Hirdetés
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
- Gyilkosságban és öncsonkításban akart segíteni a ChatGPT
Új hozzászólás Aktív témák
-
keIdor
titán
Buildzoid véleménye: [link]
-
Spirit
őstag
Tehát ha 2-4-es setup van, akkor 2ghz felett is stabil.
Ha 6-0-ás, akkor szinte biztos, hogy 1950 fölé nem kéne erőltetni(mondjuk a legtöbb kártya eleve nem boostol odáig out of box.Kérdés számomra az 5-1-es felállás az olyan kártyáknál, amik komolyabb OC-vel rendelkeznek, pl. az MSI Gaming X Trio. Remélem a 2Ghz elérhető stabilan és out of box sem fog crash-elgetni, még ha találtam is tulajt aki panaszkodik(nem írta, hogy meddig szaladt a core clock, nyilván ha jól sikerült a GPU és 2050 fölé is elnéz és azért, azt elnézem neki, majd bios update megoldja)
-
MomoSinX
aktív tag
válasz
Alvin_ti4200 #3188 üzenetére
Ezért még véresebb harcok lesznek itt szerintem.
-
sittes79
addikt
Itt gyűjtik a dolgokat, eddig asus ok, többi mix nagyjából ill. zotac full alja
-
Linem
senior tag
Éppen azon töprengtem, hogy ki is írhatta, hogy nem szabad kapkodni.
Ja, már megvan: [link] -
Mumee
őstag
válasz
Tuskone #3179 üzenetére
Strix eleve később jelent volna meg. Viszont Nvidia mondta meg mit tehetnek rá és azt nem tudjuk, hogy egyáltalán ez a feleszmélés Nvidia részéről mikor történt meg vagy nem-e az Asus jött rá pont, szólt Nvidia-nak és az meg a többinek, de már késő volt.
Ennyire nem is fogunk belelátni.
Az viszont bizonyos, hogy ha időben van infó és változtatás a BOM-on Nvidia által vagy akár jobban tesztelik a saját maguk által összekészített BOM-ot, akkor nem fejelt volna bele ennyi Aib a kutyaszarba, főleg önként.Persze az Aib dönthet úgy, hogy eleve önként teszi rá a drágábbat mindenből és túlbiztosít, de árban is köti őket az Nvidia hogy mennyivel térhetnek el az MSRP-től, tehát egy drága design Nvidia BOM alapján fölöslegesen egy olcsóbbnak szánt kártyánál elkerülendő.
Közben többen is írták redditen, twitteren hogy mennek a replacement kártyák pl. Colorful-tól és mind 6:0 elosztás, amit eddig láttam.
-
válasz
Tuskone #3177 üzenetére
Pont erre írtam a másik topicban:
Gondolom ha valóban bebizonyosodik, hogy ez lesz a probléma forrása, akkor kiadnak a gyártók egy módosított firmwaret ideiglenesen, aztán amik jönnek azok már át lesznek tervezve, és ha lesz rendes készlet, akkor akiknek meg a régi van ingyen cseréli az adott gyártó.
Amúgy simán el bírom képzelni, hogy valójában nem is a memória hiánya a fő gond, hanem szimplán az utolsó percekben kiderült, hogy szar van a palacsintában, és jelenleg már az új "javított" kártyák készülnek. Az első pár szállítmány kiment, gondolom azt nem akarták visszahívni, mert az blama lett volna, ez magyarázná a nagyon kevés kártyát, és ugye egyik pillanatról a másikra meg nem megy a készletezés.
De ez csak feltételezés a részemről. -
Tuskone
lelkes újonc
Hát ha még szállítás előtt szólnak neki, hogy a megrendelő allergiás az trappistára, de a séf átadja a futárnak mert már betette addigra a sütőbe és nem fogalkozik vele, a futár meg kiviszi, akkor az étterem a hibás, nem a recept, mert már nem volt kedvük új pizzát sütni és tudták jól hogy allergiás a vevő rá de azért még kiküldték neki.
És még mindig, ez nem egy tény hogy ez az ok, ez egy találgatás jelenleg. Ha ez is a hiba, még mindig fent áll az, hogy tudatosan rossz kapacitátorokat küldtek eladásra. Azon lehet nyammogni, hogy nvidia későn vette észre mert későn derült ki, és hogy ez kellemetlen az AIBnek, de nem az nvidia küldte ki azokat a kártyákat eladásra.
Lásd STRIX, ha valóban ezért volt később kiadva. De kétlem hogy emiatt, mert TUFon akkor még kevésbé lett volna 6 mlcc és az már kint volt addigra.
-
Mumee
őstag
válasz
Tuskone #3177 üzenetére
BOM alias Bill of Materials. Nvidia előírta mit használhatnak, az Aib-ok azokból használhatnak és használtak is. Csak az eddigiek alapján a 6:0, amit amúgy az Nvidia BOM-ja engedett nem jó, mint láthatjuk. Elvileg a megjelenés előtti héten változtathatott az Nvidia a BOM-on (találgatás), amit egyes Aib-ok még le tudtak reagálni, de nem mind.
Ettől még a lényegen nem változtat. Egy ilyen hiba közel 0%-ban az Aib hibája, mivel van egy konkrét eszközlista, amit az Nvidia ír elő és nem térhetnek el tőle.
Ha a séfnek előírják hogy egy pizzára Trappistát tehet vagy Edamit, ráteszi a trappistát és szar lesz, majd kiderül hogy Edamit kellett volna...., akkor nem a séf a hibás, hanem az a nyomorult aki a receptet adta a séfnek...
Illetőleg ez is ráhatással lehetett az egész termék elérhetőségére, ha utolsó pillanatban vissza kellett hívni a kártyákat módosításra.
-
Tuskone
lelkes újonc
Itt egy mester tábla, ahol gyüjtik az információkat. Ezek alapján EVGA is váltott menetközben még kiadás elött. 6:0-ról 4:2-re.
#3176 Nem, de mint írtam nem fognak mindent végigellenőrizni ők sem. Átfogják nézni és tesztelik is a kártyákat, de nem kapacitátoronként és komponensenként végignyálazni a nyákokat. A crashek se olyanok hogy 100% minden alkalommal pont ugyanakkor. Ha figyeled ki mit ír, írják hogy van hogy egyik nap semmi gond, másik nap pedig becrashel többször (és akkor se fixen egy helyen valamikor, vagy egy idő után, teljesen véletlenszerűen). Láthatólag tudott róla jó pár gyártó, mert EVGA, Asus és Colorful és cserélte a kapacitátorokat launch előtt.
-
Tuskone
lelkes újonc
Nvidia egy reference designt ad a kezükbe, nem bébiszitterkednek és minden komponenst átnéznek nagyitóval. Nvidia reference designon is 5 poscap és 1 mlcc van. Arról nem beszélve, hogy több mint valószínű hogy senki se gondolt bele, hogy ilyen gondot fog okozni, mert ez nem egy olyan egyszerű dolog, driverek és minden nélkül megállapítani hogy bizony 2 ghz felett olyan sok zaj lesz a chipnek, hogy becrashelhet néha ha éppen olyan utasítást kap közben. Az viszont 100%-ban AIB hiba, hogy reference design ellenében is 6 poscapet tettek rá.
(és ez még mindig találgatás része, nem egy fix megállapított dolog)
-
Cassio1987
tag
válasz
Tuskone #3170 üzenetére
Ja én is arra tippelek, hogy vagy driver vagy vga bios szinten le fognak vágni egy 50-100mhz-t a boostból és viszlát. Ez a leggyorsabb, legolcsóbb és legkönnyebben elterjeszthető megoldás. Valaki talán rakott is be egy képet, hogy a colorful már készül a downclock biossal.
-
malacka87
őstag
[link] Játék hajrá!
-
Mumee
őstag
válasz
Tuskone #3162 üzenetére
Legalább hülyeségeket ne terjesszünk kérlek.
Minden Aib által készített tervezetet adott GPU-ra az Nvidia/AMD hagy jóvá gyártás előtt.
Még a tervezett kártya költségeibe is beleszólhatnak, illetve hogy mennyivel léphetik át az MSRP-t, vagy hogy milyen áron.Ezt a hibát nem lehet csak úgy egyoldalúan az Aib-okra kenni, sőt nagyobb részt az Nvidia hibája mert ők tudják csak igazán, hogy miként működik a GPU-juk jól/optimálisan és így elutasíthatják a tervezetet, tehetnek ajánlást a módosításra.
Az Aib-ok egyoldalúan csak a hűtést tudják elk*rni, mert abban kvázi szabadkezet kapnak a gyártóktól adott árkeretek között.
-
Tuskone
lelkes újonc
válasz
Laraxior #3168 üzenetére
Hütéstől még rosszabb, mert magasabb frekvenciát enged.
De valószinű a gyárak már nem fognak változtatni rajta, és FW-be lefogják limitálni, hogy ne menjen magasra a frekvencia. Mert átállítani a gyártó sorokat elég valószinűtlen hogy már fogják, ha tudják csak 50hzel visszafogni a kártya boostot ingyen.
-
ffodi
veterán
Azért a valóság valószínű nem ilyen egyszerű...általánosságban elmondható, hogy itt jó eséllyel mindegyik kondenzátor jó minőségű, egy nagyobb kapacitású poscap/spcap pedig használatos a gyakorlatban több párhuzamos mlcc helyett, bizonyos esetekben (hely spórolás és költséghatékonyság miatt pl...) A lényeg ott van, hogy melyiknek milyen tulajdonságai vannak. Például egy mlcc tipikusan jobb nagyfrekis szűrésre, jobb a frekvenciafüggése, viszont a hőmérséklet növekedésével a kapacitás jelentősebb részét elvesztheti. A másik emlegetett típusuk amellett, hogy fajlagosan olcsóbbak lehetnek (1-2 darab normális minőségű 10 uF-os kerámiakondi kerülhet annyiba, mint egy 100 uF-os spcap), méretükhöz mérten fajlagosan nagyobb kapacitással rendelkezhetnek, jobb a hőmérsékletfüggésük, viszont nagyfrekvencias szűresre kevésbé jók.
A GPU hátulján elhelyezett kondik tipikusan szűrő és puffer szerepet is betölthetnek, így a nagyfrekvenciás tulajdonságok mellett az összkapacitás is számít. Jó eséllyel utóbbi miatt csinált NV az FE-n kevert megoldást, mert közepes ár mellett mindkét követelménynek eleget tesz. Ha az mlcc-ket kihagyod olcsobb lesz (a példánál maradva), ha csak azt raksz, akkor sokkal több kell belőle es drágább lesz, de nem törvényszerű, hogy jobb (ebből következően lehet ez a gond, de várjuk ki a végét... )!
-
warcat
veterán
válasz
Mosqu!to #3161 üzenetére
Természetesen már nem volt amikor beírtam, azért nem linkeltem semmit.
Elképzelhető, hogy több darab volt eredetileg mint amit láttam, de 1 darabot lehetett/vásárló rendelni és csak olasz címre engedte volna.Nem csapták le azonnal mert pár perc eltelt a bejelentkezéssel (amazonnak nem tetszett, hogy hirtelen felbukkanok az .it aloldalon, illetve még Chrome-ra is átváltottam a gugli translate miatt).
Az eladó is bizony amazon volt, szóval nem kamu, valaki jól járt ajánlott fogyasztói áras 3080 TUF-al. -
Laraxior
titán
Egyszer veszek megjeleneskor VGAt... Hat nem a legszarabbkor
-
Jacek
veterán
Pff gyonyoru egy start..
-
keIdor
titán
válasz
gainwardgs #3148 üzenetére
Early adopterek ezt bevállalják, ha tetszik, ha nem.
Itt most mindenki az. -
warcat
veterán
válasz
gainwardgs #3148 üzenetére
Továbbra sem kellene azért ezt tényként kezelni. Igor's lab cikkéből jön ez, és ez csak a véleménye eredetileg arról,hogy mi szerinte a probléma gyökere.
-
Zorel
senior tag
Ez volt az oka szerintem, hogy a strix késett. Múlt héten a marketing képeken még ilyen volt a strix:
és az óta ilyen lett:Gondolom innentől az egész nem véletlen!
-
Laraxior
titán
Szerintem egy kis extra hutessel lehet ezen javitani. Egy venti a hatlapra oszt csokolom.
Anno a 6 fazisos alaplap is ugy elvitte egy kis legmozgassal a 200W+ CPUt mint a huzat. Prime teszten. -
warcat
veterán
Olasz amazonon most rakott ki 2 darab TUF-ot asus nevetséges 713.19€ áron.De csak olasz címre lehetett vinni persze
-
Laraxior
titán
válasz
AsakuraDave #3142 üzenetére
Nitrogennel igen. A Galaxé is ment 2340MHzet asszem.
De hetkoznapi felhasznalasnal azert ezek inkabb 60°C+...nem pedig - 150 :)) -
sittes79
addikt
FE 3080 akkor okés?
-
Laraxior
titán
-
AsakuraDave
őstag
Nane ez most komoly? Remegő kézzel rendeltem meg a TUF - ot, egyedül a HUB tesztvideoja miatt mertem nah meg ez volt a lélektani ár határon ~300k. Amúgy sose vettem volna TUF terméket mert eddig csak rosz tesztek születtek róluk. (5700, monitor, laptop stb)
Persze ha ez annyit jelent hogy 2000mhz helyett max 1995ig mehet a többi kártya boost azt senki se fogja megérezni játék közben... -
sittes79
addikt
Uh ez durva, ezért érdemes várni habár én is pre ordereltem de asus tuf-ot
Remélem jövő karácsonyra meg is kapom.
mondjuk ha fw-el megoldják akkor nincs nagy gond, de engem azért zavarna ha defektes egy 1000 EUR holmim!
-
Zorel
senior tag
válasz
Rison77 #3130 üzenetére
Köszi ezt még nem láttam! Hát igen, TUF és STRIX kártyákat ezeket után még durvábban kapkodni fogják. A többire meg jön új vbios ami szépen csökkenti az órajelet, hogy semmilyen körülmények között ne menjen 2000MHz fölé. Ezzel a GPU OC-t is megölték ezeknél a kártyáknál. FTW3-nál is spóroltak?
Szerk: ez alapján FTW3 is spórolós lett! -
keIdor
titán
válasz
Cassio1987 #3124 üzenetére
Röviden arról van szó, amit a GPU mögött mutogat.
6db fekete nagy SMD az olcsó.
Amelyik gyártó 6-ot használt belőle, ott már nem tud kielégítő jelet továbbítani. Ha magas az órajel, akkor lesz ez baj.
A barna meg a minőségi, de drágább. Abból van több apró.
NVidia minimum 1db olyat ír elő a ref nyákra.
FE-n kettőt használt a barnából.
Az Asus csak a minőségi barnát kapta!
Ahol a 6db fekete van, azok a kártyák kerülendők.
Dióhéjban ennyi. -
Zorel
senior tag
válasz
Cassio1987 #3121 üzenetére
Szerda óta van meg a kártya, szerintem 15 órát biztosan játszottam. De ahogy olvasom a neten TUF-nál még senki sem írta, hogy tapasztalt volna crash.
kevike576: Hozzá kell tenni, hogy ezek az eredmények 26,5fokos szobahő mellett, zárt házban készültek, amiből jelenleg a hátsó kifelé fújó venti is hiányzik mert a szerelés óta még nem tettem vissza.
-
Csokilama
tag
JayzTwoCents megmondja a tutit a crashekkel kapcsolatban. [link]
-
Zorel
senior tag
válasz
Cassio1987 #3116 üzenetére
Sajna nekem ezek közül egyik sincs meg. Amivel néztem eddig BFV, Mafia DE, RDR2, SotTR, Horizon Zero Down, Metro Exodus.
-
Találtgyerek
veterán
válasz
ScomComputer #3087 üzenetére
Nekem az tűnt fel,hogy sokszor 80%-on vagy alatta ment a 3080.
-
Zorel
senior tag
Megnéztem (TUF), de nagyon játékfüggő ez a power limit. Crash-t egyébként nem tapasztaltam 2000MHz környékén sem.
BFV DX11 ULTRA - FHD boost clock 2010-2025MHz, nincs power limit, temp 64fok
BFV DX11 ULTRA - 2K boost clock 2010MHz, nincs power limit, temp 67fok
BFV DX11 ULTRA - 4K boost clock 1965-1995MHz között, végig power limit, temp 74fokMafia DE. ULTRA - FHD boost clock 1950-1995MHz között, végig power limit, temp 72fok
Mafia DE. ULTRA - 2K boost clock 1905-1950MHz között, végig power limit, temp 72fok
Mafia DE. ULTRA - 4K boost clock 1860-1875MHz között, végig power limit, temp 75fok -
ScomComputer
veterán
válasz
Cassio1987 #3092 üzenetére
-
-
kevike576
senior tag
válasz
gainwardgs #3109 üzenetére
I7-6700, 700W megjárja?
-
Laraxior
titán
Leszek akkor bajban, mert nekem pont 1080p-re kellene...
-
Zorel
senior tag
válasz
Laraxior #3105 üzenetére
Igen, egy gyors pukkantásra!
Vargáné és társára kell rákötni azt szereti, rettentő erős a 12v-os ága, szerintem 2sec alatt porig égne az egész táp!
Cassio1987: Jah értelek. 4K-ba nekem nagyon visszaveszi a boost értéket, de mindjárt megnézem FHD-ba meddig boostol a TUF és ha 2000MHz feletti értéket látok, akkor tolok vele valami kis multit és megnézzük, hogy a van-e crash!
-
Zorel
senior tag
válasz
Cassio1987 #3092 üzenetére
Ennek azaz oka, hogy 2K-ban tesztelték. 2K-ban nálam is szépen tartja az órajelet ~1930MHz, mert nem fut power limitre. 4K-ba viszont szinte folyamat power limit van így ott van hogy ~1800 körüli értéke is droppol a boost clock, mindez kitolt power limit mellett, ami így 375W!
torma1981: Hidd el ebben az esetben nagyon meleg a 75fok. 2K-ban volt ennyi. Nálam a 2K vs 4K között ugyanolyan egyéb beállítások mellett 7-8fokkal melegebb a TUF 4K-ba. Az a ventus magasabb felbontás mellett simán lehet 80+fokos.
-
Cassio1987
tag
Akit érdekel a leet.hu kirakta a 3070-ek várható árát
-
AsakuraDave
őstag
A vramnak, meg úgy általában a ram-nak, nem csak mérete van hanem sebessége is...
Doom tesztbe ha minden maxon vs a texture eggyel alacsonyabb akkor is ugyanaz a sebesség különbség van a 2080Ti és 3080 között, pedig A 2080Ti-on 1-el nagyobb szám van
Persze én 12GB-al lennék megelégedve a legjobban, de próbálok optimista lenni illetve a +gddr6X ram durván megdobná az árát ami jelenleg is durva
Új hozzászólás Aktív témák
- Asus ZenBook Duo UX8406 -14" 3K OLED 120Hz Érintő - Ultra 7 155H - 16GB - 1TB - Win11- 3 év garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- 12 GB-os RTX 4070Ti - garanciával
- 24 hónapos PlayStation Plus Premium előfizetés a legolcsóbban, egyenesen a PlayStation-től!