- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- 3D nyomtatás
- Androidos tablet topic
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
Új hozzászólás Aktív témák
-
ribizly
veterán
válasz hoolla #25247 üzenetére
Egy Gigabyte Gaming OC volt a 2080Ti-ből, amin szinte mindent megtettem, hogy halkabb, hűvösebb legyen (pad és paszta csere, ventilátor cserék, undervolt, backplate bordázása (ne mondhatok rá semmit, csak így lehetett megoldani, hogy az egységes felületeken mindenhol legyen, a PCI-E-hez és a rajta lévő csavarokhoz hozzáférjek), de nem segített rajta (a passzív része ennyit tud), sőt buktam ugye a garanciát is (nem mintha sok lett volna még rá októberig).
Szempontjai ezek voltak:
Nvidia RTX 3 év (vagy több) garanciával, 2x8pin, halk, hűvös kártya, ami legalább a 2080Ti szintjét hozza a lehető legkevesebb ráfizetéssel (jó ár/érték mellett).300k-ért ment el a 2080Ti és 379k volt a TUF OC, ami mindent teljesít az igényeimből és bőven kielégíti az igényeimet (1440p@125 limiten undervolt-al főleg PUBG, CSGO, némi BF és single game-ekhez).
~+10%-al tud többet a 3070Ti (a 11GB GDDR6 ->8GB GDDR6x RAM "veszteség" nem számít) úgy, hogy én már a 2080Ti-t is elégnek tartottam.Persze én is jobban örültem volna, ha egy 3080 lett volna ebből (mondjuk egy 2x8 PIN-es TUF), de az nem volt éppen opció (500+k huf volt éppen). 3070 és 3070Ti közötti különbség elhanyagolható volt, így lett a Ti.
Az LHR nem érdekel, mivel ez a gép munkára és gaming-re van használva.
Még ez a 2x8pin tápcsati megkíván némi magyarázatot:
Egyrészt 2db custom kábelem van, amivel most nem kívánok foglalkozni, másrészt Silent mode-ban van a tápom és így biztosan nem érem el a limitet még, ahol bekapcsolna a ventillátora.Szóval ez egy jól átgondolt és megfontolt lépés volt.
"Röviden" ennyi.
[ Szerkesztve ]
|•| https://hardverapro.hu/tag/ribizly |•|
-
GAbre
veterán
válasz hoolla #25072 üzenetére
Puma K/ScomComputer:
Lehet.com az,azt eddig nem néztem.De ahogy látszik usd.dollárjel
Jah arról a tényről meg ne beszéljetek,hogy én a válasza előtt írtam...
Mellesleg nem kávé,csak konkrétan még ma nem ettem semmit!hoolla:
Igen érthető. Én azt hittem Ausztria esetleg az au.[ Szerkesztve ]
-
GAbre
veterán
válasz hoolla #25061 üzenetére
Megveheted de ennyiből meg 3090et kapsz.
Arról nem beszélve,hogy ph-n 500korul kapsz újat is axem non lhr.
Vagy foramaxon strixet lhr-t 500korul.
Már ha körül se nézel azokon amit mondtam.
Nem ismerem az oldalt,de ha eun kívülről jön,akkor még fizethetsz rá vámot is nem keveset.
Köszönöm Lara* sejtettem.
Csak az usd-s oldal miatt nem tudtam biztosan oda rakni.
Ki rendelje usdvel,amcsi newegg szerű oldalon +áfával és alapba drágán euba[ Szerkesztve ]
-
GAbre
veterán
válasz hoolla #25059 üzenetére
Au. nem biztos tudom mi.
Ha euban veszel,alternate,caseking ,ebayen is sztem van.
+ itt phn is van aki elküldi külföldi postával,ha más nem.
Evga,lehet ott pont a legdrágább,de általában nem szokott az lenni.
Alternaten is 1200euró vagy mennyiért láttam pár napja. ti 1600.Avatar
-
GAbre
veterán
válasz hoolla #25054 üzenetére
Bányára is,meg minden téren Asus.Másik 2nél esélyes,hogy padot is kéne cserélni,de gigán biztos.Majd mások megmondják,de mivel suprimon is elvileg jók a padok,de nekem nem volt rajta jó.Ezért lehet,hogy azon is,bár kis eséllyel.
Ha csak simán játék,akkor bármelyik amelyik szinpatikus.
Vigyázz,hogy lhr mentest vegyél,tehát ne v2-es asust.
Koxx.:
Mindíg van kivétel,meg ha neki tetszik,és mivel mi is ajánljuk,lehet belefér neki a +felár.
De az esélyes,lhr,v2-eseket tud csak venni,hacsak nem használtat vesz.
Amúgy igen suprim,és ftw3 is jó választás lehet,ha más típust is vehet.[ Szerkesztve ]
-
keIdor
titán
Egyébként nem az AMD miatt rohant előre az nV ezzel az Ampere bejelentéssel, a konzolok vitorlájából szerettek volna kifogni némi szelet. A PS5 bemutató előttre időzítettek, ami nem véletlen. Meg azok előtt indultak a rendelések is.
Az RDNA2 bemutató okt. 28, ráértek volna vele előtte 1-2 héttel bejelenteni, készlettel. De nem. A konzoloktól félnek ezek.¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
keIdor
titán
Semmit.
Láttuk, hogy a GA102 majdnem teljesen feloldva mennyit ad, ha a vram mennyiség sem probléma. 3090 személyében.Nincs is ezzel probléma, de az AMD meg csodálkoznék, ha konkurencia lenne.
NV-nél harmadik generációs tensor magok vannak, második generációs RT magok mellett. Ez a tapasztalat nem lesz ott a másik oldalon. Ők csak most kezdik. Ebbe nem gondoltok bele sokan.¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
elite.cs11
senior tag
Nyilvan nem fajna neki szemely szerint, sot. A brand-nek fajna.
Es meglepodnek, ha az amd kepes lenne arra. Na nem a teljesitmeny, hanem az ar szempontjabol. Es ha meg is teszi, az nvidianak akkor se lenne felnivaloja.
Es megegyszer, egy uj kartya rajtja utan, foleg hogy az emberek 80%a meg se tudta meg venni, nem fogjak bemutatni a kovi verziojat a kartyanak (akar mogeirjak az S-t akar csak tobb ramot dobnak ra).
De persze lehet mashogy gondolni, lehet en tevedek. Time will tell. -
elite.cs11
senior tag
Ertettem, en csak abbol indultam ki, hogy nem letezik, hogy iden az nvidia bevillant egy uj kartyat. Vagy ha iden akkor kezdodhetne ugy a prezentacio, hogy "Dear enthusiasts who bought our brand new cards among the first: FUCK YOU".
Nagy visszhangja lenne ha ezt meglepik.Es nem tudom, az amd driveres meg egyeb idiotasaga miatt en meg akkor se gondolkoznek el rajta ha 10%al jobb lenne...es nem abbol kell kiindulni, hogy az mar majdnem 3090, mert annak az arazasa lett "elbaszva". Nem beszelve az nvidia se-es nyalanksagairol
[ Szerkesztve ]
-
elite.cs11
senior tag
Persze, meg lehet varni a nagyobb vramos 3080at, de az meglegalabb fel ev, ha nem tobb. Onnan meg megint csak kb fel ev mielott kiadnak valami uj kartyat, de akkor minek venned meg ezt ha fel evvel keeobb mar a 40xx szeria is kijon? Erted a gondolatmenetet?
Tbw: ez olyan, mint egy autos forumba beirni, hogy mennyi autobuzi van ott. Igaz, de semmi ertelme
[ Szerkesztve ]
-
Laraxior
titán
-
-=RelakS=-
veterán
Alaplap leírásában ellenőrizd, hogy a Type-C támogatja-e a DisplayPort Alternative-ot (ezt szerintem a csatlakozó melletti DP logóval reklámoznák is). Ha igen, akkor kell egy Type-C -> DP átalakító, és szerintem kellene mennie.
Azt is szerintem az alaplap könyvében megtalálod, hogy 1 monitornál többet támogat-e.Ha ilyeneket nem támogat, akkor szerintem vannak olyan Type-C - HDMI átalakítók, amik bármilyen csatlakozóból működnek, hasonlóan a korábban mutatott Type-A-s átalakítóhoz. Nagyon meg kell nézni a leírást, mert míg Type-A-nál egyértelmű, Type-C-nél a DPAltMode lehet, hogy követelmény (olcsóbb cuccoknál tuti)
Nekem a HomeOffice laptopomon van ilyen kimenet, a monitoron meg bemenet, szóval a drágábbik Type-C - Type-C kábellel össze is tudtam kötni Az olcsóbb kábeleim mind inkább csak töltésre szolgálnak, mint kiderült
[ Szerkesztve ]
Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
-=RelakS=-
veterán
Szívesen!
Nálam tuti működik.
Azt már nem tudom ellenőrizni, hogy ha az alaplapon HDMI mellett DP kivezetés is van, akkor tudod-e együtt használni (csak egy HDMI-m van a mostanin), azonban laptopoknál nagy divat lett csak a proci videokártyáját használni, az meg eddig nekem mindig 3 monitort támogatott.Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
-=RelakS=-
veterán
Tudod, csak a Windows Display settings-ben kiterjesztett asztalként be kell állítanod. Nekem egy monitorba megy az is, meg a videókártya is, ezért jobb tükrözni.
Ha meg végtelen + 1 monitor kell, akkor még tudsz ilyeneket dugni a gépbeItt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
-=RelakS=-
veterán
Nem.
Fel kell raknod az intel szoftverét, ha részletesen állítgatni akarod azt a kimenetet. A multimonitort a windows Display beállításai között tudod megcsinálni.
4K BD lejátszás miatt a processzor kimenetet használom videózáshoz. Ilyenkor előszedem a windowsos ablakot, beállítom a tükrözést (régebben kiterjesztett desktopot választottam, de aztán rájöttem, hogy így egyszerűbb), majd átkapcsolom a monitort hdmi bemenetre, és kikapcsolom a tükrözést a dp-re.
A lényeg: a monitorok ki-be kapcsolását megoldod Windows Display Properties-ből, a felbontást stb meg az nvidia és az intel control panelekrőlItt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
-=RelakS=-
veterán
Annak az extra csati, hogy ha több HDMI-s monitorod van, akkor egy Displayport beáldozásával tudod használni. Most nem nézem meg, de lehet, hogy pont az én kártyám is olyan, hogy három HDMI van rajta, de ebből kettő csak akkor működhet, ha a vele párba állított DisplayPortok nincsenek használatban. (GigaByte huncutság)
Amúgy melóra kell nagy videókártya erő? Lehet, hogy egy pár tizenezres második kártyával meg tudnád oldani a dolgot, nem?
Ha egy valag HDMI kell
Ha egy dp és egy HDMI kell
Csak példák, ötletek Fő kártyán játszanál, ezek meg elegek arra, hogy legyen képed.
Sőt, ha van alaplapi videókivezetésed, az APU is teljesen megfelel ilyen szempontból.
Szerintem. (nem tudom, milyen procid van)Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- SAPPHIRE Radeon RX 470 Mining Edition 4GB - REJTETT HDMI-S - AKÁR 5 HÓNAPOS MEGTÉRÜLÉS
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte RX 6800 XT Gaming OC 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- PowerColor Radeon Hellhound RX 6600 XT 8GB - GARIS
- Fair Áron / NVIDIA GeForce Videókártya Felvásárlás / ORSZÁGOSAN
- Fair Áron / AMD Radeon Videókártya Felvásárlás / ORSZÁGOSAN
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest