Hirdetés
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
- Gyilkosságban és öncsonkításban akart segíteni a ChatGPT
- Bluetooth hangszórók
- Milyen széket vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Mini-ITX
- Gaming notebook topik
- Milyen TV-t vegyek?
- Funkcionalitásra kihegyezett, USB4-es SSD ház a TerraMaster fémjelzésével
- Milyen nyomtatót vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
omfgk
veterán
válasz
Qtya123 #32097 üzenetére
Hatékonyságban megint lesz egy előrelépés, ahogy mindig.
Csak most a top kártyáknál elengedik a fogyasztást is.
Ha tényleg ilyen 2x teljesítményeket akarnak akkor ezt csak így lehet elérni.De ettől még lesz 4070-es is, ami elvileg 300W körül fog enni. Ha ennyiből lazán elveri a 3090-est, tehát +20-30% mondjuk és 600-650 dollár körül megáll az ára, akkor az már nem lesz rossz.
-
Qtya123
őstag
válasz
-=RelakS=- #32095 üzenetére
Majd kijön valami nagyon gépigényes és népszerű multi játék, aztán játékosszám korlátot állítanak be rá, mert ha este túl sokan ülünk le egyszerre a kilowattokat fogyasztó gépeink elé, akkor Paks2 sem elég.
Majd kivetnek ránk valamilyen ökológiai lábnyom adót a szuperzöldek.KAMELOT: Nem az a lényeg, hogy botmixer, meg ki mennyit játszik, hanem hogy évek óta elő van adva nagy mellénnyel, hogy micsoda fejlődésnek nézünk elébe. Sokkal nagyobb teljesítmény kisebb fogyasztás mellett.
Aztán meg teljesen az ellenkező irányba megyünk. -
Anulu79
addikt
Sziasztok!
Az lehet a vga hibája, hogy ha elmegy a kép a motirról? Néha még a gép is kifagy ilyenkor. RTX 3080 Asus Rog Strix az alany. Semmi egyéb jelenség nem szokott lenni ilyenkor.
-
Nem tudom az okát én sem. De azért meg kell jegyezni, hogy vannak más tényezők is a kábelen kívül. Nekem pl az EVGA kártya is okozott gondokat, amik egyszerűen megszűntek mióta FE-re váltottam (sokan sokáig ezt az nvidia driverre fogták, amivel voltak is gondok, de érdekes módon sosem érintettek mindenkit...). Aztán ott van a TV fast boot opciója is. Arról is kiderült, hogy legkülönfélébb handshake gondokat okozza HDMI 2.1-en.
-
krx21
nagyúr
válasz
Locutus #32078 üzenetére
Pedig az AQ egy drágább kábel és tényleg, akkor a Forest nem a legjobb.
Én most egy AudioQuest Cinnamon 48-at néztem ki. De lehet akkor én is bizalmat vesztek az AQ.től..
Amúgy persze tényleg nem mindegy milyen környezetben megy a kábel.
Nálam a TV mögött van router, szünetmentes, elosztó. Xbox esetén nagy ritkán tapasztaltam csak ilyet. De most a PC már sok lett neki…
Lehet szerzek be a végekre 1-1 ferrit gyűrűt, +zavar szűrőnek, hátha.. -
krx21
nagyúr
válasz
Locutus #32074 üzenetére
Fent van az új driver, persze. Sajnos így is elmegy a kép. Csak 60hz SDR a jó. Ha beállítom csak a HDR, akkor is elmegy 10 másodpercenként kb.
A kábel Audioquest Forest 2.1-és. Érdekes, hogy a helyén volt az Xbox Serise X, ott jó volt minden (4K, 120hz, HDR, VRR, 10bit.) -
Semmiképp sem jó a windows saját drivere. Fel kell rakni a legújabb nvidiát.
Felbontást PC 3840x2160-ra, 120Hz, 10bit full RGB, illetve Gsync ON. A TV-den is a bemenetet PC-re kell állítani, illetve a gsynchez és hdr-hez, valamint a full rgb fogadáshoz is tartozik pár dolog aminek most fejből nemtom a nevét. Bár én a HDR-t hagynám off desktopon a helyedben, minimális a haszna, inkább csak játékhoz meg filmhez kapcsold be.
Milyen kábeled van? -
zebra_hun
veterán
Franc, egy sönt módos legyűrt..., sebaj
Én 350W-ból hoztam ki. Ő is hűti a kártyáját. -
nutella1
őstag
Asus Rog Strix-en van bármi értelme az OC mode kapcsolónak? Úgy látom kb. semmi az ég világon, ez egy felesleges haszontalanság.
-
Werkly
őstag
válasz
ScomComputer #32067 üzenetére
Elképzelhető, hogy 70-es power limitnél is rebootol a gép? Akkor vagy nagyon fos a PSU vagy valami más van? Hát már tényleg nem értem ezt! -
Werkly
őstag
Erre van valakinek ötlete? Tápomra ezt válaszolta az Alza:
Üdvözöljük!
Köszönjük a türelmét.
Az illetékes osztály vissza jelzése alapján sajnos a linkek a fórumról nem elegek ahhoz, hogy a problémát megoldjuk.
Kérjük küldje el részünkre hogy a gyártó hol tüntette fel a tápegység széria hibásságát és az adott termék szériaszámát, hogy utána tudjuk járni az ügynek.
Ha bármilyen további kérdése lenne, forduljon hozzánk bizalommal.
Akkor cseszhetem? -
krx21
nagyúr
Bocs a láma kérdésért, most kezdem újra a PC vonalat.
Mit érdemes használni, most ami monitorozza a GPU cpu fps-t
Amit ki is lehet kapcsolni egy billentyű kombóval… -
zebra_hun
veterán
válasz
ScomComputer #32060 üzenetére
Akkor minden boost meg turbo ki, osz' lehet nevezni a hávébotra ;)
-
válasz
-=RelakS=- #32054 üzenetére
-
zebra_hun
veterán
válasz
ScomComputer #32055 üzenetére
Kipróbáltad már ac 4.8GHz-en? Sztem a 12-esnél is ugyanaz van, hogy alapon is túltolja a vga-t. Persze szép az 5.3GHz, csak sok értelmét nem látom ;)
Nem kötözködömna, csak úgy.
-
Erdei88
veterán
válasz
ScomComputer #32055 üzenetére
Az a szoftveres mérés mennyire pontos?
-
-=RelakS=-
veterán
válasz
abridabri #32052 üzenetére
Ez mondjuk igényelne némi magyarázatot, mert nekem nem jön ki a geometria
Az az egy biztos, hogy hőcsövekkel jobban meg kell pakolni a cuccot, hogy jobban el lehessen osztani a bordákon a hőt, ez viszont a kártya hossza miatt már jelenthet nagy problémát.Szerintem az is tudna már sokat jelenteni, ha csak a kártya külső szélén egy venti alatt elfordítanák a légáramlást. Nem kell nagyon messzire menni ilyen példáért, az FE modellek GPU feletti bordája vízszintes, és a levegő egy része a házból kifelé áramlik.
-
krx21
nagyúr
Srácok, most üzemelem be a az említett Aorus S-t…
Egyenlőre a gyári Windows driverl a PC felbontás 4K-nál meg megszakad folyamatosan a kép az Oled 65E9-en…
Xbox Serise X 4K 120hz VRR jó volt evvel a kábellel.
Kellene új Nvidia driver? Vagy itt nem elég jó a kábelem? Vagy mi lehet a baj? -
válasz
-=RelakS=- #32051 üzenetére
Vízzsintes lamellákkal az a baj, hogy kissebb úgy a borda felület mint a mostani keresztbe lemellázott.
-
Laraxior
titán
Egy pár 3090Ti
[link]Most nőtt a villany ára 0.5€/kWh-ra, erre jönnek ezek a vackok 5-600W fogyasztással...
Komolyan kifizetodobb egy 3000€-s laptopot venni, még annak is visszajon az ára -
Werkly
őstag
Több DP port kimenettel rendelkező kártyán van elsődleges port vagy mindegy melyiket "köti" be a felhasználó? Kösz!
-
Werkly
őstag
Meglett a táp papírja. 4 éves lesz lassan. Van rá esély, hogy Alza csinál vele valamit? Cserél, vagy másikat ad? Valaki gaiztatott e problémás szériából?
-
-
krx21
nagyúr
RTX3080 Hdmi 2.1.en milyen formátumban lehet tolni a hangot (Hdmi ARC) ?
-
Werkly
őstag
3080-hoz ezen kettő közül melyik lehetne a befutóbb?
Corsair RM850x (2021) vs. EVGA SuperNOVA 850 GA
Kösz! -
krx21
nagyúr
válasz
Puma K #32023 üzenetére
Én abban nem vagyok biztos, hogy a 4-es sorozat fekszik az ebben lévő fix bordára úgy ahogy kell... A +fogyasztás és melegedés persze további probléma.
Ha kell a 4-es sorozat akkor csere az egész valószínűleg...#32022 Találtgyerek Hát kíváncsian várom én is... ok.
Azért is mentem bele az AMD-be, (mert amúgy inkább az Intel felé hajlok), hogy hátha kevésbé melegszik... -
Puma K
nagyúr
Az új VGA táp csatlakozó szabvány és a korábbi évek tendenciáját figyelembe véve az újabbnál újabb generációjú VGA-k fogyasztását illetően azt kell hogy mondjam nem terveznék hosszú távra azzal a géppel, de leginkább azzal a házzal. Sőt én a magam részéről meg sem vettem volna még ha egybe gép is akkor sem.
Tudni tudsz majd cserélni RTX4000-re, de az a gond, hogy már most 500-600W-os TDP-t emlegetnek az új RTX 4080 körü teljesítő kártyák esetén.
Persze, nem fog állandóan annyit fogyasztani, de az alap-átlag fogyasztása terhelés közben nagyobb több lehet mint a korábbiaknak.
A fogyasztás meg csak azért is számít mert az hő formájában is megjelenik amivel meg tudni kell kezdeni valamit számítógépházon belül.
-
krx21
nagyúr
válasz
DanielLong #32018 üzenetére
Remélem, hogy úgy is lesz... 80 fölé ne nagyon menjen...
-
nexwo
őstag
válasz
DanielLong #32013 üzenetére
Nálam nincs cw (RM1000x táp, strix b550-e lap)
-
nyul105
senior tag
válasz
nem hallottam coil whinet, de megfülelem este közelebbről.
-
Puma K
nagyúr
válasz
Itt szétszedik és minden adott -már meglévő- szabványnak felel meg: [link]
-
krx21
nagyúr
válasz
Minden alkatrész szabványos... Vagy mire gondolsz? Az egyedi hűtésre?
-
krx21
nagyúr
Srácok, hát mégis beszállok hozzátok egy full kompakt gyári géppel...
GIGABYTE AORUS S [link]
Ne akarok tuningolni, bűvészkedni... Remélem használható lesz... -
zebra_hun
veterán
válasz
KAMELOT #32010 üzenetére
Szerintem függ attól, hogy mivel játszik. Egy Bakkerfíld használ eléggé egy cpu-t, lehet is érezni, de pl egy Forza tesz rá nagyívben, semmi cpu használat nincs. 2k-ban tesztelgettem őket, sok játék inkább vga-t igényel, főleg 4k-ban. Persze egy erősebb, jobb cpu sosem hátrány, illetve nem kell kimaxolt grafikával tolni, akkor szükséges egy jobb cpu. Ez persze egyéni vélemény, ha a tulaj úgy érzi, jó lehet a 8700k szint.
-
krx21
nagyúr
válasz
DanielLong #32006 üzenetére
Köszönöm az infót. Hát várni mindig van miért.
-
Qtya123
őstag
válasz
Werkly #32007 üzenetére
A GX sorozattal nincs ilyen gond. Nekem a Prime-al sincs gondom, igaz az már 2021-es gyártású. Úgy emlékszem 2020-tól már teljesen kiküszöbölték a túl éber védelem miatti problémát.
Persze egyes boltok polcain sokáig megfordultak még olyan példányok, amelyek még a korábbi szériából voltak.A Corsair RM850x is jó.
-
Werkly
őstag
Jó lenne a félmoduláris is nekem de 850 goldos lenne nyerő de ugye milyet? Tápos topik nem igazán bejövős. Ez a TX 850 jó lehet? Ss-tól meg tartok ezekután, vagy GX sorozat talán jó? EVGA-t meg nem ismerem táp terén! Privátban 3080 tulajok javasolhatnak! Kösz! Bocs, hogy ide írom ezt!
-
DanielLong
senior tag
válasz
Werkly #31994 üzenetére
Én 3080Ti mellett hiba nélkül használtam Corsair RM850i, RM850 2019 és RM850x 2018 tápokat is. Volt itt múltkor alza akciós TX850 is talán, a Corsair olcsóbb félmoduláris tápja.
Egyébként azért megemlítem, bár kicsi a valószínűsége, de a PCIe csatlakozó tisztítása pl alkohollal és PCIe tápkábel csere is segíthet, de ennek az esélye 1%.
Szerk:
#32002 krx21: Most jön majd ki az 5800X 3D cache verziója, lehet, hogy megvárnám. Játékokban valószínűleg mindennél gyorsabb lesz, bár 4K-ban ez ilyen +0,5% lesz max.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen okostelefont vegyek?
- Szétveri a kritikus gondolkodás képességét a ChatGPT
- Bluetooth hangszórók
- Battlefield 6
- Milyen széket vegyek?
- One mobilszolgáltatások
- Motoros topic
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Intel Dual Core 2000 felhasználók barátságos offolós topikja
- TCL LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- Gamer PC- Számítógép! Csere-Beszámítás! R9 3900X / RX 6700XT 12GB / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max