- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- SSD kibeszélő
- Milyen videókártyát?
- Projektor topic
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen TV-t vegyek?
- CPU léghűtés kibeszélő
- Azonnali processzoros kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
muxi-muxi
senior tag
Nekem csak Master van. Nem tudom, mit baltázhattak el ezzel a konkrét példánnyal, de ennyire azért nem sz@r. A hőfok nálam is olyan 73 fok körül jár zárt házban (négy, szuperlagymatagra állított ventivel - 600RPM), 63 fok levett oldallappal (nem is teszem vissza az üveget. majd csak ha eladom a házat - nagyon szép, csak füllesztő, és atomérzékeny). Stabil magfrekvencia vége olyan 2000 MHz körül van. Szerintem a gyári órajelhez képest egész jó eredmény. Idle-ben néma és ötven fokos, a ventik pedig állnak (lenyúltam, megtapiztam). Az Extreme-n található három tápcsatlakozót teljes mókuszem-fotonkezelésnek vélem, 350W-ból is ki lehet hozni ezeket az eredményeket, a fentebb látható hőfokok mellett. Az egérmozinak a fedlapon akkor lenne értelme, ha játék közben kitekintenék rá, de mivel a lábamat szagolgatja, ezért hát ritkán bámulom. Ráprogramoztam azért legfontosabb leolvasnivalókat, 'oszt kampó. RGB azonnali kikapcsolásra került. Designértelemben az egyik legpuritánabb prémium kártya, ez eleve tetszett benne.
Azért vettem, mert CSAK EZT LEHETETT KAPNI, ezen nincs mit szépíteni. Viszont a fent említett TUF lassan ugyanennyibe kerül, a Gaming X meg eleve ugyanennyi volt. Nagyon szép ígéretek voltak olcsóbb, butuskább kártyákra, csakhogy azokat a mai napig nem láttam egy percre sem "on stock" jelzéssel - van értelme h olcsóbb, ha egyszer nem lehet kapni? Jelenleg ott tartunk, hogy három hónap használat után minimális haszonnal értékesítheném, nem pedig ukóval. Mai eszemmel tuti beletolnék még hétszáz eurót és 3090-eset vennék, mert annak az ára a folyamatos kínálat/TÚLkínálat miatt nem szált el ANNYIRA, és hát a 24 gigányi ram is csábít. Rentábilitásról meg amúgy sem kellene beszélnünk, mert a tavalyi év arról szólt, h dobj egy használtkocsi árát a gépedbe, ha 4Kban akarsz játszani - a megfizethető játékot ebben a felbontásban a nextgen konzolok jelentenék, csakhát azokat sem lehet kapni, muhaha. Amint dekleráltan lehetne otthon maradni és kockulni, akkor másoknak is csak ez marad, és el lehet adni most mindent ami a gép előtt ragaszt. Jellemző módon a home office marháskodások miatt most még forgószéket sem lehetett kapni offline az IKEA-ban (igen, ottjártamkor összeállíthattam volna egyet rózsaszín kartámaszokkal, króm görgőkkel, almazöld ülőlappal - de csakis alkatrészekből. Maradt a konyhai szék.)
Megint más tészta, ha a gyártók mintha amúgy is az extrásabb verziók felé tereltek volna, legalábbis a kezdetekben. Strix volt, Gaming X volt, Aorusok dettó - más kérdés h most gyakorlatilag SEMMI sincs. Magyar pénzre leszámítva akkor potom 360 ezerbe fájt. Nem volt egy szuper ár érte, ellenben az idő engem igazolt és jól felverte az árát mindenféle 3080-asnak. Most pedig ott tartunk, hogy a cifrább 3070-esek utolérték a novemberi 3080 árakat... - áh, felesleges is ragozni - vannak bajok bőőőven, na.
Nem tudom, de engem valahogy megnyugtat, ha egy téglányi hűtést bámulok, a bordákban tuti van anyag - éshát a beregelt NÉGY év gari sem olyan riasztó. Messzire kalandoztam, végülis a tesztnek tökiagaza van, de hadd veregessem már vállon néha magam, h "nem is volt annyira sz@r vétel"...Mindegy, milyen gép, csak fagyjon...
-
warcat
veterán
Durva. A német amazonra kirakott 5 darab 3080 Asus Strix 1427€ árban elkelt bő fél óra alatt.
EA: It's in the crate!
-
Warzoz
senior tag
Még december 1.-én, az egyik fórumtárs adta át a megrendelését. Aznap át is vettem a VGA-t az Alzában. Este, otthon összeraktam a gépet, tesztelgettem a vga-t játékokban, minden rendben volt, elégedett voltam. Másnap reggel már kezdődtek a gondok, böngészés közben fekete képernyő, ventik visítanak, csak hard reset segít. Kb fél órával később ismét ugyanez a jelenség, de már nem adott életjelet többé a VGA.
Itt most leírom az én történetemet tanulságként az Alzás garanciáztatásomról, ahol is nem készült adásvételi és a számla sem az én nevemre szólt.
Még aznap visszavittem Alzába a VGA-t, ahol kérdeztem is, hogy nem az én nevemre van a számla kiállítva, lehet-e ebből gond. Azt mondták, nem, nincs probléma, amikor leadom garanciára a terméket, ott úgy is meg kell adnom az adataimat és majd azokat veszik figyelembe.
Nem ez történt. A számlán szereplő email címre küldték az üzeneteket, a fórumtársnak kellett végig intéznie mindent (ezúton is köszönöm neki). Én mindösszesen sms-eket kaptam, hogy az email címemre üzenetet küldtek (persze nem az enyémre küldték).
Természetesen szó sem lehetett VGA-cseréről, hanem a vételárat utalták vissza.
Ez úgy működött akkor az Alzánál, hogy mivel én fizettem ki a VGA-t a saját bankkártyámmal, így azt a bankkártyát kötötték a számlához. Tehát alaphelyzetben arra a kártyára ment volna a jóváírás, amivel a fizetés történt. De ez sem automatikus volt, mivel meg kellet adni nekik, vagy telefonon vagy üzenetben, hogy milyen módon szeretnénk megkapni a jóváírást. Ha utalással, akkor név+ számlaszám iban formátumban. Amíg ez nem volt meg, addig nem ment a jóváírás. Miután ez megtörtént 2 napon belül a számlámon volt az összeg.A következő, jelenlegi VGA-m (ehhez is egy átadott megrendelés útján jutottam hozzá, most is Alzánál) esetén már szemfülesebb voltam, mert itt már a vásárlás előtt szóltam, hogy a megrendelés nem az én nevemen van. Nem csináltak belőle gondot most sem, megadtam az adataimat, így már ezekkel az adatokkal lett a számla kiállítva (elkerülte a figyelmemet és már csak otthon vettem észre, hogy a lakcímet csak nem sikerült átírni a számlán).
Viszont nem kaptam értesítést a vásárlásról és az Alza fiókomhoz sem lett hozzákötve a vásárlás.[ Szerkesztve ]
-
warcat
veterán
Részemről olasz amazon, és valószínűleg visszafizetés lett volna, ezért fordultam a gyártóhoz, amire buzdít(ott) is az EVGA, réggebben egyből ott volt a dobozban a felhívás, hogy a bolt helyett fordulj hozzájuk.
Cserélik, mivel van erre külön készletük, illetve javítják is a kártyákat.EA: It's in the crate!
-
addikt
https://www.youtube.com/watch?v=0tk9vTaxRNc
Aorus Xtreme 3080-as teszt.
Nem estek hasra tőle. 4 slot, de így is a TUF vagy a Gaming X hűtése azonos zajszint mellett jobb.
Eddig se vettem Giga kártyákat, de ,hogy 4 sloton és ilyen drágán se sikerül összerakniuk a hűtést az durva.[ Szerkesztve ]
a dog may just be a couple chapters in your life, but you're their whole book
-
GAbre
veterán
850 magyarban a gyári 3090 founder: [link]
-
őstag
Hamar megoldódna a bányász dolog ha valaki szánná a fáradságot és VHDL vagy Verilog nyelven implementálná célhardverre az algoritmust és publikálná kis leírással. A nagyoknak úgy is van pénze, megvenne egypár FPGA-t és csá.
-
-
warcat
veterán
Ha nem egyből végzetes a dolog, akkor használat közben elmegy a kép, a ventik100%-on felpörögnek és csak a hard reset segít.
Amikor pedig elhunyt, akkor már nem kapsz videójelet a kártyából reset után sem, csak a kis piros red villog alaplapnál.Nálam is így zajlott le. (nagyjából egy hét alatt)
Nem keverendő össze az egyeseknél felbukkanó 'pillanatra sötét képernyő, majd nvidia driver recovered' - problémával, aminél driver hibát sejt már nvidia is, csak még nem találták meg az okát.
[ Szerkesztve ]
-
Segal
veterán
válasz pRoject22 #18077 üzenetére
alap/gyári oc módban
"Ez nem változtat azon, hogy tisztességtelen dolog botokkal felvásárolni 160-180e indulóáron a 3060 Ti-t, aztán 250e-ért árulni a HA-n." Ez miért lenne tisztességtelen? Te is meg bárki lesheti botokkal a boltokat, ugyanúgy meg tudod venni a cuccot azon az áron, mint a scalper.(1 házigazda válasz...)
-
pRoject22
őstag
válasz warcat #18079 üzenetére
5 hete használom napi szinten, nem húztam agyon, 925/1950-en megy, nincs coil whine és nem volt fagyás sem, eddig életemben nem kellett VGA-t gariztatnom és nem szeretnék ezután sem, a legjobb az ha nincs vele baj, ezért nem is tuningolom agyon sem a CPU-t sem a GPU-t de azért ha valamiért kiadsz 400K-t akkor nyílván felkapod a fejed ha olyat írnak, hogy magas a meghibásodási ráta
¯\_(ツ)_/¯
-
GAbre
veterán
válasz Laraxior #18068 üzenetére
Ne haragudj,de minek linkeled be a külföldit,amikor magyarban is ennyi,és rendelhető?
[link]
[link]
Annyi,hogy azóta elfogytak tufok 800-870 között.Csak ez a 2 normális maradt jelenleg rendeléshez.Durva:
340 majdnem a legolcsóbb 3070 most [link][ Szerkesztve ]
-
warcat
veterán
válasz pRoject22 #18075 üzenetére
Kérlek ne csak ez legyen levonva az egészből, hogy lehalnak.
Evga nagyon sok kártyát szállított le (ampere viszonylatban) és a fórumjuk is közkedvelt, nyilván akinek gondja van fel is bukkan ott. De azért van bőven panaszos/problémás (én is köztük voltam, ami nehezítheti az objektivitást) Viszont a gariztatás jó és fájdalommentes, ha már kell, inkább Evga legyen mint más (korábban leírtam a menetét, tapasztalatokat).
3080 és 3090 is érintett.Ha pár hét alatt nem jött elő, akkor hátradőlhetsz utána.
[ Szerkesztve ]
-
-
Segal
veterán
válasz pRoject22 #18075 üzenetére
Enyém atom stabil. Semmi baja nincs.
"Ez nem változtat azon, hogy tisztességtelen dolog botokkal felvásárolni 160-180e indulóáron a 3060 Ti-t, aztán 250e-ért árulni a HA-n." Ez miért lenne tisztességtelen? Te is meg bárki lesheti botokkal a boltokat, ugyanúgy meg tudod venni a cuccot azon az áron, mint a scalper.(1 házigazda válasz...)
-
pRoject22
őstag
EVGA-nál a 3080-ak is lehalnak nem csak a 3090?
¯\_(ツ)_/¯
-
Laraxior
titán
Minek full értékre biztosítani? Már az alap is biztosított, azzal sem lesz semmi gond.
Én is mindig az alapot választom, nálunk az is "csak" 500EURig van biztosítva.*** Dodge Challenger V8 *** HEMI New Year! ***
-
warcat
veterán
válasz Frozen #18070 üzenetére
Jelenleg olyan brutál a felár a 3080-ak esetében, hogy ha jó áron jutottál hozzá, teljesen megfontolható a csere 3090-re Nyilván sosem jön ki teljesen a matek a "megérte"-re. De a matek most nem 700 vs. 1500. vagy, extra modellek esetén 850 vs 1800
@koxx nem tudok neked most árat mondani, de ugye az én kis normál 3080-am nem céges (mennyiségi áras) GLS-el volt 12900 kb.
Na most valamelyik ilyen topikban írt egy görög srác az ő esetéről, neki a biztosított 3090-e UPS-el 130 euró vagy dollárba fájt (nem emlékszem melyik) szóval a becslésed nincs messze[ Szerkesztve ]
-
warcat
veterán
válasz Laraxior #18068 üzenetére
Kicsit túl sokat halnak evga fórumok alapján a FTW3-ak (amibe egy kicsit az én cserélt 3080-am is beleesik).
Nem gond mert Evga cseréli, de ekkora értéknél már fájdalmas, ha tényleges csomagértékre biztosítva kell elküldened Németországba.Sunnyogásnál meg nagy lehet a pofáraesés.
Szerencsére ha jó, akkor utána jó, én jelenleg ajánlok mindenkinek egy hónap belakási időt rájuk
Itt lehet szétnézni [link]
Why are soooo many people and me having the 3090 FTW3 Ultra something die within a month
Is there an issue with the 3090 ftw ultra?
És van társa bőven - tény, hogy lehet csak a sok vásárló miatt van ennyi, de Buildzoid FTW3 elemzése alapján lehet valami mögötte. Szerencsére jó a gariztatás velük.
[ Szerkesztve ]
-
Laraxior
titán
[ Szerkesztve ]
*** Dodge Challenger V8 *** HEMI New Year! ***
-
warcat
veterán
válasz Frozen #18066 üzenetére
Nem egyértelmű a kérdésed így reggel, ha a kuponokra kérdeztél rá, a kicsivel előtte beillesztett szöveg alapján írtam, hogy toltak egy hónapot rajta, hó elején ugyanez még február 11 volt.
Ha a hol kapható a 3090 Strix-re gondoltál, egész este és éjszaka vissza-visszatért időnként itt olasz amazonon:
[link] 1934.99€? -ért. Német címre rendelve 1887.41€ + 6.83€ szállítás. Jelenleg nincs, de amilyen sokat volt még visszatérhet.
Jelenleg ami kapható, az az Asus TUF GeForce RTX 3090 OC 1829.99€-ért
-
boogie84
veterán
A sütiknek is szükségük van szeretetre.
-
GTA5
csendes tag
-
GAbre
veterán
Majd kérdezd meg jövő hónapban.
Eddig aki vett,az kapott hozzá,és gondolom aktiválással el is adta max.
Azóta meg nem nagyon lehetett kapni.
Szóval a mostani készletekből kell szemezgetni,amihez már nem járt black ops.
01.11-ig kaptak boltok coupon-t.
Február xig lehet aktiválni.
Ha többet lehetne aktiválni,akkor csak úgy folytak volna hardveren is a cod gamek olcsón.
És nem írtam volna,hogy később próbálkozz.[ Szerkesztve ]
-
adee.
csendes tag
Sziasztok!
Vannak itt 3080/90 tulajok akik tudnának segíteni nekem COD-Cold War aktiválásban?
Üdv,
ÁdámCsókolom, halál ellen nincs orvosság.
-
őstag
Előreutalást választottam, de még nem utaltam, szóval legalább nem loptak meg
500k? akkor még drágábban kell eladnom a 3070-et XD -
őstag
Szólok mindenkinek, hogy ne kövessék el az a hibát mint én Belinkeltem a rendelést, bizonyítván, hogy sikerült lecsapni (Palit 3080) viszont a rendelés azonosító is látszott a képen! (Valaki megpróbált vagy vissza is élt vele!)
-
GAbre
veterán
Valaki nincs véletlen 3900xt ryzene?
nexwo: 9.-én lejárt gpu promo.[ Szerkesztve ]
-
Frozen
addikt
Ha valakit érdekelne esetleg olcson egy vsntus ( nem az enyém csak láttam hogy olcsó)
[ Szerkesztve ]
Ha már tisztogatod a topikot akkor másokat is kellene fegyelmezni,főleg a rendszeres offolokat......Nem csak bizonyos embereket.
-
warcat
veterán
-
Segal
veterán
Pláne ha hozzád kerül
-
Frozen
addikt
Erre nem tudok válaszolni,nem a gpu hőfok volt a probléma hanem a memoria abban pedig nincs szenzor, jövő héten kapom a tapot szerdán ,este fele kiderül ,hogy ért e valamit amit csináltam ( sztem igen)
Ha már tisztogatod a topikot akkor másokat is kellene fegyelmezni,főleg a rendszeres offolokat......Nem csak bizonyos embereket.
-
Frozen
addikt
Ha megnézed a képet látod hogy a kialakitás is gyenge az egyik oldalon nem is tud mihez kapcsolodni a memoria pad,mert nincs alatta semmi, az a keret sem réz hogy legalább a hőt jól vezetné.... [kép] [kép] [kép]
-
warcat
veterán
Ismét van 3090 strix amazonon, de Mo.-ra továbbra is drága.
-
Frozen
addikt
válasz SzlobiG #18022 üzenetére
Nem ,mert a matricat vissza lehet tenni, max akkor bukom ha belerakok olyan alkatrészt padot ami mondjuk a gyártosoron nem volt... ( Gondolok itt ha pl termalpadot rakok oda ahova a gyárba nem raknak)
-
Frozen
addikt
Szetszedtem az Msi triomat , kiderül hiányzik a hátlapon kapásból egy hőpárna :(
A memoriánál meg az egyik lap vékonyabb mint a többi és nem éri el a hűtőt. Vicc kategoria kártya és mennyivel tobbet elkértek érte a kezdetekben....Ha már tisztogatod a topikot akkor másokat is kellene fegyelmezni,főleg a rendszeres offolokat......Nem csak bizonyos embereket.
-
MPowerPH
félisten
válasz JasonB8 #18018 üzenetére
Szerintem barki... Ha van hozza BIOS, vagy valaki tudja parameterezni a memoria beallitasokat, idoziteseket, orajeleket...ez a legnehezebb resze. Maga a GPU ismeri, es menne vele. Na meg most nem tudom mennyire lenne korulmenyes ehhez mem IC -t szerezni. Az a fo problema.
Maga a forrasztas az egy gyakorlott szakembernek szorakozas csupan.[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
nagyúr
Sokan csinálják
Itt ph-n és facen is a csoportokban, rengetegen vannak akik keresik a hibás, csíkozó stb kártyákat. RX kártyák esetében is működik ez a megoldás, és ott még kevésbé macerás mert alapból létezett belőle 4/8GB-os modell is.
Így lehet könnyen a 4GB-os RX470/570/580 ból 8GB-ost csinálni ami továbbra is jó bányábaÚj hardverek számlával, garanciával érd PM.
-
MPowerPH
félisten
-
GAbre
veterán
válasz STKDave #18014 üzenetére
Hát igen,addig ez a vga vásárlás játékra nekünk ilyen "kriptabányászat" lesz.Főleg,hogy gyártani se fognak 1 ideig elégséges mennyiséget még normál gamereknek,munkára se.
De azt is bányába viszik legtöbben.Vagy "piacra".MPowerPH:
?
Álljunk neki nagyobb memóriát forrasztani rá?[ Szerkesztve ]
-
STKDave
csendes tag
Munkatársam mesélte hogy informatikus ismerőse 10db 3070et vitt el egy nagykerből...amíg ez kriptogyász be nem zuhan megint nem lesz itt addig emberi áron semmi... Hagyom is a fenébe a 3080at és gyűjtök tovább Zen4-re vagy Alder Lake-re nekem úgyis időszerű lesz a platformváltás az év végén
-
GAbre
veterán
válasz JasonB8 #18010 üzenetére
Valamit mokkoltam rajta azt tudom,de,hogy pontosan mik voltak az adatok már...
Nem sokáig volt meg.
De ugyanebben szenvedett evga xc3 is ha jól tudom.
Jó hőfokok,de amint próbáltam 3080-at,talán még melegebb is volt,mint palit.
Hál istennek,ftw3-al 1ütt rendeltem alzáról,így xc3 ment,ftw3 maradt,azzal már meg voltam/vagyok elégedve.
Mondjuk nem vészesek 1ik hőfoka se.70-80 fok.
Csak pl evga-nál a blackplate tűzforró volt,még palitnál,ha jól tudom nem.(3080)Avatar
-
MPowerPH
félisten
Az... De ezt csak akkor ertened meg, ha itt lennel, es belehallgatnal ebbe.
Keldor: Meg a decibel sem ugyan annyi. Ha maxon is mennek a ventik a radin, akkor is fenyevekkel csondesebb, mint a kartya 50% -os ventivel. Foleg most, hogy vegre raszantam magam a kulso radikra, remelhetoleg februarban megjon a 2db MORA 420, atkoltozik a gep egy jol szellozo kompakt kuckoba.
Don't Tread On Me
-
Devid_81
félisten
válasz Motion_Blur #18006 üzenetére
Mivel tesztelve fogod kapni, nem csak ugy belef0sv@ a gyari dobozba stb, igy +100k...
...vagy nem igy mukodik mostanaban?Szerk (#18004) nexwo amugy nekem is Palit van csak meg Turinng verzio.
Teljesen tokeletes, meg a ket ventis gyari hutoje is meglepopen jo volt, arrol nem beszelve, hogy tudtak nagyon jol mi melegszik rajta, full tele volt rakva heatpadekkel, de meg a hatlap alatt is volt egy csomo.[ Szerkesztve ]
...
-
GAbre
veterán
Nem hiszem melléfogsz vele,jó áron van még kb.
Ha jól nézem iponról van.
Azért megint hozzák a formájukat.
A legolcsóbb 3080 tuf,az is 590.És persze 1 év gar,és csak kereskedőknek...
Szóval árban biztos jól fogtad ki.
JasonB8:
Nekem is volt 3070 palitom,nagyon jó hűvös volt,de ahogy 3080-ból vettem olyat.1ből szépen melegedett stb.
Nem voltam annyira megelégedve vele.
1080 ti-ból viszont nagyon jó volt,és nem a legolcsóbb palit csak jobb.Teszteket nem néztem.
De 400 alatt ha sikerül kifognod 3080-at,már jól jártál.
Csak reméljük nem 1 év garral,mert már volt 2080ti-om memóriahibás,és ha nem tudod visszavinni boltba,az isten se tudja legaroztatni.[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz Motion_Blur #18003 üzenetére
Egy kérdés, mi a vélemény erről? (Amit említettél: PALIT NED3080H19IA-1020G GeForce RTX 3080 10GB GDDR6X GameRock OC PCIE)
Azon kívül hogy nem nagyon kell mutogatni, mert hát a design... de nem ez a fontos
[ Szerkesztve ]
-
Motion_Blur
félisten
Pár percig volt Iponnál 380k-ért Palit GameRock.
De lehet inkább másodpercek voltak...Stavelot 2, easily full throttle into another twenty second top gear flatout section
-
Segal
veterán
válasz Locutus #17999 üzenetére
Szerintem nyugodtan tegyél még hozzá minimum 2-3k-t
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest