-
PROHARDVER!
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
TurboK0
tag
Próbáltam 1:1 sebességgel de így a magasabb az fps. 7200 MHz ram, 2400 MHz FCLK, 1800 MHz IMC, 2:1.
1:1 módban 6000 MHz-ig ment, 6400MHz-en már fagyott, gyári automata feszültséggel is, 2000 MHz FCLK mellett. Nem bírja az IMC. Ez van. Talán a Gorgon Point-nál javítanak rajta.
Ezt a memóriát 50e körül lehet kapni, hasonló pénzért más gyártónál 6000-6400 MHz modul van csak. Persze 5600-asat lehet kapni 32e körül is, de ennyi pluszt megér.
Oké lehet tenni bele videokártyát, de pont az a pláne hogy anélkül is mennyire jó. Kb. 1 játék érdekelt a közelmúltban aminél kellett volna az erősebb kártya, minden máshoz a 8600G annyival jobb hogy extrém jelenetnél nem szaggat be mint a 5600G, kb ennyit is vártam tőle. Ha annál az 1 játéknál hozza a régi rx480-as kártyám teljesítményét akkor jók vagyunk.
Egyébként is kell a vga slot plusz meghajtóknak + hálókártyának (meg kell majd egy AQC113 alapú PCIE 4.0 x1-es kártya). Jut eszembe, egy dolgot még nem ellenőriztem, hogy bifurcation-t kezel-e az alaplap.
Hőmérsékletet oké hogy bírja 95C-ig, de nem akarom hogy annyin menjen. Az 5600G 32C fokon ment üresjáratban... Ezt még nem teszteltem hogy mennyire lehet belőni. Még babrálok a feszültségekkel. Most curve optimizer alatt van -30-on.
-
emiki6
veterán
Drágább komponens szvsz azért sem érdemes, mert pl 5600xt-t "fillérekért" kapni és kiröhögi az igp-ket max teljesítmény tekintetében. IGP szinten +10-20% relatív sok, de abszolút értékben mit sem ér.
Nálam annó a 3400g-vel ott volt a gond, hogy az IMC nem volt túl jó. És hiába lőttem be stabilra a ramot, utána az igp tuning instabillá tette a ramot, mert nem volt független a kettő. Aztán vettem egy 5600xt-t, ami megváltás volt az IMC-vel való hadakozás után. Aztán 6600xt, aztán 5700x3d, aztán 7700, aztán 6800. Hamarosan lesz 9070xt. De előtte még házat cserélek, úton a z20.
Most azon morfondírozom, hogy mikor van értelme sff házban a vga és a ház közé ventit tenni? A háztól a ventit 5mm-re el kéne tartani, hogy ne legyen turbulencia zaj. Azon felül a vga és a venti között is kéne legyen 10mm gap legalább. És ha a normál venti túl vastag van e egyáltalán értelme a slimnek vagy csak zajt csinál.
Majd letesztelem még az nr200-on, aztán a z20-on is, hogy most segít e az alsó venti v csak zajt csinál.
És ha nem tesz az ember ventit, akkor mekkora távolság lenne ideális a ház aljától? Fél centi v 1 v 2? Mikor kéne már venti? Akár sima, akár slim? Ezt már nyilván nem fogom tesztelni. -
sb
veterán
válasz
HUN_Sector #66402 üzenetére
Azért van előrelépés a 6400-ashoz képest, de jól látszik, hogy a timingokkal is (ha nem jobban) megéri játszani. Plusz ez 8700G, de szvsz a 8600 is sávszélesség-limitált bőven.
Azzal viszont egyetértek, hogy erre nagy összeget pluszban kiadni felesleges. Ha van olcsó/minimál feláras ram ami tudja akkor oké, amúgy mindegy.
@emiki6
Csak ugye 7200-on az uclk-d már csak 1800 a 6000 1:1-es 3000-e helyett.
Persze. Emiatt is írtam, hogy ha 6400-on pl. nem megy már 1:1-ben, akkor - ahhoz képest - jobb minél fentebb menni, mert legalább fentebb kerül az uclk is.Cpu oldalról nyilván jobb, vagy inkább kiegyensúlyozottabb lehet amúgy a 6000-6200 1:1, de a gpu-nak csak a sávszélesség számít. Attól függ mi a fontosabb. Bár ahogy fentebb elhangzott, lehet, hogy az utolsó 5-10%-ot már egyik oldalon sem érdemes hajtani. Úgyis lesz vmi kompromisszum.
Nálam AM4 nézett ki úgy ahogy írtad. E-die, CJR, kb 2 perc alatt volt vmi jó alap setup és onnan gyorsan megvolt a beállítás, DDR4-nél 4000+ elég erős volt.
Itt most egyértelműen van valami más gond is, de se kedvem se időm utánanézni mi ennyire háklis jelenleg. Két Asrock lapot próbáltam... mondjuk anno DDR4-nél is az volt és ott bios-ban is volt nagy ugrás, előtte szinte minden kicsit is instabil setupra el sem indult. Úgy rohadt nehéz volt belőni... aztán eljutottak oda, hogy szinte minden beállítással indult, max instabil volt, onnan jóval könnyebb volt kitesztelni a határig húzott állapotokat is. -
mpierre
veterán
válasz
HUN_Sector #66406 üzenetére
A TG félére gondolsz, vagy valami újabb? KryoSheet vagy mi...
-
HUN_Sector
őstag
válasz
TurboK0 #66404 üzenetére
Én a kupak és a cpu cooler közé tettem, az is érezhető volt. Kb 10 fok.
A ryzenek azonban magas hőmérsékleten kezdenek és terhelés alatt is ott maradnak default. Szóval 35 fokokat ne várj a deliddelés után, de kis házban az 50 idle az fémmel sima liba.
Kupakon elhelyezve az egyetlen hátrány, hogy megeszi a feliratot.Más: thermal padot próbált már valaki? Ez most az új cpu hűtési őrület.
-
TurboK0
tag
Hát, mint mondtam, nálam van mérhető javulás ha 7200MHZ 2:1-en fut a memória (7400-on nem próbáltam, így jobb az időzítés). 1:1-en 6400MHz-en már fagyott, 6000-en stabil volt. Valószínű azért mert elég alacsonyan tartom a feszültségeket. A GPU részét nem is hajtottam túl.
Mindegy, így most jó lesz. Meg ez nem is ryzen topik.Arra gondoltam hogy leszedem a tokot és cserélem alatta a pasztát folyékonyfémre. Tíz+ évvel ezelőtt a 3570k-val már megoldottam ugyanezt, tehát ismerem az eljárást/kockázatokat. Ugyanabból a hűtőből amit akkor használtam, maradt egy kevés (Coollaboratory liquid pro), erre jó lenne. IHS alá megy, nem fogja megenni a hűtőbordát. Teszteken 15-20 fokot javít a hőmérsékleten ami azért elég sok.
Vagy várok vele év végéig, addigra jósolják a Gorgon Point alapú 9000G procikat.
-
válasz
HUN_Sector #66402 üzenetére
+1, én is azt láttam, hogy 6400MT felett már csak marginálisan nő az IGP teljesítménye.
Nem éri meg csúcs memóriát venni IGP játékra szvsz. -
HUN_Sector
őstag
válasz
TurboK0 #66401 üzenetére
Nézd meg a teszteket. 6400 mhz felett már bármennyit pakoltak rá, alig 1-2 mhz-et tudtak kisajtolni az igpu-ból. 5400 mhz felett élesen megy a teljesítmény felfelé, 6400-nál meg kilaposodik a görbe.
Nekem is patriot viperem van (1 év alatt le is váltak a hűtőbordái), az az én esetemben 8700g alatt 7000 mhz-en csak a windowsban volt stabil, játék alatt (Baldur’s Gate 3) 15 percen belül kifagyott a gép.
A 7000-es beállítás meg kőkemény 1 fps pluszt jelentett a stabil 6400 mhz-hez képest.Próbálgasd, aztán meglátod. Van aki a 6000 mhz-et tudta csak beállítani, sok tényezős egyenlet.
-
TurboK0
tag
válasz
HUN_Sector #66400 üzenetére
Mi az, amiben nincs "érdemi növekedés"? Mert az igpu igenis gyorsabb ha a memória nagyobb órajelen van, akkor is ha 2:1 módban dolgozik.
Memória egyébként patriot venom viper 2x16gb 7400MHz.
-
HUN_Sector
őstag
válasz
TurboK0 #66398 üzenetére
6400-on tudod kivenni belőle a maxot. Onnantól nincs érdemi növekedés. A 6000 viszont számottevően lassabb. Nem lineáris a görbe, de kb számolhatsz a (CL szám / Mhz) * 1000 értékkel és megkapod, hány ms a késleltetés. Minél kisebb, annál jobb. Nem sok jelentősége van napjainkban, már másképp megy a gépek agya mint a ddr2-3 időkben.
Az igpu is másképp működik, annál csak a fejlesztők tudják mi alapján jelent neki többet a freki az adatátvitelben, de a tesztek alapján a ryzenek 6400 körül érték el a csúcsot, ott kilapul a görbe.CL30-32-nél remélhetőleg nem lassabb amit választottál és dual channel.
-
emiki6
veterán
Csak ugye 7200-on az uclk-d már csak 1800 a 6000 1:1-es 3000-e helyett.
Nálam az am5 behangolás sokkal gyorsabb volt (mondjuk abba már tapasztaltan vágtam bele). Csak hynix-es ramot éri már meg venni, halandónak abból is M-die jut, azok meg időzítés tekintetében eléggé konzisztensek. Egy átlagos ajánlott presetet bepötyög az ember és már 97%-on van a hangolás, ott meg is lehet állni.
Cseréltem most ramot is alacsonyabbra (trident z5 -> flare x5 6000cl30 m-die mindkettő), az előző ram időzítéseivel teljesen stabil. -
TurboK0
tag
Visszatettem 6000MHz 1:1-re, de igazából nem értem hogy ebben mi a jobb. Unigine Valley elején így 74-76 helyett csak 66-68 FPS. Lényegében egyenletesen skálázódik a memóriával.
Vagy így a proci része gyorsabb?
-
sb
veterán
válasz
HUN_Sector #66396 üzenetére
Azért egy 10%-ot még rá lehet dobni.
De való igaz, hogy talán az időzítések 6400 felett már többet jelentenek. Azért 6000 felett a 1/2 osztó is visszafoghat ezt-azt, szerintem onnan talán amiatt sem rossz, ha sikerül 7000 fölé menni.Én azóta se foglalkoztam a tuninggal, asszem lesz előtte egy Win reinstall mert azzal is van vmi gond. Meg teljesen kiszámíthatatlan volt a lap.
Korábban írtam, hogy 6000-en is instabil volt, felette el se indult. Ahhoz képest még szórakoztam vele, kiderült, hogy pl. visszafogott próbálkozásokra is szar volt (6400-6800 bios resetig jutottam), míg 7200-on azonnal bootoltSőt, időzítésre is így reagált: 7200-7400-on is volt black screen boot helyett, bios reset... majd szorosabb időzítéssel indult és órákat futott a ramteszt.
Azóta inkább nyár volt...
(meg egy lapcsere is, B650-ben még nem próbáltam, de itt eleve jobban reagált első indulásra is).
Sok fika ment a Ryzen-DDR4 kombókra de ott szinte indulás után (na jó, Ryzen 2-től) mindig 10 perc alatt összedobott tuningokkal használtam, akár noname ramokkal, akár APU-tól kezdve szinte végig 4000-4700 között 3000-es ramokkal.
-
TurboK0
tag
Összeraktuk az új gépet, ASUS TUF B850M PLUS WIFI alaplappal + 8600G.
Ha valaki ilyet akar tenni Jonsbo C6 házba, akkor vegyétek figyelembe hogy a SATA csatlakozók túlságosan alacsonyan vannak és a gépház elejébe ütköznek. Ez egyébként is probléma a C6-ban, de amíg csak az előlapnak kerülnek útjába, addig még valami lapos kábellel meg lehet oldani mert ott több a hely. De a lapka legalján lehetetlen megoldani, csak 90 fokos toldóval, és azt is csak az alaplap BESZERELÉSE ELŐTT. Utólag már nem lehet rátenni.
Egyébként egykét alapbeállítás hihetetlenül idióta a lapon. Memória slotoknál az A2+B2 az elsődleges, ha EXPO (azaz itt DOCP) órajeles memóriát használsz akkor meg minden feszültséget felnyom 1.45V-re, aztán jó hogy tűzforró lesz. MC-t és IO-t levettem 1.2V-re, memóriát 1.35V-re, így stabil 7200MHz-en és a gyári alap beállításhoz képest kb 20%-al magasabb fps-t kap.
Fogyasztást még nem mértem.
-
mpierre
veterán
válasz
tippm86 #66388 üzenetére
A 90% szokásos felhasználásra bőven elegendő az igp. Szerintem. (A htpc-ben 8700g van és 4k-t abszolvál filmnézéshez, meg minden mást is a játékokon kívül.)
Egy 2560×1440-s 10bites monitort hajt az A2000 12GB. Nem gsync-s, tehát 60Hz-n megáll a sztori, a monitor jó lenne 144-ig. Régebbi játékokkal szerintem simán megbirkózik. Amit a 1660Ti el tud futtatni értelmes - nem diavetítés szinten - azt az A2000 is. [link] A 3050 is valahol itt van. A TPU szerint 2%-kal tud kevesebbet. Ami nem tudom, hogy hol jelenik meg a fps számban.
Ami gond lehet, az a szokásos nvidia driveres gondok. Fekete képernyő elő-elő fordul. Nálam mod bios van fent a vga-n és az csak a wörksztésön driverrel hajlandó menni. A sima game ready-vel nem. A quadro driverekben ezt valahogy nem igyekszik javítani az nvidia. Login előtt szokott egy feketét nyomni, de azt kb mindig és néha yt lejátszás közben is. Eseménynapló meg üres. Talán ebben a moddolt bios is benne lehet. Nem tudom. ECC nem hoz a konyhára semmit, csak ha van tényleges alkalmazás, ami igényli.
A venti tud hangoskodni idővel, de ali-ról - jó ideje nem néztem, tehát lehet nem releváns infó - olcsón lehet pótlást szerezni. Elég csak a pörgettyűt megvenni. Pár csavar (egy db jól el van rejtve) ki- és behajtása után újra csend van. Mert alapvetően csendes. Meglepően. 40-60°C közötti hot spottal. Az külön jó, hogy házon kívülre tolja a meleget, mert nem a 240-es radit és a ddc-t fűti, mint az intel arc A380.
Amúgy a 4060-t nem nézted? Van belőle LP-s. [link]
-
tippm86
tag
válasz
mpierre #66387 üzenetére
1080p-re érdemes-e venni Rtx A2000-t, néha singel player játék lenne, a többi 90%-ban szokásos felhasználás, vagy inkább Rtx 3050 Lp.
Jelenlegi konfig:
Asrock A620I Lighting Wifi
8600G (760M)
32GB (2x16) 6000Mhz CL30 Kingston Fury ram
Thermalright AXP90 X36 Black
Fsp 300W Flex-atx 80+gold
1Tb Crucial m.2 ssd -
sasNAXO
aktív tag
válasz
tippm86 #66385 üzenetére
Egy Lenovo Tinyban, single slot moddal, i5-8600T és 16GB mellett a Hogwarts Legacy elment vele, bár kicsit laggolt néha. [kép] [kép] Az a 16GB memória kicsit kevés volt annak a játéknak...
Nekem már nincs meg, de emlékeim szerint van itt fórumlakó akinek van még ilyenje. -
tippm86
tag
A két low profile kártya közül melyiket érdemes 1080p-re venni, az Rtx 3050 Lp vagy az Rtx A2000?
-
tippm86
tag
Köszönöm a válaszokat!
Megmértem az itthon levőt és tényleg rövidebb a műanyag csatlakozó.
A #66370-es hozzászólásomban levő az 2,54-es ezért azt megrendeltem. -
TurboK0
tag
https://www.bilibili.com/opus/1103882358351724560
MATX alaplap, forrasztott Ryzen 9955H és 9955HX3D procival, + PCIE 5.0 x16 slot + kettő PCIE 5.0 x4 m.2 slot. Úgy látom hogy a 9955H lényegében egy desktop 9950 proci, csak 54W TDP-vel...
-
TurboK0
tag
válasz
tippm86 #66369 üzenetére
Olyat keress aminél 2.54mm az érintkező raszter (a műanyag vége, amit ráhúzol a pinre), illetve több pinnél annak a többszöröse. Sajnos a hestore-nál pont nem írják, de a nagyobb elektronika áruházakban általában van mindenről PDF technikai rajz a pontos méretekkel. Az más kérdés hogy pont nem egy Mouser/Digikey méretű áruházból kéne ilyet rendelned, mert náluk horror a szállítási díj.
-
ecaddsell
aktív tag
válasz
HUN_Sector #66373 üzenetére
Nemrég a német amazonon vettem GIGABYTE B550I AORUS PRO AX-et 136.90 €-ért (kb. 55k-ért házhoz hozták, azóta persze kicsit drágább lett).
PCIe 4.0 foglalat és SSD (hátlapon van még egy PCIe 3.0 SSD is), 2.5G LAN és a WiFi is AX.
Számomra egyetlen dolog hiányzik belőle az előlapi USB-C (mondjuk ilyet csak az újabb Mini-ITX házam tud). A lapon annyira nem érdemes spórolni.Hozzá vettem még FSP Fortron Dagger PRO 650W-os tápot (ez most egész jó áron van), ebből egész combos konfig kihozható, akár közepes GPU konfiggal is.
Most csak régi a szekrényben jobb sorsra váró cuccokat szedtem össze próbaként és meglepődtem, hogy a Deepcool AN600 képes a 5700X-et maxon (PBO, 138W) 82C alatt tartani. Ha sikerül beapplikálnom a hűtőt a SilverStone Milo ML09 házba akkor azért ott ECO módba teszem majd a procit mert felesleges ez az erő, ha nem akkor marad a mostani Thermalright AXP90-X53 (szintén amazonról 10k) ami jelenleg egy Intel 7700T-t hűt (az a proci annyira keveset fogyaszt, hogy akár teljesen passzív módban mehet az egész, kevésbé terhelve pl. videót nézve).A SilverStone Milo ML09 háznak 1 zavaró hibája van (amikor jópár éve vettem még nem jött ki): Az elő- (valójában oldal)lapi USB/jack a bal oldalon van és a mostanában járatos LP GPU-k nem csekély része pont bele lóg. Ha jobbra tették volna akkor ebben a kategóriában még mindig egy nagyon szuper megoldás lenne.
-
gabyka
aktív tag
válasz
Pontosan ez a lap van nekem is egy ryzen 7 5700g-vel, teljesen jó, még némi tuningot is enged, ha esetleg kellene.
-
mpierre
veterán
válasz
Teljesen vállalható deszka. Eddig 2 db dolgozik a családban. Az egyik túlélte azt is, hogy "leöntöttem" némi pink festékkel.
-
HUN_Sector
őstag
itx 520-as am4 lap 39990 ft wifis
Oké, basic, de mikor volt utoljára ennyiért itx deszka?
[link] -
tlac
nagyúr
válasz
TESCO-Zsömle #66367 üzenetére
én is pont az hestore-t akartam javasolni
ott van mindenféle végződéssel, aztán csak le kell tépni annyit, amennyi kell belőle
[link] -
tippm86
tag
Van valakinek ötlete, hogy hol tudok alaplapi csatlakozót venni?
Bekapcsoló gombhoz és ledhez kellene. -
emiki6
veterán
válasz
HUN_Sector #66361 üzenetére
-
emiki6
veterán
Nem kell valakinek egy gyári NR200(P) ATX PSU bracket, azaz atx táp felfogató?
-
-
-
zed1983
őstag
Megjelent az RX7400.
128 bites memóriasín és 8GB VRam, tápcsatlakozó nélküli. Kíváncsi vagyok rá. -
emiki6
veterán
válasz
emiki6 #66220 üzenetére
Ok, vettem SFX-L tápot. Bár ez is nagy ahhoz, hogy elférjen fentre az a nyamvadt második venti (miért nem tudták azt is sinesre csinálni...), szóval behekkeltem egy 8 centist oda. Mindegy. Ha szerzek egy alacsonyabb ramot, akkor fel tudom tenni a második ventit is a phantom spirit-re.
Igazából arra jöttem rá, hogy jonsplus z20-at kellett volna vennem és akkor megúszom azt, hogy túlárazottak az mITX alaplapok és oda elvileg tök jó az atx táp is. És csak 1 centivel hosszabb, 2 centivel magasabb. -
tippm86
tag
Sziasztok!
Ma megjött a ház, de egy kis gondban vagyok.
Fsp flexguru flex atx tápom van és kellene hozzá hosszabb csavar. Nem tudom milyen a szabvány menet ami a tápokhoz kell. Esetleg nem tudja valaki? -
tlac
nagyúr
így is lehet linkelni
-
zed1983
őstag
-
-
Pakmara
őstag
válasz
BalageK #66335 üzenetére
Köszi, de "magasakat" keresgélek. Tudom, hogy nem jó hűtés szempontból de most a Mood az ami agyon tetszik. Kb pont az a forma ami kellene...Most azt várom, hogy elmúljon a késztetés h vegyek egyet és megtörténjen az ATX-böl ITX-re átfejlesztés mert igazaból teljesen felesleges
. (Csak ne kerüljön fel HA-ra egy fekete jó áron a napokban, mert még aktivan nézegetem a kis hazakat
)
-
Pakmara
őstag
válasz
flashpointer #66332 üzenetére
flashpointer, tippm86 köszi szépen
-
Pakmara
őstag
Sziasztok!
Csak érdeklődés képpen. Milyen vertikális/"négyzethez közelítő kis footprint-ű" ITX házak vannak még hasonló formavilágban amik SFX tápos és tud fogadni min. dual slotos gpu-t?
Tudom nem egy méretkategória de erre a dizájnra gondolok:
Velka 7
Fractal Mood
Ncore 100
Xikii FF04Köszi, Pakmara
-
Pista0001
addikt
Egy kis downgrade, így már akár XP is mehet a retro gépre.
DFI LanParty MI P55-T36
Intel Xeon L3426
2×4 GB G.Skill 1333 1,35 V
Palit JetStream GTX970 4 GB --> Palit JetStream GTX770 4 GB
GoodRam Iridium Pro 240 GB
Jonsbo A4
Corsair SF450
Thermalright AXP90-X47
3× Arctic F12 PWM
1× Arctic P12 PWM -
gabyka
aktív tag
válasz
Pista0001 #66325 üzenetére
Köszi, bár nem ez az első itx-esem, csak eddig volt mellette vidkari meg sallang mindig, így nem zavart a mérete. Most meg rámjött a 'takarítási vágy' (táppénzen vagyok május közepe óta oszt unatkozom
) kirakom a retrókuckót is a műhelybe, csak a szükséges 'rossz' marad a szobában.
-
gabyka
aktív tag
válasz
gabyka #66300 üzenetére
Basszus, el is felejtettem
, közben megjött a cucc a múlt héten. Elsőre eléggé megdöbbentem, milyen pici ez a ház
de tetszik.
Belefért minden, igaz cipőkanállal és sok anyázással, a tápot a jobb oldali rácsra tudtam felkókányolni, azon majd egyszer szépítek még. A plusz fedéllel viszont magasabb venti is beférne kényelmesen, majd meglátom, kell-e...a háztól meg nem üt el túlságosan, jót tesz a dizájnnak a kettő közti rés. -
HookR
addikt
TOPC MoDT Mini-ITX alaplapok hivatalos oldala - en.tbtopc.com
- AMD Ryzen 9 8945HS-ITX
- AMD Ryzen 7 8745HS-ITX
- AMD Ryzen 9 7945HX-ITX
- AMD Ryzen 9 7940HS-ITX
- AMD Ryzen 9 7845HX-ITX
- AMD Ryzen 7 7840-ITX
- AMD Ryzen 7 7745HX-ITX
=================================================
A Thin Mini-ITX lapjaik is érdekesek - [link] -
HUN_Sector
őstag
ASUS PRIME B860M-A WIFI mATX alaplap
Intel 1851 socket
50000ft
[link] -
flashpointer
őstag
a 4070 black utan itt a zephyr 5060ti snow x
-
TurboK0
tag
Szóval sok várakozás után úgy döntöttem hogy épül egy új gép asus tuf b850m lapkával és 8600g procival. Úgy látom hogy ennél normálisabb alaplap nem lesz AM5-re, hacsak nem adnak ki a Zen 6 proci mellé új lapokat. Sajnos egyre több dolgot vesznek le az új lapokról ami idáig standard volt (pl. miért csak 4 sata port van? oké, chipset annyit tud, de akkor kössenek rá egy Asmedia chipsettel +2 portot mint a mostani b550m lapkámon).
Fél-egy év után, ha úgy alakul, lehet cseréljük a procit a Medusa Point utódra. Feltéve hogy a GPU erősebb, és a "c" magos alacsonyabb fogyasztású magok nem kavarnak be a windows 10-nek.
Reméljük hogy a Jonsbo C6-ba ugyanúgy befér minden, torony hűtővel és előlre szerelt táppal. Nem hasonlítottam össze hogy a proci helye hol van, lehetséges hogy a torony hűtő így már nem fér el, ha túl jobbra tolták a procit.
-
Egon
nagyúr
válasz
TESCO-Zsömle #66308 üzenetére
Oké, mint írtam, olcsó házat keresek...
-
Egon
nagyúr
Sziasztok!
Olyan mini-ITX házat keresek, amiben elfér 4 db 3.5 HDD, lehetőleg minél olcsóbban. Tudtok ilyet ajánlani?
-
tippm86
tag
Framework Desktop AMD Ryzen Ai MAX+ 396 Pc:
Az árak: -
-
mpierre
veterán
válasz
Kalacskepu #66302 üzenetére
HP RTX A2000 12GB duruzsol itt mellettem a Lili a4h2o-ban. Teszi a dolgát és kussban van.
-
Tudom ez nem VGA-s topik, de HP kártyát érdemes venni ? Szemezgetek most egy RTX 3050-nel a mérete miatt. Sajnos most nem sok választék van ebben a méretben és olyan sokat sem akarok rá költeni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vicces képek
- Milyen okostelefont vegyek?
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Filmvilág
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Akciófigyelő: Megnyílt a Xiaomi hivatalos magyar webáruháza
- Formula-1
- További aktív témák...
- Crucial Ballistix 16 GB (2x8 GB) 3600 MHz CL16 DDR4-kit eladó
- MSI Z590-A PRO - Socket 1200 - Intel Z590 Chipset - alaplap!
- 32GB 3200Mhz DDR4 RAM Kingston Fury Black CL16 2x16GB Garanciális
- Kingston Fury Renegade rgb 32gb(2x16) KF436C16RB1AK2/32---aqua gari 2028.07.22
- Gigabyte Z690 Aorus elite ddr4. aqua gari 2026.07.23ig
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Ritkaság! Új! Microsoft Surface Laptop 5 Alcantara 13.5" i5-1245U 16GB 1000GB 1év garancia
- EREDETI NINTENDO Pokemon Go Plus autocatcher dobozban eladó
- UTOLSÓ!! 120 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 - 4 év garancia
- Asus ROG Zephyrus G14 - 14"2.8K OLED 120Hz - Ryzen 9 8945HS - 16GB - 1TB - RTX 4060 -2,5 év garancia
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: FOTC
Város: Budapest