Hirdetés
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
- Gyilkosságban és öncsonkításban akart segíteni a ChatGPT
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Laraxior #4299 üzenetére
Addigra már szerintem itt is Ti lesz vagy S, amelyik jön...
De az az átkozott fény effekt szinkronizáció nagyon bosszant, de egyébként meg fullos a kártya szóval nem tudom, hogy mi lesz, ha megjön a Strix is elég lesz dönteni a kettő közül, mert ez talán jobban néz ki, de az RGB meg rules nálam. -
Alvin_ti4200
félisten
válasz
Cthulhu Dawn #4287 üzenetére
Nem, hanem azért, hogy kevesebb hőt termeljen és így halkabb, illetve hűvösebb legyen, kevésbé terhelje a tápot a magas áramfelvétel miatt, plusz talán túlél pár évnél többet
Nekem nagyon szúrja a szemem a 320-350W-os fogyasztás, miközben a kártya szinte ugyanarra a teljesítményre képes (az eddig látott mérések alapján) 230W-os fogyasztás mellett is.
-
Tuskone
lelkes újonc
válasz
Az évi 1200ft, az már van vagy 3kiló kenyér!
-
Lupous
csendes tag
válasz
vagy csupán, hogy növeld az élettartamát...
(vagy nem?)
-
Cthulhu Dawn
őstag
válasz
Alvin_ti4200 #4281 üzenetére
Csucskartyat venni azert, hogy undervoltold mert havi szinten akkor 100 ft-al kevesebbet fogyaszt
?
-
Laraxior
titán
Szerintem akinek crash problémája volt azok mind 4K alatti felbontással játszottak.
4K-ban simán beleszalad a TDP limitbe. Még 18xxMHz-es órajelet is láttam teszt közben:(#4281) Alvin_ti4200: Furcsa, de a Core Voltage-hez nem is nyúltam, ez a tök alap. 1.068V. Gyakorlatilag a GPU órajelet nem is kell piszkálni, úgysem marad meg a magas órajelen. Egyedül a vramot lehet, talán haszna is van annak.
-
Alvin_ti4200
félisten
válasz
Laraxior #4274 üzenetére
Szerintem, ha hozzányúlsz a fan curve-höz az felülírja a default fan profile-t, de hagyd ott tíz percre idle-ban és nézd meg, leáll-e a venti.
Az undervoltingot is kipróbálhatnád majd, ha van kedved, ahogy a #4251-es hozzászólásban írtam, nagyon látványos fogyasztás csökkenést lehet elérni minimális teljesítmény veszteséggel
Számomra a nagy kérdés csupán az, hogy ez Forza Horizon 4-en kívül is megállja-e a helyét.
arn: tudsz dobni egy linket légyszi?
-
arn
félisten
válasz
Alvin_ti4200 #4252 üzenetére
A cb a megjelenes napjan csinalt hasonlo tesztet.
-
Rison77
senior tag
Bővült pár nyilatkozattal a lista. Gigabyte konkrétan beleállt az egészbe, hogy ők biza még túl is teljesítették az nvidia által előírt értékeket.
De ha valakinek problémája van, ingyé cserélik a kártyát. De azért fogadjunk az Aorus-on egy db sp-cap-et nem fogunk látni.
-
Alvin_ti4200
félisten
válasz
Laraxior #4265 üzenetére
Én úgy tudom, hogy 55 fok alatt áll csak meg a venti az FE-n és akkor is elég lassan..
"Finally! NVIDIA has adopted idle fan stop on their Founders Edition. This has been one of the major reasons for people not to buy previous FE cards and also means AMD now has to follow through with it as well to stay competitive.
NVIDIA's fan-stop mechanism has a much longer delay than what we're used to. Not problematic in any way, I just noticed the longer timeout of up to seven minutes." -
elite.cs11
senior tag
lehet nem kene idejarjak, mindenki csak kapja a gpu-kat, de bezzeg amit en rendeltem megjelenes uta. 35 perccel, arrol nincs hir
bar lehet csak en vagyok tul aggodalmaskodo.
Grat a kartyakhoz mindenesetre, nagyon adtam a kepeket
-
Alvin_ti4200
félisten
Undervolting Ampere, GeForce RTX 3080 Hidden Efficiency Potential?
<5% teljesítmény csökkenés 25%-kal alacsonyabb fogyasztásért igencsak jó deal lenne, ha ezt sikerül tartani más játékok esetében is.
-
Laraxior
titán
ééééééééééééééééésssssssssssssssss......
-
maross
nagyúr
válasz
Zsombors97 #4237 üzenetére
kb annyi eselyt latok ra mint 300-ert behuzni egy 3080-at es ket nappal kesobb mar jatszani
-
Laraxior
titán
válasz
Zsombors97 #4237 üzenetére
Előfizettél valami botra? Mert manual olyan biztos, hogy nem húzod be, hogy kb 100%.
-
Zsombors97
tag
Én már megbékéltem, hogy idén nem lesz 3080-am, de 240-ért első percben behúzok remélhetőleg egy 3070 Strixet.
-
Danex
addikt
Ha választhatnátok várnátok 345-ért asus TUF-ot, vagy 350ért MSI X-Trio 2 nap múlva? ki mit olvasott tesztekben?
-
Doblós
aktív tag
válasz
Phoenixres #4230 üzenetére
Mobil alkalmazásban be lehet állítani.De sokat ne várj az alzától,minden nap emelgetik az árakat,jelenleg az "alap" TUF 3080 372690,pár napja pont 100.000 ft-al volt kevesebb
-
Laraxior
titán
(#4231) Rison77: Még nincs itt
Igen, kalkulálok már. Ha 1250-be felteszem, ebayes meg paypalos jutalék után is több, mint 1100 marad.
(1100x~365= ~400k) Annyiért itt úgyse viszik el. -
Laraxior
titán
FE-t 1245-ért
...és már van 10 Beobachter. -
Csokilama
tag
Szerintem simán túltolták a GPU boost bineket, emiatt agresszívabban boostoltak a kártyák.
Nvidia FE 2+4 kivitelnél működött, többi gyártónak nem volt ideje+ villantani akart, hogy az ő kártyája gyorsabb.
Normál esetben ott tartanánk, hogy jaj de jó 1950-ig boostolnak a kártyák, helyette felmennek 2000 fölé ahol nem stabil az OC. MLCC-vel lehet nyerni 25-50mhz plusz stabilitást ami lényegtelen.
NVIDIA spec azaz 1 MLCC azért jó ha van. -
arn
félisten
zotac raktaron [link]
-
MomoSinX
aktív tag
Azta betyárját látom Ipon papa már nagyon bebaszott pár másik eladóval együtt.
-
Csokilama
tag
der8auer nekiesett egy forrasztópákával a kondi témának.
[link] -
snecy20
nagyúr
Amúgy komolyan a selejtes kártyákért is ennyire tepernek az emberek?
Én inkább sorra visszamondtam a rendeléseim, többet is lemondtam, mondjuk abból kettő Strix 3080 lett volna, ott egyszerűen a várhatóan túl távoli kiszállítási idő miatt. Majd ha tudom hogy már a boltokban csak és kizárólag rev2 kártyák lesznek, akkor térek rá vissza. Van még aki esetleg ezt a földhöz ragadt elvet képviseli? -
Danex
addikt
Viccen kívül nem vagyok oda az üzérkedésért, de ha sikerül megérkeznie egy tuf-nak 340-ért, és így elviszik 440-ért akkor erősen elgondolkozós a téma. Senki sem szarja a pénzt
Így ha lesz készleten már valóban normális áron jövőre -100K a kártya árából, ha még a 1080Ti is elmegy egy 80ért, akkor 150ért egy 3080... -
Rison77
senior tag
Kár, hogy Iponon nem lehet postapontra rendelni utánvéttel
Tudom gonosz vagyok.
-
Laraxior
titán
-
ladyka
csendes tag
alzánál 379 volt a Tuf. Egy pillanatig csodáltam XD madj eltünt...
Új hozzászólás Aktív témák
- Asus ROG Zephyrus G14 GA401IV - 14" FHD 120Hz - Ryzen 9 - 4900HS - 16GB - 2TB - RTX 2060 - Win11
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
- LG 55C2 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- PS Plus előfizetések
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max