Hirdetés
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
- Gyilkosságban és öncsonkításban akart segíteni a ChatGPT
Új hozzászólás Aktív témák
-
MPowerPH
félisten
válasz
KAMELOT #24097 üzenetére
A 3090 -nel az 500W az kb. 2020MHz@950V, Metro alatt. Mashol nem ennyire extrem.
525W -os EVGA BIOS -al meg nem probaltam, de a 2100MHz azzal is hataron lenne.
Kartya tudna 2140MHz -t, ha nincs power limit. Valahol ott a vege, 24/7.mod: de rendesen, 4k -ban leterhelve, full reszletesseggel meg a 3080 sem jon ki 500W -bol 2200MHz -n.
RockHaRD: Ez 90 -es. Es nem EVGA, hanem Asus, annak 480W a limitje. Ezert hasznaltam meg BAR elott EVGA 1000W -os BIOS -al, ott nem volt limitacio.
Nalam a hofok nem szamit, 100W ide vagy oda, par fokot no a GPU homerseklet. -
-=RelakS=-
veterán
válasz
abridabri #24091 üzenetére
Ilyennel Linus is szórakozott. Aztán nem raktam be, mert csak egy 1070 volt a kártya.
Levegővel terhelve szerintem ne nagyon számíts alacsony hőmérsékletre, hacsak nem cseréled le a hűtőbordát is. Másik megoldás
-
válasz
KAMELOT #24090 üzenetére
Elméletben lenne értelme ,mert statikus nyomásban a gyári slim pörgettyűk kb semmit se tudnak egy normál 25mm vastag 120mm ventihez képest ,bordára meg ugye az fontos. Nyilván egy kis bordára elég lenne a slim gyári venti is ,de az MSI -n baszó borda van.
Egyébként csak langyos, ha megtapogatom . Van egy olyan érzésem a gyári pasztázás a hiba forrása ,de most nincs kedvem elbukni a garit ,így nem szedem szét. Majd december körül úgyis le lesz vizezve .
Ezek alapján többet vártam :
[GPU Deshroud Mod - Mindblowing Thermal Improvement][MSI Gaming X Trio RTX 3080 Deshroud with Arctic P12 Tested with 1440p!]
-
SzlobiG
félisten
válasz
Sziszifeca #24087 üzenetére
Csak bányába gyengébb.
-
Sziszifeca
őstag
Az LHR-es kártyák gyengébbek?
Vagy ez csak a bányászat miatt fontos? -
Nem voltam kibékülve a magas VGA hőméerséklettel ,gondoltam majd mókolok rá 2db 12es ventit ( Arctic P12 argb) és hú de fasza lesz . Meg akkor már a CPU hűtőre is rakok 2 rgb ventit egyúttal (2db 14cm volt előtte ,most 2db Arctic P12 argb )
Hát elég nagyot csalódtam . Csak pár fokot nyertem . 2 óra BF1 multi hőfokok :
régi :
vs P12 argb:
-
MPowerPH
félisten
Szoval EVGA -sok. Valaki tudja, 1000W -os BIOS is kapott vegul Resizable BAR tamogatast? Probaltam a Precision X -el frissiteni ugy, hogy az 1000W -os BIOS -ra eresztettem ra, de feltett egy 450W -osat, ha jol remlik, tehat meg nem is az 525W -os valtozatot.
-
echterion
nagyúr
válasz
#15779328 #24082 üzenetére
Azé' ez se kutya 849€-ért: Gainward GeForce RTX 3070 Ti Phoenix LHR
-
törölt tag
-
-
Segal
veterán
válasz
bulikavagyok #24071 üzenetére
Én még többért adtam el a használt 3080-am, mint amennyiért vettem (apróról) az új 3080Ti-t.
-
-
Laraxior
titán
válasz
bulikavagyok #24069 üzenetére
Nem tudom mennyiért veszed, de 620-tól többet ne adj érte. Annyiért adok neked újat.
...mert látom, hogy a 3080-akat adják 599-ért#24071 bulikavagyok: Annyiért rendben van
Mennek elég rohamos ütemben lefelé az árak.
Már találtam msrp közeli 3080-at is. 850EUR-ért.Nem fognak összeérni, a 3080Ti lassan megáll, eléri az 1300-1500 közti értéket, esetleg a nagyon vadapp példányért kérhetnek 1600-ot is, a 3080 meg meg fog állni 1000 alatt.
-
-
-
Laraxior
titán
2179-ért találtam 3090 Strix White OC-t
"Grafikchip GA102-300-A1 "Ampere"
-
válasz
bulikavagyok #24064 üzenetére
Nálam van a "zörgő pumpa" probléma, de már visszavittem Alzába gariztatni. Tesztelték, most a panasz "kivizsgálás alatt"-nál tartunk.
Amíg a garanciáztatás folyik, visszaraktam a gyári léghűtést. Mit ne mondjak, tudom, hogy nem sok a 12-14 C fok amit hoz a hybrid kit, de na, visszavárom nagyon, mert most a melegben rossz nézni a hőfokokat amiket produkál a kártya.
Ha árban nem sok különbség van, akkor én ajánlanám a hybridet, de külön megvenni a kitet vétek 60k körüli áron, de még 30k-t sem ér szerintem. A hozzá adott ventik például borzalmasak. -
-
Devid_81
félisten
válasz
bulikavagyok #24060 üzenetére
Volt innen a topikbol is es mashol is olvastam zorgos pumpa problemat a hybridrol.
Mondjuk az EVGA az rugalmas a cserevel kapcsolatban addig amig a kartya nincs szet b@rmolva. -
-
zebra_hun
veterán
válasz
bulikavagyok #24060 üzenetére
Evga 980 ti hybrid volt, klasszisokkal jobb hűtéssel mint a társai. Most 1080ti van szintén sokkal jobb. 3xxx-at nem próbáltam, viszont olvastam nem túl jókat is. Én is hybridet keresek, már az is nagy előny, hogy kidobatod a meleget a házból. A légkavarósak mind befűtenek a ram, proci stb-nek. Ez persze egy vélemény a sokból, és a 30-as hybridet nem teszteltem, csak régebbieket.
-
Kis reggeli dilemma: EVGA FTW3 Ultra Gaming vagy Ultra Hybrid Gaming? Visszaolvasva látom, h elég nagy "rajongótábora" van itt a hibridnek , de nem tudom, h be merjem-e vállalni? Soha nem volt még vizes cucc a gépemben, nem tudom, h nekem való-e?! Árban majdnem ugyanott van a kettő, szval nem ezen múlik a dolog. Leginkább a tartósság és az értékállóság aggaszt a hybrid esetében. Mit gondoltok?
-
Laraxior
titán
Indítom a Black Ops-ot, gondoltam húzok pár szintet az egyik fegyverre.
DXhiba... vagy mi a jófranc, frissítsek drivert ingyombingyom. Ez tökhülye...
Mégegyszer indít, ugyanaz...
Mi a franc, egész nap Warzoneozok, tök stabilan megy 2160MHz-en a GPU... Mellesleg a többi játékban is fix, a combosabbak lejjebb boostolnak...
Hát nézem, annyira hulladék a grafja a Cold Warnaknak (Bár én azt hittem, hogy tök egy és ugyanaz, mint a Warzone), hogy 2200 fölé boostolt volna a VGA, csak nem bírta. -
nutella1
őstag
válasz
Laraxior #24054 üzenetére
Én sem magamról, inkább azt vigyorgom mikor idetévedve olvasom, hogy valaki ennek, mintha ezen múlna az élete, önbecsülése, vadul ellenkezőjét állítja.
COD 2 óta multizom, lófaxt nem jelent a Hz, placebo, szebb a kép egy drágább, márkás monitoron, ennyi. Ez máig nem változott. Ráadásul nyakunkba varrva az SBMM.
-
Laraxior
titán
válasz
nutella1 #24052 üzenetére
Persze, hogy az.
Nem is akarom én elhitetni senkivel, hogy pro vagyok, mert itt van az asztal mellett egy méregdrága konfig. Rajtam az sem segít.
De nem is azért játszok. Kenyerem se ebből keresem. Hobby. Mint ahogy a gépépítés is.
Nekem nem oszt vagy szoroz, hogy cheater szedett le, vagy nem cheater.
Láttam én már olyan dolgokat, meg tapasztaltam, meg szerintem mindenkivel előfordult, hogy a másik oldal tuti, hogy azt mondja, hogy csaló vagyok. -
omfgk
veterán
válasz
#15779328 #24051 üzenetére
A 60Hz igazából már egy jó érték.
20Hz körül indult a Warzone még anno. Most talán már 60Hz. De minden update esély arra ,hogy széthulljon a szarkupac.
BF1 és BF5 szintén 60Hz. Konzolon nem tudom.
128Hz max a pro játékosoknak jár, vagy direkt a versenyekre.
Valorant-nál van 128-as, az tuti. -
törölt tag
-
törölt tag
60fps
#24044 MPowerPH
Keresőben párszor véletlenül becsatlakoztam 60hz-es szerverre 240hz gsync-el, csak néztem mi ez a diavetítés!#24045 keIdor
240hz-el szemben nem sok esélye van 60hz-el, és akkor hozzájön hogy egy "pl." geforce 9800 egy rtx-el szemben, ha előfizetése van cheatre akkor oké.Zárjuk le ezt a pronak kell a 240hz, sokkal nagyobb eséllyel maradsz talpon amikor face2face lőjük egymást.
-
MPowerPH
félisten
válasz
#15779328 #24038 üzenetére
Ebben igazad van. Azert piszkosul nem mindegy, hogy 60HZ -en jatszol ilye, vagy 240HZ -en. A 360HZ -et mar meg sem emlitem. Es ha meg a monitorod is kepes ra, akkor meg azert nem keves az elonyod.
De ezt akkor latod igazan, ha kiprobalod mindegyiket, egymas utan. Na meg ha olyanok ellen jatszasz, akik tenyleg 240HZ -en toljak. Akkor van az, hogy cheaterezel.
-
Laraxior
titán
Érdekes, nekem a 60Hz-es monitorommal is ugyanolyan szar volt a statom multiban, mint a 165Hz-essel.
-
Dyingsoul
veterán
válasz
Sziszifeca #24034 üzenetére
Én VR-ra használom... a 1080 Ti-met...
-
törölt tag
válasz
keIdor #24010 üzenetére
"Nem hardver kell. Aki ügyesebb, az bármin megaláz.
Az egér sokkal fontosabb. A kényelem és a pontosság."
Ezt nem gondoltad át! A prok is emberek nincs több egerük és ujjuk, menj fel egy 60hz-es szerverre, és meglátod mi van ott!
#24018zebra_hun
Hagyd rá, aki nem játssza, nem érti, és ehhez nem kell pronak lenni.
#23779 Semmi különbség! -
Sziszifeca
őstag
Hali,
lassan elkezd annyira visszamenni az ára, hogy az imádott 1080Ti-met cserélem 3080-ra.
Viszont van itt aki VR-re használja, mert csak azért váltok..
Kíváncsi vagyok azért hogy mennyi pluszt hoz, max hogy ne offoljak mehet privát is...
Köszi -
nutella1
őstag
-
-
-
keIdor
titán
-
válasz
keIdor #24010 üzenetére
Régi szép coduo idők.
Emlékszem azzal keltem, azzal feküdtem, az egész gyerekkorom ráment. Sok órát csak a konfigolassal töltöttem, hogy meglegyen a fix 333 FPS. Pont a napokban gondoltam rá, hogy kéne játszani vele 1-2 kört kíváncsiságból. Sajnos gondolom már a kutya se játszik vele.
-
zebra_hun
veterán
válasz
MPowerPH #24019 üzenetére
Bocs, sok a félreértés. Sosem állítottam, hogy a 1080 egy csoda. Ez van, ezt reszelgetem. Volt 3080-am ismerem. Most 1080 ketyeg, mivel nem lehet kapni 3080-at. 350-ért vettem, 5 óra múlva adtam el. Ennél többet nem adok érte, mivel annyit ér, de ez más téma. Mindenki úgy állítja a grafikáját ahogy neki tetszik. Bf5-ben szinte semmi különvség nincs, mást meg nem játszom, így hozzá sem szólok.
-
válasz
Laraxior #24014 üzenetére
Nyugi nem vagy egyedül. Én szinte csak competitive multikat jàtszok ,ultràn (CSGO, bf1, COD cw) ,de nekem nagyon fontos a grafika ,ezért is cseréltem le a 144hz IPS gamer monitort egy 48" 4k 120hz oled TV re,mert sokkal szebb így minden jàték. És nem bàntam meg . Bf1 ben 90% van első vagyok tovàbbra is ,CS ben meg meglett a global is a tvn
-
zebra_hun
veterán
válasz
Laraxior #24017 üzenetére
Tudod mit, legyen igazad, én iszogatom tovább és a bf5-ben nincs lebutított graf. Nincs különbség, vagyis alig. Itt láthatod a max és a min között mi van.
Szerintem szinte semmi. A lehető legsz@arabb grafikát adtam be, és a minden ultra beállítást. Low-on nincs aljnövényzet, ezért játszanak az emberek low-on.
-
Laraxior
titán
válasz
zebra_hun #24016 üzenetére
Még mindig fogalmad sincsen arról amit beszélsz.
"multit sosem tolunk max grafikával, itt csakis a videó kedvéért tettem feljebb pár dolgot. Low Latency-ben tolja az összes BF Spieler
Erre írtam, hogy meg se néztem a videod, nem is érdekelt, tök általánosságban írtam, mint ahogy itt is arról volt szó, hogy sokan így játszanak. Erre írtam, hogy meg is érdemli aki pixelekkel hadakozik. Szó sem volt a te videodról.
Meg ugye azzal nyitottam, hogy nem az 5.2-es meg a 4400-es ram miatt megy 144FPS-el, hanem azért, mert addig lettek butítva a beállítások a game-ben.
Kevesebb alkohol, több agysejt. -
zebra_hun
veterán
válasz
Laraxior #24014 üzenetére
Nyugodtan felhozhatod, nem sértődöm. Inkább dobok még egy sört. Ha viszont értelmezted az egész sztorit, akkor megértetted volna a lényeget. Nem az volt a lényeg, hogy low vagy max, hanem a 1080ti egy kis overclockkal tudja tartani az 1% low fps-t 144-en úgy, hogy egyszer sem esik be még 143-ra sem. Ez BFV-ben nagyon is jó teljesítmény 2560×1440-ben. Odaírtam, hogy a videó kedvéért high beállításokkal csináltam, amúgy low-on játszom. Erre írtad, hogy ilyen fos minőségű beállításokkal nem is nézted meg. BFV high beállításokon 2k-ban neked sz@r, nekem nem. A lényeg viszont nem az esés kelésen volt így 50 felé, hanem a 144 fix 1% fps-en. Sokan 3080-al képtelenek tartani a 144-et. Fps kiíratás meg értelmetlen, lőtéri kutyát sem érdekel az, hanem hogy mire képes beesni. Na, egészség, pálesszel kombinált sör folytatódik ;) Prost
-
Laraxior
titán
válasz
keIdor #24012 üzenetére
Én se veszem már fel a versenyt a tejfelesszájú tizenévesekkel. Nem is azért játszom.
Én simán megállok tankozás közben, hogy körbenézzek, eget, fűszálakat, fákat, hogyan viselkednek, milyen a fizikájuk.
Most megy a BF4 megint, ott azért vannak érdekességek, de 4K-ban (150%) 400W-ot ez is megeszi, és elég szépen dolgozik a VGA (egy része)
Ott még élveztem a játékot, a BF5 szép, de infantry-t nem erőltetem a fent említett okok miatt, tankhoz meg nem lehet hozzájutni.
Mindjá' előkotrom a hszt, melyik volt a nyafisMeg is van, személyiségi blabla, bár nyilvános a hsz...
"multit sosem tolunk max grafikával, itt csakis a videó kedvéért tettem feljebb pár dolgot. Low Latency-ben tolja az összes BF Spieler
"
Hogy miva'? -
keIdor
titán
válasz
Laraxior #24011 üzenetére
Nem az fps számít, én így a harmadik X közepén rohadt lassú vagyok már. Vehetnék 360Hz monitort is, a 18 éves “én” elverne egy 60Hz 2004-es TFT-n.
Egyébként akinek low grafika és magas fps kell, az nem is értem miért vesz drága videokártyát… 11600K meg valami 4400MHz CL16 memória kell oda, nem videokártya.
-
keIdor
titán
válasz
SzlobiG #24009 üzenetére
Jó 15-20 éve toltam én is a CoD UO és 2-t elég rendesen.
Clanbase.
Milyen hardvereim voltak annak idején? 9800Pro, 6800GT, majd 7800GT? Akörül abba is hagytam a versenyszerű játékot.1024x768, 1280x1024, 1680x1050 60Hz, ilyen kijelzőim voltak régen, abban az időszakban. Mind lassú TN, a mai monitorokhoz képest katasztrófa volt az összes. Mégis jól játszottam.
Nem hardver kell. Aki ügyesebb, az bármin megaláz.
Az egér sokkal fontosabb. A kényelem és a pontosság.
Nekem ez a tapasztalatom.
Emlékszem, ugyanúgy ki volt maxolva az összes cím. 4xMSAA erőltetve driverből, DX9, a 7800GT már bírta. Nem foglalkoztam a fps-el, nem számított annyit.Arra is emlékszem, hogy fix 333 fps kellett annak a motornak a nagyobb ugráshoz. De eleve tiltva volt a jumping, lövésnél mindegy volt, nem kellett annyi.
A legügyesebb srác 40-50 fps-el volt folyton első, egy 9200-al.A “skill” ha megvan, mindegy a hardver.
-
törölt tag
válasz
MPowerPH #24004 üzenetére
Nem sértésnek szántam az "észnélkül"-t, de már negyedszer írod le ezt a pisilős dolgot.
Kezdjük ott, hogy egyikkel sem játszol, de tudod hogy jobb. A másik meg, hogy nem lehet megállapítani melyik a jobb, amíg ugyan abba a gépben ugyan azokkal a körülményekkel nem teszteled (széles a skála, sok mindent befolyásoló tényező van), a harmadik meg te mindig belekötsz hogy dehát csak 90%-al megy a gpu, ezt felejtsd el, nagy hülyeség erre hivatkozni. Jóval több fps-em van 3080-hoz képest (ugyanabban a környezetben), hiába mutat kevesebbet a gpu kihasználtság. -
MPowerPH
félisten
válasz
keIdor #23982 üzenetére
Metro minden teren brutal. Ami stabil volt eddig, az itt nem az. Es a power limit elobb jon, az Asus gyari 480W -os BIOS -a nem eleg neki. Es nekem az itt 0.95V -on mar megjon, 2070MHz -rol siman droppol a 1980 -ig is. Vegig koppon 470-480W.
EVGA -nal megcsinaltak mar az 1000W -os BIOS -t BAR supportra?
Egyebkent az Ampere nem 4k felbontason tenyleg gyenge, nincs az a CPU, ami eleg lenne alajuk. FHD -n nem kerdes, QHD -n van az, amit irtsz, hogy nagyjabol egal, 4k -n pedig Ampere.
Azert nem ertem, amiko az emberek ezt veszik low graf, alacsony felbontason multizni, foleg olyan ciomekre, amikben az NV egyebkent is gyengebb. Ilyen BFV -ben, COD -ban egy 6800XT is gyorsabb, mint egy 3090. Nem 4k felbontason persze. De tan ezekben a cimekben meg 4k -ban is jobbak.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! Dell Latitude E6400 - Intel P8400 I 3GB I 160GB I 14,1" I Intel VGA I Garancia!
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
- Sima Vs.Windows Logitech Mx keys s plus és hagyományos Mx keys magyar bemutatása. Új videó linkel
- Magic Trackpad legújabb fajta, lightning csatlakozóval
- LG 27UP850NP-W - 27" IPS LED - 3840x2160 4K - DisplayHDR 400 - USB Type-C - AMD FreeSync