Hirdetés
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
- Gyilkosságban és öncsonkításban akart segíteni a ChatGPT
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Mini-ITX
- Gaming notebook topik
- Milyen TV-t vegyek?
- Funkcionalitásra kihegyezett, USB4-es SSD ház a TerraMaster fémjelzésével
- Milyen nyomtatót vegyek?
- Házimozi haladó szinten
- Xiaomi Pad 7 Pro - fél kiló, maradhat!
- TCL LCD és LED TV-k
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
omfgk
veterán
válasz
ForRedGlory #16097 üzenetére
nyilván ezeket nem hivatalos forrásból szerezták be.
Ha rászántál volna 1-2 percet akkor tudnád ,hogy ez baromira nincs így...
2 évet vállalnak ők rá. Pont. Stop.
Mivel evga partnerek ,így ott beregisztrálva meg is van a 3 év.Igen, biztos sokaknak kényelmesebb lenne az Alzához beküldeni, akik utána ugyanúgy továbbküldik az Evgához. +2-3 nap. Bármiféle további kommunikáció, szintén +2-3 nap a közvetítés miatt.
-
hadogabi1
senior tag
Ha van vkinek jol mukodo 3080 evga ftw3 ultraja 17 ker kornyeken es van 1 ora szabadideje szivesen letesztelnem. Elmegyek erted kocsival eljovunk bedobjuk gepbe teszt utana hazaviszlek kartyaddal. :) Viruson mindenki atesett igy nalunk nem kapod el jeligere :)
-
ForRedGlory
félisten
Nem kell gondolatolvasónak lenni, de annyi proaktivitás lehetne, hogy rászánsz 1-2 percet és felütöd az Alza honlapját, ahol megnézed...Evidens volt, hogy mire gondolt a srác.
Lefogadom, hogy ha (de nem fogok) keresnék tovább, találnék még olyat, amin 24 hónap garancia van... nyilván ezeket nem hivatalos forrásból szerezták be.
-
hadogabi1
senior tag
Ertem hogy szerinted gond volt a hutovel. Megcafolni nem tudom mert azota se kerult be ilyen vga a hazamba, hogy osszevessem a mostanival. Ettol fuggetlenul hibas volt vagy nem egyik sem jobb. Ha hibas volt akkor azert. Ha nem akkor a melegedes miatt. 350w ig engedi a phantom gyari bios al. Ha jol emlekszem az ftw3 normal biossal az picit tovabb. Ha fogtad mar a 2 kartyat latnad a kulonbsegeket. Teljesen mashogy van a felepites es a levego kifujas is. Nekem jobban bejott a gainward ennyi. Nehez elhinni egyeseknek akik evga fanok tudom.
-
tupacamaru
veterán
Van egy Zotac az a Német Amazon-on, de nem az Amazon az eladó, akit érdekel majd megkeresi.
-
Na tessék a 6800XT megalázza /kettéhugyozza a 3080 at !
[Melyik a jobb? RX 6800 XT vagy RTX 3080? ] -
omfgk
veterán
válasz
ForRedGlory #16085 üzenetére
Aham, ne legyek rögtön gondolatolvasó?
Hivatalos EVGA forgalmazó, tehát elég egyszerű a helyzet.
Reg - 3 év.Ipon-on és Alzán keresztül vett kártyáknál mehet a step-up is.
#16091 : Azért azt tedd hozzá ,hogy a te Evga kártyádnál valami nem volt oké.
Gondolom a hűtés szarul volt rögzítve. Mert az FTW3 hűtője jobb mint a Phantom-é.85 fok felett volt, igaz? Ha jól emlékszem.
-
hadogabi1
senior tag
Az én Gainward Phantom Gs em egyaltalan nem hangos. Ugyanannyira volt hangos mint a 3080 ftw3 ultra. Csak az evga joval melegebb volt igy azt eladtam.
-
Léc
tag
válasz
padam87 #16080 üzenetére
Szia.
Nekem is volt egy Gainward RTX 3080 GS-em egy napig amit másnap visszavittem és elálltam a vásárlástól pont ezért mert silent módban, alacsony fordulatszámon is nagyon hangos volt nem lehetett a szobába meglenni tőle. Azóta egy Suprim X-em van ami még 2000 rpm felett is sokkalta halkabb mint a Gainward volt 1000 rpm körül. Szerintem az enyémnek is hibás volt a venti része. Tudom hogy csak egy hibás darab de én Gainwardba ilyen téren csalódtam most. -
Sunnyslow42
csendes tag
válasz
Z.o.l.o. 19 #16064 üzenetére
Csekkold le a biosban a rambeállításaidat (pl xmp profil bé van-e kapcsolva). Nekem 9700 non-k-m van. Volt egy alaplapom, ami vagy nem volt kompatibilis a memória moduljaimmal, vagy nagyon el volt állítva, de pontosan ilyen alacsony fps hibát produkált. A 3000-es ramok 2133-ra, illetve 2666-ra voltak állítva plusz ergya időzítések. Kicseréltem a lapot, lecsekkoltam a ramot, most 3200mhz-n fut, a játék pedig 1440p-ban nem igazán esik be 49 fps alá. 49-re is csak droppol.
-
ForRedGlory
félisten
Mikrohullámú sütőre, szerinted mégis mire? Bizonyos típusú VGA-ra. Pl:
-
bunnyhu
senior tag
Látom alza 2 év garit ad, még mindig jobb mint a máshol egy év. Viszont jövőre törvényileg kötelező lesz a 3 év gari 250e felett, lehet érdemes lenne megvárni. [link]
-
padam87
tag
válasz
Stanley-B. #16079 üzenetére
Jó, hát neked ez a véleményed. Én meg azt mondom hangos.
Hangosabb mint a 2060S Phantom, 2070S GamingX trio, Asus Strix 5700XT és nagyon sokan pont így vélekednek róla. Egyszerűen nem jók a ventik rajta. Nem olyan mintha tisztán pörögne.
Ezt egyébként nem wattszámhoz kell nézni, hanem fordulathoz. 1300 on a legtöbb venti hangtalan. Ez nem, van egy mellékhangja.
Google: gainward 3080 phantom reddit
"I'm gonna try de-shroud it (goodbye most beautiful shroud design I've ever seen) and put 2x
noctua fan just below it. hopefully brings better temps and noise""Custom fan curve to maintain 70'C max. Those fans are really noisy to be honest. I returned this card to retailer and get 3080 Aorus Master. Man, Aorus is so quiet in comparison."
"Is it really still loud at 1300 RPM? Ye, it's really noticeable sound. Not pure airflow sound."
"Just returned mine aswell, really noisy and hot"
"something is bad with design of fans on this card, maybe its the big gainward logo making the fans noisy"
Itt a fórumon is jelezték, hogy hangos. Privát beszélgetést nem adok ki, de két tulajjal is beszéltem erről, egy valaki pedig ide írta, hogy visszaküldte. Alzán is voltak bontottak.
-
Stanley-B.
őstag
válasz
padam87 #16074 üzenetére
nos, nekem van egy Gigabyte Eagle OC-m és egy Gainward Phoenixem is.
Semmivel nem hangosabb a Phantom GS a Gigabyte-nál és a Gigabye egyáltalán nem hangos. A Phoenix sem mondjuk.Redditre meg azok írkálnak akiknek gondjuk van a kártyával, a sok ezer egyéb user nem, szóval nem tudom mennyire mérvadó ez. És Gainward készletek voltak talán a legnagyobbak.
-
válasz
-
Hunor27
csendes tag
Sziasztok
Valaki aki használ MSI Gamin X Trio Rtx 3080, az lenne a kérdés érdemes a kártyán Biost cserélni jelenleg a gyári van,másik milyen beállításokkal érdemes használni a kártyát Msi affterburn gondolok,ha lehet privátban is várok ezzel kapcsolatban teszteket és leírást mi jobb és miért,FPS,fogyasztás stb..
-
_Balee_
aktív tag
válasz
Nálam a nagyon látványos helyeken sem igen megy 40 alá az FPS. De általában 50-60 körül fut. 2560*1440p-ben, Ultrán, Psycho RT-vel, DLSS Quality módban, HDR-rel.
-
padam87
tag
válasz
Stanley-B. #16065 üzenetére
Nézz körbe redditen. Sorban küldik vissza az emberek.
Ha te elégedett vagy vele, akkor oké, de ezek a ventik igenis hangosak X fordulaton más kártyák X fordulatához képest.
-
Z.o.l.o. 19
tag
Persze be van kapcsolva a dlss és 2kban megy
Furcsállom is hogy nem megy rendesen.
4k rá tudom kevés lenne de ennyire meg eszi ez a játék a gépet 😯 -
omfgk
veterán
válasz
Tehát 1080p és minden létező beállítás ultrán?
DLSS gondolom off.
-
worxland
addikt
válasz
Igen.
-
SzlobiG
félisten
válasz
Sajnos ez ilyen, ahogy javasolták a DLSS-t kapcsold be és akkor 60fps körül futni fog maxon.
-
YAKEN
aktív tag
válasz
Nyomd be a dlss-t és problem solved.
-
Z.o.l.o. 19
tag
Sziasztok, nyomja itt valaki a cyberpunk 2077 - t?
Olyan kérdésem lenne hogy aki játszik vele annál is olyan 25-35 fps el megy ultrán 2k ban full rtx módban?
Egy EVGA 3080 FTW3 ulta gaming kártya van a gépben meg egy 9700k
Válaszotokat előre is köszi
-
padam87
tag
Igen, ez így van (részben biztosan).
Volt már nálam is, hogy behúztam egy Inno 3080-at és egy 6800XT-t is. Mindkettő volt raktáron, de mégis várólistára rakott, amit persze 1-2 hét után visszamondtak.
Úgy veszem észre akkor jó, ha azt írja a rendelés részleteinél, hogy "Lefoglalva".
-
GAbre
veterán
Mint mondtam volt,ha olvastad volna,nem csak topicot néztem!
NÉZTEM A TELJES rtx listát,néztem a linket,ami közvetlen ftw3-at adja.
ÉS SEHOL NEM VOLT!Nem vagyok hülye nem írtam volna,ha láttam volna.Sajnálom,ha nincs annyi eszed,hogy felfogd,hogy 2 percel poszt után néztem meg,illetve akkor is mikor linkelték közvetlen,hogy van,és nem volt!
-=RelakS=- :Látom neked se....
Mind1,akkor ne higgyetek nekem lesz@rom. -
omfgk
veterán
Már volt erről szó itt is és az RTX 3070/3060 topikban is.
Ne a fő listát nézd, hanem az adott kártya lapját csekkold.
Baromira mindegy ,hogy a keresési listában mit ír.
Simán írhatja azt ,hogy még van belőle, pedig már 10 perce nincs és fordítva is.
---Volt a kártyából btw. Kb 5 perccel a hsz-ed után néztem rá.
-
Poiro7
senior tag
Akkor próbáljátok ezt
-
GAbre
veterán
válasz
-=RelakS=- #16049 üzenetére
Nem elérhető
RelakS linkján is ez van. -
-=RelakS=-
veterán
Dehogynem! Beszállítás alatt több, mint 5db FTW3 Ultra, várható dec 28-ra.
Legalábbis mikor írtam ezt, még annyi volt -
Rasiel
senior tag
válasz
2thletme2day #16036 üzenetére
Valamely hardvereszköz beállítása (itt elsősorban OC-ra gondolok) instabilitást okoz, emiatt (is) lehet játékok alatt crash. Az nem mérvadó, ha eddig nem tapasztaltál hasonlót, mert lehet, valamiből többet kér az adott szoftver, esetleg valahol a szokásosnál intenzívebb a kihasználtság és emiatt dob ki a Windows asztalra. Ezen kívül lehet szoftveres probléma is, netán tápegység, stb. Látatlanban nehéz megmondani, hogy pontosan mi nálad a gond.
Btw játszottam több órát én is a Horizonnal, de nálam nem volt gond. -
GAbre
veterán
válasz
RoyalPredato #16042 üzenetére
Azért az a 400 nem annyira rossz,mármint ebayen.-10%ebay-paypal fee,-27% áfa.
Megértem,hogy nem akar engedni.Bár akkor minek van ott offer,az ilyen hozzáállás azért nem túl jó... -
RoyalPredato
csendes tag
-
bunnyhu
senior tag
válasz
-=RelakS=- #16001 üzenetére
Nagyon köszi, hogy megkerested!
Sputnyik123: Köszi az infót! Cserébe: én végignyomtam a Horizon virágbolti verziót, nem crashelt egyszer sem. De nekem is vannak rejtélyes fagyásaim CP2077 vagy Chicken police-ban, pedig utóbbi azért nem túl erőforrás igényes. Lehet valami gixer van az újabb driverrel.
-
adakiller
senior tag
válasz
RoyalPredato #16038 üzenetére
én nem görényeztem volna le első körben a helyedben... aprón is rémlik, hogy van nyíregyi cég aki árul(t) kártyákat, de a neve nem ugrik be. valószínüleg rájött, hogy ebay-en többért el lehet adni, és nem kapja az ívet, mint ahogy esetenként itt előfordult.
helyedben végignéztem volna, és ha megvan írnék neki privit, hogy zotacot vadászol hónapok óta, és esetleg tudna-e segíteni normálisabb áron szerezni egyet. hátha... veszteni valód nem lett volna. -
RoyalPredato
csendes tag
Rájöttem, miért nem kapok itthon Zotac 3080-ast...
itt a görény. $1-al kevesebbért SE adja a Best Offer ellenére....
Magyar "cég" ebay [link] -
padam87
tag
válasz
2thletme2day #16036 üzenetére
Egy estém (6 óra egyfolytában) meg még 1-2 órám van benne egyelőre. Nem volt gond.
Proci hőfok esetleg? Játékhoz képest elég keményen eszi az 5600x-et.
-
2thletme2day
őstag
válasz
bunnyhu #16000 üzenetére
Üdv.
Nekem sikerült elcsípnem egy kártyát eu.evga.com-ról és megnyugtatásként írom, hogy semmilyen extra költség nem volt azon felül amit a tranzakciókor a paypal levont. A kártya 6 nap alatt megérkezett Tajvanból de ha nem balfaszoskodok akkor 5 nap alatt is ideért volna a kártya. 922€ volt így a kártya magyar áfával, szállítással együtt. Az email-ezésen kívül nem kell semmit vesződni a vámolassal, sem fizetni.
Más
Horizon:Zero Dawn-al játszik valaki jelenleg? Még csak tegnap óta tolom de már vagy 6-szor chrashelt a játék. Dob egy hibaüzenet, hogy crash és ennyi. Nem tudom semmit csinálni vele. Csak a játékot kell újraindítani. Bosszantó na.. Tapasztalt valaki ilyet rajtam kívül? A kártya gyári értékeken megy. Igazából azt sem tudom, hogy a VGA-cal van valami bibi vagy más nem tetszik neki.
-
GAbre
veterán
Illetve lehet a rebirth-ös 1ik chalange is bugos.Meg a flashes napi.Már 4 napi bugos
Elvileg alig öltel common-al.
Mellesleg a warzone választható küldetések is elmentek.
Tudom csinálni őket.De külön választani nem lehet valami seasonös izék vannak a mission-ben.
De 1ik se ez vagy eleddig ami volt,és választani se lehet.
Tudja valaki hol lehet változtatni? -
GAbre
veterán
válasz
Krisz0418 #16024 üzenetére
Nem kell ahhoz tesztprogram,hogy felkússzon fogyasztás.
"Megfelelő" játék kell. Értelemszerűen az ilyen játékoknál melegedik is,azért mert zabálja áramot.(lásd metro stb).Nem csak 3dmark alatt.ÁdiBá:
Állítottam limitet de semmi.
Ha 90-100 között ugyanúgy 330 körül fogyasztott.(sőt valamiért játék alatt vissza is vett órajelből 90-nél is,Super alatt nem)
Ha 80-85-re raktam,akkor meg már elkezdett visszavenni órajelből. -
Krisz0418
őstag
válasz
snecy20 #16022 üzenetére
ezt csak a kedvedért csináltam. 2040mhz, 1v. Direkt auto-n hagytam a ventiket, 70% volt a max amin tekertek.
Sajnos az afterburner kép lemaradt, de 412w, 73fok, 70%max venti, 2055mhz max core clock.
[kép]Játék alatt közel sem teker igy a kártya, ott kényelmesen beáll 60-65közé a hőfok.
-
padam87
tag
válasz
snecy20 #16022 üzenetére
Van róla videó, pl a hardware unboxedé. Nem annyira durva ha magát a kártyát nézem, viszont élhetőségi szempontok miatt én elégedetlen vagyok vele. (Gainward Phantom)
Egyik este toltam 6 óra horizon zero dawnt, és 3 fokkal melegebb lett a szoba (4m x 5m x 2.70m) mint a konyha hajnalra. Ez most oké, de nyáron kell a klíma mellé.
A másik pedig inkább egy Gainward probléma, elég furcsa hangja van a ventiknek. Fejhallgatóban nem lenne gond, de én sosem azzal játszom, így nekem fontos. A többi kártyán is elég durva venti sebességek-hangok vannak annak alapján amit haverok mondanak.
Én úgy döntöttem visszaküldöm. Lehet majd próbálok még egy 3080-at, Aorust vagy valami ilyesmit, de valszeg 6800XT lesz a vége.
-
Krisz0418
őstag
Jó na, én játékok alatt értem
timespy alatt 430w-ot is megeszi
-
GAbre
veterán
-
SzlobiG
félisten
Kicsit feljebb kellett mennem 0.850 tűnik stabilnak 1800Mhz-en, így kb 40-50W mínusz ez pl BF-be annyit jelentett, hogy olyan 260W körül evett 73fokos gpu mellett és 68%-os ventivel. Ez még számomra az elfogadható hangot jelenti.
#16011abridabri Akkor nem kicsit túloztak az egyik review alatt, mert ott olvastam.
-
GAbre
veterán
válasz
Krisz0418 #16004 üzenetére
Én is csak ajánlani tudom ftw3-at.Jó tuning,jó alulfeszes érték.Jó hőmérséklet.Csak ronda ventik felől
Meg kicsit többet fogyaszt,de ez nem sok embert érdekel.
Ha valakinek nem tetszik "jó áron" van suprim.
Bár én akkor is ftw3-at vennék,ha 400-ért lenne -
-=RelakS=-
veterán
válasz
bunnyhu #16000 üzenetére
Úgy emlékszem, hogy abban, amit fizetsz, a teljes szállítási szolgáltatás benne van, tehát vám, áfa, kutyafüle.
Erről pár hónapja vitatkoztunk egy darabigMegkerestem a hozzászólást ahol ez tisztázva lett: [Sputnyik123 #10668]
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- LG 55C2 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Huawei Nova Y70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával