Legfrissebb anyagok
PROHARDVER! témák
- Végre feketében pózol a Noctua legkomolyabb 120 mm-es ventilátora
- Milyen monitort vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Vezetékes FEJhallgatók
- A Linux megnégyszerezte magát a Steamen — a Microsoft ismét ígérget
- Apple asztali gépek
- Házimozi belépő szinten
- Projektor topic
- Bluetooth hangszórók
- OLED TV topic
Mobilarena témák
IT café témák
Aktív témák
- Végre feketében pózol a Noctua legkomolyabb 120 mm-es ventilátora
- Yettel topik
- Microsoft Rewards
- Nyuszit otthonra, kedvencnek!
- Milyen monitort vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Gitáros topic
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Windows 11
- További aktív témák...
Új fizetett hirdetések
- GoPro HERO11 Black Creator Edition KOMPLETT, eredeti doboz, alig használt
- Canon EOS M50 / Canon EOS M50 Mark II szettek, kiegészítőkkel, CSAK 500! / 4500 / 8800 / 9900 expo
- Nikon D5600 + 18-140mm VR SZINTE ÚJ (Csak 4700 expo)
- Eladó keveset használt Canon EOS 77D DSLR + Canon EF-S 17-55mm f/2.8 IS USM és sok más extrával
- Canon EOS 2000D gépek, objektívekkel, kiegészítőkkel ( ÚJ! / KB ÚJ 30 / 2100 / 2800 / 2900 expoval )
Üzleti előfizetők hirdetései
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Starlight -2 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS5398, 97% AKKSI
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 10400F 16/32GB/64GB RAM RTX 5050 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S23+ / 8/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 4000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Panorámát manuálban érdemes fotózni, először nappal szemben expózol egyet és megnézed, mit mér a gép, aztán napnak háttal, arra is megnézed, mit mér, aztán a két expóidő átlaga környékén is lősz egyet, bár én súlyozni szoktam picit a világosabb részek jobb expója irányába, mert a szenzorban több tartalék van az árnyékos részek visszahozására, mint a kiégés (highlight) korrekcióban a felhők megmentésére. (Persze ha van szűrő, stb, könnyebb, csak ne vignettáljon be durván, na meg egy polár a Nappal eltérő szögekben máshogy szűr, ND jobb igazi nagypanorámákra). Szóval ha a rögzített arany középutas expó megvan, lehet körbefordulni, kattogni és abból a PS szuper eredményt csinál simán. Érdemes vagy egyenként még a raw-kat egyenlő mértékben korrigálni, vagy - én is utóbbi utat járom - maradni még a precíz teljes infós változatoknál (PSD, TIFF) és őket összefűzetni vele, majd a végső képen még igazítani és mehet a leméretezés, stb. Ez ugyan durván gépnyúzó művelet, amikor összepakolgatja őket, de a végeredmény hibátlan és kombinálni lehet bele torzításkorrekciót, vignetting korrekciót (bizonyos mértékig jó, de túlhúzni sem szabad), ilyesmiket. Ki kell kísérletezni, melyik adja a legjobbat.
Szerintem is érdemes mindent manuálisra állítani, wb-t is! és fénymérést is lockolni.