Hirdetés
- Végre 120 Hz-es lesz az Apple következő monitora
- OLED TV topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen videókártyát?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Lenovo Legion és IdeaPad Y széria
- Bambu Lab 3D nyomtatók
-
PROHARDVER!
Az objektívekre két nagyon fontos adat jellemző, melyek alapján rendszerint azonnal be lehet őket sorolni. Ezek az objektív fényerejét és gyújtótávolságát jelző számok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Throme
veterán
válasz
Akos1994
üzenetére
A 18-55 hamar kevés lesz átfogást tekintve. 18-105 az egy népszerű kitobi. Elég ha első körben ezzel veszi a gépet, aztán majd eldől, hogy merre tovább. Fényerős alapzoom, vagy egy tele....
Teléből a tamron 70-300VC vagy nikkor 70-300VR szerintem jó választás, de egyik sincs 100k alatt (nikkor kevésbé van hozzá közel).
Esetleg egy 55-200 VR. ez egy két fícsőrben elmarad az említett teléktől, de képminőségre szerintem korrek, a kategóriát tekintve.
Ez lehet ilyen 60-70k huf körül. Viszont egy 18-105 mellett lesz egy 55-105 közös szakasz.Szerintem nem kell egyből mindent megvenni. Váz + 18-105 indulásnak, gyakorlásnak simán jó.
-
Akos1994
aktív tag
Sziasztok!
Nem vagyok Nikon-os, de rokon megkért, hogy segítsek gép-obi választásban.. D3400 a kiszemelt váz, próba alapján 18-105 lenne a tuti obi (kitben 170k) vagy nézett 18-55 / 70-300 kitben is, de elmondása alapján pont a kettő között használná inkább, viszont azért telét is akar, de 250-nél mindenképp meg akar állni. Tehát elsődleges lenne inkább egy alap (de pengébb) zoom. Gondolom ha megvenné 170-árt a 18-105 kit-et vígan találna még 60-80k-ért telét a használt piacon,de ő makacsul ragaszkodik az újhoz. Van ennyiért elfogadható új tele vagy nem érdemes ilyen irányba menni?
-
törölt tag
Próbálta már valaki a Tamron új 18-400 utazó zoom-ját? Igazából az a kérdés, hogy javult-e a 16-300-hoz képest valamit, ugyanolyan, vagy gyengébb.
-
Lac-coo
őstag
A kicsi olcso Nikkor 35mm1.8 DX rol mik a tapasztalatok, nyitva milyen kozepen ?
-
Terapeuta
őstag
válasz
GeriCool
üzenetére
Nekem STM nincs, de a régi igen.
Videózásra biztosan nem ajánlanám: olyan hangja van, mint egy kávédarálónak fókuszálás közben. Az építési minősége ránézésre nem túl bizalomgerjesztő.
Sötétben hajlamos "keresgélni" a fókuszt. Kicsit lassú, de itt tizedmásodperces különbségek vannak. Amúgy ha van fény, akkor gond nélkül működik. Nekem szinte mindig ez van a gépemen, tehát nagyon szeretem.
Amúgy penge éles 2.8 környékétől (ennyi pénzért pláne), nyitva viszont elég lágy.
Ettől függetlenül csak akkor venném STM ellenében, ha nagyon árérzékeny lennék. -
GeriCool
aktív tag
Üdv!
Érdeklődnék, hogy jó/ár érték arányú canon 50/F1.8 EF II-nél jobban megéri 12000-rel drágábban az STM-es változat?
Esetleg volt e Valakinek tapasztalata? -
-
válasz
r.levente75
üzenetére
A gépet próbáltam az tökéletesen működik
-
Nem tudom,jó helyre írok e de lenne egy kis gondom,ma este villámot fotóztam és mikor befejeztem sötétben álvánnyal le raktam a földre eldőlt és pofára esett,a 18-55 ös objektívem
volt rajta és most fàj a szívem,újabb kiadás,a zoomolás nehézkes lett rajta szorul. Esetleg valaki nem tud ajánlani valami szervizet,vagy hozzáértőt aki meg tudná csinálni? -
fr3ntzen
aktív tag
Sziasztok! Canon 7d-hez milyen utazó obit ajánlanátok?
-
Tin_Shield
őstag
válasz
KelemenUhr
üzenetére
Nem fogsz csalódni, nekem is van, tényleg jó objektív.
Az enyém is Angliából jött, ettől picit drágábban egy bolti demo darab. Kicsit ijesztő a "kotyogás", ne ijedj meg amikor először kézbe veszed kikapcsolt állapotban
Itthon a használtpiacon sajnos csak elvétve fordul elő, nagyon nem érdemes várni rá, én is azért vettem kintről. -
KelemenUhr
aktív tag
válasz
Tin_Shield
üzenetére
Köszönöm a választ! Összességében a Sigma mellett tettem le a voksom, nem a minimális árkülönbség miatt, hanem mert annyira sok jó véleményt olvastam róla.
A beszerzésről: van, amire érdemes odafigyelnem? Illetve honnan érdemes egyáltalán? Ez a legolcsóbb variáció, ami EU-ból jön:
[link]
Itthon sajnos most nem láttam használtat. -
törölt tag
válasz
macsek2
üzenetére
Ilyennel fotózom Sony a6000 gépen, Sigma MC-11 adapterrel. A-mount-ra létezik natív megoldás belőle. Kézből szép kihívás vele fotózni a súlya miatt, de állványról jól használható és éles képeket csinál. itt egy bemutató
-
macsek2
újonc
Tisztelt fotóstársak. Szeretnék tőletek véleményt kérni az alábbi objektívre
Tamron SP 150-600mm f/5-6.3 Di VC USD G2
Lehet-e vele szép éles képeket készíteni, érdemes-e megvásárolni vagy nem esetleg létezik-e alternatívája Sony a bajonettel? -
Tin_Shield
őstag
válasz
KelemenUhr
üzenetére
A Sigma 60 nagyon jó, bátran megveheted 2,8-on is karcol. Az AF gyors és pontos, de azt meg kell szokni, hogy kikapcsolt állapotban a lebegő lencsetag tényleg "lebeg" a tubusban. Külsőleg nagyon "Art" a fényes fém borításával, oda kell rá figyelni, hogy ne karcolódjon, és az ujjnyomok is a barátaid lesznek

Kicsit drágábban az Oly 45 f1.8 van, a garancia nélküli példányok 55e körül forognak. A rövidebb gyutáv ízlés dolga, a fényerő az Oly mellett szól, én bátran használom nyitva, de igazán 2.8-tól karcol ez is. Műanyag a tubus, nincs vele baj, jó minőségű. Stabilizátor itt sincs, talán annyira nem is baj, a portéhoz szükséges záridők szerintem elég jól hatásfokkal kitarthatók. Persze egyéb témákhoz azért jól tud jönni.
Stabis portéobjektív a Panasonic 42,5 f1.7, a tesztek szerint hangyányit jobb mint az Oly 45. Itthon használtan ritka mint a fehér holló, a bolti ára 100e fölött van. -
KelemenUhr
aktív tag
Sziasztok!
m4/3-as rendszerre szeretnék fix/portréobjektívet, a héten szeretném is beszerezni.
A Sigma 60mm f2.8-as tűnik kézenfekvő választásnak, ezt ajánlották is korábban, hátránya a stabilizátor hiánya. Esetleg van olyan, amit hasonló árkategóriában érdemes számításba vennem?Köszönöm!
-
Zaji
őstag
Van valakinek tapasztalata az új Canon 35mm f2.8 IS STM macro objektívvel?
-
föccer
nagyúr
Sziasztok!
Van egy 50/f1.8 obim canonra. Ma delutan gondoltam megtakaritom, de meglottyent a tisztito es beszivargott, belulrol parasodik. Van esely ra hogy kiszarad vagy szet kell szedni es kipucolni belulrol is?
Ha szet is szedem, akkor korrektul ossze is lehet rakni?
Koszi

-
Zaji
őstag
Sziasztok,
A kettő közül melyiket érdemes választani általános fotózáshoz:
Canon EF 28-105mm f/3.5-4.5 II USM vagy Canon EF-S 17-85mm IS USM? -
válasz
jlaudio
üzenetére
Én a cokin P rendszert használom. De most elégge megváltozott a helyzet mert jó áron tudok szerezni egy d610-et használtan, vasárnap hozom el.
Szóval a Sigma 10-20 el lesz adva meg d7100 is...Most egyenlőre úgy néz ki,hogy a tokina 16-28 f2.8-at fogom venni, mert igen csak dicsérik, az árához képest nagyon állat.
Annyi,hogy beépített napellenzős.Szóval a lapszűrő rendszerrel nem tudom mi lesz,de a lee filterért nagyon sokkalom amit kérnek.
-
jlaudio
tag
válasz
B.Á.L.!.N.T
üzenetére
Milyen Cokin rendszert használsz? Gondolom a 100 mm-est, az ha jól tudom a Z-Pro? Én nemrég vettem egy Lee Starter kitet amiben van egy 0,6 Hard Gradual szürke és egy Coral Grad 3, a szűrő tartó Holder, egy tok amibe 3 db szűrő megy és egy törlő. Sajna gyűrűt azt külön kellet vennem de ezt már Amerikából vettem a Filterdude-ról mivel ők féláron adják a Lee-hez képest... Kipróbálni sajna még nem tudtam, mert az állványomhoz még nem tudtam eldönteni, hogy milyen gömbfejet vegyek, asszem egy Sirui G20-as lessz a vége de még gondolkozok rajta. Amin viszont filózok az a Lee Big Stopper vagy annak megfelelő Cokin szűrő, mondjuk a Cokin valamivel olcsóbb de nem tudom, hogy minőségben hol áll a Lee-hez képest.
De, hogy visszatérjek a témához szerintem próbálj fotózni a Sigma-val csak 14mm-en, hogy lássad elég e neked a 14mm, én a Tokinám vagy 11 vagy 16mm használom (általában).
Hogy legyen fogalmad a Tokina minőségéről:
https://explorecams.com/photos/pair/nikon-d500=tokina-at-x-116-pro-dx-ii-af-11-16mm-f-2-8
Mondjuk d500-al készültek és a 11-16-al, szerintem az új 11-20 vagy a 14-20 még jobb is lehet? -
Lac-coo
őstag
Elokapartam en is az ilyen kepemet, de en valami belogo agra gyanakszom.....
Csinalj tobb tesztfelvetelt, mas rekesszel.
Nekem tippem sincs mi okozhatja... -
Lac-coo
őstag
Majd este berakom en is az ilyen kepemet...de en kizartnak tartom, hogy az optika ilyent tudna csinalni...Foleg nem random...
Fene se tudja mi ez... -
torzo
őstag
válasz
SziAtee
üzenetére
Kizárt, hogy ez normális jelenség legyen. Ezen az oldalon korrekten kritizálják az obikat, nincs benne szó ilyesmiről és a mintaképeken sem látni.
Sürgősen érvényesítsd a garit!Amúgy meg ha normális jelenség lenne, akkor meg a francnak kéne ilyen optika. Szóval mindenképp szabadulj meg tőle!
-
SziAtee
csendes tag
Sziasztok!
Engedjétek meg, hogy egy kis segítséget kérjek. Most vettem használtan egy canon 50mm f1.4 obit és egyes képeken a csatolt képen is látható fodrozódást látom (fej magasságban, oldal irányokban). Egyelőre még nem ismerem túlságosan az obit, előtte még évekkel ezelőtt f1.8-ast használtam, de annál pl nem emlékszek ilyenre hatásra.
Első nekifutásra teljesen egyenletes elmosódásra számítottam ,de ezek nekem eléggé szembetűnőek és csak kérdés részemről, hogy ez így teljesen rendben is van ennél az obinál?
Elnézést, ha nem teljesen témába vágó!
Köszi a segítséget! -
vicces
addikt
válasz
Lac-coo
üzenetére
én amazon.de-ről rendeltem az utóbbi időben. magyarországra is ingyen küldenek 30 vagy 40 euro felett.
garancia miatt inkább őket preferálom. én eddig mindig minden ilyen jellegű problémámat meg tudtam oldani.
sőt egyszer használtam egy innen rendelt vakut, majd rájöttem, hogy mégsem kell és visszaadtam. ők pedig a pénzt
-
Lac-coo
őstag
Kulfoldrol, EU-bol honnan erdemes, szokas obit rendelni ?
Picit tele van a tokom a hazai arakkal....
-
Áh, az többet bír
Én sem mertem nagyon durva anyagokat használni először, de rosszabb már nem lesz
(jelenleg használhatatlan, de már akkor is az volt, amikor szétszedtem.
Ennek a végére egész jó lett, de ellenfényben frankón látszott, hogy merre töröltem, tehát megint szét kellett szedni. -
Hello,
Valaki találkozott már leoldhatatlan zsírral frontlencse belső oldalán? A Sigma 70-300-amon van ilyen, gondolom a mechanika zsírja párolgott oda, és semmivel nem jön le. Izopropil alkohol, ablakpucoló, stb., nem használ. Valakinek van erre tuti tippje?
-
kátú
őstag
Sziasztok ki mit venne inkább? Panasonic G6 ra egy sigma 60/2.8 ast vagy Panasonic 25/1.7 portré lenne a fő cél ki mit venne inkább? Vagy gondolkozzak el egy adapteren és valami canon obin?
-
Jól van,köszi srácok
Szerintem Tokina lesz, de azért még nézek egy szatyor tesztet... -
Sziasztok.
Van egy 50mm f1.8 ai-s nikon obim, amit szet akarok szedi, mert neha szorul a blende. Gondoltam akkor mar megtakaritom, karbantartom kicsit. Ami erdekelne hogy milyen zsirt használnak az obi belsejeben? -
Lac-coo
őstag
válasz
B.Á.L.!.N.T
üzenetére
Sigma 8-16 ? Az mondjuk elessegben f8-on elegge odaver....
-
(#27432) jlaudio
Sajna nem volt/nincs lehetőségem kipróbálni másik ua ilyen Sigmát. Én f7.1-en használom, szép képe van, a torzítása is bőség jó, mondom szeretem, de azért szeretnék élesebb képeket.
Szűrőkből időnként polárt szoktam használni, valamint a Cokin lapszűrő rendszerét használom. Egy átmenetes szürkét szoktam feltenni valamint ha az időjárás olyan akkor egy kék és egy sárga átmenetes lapot teszek az obi elé.
Gondoltam már arra is hogy nem kéne lapszűrőzni mert mondjuk rontja az élességet, de ha rajta van ha nem ua olyan. Élesnek éles, de ha van élesebb akkor az kell
A lee filters-nek az árát meg nagyon sokallom... De lapszűrő meg kell,mert olyan gyönyörű színeket elő lehet hozni,hogy sokszor csak nézek. Ja és csak AF-es obi játszik.(#27433) gergo5991
Igen ezeket néztem/nézem én is. Szerintem szebb a képük mint az enyémnek, a 14-20-ról meg ne is beszéljünk, annak nagyon tetszik a képe,és elég masszívnak is tűnik.. Csak még nem tudom hogy a 14mm mennyire jönne be...
Ezt az új Tamront is néztem,de annak se tetszik az élessége, max a rázkódás csökkentést találom benne jónak,de ez így önmagában kevés.Tehát kb marad a Tokina.
-
gergo5991
őstag
válasz
B.Á.L.!.N.T
üzenetére
tokina 11-16 dx ii eléggé éles obi, de most amit te is irtál van a Tokina 14-20mm f/2 AT-X Pro DX bár itt már csak az a kérdés a 14mm dx-en elég nagylátó-e neked, vagy még itt van ez ezt is eléggé dícsérik mostanság.
-
jlaudio
tag
válasz
B.Á.L.!.N.T
üzenetére
Nem próbáltál egy másik ugyanolyan obit mint a tiéd? Mert lehet, hogy egy hibás példányod van, én anno próbáltam a Sigma obiját is és azért nem volt olyan rossz, igaz végül is Tokina 11-16 vettem. Milyen szűrőt akarsz vele használni? Azért azt tegyük hozzá, hogy mindegyik ultranagylátót lehet szűrőzni még ha nincs is rajta szűrőmenet, például a Lee gyárt az általad emlitett Nikon 12-24-hez is (ez FX-es obi) adaptert igaz nem olcsón és csak lapszűrőkel lehet használni.
Szerintem nézegessél teszteket, a legjobb ha találsz olyan üzletet ahol a saját vázadal kipróbálhatsz több márkát is. Sok választásod nincs, ha a Sigma nem tetszik akkor a Tokina 11-16 f2,8 ami kifutó modell és olcsón adják (persze nem itthon) az utódja a 11-20 f2,8 és az álltalad emlitett 14-20 f2. Manuál fókusszal van még a Samyang 10 f2,8 ez nem tudom, hogy milyen lehet. -
válasz
Lac-coo
üzenetére
Így van a Sigmát is 12-n használom. 14mm nagyon a plafon,de hogyha az a Tokina tényleg annyira jó,mint ahogy a tesztekben írják akkor az lesz.
Van már egy lapszűrő rendszerem (Cokin) , amihez szükség van szűrőmenetre. A beépített napellenzős objektívekre egy-két gyártó van aki gyárt (pl.: Nisi, Lee Filters) de ezek horribil áron mennek.
Nyílván eltörpül az objektív ára mellett, de hobbiként nekem annyit már nem ér meg.A lapszűrökről meg nem mondok le,ezért akarnék egy nagyon jó dx obit.
-
Lac-coo
őstag
válasz
B.Á.L.!.N.T
üzenetére
Nem viccbol csinaljak am az ultranagylatok frontlencseit szep gombolyure....Igaz, szuro csak hekkelve hasznalhato, vagy inkabb sehogy , de ha elesseget akarsz a kepszeleken is a lapos lencse nem sok jot iger.
X hatranya, hogy ide mar extrem optika kell egy jobb nagylatoszoghoz...
Talan a Tokina gyart olyant ami fx-re valo, es lehet szurozni, meg a kepszelek is lemaradnak...
Bar dx-en a 14mm nem az az utos nagylatoszog azert.... -
Hi all

Jelenleg egy Sigma 10-20 f3.5-ös nagylátóm van szeretem nagyon,de az élességével nem vagyok maradéktalanul megelégedve. Tök mind1 hogy AF/MF ....
Csak tájképezem amúgy,tehát mindig le van rekeszelve.Az ár lényegében mind1, melyik az az uwa objektív aminek a lehető legélesebb,legpatentebb képe van ?
A gép egy d7100, nyílván gondolom most sokan rávágják hogy Nikkor 14-24 f2.8
De annyi a kikötésem hogy legyen rajta szűrőmenet. Így a legdrágább nagy látók már ki is esnek.Eddig kettő objektív nagyon szimpi, az egyik a Nikkor 10-24 f3,5-4,5 a másik meg a Tokina 14-20 f2.
A fényerő mind1,mivel rekeszelve lesz és 10-14mm-nél legyen az alja a crop miatt.
Várnék ajánlatokat,javaslatokat, véleményeket, dx-re a lehető legjobbat szeretném (Fx-re mostanában nem váltanék) nem lesz elkapkodva a vásárlás.
-
bigsee
addikt
-
karika26
csendes tag
Helló mindenkinek!
Lehet nem idevaló,de érdeklődnék hogy itt a ph-n nem találok segítséget egy obi jelenlegi beárazásához.
Ha nem jó helyen is vagyok,akkor valaki segiteni,hol tudom megnézni hogy jelenleg mennyiért lehetne eladni.
Segítségeteket előre is köszönöm.Az obi egyébként egy nikon 18-135
Üdv
-
x64emulator
tag
válasz
Fotonhámozó
üzenetére
Na rendben! Tényleg kösz. Megkaptam a kielégítő válaszokat. Úgy néz ki mégis van egy plusz dolog amit be lehet írni az összefoglalóba mert páran nem teljesen biztosak ebben.

-
Neck
veterán
válasz
x64emulator
üzenetére
Konyhanyelven:
Az obira az van ráírva, hogy full frame érzékelőjű gépen mekkora (lenne) a gyutáv - akkor is, ha ahhoz az obihoz nem is létezik full frame gép. Ha Full frame gépre teszel APS-C obit, akkor az "letakarja" a szenzor egy részét, gyutáv marad annyi, amit ráírtak. Ha APS-C szenzor méretű gépre teszel fel egy obit, akkor jön a szorzó a gyutávon. Akkor is így van, ha full frame obi megy rá, akkor is, ha APS-C. Ha full frame obit teszel fel APS-C-re, a gép az obi "közepét" használja, ami jó (lehet), mivel az obik közepe általában élesebb. Cserébe az APS-C obik jellemzően (de nem mindig) könnyebbek, és gyakran olcsóbbak, mint a Full Frame-ek.
-
Zozzant
addikt
válasz
x64emulator
üzenetére
Minden obin a fizikai gyújtótáv van megadva, függetlenül attól mekkora képet vetít és mi elé rakod.
-
Fotonhámozó
senior tag
válasz
x64emulator
üzenetére
Egy kicsit visszaolvasol a hozzászólások között és megtalálod a kérdésedre a választ.
-
x64emulator
tag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne ami hasonlít a téma összefoglalóban már leírtahoz, de nem teljesen válaszolja meg azt ami engem érdekelne.
Tehát az érdekelne hogy a APS-C formátumra tervezett objektívhez megadott gyujtótávolság ugyanaz mint a FullFrame-hez megadott gyutáv.
Tehát ha veszek egy 50mm-es APS-C obit APS-C gépre, akkor azon a kép ugyanúgy kell hogy kinézzen mint a FullFrames 50mm, FullFrame vázon.1,5x/1,6x -os szorzó csak akkor érvényes hogyha FullFrames obit rakok APS-c-s gépre, igaz?
Bocsi ezért a kérdésért, de nagyon érdekel.
Köszi. -
törölt tag
válasz
üzenetére
Alul nem lényeg annyira, a 18 is elég. APS-C-re lesz. A Sony FF obija is ugyanúgy megfelelne, nem baj, hogy FF, szépen dolgozik Crop-os vázon is. Megnézem a Sigmát is. Köszi.
update: A sigmának van egy fájó pontja, nem lehet belenyúlni a fókuszba AF módban. Ebben a Tamron jobb. CA-ban viszont a Sigma.
-
törölt tag
Sziasztok!
Szerintetek Sony FE 24-240, vagy Tamron 16-300 a jobb választás utazó zoomnak? (az most lényegtelen,hogy a Tamronhoz kell átalakító) Árban a Sony drágább, de ér is annyit? -
Hooper
őstag
Sziasztok
2 halszem között hezitálok, ha esetleg valaki próbálta/használja megköszönném a segítséget:
Sigma 15mm 2.8 ex
Vagy Nikon 16mm 2.8
(Mindkettő af)
Fontos lenne hogy 2.8on jo képe legyen, sokat lenn rendezvényen, kevés fénybe lenne használvaKöszönöm
-
TV Béla
tag
A nagylátószögű objektívek közül végül a Tokina 11-20mm f/2.8 lett a kiválasztott egy Nikon D7200-as vázra.
Ahogy olvasgattam képminőségben szinte ugyanaz, mint a 11-16mm, de azért csak nagyobb az átfogása.
Ha megérkezett az üveg, és sikerült tesztelnem, majd írok róla véleményt.A 18-105-ös kitobival leggyakrabban 18mm-en fotóztam, így a 11-20-al cél lenne a 18-105 leváltása, mivel van egy Tamron 70-300 VC-m, így 70mm-től felfelé is megvagyok.
20mm-től 70mm-ig lenne még hiányosság, viszont van egy 35, és egy 50mm-es fix objektívem is, így ha ezeket is magammal viszem szerintem már a 18-105-öt otthon merem hagyni, bár tudom adódhat olyan helyzet, amikor jól jönne majd.
A későbbiekben még tervezek bővíteni egy Fix Micro-Nikkor 105mm F/2.8-al, de erre még sokáig kell gyűjtögetnem.
Üdv: tévébéla
-
tvamos
nagyúr
válasz
üzenetére
Nekem nincsenek ilyen draga dolgaim, viszont most vettem egy Proline 2x-et, meg van otthon egy Expert, amik elvileg osszemennek egymassal. (Van meg egy APS, meg egy teljesen nevtelen is, de ezek T2, meg M42 menetesek.)
Mostmar engem is erdekel, hogy lesz-e vegtelen a kettovel, ha egyszerre felteszem oket.
Mondjuk a 400x2x2x2.7-et kezzel kitartani, VR nelkul, eleg kemeny lesz. 
-
törölt tag
válasz
tvamos
üzenetére
A filtermenetes telekonverter maximum szükségmegoldásnak jó, rettenetesen torzít. Olyan nekem is van, egyszer volt csak fenn a gépen, azóta sem. A Sigma APO telekonverterem van, az nagyon szépen torzításmentesen dolgozik, csak vennék esetleg még egyet, ha működik a dolog. Kéne az extra zoom.
-
törölt tag
Sziasztok. Egy költői kérdés. egymás mögé lehet két telekonvertert is rakni? Nem csak egy kétszerezőt, hanem kettőt, így négyszerezne, vagy egy 1,4-es tele, plusz egy 2X tele? Canonra. Az FE csökkenés természetesen számolva.
Új hozzászólás Aktív témák
- VGA kibeszélő offtopik
- Végre 120 Hz-es lesz az Apple következő monitora
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Vicces képek
- OLED TV topic
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- LEGO klub
- OpenMediaVault
- További aktív témák...
- Apple iPhone 15 Pro 128GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Lenovo ThinkPad P15 Gen 2 Intel i7-11850H 32GB 1000GB Nvidia RTX A4000 1 év garancia
- AKCIÓ! 16" Lenovo IdeaPad 5 Pro 16" Ryzen 7 5800H 16GB 1TB QHD+ 1év gar.
- magyar billentyűzet - 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 - 4 év gar
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B650M R7 8700F 32GB DDR5 1TB SSD RTX 4070 Super 12GB NZXT H510 Cougar 700W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

volt rajta és most fàj a szívem,újabb kiadás,a zoomolás nehézkes lett rajta szorul. Esetleg valaki nem tud ajánlani valami szervizet,vagy hozzáértőt aki meg tudná csinálni?

(jelenleg használhatatlan,