Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Hi!King

őstag

Van egy 14-140 f/4-5.8 obim (tehát ez a régi, nehéz 14-140, nem az f/3.5-5.6, illetve annak az időjárás álló új verziója). Használtan vettem még tavassszal. Néha, de tényleg csak ritkán csinált olyat, hogy bekapcsoltam a gépet, és nem tudott fókuszálni, ha kikapcsolta, újra bekapcsoltam, akkor jó lett.
    Tegnap viszont túrázni voltam vele, először hidegben. Egy ideig nem volt vele gond, aztán volt egy szakasz, ahol -1-2 fok lehetett, de erős szél, hódara, utána kicsit lejjebb elővettem, és ugyanezt a nem fókuszál jelenséget produkálta, ami korábban egyszer-egyszer előfordult. Újraindítottam, utána sem volt jó, manuális fókusz sem működött, mert az is elektronikus vezérlésű, így hiába tekertem a gyűrűt. Végül nagy nehezen, 5 perc szarakodás után összeszedte magát (le is szedtem párszor az obit). Utána jó volt egy ideig, majd a túra végefelé, amikor már lejjebb voltunk, de már ment le a nap, így talán már megint hidegebb volt, ugyanezt csinálta, de ezúttal hiába próbálkoztam mindenfélével, nem jött helyre. Pár órával később az autóban kipróbáltam, és működött. Szóval arra gyanakszok, hogy a hideggel is összefüggésben van, hiszen korábban így nem csinálta ugyanezt, csak ritkán és egy újraindítás után helyre állt.
    Volt valakinek ezzel vagy más obival hasonló rossz tapasztalata.
    (Az biztos, hogy többet nem veszek használtan elektronikus obit, mert ha nem vagyok spúr, és inkább veszek egy új vázat új 14-140-el, mert amúgy az olcsóbb, mint ha külön új 14-140-et vennék, akkor lenne rá garim. Bár ha egyszer új vázat veszek, inkább 12-60-al veszem majd, mert a végét ritkán használom, a 14 meg nagyon kompromisszumos)

Új hozzászólás Aktív témák