Hirdetés
- Sok hűhó négyszázért: AMD Ryzen 7 9850X3D
- Két 8 GB-os VGA-ra teszi fel ezt a negyedévet az NVIDIA?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti / 3070 / 3070 Ti (GA104)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Ilyet se látunk minden nap, már füstölt a GeForce, de a játék még futott
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- OLED TV topic
- Webes drivert fejleszt a Razer
Új hozzászólás Aktív témák
-
.mf
veterán
Hogy mennyit írtatok itt az utóbbi időben... 600+ hsz, mióta legutóbb felnéztem, pár oldal után fel is adtam.
Megvagyok, tegnap járt le a három hetes vonatbérletem, úgyhogy a hátralévő pár napban nyugisabbra veszem - aminek a testem szerint eléggé ideje volt... a 3 héttel ezelőtti bringabaleset óta mindkét csuklóm és a jobb könyököm még mindig fáj, egy hete a sok járástól megfájdult a jobb Achilles-inam, amin a rákövetkező napon egy hegyi templomhoz vezető irányonként 1100 lépcső sem segített; 3 ill. 2 napja a tanyabájk helyi megfelelőjén lenyomtam 30 ill. 40 km-t a Fuji környékén hegyre-fel, hegyről-le, amitől a jobb térdem durrant be, most is be van dagadva és eléggé fáj mozgatni; s ha még nem lenne elég, tegnapelőtt és azelőtt még le is égett az arcom, nyakam és kézfejem a bringázás közben.

Néhány kép: korábbiak flickren, de mivel kedves flickr megint szórakozik velem, pár újabb csak fb-on van egyelőre.
Kicsit változtak a fotózási szokásaim is. Miután beláttam, hogy ennyi gyaloglós utazás mellé nem hiányzik a FF szett nagyobb mérete és tömege, igyekeztem a m4/3-ból egy kicsit többet kicsikarni. Eddig is döntően ISO200-on és mindig legalább kicsit rekeszelve lőttem, de most már csak raw, szinte csak ISO200, és éles obikat optimumra rekeszelve. Exposureplot sajnos raw-n nem működik, saccra a képek 60%-a Pana 20 f4-en, második leggyakoribb vagy a 9-18 kb 9-12 között f5.6-on, vagy a 45 f4-f5.6-on. A PL 25-öst kék árnyalata (és nagyobb mérete, tömege - sérült jobb kar) miatt egész ritkán használtam... a többit meg még annyit se, a 9-18-as óta a halszemet elő sem vettem. A 20-ast eddig sokáig méltatlanul hanyagoltam, de be kellett lássam, hogy a 17-essel szemben mennyivel élesebb és becsillanás-mentes; és az EM5 stabijával hihetetlen jó párost alkot (szemben a 45-össel, azt nem szereti túlzottan: a 20-assal nem ritkán az 1/2 (4+ FÉ), 1/1.6 (5 FÉ), de néha még 1-2 mp (!!) is éles volt; 45-össel még 1/15-del is küszködtem, szűk 3 FÉ). Tájképeléshez a fókusz sebességével nem is volt gond, de a shinkansenről fényképezve viszont elég elvérzett...
Új hozzászólás Aktív témák
- Futás, futópályák
- Linux kezdőknek
- BMW topik
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Sony Alpha 7 A7 (mark-1) 41k expo
- Sigma 60-600mm f/4.5-6.3 DG OS HSM Sports objektív ( Canon ) -Újszerű-
- ELADÓ LiitoKala LII-PD4 akkumulátor töltő
- Canon EOS 550D gépek, objektívekkel és kiegészítőkkel ( 4250 / 6500 / 9000 / 12300 / 13200 expo )
- Kamera objektív szűrők - UV, Polár, ND - 49, 55, 67, 72, 77, 82 mm
- Új Creative Sound Blaster JAM V2
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 32GS95UX - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
- Apple iPhone 13 Pro Max Graphite ProMotion 120 Hz, Pro kamerák 128 GB-100%-3hó gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest