Hirdetés
- CES 2026: valóságos képkockagenerálók lesznek a modernebb GeForce-ok tavasszal
- CES 2026: Visszatér a legjobb Expertbook
- CES 2026: A legjobb volt, az is marad? Itt a Zenbook A14 második generációja
- CES 2026: akár játszhatunk is az Acer RGB lézerprojektorával
- Iterálunk, iterálunk? DeepCool AK700 Digital processzorhűtő
- RTX 4070 SUPER / micro lagg / nincs kihasználva 55-60% futás
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- Mini-ITX
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- CES 2026: Teljesen szürreális lett az ASUS asztali gamer PC-je
- Gaming notebook topik
- Házimozi haladó szinten
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- CES 2026: valóságos képkockagenerálók lesznek a modernebb GeForce-ok tavasszal
- TCL LCD és LED TV-k
-
PROHARDVER!
Az objektívekre két nagyon fontos adat jellemző, melyek alapján rendszerint azonnal be lehet őket sorolni. Ezek az objektív fényerejét és gyújtótávolságát jelző számok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
tvamos
nagyúr
válasz
bandhajon@
üzenetére
Tesztek alapján a Tamron jobb, de a Sigma olcsóbb, és lehet találni használtat, ami mégolcsóbb.
Nekem majd 50-500-am lesz egyszer.
Ha kigyűlik a rávaló. -
Snoop-y
veterán
válasz
bandhajon@
üzenetére
A ketto kozul en a tamront vennem.
-
Snoop-y
veterán
válasz
tvamos
üzenetére
Arra kapta hogy egyaltalan letezik es nem 7 jegyu osszegbe kerul.
Vetelytarsakkal osszehasonlitva (nem 3rd party lencse gyarto) teljesitmenyben azert elegge alulmarad egyet kiveve az arat. Ha mozgo celpontra vadaszol akkor jobban jarsz egy fix fenyeros kisebb obival TC-vel.
-
zoomon
tag
válasz
tvamos
üzenetére
A hifis tapasztalataim alapján az esia díjak képesek maguktól, minden érthető ok nélkül felmászni készülékekre és aztán ott maradni, hogy elhitessék a vásárlóval, hogy ez tuti vétel, nem pedig fizetett hirdetés. Amikor egy eisa díjas HM erősítő 50Hz-n búg a hangsugárzó kimenetén és nem csak az az egy darab....
-
tvamos
nagyúr
válasz
bandhajon@
üzenetére
Amúgy ez a Tamron 150-600mm f5.0-6.3 DI VC USD biztos valamire kapta az EISA díjat, nem csak ráragadt véletlenül. Szóval biztosan jól jársz vele!
A Sigma APO 50-500, vagy 150-500 nem lehet esetleg jó? Azokról is sok jót írnak. -
r.levente75
addikt
válasz
bandhajon@
üzenetére
Egy N70-300vr az 450 a vége egy sigma 1,4x konverterrel 630-nál vagy. Ennél a kombónál van af is kis kompromisszummal a képminőség is elfogadható.
-
tvamos
nagyúr
válasz
bandhajon@
üzenetére
Jókat írnak róla, csak állítólag a zoom eltekeredik, ha le/fel tartod. Lehet, a Sigma 150-600C jobb választás.
De én csak olvasgattam róluk, nincs ilyesmim. Sajnos. -
Snoop-y
veterán
válasz
bandhajon@
üzenetére
Hat meg ez az obi nem egy fenyero bajnok (en is neztem mar es hezitalok nekem a 400 is eleg lehetne f/2.8-al
)2x -es TC-t ezzel szerintem elfelejtheted.
Kb annak lehet orulni hogy 600-nal konverter nelkul lesz keped... -
80hun
addikt
válasz
bandhajon@
üzenetére
Van olyan is hogy az af rendetlenkedik , stabilizátor is problémás lehet.
Vagy csak egyszerűen egyáltalán nem fog müködni az obi vele.
Általában gyári fényerős fix telék mögé és fényerős zoomokhoz (N70-200/2.8, N70-200/4) szokták használni a TC-t. és még ezekhez is érdemes utánna kérdezni melyik gyári TC legyen a kiszemelt.

-
bandhajon@
aktív tag
nikon d5100
Köszönöm válaszod.
és mit értesz azzal hogy telével nem fog müködni rendesen az obi?
nem lesz AF? vagy mi? -
80hun
addikt
válasz
bandhajon@
üzenetére
Inkább az a gond hogy a telekonverterrel nem fog rendesen müködni az obi.
Bizonyos objektívekhez érdemes csak venni és azok is tipusspecifikusak, meg persze fényerőt is buksz.Egyébként milyen vázra akarod rakni a 150-600-at?

Ár-érték arányba jókat hallottam róla. -
bandhajon@
aktív tag
-
Snoop-y
veterán
válasz
bandhajon@
üzenetére
Mihez kepest jo minoseg? Illetve mire szeretned hasznalni?
A focusra sokan panaszkodnak vele de ebben a zoomtartomanyban jo vetelnek (ertsd olcso)szamit.
Pl ugyanez a tav fenyeros obiban tobb millios kategoria... -
bandhajon@
aktív tag
Sziaszto szeretnék venni egy Tamron 150-600mm
obit,ami 260 ezer.
szerintetek ez jó obi?
megéri? egyenlöre egy
nikon 18-105 van ami
minöségre ugy tudom hogy nagyon kezdö obi
a 150-600 jó minöség?
köszönöm elöre is a válszotok.... -
80hun
addikt
-
gergo5991
őstag
DX gépen hány mm-es obival lehet reprodukálni azt a távolságot ahogy az ember szeme lát? csakmert ha látok valami szép a távolból és akarnám lefotózni hát kb a távolság feléhez kéne legyalogolnom hogy ugyan olyan legyen gépen keresztül, értitek na mire gondolok.
-
törölt tag
-
fireman123
őstag
válasz
üzenetére
A Nova 180 nem túl sokkal nagyobb az Adventura 170-nél, (oldaltáskából nem akarnék nagyobbat) ....1,5 éve amikor megvettem első dslr gépemet azt hittem a 170 is nagy lesz , aztán elkezdett megtelni
, ...nem akarok mégegyszer így járni, ezért inkább hátizsákot veszek, amiben több hely van és fér még bele, ha esetleg veszek még valamit , ...a 170-et pedig akkor használnám amikor nem viszek magammal mindent. -
törölt tag
válasz
fireman123
üzenetére
Amit felsoroltál az már egy Nova 180-ban éppencsak elfér kényelmesen és még lesz helyed a vakunak. Ha mégegy nagyobb obit akarsz vinni, akor már kellemetlen lehet. (Persze ez függ attól is, hogy mekkora vázat használsz. Ezeket a táskákat max D7k és hasonló méretűekhez érdemes használni. Kicsit nagyobb vázzal már szívás tud lenni.) Főleg, hogy érthetetlen okból eléggé korlátozott az elválasztók variálhatósága, nem lehet bárhova rakni őket, csak pár helyen van kialakítva tépőzár. Bezzeg az Apex 120 teljes belső oldala tépőzáras. Pedig az egy kis apró táska.
-
Snoop-y
veterán
válasz
fireman123
üzenetére
Amazonon csak 109$
-
fireman123
őstag
válasz
Snoop-y
üzenetére
Szia!
Mi a pontos neve/típusa ennek a hátizsáknak? ....nekem egy Lowepro Adventura 170 oldaltáskám van, de már éppen hogy csak elég, teli van rendesen, nem is fér bele minden cuccom (és még rendszer vakum nincs is ...egyenlőre), kellene valami nem túl nagy (és nem drága) hátizsák. (D5300, Nikkor18-105, Tamron70-300VC, Nikkor 35mm 1,8G, Cokin készlet, szűrők, töltő, körtepumpa, állvány stb....majd még egy YN565 vaku lesz előbb-utóbb, ha az asszony nem figyel
)
Lowepro Mini Trekker AW-t nézegetem egy ideje...illetve egy K&F Concept nevűt..... -
zoomon
tag
válasz
Throme
üzenetére
Jó ötlet, de még nem fényképezek olyan régóta / olyan sokat, hogy ezt ne tudjam fejből, 150 felett pár alkalommal jártam, a 70-300-at ritkán rakom fel. A nagylátót badarság lenne eladni az ugyanolyan fix darab, mint a fix 50-es, az mindig kell. Sanszos, hogy 24-105 lesz a vége, itt pedig klasszikus példa arra amikor az ember hobbijai összeérnek:

-
Throme
veterán
válasz
aleister
üzenetére
Nem, Te dolgozol, így a nef-et is tárolod. Én pl nem dolgozom a fényképezővel. Nekem a sok nef a felesleges.
Vannak akik megtartják, hogy majd 1x előveszik és a fejlettebb tudásukkal újra kidolgozzák. Hét nekem erre nincs időm.
És igen, van aki egyből jpgzik, pl közös barátunk, és nem is csinálja rosszul. -
aleister
veterán
válasz
Throme
üzenetére
Abban igazad van, hogy a jól sikerült fotókból lesz jpg, de az csak addig van a HDD-n, amíg fel nem töltöm galériába a megrendelőnek. Elég sok helyet foglalna el az évek alatt felgyülemlett rengeteg JPEG.
Persze, ahány ember, annyi szokás. Aki alapból csak jpg-ben fotózik, annak tuti ideális. -
Throme
veterán
válasz
zoomon
üzenetére
Van egy progi (most nem jut az eszembe) amivel megnézheted, hogy eddigi fotóid milyen gyutávon, záridővel...stb készültek.
Ha azzal azt látod, hogy a telét ritkán vetted elő, akkor el is adhatod. Kérdés a nagylátót mennyire használod. esetleg elég-e a 17mm, mint minimum a mostani 10mm helyett....Ha úgy jönne ki, akkor elég a 17-70 + az 50-es fix és csókolom.
szvsz
-
zoomon
tag
válasz
Throme
üzenetére
Tényleg, drágán vette külföldi (+) boltban.
Ami most van: 10-17, 18-55, fix 50, 70-300.
18-55-el kitámasztom a kisebb könyveket, a 70-300-at kellene akkor cserélni 17-70, 24-105 valamelyikére. Előbbi nagyon elegáns megoldás lenne a széleslátó utáni tartomány lefedésére. Azt hiszem itt már vissza kell állni a gép mögé, és kitapasztalni, hogy akkor mennyire számít a vége...
Köszönöm az ajánlásokat!
-
Throme
veterán
válasz
zoomon
üzenetére
Tami 18-200 VC 100k? Olyan 75k körül mozgott eddig... újonnan
Majd kijavítanak a többiek, de szerintem a képszéleken is tökéletes minőséget adó obik a fix-ek.
Korábban néztem pl 17-70-es "C" sigmát és amíg él a fényerő (f 2.8), addig a képszéleken észrevehetőbb a gyengülés. Rekeszelve javul a helyzet és csökken a CA, de ugye fényerőt veszít...
Lehet a 24-105 a te obid.Minden irányból kis kompromisszum.Ha pedig el tudod hagyni a 100mm körüli fókusztávot, akkor egy 17-70 "C" (valamennyire nagylátó, fényerős is az elején, de a végén az f4 se rossz, 70mm-en makró) és egy 50-es fix nem lenne elég?
Ahova nagyon kell a tele, oda voszel egy 70-300-zat, de nagyrészt feleslegesen cipelnéd, így otthon lehet hagyni..szvsz
-
zoomon
tag
válasz
Throme
üzenetére
Neki nem, de nekem igen
Szoktam vele fotózni, (főleg mert neki 750-es vázon van) de a széleken a lágyulás pl nekem nem jön be annyira, illetve ez új árban 100e obi, használtan egy 150e-s rajzolatban csak szebbet kellene adnia. 3 obi nem sok, de ezek mellett lenne még kitobi + fix 50-es, fel kell dolgozni lelkileg, hogy nem férsz bele a táskádba
A 70-300-at meg nem használom ki rendesen,200 fölé még sosem kellett tekernem, de szerintem 150 is elég lenne, viszont indulhatna lejjebbről, a lényeg, hogy a kitobinál szebb képet lehessen készíteni vele. -
Throme
veterán
válasz
zoomon
üzenetére
Az ismerősnek hiányzik a fényerő?
Amúgy a bagylátó - közép zoom - tele 3-as miért sok? Ha városnézésre mész nem kell a tele, ha autóversenyt, akkor tele. Max 2 obit viszel magaddal. Börgöndi repülőnapon a tele és a nagylátó elég volt.
Attól, hogy van x db obid nem kell mindet vinni...szvsz
-
zoomon
tag
Igen, jelenleg 700d-m van, nagyon max 80d-m lesz a jövőben. Nagylátás 10-től 17-ig lefedve, de nem szeretnék itt túl nagy hézagot, valami 24-150 lenne talán az ideális ha van ilyen egyáltalán fix F4-el, alatta már gondolom más árkategória. Mondjuk ahogy nézem a kit 18-55-öt nem is nagyon érdemes eladni, már annyira nincs ára, hogy lassan a szaloncukrok között is talál egyet az ember. Ez a 24-105 is pont olyan ahogy néztem, hogy kellene de a többi mellé, de így soha nem lesz kevesebb obim.

Irigykedve nézem az ismerősöm aki lecserélte a kitobiját egy tamron 18-200-ra és lefotózza vele az egész világot kétszer. -
zoomon
tag
Sziasztok!
Szeretném csökkenteni a canon obijaim számát, a 18-55 kitobi és a 70-300-as helyett egyet szeretnék, 20-24 től, 135 - 150 -max 200-ig, képstabis fényerős, szép rajzolatú kellene a teljes tartományban. Használtan 100 és 200 közötti összegre gondoltam, mik jöhetnek számításba, mi a kategória tuti befutói?
Üdv: Zoltán
-
aleister
veterán
válasz
Snoop-y
üzenetére

Szokták mondani, hogy 200 és 300 mm között nem olyan látványos a változás. Természetesen látható a különbség, de egyet kell értenem, hogy zoom-érzet tekintetében nincs az az igazi hűbazdmeg feeling. Esetleg Tamron vagy Sigma 150-600?
Ezek már gyakoribb optikák, mint a Nikkor 300 f2.8, ezért használtan is beléjük lehet futni. Igaz, hogy fényerőben nem említhetőek egy lapon vele, de ettől eltekintve jókat olvasni mindkettőről.(#26252) Sefter:

-
Snoop-y
veterán
Na hat veletek is csak surubben vagyunk nem tobben
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Snoop-y
veterán
Szeretnem meglepni az asszonyt egy jo minosegu televel.
Viszont nincs "kedvem" megvenni a nikon 300mm f/2.8G VR lencsejet
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Marad az hogy abbol fozunk amink van.
Szerintetek ha veszek egy teleconvertert a 70-200 f/2.8g -hez az mennyire lesz hasznalhato? TC1.4-re gondoltam hogy azt hasznalnank. -
itouchfan
őstag
igen, ezért foglalkoztat a kérdés mivel mindkettő megvan, csak analóg gépeken.
Nekem valami régebbi tükörreflexes használtan viszonylag olcsón beszerezhető vázra kéne ismerkedni a technikával, fotózással, stb.
de ha itt megnézed, [ITT] van autofókusz és rámegy a sony alpha bajonettes vázra nem?
-
80hun
addikt
válasz
itouchfan
üzenetére
Kérdés mire akarod feltenni?
A 28-70 vszínű Minolta AF de csak a kupakból tudok itélni mert nem látom a bajonettet.
A75-300-as tele Nikon bajonettes -A MILC gépekre mindkettő feltehető a megfelelő adapterrel, Persze teljesen manuálisan tudod csak használni őket..
Egyik obi se képvisel különleges minőséget, ha megvannak polcon max akkor érdemes foglalkozni velük.
-
itouchfan
őstag
Sziasztok! Teljesen kezdő vagyok a témában, kérlek vegyétek figyelembe!

Bajonettekkel kapcsolatban lenne kérdésem. Egyrészt van e valami jelzés az objektíveken ami a bajonett fajtájára, illetve az objektívhez megfelelő vázmélységre utal?
Illetve konkrétan két objektívvel kapcsolatban lenne kérdésem:
[Sigma zoom AF- E 28-70 f3.5-5.6]
[sigma dl zoom 75-300mm f4-5.6]
Ezek milyen bajonettes DSLR vagy MILc gépekre tehetők rá? Jól sejtem hogy az első Nikon F, a második a Sony alpha típusra jó? Van olyan gép vagy adapter amelyre mindkét objektív rászerkeszthető lenne anélkül hgy vesztenénk a végtelenből vagy a képminőségből?
Köszi előre is
-
80hun
addikt
válasz
r.levente75
üzenetére
A 20-as pana a tozításkorrekcióval annyira torzít mint egy Nikkor 85/1.8G

-
80hun
addikt
Panasonic 20mm f1.7 100cm-ről kb deréktól felfelé lesz benne a felsőtest.
Panasonic 25mm f1.7 100cm-ről kb köldöktől felfelé lesz benne a felsőtest.Itt tudsz kalkulálgatni. A szenzorméretet álítsd 4/3,micro 4/3-ra. Álítsd be a távolságot.
És akkor a gyújtótávolságot ha huzogatod látod hogy milyen lesz a kép kb..
-
rwin5
őstag
Sziasztok!
Főleg arcképes fényképek készítésére, maximum olyan távolságból, hogy még felsőtest benne legyen milyen objektívot ajánlotok? (teljesen kezdő vagyok a témában, ezért a savazástól kíméljetek meg, köszönöm)

-
zolikaDB
veterán
Urak!
Ar/ertek aranyban a Tamron 17-50 f2.8 mellett milyen hasonlo minoseget produkalo fenyeros zoom obik ajanlottak még? Nikon D3300-ra keresek, tehat szeretnem ha motoros lenne.
Sigma 18-35 f1.8 baró lenne, de draga, hasznaltan alig van, akkor is 160e korul van, es zoom ugyan, de eleg rovidke.
Tamronok meg garival mennek 90k korul.
Koszonom
-
gergo5991
őstag
válasz
fireman123
üzenetére
(#26229) 80hun: másfél év garancia van még az obira mert csak fél éve vettem (szlovákiában alapból 2 év jár,
am amiatt adtam el, mert keveseltem a 18-105 minőségét, keret az van bőven, csak lehet munkát váltok és kell a pénz ha külföldre mennék, szóval emiatt így max 100k-ig akarnék valami jobbat mint a 18-105 minőségben és fényben is.
-
fireman123
őstag
válasz
gergo5991
üzenetére
Szerintem a sorrendet egy picit összekeverted
, én először eldöntöttem volna mit is akarok és ahhoz melyik a legalkalmasabb obi (és van-e rá keretem
), ...amikor ez megvan, akkor adtam volna el amire nincs szükségem, ....ha 1,5 éves volt a 18-105 akkor arra már bizony nincs gari, hacsak nem vettél plussz bolti garit ....de az már nem Nikon gari (szerintem) (félrevezetted a vevőt?
).MÁS:
[link] Edigitál BF-en vásárolt Tamron 70-300 VC megjött pénteken, rá is vonatkozik a Tamron 5 évesgyári gari kiterjesztés (ma meg is tettem, visszaigazolták az 5 évet). Eddig nagyon bejön, a 18-105 és a 35mm F1,8G mellé.
-
gergo5991
őstag
sikerült eladnom majdnem másfél éves garis nikon 18-105ös obit 50k ért, (+még worldwide gari is volt hozzá), csak most nem tudom milyen obit vegyek. Úgy voltam vele hogy veszek egy fix 50mm 1,8g-t, de akkor meg nem lesz nagylátószögem szóval lehet egy jobb zoomba kellene bele invesztálnom pld a tamron / sigma 17-50 esbe, most így hirtelen nem is tudom mit akarnék fotózni, alkotói válságban vagyok.
-
80hun
addikt
válasz
weres78
üzenetére
Esetleg még van fenn az irányjelzőn egy igazi szépség Nikkor AF 135mm f2 DC

Bár ez apsc-n lehet kicsit hosszú lesz , attól függ mennyi helyed van.

-
weres78
senior tag
válasz
gergo5991
üzenetére
Igen, könnyebb lett volna, de végülis kicsilabizáltam mire gondolhat. :-)
Az árban már sok egyébként, annyit nem szánok rá. A másik két ajánlat szimpatikus, a fix 85-ös az ára, a zomm pedig a rugalmassága miatt.
Ha sikerül kipróbálnom a Sigma-t és tetszik, valószínűleg az lesz a befutó...
Köszönöm szépen az ötleteket! -
tvamos
nagyúr
-
weres78
senior tag
D7200-ra keresek portré obit. Olyat, amivel kihozhatok mindent ami a gépben van...
Jobban szeretnék valamilyen használható zoomot, de a fix is megfelel. Gyártó, súly, motorzaj nem érdekes, csak a képminőség.
Tudnátok ajánalni valamit (valamiket)? -
aleister
veterán
válasz
randras_83
üzenetére
Általában 45-ért mennek. A 60 szerintem irreális. Ha valóban bolti állapotú, akkor 50-ért még elvihetik.
-
gergo5991
őstag
vadiúj patina állapotu 18-105ösért mennyit kérhetnék el szerintetek?
-
fireman123
őstag
válasz
Sefter
üzenetére
felhívtam az ügyfélszolgálatot, először nem is értette a hölgy miről is beszélek
, majd kis hívásvárakoztatás/kollégákkal konzultáció után közölte, hogy erre is vonatkozik, mert csak hivatalos forrásból szereznek be objektívet, ....meglátjuk, megrendeltem, ahogy megjön regisztrálom a tamron.hu-n, ha esetleg nem fogadja el a reges oldal az obi sorozatszámát, akkor elállok a vásárlástól 14 napon belül és visszaküldöm, ...remélem nem lesz vele gond. -
Sefter
veterán
válasz
fireman123
üzenetére
Ne vegyél rá mérget, hogy az olcsóbbat is hivatalos helyről szerezték..hívd fel őket
-
fireman123
őstag
sziasztok!
Az Edigital-nál a BF akcióban 100e-ért lehet venni Tamron 70-300VC objektívet, viszont az akciós oldalon most csak 1 év garanciát írnak és nem szerepel a +4 év gari kiterjeszthetőség ha regisztrálom a tamron.hu-n.
Szerintetek ez a kiterjesztési lehetőség a most megvásárolandó obira is élhet? ....gondolom ugyanabból a hivatalos forrásból beszerzett objektívet árulják BF-ben is, mint tegnap akción előtt.....
-
randras_83
addikt
Viszont a Nikon 70-300-nak szebb a rajza szvsz, a stabija jobb, 67-es átmérő, használtban érdemesebb a Nikont választani, mondom ezt úgy, hogy volt T70-300-am, és most Nikon van. Az pedig, hogy a Tami f4-ről indul, a Nikon f4.5 kb elhanyagolható. És valóban, az 55-300 sosem volt az ajánlottak között.

-
fireman123
őstag
az új Nikkor-ról nem olvastam még tesztet, viszont a "régi" Nikkor70-300 VR vs Tamron 70-300VC-ről van egy összehasonlítás, [link] gyakorlatilag egyformának hozzák ki, viszont a Tamron jóval olcsóbb a Nikkor VR-nél, így nálam a Tamron a nyerő (csak még meg kell győznöm magamat, hogy kell nekem ekkora zoom
, 120e-ért) ...ezért is nézem a BF-t, ...hátha lesz jó áron -
Throme
veterán
Még előnye a tamronnak , hogy FX vázon is használható és 5 év gari jár rá....
#26205) fireman123:
Majdnem minden ilyen cég csinál BF-t. Jó marketing fogás.
Van ahol tényleges árkedvezmény van, van ahol gyorsan emelik az árat, majd BF-en visszaveszik, de a reklám megvan.
2 éve korrekt áron hozzájutottam egy 18-140-hez, de ugyanott tavaly már elhanyagolható volt a kedvezmény....Most se számítok semmi komoly árengedményre...
-
fireman123
őstag
Sziasztok!
Korábbi évekből van-e valakinek tapasztalata, hogy Black Friday akciókban szoktak-e lenni objektívek? ...konkrétan a Tamron 70-300VC-t [link]nézegetem egy ideje. Októberben az MM-ben egy napos akció keretében 99e-ért adták, de arról lemaradtam sajnos.

-
-
Byk01
őstag
válasz
Throme
üzenetére
Na ezt látatlanban nem hiszem, hogy megmondja bárki is. Nem hiszem, hogy olyan sokkal élesebb képe lenne, ami miatt megérné feladni alul azt a 15 mm pluszt. Talán, ha a léptetőmotor annyival jobb az 55-300 SWM-jénél, akkor lenne érdemes elgondolkodni a 70-300-on a másik helyett. Én nem váltanék rá valószínűleg, de ez egyéni döntés. Ha újat kellene vennem, talán elgondolkodnék rajta ... de ebben az árkategóriában elég erős versenyző a Tami 70-300 VC-je.
-
Throme
veterán
válasz
fireman123
üzenetére
Ez így drága. Azt hittem taminak próbálnak konkurenciával szolgálni.
#26194) Byk01:
Csak kíváncsi voltam. Az Fx verzió van nekem, de DX-en hasnálom és ez nem is fog változni
Kérdés mivel jobb egy 55-300-nál, ami olyan 100k körül mozog... -
JohnyBlue
addikt
válasz
aleister
üzenetére
Ha választanom kellene a két üveg közül minden bizonnyal a régebbi kiforrott konstrukciót venném(azaz tamit). Szeretek kockáztatni, de itt azért már sok maniról beszélünk. Fúúú azé' gondolj bele 380K ból hány üveg sört vehetnél saját felhasználásra
de ha csak az árkülönbségből veszünk sört az is egy 2-3 hétig tartó másnaposságot okoz...ART: úgyis megtartod mindkettőt

Új hozzászólás Aktív témák
- alza vélemények - tapasztalatok
- Titkos szabállyal tereli a hazai megoldások felé a félvezetőgyártóit Kína
- Witcher topik
- Kuponkunyeráló
- Arch Linux
- RTX 4070 SUPER / micro lagg / nincs kihasználva 55-60% futás
- Milyen NAS-t vegyek?
- XPEnology
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- iPhone 16 Pro 128GB Desert Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP ProBook X360 435 G7 - Ryzen 3 I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I W11 I Cam I Gari!
- Apple iPhone 15 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Ha kigyűlik a rávaló.
)

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Nem egy Nikon 17-55 f 2.8, de teszi a dolgát rendesen. Én d7000en használtam.