Hirdetés
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
- Komolyan ráállt a csúcs-GeForce-ok átalakítására Kína
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Renault, topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
domper2015
senior tag
válasz
domper2015 #92497 üzenetére
Mielőtt átkot szórtok rám, céges, hogy a fene rohassza le.
Szerintem a motorja 50 E km körül kuka lesz -
AMD Power
titán
válasz
diablo1984 #92486 üzenetére
Igen nekem is ez a bajom. Az SX4 nagyon jó. Főleg ezzel a pörgős 1.5 VVat 112Le motorral még főleg. De azt néztem,hogy egy 4-5 éves S-Cross 5.5 - 6 millió kevés kilométerrel.
-
bigdady
nagyúr
válasz
dellfanboy #92489 üzenetére
Markakerekeses. Sima magánszemély vásárlás, Mo
-
bigdady
nagyúr
Hali
Vettem egy Renault grandcoupe-t.
Azt írja a re export tiltó szerződés 6 hónap múlva be kell mutatnom az autót vagy kötbér az értek 40%-ára. Ez mindenhol van? Hogy megy ez?Iletve mennyibe faj majd kb a 30ezres szerviz kb? Nem automata 1.33t
-
AMD Power
titán
Nézegettem autókat használtan amit vennék. 5.5-6 millió egy 2019 körüli aránylag kevés kilométeres SX4 S-Cross. 6.3 millából már viszont egy aránylag jól felszerelt Sandero is tudnék venni. Digitális klímával, ülés fűtéssel stb...
-
rodeo74
csendes tag
Sziasztok,
Megane 4 akkumulátor csere kérdés: akármilyen 70Ah S/S akku jó ami befér vagy van valami spec dolog amire figyelni kell ?
Meg egy kasznis kérdés: Az első lámpa "közötti műanyag" kipattant a helyéről, ez ragasztva van eredetileg ? Valami csiriz lóg róla, de lehet ez nem gyári ...Köszi
-
AMD Power
titán
Sziasztok!
Milyenek ezek az új Sanderok? -
Gombinyó
őstag
válasz
molnarpeter #92477 üzenetére
Áhh, céges, nem fognak ilyesmivel foglalkozni. Nem tudom mi lesz a sorsa, talán majd valamelyik dolgozó megveszi két krajcárért.
diablo, de ez egy szívóbenzines toyota, automatával.
-
Gombinyó
őstag
válasz
diablo1984 #92475 üzenetére
Rálicitálok, 9 éves avensis, megkotlott a karbantartott cvt benne. Márkaszerviz ajánlat: 7m ft az új váltó, nincs sehol készleten, le kell gyártatni. Az autó érne jó váltóval kb 4m ft-ot.
-
diablo1984
veterán
-
rob210
Topikgazda
válasz
molnarpeter #92471 üzenetére
A 4 ből 1 volt kritikus, 3at elég volt tisztítani és frissíteni. A 4ik az támasztó csavar, szóval a teherviselést a másik 3 látja el. Azokat sikerült nyomatékra húzni. A 4.ik viszont a hengerfejben van, azt nem mertem piszkálni, felfúrni nagyobbra. Hengerfej öntvényen átalakítást én nem csinálok 😉
-
molnarpeter
nagyúr
Nálunk is nagy projekt volt az 1.9 SDI-vel... Az alu öntvény olajteknőn keletkezett egy pár mm-es lyuk, szóval teknő leszedve, behegesztve, visszatéve. Majd kap kartervédőt. Most ennyi
-
válasz
Szoszo94 #92463 üzenetére
A feketeleves:
- Hengerfejből kiszabott menet
- Több csavar is vagy félrekapva, vagy túlhúzva, de javítani kellett a meneteket
- Hosszbordás Dayco szíjból 5k km alatt Continental lett
- Vezérműszíj csak azért nem ugrott le, mert a kúpos kerék alul visszaterelte, de így is legalább 2mm-el le volt futva fent
- Vezérlés egy foggal elrakva
- Túl is lett feszítve, a felújított nagynyomású kereke már kicsit üt is emiatt (120km ment bele óvatosan, Győrből Érdig és ennyi elég is volt ehhez...), szerencsére még nem vészes
- Blokkban a csavar, ami helyére a vezérlés rögzítő csap megy bele volt ragasztva, csak ezzel legalább fél óra ment el pluszban Robinak és még szerencsénk is volt, hogy végül kijöttMég biztos voltak egyéb dolgok is, hiányzó patentok, stb ami még Robi eszébe jut úgyis hozzácsatolja, de gyerekek, gyalázat.... és még kérdezik ismerősök, hogy minek hordom a Lexus-t Vecsésre, a Renault-ot pedig Érdre, hát ezért. Még egyszer hatalmas köszönet Robinak, hogy mentette a menthetőt és most már nem egy időzített bomba a kocsi és végre lehet használni is
Felkészül a 2.0dCi, csak találjon nekem időpontotÍgy most már, hogy van másik autó, végre le tudom tenni és lehet rendbeszedni
Na de aki nem szeret olvasni, neki beszéljenek a képek: [link]
-
tycon
tag
válasz
Szoszo94 #92463 üzenetére
https://euroelectric.hu
Itt az van kiírva az átvevő pult mellett, vizsgálat 5 ezer/db, felújítás 40 ezer/db. És ezt szóban is megerősítették, és mailban is. Vad dolgokat és láttam a duckon. Meg ajánlatot is kaptam, ami akkora, hogy ennyiért vennék meg az autómat, ha egyáltalán.
Tamorin kft:
Indikatív árajánlatunk: ( szett esetén)
- Injektor bevizsgálás nettó : 6000 Ft / db + áfa
( -50% ha javítást is végzünk)
- Injektor gyári felújítás nettó: 55 000 Ft + áfa / db - tól -
válasz
Szoszo94 #91295 üzenetére
A történet folytatása és befejezése fog következni.
Nem akarom túl bő lére ereszteni, a lényeg: mégis jól tippeltem és a nagynyomású adta be a kulcsot. Injektorokat elvitte beméretni, egyet ki is cserélt, 120k (holott megbeszéltük, hogy csak bemérés és ha nagyon sz.r valamelyik, hív - ennyiért négy felújítottat kaptam volna
). Pumpát intéztem inkább én egyből, mielőtt azt is elvitte volna magától megcsináltatni (290k lett volna a felújítása, postával együtt sem volt 110 amit Robi segítségével sikerült szereznem). Tankba nem akart belenézni sem, nemhogy kitakarítani, majd akitől a felújított nagynyomású jött ő is beszélt vele telefonon és ő vette rá, hogy megtegye...végül így elvileg megcsinálta, tett bele egy plusz szűrőt mágnessel, illetve a csöveket kimosta. Az a baj, hogy én ezt sem hiszem el igazán neki, majd mindjárt megértitek, hogy miért
Kész a kocsi laza 4 hónap(!) alatt úgy, hogy azért vittem hozzá, mert gyorsan kellett volna a javítás - többen ajánlották, 20 éve rönókat "szerel" -, cakkumpakk 400k a számla. Mielőtt indítani akartam, azt mondja, hogy hangos az autó. Mondom oké, persze, dízel, de egyébként meglepően halk volt mielőtt lerohadtam vele. Beülök, meglepi: jobb első ajtókárpitban lévő tároló teteje szanaszét cibálva, pedig a beltér nagyon szép volt a közel 400e km-hez képest. Kérdőre vontam, aztán végül kiderült, hogy lehúzott ablakkal is állt kint a kocsi az udvaron, mert lusta volt visszarakni az akksit és kellett a hely, így kitolta estére - valami meg megrágta, mert apró miszlikekkel volt tele a lábtér. Oké, van másik ott bontáson nála, egyezik a szín, gyors csere, ez pipa. Elindítom, de ha nem hallom saját füllel, nem hiszem el: anno az 1.9TDI 1Z motorkódos, 500+e km-es B4 Passat ami ridegtartásban volt, ehhez képest csendesszoba. Úgy zakatolt, hogy nem hallottam a saját hangom felnyitott géptetőnél és a "szerelő" válasza: mindegyik 1.5dCi ilyen hangos. Itt már elszakadt a cérna, de volt egy elég erős gyanúm, hogy elrakta a vezérlést és emiatt ilyen. Barátom elvitte egy körre az autót, közben faggattam ezt a jóképességűt, mondott mindent (többek közt azt is, hogy az olajpumpa régi és amiatt van ilyen hangja biztos -aha
-). Kifizettem, hazagurultam és hívtam is Robit, hogy mi van a kocsival és lehet-e a hang attól, hogy elrakta a vezérlést ez a jóképességű. Megbeszéltünk egy időpontot (tegnap reggelt), óvatosan elmentem hozzá, innen kezdődött a fekete leves: feltárni, hogy mi is történt a győri "szerelőnél"
Ami jó volt az autón, azokat is elcseszte, amihez nyúlt azzal kárt csinált és még egy hosszbordás szíjjal is képes volt lenyúlni
Innen folytatom majd, képekkel, csak el kell menjek itthonról most. Megéri várni a folytatásra
-
-
PofaJenö
senior tag
Köszönöm
De én inkább a kokszosodás miatt próbálnám ki a 100-ast, jobban kiégetné ? -
Bass
addikt
válasz
forceberg #92452 üzenetére
Körbenéztem de tök szép állapotban van,a féltengelyek is.Futoműveshez kellene ezzel vinnem,vagy ki tudja megállapitani,és hogy ha egyáltalán lehet h féltengely e vagy melyik éehet, feleslegesen nem szeretnék alkatrészeket cserélgetni.Javítani lehet ezeket vagy kuka az egész?
-
Bass
addikt
Sziasztok
Olyan 70-90 környékén erőteljes gyorsitáskor remeg az autó eleje,nem is kicsit.Ha finoman megyek nem érezni vagy minimálisan,illetve pl ha 120-130-al haladok sem érezni.Mi lehet ez,féltengely,motortartó? Gumikra nem gondolnék mert akkor gondolom nem csak a nagyobb nyomaték tartományban csinálná,és mind két garnitúrával ugyan olyan.2015-s M3 2.0 dci 163le a kocsi.Köszönöm -
PofaJenö
senior tag
Helló
Volna egy kérdésem , van egy Clio 2 1.2 16v 2008-as ha etetném 100-as benzinnel örülne neki?
-
roli1979
csendes tag
válasz
Kornelius07 #92442 üzenetére
köszönöm
-
vzsryl
nagyúr
válasz
birozoli7800 #92444 üzenetére
Ha fázol a rohadástól, akkor a Renault a te autód, nem a dákó. Láttam a másik topikban is, amit írtál. Egy mk3-as Clio 1.2-1.4-es szívóval, vagy mk4 1.2-es szívóval, vagy Megane 3-as 1.6@110Le/manuális 6-os váltóval tökéletesen megfelelne neked.
-
birozoli7800
senior tag
Sziasztok!
Dacia Logan II-ről milyen vélemények vannak? Mennyire jó a karosszéria? Hajlamos az első szériához hasonlóan a rozsdásodásra? 1.2-es szívó motor megbízható?
-
roli1979
csendes tag
sziasztok. azt szeretném kérdezni, hogy a 2008as laguna3 2.0 dci 6 sebességes kézi váltójába jó az elf tranself nfx 75w?
-
rob210
Topikgazda
válasz
norbert1998 #92436 üzenetére
Nem elektromos fékes.
Tiszta dzsuva volt a fék, szerintem soha nem volt karbantartva. Ennek köszönhetően feszült az orsó folyamatosan. Amelikor tehermentesítettem és visszatekertem (szerszámmal) akkor adhatta meg magát a csiga végleg. Az üzemi fék tökéletes a kilincs dolgozik, csak nem nyomja ki a dugatyút! 🤬 -
laca891
aktív tag
Rob 210
2009-es Sanderoba 1,2-es szívó 16 szelepes. (15800 km van benne, tavaly nyáron vettem 8700 km-rel)
A benzinszűrű az üzemanyag tartályban lenne, mert máshol nem találom? Szoktátok cserélni és mi a véleményed, ha utólag be van építve a motortérbe egy benzinszűrő? Valamint ezeket a benzin csöveket hogy lehet szerelni a régi autómon gumisak vannak, azokat elvágom megtoldom ha kell. -
rob210
Topikgazda
Gyerekek , így se jártam még.
M3 féktisztítás után hátul jobb oldalt megszűnt a kézifék.
Tök jól visszament a dugatyú viszont már nem jött ki, csak az üzemi fékre az orsó összeállt. Nyeregcsere -
kcsa
veterán
válasz
forceberg #92433 üzenetére
Az én kedvencem az ex-Focusnál a döglött bajuszkapcsoló volt: kapható volt gyári valami 60k-ért, és Marelli 20k-ért, nyilván gyanús volt hogy Marelli miért gyártana aftermarketre bajuszkapcsolót? Nincs ennek ekkora piaca... Megrendeltem a Marellit, és megjött az eredeti Ford alkatrész Marelli zacskóban és dremellel kimarva a Ford logó
-
Bass
addikt
válasz
norbert1998 #92430 üzenetére
Azért nagyon jó h futómű elemeknél így játszanak a minőséggel és az ember épségével.Tényleg hulladék lett sok prémium gyártó
-
zaskar
senior tag
Sziasztok! 2010-es Laguna 3 esetén van értelme egy EGR tisztításnak? Gyárilag DPF nélküli, 2.0 dci. 160 ezerhez közelít a km. Csak eszembe jutott, hogy a koszolôdása nem okozhat-e fogyasztásnövekedést, mivel az elmúlt 9 év alatt észrevehetően (de azért nem kétségbeejtő mértékben) nőtt a fogyasztás.
-
norbert1998
nagyúr
Az enyémből meg kiszakadt a menet (hátsó gátló, Megane 3 kupé). Gyári 105 Nm helyett olyan 60 Nm körül konkrétan eltört a gátló beakadó szeme. Olyan fos anyagból csinálták a gátló végén lévő beakadó szemmel egybeöntött csavarszárat, hogy nemhogy keményfém fúró, de gyorsacél fúró se kellett hozzá. Egy sima mezei szénacél (a szürkés, filléres olcsó) fúró úgy vitte át az egész gátló alját, csavartövestől, mindenestől, mint a kés a vajat. Mintha aluminium lett volna, és abból is a rosszabb.
Kifúrtuk, beraktuk a helyére méretben illeszkedő 12.9-es csavart, öröm boldogság. Aztán majd kap Bilstein-t, ha elromlik. -
Bass
addikt
válasz
norbert1998 #92428 üzenetére
Hát nem birtak a gátlók 1 évet pedig német autópályán ment a kocsi.Olyan szinten eldurrantak h kopogott,amikor kiszedtem gyakorlatilag a dugattyú fel,le könnyen járt és zörgött.
-
Bass
addikt
Sziasztok
Ismeri valaki a spirál rugó szin jelöléseket? Esetleg alvázszám alapján valaki meg tudja mondani milyen rugokat kellene esetleg vennem? Az autót új rugokkal vettem,elvileg a volt tulaj szerint rosszal vannak benne,és már kezdem látni h mint ha magas lenne(lehet csak képzelem) ma cseréltem lengéscsillapítókat mert nem egész 1 év alatt a trw fullra kifingott,lehet a rugo az oka?Igazábol nem tudom miéyen magasan kellene állnia a kocsinak(2015 Megane 3 2.0 dci kombi GT),most az összes megane 3-at figyelem 😆 Köszönöm -
Directors
senior tag
válasz
rob210 #92301 üzenetére
Sziasztok!
Adott egy 2009-es Renault Thalia 1.4 16V 98LE autó. K4J 712
Az lenne a kérdésem hogy miért nem jeleníti meg a pillanatnyi, és az átlagfogyasztás az autó ? Annyit látok amennyit a feltöltött képeken. Valamit meg kellene nyomni, vagy miért lehet ez ? (Csatoltam fotót. Bocsi a minősége miatt.) [kép]rob210
Sikerült a kocsi fékfolyadék cseréje. Hát rá fért a csere. Még sose volt cserélve a folyadék. Kávé színe volt. Viszonylag könnyen is ment a csere. Alsó tartó bakot is cserélni kellett. Most már nem ugrál össze vissza a váltókar lassításnál és gyorsításnál.
Illetve kicseréltem az utastér ventillátorának az előtét ellenállását is. Végre szépen lehet szabályozni a venti fordulatát.
Sajnos az ablaktörlőkart nem sikerült leszedni, hogy a pollenszűrőt kicseréljem. A leszedő is tönkre ment. Mondjuk nem is tudom miből gondoltam hogy ezzel majd én leszedem. Olyan gagyi volt. -
t.imi
addikt
Megmérték egy tenyérnyi műszerrel
, 640A helyett 594A indítóáramot tud, még tűrésen belül vagyunk.
Javasolt egy regeneráló töltést.
Ahhoz képest, hogy kb 2019 májusi Exide (ezüst) prémium akku meglepett az eredmény.Tudja valaki, a Megane 3 ph2 ajtókárpit 100%-ban kompatibilis a ph1-el?
Hangszóró helyek ajtó alján vannak, nem középen. -
mexel
veterán
Sziasztok! LAguna 3 abs kocka javítás/felújítás/csereére van ötlete vkinek, tapasztalata kihez érdemes menni?
-
creed33
aktív tag
válasz
molnarpeter #92408 üzenetére
Köszönöm!
2011 es 1.6 benzines Scenicet akartam venni,de végül nem került sor vásárlásra.Most már ez a két faceliftes változat érdekel benzines motorral.Melyik motorral ajánlanátok ezeket leginkább főleg városi használatra? -
rob210
Topikgazda
válasz
norbert1998 #92414 üzenetére
Számomra nem, hiszen külön biztosítéka is van.
Max. Az ment ki neki. -
norbert1998
nagyúr
Csak chaten írta, de elképzelhető, hogy egy lefulladassal megölte a párom a Pioneer rádióját? Mondjuk egy 1,9 dizellel lefulladni már magában erős, de na...
-
tycon
tag
válasz
MasterMark #92409 üzenetére
1069Ft Tökölön (Tesco mellett) raktáron. Bárdi. Meg egy rugóösszehúzót is vettem 8 ezer, würth. Mert itthon csak 1 pár volt. És hát a másik rugóhoz másik kell.
Eltört.
-
rob210
Topikgazda
válasz
Djukics #92407 üzenetére
3000.- / db a hidrotőke.
16db van a kocsidban.
A jóh>r az, hogy a szelepfedelet le kell venni, a veztengelyeket ki kell venni. Ebben az esetben a vezérlést meg kell bontani. Magyarán rohadt sokba.
200.- e környéke.
De erről előbb meg kell bizonyosodni, hogy valóban a tőkék engednek át. (Szerintem igen) -
creed33
aktív tag
Sziasztok!
Mi a különbség a Scenic III (facelift III) | 2013-2016 és a Scenic III XMOD | 2013-2016 között?
Új hozzászólás Aktív témák
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen videókártyát?
- EAFC 25
- Milyen autót vegyek?
- Elfelejtettem a film címét
- Ubiquiti hálózati eszközök
- ASUS notebook topic
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Akciókamerák
- További aktív témák...
- Ezviz C6N beltéri kamera, 1080p, éjszakai látás 10m, motoros pásztázás 360 , mozgás érzékelés
- EZVIZ 4K biztonsági kamera, 10400mAh akkumulátor, vezeték nélküli, napelemes 1,4W, Wi-Fi 6
- EZVIZ CS-C3TN okosotthoni kamera 1080P 2.8MM
- EZVIZ C3 C3W Pro (4MP) CS-C3W Smart Home Kamera
- EZVIZ CS-EB8-4G-2K-PS(kit)
- IKEA (HAVREHOJ) tablet tartó
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad P71 - i7-7820HQ I 64GB I 512SSD I FHD I Nvidia 6GB I W11 I Cam I Garancia
- BESZÁMÍTÁS! LG UltraGear 27GL850-B 144Hz QHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- Sima Vs.Windows Logitech Mx keys s plus és hagyományos Mx keys magyar bemutatása. Új videó linkel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest