- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- CPU léghűtés kibeszélő
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Unigine Superposition Benchmark
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- TCL LCD és LED TV-k
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- SSD kibeszélő
Új hozzászólás Aktív témák
-
csibuka85
senior tag
Sziasztok , tudom hogy nem ide tartozik de mintha láttam volna hogy valaki használ itt LG34GN850-B monitort. Csak a tapasztalataidat lennék kíváncsi hogy érdemes e váltani egy AOC AGON 271QG monitorrol. Elnézést a kérdésért amiért nem ide való.
Z790 AORUS MASTER,I7 13700K+ARCTIC 420 RGB,G. PHANTOM 4090 GS,G SKILL TRIDENT Z5 RGB 32 GB 7200 CL34, SOUND B. Z,LOGITECH Z5500 THX 5.1,K. Renegade FURY 4 Tb M.2 ,34 TB HDD,EVGA G2 1300W,COSMOS C700P ,LOGITECH G7,G903,ASUS HORUS RGB,R.BLACKSHARK V2 7.1,L.G633 .1, AOC AGON 353UCG 200HZ HDR1000
-
carrast69
kezdő
Rog strix update:
ASUS Republic of Gamers Deutschland szept 30. 12:13
Tisztában vagyunk vele, hogy az RTX 3080 és az RTX 3090 kártyák jelentősen túllépik a keresletet, ami frusztrációt okozhat sokak számára, akik már régóta várják az új kártyáinkat.Szeretnénk tehát megmutatni néhány intézkedést, amit már megtettünk annak érdekében, hogy az összes GPU minél hamarabb megfelelő kezekbe kerüljön: a tiétek!
Szállítás kitérő nélkülMinden elérhető GPU-t azonnal összeállítjuk és teszteljük kártyáinkon (akár 144 órán belül). Utána (és ez új) a kész kártyákat közvetlenül a DHL Express-en keresztül szállítják a gyárból a megfelelő webshopba. Így szűnik meg a megszokott megállók, és értékes időt takarítunk meg.
Igazi játékosoktól...Grafikai kártyáinkat PC játékhoz tervezték. Nem érdekel minket, hogy mást is használjanak a szerencsejátékon kívül. Ezért csak az RTX 3080 és RTX 3090 kártyáinkat szállítjuk olyan üzletekbe, amelyeket közvetlenül magánvásárlók részére tudunk eladni.
... igazi játékosoknakAjánljuk a boltokat, amelyekkel dolgozunk, ügyfélenként csak egy kártyát bocsátunk ki. Emellett a megbízható számlákat is előnyben részesítik.Mi a következő lépés?A hatalmas kereslet miatt, ami még a legnagyobb elvárásokat is felülmúlja, egy kis türelmet kell kérnünk.Jelenleg hetente többször küldünk új lapokat a dílereknek, és természetesen továbbra is dolgozunk azon, hogy aki RTX 3080 vagy RTX 3090-t szeretne vásárolni, az is megkapja.
Ezen kívül:
ASUS Republic of Gamers Deutschland
Mivel sokan kérdezték:Összeállítottuk a jelenleg szállított RTX 3080 és RTX 3090 szolgáltatók listáját mind a ROG Strix és TUF sorozatból:
Alternate Caseking Notebooksbilliger Media Markt Saturn Computeruniverse Conrad Cyberport Arlt Bora Amazonbocs a hosszú posztért
-
AC2
kezdő
válasz KAMELOT #5595 üzenetére
Új alaplap volt, nem hajtottam meg ezelőtt, bár gyanús zajok jöttek az AIO pumpa felől is. Viszont csináltam ellenpróbát a 2070S kártyámal, ami korábban nem volt zajos és ugyanúgy jelentkezett (csak halkabban). De az tény, hogy mind az alaplap, mind pedig a TUF hibás a dologban. (menetközben pedig sikerült lenulláznom az új alaplapot. szégyen)
-
Zorel
senior tag
válasz snecy20 #5592 üzenetére
Sajnos nem igazán...amennyire kitudtam tesztelni undervolt FHD-n volt nagyon hatásos, illetve még 2K-ban is, de ott is van jó pár olyan játék 4K-ba pedig kb az összes, ahol undervolt mellett is folyamat power limit van.
Viszont a fenti írásom, úgy fest Strix esetén csak a Q mode-s bios-nál igaz, P mode-ba engedi 400+W fölé is. -
AC2
kezdő
Ha valaki tapasztalt TUF 3080-al coil whining-et, le tudná nekem írni a jelenséget és, hogy milyen környezetben jön elő?
Csak összehasonlításként:
Az RDR2 benchmark-ban az utolsó nagy jelenet kivételével nálam elkezdett jól hallható elektromos zaj keletkezni kicsit hasonlít ahhoz, mintha a venti hozzáérne valamihez, de egyértelűen elektromos zaj (gondolom rezgésből származik).Néztem Linus videóját a témakörben, de az övével ellentétben nekem teljesen egyenletes a zaj.
2 dolgot sikerült kiderítenem:
1. Ki kellett cserélnem az alaplapot, mert a zaj nagyobbik része onnan jött (de nem mind)
2. Undervoltoltam a GPU-t. 900mV-ig 1905-1950Ghz tartományban stabilnak tűnik (azért tartomány, mert az MSI afterburner kicsit mozgatja a kártya hőmérsékletének függvényében). Ez szintén segített, de nem tűntette el a jelenséget.Érdekes, hogy az RDR2 benchmark utolsó jelenete ugyanolyan erőforrás igényes, mint a többi, de mégsem jelentkezik a zaj. Teszteltem még Borderlands 3-at, de ott nem jött elő egyáltalán.
Bár lecsökkent a zaj, de ettől még ott van
-
Zorel
senior tag
válasz elite.cs11 #5581 üzenetére
Most néztem, hogy a Strix esetén is csak 121%-ra tolható ki a power target!
TDP 320W -> ~385W. Ez elég karcsú, +10W a TUF-hoz képest! Már nem is érdekel annyira... -
veterán
válasz ericdrawen74 #5589 üzenetére
Az nem jobb hanem más Érted mindegyik a maga nemében jó, azelőtt dögleni lehet stb, én ülök 80 centire a 43-4k/120-al elég nagynak tűnik
-
ericdrawen74
senior tag
Egy projektor 160-as képàtló, 1440p... nem cserélném el semmi fullos monitorért.
Olyan világ jön, amikor mindenki gyanús, aki szép. És aki tehetséges. És akinek jelleme van… A szépség inzultus lesz. A tehetség provokáció. És a jellem merénylet!… Mert most ők jönnek… A rútak. A tehetségtelenek. A jellemtelenek. (Márai Sándor)
-
veterán
Megerősítem 4k/120 ég és föld , el lehet lenni nélküle természetesen de fantasztikus
-
KAMELOT
titán
válasz LoyalGuard #5579 üzenetére
Normális panellel 4k monitor 200k+ kezdődik. Ami alatta van az sajnos olyan is. 144hz meg annak kell aki versenyszerűen játszik, de ott is sokminden közbeszól.
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
gabor0928
tag
-
elite.cs11
senior tag
válasz elite.cs11 #5581 üzenetére
Hat egy ket erdekes dolgot talaltam.
A nemet asus mondta elvileg hogy kuldik a szallitmanyokat folyamatosan, raadasul dhl expressel, egy masik redditor ezt megerositette, de hat ki tudja. Elvileg egy nemet elado (cyberport) kapott 200 kartyat a multheten (gondolom ez tuf es esetleg par strix, de passz). De valaki mondta, hogy az osztrak megfeleloje a boltnak meg nem tudta, hogy mikor kapnak kartyat (vagy csak aquahoz, meg a tobbiekhez hasonlo gyakorlatot folytatnak, hogy nem mondjak el).
Masik erdekesseg, hogy az uj zelandi computer lounge ezen a heten kapja meg az elso szallitmanyt a kartyabol. Remeljuk lassan hozzank is jon
-
MomoSinX
aktív tag
válasz LoyalGuard #5579 üzenetére
Az alapabbak olcsóbbak (mint a példád), de ha valami normálisat akarsz 144Hz-en ott már bukott is a dolog és akkor még a panel típus és egyéb dolgokba bele sem mentünk. (csak személyes vélemény, én már 60Hz-re nem lennék képes visszamenni)
-
LoyalGuard
tag
válasz MomoSinX #5575 üzenetére
Csak halkan jegyzem meg, hogy jelenleg olyan árakon mozognak a 4k TV-k mint kb. 5-6 évvel ezelőtt a FHD készülékek. Monitorok között is kapni már 75k körül 4k-t. Szóval a 4k is abszolút mainstreamnek tekinthető szerintem.
A 8k az már valóban indokolatlan.
[tökéletes példa]"A pénztártól való távozás után reklamációt nem fogadunk el!" - Ősi kínai mondás
-
MomoSinX
aktív tag
válasz gabor0928 #5572 üzenetére
Mire ez komoly gond lesz a kártya már elég elavult lesz és sokaknak már érik a váltás. Bár én nem értem ezt a 4k "őrületet", még messze nem mainstream és ilyen monitor/tv árakkal kétlem hogy 1 év alatt az lesz. Szerintem 1440p az arany középút még sokáig. A VR is tiszta Hype volt aztán alig van valakinek... Aki meg megengedheti magának az inkább vegye komolyabban és vegyen 3090-et.
-
warcat
veterán
Ha már volt Crysis:
EA: It's in the crate!
-
gabor0928
tag
-
KillerKollar
őstag
-
GAbre
veterán
[link]
Érdekes kis vélemény.
Kb meg is értem.
Csak kicsit fura,hogy referencia kártyát ajánlja 2. helyen.Zotacot meg utolsónak
Bár mondjuk így elnézve videót tényleg nem értem miért kell msinek 3 tápcsati....Avatar
-
-
Zsombors97
tag
Én szerintem meghülyülnék egy ekkora monitortól... Nekem már a 32" is soknak tűnik.
-
törölt tag
Crysis Remastered megette a memóriát!
-
warcat
veterán
Gondolom már más is észrevette, de oázisnál már nem elérhető a 480k-s Giga...
EA: It's in the crate!
-
szasanyi
félisten
válasz -=RelakS=- #5556 üzenetére
Lehetséges, de ez (is) a gond. Kicsit megfontoltabbnak és türelmesebbnek kellene lenni (de akár úgy is mondhatom, hogy okosabbak) és az eszetlenség helyett middle finger-t mutatni.
De sajnos 14et kell értenem abban, hogy amíg ilyen pofátlan árazás mellett is van aki(k) veszi(k) addig aligha lesz olcsóbb. Hacsak nem lesz hirtelen mindenhol elég nagy a kínálat (de sajnos ez sem valaszínübb, minthogy az ostobaság kihal). -
Dadpool
aktív tag
válasz -=RelakS=- #5556 üzenetére
Ahogy nézem a videókat engem személy szerint idegesítene FPS közben. De autos játéknál viszont adom😁
Na meg soha többet VA panel.
Olyan ghosting volt a 240hz samsungomnak hogy nem gondoltam hogy ilyen létezik.https://www.youtube.com/user/cehaeries1 A játékban nem az számít, ki nyer vagy ki veszít.
-
nagyúr
válasz Phoenixres #5552 üzenetére
Én is azzal kezdtem a szimulátoros pályafutásomat! Pontosabban a FM4-gyel - ha jól emlékszem. Nagyon rendben van ez a játék is, de ha már meguntad javaslom, h lép feljebb egy szinttel!
[ Szerkesztve ]
Élni és élni hagyni
-
Phoenixres
tag
válasz #15779328 #5551 üzenetére
Király és az a cockpit ami mozog alattad a kormány tipusával egyetemben hol és mennyibe lenne kb boltba? Privátba is jöhet a tipp.
Corsair 850W TX850M Cooler Master MasterCase Asus TUF GAMING B550-PLUS H500 Kingston 2x16GB DDR4 3200MHz HyperX Predator AMD Ryzen 7 3700X Be quiet! Dark Rock Pro 4 Kingston A2000 1000GB Adata SX6000PNP 512 GB WD EZEX 1 TB Acer Nitro XV272UPbmiiprzx Gaming RTX 3080 GamingPro
-
Phoenixres
tag
válasz bulikavagyok #5550 üzenetére
Én a forza 7 multit tolom napi több órát amióta megjelent.
Corsair 850W TX850M Cooler Master MasterCase Asus TUF GAMING B550-PLUS H500 Kingston 2x16GB DDR4 3200MHz HyperX Predator AMD Ryzen 7 3700X Be quiet! Dark Rock Pro 4 Kingston A2000 1000GB Adata SX6000PNP 512 GB WD EZEX 1 TB Acer Nitro XV272UPbmiiprzx Gaming RTX 3080 GamingPro
-
törölt tag
válasz Phoenixres #5549 üzenetére
-
nagyúr
válasz Phoenixres #5549 üzenetére
Én ilyen monitorral szimezem. Tényleg brutál. A FH4 sem rossz, de azt inkább külső nézetből szeretem játszani.
[ Szerkesztve ]
Élni és élni hagyni
-
Phoenixres
tag
válasz #15779328 #5536 üzenetére
Milyen brutál a látószög! Autóversenyt nem szereted? Belső nézetet meglesnék egy forzából egy ilyen monitorral.
[ Szerkesztve ]
-
arabus
addikt
-
gabor0928
tag
Ez alapján a 3080-nál a 10GB igazán csak 8K-ban kevés, elég alapos teszt, érdemes megnézni milyen hatás várható ha nincs elég VRAM.
-
törölt tag
-
Tuskone
lelkes újonc
válasz MPowerPH #5543 üzenetére
Két lehetőség van, ha elfogy de csak allokáció, akkor felülírja és észre se veszed, pl textúrák az elöző mapról/szobából/30perccel ezelöttről, itt kérdéses hogy mennyire jól van megírva, általában ezeket előre cacheli hátha kell valami, ha nem akkor frametime gond lesz ameddig nincs rtxio, utána nem tudom, mert nem láttam még, de "elméletben", olyankor SSDről közvetlen átnyalja a gpu az adatot, és kvázi soha nem fogysz ki, kivéve ha 2. opció van:
Ha valamiért valami olyan sokat használna, hogy teljesen nem fér bele a VRAM az adott frame akkor crash.
Ettől nagyon messze vagyunk legtöbb esetben. Inkább csak allokáció szokott lenni, hogy kevesebb loading screen idő, vagy frametime gondok legyenek, és nagyon kényelmesen befoglalja a vramot a játék, hogy ne legyen gondja.
Mármint nem elég a 10gb semmire, ez csak egy mítosz valójában kukába való a kártya.
PS: 10gbal nekem index alatt nem volt gondom, sőt még bátorkodtam néhány játéknál a 120/144hz-re is
-
MPowerPH
félisten
válasz Devid_81 #5538 üzenetére
Azert ez tok jo igy. Bezzeg mikor en irtam, hogy ReverB -vel elfogy a 11GB VRAM ACC alatt, akkor jott a sok okos, hogy azert, mert sz@r az ACC. Csak kiderul, hogy VR felhasznalasra mar edes keves lesz a 10GB. Bar kivancsi lennek, mi van akkor, ha kifut.
Don't Tread On Me
-
carl18
addikt
Örülni kell addig amig az ember megteheti!
3 Hét múlva jön a Dicső Radeon és destroy all nvidia units!
Hiába szúr, itt Ryzen a úr!
-
kevike576
senior tag
-
Cthulhu Dawn
őstag
Na, TUF-rol pont lekestem playitstore-ban. Meg szerdan rendeltem meg, ma pont bent volt az uzletvezeto aki annyit eltudott mondani, hogy 2-t kapott a bolt a megrendelesek utan, es az egyiket pont elvittek elolem . Valoszinuleg jovohet kozepen kapnak tobb kartyat, a honlapon papiron mindig csak annyi szokott lenni amennyit a beszallitotol kapnak.
[ Szerkesztve ]
"There are no bad ideas, only great ideas that go horribly wrong" - Jack Donaghy
-
Rison77
senior tag
Gigabyte Aorus Master Konkrétan egy tégla Fumark alatt max 65 fok, és 360W.
-
Jack@l
veterán
válasz #15779328 #5529 üzenetére
A half life még alig használ nagy textúrákat, egy tomb raider szintű VR game simán kifutna a 12-ből is.
[ Szerkesztve ]
A hozzászólási jogosultságodat 2 hónap időtartamra korlátoztuk (1 hsz / 10 nap) a következő ok miatt: Az ÁSZF III 10/8. pontjának megsértése - trollkodás - miatt. Többször és többen is kértek már, hogy hozzászólás írásakor használd a linkelés funkciót, mert ennek elmaradása sokak számára zavaró.
-
törölt tag
válasz kevike576 #5523 üzenetére
Sokkal jobbra nem kell számítani, reverb g2 (2160x2160 per eye), nálam beállított "szemenkénti 2644x2936-os felbontás", de ne menjünk bele nem csak a kijelző felbontása számít, a lényeg hogy bírni fogja a vga!
(#5525) GAbre?
A vr már most megeszi a 10-et, nem beszélve a Samsung odyssey G9-ről.[ Szerkesztve ]
-
GAbre
veterán
Használtan nem,és jelenleg arról váltana,ha megkapjuk.
Ha félre értetted volna.
Zsombors97:
Ha valaki 4kzik vagy nagyobb felbontás,arról nem beszélve,hogy van ami igenis megeszi biztos a 10et.
De nem csak gameing.
Munkára tervezésre,simán bekajalhatja a 20at is gondolom.
Ha indokolatlan lenne,minek csinálnák?[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
HL:Alyx, ultra settings, Valve Index 90hz
Alapból felnyomta a steam vrss-t 172%-ra ,az szemenkénti 2644x2936-os felbontás.
A gpu frametime 7-8ms, a cpu 1,5ms! Tű éles folyamatos a kép, fél óra játék után is az átlag fps 89,2 (ez is csak a töltések miatt).Majdnem meg is ette a 10GB memoriát!
[ Szerkesztve ]
-
Albigator
őstag
válasz Albigator #5430 üzenetére
Újabb játék akit érdekel a non OC 3080 TUF-al, 2600X mellett.
WQHD 144 Hz, Metro Exodus Ultra RTX ON 1ó:45p:
Áltag 1 fokkal nőtt: 64 fok lett, max 66fok; 312W-ot kajált majdnem átlagban; GPU kihasználtság 87% avg; ventik 79%-on pörögtek 2100 RPM-enNagyon halk hangerő mellett játszottam direkt, coil whine annyira nem is zavart game alatt.
[ Szerkesztve ]
-
csibuka85
senior tag
válasz ScomComputer #5509 üzenetére
Köszi , addigra talán jönnek a 20 gigás ok és mindenki Sz@ré Hugyi adja majd
Z790 AORUS MASTER,I7 13700K+ARCTIC 420 RGB,G. PHANTOM 4090 GS,G SKILL TRIDENT Z5 RGB 32 GB 7200 CL34, SOUND B. Z,LOGITECH Z5500 THX 5.1,K. Renegade FURY 4 Tb M.2 ,34 TB HDD,EVGA G2 1300W,COSMOS C700P ,LOGITECH G7,G903,ASUS HORUS RGB,R.BLACKSHARK V2 7.1,L.G633 .1, AOC AGON 353UCG 200HZ HDR1000
-
MPowerPH
félisten
Van mar hir arrol, mikor jonnek a custom PCB -s kartyakra az FC blokkok? Vagy esetleg a gyartok mikor szandekoznak vegre kiadni gyari FC blokkos kartyat? Lasd Giga WB Xtreem pl ...
Vagy inkabb annak is orulni kell, ha az ember kap ref valtozatot, par heten belul...
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
GAbre
veterán
válasz ScomComputer #5509 üzenetére
Árban viszont nagyon jó.
Cserébe viszont akár a paypal védelem is lejárhat,mire megkapod xdAvatar
-
csibuka85
senior tag
válasz Andor22 #5507 üzenetére
Nincs mellettük dátum. Nem látok semmit.
-
csibuka85
senior tag
válasz KAMELOT #5500 üzenetére
Szia uram , hol van ez a Gigastore ? Szlovákiában vagy Szlovéniában ?
Garit normálisan intézik ?
Nem kell hónapokat várni ?Z790 AORUS MASTER,I7 13700K+ARCTIC 420 RGB,G. PHANTOM 4090 GS,G SKILL TRIDENT Z5 RGB 32 GB 7200 CL34, SOUND B. Z,LOGITECH Z5500 THX 5.1,K. Renegade FURY 4 Tb M.2 ,34 TB HDD,EVGA G2 1300W,COSMOS C700P ,LOGITECH G7,G903,ASUS HORUS RGB,R.BLACKSHARK V2 7.1,L.G633 .1, AOC AGON 353UCG 200HZ HDR1000
-
GAbre
veterán
válasz elite.cs11 #5501 üzenetére
Minden szinten kevés új rtx van.
Valaki írta,hogy,amikor 17.-én elérhető volt a kártya,kb az első db-ok jöttek gyárszalagról.
Azóta se nagyon van.
3070-et is eltolták majdnem 1 hóval.
Elvileg strix mégproblémásabb.
Én se tudom idén számíthatok-e 3080-ra.
Legjobb esetben is novemberel számolj.Avatar
-
elite.cs11
senior tag
Amúgy tényleg most mizu a strix-el?
Oké, hogy elvileg csak hétfő óta rendelhetp, de annyira kevés a készlet, hogy a reviewerek se kaptak? Gyanúsnak.... és egyben aggasztó is.
Nem néztem utána egyáltalán a témának, csak a véleményekre vagyok kíváncsi, hátha valaki öbbet tud
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- CPU léghűtés kibeszélő
- Yettel topik
- Windows 11
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- AliExpress tapasztalatok
- Gurulunk, WAZE?!
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Shakes&Fidget Online Szerepjáték
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- RTX 3070-ET KERESEK TÖBB DARABOT 105-115k típustól függően!
- BESZÁMÍTÁS! MSI GAMING X TRIO RTX 3070 8GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BONTATLAN! ASUS ProArt GeForce RTX 4070 OC 12GB GDDR6X Videokártya! BeszámítOK
- SAPPHIRE Radeon RX 470 Mining Edition 4GB - REJTETT HDMI-S - AKÁR 5 HÓNAPOS MEGTÉRÜLÉS
- BESZÁMÍTÁS! Sapphire NITRO+ RX 5700 XT 8GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest