Hirdetés
- Házimozi belépő szinten
- Milyen videókártyát?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- OLED TV topic
- Milyen TV-t vegyek?
- Projektor topic
- 3D nyomtatás
- Picit gazdaságosabb és halkabb lett a PlayStation 5 Pro legfrissebb verziója
- TCL LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tulku
veterán
válasz
rrbmirgamid
üzenetére
Igen, vegyen Panát

GF1?
-
rrbmirgamid
tag
Az egészben legjobban need-et sajnálom. Az Olympus topicról ideküldték, hogy majd itt jól útbaigazítják. Ehelyett - szerintem - sikerült elriasztani.
Emlékeztetőül, a kérdése ez volt:
Sony Nex-3+SEL-18-55kit VS OLYMPUS E-PL1+14-42 kit???Én ugye nem tudok hozzászólni, mert nincs szó Panáról.

-
rrbmirgamid
tag
válasz
rrbmirgamid
üzenetére
"többnyire" -> Így már enyhébb a vád ellened.

Ha ezt az első mondatodban is használtad volna, akkor nem alakul ki ilyen "parázsvita".
Megj.: Természetesen, mindenki hülyül!!! Aki nem, az jelentkezzen nálam, mert jár neki egy verés.
-
Mr.Csizmás
titán
válasz
rrbmirgamid
üzenetére

-
madgie
titán
Ú, gyerekek, ez a M Zuiko 45... hát, ez gyönyörű. A Pana 20 mellett is
GH1-en kifejezetten rondán mutat ,de szépen karcol. Kattogni mindkét vázon kattog, viszont a GF1-gyel elég pofás összképet alkot 
nord: a GH1 szerintem is ronda. És mégis, hiába van "szép" GF1-em, soha nem használom. Rühellem, hogy fix az LCD-je, nem szeretem a túl keményen járó programtárcsáját. Szép, gép, jó gép, de hétvégén valószínűleg elcserélem

-
FEDman
addikt
Értelmetlen ezen vitázni, de azért ezt még beszúrom ide.

-
válasz
rrbmirgamid
üzenetére
nono, ízlést formális logikával definiálni...
ha ezt hagyod, ebből csak a szépség objektivitása következik.
meg különben is, sebi nex-hívő, ez mindent elmond ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Tulku
veterán
válasz
rrbmirgamid
üzenetére
Nagyon is ontopik ez barátom, hiszen ne feljetsük el; fényképezési fórumban vagyunk!
Pölö, miért van az, hogy egy kies vízeséssel tarkított táj, finoman csipkézett hegygerincekkel, vagy egy nemfelfújtszilikonozott természetse csodás női arc az emberek többségének tetszik? (a természeti hasonlat nemfüggetlen, tehát még jobb is....)
-
rrbmirgamid
tag
válasz
sebgutkopf
üzenetére
Rossz ízlést megállapítani rossz ízléssel?!? :-DD
Ezek szerint, van remény, hogy mégis jó ízlésem van. :-)Piros pont neked!!

-
válasz
sebgutkopf
üzenetére
miért, szerinted szép a pana gh1/gh2? vagy a 20-as pancake? ne keseríts el!
-
Tulku
veterán
válasz
sebgutkopf
üzenetére
odaírta, hogy : szerintem
-
rrbmirgamid
tag
válasz
rrbmirgamid
üzenetére
De az is tény, hogy nincs a világon olyan dolog (élő vagy élettelen), ami/aki mindenkinek tetszik. Ha egyértelműen, minden kétséget kizáróan, matematikai alapon kifejezhető lenne az, hogy mi az a "SZÉP", és ezt valóban "SZÉP"-nek érezné minden ember, akkor nagyon unalmas lenne ez a világ. De szerencsére nem így van ez, s ez jól is van így.
Off topic, VÉGE
-
sebgutkopf
őstag
válasz
rrbmirgamid
üzenetére
Az hagyján, de ki dönti el, hogy mi számít jó ízlésnek? Ő miért döntheti el?
Lehet neki van rossz ízlése.
-
válasz
rrbmirgamid
üzenetére
hülyülök természetesen.

-
FEDman
addikt
válasz
hegyimorc
üzenetére
Most már nem aggódnék emiatt, jól láthatóan ketté vált az eredeti GF1 vonal, van a butított kicsinyített belépő GF3, meg a komolyabb fotósoknak szánt GX1. Szerintem ez a két vonal továbbra is jelen lesz párhuzamosan, aztán mindenki eldöntheti melyiket választja.
A GF3 utódja valószínű még kisebb lesz a GX1 utódja viszont akár felfelé is léphet egyet egy sarokba helyezett EVF-el.
-
válasz
rrbmirgamid
üzenetére
persze, csomó embernek rossz az ízlése

-
nem vagyok egy designer, de:
- fehér lumix, szürke gh2, piros full hd, arany L felirat
- teljesen jellegtelen, tucat formatartom, hogy a gf1, gf2, gx1 elég jól eltalált formaterv lett a panánál, de alapvetően nem a szépsége miatt szeret bele az ember a cuccaiba. a piros full hd feliratért konkrétan letörném az érintett kezét.
-
válasz
rrbmirgamid
üzenetére
rondák és jók. de rondák. az ocsmány, bazinagy sárga 20 vagy 14 felirat, az ocsmány, bazinagy piros pötty jól lerontja az összképet. a zuiko 45-ös elegáns. a pana úgy néz ki, mint egy távol-keleti játék.
ettől függetlenül jók, és ráadásul masszívak is. de nem, szépnek nem szépek. szerintem.
-
FEDman
addikt
Abban egyet értünk, hogy Pana vázon jól mutatnak a Pana obik. Ettől függetlenül ha rajtam múlna akkor fix obiknál az új M.Zuiko-k formavilágát követném, csak feketében.

Amúgy meg ez nálam végképp részletkérdés, még soha nem vettem obit a külalakja miatt és ezután se fogok.

-
Tulku
veterán
válasz
rrbmirgamid
üzenetére
palacsinták és a power zúm palacsinta nagyon állatul néznek ki
Nem mondanám rájuk hogy Modigliani vagy Klimt festményei ihlették őket, de hogy elgondolkodtatóak, meghökkentőek (20 mm 1.7 ilyen méretben) az biztos...
-
FEDman
addikt
válasz
ROBOTER
üzenetére
Igazából a két obi grafikonja között alig van különbség és mivel a 20-as extrém módon karcol így a Zeiss is még bőven remek!

Az igazi különbség a finomságokban van, a Zeiss javára mivel a sokkal finomabb karaktere miatt, ezt meg ugye nem mérik műszeresen.
Persze ha játszik a méret és az ár is, akkor onnantól a Lumix 20/1,7-es mindent visz!
-
FEDman
addikt
válasz
sebgutkopf
üzenetére
Nem, én pont arra akartam kijukadni, hogy egy Zeiss egy igazi kis könlegesség a finom bokeh-jával az ekv. 35mm obik között, én biza tudnám szeretni, csak hát nincs rá 1000 dolcsim.

-
nord_
veterán
Nem vagyunk egyformák.
Nekem már a Nikonnál se tetszett, hogy a kvázi-tömzsi kinézetű 28-70 2.8-at lecserélték a nagyon hosszúkás 24-70-re...
A GF1 / GX1 tömbszerű vonalhoz szerintem nagyon illik a zömök, erőteljes kialakítású Pana-fix obisor. Időtálló masszivitást sugall - ez tetszik!
-
szőröscica
addikt
Beltéri fotózáshoz melyik fényerős fixet javasolnátok?
Múzeumok, kastélyok belsejéhez, illetve társasági összejövetelekre kellene.Nyilván a 12/2 lenne a legjobb, de annak az ára horror.

14 2.5? Vagy 20 1.7? Utóbbi nem túl "szűk" beltérre? -
Öööö, 45 ropi az óccsó...
-
-
FEDman
addikt
Az új PL 25/1,4 már most is finomság 539 dolcsiért.

Bár meg kell hagyni most már nekem is sokkal jobban tetszik az új fix Oly obik karcsú kialakítása, valahogy sokkal elegánsabb, mint a Pana felfújt formavilága.

-
FEDman
addikt
Az SLRgear kihozta az 1000 dolcsis Zeiss 24/1,8-as tesztjét. Ahogy olvasom, sokan kiakadtak, hogy élességben még a sokkal kisebb és sokkal olcsóbb Lumix 20/1,7 szintjét se hozza. A kis Pana gyakorlatilag f/2 nagyobbat karcol mint a Zeiss akárhol.

Ettől függetlenül én azért megvédeném ezt a nagy és drága Zeiss-t, mert tud valamit amit az ekv. 35mm-es obik szinte egyike se, mégpedig a finom elegáns puha bokeh-t.
A Lumix 20-asnak ezzel szemben nagyon kemény a bokeh-ja.Sőt még a méregdrága Leica 35mm-es obinak is elég kemény ideges bokeh-ja van.
M9 + 35mm
http://masters.galleries.dpreview.com.s3.amazonaws.com/112605.jpg?AWSAccessKeyId=14Y3MT0G2J4Y72K3ZXR2&Expires=1321517094&Signature=4MCwde7b5hb8KJN0txSIvqyTHgI%3dEttől függetlenül brutál az a méret - fényerő - élesség hármas amit Lumix 20-as produkál!

A Zeiss meg egy méregdrága speciális kis finomság ínyenceknek.

-
FEDman
addikt
Speciel pont e két váz közül még egyik se volt a kezembe.

De ha lett volna se tudnék neked erre mit mondani. Fogalmam sincs mik az igényid, milyenek a fotózási szokásaid. Azzal meg nem mennél semmire ha azt írnám le, hogy én milyennek képzelem el az ideális fotós felszerelést, mert hát nem vagyunk egyformák.

-
FEDman
addikt
E-PL1-re ezek vannak, mint direkt m43-ra tervezett obik.
Valamint az ebbe a listába még nem szereplő, de amúgy kicsi és remek Samyang 7,5mm fisheye.Plusz adapterrel szinte bármi, szóval van miből csemegézni.

-
need
addikt
Sziasztok...
Nagy bennem a bizonytalanság.. de majd holnap már okosabb leszek..!
Szeretnénk 2 gépet megnézni és ezek közül választani
Sony Nex-3+SEL-18-55kit VS OLYMPUS E-PL1+14-42 kitHa abban az esetben az Olympus lesz a nyerő.. milyen plusz obit javasoltok hozzá…?
-
EFT
tag
A Pana G3 nagyon jó kis gép sok szempontból, fejlesztettek a JPG-n is, de az Oly gépi JPG szintjét szvsz még mindig nem érték el. Ez alatt nem a plakát méretre nagyított kép részletezettségét értem, hanem, hogy jó ránézni ezekre a képekre. Az ég kék, a fű zöld, -ahogy Roboter is írta- a képi világ "ízlésesen vivid".
Abban igazad van, hogy egzakt összehasonlításra ezek a képek önmagukban nem alkalmasak, de az összkép (a dpreview-s sample képekkel együtt) az, hogy az Olympus gépek által kiköpött JPG-k szépek.
A dpreview-s JPG összehasonlítás szvsz inkább a JPG részletezettségre, dinamikára értendő, mint a gépekben lévő mini PS algoritmusra.
-
szőröscica
addikt
Egy Oly 45 1.8: [link]
Az élességet a gumi mintázatára állítottam, szándékosan.

Szépen mos. Azt hiszem, jó barátok leszünk. -
nord_
veterán
A Sample Images vs összehasonlítás azért jó, mert a különböző időben készült képek összevetethetlenek.

Ha már dpreview: (Along with the more expensive GH2) the G3 represents a benchmark for Micro Four Thirds image quality at this point in time. Az oldal alján össze lehet vetni más m4/3-os vázakkal (is), jpegben is kiválót nyújt (EPL1-hez képest még picivel magasabbra is értékelik).
-
lutiy
tag
Srácok segitsetek már beárazni egy oly e-pl2 -t!
Mennyit lehetne kérni most egy 4 hónapos, garanciás pl2 vázért??
-
EFT
tag
Sample Images: Olympus E-PL2 vs. Panasonic G3
Nekem a Dpreview-s Olypmus E-PL1 tesztképek is meggyőzőek voltak.
Szóval sztem urban legend, hogy az Oly JPG képminőség urban legend..

-
Tulku
veterán
Felszaladt a hck a GH2-re, beltérben ugyanolyan beállítások mellett érezhető a különbség.
Pedig csak a szolíd 44mbit/s-os ment fel rá...
De mostmán tud iso 12800-on filmezni
(beltérben félhomályban egész jó fekete-fehér filmeket lehet összehozni) -
Mercutio_
félisten
válasz
rrbmirgamid
üzenetére
Sehol, csak arra utaltam, hogy neked - kis túlzással - eszedbe se jutna más obikban gondolkodni, így "kénytelen" vagy a 7-14-en törni a fejed, ha nagylátót akarsz

joamilestoné: Ugye-ugye

:AMF:: Az a "portré-féleség" jó lett

-
szőröscica
addikt
Igazán adhattak volna egy kis zsákot az Oly 45 1.8 mellé....

Elő kell keresnem a gyári Pana 14-42 szütyőjét.De a lényeg, hogy itt a kezemben ez a csodálatos kis mütyür, tényleg nagyon apró, nem is gondoltam volna, hogy ilyen picike.

-
Gondwana
addikt
válasz
rrbmirgamid
üzenetére
De csak hasonlít, mert az LX3 kisebb, rövidebb az LW46-tal

-
rrbmirgamid
tag
válasz
ROBOTER
üzenetére
Azon filozofáltam, hogy a részletességgel kapcsolatban nincsen gond egyik gyártó (pan-oly) gépeivel sem.
Ha csak nem munkaeszköze valakinek (bár ezt kevésbé hiszem, ez nem az a kategória), akkor a pixelvadászatnak semmi értelme.Ami sokkal fontosabb színhelyesség és helyes színhőmérséklet.
-
ROBOTER
addikt
Szerintem két oldala van az Oly JPG-nek:
- Amíg a PC-s RAW konverterek nem nyújtottak jelentős előnyt a gépi JPG-hez képest, alapvetően mindenki elfogadta, hogy adott gépből adott részletességű képet lehet kinyerni, nem ezen volt a hangsúly. Az E-1 korszak óta, relatív értelemben egyáltalán nem mondanám kiemelkedőnek az Oly JPG motorját a részletvisszaadás szempontjából.
- A színek és tónusok könnyen megfogják a felhasználót. A mai napig van egy ízlésesen vivid hatása a gyári JPG-nek, különösebb hangolás nélkül, ami nem giccses, mégis az eleve nem túl erős szenzor dinamikáját jól kihasználja.
-
rrbmirgamid
tag
Én Pana-mániás vagyok, ennek ellenére mondom, hogy nekem a jpg-ek (G2), amik gépből jönnek, egyáltalán nem tetszenek. A színek valahogyan nem stimmelnek; furcsa kékes az egész, és viszonylag élettelenek a színek. De, pl. a AWB által mért színhőmérséklettel is vannak gondok - szerintem.
Ha csak az ACR alapbeállításokkal (bármilyen tologatás nélkül) készítek raw-ból jpg-et, már akkor is ezerszer jobb az eredmény. Vagyis jpg nem a vas erőssége.
Jöhetne - bár nyilván egy kifutott termékhez már nem fog - egy olyan firmware, ami a jpg-eken javít.
Ezért csak a raw-ban hiszek.
Szerintem, még az LX3 is jobban teljesít jpg fronton. Azzal már ki lehet békülni - persze nem minden helyzetben.
Ami a vicc az egészben, hogy a 15ezer forintos kis FS42-es kompaktom (Pana) jpg-ei mindkettő fentebb említett gépnél jobban tetszenek (persze, ebben raw nincs is - tyűű, mi lenne, ha lenne benne). :-)))
Oly-s gépek tesztfotói (ahol külön jelölik, hogy a gép jpg-e) számomra mindig azt sugallják, hogy jpg fronton az Oly erősebb/jobb. De én kitartok a Pana mellett :-)
-
nord_
veterán
-
nord_
veterán
Lassan kezd átmenni urban legendbe az Oly jpeg-ek minősége. Ez igaz volt mindazon esetekben, ahol külső WB érzékelő csücsült a vázon. De ugye m4/3-nál ilyen nem igazán van...
Panánál meg fordított a játék: elég gyengén indított a cég a jpeg-ekkel, de most már erősen felzárkózott.Ha a kamera jpeg minőség az elsődleges
Szerinted, ha valaki fullauto módra kérdez rá, akkor a jpeg vajon elsődleges?
-
Mercutio_
félisten
válasz
rrbmirgamid
üzenetére
De te márkafüggő vagy, nem?

-
Dare2Live
félisten
fullfull auto modban melyik mirrorless gépek a legjobbak?
-
apa kezdődiiiiiiiiiiik (kommenteket is nézd!)
-
hegyimorc
senior tag
válasz
rrbmirgamid
üzenetére
A pénz nagyon kevés embernek nem akadály, de még akit nem is feltétlenül korlátoz általában az is meggondolja, hogy ésszerű-e.
Új hozzászólás Aktív témák
- www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok!
- Thermal Grizzly Aeronaut paszta 3,9g /BONTATLAN/Több darab/Számlával/
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B460 i7 10700 32GB DDR4 512GB SSD ASUS TUF RTX 3070TI 8GB Lian Li LANCOOL 207 750W
- Samsung Galaxy A33 5G / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Dell Alienware AW3423DW 34 QD-OLED Gaming Monitor 27% ÁFÁS
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

, hanem azzal, hogy ez vmi egyetemleges igazság
)
GH1-en kifejezetten rondán mutat ,de szépen karcol. Kattogni mindkét vázon kattog, viszont a GF1-gyel elég pofás összképet alkot 

a helyzet.