733248 #26938 üzenetére
Köszi az ajánlást. Utánanézve valóban egész jó kis objektív ez a Sigma 17-70. Bár valóban nem sokkal hosszabb, mint az 55 azért megfontolandó alternatíva.
Utazásokhoz, kirándulásokhoz használnám elsősorban, azért gondoltam egy nagy átfogású mindenes objektívre, amit nem kell cserélgetni.
Throme
Pont a cserélgetést szeretném elkerülni. De, ha tudsz ajánlani valamit mellé, ami esetleg jobban megérné, akkor szívesen meghallgatom. Semmilyen megoldástól nem zárkózom el. -
-
törölt tag
-
hepi62
csendes tag
válasz
Throme #26935 üzenetére
A 17-50 a kitobinál biztosan jobb, de a probléma még mindig az, hogy rövid.
Egy amolyan mindenes objektívet szeretnék venni, azért gondoltam az általam említettekre, körülbelül abban az árban, ahol azok is mozognak.
A kérdésem inkább az, hogy minőségben pl a Tamron mennyivel rosszabb, ha rosszabb egyáltalán, mint a Nikon, tekintve, hogy olcsóbb, vagy az is jó vétel. Esetleg van e valami más alternatíva, hasonló tulajdonságokkal és áron, ami jobban megéri?
-
-
hepi62
csendes tag
Sziasztok!
Egy Nikon D3200-ra szeretnék a 18-55 helyett egy másik, nagyobb átfogású objektívet. A problémám az, hogy az 55mm sok esetben kevés. Amiket kinéztem:
Tamron 18-200mm f/3.5-6.3 Di II VC
Nikon 18-140mm f/3.5-5.6G ED VR AF-S DX
Ezek ajánlott objektívek? Esetleg van valami más ajánlott alternatíva?
Előre is köszönöm!
-
JohnyBlue
addikt
válasz
próbakocka #26929 üzenetére
Passz, ezt a kereskedős dolgot sosem értettem, viszont az optiformnál még most is 399K
-
bandhajon@
aktív tag
válasz
r.levente75 #26927 üzenetére
Nem birtàk beszerezni.
Na de. Találtam ám egy sigma 150-600 sport obit. -
r.levente75
addikt
válasz
bandhajon@ #26926 üzenetére
Elfogyott?
-
JohnyBlue
addikt
válasz
próbakocka #26922 üzenetére
A gen1-nek már vagy két boltban csökkentették az árát 400-ra
(lehet ők is PH-t olvasnak?
)
-
Dolphine
addikt
válasz
Itthon 30e forint a különbség a két generáció között?!
-
Sefter
veterán
válasz
A +4 év tuti nem....
-
próbakocka
senior tag
A gen1-es TAMRON 70-200 2.8 VC-t csak Magyarországon árulják a januári áron? Európában, meg úgy általában a bolygó többi részén a G2 miatt már mindenhol olcsóbb?
Így semmi értelme a G1-nek, senki nem fog belőle venni ennyiért...Vajon a Németországban vásárolt Tamronokra érvényesíthető Magyarországon a garancia, illetve a +4 év?
-
Oroszlánom
tag
Sziasztok! A Nikon objektívek gyári számából hogyan lehet megtudni a gyártási évet? Köszönöm! Erről lenne szó: Nikon 70-300/F4.5-5.6 G AF-S VR IF ED
-
80hun
addikt
válasz
Tomdriver #26916 üzenetére
Csak hogy idizzem
25. § A fogyasztó csak a termék jellegének, tulajdonságainak és működésének megállapításához szükséges használatot meghaladó használatból eredő értékcsökkenésért felel.
Értelmezve: ha a terméket nem csak kipróbáltuk, hanem ezen felül is használtuk, akkor a termék ebből fakadó értékcsökkenésért felelősséggel tartozunk a vállalkozás felé.
-
Byk01
őstag
válasz
r.levente75 #26915 üzenetére
Én még úgy érettségiztem, hogy GSM telefon sem volt még (nem nekem, hanem senkinek)
Az internetes vásárlásnak megvan az a hátránya, hogy nem tudod, tényleg újat kapsz-e, cserébe megvan a lehetőséged, hogy ha nem azt kaptad, amire számítottál, elállhass a vásárlástól, illetve ha a világ végén laksz, akkor is hozzájuthass bármihez. Nekem gimis koromban, ha nem Tisza cipőt szerettem volna, be kellett utaznom a megyeszékhelyre, mert ott volt egy kicsit nagyobb választék. Most gondolj bele ugyanebbe egy ritkább termék, és nagyobb távolság esetén ... úgy, hogy nem is biztos, hogy jó neked, amit a boltban kapnál, és utazhatsz potyára.
Szóval mindig a valamit valamiért elv érvényesül. -
Tomdriver
őstag
válasz
r.levente75 #26915 üzenetére
Ez sajnos bevált gyakorlat és úgy ahogy írták sokan visszaélnek vele. És minél nagyobb és megbízhatóbb boltból vásárolsz neten, annál nagyobb a valószínűsége hogy belefutsz ilyenbe a nagyobb forgalom miatt.
Én már számtalanszor kaptam újracsomagolt árut, ami ha nincs agyontapizva és láthatóan nem használt (mert aki erre utazik két hét alatt is használttá tudja tenni) különösebben nem is zavart.
De a legdurvább eset pont a napokban történt meg velem - második GGS Fotospeed F1 válszíjjat rendeltem ugyanabból az áruházból, elsővel nem volt gond de a másodikról le volt csupaszítva a hónalj heveder meg a kamera biztonsági szíja is. Bolt cserélte 2 napon belül, futár vitte a régit hozta az újat, de azt az érzést nem kívánom senkinek, mikor kinyitod a dobozt, hogy jön a nagy bódogság aztán jön helyette a fekete meglepi, hirtelen getzi köcsöggé tud válni minden internetes áruház.
-
Throme
veterán
válasz
r.levente75 #26913 üzenetére
Van esély rá. Sajnos ezzel a 14 napos visszaküldéssel sokan visszaélnek a vásárlók közül. Pl letol egy nyaralást vele.
Az üzlet meg nyilván nem fogja visszaküldeni, vagy bezúzni, ahogy írták itt.
Szóval újracsomagolás.Az hogy nyitott dobozzal jön, max a bolti szalag van ráragasztva, arra meg a "garipapír miatt lett csak kinyitva" szöveggel sokat nem tudsz kezdeni.
Így vagy elfogadod, vagy nem, és mész személyesen (online rendelés mellett), aztán, ha nem tetszik, vagy nem originált, nem veszed meg.Vagy úgy tekintesz rá, hogy kipróbált darab
-
Byk01
őstag
válasz
r.levente75 #26911 üzenetére
Gondolom, visszaküldeni nem fogja a bolt, a bezúzást még kevésbé tartom valószínűnek, szóval esélyes, hogy megkaphatod. De ez nem jelenti azt, hogy rossz lenne, bár nyilván kérdéses, hány expót tettek bele, de lehet, hogy ez valami módon kinyerhető az objektívből, és ha túl sokat, akkor beakciózva kaphatod meg.
Az adott üzletnek meg nem hiszem, hogy külön raktárkészlete lenne netes és nem netes értékesítésre. -
r.levente75
addikt
Ha valaki rendel egy ilyent, és visszaküldi, akkor sanszos, hogy a következő megrendelő esetleg ezt kapja kézhez? Amit már más, mások kipróbáltak és utaztattak? Ha így van, akkor ez csak a netes vásárlásra igaz, vagy ha bemagyek egy üzletbe és ott akarok vásárolni,,akkor is kaphatok ilyen "utazó nagykövet" példányt?
-
Byk01
őstag
válasz
bandhajon@ #26908 üzenetére
Megkapod, kipróbálod és meglátod. Lesz 14 napod eldönteni, hogy valóban jó-e.
-
válasz
bandhajon@ #26899 üzenetére
Szerintem megéri spórolni kicsit a Sigma 150-600 sportra 😉
-
Tomdriver
őstag
OK, nem akartam elvenni a kedvét, csak láttam kissé tanácstalan, azért javasoltam járja egy kicsit jobban körbe ezt a témát, mielőtt bármibe beleugrik
Én frankón egy hétig agyaltam, meg teszteket olvastam, fotókat nézegettem mire eldőlt.
Most már mindegy, mert úgy is megvette.
-
torzo
őstag
válasz
Tomdriver #26900 üzenetére
Ne vedd el a kolléga kedvét! Nem rossz választás a Bigma! Amelyeket emlegetsz, azok persze frissebb darabok, talán valamivel jobbak is a tele végen, de a Bigma nem véletlenül népszerű természetfotósok körében.
Nem kis előnye, hogy ott van az 50-150 mm-es tartomány is, amivel kiválóan lehet tájazni. Elég univerzális optika!
Új hozzászólás Aktív témák
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Xbox Series X|S
- Viccrovat
- iPhone topik
- Fujifilm X
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Milyen autót vegyek?
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Nexus 6P 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
- AKCIÓ! Apple Macbook PRO 15" 2018 i9 32GB 500GB notebook garanciával hibátlan működéssel
- Új MSI 17 Raider GE78 QHD 240Hz i9-13980HX 24mag 32GB 2TB SSD Nvidia RTX 4090 16GB 175W W11 Garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest