- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
Új hozzászólás Aktív témák
-
makaj
csendes tag
Sziasztok!
Ha jól olvastam, a legtöbb kártya OC esetén power limitbe ütközik, nem pedig temp limitbe. Lehet tudni arról valamit, hogy a 3 tápcsatis kártyák pl. ROG Strix magasabb power limittel rendelkeznek-e, mint a 2 csatis kártyák? 2 csati esetén a 375W az kb. az elméleti limit is, és ezt hozzák is a legjobb kártyák. -
Albigator
őstag
válasz Zsombors97 #3494 üzenetére
Jól. Én mondtam.
De hogy mikor pontosan azt nem tudni.(#3473) Laraxior
Én is gépen nőttem fel de hamar rá kellett jöjjek, hogy vannak olyan játékok amihez kontroller kell. Nálam ez a FIFA. Semmi pénzért nem játszanék vele bill (+ egérrel).[ Szerkesztve ]
-
hoolla
aktív tag
Nem kell olyan messzire sem visszamenni, csak nezz meg egy Titan X (Pascal) 4k-s reviewt.
Ez itt pedig 4x4K. Azert ez bizony megerdemel nemi riszpektet szerintem.
Es attol fuggetlenul, hogy van e letjogosultsaga vagy sem vagy, hogy milyen draga a kartya, vagy a tv hozza...
Szimplan csak... le a kalappal. Imho.Sputnyik123: +1. Ket alternativa johet szoba nalam. Szelesebb. Vagy az uj Acer x38, vagy az Lg Cx 48” oled.
[ Szerkesztve ]
"It was the best of times, it was the worst of times, it was the age of wisdom, it was the age of foolishness..."
-
2thletme2day
őstag
válasz csibuka85 #3492 üzenetére
Ennek reményében szeretnék én is váltani 1080ti-ról 3080-ra. Mivel az "öreg" x34A csak 100Hz-es (amikor vettem ez volt a max képfrissítési freki) ezért nekem tökéletes lenne ha a 100-at bírná tartani mindenhol. Egyébként én sem váltanék ultrawide-ról 4k-ra semmi pénzért.
-
Zsombors97
tag
BTW, jól emlékszem, hogy valaki azt írta, hogy foramax kap tuf 3080-akat jövő héten?
-
Laraxior
titán
-
csibuka85
senior tag
3440 az tökéletes !!! Azon a felbontáson meglesz a 100+ FPS , mondjuk nem mindenhol de 80% van biztosan.
Z790 AORUS MASTER,I7 13700K+ARCTIC 420 RGB,G. PHANTOM 4090 GS,G SKILL TRIDENT Z5 RGB 32 GB 7200 CL34, SOUND B. Z,LOGITECH Z5500 THX 5.1,K. Renegade FURY 4 Tb M.2 ,34 TB HDD,EVGA G2 1300W,COSMOS C700P ,LOGITECH G7,G903,ASUS HORUS RGB,R.BLACKSHARK V2 7.1,L.G633 .1, AOC AGON 353UCG 200HZ HDR1000
-
keIdor
titán
¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
Albigator
őstag
válasz Cassio1987 #3469 üzenetére
Engem az alaplapi QVL már rég nem érdekel..
B450 Prime Plus + 3700X mellé vettem 32 GB dual rank-os Micron E-die Crucial Ballistix, extrémen ajánlott memóriát a rizsa mellé..
3200-as XMP-vel crashelt Warezona alatt.
Buta lapom állított be neki olyan értékeket amit nem kellett volna. Aztán manuál belőttem 3733 MHz-re simán ment. De később csak 3666-on használtam, nem volt olyan feszigényes.
Szóval igen, van mikor az XMP profil nem jó sajna...[ Szerkesztve ]
-
Laraxior
titán
válasz Zsombors97 #3485 üzenetére
800k-s PC helyett tényleg vegyen konzolt.. 1.5M..nah az már PC
Mint amikor 150-ért keresnek autót... annyiért biciklit kell venni
*** Dodge Challenger V8 *** HEMI New Year! ***
-
Zsombors97
tag
Azt szeretem, amikor valaki megkérdezi, hogy minek vennék 800k-s PC-t ha 200k-ért tudok venni konzolt is Ezekre inkább már nem is válaszolok
-
veterán
válasz elite.cs11 #3476 üzenetére
Hehe, én mostanában többet játszottam memoria tuninngal mint játékkal
-
veterán
Én is vennék szívesen 4K amúgy, de a 21:9 annyira bejött, hogy az az ár amit elkérnek érte meg brutálisan sok szerintem szóval egy ideig meg marad a 3440x1440p nekem.
#3477 + #3478
A Strix esetén nem kellene.
[ Szerkesztve ]
The greatest trick the devil ever pulled off was convincing the world he didn't exist.
-
elite.cs11
senior tag
válasz Laraxior #3473 üzenetére
Jól összefoglaltad Néha sajnálom, hogy nem tudom élvezni a konzolon való játszást, de aztán rájövök, hogy gépet építeni még mindig hatalmas szórakozás, szóval...
Akkor folytathatjuk a szokásos témákkal: Mikor lesz raktáron; az AQUA nem tud semmit; Az Ipon teljesen elszállt az árakkal; MEGHALNAK A 3080ASOK A SOK IDIÓTA AKI MEGVETTE HAMAR; Driver halódás van
Valamit kifelejtettem? -
veterán
-
keIdor
titán
válasz Tuskone #3468 üzenetére
Az elavult infó már, 60fps lesz: [link] valszeg PS5-ön is.
Szerkesztésedre válasz: Egy 3700X@3.5GHz és 6700XT erejével kell számolni, csak közös memória van, ez is egy előny. Ilyen konfig PC-n is elviszi majd 60fps-el, szóval nem nagy kunszt.
[ Szerkesztve ]
¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
Laraxior
titán
Mondjuk nem azért, de aki ebben a topikban van, az gondolom leendő 3080 vásárló.
Na már most, ha telik egy 300ezres VGA-ra, akkor gondolom nem okoz gondot egy 200k-s konzolt sem megvenni, ha van rá igény.
Nekem nincs rá igényem, mert azt sem tudom, hogyan kell fogni a kontrollert. Én billentyűzeten meg egeren nőttem fel.
Aki meg konzolon annak meg a kontroller olyan. Nincsen ebben semmi rossz.
Haladjunk..*** Dodge Challenger V8 *** HEMI New Year! ***
-
Tuskone
lelkes újonc
válasz elite.cs11 #3470 üzenetére
Persze, én közel biztos vagyok, hogy ezek a promo anyagok miatt ment rá nvidia is a 8kra és esett pofára. Nem egyszer láttam így írva, vagy 8K logo mellé rakva a 120fps logot. Nekünk egyértelmű, hogy nem együtt jár a kettő, de akik konzolt vesznek nagy részük nem ért a techhez és csak azt látják hogy ez 8k 120fpst tud, mig ha nvidia nem pushol a 8kra/60ra dlssel most, akkor 4k/60~80 körül lett volna, mert PC játékosok nem dynreselnek, mig konzol lefog esni full hdra is vagy még alá is azt már most garantálom.
(#3474) keIdor hiszem ha látom kérdés milyen kompromisszumok miatt. Gondolom lesz Performance mód ami bőven lefog ugrálni.
[ Szerkesztve ]
-
keIdor
titán
válasz elite.cs11 #3470 üzenetére
4K@120 konzolon Ori and the Will of the Wisps-el lesz, meg az új Call of Duty Cold Warral.
A legtöbb játék 60fps targetet kap majd, főleg az open world-ök.¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
elite.cs11
senior tag
válasz Tuskone #3468 üzenetére
Én az új generációs konzolokra gondoltam, arról állítanak 4k 120 fps-t.
És félreértés ne essék én soha a világért nem játszanák konzolon, meg szerintem 0 értelme van a 4k-nak is (hacsak nem egy kurvanagy tévén nyomod), szóval tisztában vagyok azzal amit mondasz.
Csak a vita kedvéért írtam amit írtam, mert hát azt állítják valóban, hogy az új gen konzolok jók lesznek, persze én is eléggé szkeptikus vagyok. -
Cassio1987
tag
válasz elite.cs11 #3459 üzenetére
Igen azon rajta volt direkt úgy lett összeválogatva. Lehet, hogy az xmp-t nem szerette, igazából sose jöttem rá pontosan mi a baja. De ismerős 2400g-vel is hasonlóan járt amíg nem cserélt ramokat micron e-die chipesekre.
-
Tuskone
lelkes újonc
válasz elite.cs11 #3462 üzenetére
ps4 pro "4k" tulajként, simán odaadnám a konzolom ha tudnék játszani pcn azokkal a játékokkal helyette. Dynamic resolution rémes, fps droppok főleg pl bloodborneban játszhatatlan hogy 20 néha 20 fps alatt is van. Valhalla már előre szólt, hogy 4k/30 lesz új konzolokon, ha bármi köszönőviszonyba van az Odyssesyvel a teljesitmény, akkor 2070em jobb teljesitmény lesz.
Konzolnál kapod amit veszel és ez a legrosszabb része is, most lehet egy nem rossz vétel, de 1 sőt 2 év múlva már egyre rosszabb lesz, főleg ha elkezdenek path tracingel foglalkozni végre, hogy konzolok is "képesek" rá. De amit eddig láttam nem nyügözött le, mert ratchet & clanken kivül nem igazán showcaseltek path tracinget. Vagy csak elfelejtettem
[ Szerkesztve ]
-
elite.cs11
senior tag
Ezzel tisztában vagyok, de ez nem lehet érv. Vagy nem értem miért mondod (ha csak nem random fun fact-ként)
Szerk.: Tehát lehet, hogy veszteséggel adják el, de akkor is eladják. Tehát meg tudod venni 500ért, bedugod, és kész, slussz, passz.
És abban is biztos vagyok hogyha nem veszteséggel árulnák, akkor se 1500 lenne az ára[ Szerkesztve ]
-
keIdor
titán
válasz elite.cs11 #3462 üzenetére
Mindkét gépet veszteséggel árulják, annyira nem is összehasonlítható.
A kiegészítőkön és játékokon majd visszahozzák. Ez a cucc is azért lesz kb. 220€: [link]¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
Laraxior
titán
Felesleges erőltetni a 8K-t... Főleg, hogy jönnek a magas frissítéssel ellátott monitorok...kb még a 4K-nak sincsen nagyon létjogosultsága.
*** Dodge Challenger V8 *** HEMI New Year! ***
-
elite.cs11
senior tag
válasz Cassio1987 #3458 üzenetére
Érdekes, rajta volt a ramod az alaplap qvl-jén? Meg az a generáció kevésbé volt stabil XMP alatt tudtommal.
De am köszi, annyira nem zavar, mert mindenből veszek újat. Tisztában vagyok vele, hogy AMD-szereti a gyors ramot, meg ha am is gyors ramot vesz az ember, nem árt, ha a proci tudja is használni. -
Cassio1987
tag
válasz elite.cs11 #3452 üzenetére
Ja erre figyelni kell amit tuskone ír. Én most cseréltem le pár hónapja a 2700x-es rendszeremet vissza intelre mert meguntam a játékok közbeni állandó memória crasht. Valamiért nem szerette a ramomat. Amúgy is fejleszteni akartam de így 3.gen ryzen helyett intel lett és elmúlt a probléma. Ha ryzent vettem volna akkor valószínű ramot is kellett volna cserélni.
-
KRoy19
őstag
"Vagy mielőtt elmegyünk értelmetlen off árvitába akkor ignoráljuk az árkülönbséges megjegyzésemet az eredeti hsz-ben"
Úgy már ok.
Szerk:: Csak hogy tudd az i7 10700 4.6ghz-re boostol all core (4.8ghz-re single core)
[ Szerkesztve ]
-
KRoy19
őstag
Nem a 10700k-ról beszéltem, hanem a sima 10700-ról ami szintén 110k
[ Szerkesztve ]
-
keIdor
titán
3090 4K és 8K [link]
¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
Tuskone
lelkes újonc
és az alaplap meg memória általában drágább, mert ryzennél sokat is számit hogy milyen memória van. Egyáltalán nincsen már olyan nagy árkülönbség a kettő közt, intel összesen még mindig drágább picivel, de csak picivel. (persze van drágább intel lap is, de olcsóbban kitudsz húzni egy müködő gépet, mint 200ezres alaplapok) Ha intel visszatenné az overclockot a 50es/60as szintbe, akkor perpill szerintem olcsóbban kilehetne hozni játékra gépet inteltől, de nem úgy néz ki hogy céljuk lenne.
(#3447) Birkusz Mert sok embert zavarja, főleg jó anyag amd fanoknak most. De valóságban nem igazán számít. Ebben osztozom Jay tweetjével: https://twitter.com/JayzTwoCents/status/1309904144887500800
Jónak nem jó, de amekkora botrányt csinálnak belőle, az túlzás részemről.Ugyanúgy csak azért mert a Titan kártyát most beszámozták hogy ne Titan, Titan, Titan RTX nevük legyen azonosító nélkül, mindenki azt hitte hirtelen új erős gamer kártya van, és sajtó is felfújta meg nvidia a 8k marketinget.
[ Szerkesztve ]
-
KRoy19
őstag
válasz elite.cs11 #3450 üzenetére
Hol olcsóbb az AMD 30-40k val?
Azonos árkategóriában azonos teljesítményt kapsz jelenleg mindkét oldalon. (játékok alatt persze)
pl.:
i3 10100 vs ryzen 3 3100
i5 10400 vs ryzen 5 3600
i7 10700 vs Ryzen 3800x[ Szerkesztve ]
-
elite.cs11
senior tag
Érdekes valóban, stock ventivel szokott felmenni 80 körülre, szóval vízhűtéssel az nagyon gyanús. Szerk.: bár ha húzza akkor előfordulhat talán AMD nem nagy OC párti
Én nem tervezem húzni, az a része nem izgat a dolognak.
Igazából csak elegem van az intelből már.
Meg nekem megéri jobban kipróbálni az AMD-t ami olcsóbb 30-40k-val és -0-20 FPS difit jelent. Ja és azt mondtam már, hogy elegem lett az intelből?[ Szerkesztve ]
-
-
Solesz84
aktív tag
Nem is mondtam h vadaskodsz! En is csak azert irtam h az enyem mukodik rendesen es a baratodnal lehet vmi bibi ah egy masik forumtars is irta! Bocsanat h csak segitani akartam!
Asrock X570 Taichi, Ryzen 9 5900X , NZXT Kraken X72, Gskill TridentZ RGB 32GB DDR4 3600Mhz Cl16, Kfa2 RTX 4090SG, Samsung 860 EVO 1 TB, 850 EVO 500GB SSD, WD 3TB HDD, NZXT H710i, LG Oled C2 42" , MSI MPG A1000GW, Fanatec DD1, CS V3 Pedal, Fanatec V1.5 Shifter, Fanatec V1.5 Handbrake
-
Birkusz
csendes tag
Valaki homályosítson már fel, hogy mi a helyzet ezzel a 2Ghz fölötti crasheléssel. Hogyan mehet a boost clock 2Ghz fölé ha 1905Mhz a legnagyobb megadott boost clock a gyártók kártyái közül? Ez a hiba csak a tuninggyurikat érinti ezek szerint? Ha igen, akkor nem teljesen értem a hisztit. De simán lehet, hogy én nem fogom fel, h mi a gond.
“ A NASA elkezdhetne asztronauták helyett hegymászókat képezni, mert az epéniszeden feljutunk a Marsra” by BuZzNiaK
-
veterán
válasz Solesz84 #3444 üzenetére
Tényeket közöltem nem vádaskodom, hogy szar az összes AMD.
Nekem is volt 2700x azzal nem volt bajom anno pedig az is AIO-val volt csak hűtve.
Neki viszont tény, hogy nagyon szar hőmérséklet terén.The greatest trick the devil ever pulled off was convincing the world he didn't exist.
-
mihellers56
tag
Nekem a 3900x 4.5hgz en ment allcoron és jó darabig igy használtam, de levettem alapra mert tök feleslegesnek érzem. hát az a 3700x nem hiszem hogy olyan meleg mikor a 3900xet egy NZXT X72 Crakennel hűtöm és járékok alatt 50-55 fok, nagy alkalmi terheléskor 60 ami pillanatnyi, teszprogik pl cb20 alatt 75... valami hibázik szerintem...
-
Solesz84
aktív tag
En 6700K-rol valtottam 3800X-re es 65 fok max a homerseklete jatekok alatt ugy h 4400MHz-en megy a proci! Egy Kraken X72 AIO-val hutom, ugyh sztem a baratodnal vmi nem okes?
[ Szerkesztve ]
Asrock X570 Taichi, Ryzen 9 5900X , NZXT Kraken X72, Gskill TridentZ RGB 32GB DDR4 3600Mhz Cl16, Kfa2 RTX 4090SG, Samsung 860 EVO 1 TB, 850 EVO 500GB SSD, WD 3TB HDD, NZXT H710i, LG Oled C2 42" , MSI MPG A1000GW, Fanatec DD1, CS V3 Pedal, Fanatec V1.5 Shifter, Fanatec V1.5 Handbrake
-
veterán
Akkor kb egy szintre jönnek fel vele azon a terén a multi pedig továbbra is biztos földbe döngölés lesz.
De ebben az esetben szerintem maradni fog a kék cucc. Koszi a felhomalyositast.The greatest trick the devil ever pulled off was convincing the world he didn't exist.
-
Mumee
őstag
A 2 MLCC a "biztos" minimum végül?
Akkor magyarul az FE a minimum capacitorban.
[link] -
Albigator
őstag
A Zen3 is ilyen lesz hűthetőség szempontjából. Ha ismerné a procit tudná miért van ez, egészen más mint egy Zen+...
" Húzni is katasztrófa azt mondta."
Hát igen, a Ryzen sose erről volt híres, Zen2 meg főleg nem (kivételek talán az új 3600-ok, amik mennek mondjuk all core 4.2-4.4 GHz-et). RAM OC-nak több értelme van.[ Szerkesztve ]
-
veterán
Nem is fogom amennyiben csak szinten lesz a mostanival, mert annak tényleg nem lenne értelme hiszen ez már megvan.
Ha erősebb lesz akkor talán, de amint mondtam engem q multi core az nem izgat szóval majd kiderül. Egyenlőre elég ez is.The greatest trick the devil ever pulled off was convincing the world he didn't exist.
-
keIdor
titán
-
veterán
válasz elite.cs11 #3433 üzenetére
Nekem egy nagyon jó barátom váltott 3700x-re 8700K után és akkora csalódás neki, hogy engem elbizonytalanított a piros oldal. Épített EK víz van neki, de alig tudja hűteni vele és simán felmegy 80 fok körülre is meg van, hogy csak simán magától fel ugrik egy kis időre a hőmérséklet. Húzni is katasztrófa azt mondta.
Megvárom a Zen3 aztán ha hozza amit a jelenlegi is hoz Single terén akkor lehet váltok, de egyébként biztosan marad ez hiszen a multi engem nem igazán érdekel mivel nem használom ki azt az oldalát.The greatest trick the devil ever pulled off was convincing the world he didn't exist.
-
hoolla
aktív tag
válasz Devid_81 #3420 üzenetére
Koszi, valasz a kartya topicjaban.
CME: Van egy GTX16valami a masik gepben, azt fogom majd hasznalni, ha garira kerul a sor. Amugy egy 3080 Strix oc mar be van rendelve, de az csak 2098 karacsonyara er ide....
[ Szerkesztve ]
"It was the best of times, it was the worst of times, it was the age of wisdom, it was the age of foolishness..."
-
hun1997
csendes tag
válasz Cassio1987 #3422 üzenetére
Igen a driver sem stimmel. Valamiért az emberek ignorálják ezt és a cap issue elviszi az egészet a hátán. Pedig twitteren hardware unboxed is mondta már hogy az elvileg futurisztikus hibátlan 6 MLCC-s TUFos asusa is crashel. Ez az egész story sokkal több annál mint az emberek gondolják.
https://twitter.com/Odyssey_OG/status/1309663677654724611[ Szerkesztve ]
-
elite.cs11
senior tag
Az nem rossz.
Hát nagyon kíváncsi vagyok mi lesz zen3-mal, már egy 3700x is nagy ugrás lenne a 6600k után, szóval igazából nem lőhetek nagyon mellé.
Jelenleg sajna horizon zero dawn döcög 50-70 fps környékén medium/low beállításokal, és így kedvem se nagyon van játszani vele, mert rájöttem, hogy full grafon kéne nyomni, ha már olyan kurva szép....nehéz az élet[ Szerkesztve ]
-
csibuka85
senior tag
válasz Andor22 #3428 üzenetére
Egy Strixet kipróbálnék , az most szerintem nagyon jól sikerült meg a TUF is. A többit nem tudom sajnos. Esetleg még a Colorfulból valami combosabb
Z790 AORUS MASTER,I7 13700K+ARCTIC 420 RGB,G. PHANTOM 4090 GS,G SKILL TRIDENT Z5 RGB 32 GB 7200 CL34, SOUND B. Z,LOGITECH Z5500 THX 5.1,K. Renegade FURY 4 Tb M.2 ,34 TB HDD,EVGA G2 1300W,COSMOS C700P ,LOGITECH G7,G903,ASUS HORUS RGB,R.BLACKSHARK V2 7.1,L.G633 .1, AOC AGON 353UCG 200HZ HDR1000
-
veterán
válasz elite.cs11 #3426 üzenetére
Az úgy más valóban.
Nekem a kis 10900K el döcög szépen majd vele, bár amennyiben az AMD végre Single Core terén is mutat valamit lehet váltok a PCI-E 4.0 miatt bár eddig semmivel sem tud többet a tesztek alapján..The greatest trick the devil ever pulled off was convincing the world he didn't exist.
-
csibuka85
senior tag
válasz Andor22 #3415 üzenetére
Szerintem az Asus Rog Strix OC-t nem fogja túlszárnyalni. A 20 As szériában csalódás volt de nagyon a Giga Aorus !!! Aorusaster lapon van de a VGA juk az csapnivaló gagyi műanyag hatást keltett. Sajnos az is negatívum volt a részéről hogy 78 fokos volt a kártya. Vittem is vissza 1 hét után . Az MSI Gaming C Trio pozitív csalódás volt nagyon a Giga után. Remélem a 30 As szeriánál 65 foknál megáll és a burkolata is ugyanolyan Fém lesz mint a 1080Ti esetében.
-
elite.cs11
senior tag
Neked könnyű, ha csak a GPU hiányzik.
Én az egész gépet csak akkor rendelem ha bejelentik végre azt a rohadt zen3-matAmúgy ezen énis elfilóztam, hogy vajon hogy kap az Aqua a szállítmányból, meg mikor, de aztán úgy voltam vele, hogy kapnak kb 5 darabot és azokat valakik tuti megrendelték előttem. Jó lesz ez október végére is (nekem).
boogie84: Aqua-ból rendelte tudtommal
[ Szerkesztve ]
-
veterán
El leszek addig a 1080 Ti-vel, de azért jó lenne már a gépben tudni.
Egyébként, ha elvileg jovoheten már kezdik kiküldeni a Strixeket hátha kapunk hamarabb is, ha már az első órában le lett adva a rendelés. Na de majd kiderül annyira már nem izgat, majd ha úton lesz biztos jobban fog ismét.The greatest trick the devil ever pulled off was convincing the world he didn't exist.
-
Cassio1987
tag
Ezzel az új driverrel valami tényleg nem kerek. Tegnap felraktam pár játékot amikre írták, hogy elég hamar crashelik a 3080-akat, gondoltam majd ezekkel fogom tesztelni. Le is futtattam pár benchmarkot, hogy legyen majd összehasonlítási alap. Most belapcsoltam a gépet, frissitettem a drivert is, gondoltam megnézem mennyire stabil, az első játék kifagyott abban a pillanatban, hogy megnyomtam az exit gombját. Rtx 2080-al. Lehet közrejátszik, hogy nem volt hang ezért amikor végzett a benchmark alt taboltam és a vezérlő pultban átállítottam hdmi-ről hangfalra, majd miután ekkor se lett akartam kilépni a játékból. A gép nem fagyott le mert a windows reagált a billentyű parancsokra, csak egyszerűen kimeredt a játék menüje.
-
Andor22
aktív tag
erről valami hír?
aorus 3080 xtreme? -
beci43
senior tag
válasz ScomComputer #3378 üzenetére
8-10 max 15 fps a különbség.Az nVidia ezzel is mellé fogott, dupla árért ki fogja a 3090-est megvenni?
Vagy a 3080 sikeredett túl jóra... -
hoolla
aktív tag
LoL... Az Asus rog strix oc 2080ti-m elkezdett crashelni ~70c kornyeken. Lehet valami osszefugges? Semmi gond nem volt amig le nem jott a 4.-ik DLC a borderlands 3-hoz. Azzal kofagyott 1x 2x, ami mar nagyon furcsa volt, mert szinte soha nem volt semmi problema a kartyaval. Meg a rissz-rossz Horizon Zero Dawn is hibatlanul ment sok sok orat. A fagyasok utan telepitettem az uj Drivert, aztan elkezdett igazan szethullani minden. Most a REdDead2 bench kidob mar 68c-n....
-
ffodi
veterán
válasz Albigator #3387 üzenetére
Meglátjuk mi lesz, ez sem zárható ki, várjuk meg, hogy a probléma hivatalosan is vissza legyen igazolva, mert a neten terjengő dolgok szerintem csak találgatások. Egyébként mindegyik megoldás jó alapvetően és használatos volt eddig is, csak senki sem foglalkozott vele, hogy melyik kártyán hogy van megoldva a szűrés pl., mert mindenki a fázisok számára van/volt ráizgulva...
"A minőséget régen gyártották, ma már csak biztosítják." Magassy I. axiómája
-
Tuskone
lelkes újonc
Hát kezdve azzal hogy túlvoltak árazva, ugyanazzal a raszter teljesítménnyel mint a 10xx széria nagyjából, csak rt magokkal, a kártyák amit utoljára láttam ~10-20%-a space invaderes volt, ami annyit jelent valóságban hogy 1-2 hét használat után artifactos lesz, vibrált a kép, vagy csak megjelentek a space invaders figurák amiről a nevét kapta, és onnantól azok mozogtak a képernyőn - örökre. Én 2070et vettem valamivel launch után, amikor lett készlet itthon, és 1. nél 2 hét után jelentkezett, majd aqua 1 hónapig cserélte nekem, második körben megküldtem, mert erős terhelés kiválthatja, úgyhogy 2 napig pörgettem furmarkal meg amivel csak tudtam, és az is space invaderezett, majd visszavihettem újra cserére, és a 3. mostmár kb 2 éve müködik rendesen.
De ha jól emlékszem akkor ott 2 memória céggel csináltatta nvidia a memóriát és az egyik gyár memóriája volt rossz. De nem vagyok biztos csak benne, csak így emlékszem.
Ennek ellenére nem azt mondom hogy ez a launch tökéletes, de azért messze nem a legrosszabb se az iparban se nvidianak. Készlethiány meg idén a Covid miatt is (ha csak ráfogás miatt már csak) téma, szóval az várható volt, én nem is készültem úgy, hogy fürdeni fogunk a kártyákba világszerte.
[ Szerkesztve ]
-
Tuskone
lelkes újonc
válasz snecy20 #3402 üzenetére
20xx széria még mindig rosszabb start volt. AMD is csinált varázslatokat, mint rossz boost órajelek vagy a nem müködő véletlenszámgenerátor 3000-es launchnél. Samsung folding telefonjai végül launchbe se tudtak kerülni startra. Szóval, az hogy picit visszakell húzni/drivert fixálni még mindig nem egy olyan batári nagy elrontott launch. Intel nem tudom mit csinált, azon kivül hogy kb semmit az elmúlt ~8 évben, az ár feltornászásán kivül.
[ Szerkesztve ]
-
- = Zk = -
félisten
válasz snecy20 #3402 üzenetére
amikor gyorsan akarsz kiadni valamit, de... vannak nemvárt bökkenők
" Persze, ha elég ideig torzítasz egy "nézőpontot" akkor előbb-utóbb találsz hozzá igazságot. " , "A minőséget meg kell fizetni,minden másra ott az AMD!!! " " Pontosan. Különben is, akkor jó, ha nekünk jó. Ha mindenkinek jó, abban mi a jó" by Zebra
-
snecy20
nagyúr
Gyári hibás selejtek + nem létező készlet a megjelenés után egy héttel, szerintem az nVidia ezzel minden idők egyik leggázabb startját követte el, ha így az elmúlt 20 évre visszagondolok hardverek terén.
Az Oroszországnak küldött iráni drónszállítmányok csak elnyújtják a háborút.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Fair Áron / NVIDIA GeForce Videókártya Felvásárlás / ORSZÁGOSAN
- SAPPHIRE RX 7900 XTX 24GB GDDR6X NITRO+ GAMING OC VAPOR X - Új, tesztelt - Eladó! 365.000.-
- BESZÁMÍTÁS! Sapphire NITRO+ RX 5700 XT 8GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte RX 6800 XT Gaming OC 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Fair Áron / AMD Radeon Videókártya Felvásárlás / ORSZÁGOSAN
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest