Hirdetés
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
- Gyilkosságban és öncsonkításban akart segíteni a ChatGPT
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Mini-ITX
- Milyen TV-t vegyek?
- Bluetooth hangszórók
- Milyen széket vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Gaming notebook topik
- Funkcionalitásra kihegyezett, USB4-es SSD ház a TerraMaster fémjelzésével
Új hozzászólás Aktív témák
-
szabeska
addikt
válasz
ScomComputer #28099 üzenetére
Jo game lett?
-
echterion
nagyúr
válasz
zebra_hun #28092 üzenetére
Ezen nincs. Körbenéztem egy párszor, hidd el. Vagy vaksi vagyok, vagy nincs rajta.
MPowerPH: hát igen, ezért is mondtam, hogy megközelítés. Nálam 26 fokos szobában van a gép, így 50 fok alá nehéz vinnem a hotspot-ot. Annyit nem ér, hogy kirakjam az egész gépet az erkélyre. Talán majd decemberben
-
keIdor
titán
Szerencse, hogy utálom az MMO-t…
A new world tönkretesz bizonyos VGA-kat, még füst is van.
Video: [link] -
-
laychi
veterán
Feltörték az LHR-t vagy mi van?
PALIT GeForce® RTX 3060TI Dual V2 LHR (NVIDIA, Grafikkarte)1000EUR-Saturn -
muxi-muxi
senior tag
válasz
echterion #28080 üzenetére
Szerintem semmi baj ezzel az eredménnyel, ha akarnék sem tudnék ennyit kicsikarni az én kártyámból, annak olyan 15500 a vége 1965-1980 körüli órajellel és +650 memóriafrekivel. (DDR4@3200 MHz, CL18, Ryzen 3700X-el).
El-el indítok még néha Superpozit, de játszani valhogy sokkal jobb vele. Mióta a DLSS-t 21:9, 21:10-en is támogatva van, sokkal jobbak az FPS-ek, és nem is csúnyul vészesen. Lassan egy éve megvan, imádom, és minennap áldom a szerencsémet, hogy novemberben leesett egy viszonylag értelmezhető áron. -
omfgk
veterán
válasz
laychi #28076 üzenetére
Nem, nekem superflower tápom van.
Akkor ezt megúsztad.
De nem lett volna nagy baj.
Max egy 3090-es füstölt volna el.szerk: Akkor csak egy 3080-as bánta volna. Na az már tényleg aprópénz.A moduláris kábelek gyártónként változnak. Nem szabad őket cserélgetni.
Ki kell méricskélni ilyenkor ,hogy milyen a pin layout. -
laychi
veterán
válasz
-=RelakS=- #28073 üzenetére
Nem, nekem superflower tápom van.
Nem kellene szabványnak lenni a vezetékezésnek?
A vga tápcsatlakozón is meg van határozva, hogy mi hova kell, akár egy ventinél vagy bárminél (+-G) -
laychi
veterán
válasz
Csabahun #28067 üzenetére
Az egyik barátomnak 1000W seasonic tápja van. Egy 2 csatis asus tuf 3090-nel.
1x átvittem a karimat, hogy nézzük meg nála hogy megy ryzen procival, iletve 3080 vs 3090 teszt.
Hogy ne kelljen a pincéből előkotornia a tápkábelt, átvittem az enyémet.
A tápja nem indította el a kártyámat az én kábelemmel, amint az övé bele lett rakva ment.
Szóval lehet, hogy a seasonic nem fog megenni bármilyen kábelt.(ez lett volna a mondandó lényege, csak a story-val érted is a miértjét.) -
GAbre
veterán
https://www.gamestar.hu/hir/tovabbra-is-pusztitja-a-videokartyakat-a-new-world-es-nem-csak-az-rtx-3090-ek-vannak-veszelyben-300159.html
Valakinek itt hallódik játék alatt? :)MPowerPH:
Gigának már úgyis mind1 a tápmizéria után.
Evga-nak,meg a sok "jóakaró" ember,én mondtam,hogy szar
Vajon a chiphiány okozza,hogy fosokat raknak rá,amit talán normál esetben nem tettek volna? -
omfgk
veterán
válasz
Csabahun #28065 üzenetére
370W az alap tdp és fel lehet tolni a slider-t +16%-ot, 430W-ig. 400W fölé ne menj vele (vagy inkább használd alapon). Akkor kb úgy fog kinézni a dolog ,hogy lapból húz 50W-ot, és a kábeleken 350W-ot. 110-120W a szimplán és 230-240W a duplán.
Megnéztem a tápot és tényleg csak 2 dupla jár hozzá... beszarás. Mert oké ,hogy nem jár szimpla kábel, de akkor legalább adjanak 3 duplát.
De mint minden RTX 3080-as kártyánál, itt sem árt egy alulfeszelés. És akkor a 370W is bőven elég lesz. Azt még nyáron is bírni fogják a kábelek kánikulában, hosszútávon. Még akkor is ha a Seasonic a vastagságát is elspórolta.
-
Csabahun
senior tag
Sziasztok!
Van egy Seasonic PX-750-es tápom 2db pci-e kábellel, elvileg rá tudom rakni egy 3x8-as Vga-ra ,de lesz-e valami baj ha elosztva teszem rá és nem külön a 3x8-as csatit?
Kinéztem egy RTX 3080-at és azon 3x8 pci-e van.
Köszönöm! -
omfgk
veterán
Persze ,hogy nem.
A Superposition 4K igazából csak e-pénisz.
Time Spy és társai egy kicsit közelebb állnak a valósághoz, de azok is elhasalnak a megfelelő játékokban.
De még ha 24/7 stabil lenne a Superposition féle beállítás, a legtöbben akkor se azt használnák napi szinten mert egyszerűen egy szint felett már alig hoz valamit az egész.
+30-40W és ezzel plusz hő és zaj minimális különbségekért. De van egy sweetspot mindenkinél. Például a gyári fogyasztáson finomhangolod. Zaj és hő kb ugyanannyi viszont nyersz fps-t bőven. Vagy a gyári órajeleket egy alacsonyabb fogyasztáson megtalálod. Kevesebb hő és zaj, de stock teljesítmény.Nekem most 18700 a 3080Ti-vel a max. De az a beállítás amivel játszok vele most csak 18000-at hoz. 17000 az alap stock pontszám.
-
Yany
addikt
Skacok, ezeket az extrém jó 18k és hasonló Superstation bench értékeket amúgy stabil 0-24-es állapotban méritek? Csak mert amikor pl. Apex legends-et indítottam, kvázi másodperceken belül szénné fagyott a játék. Jóval lentebb van a stabil nekem, mint amit a benchmarkkal bármikor lefuttatok stabilan akár többször is egymás után.
-
zebra_hun
veterán
válasz
laychi #28057 üzenetére
Pár napja jöttem rá, hogy a bios-om nem is az oc, hanem a sima 1710MHz-es. Ez 320W limites, a másik 1800MHz-es az pedig 370W limites. Valójában egyik sem megy el 370-ig, a plafon 360 volt. Egyik 0-115%-ig szabályozható, másik 0-100-ig. Tehát ugyanaz mindegyik nálam, átlag 350-355W a plafon. Nem megy tovább. Ha bírod a hideget, próbáld ki Keldor verziót, segít nagyon ha hűvös.
-
zebra_hun
veterán
válasz
laychi #28053 üzenetére
Lótúró MHz. Emlékeim szerint a Sp jobb sarokban lévő számláló, 2145, 60 ...2190-ig megy. 2220-nál vágtam meg, főleg a végén a fader-nél van egy rúgás, ott a 2235-be belenyalt, és fagyi lett.
Bocs, azt hittem félrenézted, a 16800 pontos körre azt értettem, hogy nem az igazi. Nekem is a hidegvíz segít, éjjel 10C volt, így rányitottam a radikra az ajtót. Rohadt nehezen hűl le a nyári kánikula miatt felmelegedett pince. 13C volt a GPU teszt induláskor. 20 fokos vízzel ahogy írtam is, max 16800-900 között végez.
Mindenki TDP limitig hajtja szerintem a kártyát, ha nem centizem ki, akkor persze hogy nem az igazi. -
laychi
veterán
-
válasz
ScomComputer #28051 üzenetére
-
-
-
zebra_hun
veterán
válasz
ScomComputer #28041 üzenetére
Reggel még az voltam :D de már minden ok. Egyébként az volt a terv, csak Suzuki, mert az réz. Uaz, Lada, mindegyik jó, de annyira apró lamellák vannak a blokkokon, nem mertem meglépni, nem tudnám kipucolni. Elkoszolódik, aztán szehetem szét.
Sylex: normál körülmények közt, nekem sem jön össze. 20 fokos gpu indulóval 168xx pontokat értem el. Tegnap 13C volt az induló hőmérséklet.
-
válasz
ScomComputer #28041 üzenetére
Így már annyira nem siralmas akkor a dolog!
-
zebra_hun
veterán
[Itt a régin rajtahagytam direkt]
Nem jelent az a csúszka semmit, tapasztald ki, hogy hol adja a legtöbbet.
Port Royalt kitököltem curve-vel, még 300 pontot hozott. Az tényleg videokártya teszt. Ez is, de az még RT-t is használ. Kiváncsi lennék Ubi AMD kacatja mit csinál RT-el :)Szerk: Ubi: helyes :) jöhet
-
zebra_hun
veterán
válasz
Puma K #28033 üzenetére
Ezt nehéz így megmondani. Sp nem használ cpu-t, legalábbis szinte 0. Így lehet adagolni neki. Figyelni kell igen, a min fps szám már árulkodik az instabilitásról. Ez a profil hasznavehetetlen bárhol máshol. Nálam egyébként 1040-ig ad, utána észrevenni az akadásokat. Már a cpu rendert elrontja a vram túlhúzás, bár a gpu még profitál belőle. Alábbi táblát ha elemzed, ez jól ki is tűnik. Ne figyeld a min grafikonokat, zavaró lehet. SotTR Benchmark részletez mindent, nagyon jó teszt. Abban megtévesztő lehet, hogy nincs cpu használat, ez látszik is szépen, hogy az 5. bónusz tesztnél megküldtem a procit, etette is a gpu-t, de az már semmit nem tudott csinálni vele. Pont ugyanannyi a kijáraton az avg fps, mint a sima 5GHz-nél. Egy 3090 biztos profitált volna, 3080-nak ott a vége. Addig lehet vramot húzni, amíg nem megy a cpu render rovására. Több legyen a gpu előtti frame, ha nem kap elegendőt, cpu limit lesz. Nem tudom, hogy miért, de FS tesztben is észrevettem, hogyha túl feszített a vram, a cpu score rogyik meg.
-
MPowerPH
félisten
válasz
ScomComputer #28011 üzenetére
Nem Ti... Gondoltam beirom, mert sokaknak ugy nezett ki, nem vilagos, mert keveseltek a pontjait.
-
GAbre
veterán
Üdv!
Valakinek van képe evga geforce rtx 3090 xc3 nyákról?Sehol nem találok,se szétszedős videót,se képet. -
zebra_hun
veterán
válasz
ScomComputer #28020 üzenetére
Tudod, kedves egészségemre, de csak a Te
kedvedért:
HWInfo az őrült mintavételezésével igencsak elbaszarintja a Bencheket.
[Íme a HWInfo-s Superposi4k] Nem kritizálni!
2160-2190-ig megy a jobb sarokban lévő számláló. AVG-nek a HWI 2000-ret ír. Nekem mindegy, csak teljesítsen.
Látod milyen csóka vagyok, megtettem, ahogy ezt is -
zebra_hun
veterán
válasz
ScomComputer #28020 üzenetére
-
válasz
ScomComputer #28018 üzenetére
-
válasz
ScomComputer #28016 üzenetére
-
válasz
ScomComputer #28014 üzenetére
Hiányzik ám egy oszlopod
-
-
válasz
ScomComputer #28008 üzenetére
Effective clockba elég sok minden beleszól, nem véletlen nem érdemes nézni, max akkor ha a hw infó resetelve van teszt előtt, és teszt után szinte rögtön készül a kép különben egyből el kezd lefelé esni.
-
zebra_hun
veterán
válasz
ScomComputer #28011 üzenetére
Jóvan e', én is néztem már be vmit nem is egyszer ;)
Igen, nagyon is jót ment.Egyébként tanulságos volt a teszted, sok mindent beigazolt, már továbbvittem a grafikont, nagyon jól látszik a cpu rendertől a vga valós/hasznos teljesítményig minden.
Új hozzászólás Aktív témák
- iPhone topik
- Fotók, videók mobillal
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Xbox Series X|S
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Mini-ITX
- További aktív témák...
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Lenovo ThinkPad L15 Gen 2 - 15.6" FullHD IPS - i5-1135G7 - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Apple iPhone 14 Plus 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 5480 - i5-6GEN I 8GB I 500GB I 14" HD I Cam I W10 I Garancia!