- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen videókártyát?
- Projektor topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Milyen egeret válasszak?
- E-book olvasók
Új hozzászólás Aktív témák
-
Laraxior
titán
válasz thedivision2 #39651 üzenetére
Mennyi a hotspot? 106°C?
Sanszos, hogy throttle erteken megy a kartya. Pont most kuldtem vissza egy Giga 3070et, sose colt ujrapasztazva, 3.5 eves kartya, 81fok GPU, 106 a hotspot, siman eldobalta az orajeleket.*** Dodge Challenger V8 *** HEMI New Year! ***
-
Laraxior
titán
~3000 értékelése van, 100%.
"Angemeldet seit: 19. Mai 2002"Mennyi az esélye szerinted, hogy egy 22 éves regisztrációt meghurcol egy ~600EUR-s VGA miatt?
Nem hiszem, hogy SzabóPista, aki 3 VGA-val örökre leírta magát a Prohardveren. Hogy megérte neki az a GTX680
De vehetsz tőlem is egyet Mondjuk én nem is hirdetem itt, annyit úgysem adnak érte[ Szerkesztve ]
*** Dodge Challenger V8 *** HEMI New Year! ***
-
Laraxior
titán
[link] 3080Ti HoF liciten, ha valaki esetleg elcsábulna, hátha megcsípi olcsón.
-
-
Laraxior
titán
Hali. Van valakinél esetleg egy Aorus 3070?
270W TDP, 100% venti, GPU 80°C, hot spot 106°C. 3.5 éves VGA, sanszos, hogy nem volt ujrapasztazva.
Csak kivancsi lennék másik Aorusnál mit mutatnak ezek az értékek*** Dodge Challenger V8 *** HEMI New Year! ***
-
Laraxior
titán
válasz MasterDeeJay #39575 üzenetére
Még a New World amivel játszok éppen ment, de ordított a venti
Felbaszta az agyam, szétbontottam az egészet a francba, átpakoltam a szobát, egy gép maradt, a VGA megy a polcra a többi HoF közé, a gép meg az ebayre*** Dodge Challenger V8 *** HEMI New Year! ***
-
Laraxior
titán
Hát... ez a 3080Ti nem éppen 4K-ra van kitalálva
-
Laraxior
titán
El is felejtettem, hogy pcie3.0 van
Szóval a rekorddöntögetés igencsak el fog maradni
Asszem ennyi GPU Score-t csinált az Msi 2080Ti Lightning is.
-
Laraxior
titán
-
Laraxior
titán
válasz t72killer #39484 üzenetére
De:
Ez egy HoF.
Azonfelul a 192 bit szamomra nem opcio a TV miatt, ami 4K.
Viszont, ha raengedjuk az nvidia uj okossagait amit csak a 4xxx szeria ramogat akkor erosebb lehet, de amivel en jatszok game, az nem tamogat semmit, csak nativot.
Szoval nekem mindenképpen jobban kellett ez, tekintve, már van 3, ez lesz a negyedik
Annyira nem kiabalom el, mert egyszer mar bneveztem egy 3080ti hofra, de semmi nem jott[ Szerkesztve ]
-
Laraxior
titán
nagylelkű
-
Laraxior
titán
válasz MasterDeeJay #39444 üzenetére
Azért nem mindegy , hogy csak az egyik oldalon vannak a vramok, vagy mindketton. Ilyen szempontbol a 3090 nem eppen szuper konstrukcio, az osszes tobbinel, legalabbis a popularisabbak kozul mindegyiknek egy oldalra kerultek.
A 20GB-os verziokat nem ismerem.*** Dodge Challenger V8 *** HEMI New Year! ***
-
Laraxior
titán
válasz MasterDeeJay #39435 üzenetére
A folyékony fém nagyon jó cucc, de nagy odafigyelést igényel, esetleg lakkozást. Máskülönben használható akárhol
Nekem a 7820X is úgy ment, a 9900KS is, a 980Ti HoF is, bár az egy malőr során életét vesztette Már nem használok én se, de ha számít a hőfok, akkor csak is azt.*** Dodge Challenger V8 *** HEMI New Year! ***
-
Laraxior
titán
válasz MasterDeeJay #39431 üzenetére
Azt mondják, hogy az MX nem valami hűdejó, mert túl lágy, hamar kinyomja... mondjuk én évek óta azt kenem, de pár fokért sosem szoktam szétszedni a rendszert, ha esetleg elmozdulás van, van aki már egy fokért nyekereg, szóval te tudod, hogy keresel valami masszívabb kenőcsöt, amit nehezebb kenni, vagy használod azt ami van.
-
Laraxior
titán
válasz t72killer #39425 üzenetére
Igazabol en elvoltam a 850es evga tappal a nagygépben, ket okbol csereltem le.
Akartam egy htpc-t ami tesztkonfigkent is mukodik, ha tobb vgas rendszert tesztelek, a masik meg tetszett az asus oled kijelzos tapja, es eppen akcioban is volt
A fogyasztas annyira nem relevans szamomra, szerintem tobbet eszik a villanytűzhelyem, egy honapra lebontva, mint a ket gép osszesen. Tekintve egyszerre sose mennek, viszont kajat sokat csinalokNekem volt 3080FE kartyam egy par napig, még a banyaszláz idejen sikerult egyet megcsipnem az nvidiatol. Nem volt ra panaszom ugyan, de a 4es szeria hűtője elkelt volna mar oda is.
-
Laraxior
titán
válasz MasterDeeJay #39420 üzenetére
En is 3080Ti-t vettem, szivesen csinalok majd par osszehasonlito benchet, kivancsi vagyok.
Persze az oke, hogy az uj kartyak kevesebb fogyasztasbol hoznak kb ugyanennyi teljesitmenyt, de azert egy HOF az HOF Most is az van bent, es jol all neki a feher meg kell hagyni.
Igazabol csak a hdmi 2.1-re van szuksegem, mert nincs itthon dp-hdmi kabelem.
Persze tudom, olcsobb lett volna egy kabelt venni, de a kfa2 hof kartyai a szivem csucskei
Megjegyzem anno megneztem, amit a 3080am tudott 450Wból, azt a 4090 kihozta olyan 260Wból*** Dodge Challenger V8 *** HEMI New Year! ***
-
Laraxior
titán
válasz t72killer #39417 üzenetére
En 4K tesztet neztem, mivel szamomra az a felbontas a relevans jelenleg, ott sajnos alatta volt, még a 3080Tinek is. Azért is valasztottam azt
Na de hatha lesz valakinek a masik topikban majd atnezek par teszt erejeig. A masik a super ti,vagy melyik, az mar 256 bites annak mar van elonye, de az nem is 600€*** Dodge Challenger V8 *** HEMI New Year! ***
-
Laraxior
titán
Hogy van az, hogy az összes 3080Ti bios 350W-os?
A 3080 Strixemnek 450W volt, azt hittem azért itt is van annyi. Látom némelyik 3090 is 350W-al van*** Dodge Challenger V8 *** HEMI New Year! ***
-
Laraxior
titán
Megint akadt ebayen egy 3080ti hof, ha esetleg valakinek igénye lenne rá.
-
Laraxior
titán
válasz - = Zk = - #39260 üzenetére
Ez a vacak nem opcio?
[ Szerkesztve ]
-
Laraxior
titán
Asszem itt olvastam, hogy keresett valaki evga hybrid kitet... most van az aprón.
-
Laraxior
titán
válasz - = Zk = - #38980 üzenetére
Nem túl régi gyártó, 96-os a brigád. Szerintem nincs is európai képviselete
Én inkább valami "megbízhatóbbat" vennék, aminél esetleg a garancia gördülékenyebb. Bár nem ismerek tőlük garanciás ügyintézést.*** Dodge Challenger V8 *** HEMI New Year! ***
-
Laraxior
titán
A riva tuner statistics server is tudja az fps limitaciot, en is azt hasznalom. Afterburner meg ugyis fut minden normalis gepen.
-
Laraxior
titán
válasz Joco_77 #38903 üzenetére
Ez mi? Kenőcs?
MX4-el.kend.
Amugy elmondom, hogy kozel sem biztos, hogy csak a pasztazas a bunos, hanem ugyanugy lehetnek a thermalpadok is, azok is ugyanugy eltartják a GPUtol a blokkot.
Nem csak annyi lesz, hogy most lekapod, ujrapasztazod es kesz.*** Dodge Challenger V8 *** HEMI New Year! ***
-
Laraxior
titán
[link] Itt a 3080Ti HoF, ha esetleg valaki bevállalná, nekem nem jött össze.
Ebayen talán nem tud trükközni ez a gyökér.[ Szerkesztve ]
-
Laraxior
titán
DSR a felskalazas, nvidia driverbol, de sok jatekban megtalalod a beallitasokban is, resolution scale, meg hasonlo neveken.
A DLSS meg nvidia fele kepjavito technologia mindenfele hokuszpokusszal. Sok plusz nyerheto vele, amennyiben tamogatja a jatek, elvileg kulonosebb minosegromlas nelkul. Ugyanez amd oldalon asszem FSR nevet viseli.*** Dodge Challenger V8 *** HEMI New Year! ***
-
Laraxior
titán
válasz gainwardgs #38698 üzenetére
Én 120Hz-en használom, különben mindig 500W-ot enne a VGA, egy mmorpgben amúgyis felesleges a 240FPS, még a 100 is elég.
Jól beszoptam ezzel a HoF VGAval... egy hét alatt még mindig nem sikerült feladni.[ Szerkesztve ]
-
Laraxior
titán
válasz Joco_77 #38628 üzenetére
Asus, EVGA, Corsair tápokat nézz. Az újak már úgyis egy ágon adják le a 12V teljestményüket.
Pont ezért írtam azt.. találkoztam anno 1010W-os táppal, valami FSP lehetett, 4 ágra volt szedve a 12V része, mondanom sem kellett kb használhatatlan volt, hiába az 1000W+
Amúgy nekem is Corsair TX650W van, csak 2x8 pin van hozzá, kellett egy harmadik nekem is, átalakítóval okés, de az sem mai táp, de legalább a 12V része egyágú.#38632 4264adam: Minimum gold.
[ Szerkesztve ]
-
Laraxior
titán
válasz Joco_77 #38622 üzenetére
Ha elég erős az egyágú teljesítménye a tápodnak, akkor elviszi éppenséggel.
Belövöd mondjuk 0.9 vagy 0.95V-ra a GPU-t, aztán kitesztelgeted, hogy milyen órajelet tud hozzá társítani. Molyolós meló, de lejjebb lehet szedni a fogyasztást.
MSi Afterburner kell hozzá, biosban nem tudsz turkálni.
Kicsit nézelődj a topikban, kb mindennapos téma volt.*** Dodge Challenger V8 *** HEMI New Year! ***
-
Laraxior
titán
válasz adr0001 #38618 üzenetére
Nekem 650W-os tápom van a HTPChez, de a minap pont futtattam egy TimeSpy-t, 600W feletti értéket is mutatott a fogyasztásmérő, pedig minden alapórajelen ment
980X + 2080Ti Lightning Z.
Ha minden igaz, akkor a 3080Ti HoF már nem lesz ennyire éhes, legalábbis bízom benne. Nem akaródzik tápot cserélni.[ Szerkesztve ]
-
Laraxior
titán
Szia Uram, HoF érdekes lehet?
-
Laraxior
titán
válasz blaca83 #38512 üzenetére
Az a hűtő nincs rendesen visszatéve, vagy ha igen, akkor a padok mérete nemigazán a megfelelő, tul vastag, es eltartja a hutot a VGAtol, ez magyarazat a magas hotspotokra, utana meg mar korlatoz a kartya a magas homerseklet miatt
Jol vagytok amugy?
-
Laraxior
titán
Megkéne venni....
-
Laraxior
titán
Ha esetleg valaki vizezné a ref 3080/3090-es VGAját, 21EUR a blokk az aquatuningon hozzá. [link]
-
Laraxior
titán
válasz DroiDMester #37916 üzenetére
"fostalicska 12.giga RAM-os VGA"
"fél év múlva 20.Ft-ot nem fog érni"Ilyen érvek mellett nem is tudok mit mondani, javaslom a fórumnak, hogy zárható az osszes VGA topik, ahol 12GB, vagy az alatti rammennyiséggel szerelt VGAk vannak témában.
-
Laraxior
titán
válasz Lacielvtárs #37807 üzenetére
áltlag napi 6-8 óra, hévége meg 10-12 óra
De azért van életed? Dolgozni eljársz?*** Dodge Challenger V8 *** HEMI New Year! ***
-
Laraxior
titán
válasz Garsza #37757 üzenetére
Feljebb állították a felbontást. A 3070 amúgysem volt egy tul combos kartya, az én strixem, ment mint a meszes, de még 1440p-re is gyenge volt.
A 6800 már 1440p-ben is szorongatta, 4K-ban meg felesleges is elindulni 8GB vrammal.
Nincs ebben semmi ujdonsag.*** Dodge Challenger V8 *** HEMI New Year! ***
-
-
Laraxior
titán
válasz nutella1 #37692 üzenetére
Win 10, lehet, hogy Win probléma, a hangbeállításoknál a tesztnél mindegyik hangfal szépen megszólal ott ahol kell, szépen körbeteszteltem. De az alkalmazásoknál mert hol csak az egyik oldal, elöl a bal, hátul teljesen süket.
Mindegy, rendelek blokkot a 4090-re is, 160EUR, legalább visszateszem a második vizes kört, is hogy ne csak a polcon porosodjon Marad hely bőven mindennek
#37693zebra_hun: Ott a manualban, reggel néztem meg.
Nem is lehet úgy leosztani, hogy 16x - 1x, mert akármi kerül alulra, már bontja 8x-8x-ra.
(Nem véletlen, hogy ez az alaplap nem igazán otthoni felhasználásra készült 24/7-re. Ugye nekem gondom van a lassú indulással is, ami valószínűleg a 6000 SSDnek, winchesternek tudható be )
[ Szerkesztve ]
-
Laraxior
titán
válasz zebra_hun #37685 üzenetére
Megneztem a manualt. Csak a kozepso 4x slotot lehet hasznalni, hogy megmaradjon a teljes savszelessege a felso pcie slotnak, azaz 16x fusson. Ha barmi kerul az alsoba, akkor 8x-8x lesz. Ha 3 slot szeles lenne a VGA nem is lenne semmi gond.
Azert futott a 3080 4.0 16x módban, mert ott elfért alá a hangkartya.#37689 keIdor: Van egy G933 fulesem, jó is, de azert nem szeretném elengedni a Z906-ot. Túl jól szól, és megszoktam mar, es szeretem is.
-
Laraxior
titán
válasz zebra_hun #37682 üzenetére
Nagyjabol 2x a teljesitmenye a 3080hoz kepest.
New World alatt a 3080 elvolt olyan 200-220W-ból, ez a 4090 meg nagyjábol vegig 100W alatt van. Durva. 😁
Tegnap beuzemeltem, de csak pcie 3.0-ban ment, persze a hangkartyamat ki.kellett venni az amugysem tul sok slottal buszkelkedő apexből, pedig a 4x slot az jó volt neki.
Kivettem, alaplapi bios update után ment szepen a 4.0, 16x. 35k graphics score lett TimeSpyban, de mivel a hangot istennek se tudtam megcsinalni az alaplapi realtekkel, ezert visszatettem a soundblastert, de csak az also pcie-e sin maradt szabadon a böszme 4090 miatt, ami most 4.0, de csak 8x sebesseggel megy (ami ugye egyezik a 3.0, 16x-al, rá is mértem, passzol), csak így van 10% mínuszom. 10k Speedway vench vs 9.2k pont.
Szoval vagy kiveszem a 980Prot, es megy a 970 mellé a ram melletti M2 DIMM slotba, vagy nem tudom.... Vizezni nem igazan akarom, masik alaplapot sem kívánok venni...[ Szerkesztve ]
-
Laraxior
titán
válasz DroiDMester #37678 üzenetére
Nem így használom, csak kíváncsi voltam, mennyiből tudja ugyanazt, mint a Strixem.
A New World elfut 80-100W-al ugyanazzal a beállítással, amivel a Strix 200W körül.*** Dodge Challenger V8 *** HEMI New Year! ***
-
Laraxior
titán
válasz KAMELOT #37501 üzenetére
Biztosan akad a jateknak olyan resze ahova elkel a youtube-os segitseg, tudod a "most mit kell csinalni" resz
Legalabbis nalam elofordult. De van olyan mobilos jatek is amit tudok bongeszoben futtatni, es altalaban akkor is elohozom amikor megy a New World. A vramot eleg hamar megtelíti, de regebben linkeltem, hogy a Warzoneban milyen anomaliakat hozott a vram elfogyasa.*** Dodge Challenger V8 *** HEMI New Year! ***
-
Laraxior
titán
válasz Találtgyerek #37192 üzenetére
Ha nem nagyon agy megerőltető, amire figyelni kell, pl FPS, ott azert képben kell lenni, ha nem csak szédelegni akar az ember, hanem mondjuk egy gyűjtögetős mmorrpg, akkor simán
Ha szabadnapom van, akkor en is reggel elindítom a New Worldöt, aztán majd csak este lépek ki belőle.*** Dodge Challenger V8 *** HEMI New Year! ***
-
Laraxior
titán
válasz - = Zk = - #37136 üzenetére
Ami a drága VGAdból egy olcsóbb vackot csinál
4090-ből 3080Ti lesz
3080Ti-ből lesz a 3080
UVs 3080-ból meg egy stabil 3070Ti..talán.*** Dodge Challenger V8 *** HEMI New Year! ***
-
Laraxior
titán
válasz ScomComputer #36931 üzenetére
Minek váltson innen bárki is gyengébb VGAra?
-
Laraxior
titán
válasz Sziszifeca #36835 üzenetére
Ha van fent más VGA-kezelő program akkor takarítsd le, csak egyet használj, különben az életben nem fogod tudni, hogy melyik éppen mit kezel és mit állít be.
-
Laraxior
titán
válasz Sziszifeca #36832 üzenetére
Én szétszedném.
Nekem is ugyanilyen a vizesblokkal, csak ugye alacsonyabb hőmérsékletekkel, de nagyobb a különbség, mint a gyári coolerrel volt, de már nem volt kedvem szétszedni. Olyan 10-20°C lenne az ideális elvileg.*** Dodge Challenger V8 *** HEMI New Year! ***
-
Laraxior
titán
válasz Puma K #36706 üzenetére
En a Dry Treen vagyok, de most ugyis sok az uj karakter, majd eltunnek a free hetvegevel.
Most azert mar boven jatszhato allapotban van a jatek, az elejen kinlodas volt a fejlodes, jol lehet egyedul is haladni.
Jatszottam vele par napot fejhallgatoval, de tenyleg a hangfal az igazi, z906on nagyon jol szol.*** Dodge Challenger V8 *** HEMI New Year! ***
-
Laraxior
titán
válasz Puma K #36691 üzenetére
Felesleges. Ha olyan helyre mész, akkor orulhetsz ha a 40-50FPS max megvan Mondjuk a tömeg kozepebe, vagy a varosokban, ahol sok az ember. Eleg a 60FPS is, cserebe viszont szerintem nagyon szép, foleg a dinamikus napszakvaltozasok, arnyekmozgások kovetik a nap mozgasat, stb
2000 órája tolom...kb mindennap*** Dodge Challenger V8 *** HEMI New Year! ***
-
Laraxior
titán
Kipróbálható, free hétvege van az "evga 3090 killer" New Worldben. Ha esetleg valaki játszana vele.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Formula-1
- Villanyszerelés
- Synology NAS
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- World of Tanks - MMO
- Windows 11
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Minden ami hőszivattyú
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- További aktív témák...
- AKÁR JÁTÉKRA!! ASUS Mining P106 6GB - GARIS
- BESZÁMÍTÁS! Sapphire NITRO+ RX 5700 XT 8GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- GeForce RTX 3080 Ti GAMING OC 12G - Gyári Garancia
- BONTATLAN! ASUS ProArt GeForce RTX 4070 OC 12GB GDDR6X Videokártya! BeszámítOK
- Fair Áron / NVIDIA GeForce Videókártya Felvásárlás / ORSZÁGOSAN
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest