Hirdetés
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
- Gyilkosságban és öncsonkításban akart segíteni a ChatGPT
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Mini-ITX
- Milyen TV-t vegyek?
- Bluetooth hangszórók
- Milyen széket vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Gaming notebook topik
- Funkcionalitásra kihegyezett, USB4-es SSD ház a TerraMaster fémjelzésével
Új hozzászólás Aktív témák
-
edward2
addikt
Akkor készülj.
Október 2-án updatelték itt a webshopot: a beszállítók 6-7 hétre előre sem tudnak megbízható szállítási információval rendelkezni.
Egy másik gamer PC-ket gyártó cég pedig a 3080al szerelt gépeit minimum November közepére ígéri.
A kettő eléggé ugyanazt mutatja...
-
szasanyi
félisten
válasz
torma1981 #5489 üzenetére
Nem igazán a gyorsaság az előnye, mert legutóbb pont 1 hónapig vártam a gariztás eredményére. De nem ez a fontos, mert itthon ez az általános (és ugye ez az időintervallum kevesebb de akár is üzlettől függetlenül) hanem a tényleg fontosak ezek:
- elálláskor ingyen visszaküldhető (csak be kell jelenteni) és nem a 14. napon utalnak, hanem 4-5 nap múlva
- garihoz is ingyen viszik és hozzák (pontosabban már nem viszik, hanem ingyen lehet csomagküldeni nekik postán, majd visszaküldik futárral)
- mindig adják a promóciós cuccokat is (pölö bundle játék, tartozék hw)
- és mert gyakran csak náluk van teljes gyárói garanciaidő (pölöo Corsair 5év, Seasonic 10 v 12év, stb.)
RTX2080-am megdöglött, és ~1 hónap alatt gariztatták és visszautalták a teljes vételárát (nem tudták cserélni, ott levásárolni pedig nem tudtam). Pedig szét is szedtem a hűtés AIO-ra cserélés miatt de ezen nem rugóztak mert nyilván nem amiatt hibásodott meg (sajnos ez sem általános). -
Linem
senior tag
Én abban sem vagyok biztos, hogy ebből a típusból lesznek már valaha is normális készletek, mert az nvidia közben rájött a problémákra (magas fogyasztás, hőtermelés, kondenzátor), és már gyártósorokra tervezi az új verzióját a kártyának. (GA103) Ebből következik, hogy mi értelme lenne tele szórni a piacot a GA102-vel, ha hamarosan jön a GA103, ami leváltja és nem gyártják tovább a GA102-t.
Mindenkinek inkább az újabb javított típus fog kelleni, mert jóval kevesebbet fogyaszt, nem melegszik..
-
KAMELOT
titán
válasz
#15779328 #5482 üzenetére
Én hosszú idő után visszatértem a Giga lapokhoz (előtte 2db Asrock fatal1ty) és volt több Giga vga is. Semmi gond nem volt. Szerintem jó minőséget képviselnek.
Várom a FC blokkos 3080/3090toma1981: azért kell alza. Ott gyors a gariztatás, sőt ha tényleg xar vehetsz másik terméket ugyan abban az árban.
Abligator: hm... Érdekes egyiknél van másiknál nincs.
-
“Videocardz went all out on Nvidia's chart, measuring each pixel of each chart bar to get as razor accurate as possible. On average, the RTX 3070 was 8% faster than the 2080 Ti and 68% faster vs the 2070 according to their "pixel counting" measurements.” ~ Tom’sHardware
Hmmm akkor erre szép kereslet lesz az biztos, ha ez így lesz. -
válasz
elite.cs11 #5471 üzenetére
Szinten így vagyok vele. Az FE olyan ami még tetszene, de az meg nehezebben lesz elérhető szerintem plusz kishazánkban nem is lehet venni...
-
torma1981
veterán
válasz
ScomComputer #5481 üzenetére
Komolyabb, nagyobb cégek is szarnak rád. Ipon, Aqua is egy vicc.
-
törölt tag
Valaki írja már le, hogy miért vannak az emberek elájulva az asus-tól, volt már több csúcs kategóriás alaplapom-vga-m tőlük, de nem voltam elájulva ! Sőt valahogy elértem oda, hogy kerülöm.
-
ScomComputer
veterán
válasz
Albigator #5479 üzenetére
Azért nem szabad a sarki fűszeresnél vásárolni,csak mert pár ezerrel olcsóbb,ha gond van belekakilnak a szádba...
(#5480) elite.cs11: nem lehet, azt mondják vedd fel a kapcsolatot a kereskedővel..
A EVGA az egy más dolog,ott van ilyen verzió,és még jobb is mint a kisker gar...
#5483) torma1981 : ez is igaz..bár nekem nem volt velük gondom még... -
-
Albigator
őstag
Tudom h van 14 napon belüli elállás.
Csak most éppen több mint 2 hónapja van egy ilyenem folyamatban és nem akarják visszaadni a pénzemet (16-Bit Computer, 57e).
Remélem a Playitstore - BestByte nem ilyen genyó.Akár. Bár más VGA-knál nem csinálta ezt: 1060 Strix, 5700 XT Nitro, 5700 Strix; 2070 Palittal igen de nem kezdetektől fogva, utána megint 1060 Stirxel nem, majd 3080 TUF-al megint igen...
Bestbyteról is azt hallottam nagyon szar náluk a gariztatás.. Nem tudom mi a helyes lépés esetemben.
-
elite.cs11
senior tag
-
Albigator
őstag
válasz
elite.cs11 #5474 üzenetére
Tudtommal ez a jelenség nem garanciális probléma.
Sőt táp függő is a dolog... -
KAMELOT
titán
Üzletben nem kapni, de itt aprón van
[link]
-
Albigator
őstag
válasz
elite.cs11 #5471 üzenetére
Nekem a TUF is tetszik. 361e volt szállítással. Viszont h coil whineol így már nem jön be.
Ennyi pénzért nem tudok e mellett elmenni. -
elite.cs11
senior tag
Én is 360ért rendeltem, szintén aquaból.
Ennél a buildnél én személy szerint mindent olyanra akartam ami 100%ig tetszik, és jól néz ki. A 3080ok közül számomra a strix ilyen egyedül.
Nem kell túlkomplikálni a dolgokat, van hogy csak azért vesz meg valamit az ember, mert szép/tetszik -
GAbre
veterán
válasz
torma1981 #5468 üzenetére
Nah jó meggogle-ztam.
Lehet rossz volt az oldal,vagy rosszul értelmeztem.De neked is mondom még1x,nem állítottam,hogy így van!!!!!!
[link] Vmi ilyesmit láttam.Sajnos az egész évnyi előzmények törlődtek,szóval vissza se tudom ellenőrizni magam,bizonyítani.
Amúgy evga-t kihagytad annál is van.
Sylex1:
360ezer?
Nekem 300volt tuf.Nem kis különbség....
Csak hát ki tudja mikor jön.
elite.cs11:
Nem is mondtam,hogy ronda,való igaz.Nekem tuf tetszik.Ha nem sokkal lett volna drágább én is azt rendeltem volna.De nekem annyit nem ér.
Ha nem állítod ki a kártyát,vagy fekvő házad van,akkor úgyse látszik az egész kártya.
De nekem az se volt utolsó szempont,hogy mennyi tápcsati van rajta,oké lehet agyontuningolni,annyira nem hiszem jobb a hűtése,hogy sokkal tovább tudod húzni,mint tuf-ot. Nekem ezek nem értek többet. -
GAbre
veterán
válasz
szasanyi #5463 üzenetére
Elnézést,de mikor állítottam bármit is?
"Bár ha igaz,hogy azt tényleg +2 év garival tudod hosszabítani(ha jól láttam)"
1x láttam 1 oldalon.Aztán mivel túl drága volt,nem vettem strix-et,nem néztem utána.
Én nem véstem kőbe semmit.A +1évre is írtam,hogy remélem.
Te hőbörögsz ne haragudj. -
szasanyi
félisten
válasz
elite.cs11 #5465 üzenetére
A mondanivalóm lényege ua. - amit Albigato részére rnem kritikaként, hanem elsősorban információs jelleggel írtam. Az értetlenségem a hülyeségekre tekintettel szvsz szintén jogos ami pedig megjegyzés volt erről amit szintén nem rá vonatkoztatva értettem.
GAbre: de komolyan, nincs még elég baromság? Ellenőrizetlen, nem valós infókat miért kell megosztani? Vagy legalább úgy tedd, hogy az említett módon (mondjuk linkkel) utalsz rá. Ez esetben valószínüleg rögtön látni lehetett volna miről van szó (egy ismeretlek okoska beírt vmit vhova mindenféle háttérinformiót nélülözve). Nem tudom így érthető-e számodra (is). Néha rossz olvasni a topikokat a sok sületlenség miatt.
-
Asaob
csendes tag
Az egyik fórumon október közepét írták strixre...
-
szasanyi
félisten
válasz
Albigator #5462 üzenetére
Arról ugynúgy semmi sincs [link] tehát az (is) vmi fals infó. Ha pedig valós akkor tegyen már be egy hivatalos közleményt esetleg gyátói linket az információ mellé az, aki ilyet megoszt és nem lesz félreértés, kétség.
Van már elég sz@rság, nem értem miért kell tovább gerjeszteni egyéb baromságokkal... -
Albigator
őstag
válasz
szasanyi #5461 üzenetére
Nézed azt mire válaszoltam?
""Mindenki" annyira várja az strixet.Részemről annyi +t nem ér.
Bár ha igaz,hogy azt tényleg +2 év garival tudod hosszabítani(ha jól láttam),az sokat dob rá.
Remélem sima tuf-om is majd be tudom regelni 1 évre legalább."Ebből az jött le nekem h Strixnél +2évet adnak, TUF-nál +1-et.
Ezen csodálkoztam én is mert ilyenről még nem hallottam.
Ezért kérdeztem rá.. -
Raki
aktív tag
Adok még 2 hetet nv-ak, akkor már bőven 1 hónappal vagyunk launch után, ha akkor sem lesznek értelmes készletek, akkor egyértelműen vmi probléma van a gyártással.
Én nem tudom mi számít lassú és gyors kihozatalnak és megmondom őszintén nem is érdekel, de az bukó ha a hivatalos launch után több mint egy hónappal sem lesznek készletek sehol. -
válasz
Cthulhu Dawn #5449 üzenetére
És sehol nem láttunk megérkezni sem Strixet... Redditen sem írta még senki, hogy kapott volna.
-
GAbre
veterán
válasz
Albigator #5452 üzenetére
Én gyorskötözősztem a tápkábelnél a 2080-am.
Meglátom még,de szerintem maradok ennél a megoldásnál.
Kicsit dolgozzunk a gravitáció ellen,mert ha évekig lefelé lóg,az gondot jelenthet,nem az a baj,hogy nem szimetrikus a kártya,hanem,hogy vetemedhet,és gondok lehetnek.
És bár 2080ra is azt mondtam,de újra azt mondom 3080 marad nálam gar idő után is.És segíteni akarom élettartamát.Ahogy az is első dolgom lesz,hogy alulfeszelem is.
Bár azért kitesztelem az oc-t is,ha kéne a több erő... -
subaruwrc
félisten
válasz
Cthulhu Dawn #5449 üzenetére
Biztos egyáltalán nincs
-
Albigator
őstag
"Amúgy... mennyire húzza a seggét a TUF 3080? Nagyon kell alá támaszték?"
Hát egy picit. Mumee amit linkelt videót megnéztem de nekem ez megoldás macerás lett volna. De ebből meg tudom neked mondani h kb 1.5-2mm-t lóg a kártya.
Én kicseréltem a "gyufát" egy ilyen elég tömör műanyagra:
Remélem ez már jó lesz. -
paltom
tag
Ha valakinek nagyon kell, bár ennyiért hülye aki megveszi de azt irják két nap múlva átvehető
-
gabika1972
tag
válasz
hadogabi1 #5399 üzenetére
Írigyellek hogy 3 ekkora gyerek mellett még jut időd játszani, nekem egyik mellett sem volt amíg kicsik voltak pedig 6 év van közöttük. Sokszor éreztem még így is, hogy nem vagyok velük eleget. Ezért is számoltam fel a gépparkot, most hogy nagyobbak már és látom a mai hardver mókuskereket meg hogy mit hoz ki egyesekből egy új hardver, nem is kívánok új gépet építeni. Lejöttem a cuccról...
-
Cthulhu Dawn
őstag
3080 STRIX bemutato 289 feliratkozoval rendelkezo mediatol
.
Kivancsi lennek Asus-nak mennyire van benne a keze abban, hogy eddig meg egyik reviewertol sem lattunk mas 3080-al valo osszevetest.
-
Albigator
őstag
válasz
Cassio1987 #5446 üzenetére
2-ről. Backplateről és a ventik felöli oldalról.
Oldalt a kis TUF logoról nem. Csak most. De nem hiszem hogy ez lett volna a probléma. -
Albigator
őstag
válasz
Tuskone #5437 üzenetére
Köszi.
(#5438) AC2
és
(#5439) Cassio1987Szóval a büdi akkor nem normális jelenség..Esetleg tudja valaki mi lehet ez a VGA-nál? Vagy esetleg táp probléma is lehet? (5700 XT Nitro furmark alatt 260W-ot is betolt de ott se volt ilyen büdi)
-
AC2
kezdő
válasz
Cassio1987 #5439 üzenetére
Milyen verziót használtok hwinfo-ból?
-
MomoSinX
aktív tag
Szerintem sokról nem maradtál le, kicsi rajta a gyári OC szóval az extra 20k-t nem éri meg. Fizikailag sincs különbség a két kártya között tudtommal. Annyi hogy az OC-ra talán válogatott chip kerülhetett, de erre sem találtam konkrét bizonyítékot sehol.
Szerk: Még nem vettem használatba, mert nincs mivel, de elvileg húzza a seggét, valami támaszt veszek szerintem.
-
Zorel
senior tag
válasz
Cassio1987 #5439 üzenetére
19000MHz a memória effektív órajele, jól írta, de hw info, gpu-z nem az effektív órajelet írják ez tény. A GPU és a memória közötti adatátviteli sebesség pedig 800GB/s.
-
Cassio1987
tag
válasz
Albigator #5436 üzenetére
Nincs fura szaga
Megnéztem hwinfo-val, a pcie link speed nálam felmegy 8gb/s-re.
Az Nvidia specifikációi szerint a gpu memória órajele 2375mhz. A hwinfo-ban kijelzett érték nálad is ennyi, a gpuz-ben jelzett érték meg ennek a fele. Gondolom a DDR duplázódás miatt mutatja az egyik így a másik amúgy. 19000mhz-re ez a memória nem fog felmenni, te azt elnézted. 19Gbps a memória adatátviteli sebessége, vagyis 19000Mbps -
Albigator
őstag
válasz
Cassio1987 #5435 üzenetére
Lehet akkor az újabb verziójú hwinfo mutatja ezt rosszul. Akkor ez ügyben megnyugodtam.
Nálatok egyébként nincs fura szaga a kártyának? Mármint ha más helységből átmentek nem éreztek valamit?
Mert amúgy 1-2-re meg lehet szokni. De eddigi kártyáimnál nem volt ilyen. -
AC2
kezdő
Nekem egyáltalán nem húzza (bár azért berendeltem egy tartót), viszont a maximus xi hero- megerősített pcie csati van (nem tudom mennyit számít
Albigator, Cassio: Rdr2-ben csak annyit állítottam! Hogy ultrára vettem a minőséget (lehet így mégsem max minden). Az én eredményeimben inkább a minimum fps a gyanús, mert a benchmark elején a loading kivételével sehol nem volt 82 alatt.
A 2.5 gt- végképp nem tudom. 3dmark a pcie-re kb 12,5 gb/s-t mért, ami szintén eltér a max 15 körülitől pcie 3-nál. -
Albigator
őstag
válasz
Cassio1987 #5432 üzenetére
Látom. AC2-nél a max érték 2.5 GT/s ami fura. Pedig benchet nyomatott láthatod.
Nálam pedig a GPU memory nem stimmel. -
Albigator
őstag
"Minden max"
Azaz advanced grap. settings is? Nálam az alapon maradt.Amúgy PCI link speed miért csak 2.5 GT/s?
Terhelt állapotban nem 8.0 GT/s kéne legyen?
Meg most szúrtam ki h nálam pedig a GPU memory clock nem stimmel. 2375 MHz-ig megy fel max hwinfo szerint, azaz 4750 MHz.
Nálad 9500 MHz, ami ugye 19000 MHz. A tied tűnik jónak. -
Albigator
őstag
válasz
Tuskone #5393 üzenetére
Na igen...
Rendesen el volt cseszve az előző mérésem.Mi változott most?
-alap fan curve ON (ugye elfelejtettem, de egyéni maradt beállítva MSI AB-n belül, ezért sem ment a fan stope mode sem..)
-házikóm felállítva (VGA kipcokolva nem gyufával hanem egy műanyaggal)
-1 + venti beszerelve fenntre ami kifelé fúj (azaz most elöl 3 BE, hátul 1 KI és felül 1 KI)
-kicsit fentebb tekertem a ház veniket is, így se lettek hangosak, egyedül a coil whine zavar picitSzóval 1 óra RDR2 WQHD felbontáson ultrán, 144 Hzen 2.0 (javított változat); 456.55 driver
315W avg; átlag 63 fok, max 65; GPU kihasználtság avg 92%; ventik 77% avg (2020 RPM)
szóval az előző méréshez képest -7fok, de +6% VGA fan speed, ami kb 250 RPMNa most már így azt mondom elégedett vagyok a hőfokokkal is teljes mértékben.
Csak a fene vinné el a cicergést.. -
Lupous
csendes tag
válasz
MomoSinX #5428 üzenetére
380-ért én is inkább az OC-t vettem volna, de akkor épp nem volt a store-ban. De jó lesz ez a sima TUF is, csak érjen ide hétfőn. (Páran már megkapták akik szerdán vették...)
Látva az árak alakulását többszörösen is nagy máknak tűnik, hogy letudtam csapni rá. Kezdik túltolni a kereskedők.
Amíg ide ér addig meg, elrendeztem a helyét neki.Kábeleket, asztalt, ki is takarítottam meg minden. Kész a winfos telepítő is, meg pendrivon a driverek. ^^
Amúgy... mennyire húzza a seggét a TUF 3080? Nagyon kell alá támaszték? -
MomoSinX
aktív tag
-
AC2
kezdő
Ettől a ponttól kezdve, akkor már inkább a külföldi várólisták
-
Rison77
senior tag
Már redditen is forronganak az emberek, hogy az Asus zéró kommunikációra képes
Legutolsó hivatalos infó alapján 28.-ai héten lett volna a megjelenés, de azon a 2-3 youtube-os "bohócon" kívül senki nem kapott még csak tesztelésre se kártyát. Vagy csak nem tehetik közzé. De ilyen árak mellett felesleges várni, biztos, hogy erősen 450+ lesz.
-
-=RelakS=-
veterán
válasz
Kicsimix #5412 üzenetére
Vótmá.
BlueChip is vót má, ennyiért még van -
-
Strixről továbbra sincsen senkinek híre?
-
torma1981
veterán
válasz
mihellers56 #5415 üzenetére
Aki ennyiért megveszi az is egy nagy balfék. A kezdeti Aquás 310k a sima TUF-ért még megérte a többi vicc ár.
-
Skullwipe
senior tag
-
Skullwipe
senior tag
-
Kicsimix
őstag
-
válasz
hadogabi1 #5404 üzenetére
Lehet nem volt a legjobb valasztas a TT 900 . Nekem is volt : [kepek] ,es amig nem epult meg a VGA ra is a vizhutes ,baromi meleg volt a kartya .Konkretan egette a kezem a front TG panel . Leghutesre nem idealis , hisz alig jut be levego a fo kamraba ahol az alkatreszek vannak.
-
hadogabi1
senior tag
válasz
mihellers56 #5400 üzenetére
Szia ez nem szerelheto falra. A kistestvere igen ez a tower 900 nem. 26 kg egyebkent :) Nekem sem szol erte csak mindig jon vmi uj :) milla felett tartok iden es most varom a vga t :)
-
warcat
veterán
Kis érdekesség: olasz amazonon volt az előbb (német címre szállítva) PNY 3080 795€-ért,de csak hó végi érkezéssel.
-
ScomComputer
veterán
válasz
mihellers56 #5400 üzenetére
Még jó ,hogy arról nem tud mi....
Új hozzászólás Aktív témák
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- iPhone topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Mini-ITX
- Milyen TV-t vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Milyen okostelefont vegyek?
- Szétveri a kritikus gondolkodás képességét a ChatGPT
- Bluetooth hangszórók
- További aktív témák...
- Egyedi ékszerdobozka
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B650 R7 7800X3D 32GB DDR5 1TB SSD RTX 4080 16GB ZALMAN I3 NEO Corsair 850W
- 2 TB-os Kingston NV3 M.2 SSD - 6000 MB/s olvasás
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari