Hirdetés
-
PROHARDVER!
Renault, topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
mexel
veterán
válasz
forceberg
üzenetére
Úgy látom ez lesz.
Ez gyárilag egyben van, a 2 rész a légtelenítővel úgy tűnik. Ha nem találok ilyen műanyag csövet meghajlítani ahogy Rob21 javasolta akkor egy bontottat kell keressek. Újonnan feltételezem csak gyári lesz. Ha minden igaz most jó mert saját anyagával megmelegítettem de ez nem biztos megoldás -
rob210
Topikgazda
Le kell gyártani, semmi ördöngősség nincs benne.
A két csatiról levágod óvatosan a mostani csövet.
Hőlégfúvó, csővet megmelegíted (éppen csak) aztán izomból belenyomod a csatit. Ennyi.
A gyárban is így készül, csak a robot csinálja.
Utána profilra melegíted ennyi.
Nem vagyok biztos benne, de azt hiszem ez a cikkszáma.
8200934107 -
mexel
veterán
Sajna ot nincs cső. Nem tudom hogy keressek arra az üzemanyagcsőre valahol, mindenfélét kidob a gép de éppen azt nem látom sehol.
-
Gombinyó
őstag
A kereső segít.
https://moto-dynamic.com/ -
mexel
veterán
Sziasztok. Sokszor volt szó valamilyen lengyel oldalról ahonnan lehet renault alkatrészeket rendeln. Ez él még, ha igen tud linket valak?
Másik kérdés: Laguna 3 1.5 dci 2008ashoz keresek olyan műanyag üzemanyagcsövet, ami a szűrőtől ( a doblemez mögül jön fel a kiegyenlítő tartály mellett, a kis légtelenítőig.
Ha tud esetleg valaki bontottat megköszönném az infót -
norbert1998
nagyúr
Képzeld Rob, a hülyeségem miatt elment sz@rni a kormányművem is

Addig húztam a méretpontos felni központosító gyűrű beszerzését - a saját készítéűt nem megfelelő méretre gyártottam, lemaradt a cél méret végéről a .6 mm
És az lett a vége, hogy lóg a kormánymű. Van otthon már egy General Ricambi. Majd bedobom valamikor, ezzel együttesen pedig stab pálcák (Meyle?) is mennek a levesbe, és a stabrúd szilentet is újrapróbálom. Azt mivel érdemes megzsírozni, hogy csendbe legyen, ne nyikorogjon? -
tibibi
őstag
scenic 2003 1.6 skf vezérlés szett mennyire ajánlott?
-
norbert1998
nagyúr
válasz
LamerGyuri
üzenetére
Esetleg az eredetvizsga árát?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
F_Zolee
nagyúr
válasz
molnarpeter
üzenetére
Illetve mi az alja az árnak?
-
Freiherr
őstag
Renault Megane 1 Ph2 , 1.6 benzin RXE
Műszakis, motorikusan kiváló, hátsó torziós rúd eltört, én már nem akarok vele foglalkozni, vettem másik autót.
Nem hirdetés, ingyen elvihető adásvételivel, valakit érdekel akkor privátban.
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
MasterMark
üzenetére
Az van fent. Első tengelyen semmi bajom a tárcsával, de hátul ha egyszer olcsóbb a dob, akkor olcsóbb

-
MasterMark
titán
válasz
molnarpeter
üzenetére
Bevonatolt tárcsát kell feltenni.
A dobfék baja, hogy kevésbé jól hűl, illetve az öntisztulása is sokkal rosszabb a tárcsafékhez képest.
Mezga Aladár: Kispolszki is 4 dobfék, és ott még fékrásegítő sincs.

-
Mezga Aladár
veterán
válasz
molnarpeter
üzenetére
Hajrá akkora te autód a Trabant!
4 dobfékkel. -
molnarpeter
nagyúr
válasz
Mezga Aladár
üzenetére
Nálam a dobfék egyértelmű előny. Tárcsa pár évente lerohad/elkopik, dob élettartama és szervizigénye hosszabb/kisebb.

-
rob210
Topikgazda
válasz
lsebestyen
üzenetére
Nem két féle van hanem 4 féle!
Elég, ha a stabrudat megméred, mert a külső átmérő mind a 4nél egyezik .
Ami cumi az az összerakás.
Mert az új szilent az új szilent azt fel kell préselni, hogy a két átmenő csavart be tudd tekerni. Otthoni körülmények között pajszer, gumilap a taposóhoz befeszíted és tolod rá a kozolt, hogy rá tudd kapatni az anyát. -
lsebestyen
addikt
válasz
molnarpeter
üzenetére
Az van egyébként. De az se baj, ha pár napig a fa alatt áll az autó.
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
lsebestyen
üzenetére
Szerezz egy tolómérőt szerintem.
-
lsebestyen
addikt
Megane 1/2-n vajon ki tudom cserélni a stabrúd szilenteket otthoni korulmenyek kozott? Igazabol ez az ami cserere szorul, emiatt nem terhelném Rob mestert.
Tudok kolcsonkerni farönk rámpát ami emel rajta annyit, hogy be tudjak alá mászni. Legalabbis olajcserét így megoldottam múltkor. Robi említette (ha jól emlékszem) hogy kétféle szilent letezik, szoval a terv az, hogy kiszedem, megmutatom az autosboltban es az alapjan rendelem be az újat. -
rob210
Topikgazda
válasz
gabor9991
üzenetére
Alapjárati motor akkor.
Vegyél bele gyárit! Nem lesz jó másikkal utángyártottak szarok, csak a vdo-t szabad megvenni. Valamint ki kell szedni és megnézni melyik kúp van rajta, mert van egy tompább meg egy hegyesebb. Amíg megy addig jó, de ha megdöglik akkor csere. Mert nem lesz alapjáratod. Ha ez bekövetkezik akkor a gázpedál bovdenen feszítesz 3 hornyot úgy kényszer alapjáratod lesz, de ez csak vészmegoldás, hogy haza tudj menni. Szóval célszerűbb bedobni a csomagtartóba a cseredarabot.
Van akinek évekig elment így, volt akinek 2 nap múlva leköszönt.
-
dj79
senior tag
Sziasztok!
Tesómnak van egy scenic2, 1.6 16v. Meleg motor esetén néha nem akar újra indulni, csak sokadik próbálkozásra, hidegen nem jellemző a gond. Diagra csak jövő héten lesz lehetőség, addig is érdemes ránéznem az fhp jeladóra?
-
Jimmy8
senior tag
válasz
norbert1998
üzenetére
Bocsi, csak korábban írtam : Megane 2 1.6 benzin K4M812
Hiába cserélem fel a trafót, most sem tudom melyik hengerben volt égéskimaradás, éppen ez a gondom
-
Jimmy8
senior tag
Nos urak: korábbi autópályázáskori Df436 hibakódok után gyertyákat cseréltem (rájuk fért).
Ma ismét mentem pályán, előzni kellett, így 5-ben 4500 fölé ment a fordulat
. Ismét villog a Check engine.
előzés befejez, visszalassulás, lámpa elalszik. 10 perc múlva ismét egy próba: ugyanez a szitu. A lámpa villogáson kívül semmi érezhető probléma.:Hazafelé ismét próbálkoztam, nem volt villogás
Otthon gyors hibakódolvasás:
DF436 égéskihagyások érzékelése
1. def memorisedDF436 égéskihagyások érzékelése
3. def memorisedEgyébként mit jelent az hogy 1. def, meg 3.def?
Holnap elviszem egy helyre hátha meg tudják mondani melyik hengerben volt égéskimaradás.
Továbbra is picit motoszkál bennem a kisördög, hogy mindezek a hibák a kuplungozás után jöttek ki, addig soha nem volt check engine lámpám
-
rob210
Topikgazda
válasz
Sirus86
üzenetére
Inkább nem mernek légtelenítőnél.
Ha beletöri a légtelenítőt annyi, nem megy sehova a kocsi.
Ezt egy vizsgaállomás se fogja bevállalni.
De hidd el egy két satufék után beleköp annyit a tartályba, hogy ha 10en éves folyadék van a rendszerben, akkor kakukk.
Illetve már nem véletlen nem lehet leszívni a tartályból a folyadékot. Olyan a kiképzése, hogy ne lehessen. -
-
válasz
molnarpeter
üzenetére
Az, a fejukre
Szerintem egyszeru, LIDL-s bitumen spray-t hasznaltak, meg drotkefet. Megyek autoszerelonek, jobban elnek
-
szebe
addikt
válasz
Sirus86
üzenetére
Itthon is vannak túlbúzgó állomások, lásd becsnepper esetei Gödöllővel.
De azon is ment a pillázás legutóbb a csoportban, hogy valakinél fékfolyadék forráspontot néztek vizsgán.#93224 den89
BP alapvetően nem gáz, én a fejegység beépítésre inkább kivettem 1 nap szabit, aztán a szaki megoldotta egy fél délelőtt alatt (jó persze Fvárról nem távolság). Megane-ban nem a klasszikus 1-2 DIN-es kialakítás van, inkább olyanra bíztam aki csinált már ilyet + tolatókamera. -
Csak itt az arakrol, es
hulye,lehuzos szerelokrol is meselek. A hetedik szerelot is kipipaltam Nemetben. Kis autom vizsga elott volt, minden, de tenyleg minden meg lett csinalva a klima kivetelevel. A vizsgan azzal az okkal megbuktattak, hogy vakrozsda volt a motortarto lemezen, ami kvazi normalis az osszes Modusnal , es a cseredarab kb 60 Euro. Ezt az allitolagos kiritkus hibat le kellett pemszlizni valami bitumenes anyaggal, amiert 140 Eurot szamlaztak ki. Erzitek ugye, hogy kb 10 perces melo sem. (Nem is szoltak rola, pedig explicit kertem,hogy hivjanak fel, ha valami gond lenne, mert megcsinalom en). Mikor mentem, megkerdeztem,hogy miert bukott meg. A valasz az volt, mert veszelyes es a motor kiszakadhat!. Megkerdeztem,hogy az ott allo Mercik a rozsdahalmazzal hogyan mehetnek at, mikor ezen csak vakrozsda volt? Epp elottem volt egy lukas taposolemezo egyed felemelve. Valasz nem jott, hetedik szerelo pipalva, akit mar nem fogok latogatni. Szoval a 20k/ora otthoni szerelesi dij teljesen jo, foleg, ha becsulettel van megcsinalva minden! -
den89
tag
Ha jól tudom Rob BP környéki. Úgy értem autó szereléshez van messze. Meg eleve +20k lenne (gázolaj+matrica), hogy feljussak, és sajnos munka és 2 kisgyerek mellett az idő nagy kiesés lenne (az út+amit ott töltök).

kisgyerek85: én eleve jobban szeretem a kisebb, szerényebb cégeket, EV-ket. Gumishoz én is olyanhoz járok, aki egyedül dolgozik. 6 ezerből megvan egy kerékcsere, centrírozással együtt.
Máshol ezt már nem úsznám meg 10-15 alatt. Meg nekem az sem mindegy, hogy 1 napon belül ad időpontot szezonban is. -
kisgyerek85
senior tag
Passz, hogy mennyi lett volna. Maga az olaj meg a szűrők az olyan 35e tétel, de Ő maga mondta, hogy ha vezérlést cserélünk, akkor minden jön le.
Alapból Ő villamossági szerelő, de általános dolgokat is megcsinál. A vezérlést nekem elvállalta, mert volt hozzá készlete meg jó pár éve ismerjük egymást. Amúgy az ilyen munkákat inkább már kihagyja, elmondása alapján így is annyi melója van, hogy elvan azokkal.
Hát falusi vs pesti. Céges kocsival elgurultam egy pesti gumisokhoz, két első gumi volt csereérett. Ez volt a feladat csak. Aláírom megcsinálták, de amit leszenvedett a két ember...30 percig tartott nekik (és végig csináltak valamit, szeleppel szívtak)
ekkor jutott eszembe, hogy én amikor ide a falubeli gumishoz elmegyek, ~30 év tapasztalatával, 20 perc alatt egyedül felgumizza mind a négy kereket, úgy hogy oldalanként van csak felemelve a kocsi. Ott meg padod álltam és egybe volt felemelve. A tapasztalat meg a rutin. -
den89
tag
válasz
kisgyerek85
üzenetére
Ne essék félreértés, semmi gondom a falusiakkal. Sőt… na ez más téma. Akkor ha jól sejtem, neked durván 100 körül lett volna, ha csak vezérlés lett volna? (Nagy)városban sajnos eleve drágábban dolgoznak. Amúgy ő egy eléggé elismert (rönó)szerelő a városban, akihez járok, az egyik legjobb. Szóval nyugodtan alszom, ha ő csinál meg valamit az autón. Nyilván lehetne olcsóbb kicsit, aláírom. Egyébként az alkatrészeket mindig úgy rendeli meg, hogy ott állok mellette/mögötte, és látom.
-
rob210
Topikgazda
Ezt itt hagyom nektek, mert ugye mindig ezért anyázok.
Szaklapban találtam:
"SOHA ne használjon réz alapú zsírt a fékrendszer alkatrészeihez, mert az elektrokémiai korróziót okozhat, és magas hőmérsékleten tapadáshoz is vezethet." -
kisgyerek85
senior tag
Nekem is falusi ember cserélte ki a vezérlésemet, de olyan akiben megbízok. Évek óta hozzá hordok több autót is. Anyagot én vettem meg, az volt ~70e ft, szerelésre kért kereken 70-et.
Vezérlésszett + pumpa, olaj csere az összes szűrővel (gázolaj is) fagyálló.
Először magamban soknak ítéltem meg, de legalább tudom, hogy rendesen meg van csinálva.
Clio IV 1,5dci -
vzsryl
nagyúr
L3 M4R kombi.
Jobb első stabpálca kotyog. Meyle HD-t kértem a szerelőtől, és természetesen párban.
Jól gondolom, hogy ezzel nehezen nyúlhatok mellé? -
rob210
Topikgazda
válasz
molnarpeter
üzenetére
Sokan félnek a cvt-től, de ha karban van tartva nincs vele baj. Az edc szervízköltségétől én nagyobb hátast dobnék.
-
den89
tag
válasz
norbert1998
üzenetére
70k-ért senki nem fogja neked megcsinálni. Max egy falusi sufnituningos. (Nem a falusiakat bántva)
Amatőrnek azért nem neveznélek, aki ilyeneket meg tud otthon csinálni.
40-70k közötti árakat dob ki a vezérlés szettre a google. Szóval nagy a szórás. Kedvesség vagy nem kedvesség, ebből az árból nem fog engedni a szerelő, de ha én megveszem, akkor is ennyi. A szerelő munkadíja most hirtelen nem tudom mennyi, de 20k körül lehet/óra. Amúgy igazad van, hogy sok. Meg lehetne úszni 100-120-ból. Megkérdezek azért majd egy másik szerelőt is. De nem hiszem, hogy jelentősen olcsóbban megcsinálná. -
norbert1998
nagyúr
Sokat mondasz, kedvesség nélkül 45-50 ezer a Dayco (K9Kx780, 110 ló 1.5 dci), INA, Gates szett vízpumpával, kedvességgel 28-32 nekem, egy szerelőnek akár 23-26 is lehet. Nekünk amatőröknek 3-4 óra volt.
Nem akarom elvenni senki kenyerét, mert mindenki pénzből él, de én személy szerint nem adnék többet 70 ezernél egy vezérléscserére, mert otthon 3 óra szenvedéssel 30-ból megvan. A HKCS más tészta, mert azt gurulós paddal nem igazán csinálja meg az ember igazán jól, kell az akna vagy a csápos. Annak anyagköltsége 10-12 ezer kedvesség nélkül. Olajteknő tömítés még 6000, meg a hajtókar csavar van még, ami 16-30 ezer is lehet, ezt kicsit nehezebb megítélni. Szintén a kedvesség nélküli árat mondom. Legyen ez is két óra.
Vezérléshez még jönnie kell a vízcserének is szakszerű esetben, az legyen még egy tizes a fentiekhez.Szóval döntsd el, mi sok és mi nem.
Ja a másodszorrát azt úgy értsd, hogy két külön autó, nem egy autó öt év különbséggel

-
den89
tag
válasz
norbert1998
üzenetére
Jó is lenne, csak az anyag lesz 60-80k
Pár évvel ezelőtthöz képest amúgy is kb mindennek felment az ára minimum 1,5x-esére. Kollégám 10 éves Ford Focusán 300 ezerbe került (nem márkaszervízben az sem). Mondjuk az valószínű egy bonyolultabb rendszer, vagy legalábbis tökölősebb munka.
Hány óra lehet egy hozzáértőnek 1.5 dci-n a vezérlés csere? 3-4? Ha mondjuk 20k/órával számolsz, 60-80k a munkadíj. Az anyag is kb 60-80k körül (vagy sokat mondok?), máris ott vagy 150-nél. -
norbert1998
nagyúr
150 egy vezérléscserére?
Nem sok az picit? Pár éve ezért nekünk 60-80 ezret kellett fizetni... Azért az 1.5 dCi vezérléscsere nem egy rakétatudomány, másodszorra már mi is magunknak csináltuk... Oké, Rob számtalan példát tud mutatni, és mutatott is a múltban, hogy milyen, amikor a szakbarbár cseréli a vezérlést, és csoda, ha elkúszik hozzá az autó maradandó károsodás nélkül. -
den89
tag
válasz
norbert1998
üzenetére
Köszi, szerencsére nincs jele a turbó és kuplung meghibásodásnak sem.
Akkor most a következő olajcsere alkalmával egy vezérlés és hajtókarcsapágy esélyes, hogy beficcen. Azért így mindenestől lesz egy 200-220k biztos (a vezérlésre 150k-t mondott a szerelő). De akkor véleményem szerint patent lesz az autó pár évig. Egyébként évek óta gondolkodom, hogy lecseréljem. De nem visz rá a lélek, szeretjük és elégedettek vagyunk vele. Mindenesetre ha ezek meg lesz rajta csinálva, és esetleg eladjuk, nem fog rosszul járni a vevő... Ráadásul kívül is rendbe lett rakva az eleje, lefújattam egy koccanás miatt, körbe az autón meg alig van pár karc. Így egy év alatt 400-450-ben benne lesz az autó, így saját szempontból nem lenne szerencsés most eladni.

Sirus86: az szép. Ezek a dieselek örökélet+1 nap. Valaki mintha írta volna itt fórumon, vagy lehet máshol láttam, hogy 3 millió km-es 1.5 dci-s taxival találkozott valahol külföldön.

forceberg: azt értem, de előre ki tekeri?
Új hozzászólás Aktív témák
- SONY LCD és LED TV-k
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Fizetős szoftverek ingyen vagy kedvezményesen
- iPhone topik
- CES 2026: Bluetooth hangszóróvá összetekerhető fejhallgató a TDM-től
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gaming notebook topik
- Milyen TV-t vegyek?
- Éjszakai műszak
- További aktív témák...
- Apple iPhone 12 Mini / 256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku: 89%
- Dell Latitude 7410 Intel I7-10810U Refurbished - Garancia - Akció!
- Apple iPhone 11 Pro Max / 256GB / Kártyafüggetlen /12Hó Garancia / Akku:84%
- HP ProDesk 600 G5 i5-9500 16GB 512GB 1 év garancia
- Xiaomi Redmi Note 13 5G 256GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Azért ez kijön 130ból úgy, hogy arra panasz nem lehet, és ez nem csak a vezérlés.