- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Házimozi belépő szinten
- Milyen egeret válasszak?
- Hővezető paszták
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Shield TV-t csinált a Shieldből az NVIDIA
- 3D nyomtatás
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
-
PROHARDVER!
Az objektívekre két nagyon fontos adat jellemző, melyek alapján rendszerint azonnal be lehet őket sorolni. Ezek az objektív fényerejét és gyújtótávolságát jelző számok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ricardo128
senior tag
Üdv mindenkinek!
Meg tudná valaki nekem mondani, hogy miért nem találok f/3.5-ös, 10-20mm-es Sigmát a használt piacon, csak a sima 4-5.6-os verziót? Ennyire kevesen vették meg a fix fényerőset, vagy épp ellenkezőleg, és nem akarják eladni? Továbbá újonnan miért kerül néhol köbö ugyanannyiba a kettő?
Kellemes Ünnepeket!
Üdv, Richárd -
gabor576
csendes tag
válasz
gergo5991 #26397 üzenetére
Köszi! Akkor ehhez képest az ajánlott Nikkor AF-S 50/ 1.8 tűnik a legolcsóbb választásnak. Ez 70 000 körül megúszható, és ahogy utánaolvastam, nem lesz rossz választás.
Sajnos a gyári kitben lévő objektívvel ezek szerint nem sokra megyek. Elgondolkodtam azon, hogy első körben csak a vázat veszem meg, az itt ajánlott objektívvel.
-
gergo5991
őstag
-
80hun
addikt
válasz
gabor576 #26392 üzenetére
Igen ha veszel alá egy D7000 v D7100-at
D5xxx-nél inkább ezzel próbálkozz -
gabor576
csendes tag
Sziasztok! Egy kis segítségre van szükségem. Gépet és objektívet szeretnék. A cél portréfotózás lenne, bel- és kültérben egyaránt. Ha jól értettem téma összefoglalót a fórum elején, akkor nekem egy 50-70-es kis teleobjektívre van szükségem. Szóval a 18-55 mm-es objektíves gépek kiesnek. Egy 18-105 vagy 18-14-es objektívvel rendben lennék? Ezeket elvileg kit-ben meg tudom kapni a kiszemelt (Nikon D5300) géphez. Vagy van olyan megoldás, amivel jobban járok? Váz+valamilyen külön megvett objektív?
Előre is köszi!
-
gergo5991
őstag
válasz
bandhajon@ #26385 üzenetére
bocsánat hogy megkérdem, de most te minden 200 000ft +os objektívre / gépre rá fogsz kérdezni? úgy gondolom elégg az ilyen kérdéseket feltenni komoly vásárlási szándék előtt. A kérdésedre válaszolva 24-70 elég jó zoomtartomány, jó minőségü az üveg is, és főként amiatt olyan drága mert fényerős. f2.8-as.
-
bandhajon@
aktív tag
Sziasztok a tamron 24- 70 miért annyira dràga?
minöségi obi vagy miért?
bocsi az amatör kérdésért. -
Gabooor
csendes újonc
Sziasztok!
m43-as vázhoz van valami adapter amivel fel tudok tenni nikon objektívet? Esetleg létezik ebből AF változat, vagy csak manual? -
Ja, az olcsóbb Canonokban is, az nem lep meg. Van egy blendehibás Zuiko 14-42-m is, L ED-s fekete, amit a PL1-ekhez adtak, annak is valószínű a kábele szakadt - más baja nincs, csak fix nyitott rekesz
Csak hát megnéztem, hogyan kell szétszedni, és kösz nem...
(Attól fázok, amikor már optikai tagot kéne ugyanúgy visszatenni...)
-
-
-
aleister
veterán
válasz
#65675776 #26360 üzenetére
Az esetek nagy részében nem középre komponál az ember. Én legalábbis nem.
No meg azért, mert valami a kistele tartományba esik, nem feltétlenül portréobi. Például FX-en tájra is remek, mert a nagylátóval ellentétben nem nyomja össze a teret. Sokkal jobban lehet érzékeltetni vele valaminek a nagyságát. Pl távoli hegycsúcs.
De portránál, középre komponálva is bele lehet futni a gyengeségébe. Pl ideális választás fekvő tájolásban mellkép lövéséhez párokhoz vagy párokhoz gyerekkel. Ilyenkor teljesen kitölti a téma a képmezőt.Végül, pont, hogy tágon kell a szép mosás miatt jól szuperálnia egy portréobinak, de mint írtam f4-nél kezd használható lenne a D-s.
-
Srácok:
Rendelkezem egy Olympus E-M10-el.
Érdemes megvenni ezt az obit most akcióban?
OLYMPUS M.ZUIKO DIGITAL ED 12-50MM 1:3.5-6.3 EZ FEKETEVan egy 14-42-m és egy 40-150-em ami KIT-ben volt.
Melléjük vettem anno egy fix 45mm 1:1.8/ET-M4518 fekete objektívÉrdemes lehet ez a 12-50?
Köszi!
-
Hello,
Dilemma :
Canon 75-300 cserélődne, ezért
Ha már esetleg veszek másikat, akkor jó lenne, ha valamivel jobb képminőséget adna, és esetleg valami használható makróképességet is adna.Ezek közül melyikkel vannak a legjobb tapasztalatok?
- Canon 75-300 DC III (IS USM nem fér bele a keretbe)
- Sigma 70-300 APO Macro
- Tamron 70-300, szintén a makrós, LD tagos
Köszi minden észrevételt
-
Snoop-y
veterán
-
bandhajon@
aktív tag
Sziasztok a Sigma 50-500mm f/4.5-6.3 APO DG OS HSM használtan meg ér 228 at? gari csak 3 nap
nem nagyon találok másikat használtan. -
r.levente75
addikt
válasz
gergo5991 #26364 üzenetére
Az utángyártott az milyen, még soha nem volt utángyártott kiégészítőm?
Csak vázat vettem, az optikák régebbről vannak. Egy 50mm 1,8d, egy 18-70 dx, egy 70-300vr, egy régi 28-80 ezt nem használom, és most vettem egy 18-55 af-p vr-t kizárólag videóra, ami nagyon ajánlott kategória, szerintem még fotózásra is megállja a helyét. -
Snoop-y
veterán
válasz
r.levente75 #26363 üzenetére
Hjam nalunk is £60-70 kozott van az ara.
na meglestem. Hat en nem kockaztatnam a rendelest. Trustpilot-on elegge lehuztak az oldalt. gyakorlatilag a pozitiv review-k 100%-hogy a ceg altal krealtak
-
gergo5991
őstag
válasz
r.levente75 #26361 üzenetére
milyen obival tolod? én a 18-105ös kitet eladtam mert nekem nem felelt meg a minősége. Most meg obi nélkül vagyok, kacsingatok a tokina 11-16oson meg lehet egy fix 50mmest is beszerzek, de lehet csak egy tamron 17-50 vagy sigma 17-50est fogok venni.
Nekem minimum 600 kép kijött egy feltöltött akkuval, lehet be kéne szerezned egy utángyártott portrémarkolatot abban 2 akku pluszba elfér az már jobb lenne úgy ha sokat liveozol.
-
Snoop-y
veterán
válasz
r.levente75 #26357 üzenetére
Hjam dobhatnal rola kepet mi erkezett meg. Sot javaslom hogy mazsald is meg konyhamerlegen
Ha minden stimmel akkor en is rendelek toluk
Amugy eleg erdekesnek tunik nekem feltunt a hozzaszolok kozott (a weboldalon) egy csomo felhasznalo az gyakorlatilag UK-ben tevekenykedo fotouzlet -------> WEX meg a B&H pl
-
törölt tag
válasz
aleister #26354 üzenetére
Furcsa kérdés, de szimplán nem értem. Portrénál a hátteret mossa az ember. Tehát akkor egy portréodinál mi a bánatot számít, hogy a képszélek és sarkor élesek-e, ha úgyis élességi tartományon kívül vannak? (AF megint nem hinném, hogy olyan rettenetesen fontos, hogy gyors legyen portrénál.)
-
Snoop-y
veterán
válasz
Konkretan felaron van. Azert ez elgondolkodtato nem
-
gergo5991
őstag
válasz
ja nekem is megakadt rajta a szemem még úgy is, hogy nem kerestem és még csak azt se tudom a d7200amba milyen menne, de gondolom ilyen megy, ha ez neked is jó
csak arra vigyázz lehet a cucc Hong-Kongból jön, és lehet megvámolják, bár 32 euró még lehet nem esik bele. De amúgy ha rendelsz privát vagy itt várom a fejleményeket hogy smint
.
egyre csak gyarapodik a nikon d7200asok tulajának száma itt
-
bigsee
addikt
válasz
gergo5991 #26352 üzenetére
Érdekes fólia van a termékfotón, mintha nem elsőre lenne rajta...
-
aleister
veterán
válasz
randras_83 #26351 üzenetére
Az AF hangos és lassú pedig D800 hajtotta meg. Nyitva botrányos a képe. F4-nél talál magára. Főleg tág blendénél a képszélek felejtősek.
Ezzel szemben a G már f1.8-nál is szépen rajzol, teljesen használható. Az AF közel hangtalan, gyors és pontos.Amennyire nehéz dönteni az 50 1.8 D és G között, annyira könnyű a 85-ös esetén.
-
gergo5991
őstag
erről az üzletről hallott már valaki? csábít a gyanusan olcós áruk, általában az ilyenek mind átverés, gondoltam megkérdem valaki valamit hallott-e róla.
-
Zozzant
addikt
válasz
randras_83 #26347 üzenetére
-
aleister
veterán
válasz
randras_83 #26347 üzenetére
Igen. A D felejtős.
-
randras_83
addikt
Srácok van valaki aki használt Nikon 85 1.8 AF D és AF-S üveget is? Vélemény?
A fókuszmotor kérdés nem érdekes.
-
80hun
addikt
válasz
gergo5991 #26344 üzenetére
A fényképező és objektívvásárlás cégre kényes téma én nem tenném csak ha a céghez használom is , ráadásúl ezeket ellenörzésnél bizonyítani is kell a megvett gép felvételeivel évekre visszamenőleg, legalábbis M.o.-n.
Meg a tevékenységi kör is meg kell hogy legyen hozzá.Érdemes a könyvelőt megkérdezni előtte nehogy probléma legyen.
-
fireman123
őstag
válasz
gergo5991 #26344 üzenetére
"Több hivatalos Nikon forgalmazótól is kaptam választ, ...persze érdeklődni kell, hogy Szlovákiában is ez-e a szabály.
"Tisztelt Ügyfélszolgálat!
A közeljövőben szeretnék vásárolni Önöknél Nikon DSLR vázat egy kit objektívvel.
A kérdésem arra vonatkozik, hogy ha nem magánszemélyként veszem hanem cégre, akkor is 3 év a garancia a vázra és 1 év az objektívre?Üdvözlet!
Igen.
.................
DigiFénykép-MEDIKERKöszönjük megkeresését.
Természetesen a Nikon dslr vázakra minden esetben 3év garancia van. Vagyis abban az esetben ha hivatalos partnertől vásárol.üdvözlettel,
................
DigitCam Kft.Köszönjük érdeklődését! Természetesen a garancia független attól hogy milyen névre kerül a számla kiállításra. Honlapunkon a termékeknél jelöljük, hogy melyik termékre hány év hivatalos gyári garanciát tudunk biztosítani.
További kérdéseivel kapcsolatban állunk szíves rendelkezésére.
Üdvözlettel
...............FOTOPLUS Kft.
06 72 516 906 / 12
www.fotoplus.huAmennyiben a készülékre 3+1 év garancia van akkor az a céges vásárlóra is természetesen érvényesíthető. A különbség a 72 órás meghibásodás és az elállás kezelésében van.
--
Üdvözlettel:
220volt.hu csapata.220volt Magyarország Kft
1062 Budapest Váci út 1-3" -
gergo5991
őstag
válasz
fireman123 #26343 üzenetére
köszi szépen az infót, bár a magyar-szlovák szabályok törvények eléggé hasonlóak összegezve, azért én is jobban utána olvasok a dolognak, és lehet akkor cégre vetetem, megspórolva jó pár zöldhasut.
Tokina 11-16 dx II őt szeretnék beszerezni, 550 euró akciósan most, adó nélkül lenne 450, 2 év garival
-
-
gergo5991
őstag
válasz
Snoop-y #26340 üzenetére
haver cégén keresztül én gondolkodom hogy vegyek-e áfa nélkül terméket, de ugyebár ott más kérdés a garancia. Úgytudom céges cuccora nem érvényes hogy 14 napon belül indok nélkül visszakérd a pénzt, a garancia korlátozódik a felére meg hasonlókat halottam bár nem tudom mi igaz ebből, szóval áfavisszatérítésnél ha netán cégre veszed olvass utána
-
gergo5991
őstag
válasz
Snoop-y #26338 üzenetére
szia, nálunk szlovákiában úgy van, hogyha veszed a nikon 14-24 et, akkor 100 eurót adnak vissza, és ha veszel hozzá még egy bodyt is, akkor +50 eurót vissza kapsz, szóval 150 eurót. Magába az objektívre csak 100at adnak vissza.
Megjegyezném nálunk olyan gecik az üzletek, hogy a cashback értékét ráteszik az obi árára, szóval szinte kb semennyiért olcsóbban nem tudod megvenni. Néztem olyan boltot ahol nincs cashback partnerszerződés ott meg jóval olcsóbb az obi. 220 voltban 1784 euro és nincs cashback, más üzletben ahol van cashback ott meg 2150 euró feltüntetve hogy cashbackel csak 2050 euro.
itt a magyar oldal, meg tudod nézni, kiválasztod a nikon 14-24et és kiírja 30 000ft visszatérítés
Ahogy néztem más topikban 437k-ért vennéd, az még jobb is mint nálunk, szabad kérdeznem az üzlet nevét?
-
Snoop-y
veterán
Hatha itt tobben olvassak
Nikon cashback akcio az jar csak objektivre is vagy csak ha egyutt veszem meg egy vazzal?
Ha jar akkor megvennem most a 14-24-et es nem varnek 1 honapot.
-
aleister
veterán
válasz
r.levente75 #26332 üzenetére
Természetesen nem egyetlen optikai miatt veszi az ember az FX-szet, hanem a váz egyéb szolgáltatásai miatt.
(#26333) k!nG
Bár a C-hez nem értek, de a fotóstársak jókat mondtak az 50 1.8 STM-ről. Szerintem nem lősz vele mellé. Szó szerint. -
k!nG
aktív tag
válasz
r.levente75 #26332 üzenetére
Több olyan tényező játszott közre ami miatt ff vázat vettem, de érzed amúgy az abszurditását annak, hogy ezen pörögtök ahelyett, hogy konstruktív válaszokat írtatok volna?
Elsősorban én már Nikon vonalon végigjártam D7100-ig az APS-C vonalat, el is adtam egy éve és nem volt kedvem újabb APS-C-t venni, mert éreztem a korlátait annak a rendszernek is.
Másrészt azért Canon ff vázon gondolkodtam, mert videózásra is kellett, és egy hosszabb távú befektetésnek tekintettem amivel később nagyobb melókat is elvállalhatok, plusz az egyetem alatt dolgozhatok.
Urambocsáss, nem most fogom megvenni a 400k-s optikákat.Hidd el, akármennyire nem a technikai oldalát bújom nap, mint nap a fotográfiának nem vagyok laikus (mutatja ezt, hogy nem kevés referenciám van) a témában és nem hozok elhamarkodott döntéseket, emiatt is írtam ide, de látom tök fölöslegesen.
aleister: Nekem is a 35mm 1.8 volt a kedvenc optikám Nikonon, szerintem végül maradok egyelőre annál és egy 85mm-nél utána meg veszek valami komolyabb zoomot. Régi analóg fixeim is még szép számban vannak, azok meg mennek adapterrel rá úgyis, azzal is lehet bohóckodni.
-
aleister
veterán
válasz
r.levente75 #26325 üzenetére
"egy ff váz már feltételez egy jobb optikát...Különben nem látom túl sok értelmét az ff váznak."
Tehát a nagyjából kétszer akkora ISO, a kényelmes és gyors kezelés, jobb komponálási képesség smafu?
A kedvenc obim FX-en a 20k-s Nikkor 50 1.8D. Azért, mert valami olcsó, nem feltétlenül rossz.(#26330) Snoop-y
Minek akarsz vele art-ot vetetni, amikor jellemzően olcsó obikat hozott fel, és írta is, hogy 50k a költséghatár? -
k!nG
aktív tag
válasz
Snoop-y #26328 üzenetére
Na ez az a kerdes amire nehezen tudok valaszolni. Igazabol szeles a skala, fokent alkotoi fotografia teruleten mozgok. Inkabb street vagy portre (hozzateszem en nem igazan kotom magam ilyen egyetemes szabalyokhoz es imadok nagylatoval portrezni) illetve varosi eletkepek, de ritkan rendezvenyekre is elmegyek ha ugy adodik es kernek.
Szerintem nem leszel tole elorebb, de mutatok egy portfoliot.
-
Snoop-y
veterán
Miket fotozol? Akkor lehet tudnank mondani valamilyen athidalo megoldast (nyilvan egyszerre nem fogod magad szazezres koltsegekbe verni de lehet varnek inkabb akkor egy picit amig osszegyulik valami olyan lencsere amit ha megveszel 2 het mulva nem fanyalogva fogod racsavarni a gepre hogy jo jo de nem az igazi mikozben ugyanugy elkoltottel ra mondjuk 70K-t)
-
k!nG
aktív tag
válasz
Nyilvan, igazabol most egyelore nem tudok osszerakni melle egy kello obiparkot, szepen fokozatosan fog ez menni. Hogy oszinte legyek az egesz DSLR korbol elegge kiestem, mert egy ideje MILC-el dolgoztam csak, most ertem el arra a pontra, hogy sikerult beruhaznom vazra es APS-C-re ujra nem akartam.
Egyebkent valoszinuleg akkor a legjobb opcionak kezdeshez egy hasznalt EF 17-40 lenne ha jol ertem. Erre lenne is keret, csak mostansag szinte annyira csak fixeket hasznaltam, hogy az 50 1.8 volt az elso gondolatom.
-
Snoop-y
veterán
válasz
+1
kb olyan mint venni egy ferrarit aztan felrakni ra a barum negyevszakost -
k!nG
aktív tag
válasz
r.levente75 #26322 üzenetére
-
-
k!nG
aktív tag
Sziasztok!
Kene egy kis segitseg, illetve megerosites.
Valtottam rendszert es meglett az elso fullframe gepem (leszamitva az analogokat, haha) es mivel egyelore csak atalakitot vettem es egy Takumar 55-ot, meg Helios 44-2 58mm tudok rapattintani, elkezdtem nezelodni valami Canon bajonettes megoldas fele is.
Alapvetoen hasznaltakban gondolkoztam penzszukeben es nyilvan egy alap fixet azert beszereznek, amiben van AF, vagy 50 1.8-at vagy 24 2.8-at, illetoleg kacsingatok valami olcso es jo atfogasu zoom fele is.
Namost en szemezgetek egy Canon EF-S 17-85mm f/4-5.6 IS USM-el de konkretan az osszes velemeny negativ rola, mindenki azt mondja hogy kepminosegre olyan, mint barmelyik kit. Szivem szerint egy 17-50-es Tamron fele tendalodnek viszont az meg hasznaltan 70-ert nalam kiesik, 50 korul lottem be az arat, plusz jobb lenne egy kicsivel nagyobb atfogas. (viszont dolgoztam mar Nikonon ilyen obival es imadtam)Esetleg barmilyen tipp, javallat, vagy Ti milyen konstrukcioban gondolkoznatok?
Koszi a valaszokat,
-
Snoop-y
veterán
Amig asszonynak keresgeltem az eros tele-t belebotlottam egy gyongyszembe ami hianyzott eddig a sorbol;
Nikon AF-S NIKKOR 14-24mm f/2.8G ED (Januarban ugyis szulinapom lesz szoval bezsakolom
)
-
SidCorky
őstag
Szóval ha tisztában vagyok hogy milyen látószöge van, akkor simán ajánlott?
Főleg portréra, illetve rossz fényviszonyokhoz kell, minden másra ott a pro oly 12-40 -
Tin_Shield
őstag
válasz
#31733248 #26310 üzenetére
Persze, a Sigma 19/30/60 trió egyértelműen APS-C látószög, bár 60-asom nekem is van mft-re, kicsit hosszabb kistelének, portréobjektívnek tök jó, főleg amennyibe kerül.
Vagy ott a PanaLeica helyett a Pana 25 f1.7 is. Ugyan fél FÉ-vel sötétebb és a felépítése műanyagosabb, de boltból újonnan megáll 60e alatt.
Nikonon volt 30 f1.4-em (még a régi HSM), nagyon szerettem a képét és a látószögét, de utáltam az autófókuszát. -
törölt tag
válasz
Tin_Shield #26309 üzenetére
Igaz, van MFT-re is, csak ahhoz már kevésbé jó a látószöge. Általános obinak túl szűk, portréhoz túl rövid. Hasonló dilemma esetén a Panasonic 20mm f/1.7 II is meggondolandó. Sonyn most váltom ki vele az egyébként kitűnő Sigma 30mm f2.8-at.
-
gergo5991
őstag
válasz
SidCorky #26306 üzenetére
rajalan nézem a tokina 11-16 os eredeti ára 700 euro, de most akcióba van 579ért. A tokina 11-20as meg alapáron 649 euro. Nem tudom igaz-e de mintha a 11-20as jobb lenne a 11-16ostol, szóval emiatt is lepődtem meg hogy a 11-16os alapára drágább mint a 11-20asé.
Véleményetek szerint melyik a jobb? a 11-16 v 11-20?
-
-
SidCorky
őstag
A Panasonic 25mm 1.4 és a Sigma 30mm 1.4 DN között mekkora a képminőségbeli különbség? Youtube videók alapján nekem jobbnak tűnik a Sigma, tesztképeket meg sehol nem találok.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Óra topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Házimozi belépő szinten
- Le Mans Ultimate
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Autós topik
- eMAG vélemények - tapasztalatok
- Milyen egeret válasszak?
- Információbiztonság, kiberbiztonság, adatvédelem
- További aktív témák...
- Canon EF 11-24mm f/4L USM objektív -Újszerű-
- Sigma 12-24mm f/4 DG HSM Art ( Canon ) -Újszerű-
- GOPRO Hero 12 BLACK - 5.3k akciókamera - két akku, mágneses csíptető, 64GB SD
- Canon EOS 2000D gépek, objektívekkel, kiegészítőkkel, (ÚJ! / 100 / 1100 / 4200 expoval )
- Canon 600D + Canon AF 50mm f/1.8 II + Tamron AF 70-300mm f/4-5.6 Tele-Macro objektívek + LP-E8 akksi
- Bomba ár! HP ProBook 430 G3 - i5-6GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" HD I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Air 15 M3 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eladó szép állapotban levő Huawei P30 Pro kék 6/128GB 12 hónap jótállással!
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged