Hirdetés
-
PROHARDVER!
Az objektívekre két nagyon fontos adat jellemző, melyek alapján rendszerint azonnal be lehet őket sorolni. Ezek az objektív fényerejét és gyújtótávolságát jelző számok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
bigsee
addikt
-
JohnyBlue
addikt
válasz
Dolphine #25331 üzenetére
Pl. az övemre rakok 1-1db objektív tartót ( a lowepronak van sok méretben )
Váz lóg a nyakban egy üveg rajta. Az ures tartóban a hatso kupak van. Azt kiveszem, uveget lecsavarom kupak fel, es tatyoba elrak. Masik oldalrol uveg ki, kupak le es felcsavar.
Biztonsagos es pillanatok alatt megy.
-
Schuby
aktív tag
válasz
Dolphine #25110 üzenetére
Jó kérdés, de nem tudom. Betettem a táskába, a táskát a csomitartóba. Fel volt csavarva a gépre. Amikor megérkeztem a tetthelyre kivettem és így találtam. Nem emlékszem hogy útközben nagyot fékeztem volna amitől esetleg felkenődhetett a csomagtartó falára, de ezek szerint mégis.
-
Clemi
veterán
válasz
Dolphine #24882 üzenetére
Én már vettem többször. Korrekten azt a minőséget kaptam amit megvettem. Azért ott van a vevő mögött az ebay és a paypal védelme! Ha át akarna valaki vágni elég ha írsz az ebay-nek és az eladó nem kapja meg a vételárat amit kifizettél. Nem vagyok benne biztos, de ha jól sejtem csak a vevő által leadott értékelés után utalják ki a vételárat. Nekem már volt pár elveszett, soha ide nem érő és sajna rossz minőségű vagy éppen hibás termékem, de eddig minden esetben vagy kaptam egy másikat, vagy visszautalták a pénzt.
-
Gertev
csendes tag
válasz
Dolphine #24861 üzenetére
Hello!
Ha fotózásra kell, és úgy vagy vele, mint sokan régen - előhívták a képeiket legtöbbször 9x13 / 10x15 vagy kb.max. A/4 méretben - és nem akarsz kicsi részleteket kivágni / utófeldolgozni, akkor jó lehet egy utazó-zoom is.
Ha viszont részleteket akarsz kivágni, felhasználni kiváló minőségben, pénzért fotózni, A/4 vagy A/3-as méretnél nagyobbakat nyomtatni, esetleg utcai plakátokat fotózni vagypedig hobbiból nézegetni 2 vagy 3 pixel-e a CA vagy a kép sarka sötétedik-e 2%-ot, persze 1,5% hordótorzítással (már ugye nem a képről beszélünk...) és ehhez hasonló baromságok, akkor nem lesz jó egy ilyen obi. Akkor marad pl. Canonnál az "L" széria és más márkáknál is a min. 4-500 ezres és afölötti árú obik. Ahogy van hobbi fúrógép 5-15ezerért, és van félmilláért munkagép is.... Mindkettő kifúrja a lyukat a falban a képkerethez. Ugyanolyan kerek lesz a tiplihez, de a szakik valamiért a drágábbikat használják...
Persze a legjobb, ha ki tudsz próbálni egy ilyet, igényeidnek megfelel-e.
-
energomatt
őstag
válasz
Dolphine #24864 üzenetére
Én a kérdésedről alkottam véleményt és egyúttal útba is igazítottalak, nem pedig az objektívekről. Az a kérdésed ugyanis, hogy mennyire szörnyű valami, azt mindenki maga dönti el. Bizonyára sokaknak megfelelő, az ami másnak már szörnyű. Tehát minden attól függ, kit kérdezel. Ha olyan valakit, aki ilyeneket használ, nem fog szörnyúlködni. Akinek jobb van, az biztosan nem fog ilyet ajánlani.
-
-
faki_
senior tag
válasz
Dolphine #24794 üzenetére
A gyújtótávolsággal nő a leképezés, ami makrónál nem hátrány.
Nekem 110-120mm környékén már 1:1 (Fujinon XC 50-230) és utána tovább nő. A csíptetés teljesen jó, ha normális szűrőmenet van.
35mm fixen nem emlékszem, hogy vignettálna, de meg tudom nézni pár napon belül...
-
-
80hun
addikt
válasz
Dolphine #23586 üzenetére
A raynox dcr-250-et ha jól tudom 52-67mm-es szűrőmenetre lehet rárakni. Tehát a kitobidra és a telédre pont jó lesz.
Sokan dicsérik.Akkor maradj a 35mmf1.8-nál és esetleg majd egy raynox előtét, szerintem beválhat.
Én a sigmát használtan vettem patika állapotban 65e-ért és annyiért is adtam el. :-)
-
80hun
addikt
válasz
Dolphine #23584 üzenetére
Volt olyan 30m28 makróm is, a 35f18 csak járt nálam.
Egyébkén jó kis éles obi a 30mm-es makró. :-)
Bár mint tudod ezeknél a rövid gyűjtótávú makróknál elég közel kell menni a témához az 1:1 leképzéshez 13cm.Nekem kicsit az af motorja túl zajos volt a makrónak. :-(
Fényerős obiból vegyél egy Minolta AF 50mm f1.7-et szerintem. ha nem kell a 35mm-es látószöge.
De nekem melette volt egy sigma 105mm f2.8 macró is. Ez volt a kedvenc. :-)
-
zed juron
aktív tag
válasz
Dolphine #23227 üzenetére
Szerintem a legrosszabbtól a jobb felé a sorrend:
Tamron AF 18-270 f/3.5-6.3 Di II PZD (Sony)
Sigma 18-300mm F3.5-6.3 DC MACRO OS HSM (csak a nagyobb átfogás miatt "jobb" egyébként nem jobb)
Sigma 18-200mm F3.5-6.3 DC MACRO OS HSM
Tamron 16-300mm F/3.5-6.3 Di II PZD MACRO (SONY) (nekem ez van Nikonra, és csak 16-200 mm között jobb mint a Sigma)SONY SAL18250 - ezt nem ismerem sajnos.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Horgász topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen autót vegyek?
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Elektromos autók - motorok
- Autós topik
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A23 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Asus Z170 i7 6700K 32GB DDR4 512GB SSD GTX 1060 6GB Rampage SHIVA Cooler Master 600W
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- iKing.Hu- Apple Macbook 13 M1 Pro Touchbar - 2020 - Használt, karcmentes, 22 töltés
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest