- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Amazon Kindle
- CPU léghűtés kibeszélő
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Unigine Superposition Benchmark
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- TCL LCD és LED TV-k
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Új hozzászólás Aktív témák
-
addikt
Én laptoppal nyomom, ha bejelentkeznék egy 4090-el a topikomban szerintem már nem bírnák idegekkel, hívnának egy moderátort kitiltásra. A laptop monitor 60Hz és itthon egy külső Lenovo 144Hz gamer monitoron használom, de a laptop miatt csak 60Hz minden. Hát nekem ez megfelel.
Nekem biztosan lesz majd a jövőben 4090 is, csak mikor már lecsengett ez a őrület és lesz aki eladni akarja, vagyis olcsón a mostani árhoz képest. Vigyázok a kártyára, semmi tuning, mindössze az UV görbén optimalizáltam a nyers gyári beállítás miatt. Az itt-ott jelentkező apró beakadásokon benchmark háza táján tesztelve, mikrolag ki hogy hívja, javítottam, simítottam a futtatáson. Egy picit most meg van húzva elhanyagolhatóan, annyira jól sikerülten hogy hozzá sem nyúlok. Ez a topik nem nekem való, mert valójában nagyon kevéssel is beérném ha úgy hozná, de azért mindig gondolok a jövőre és fejlesztek mint most is tettem.[ Szerkesztve ]
Clevo P751TM1 i9-9900K, DDR4 96GB 3200Mhz, 1TB M.2 Sata + 2TB M.2 NVME, 2TB HDD, Nvidia Geforce Zotac Trinity RTX 4080 Super (desktop 320W) Éljen Vlagyimir Vlagyimirovics Putyin !!!
-
- = Zk = -
félisten
-
Joshi
titán
A 4090-hez elsősorban sok pénzre van szükség, semmi másra.
Amikor 980Ti-ről akartam váltani, pont akkor debütált a 2000-es széria. Aztán a teljesítményét látva inkább vettem használtan egy 1080Ti-t. A 3000-es széria érthető okok miatt kimaradt, de most hogy megjelent a 4000-es széria, aminek az árát látva ismét a korábbi széria maradt mint alternatíva. Szerintem még mindig drága a 3000-es kártya (használtan is). Nekem ez elég lesz egy darabig. Jó lenne ha kijönne valami értelmes árú VR szett, arra még beruháznék.
[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
Azért vigyázz azzal a 4090-el.
-
Laraxior
titán
Lényegtelen. 1-2deci viz kering ezekben a vackokban. Nem oszt vagy szoroz. Ennyi vizet, ha belefujsz is keresztulnyomsz. Még a leggagyibb szivattyunak is mindegy.
Épített víznél jobb, ha a tartály a szivattyu felett van. Miert? Kulonben eleg maceras feltolteni. Az, hogy a tobbi alkatresz hova esik, lenyegtelen.[ Szerkesztve ]
*** Dodge Challenger V8 *** HEMI New Year! ***
-
warcat
veterán
-
addikt
-
GAbre
veterán
Ha jól emlékszem,azt mondtad van otthon vmi 42"-os tv-d.
Simán kipróbálható lett volna,főleg vásárlás előtt,milyen lehet méretben és teljesítményben.
Amúgy pont ma néztem az én régi 42-es tv-mmel kicsit az fps-eket is.
Warzone-ban pl -30-40 fps(140 körül van 3440 uw.És 4kban 100körül).Annyira nem vészes.Bár tény,hogy nálad 2560ról mentél feljebb,az a duplája majd,csak a szélességnek)
De mások akik 5000x2100-as felbontáson tolják(tolja),azt mondta,hogy ő miden vagy lowon nyomja.Mert nagy felbontáson úgy is szép.
Busterftw :
Lg c2 oled tv[ Szerkesztve ]
-
PROTRON
addikt
Nekem melóhoz a minél szélesebb elrendezés passzol, szal nekem is tervben van egy 34" monitor, de az igényeimhez 21:9-es kép is már megfelel a 3440x1440-es aránnyal, bár tény az igazi a 1600-as függőleges képpont lenne akkor már 21:10-es aránnyal.
De jó tudni hogy ha meló után játszanék kicsit, akkor ehhez még elegendő lesz a 3090-es széria.Szerencsére már használt piacon is egyre több a 3090 TI 500k huf alatt, annyit sem ér meg, de azért haladás.
A 3090 simákból is látni 330k körül hirdetésben megkímélt állapotúnak írtat, míg az erősebbek is már 380k körül vannak...szal van remény az értelmes bizniszre.[ Szerkesztve ]
Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
törölt tag
2021 ben jött EUs törvény a háztartási gépekre, ami 7 év alkatrész ellátási kötelezettséget ir elő. [link] A számtech cuccokra célországos szabályozás van ( de min. 2 év ) Ha nem tudnak teljesiteni akkor: csere vagy az értékéig 'kedvezményt kell adniuk. [link] Bocsi,de én németből már sokkal jobb vagyok csak ilyen linkeket tudok adni. Ha genyáznak akkor meg fogyasztóvédelem. Itt Ausztriában paráznak a helyi fogyvédő szervtől, mert harcosak és szempillantás alatt perelnek. Elég emliteni őket és megoldódnak a gondok ( bár eleve nem szoktak szemétkedni errefelé a gariztatással )
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Minden gyártónál van RMA, csak kérni kell a webfelületükön az eljárást. Nekem éppen most van folyamatban egy ADATA HDD gariztatása. Vissza kellett küldeni a hollandiai EU központjukba és a folyamat végén ingyen küldik a csereterméket. ( számla kellett róla, de nem feltétel, hogy a cim és a név egyezzen a gariztatóval, máshol is igy megy. )
-
CptAdamica
veterán
Írtam a szerviznek, hogy ez így nem okés, nincs jegyzőkönyv, se szervizlap, lezúzták a hátulját, megkarcolták a ledet, másnak címkézték fel, eltökítették a csatlakozó dugókat, (tudom apróság, de ezekre is allergiás vagyok) és kérem vissza a pénzem, majd írták, hogy küldjem vissza és rendezik és elvileg tartják is. Szóval legalább a szerviz korrekt volt végig, a boltos ügyintéző volt kicsit paraszt csak.
[ Szerkesztve ]
„Mi soha nem vetemednénk arra, hogy elhallgattassuk azokat, akik nem értenek velünk egyet”
-
Találtgyerek
veterán
-
GAbre
veterán
Igen sztem,már rég néztem,de ha nem nemrég cseréltem volna le 34"-ra tuti ezt vennék.
Még fb-n hírdetem monitorom,hátha elmegy vmi értelmes áron,és megéri rádobnom némi pénzt.
Nyilván,de te magad mondtad,hogy nem az a lényeg,hogy warzone streamer vagy vagy vmi.
Én azt mondom próba cseresznye.Vszeg elégedett leszel vele.-=RelakS=- :
Mondhatod itt,de még videókban is mondják,hogy 42"os tv monitornak jó.
Nem nagyon látni 48osat.
Ha 1 méterre ülsz tőle még jó lehet.De ha normál asztalod van.És kb fél méterről nézed.Már nem az![ Szerkesztve ]
-
GAbre
veterán
27 után rohadt nagy.
De őszintén van értelme?
Te magad írtad,hogy nem nagyon játszol:Tehát a frissítés nem lényeg,mivel a fejem se fáj,hiába ment pl 50hz-en is a monitor.Bár kissé zavaró volt.De nem hiszem,h mezei használatra van különbség 120 és 240 között.Gameben igen.
Viszont ezért a pénzért csak uw4k ips monitort kapsz.Relatíve jó ~40w-os fogyasztással.
Viszont c2-nek se sokkal több a fogyasztása.Cserébe jóval nagyobb és szebb a képet ad.
A válaszideje is van olyan jó,vagy jobb,mint az ips monitoroknak.
Nekem régi fajta 42"os 4k tv-m van.
Nagyon szép a képe,csak a régi miatt,meg a 60hz miatt,illetve fogyasztás is kb duplája.
De 600k +ért vehetsz alienware 34"os monitort.
De azt mondom felesleges 2x annyit kiadni.
Dreamie:A 48" már túl nagy.Főleg 27" után.
Mellesleg 3 szó:2 hetes elállás...
Már ha nem jön be a 120hz miatt.[ Szerkesztve ]
-
-=RelakS=-
veterán
Mert ha nem figyeled a részleteket, akkor különbséget tudsz tenni a 240 és a 120Hz között?
4K-nak megvan az az előnye, hogy játék nélkül sok helyed van, vagy nagy részletességed. Ha meg UltraWide-ban akarsz játszani, akkor az nVidia control panelben olyan felbontást állítasz be, amilyet nem szégyellsz (Pl 3840x1620 az egyik 21:9 variációhoz)
Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
GAbre
veterán
Azért nem mondanám,h jobban megy.Sztem zebránál a víz miatt(25 fok gpu).
Még nem néztem de sejthető volt,ha jó a hőfok akkor x és x mhz között is van teljesítménybeli különbség.
De azért meglepő eredmény.De ez csak 1 játék.Máshol jobban ketté válik a kettő sztem.Azért szépen duruzsol 2 db 3090 is
Mondjuk nem akarnák szaunázni a gép mellett
Mi itt szórakozunk 2000mhz-el.
Miközben 4090 strixet 3000+mhzen nyomatják. [link]
500w
Azért az annyira nem rossz,mikor 450 körül mennek 80ti 90ek axem.[ Szerkesztve ]
-
blu79
addikt
Köszben megoldódott a problem, nálam ennyit ad a 3080 Fe UV-al (0.900v) :
- eddig nagyon bejön a 3080 Fe na meg a 12600K , sokkal jobb mint a 11700K-m volt ...
[ Szerkesztve ]
¯\_(ツ)_/¯ = G-sync 165Hz ips 1440p « Ahogy a programozók készítik programjaikat, az első jöttment harkály lerombolhatná az egész emberi civilizációt »
-
GAbre
veterán
Metro exodus a stabil teszt,ha ott bírja az aktuális beállítást,akkor bárhol.
Bár nekem 1950mhz megy kb ezen V-al.
De ennél is láttam már jobbat.(De mondjuk axem ez exodus alatt nem mindíg tud lefutni nálam).
Mindenhol máshol eleddig jó.
Mellesleg:
Érdekes kis cikk a 4090ti-ról[ Szerkesztve ]
-
blu79
addikt
Szia, kikapcsoltad az E magokat ? Látom wint 10-ed van és megy a valhalla. Nálam állandóan kidob, más játék meg jó , FC 6 is , de a Valhalla nem ...
¯\_(ツ)_/¯ = G-sync 165Hz ips 1440p « Ahogy a programozók készítik programjaikat, az első jöttment harkály lerombolhatná az egész emberi civilizációt »
-
laychi
veterán
Rendelj egyet a címemre NBB-től, kipróbálom, aztán tovább küldöm neked
Olcsóbb lenne így is, mintha casekingtől rendelnéd magyar áfával.[ Szerkesztve ]
Eladó 4k 144Hz HDR600 nanoIPS Gaming monitor https://hardverapro.hu/apro/philips_279m1rv_00_nanoips_4k_hdr600_144hz_gaming/hsz_1-200.html
-
gainwardgs
veterán
Attól függ milyen "bél" kerül bele
Nálam anno a corsair vx450 meg utána tx650 mindkettő úgy cincogtak hogy öröm volt hallgatni, áthoztuk haver Cwt beles vx550-ét azzal fasza volt minden,aztán jött az Evga és lett csönd ismét...én is tépkedtem a hajam anno
De hát sajnálatos hogy így jártál -
laychi
veterán
Hát ez elég gáz egy 1300W-os tápnál, hogy nem bírja el a rendszered.
Nekem egy SuperFlower Leadex III 850W gold tápom van és az 5GHz-re húzott 10850k-t, húzott ramot, húzott VGA-t(3080-3080ti(400-450W),3090-(500W))símán elviszi.Eladó 4k 144Hz HDR600 nanoIPS Gaming monitor https://hardverapro.hu/apro/philips_279m1rv_00_nanoips_4k_hdr600_144hz_gaming/hsz_1-200.html
-
-
-
Strezi
őstag
Nekem is volt hasonló, sok benchelés és stabil COVID kutatás(24 / 7, GPU + CPU) után elkezdtem a Witcher 3-mat aztán ujraindulgatott szinte azonnal. Ott az volt a gond, hogy a fentiek alatt stabil OC / UV és ventiprofil(csendesebb) a játék alatt valahogy komolyabb terhelést kapott és már kevés volt a GPU-nak. Afterburnerben feljebb toltam a feszültségeket, ill ment a gyári hangos profil, megszűntek az újraindulások ...
[ Szerkesztve ]
Használt 14.3 kWh LifePo akkuk eladók ... Passzív ház klímás fűtéssel, 2011 - | Napelem, 2013 - | Tesla, 2019 - ...
-
muxi-muxi
senior tag
Uhh, ez igencsak dömdödöm, pedig már megszoktam az én Aorusom négyslotos bengaságát is. Ez viszont ordas nagy. Látom az egérmozi rajta van (nem tudom azóta sem, mi értelme, bár engem nem zavar h rajta van, csak nem tudom hogyan cifrázhatnám custom animációkkal) Jelenleg még csak fejben, de vacillálok, h melyiket lőjem mert vhogy a 90-es időtállóbbnak tűnik, ez már böőven elég lesz 4k-ra. A 16 gigás nyolcvanas is jó lehetne, ám tartok tőle, h ezt a memóriamennyiséget hamar tele fogja szemetelni egy Ubi-féle UHD patch
Szerk: kettő hónap múlva ez a topic ördögszekerekkel lesz tele[ Szerkesztve ]
Mindegy, milyen gép, csak fagyjon...
-
laychi
veterán
-
laychi
veterán
Nem tudom, hogy mérsz, de elég gyenge a pontszám.
Futtattam 2 kört 3080 12gb 1905MHz vram oc nincs
2. körben semmi változtatás nélkül 1935MHz-ig boostolt a kari...érdekes...
2.round
Eladó 4k 144Hz HDR600 nanoIPS Gaming monitor https://hardverapro.hu/apro/philips_279m1rv_00_nanoips_4k_hdr600_144hz_gaming/hsz_1-200.html
-
KAMELOT
titán
Az a számlán van és mennyi van a zsebedben, meg a fiókban?
Lacielvtárs: Az akkor volt, ez meg most van. Felesleges ezen agyalni. Visszagondolhatok én is 19 éves koromra, amikor 20 Sk-ért (0,70€) vettem 1liter tejet, 2 túróstáskát, 100g pulykasonkát és 2 rozskiflit.
[ Szerkesztve ]
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
keIdor
titán
De melyik kártyádon? Mert neked nagyon sok Strix-ed volt.
A hővezető pad "el tud fáradni", fél év bánya után már sokat romlik a gyári pad és ha utána cserélsz, akkor -20-25°C fokot is hozhat egy új. Szerintem a zsír új kártyát nincs is értelme megbontani, csak pár hónap folyamatos járatás után.
¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
MPowerPH
félisten
-
laychi
veterán
Ebay, aliexpress, hasonlók.
Laraxiort, MPowerPH biztos jobban tudja ezt. Kerdezd őket esetleg, de talán lesz mas is, aki jártas a témában.Eladó 4k 144Hz HDR600 nanoIPS Gaming monitor https://hardverapro.hu/apro/philips_279m1rv_00_nanoips_4k_hdr600_144hz_gaming/hsz_1-200.html
-
keIdor
titán
+80-100%-ot azért nem szoktak.
Utoljára a 7900 GTX -> 8800 GTX volt ekkora ugrás és az 2006 volt. Meglátjuk, de az AMD átáll az MCM-re, ami azt jelenti, hogy 6900 XT nagyságú dieból lesz kettő és ugye órajel+IPC is nőni fog, mert az architektúrába is belenyúlnak.
Erre az nV-nek reagálnia kell. Nem véletlen a 600W pletyka.¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
Frozen
addikt
volt, sok az ebeyen,de egyet sem vettem mert sokat eszik ehhez képest a teljesítménye kevés,sőt játékok alatt is kb 5-10% al tud csak többet ami nagyon kevés és zabálja az áramot szó szerint bánya és játék alatt is.
Ha már tisztogatod a topikot akkor másokat is kellene fegyelmezni,főleg a rendszeres offolokat......Nem csak bizonyos embereket.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest