Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mercutio_
félisten
Ez inkább GX2, de annak tökéletes lenne
Marseille199: NixInfóék vajon kiegészítők alatt a plusz obikat is értik, vagy tényleg csak az egyéb kiegészítőket?
madgie/FEDman: Az az egyedüli ami stabilizátort is tartalmaz
Parci: Méretben arányos a hűtőd a 2 másik obival, mer' akkor eszerint minibáros kiszerelésben gyűjtöd a borokat
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
Gondwana
addikt
-
Marseille199
senior tag
Ja, csak az számomra undorító külalakkal bír, no meg normális lencse sincs rá egyenlőre. Addig meg tőlem lehet arannyal futtatott is, kéne a fenének. No comment
Ami meg ezen van grip, nekem elég is lenne.
"Amikor a kép életlen, a gondolat éles, és amikor a kép éles, a gondolat eltávolodik a fókuszponttól." - Hiroshi Sugimoto
-
HÁZIGAZDA
válasz Marseille199 #4992 üzenetére
már csak egy picit jobb grip hiányzik a bal oldalról, meg egy síkba tett dönthető kijelző... ...és meg is kaptuk a nex-7-et. no comment...
ne csüggedj, ha egy kapu bezáródik: máshol nyílik egy új. sérvkapu.
-
Gondwana
addikt
Űberhomályosra éleset mondani nekem a piroscsíkos Canon is tud (7D) - igaz ritka. Ami viszont technikailag teljesen normális, ha a kontrasztérzékelős AF a tökéletes szép bokehre benyögi, hogy olyan éles, hogy megérdemli a zöldpöttyöt. (Ezt ritkítandó tekeri végig időnkét ok nélkül)
... megy a csiga hazafelé ... (One World One Dream One More Thinkpad, Please [ o] )
-
Marseille199
senior tag
Jujj, de zsivány lenne édes Istenem. EVF kirakva balra, kezelhető méretű retro váz, dedikált és programozható gombokkal, 14 f2.5, 20 f1.7 és 45 f2--> ez is palacsintásitott méretben.Jajj, a fránya álmaim
"Amikor a kép életlen, a gondolat éles, és amikor a kép éles, a gondolat eltávolodik a fókuszponttól." - Hiroshi Sugimoto
-
FEDman
addikt
Úgy látom PS-ben már összedobták azt amire vágyunk, lehet nem ártana a Panának néha bekukkantani a fórumokra, hogy mire is várnak valójában az emberek.
[ Szerkesztve ]
-
HÁZIGAZDA
gyerekek, vajon próbálta már valaki a voigtlander 25/0,95-ös obit nex-en...? most, hogy a zeiss leszerepelt , ez ütött szöget a fejembele.
-
madgie
titán
A másik, amit észrevettem: néha fut egy kört feleslegesen, főleg rosszabb fényviszonyok között. Tehát egyszer végigtekeri magát, átmegy az éles részeken anélkül, hogy megállna, majd visszafelé teker egyet és ott szedi össze magát. Meg amikor a kattogást néztem, akkor figyeltem, hogy sokszor beltérben is rekeszelve dolgozik, pedig annyira kevés fény van, hogy vastagon besegítene neki, ha full nyitva lenne. Jó ez a Micro 4/3, az Oly meg a Pana magasról sz*rik a másik fejére
-
madgie
titán
Akkor tiktakkol a lelkem, mikor nagy kontrasztkülönbségű helyen van és sötétről világosra (vagy fordítva) komponálok egyet. Teljesen természetes, hogy rekeszelni próbál ilyenkor a keresőkép miatt, de nem ilyen szakaszosan, apró lépésekben kéne.
Másik és feketeleves: Oly/Pana örökbarátsággal találkoztam újfent az éccaka koncerten: bekapcsolt AF priority mellett is olyan orbitális baromságokra jelez vissza a GH1 éleset a 45/1.8-cal, hogy ihajj. Ha lehet pozitívumnak mondani akkor az, hogy tényleg sokat téved, ha téved és egyből észreveszed... no de akkor sem kéne ződdel visszajelezni hogy OK, miközben egy színes trutymót látsz a keresőben. Vagy eltéved, vagy beáll, de azt gyorsan teszi... nem ezt szoktam meg, ez olyan Samsung-módi
Egyébként face priority módban az arcokat sem nagyon ismerte fel ilyen körülmények között, ugyanott ugyanúgy a 20/1.7-tel persze minden úgy ment, ahogy kell. -
Tulku
veterán
válasz Mr.Csizmás #4977 üzenetére
nem a szilvára gondoltam, azt látom, hanem a sonkára...tudod a parasztembernek az száraz borzalom, csak fellazítva egy kis hájjal ehető
ON
Ma elhoztam egy nex5n kitet próbálni...most este 11 van, de egy normális képet vagy videót nem sikerült még vele lőnöm.
Hínnya, magasra rakta a mércét a GH2 + oly 45 1.8 kombó...kellett nekem zsebre rakható gép.
-
Marseille199
senior tag
Tudom, itt nem beszélünk a sötét oldalról, de ez jónak tűnik. Töltsük ki, már csak azért is, mert a sok pozitív teszttel lehet kicsit kételyt oszlatni a piroscsíkos obis elvakultak szemében is!
Én már kitöltöttem!http://pixinfo.com/hu/blog/2011/11/03/miert-milc/
-
Tulku
veterán
válasz Mr.Csizmás #4974 üzenetére
van ottan a kenyííren valami szárazborzadály es
beztos sonka a zasszonynak, hogy el ne csaptya a gyomrát...
-
Tulku
veterán
válasz Mr.Csizmás #4970 üzenetére
Kedves Csizmás, ha az általad leírt állapot lenne rám mostanság oly jellemző, akkoron nem itt irogatnék oly hevesen....
(bár Isten rá a tanúm szeretem e magyar képződményt...)Most pölö arra várok, hogy a sanyi mintaboltból elhozott tesztgép akksija mutasson valami aktivitást, mert egyelőre nem töltődik, ezért a hétvégi tesztelés zamek!
-
Tulku
veterán
J1 az új szerelem, ma ugyan elhoztam a sanyi mintaboltból a 3 napos tesztelésre bocsájtott nex5n-t, ezért nem mondanék előre véleményt ( 1920/50p )
Ez komám egy ágyúcső, amelynek a végin van valami fedlap.
És kedves bárátom, nékem a fehér nagggggggyon tetszik (ennyit a "szép" jelző szubjektivitásáról...)
-
:AMF:
senior tag
nord_ #4858: a 20-as pana szerintem csak képen sugall időtálló masszivitást, kézbe véve valahogy nem érzem arányosnak az árcédula hosszával. ha vasból gyúrnák talán igaz lenne rá. (a képminőség viszont maximálisan kárpótol.)
FEDman #4863: ezzel teljes mértékben egyetértek.
madgie #4891: a G2-n is ronda, olyan furán vékonynak hat rajta... szúnyog. a kattogás nálad is random, vagy állandó?
parci #4934 : egyedi megrendelésre biztos csinál neked az olympus egy nex7 alakú vázat... a gh2 szenzorával. a felsoroltakból nekem a nikon rawok mérete hiányzik. 7-8mega egy 10mp-es kép. panánál 13-14mega egy 12 mp-es.
Tulku #4931: ha csak a méret/fogás alapján kellene választani, a j1-re voksolnék. a gf3 fogásra semmilyen a gf1/2-höz képes, az epm1-nek meg egyenesen nincs fogása (szigorúan szubjektív). de amin a legjobban meglepődtem, az a v1-es nikon... borzalmas a fogása. egy fehér gáztűzhely-zománcfestékkel bevont példányhoz volt szerencsém. a váz vastagsága oké, nagyon robosztus, egyben van. az evf/lcd képe is baromi szép, de ezzel a fényes fém burkolattal iszonyatos.
FEDman #4961: néhány pohár után szerintem soft focus.[ Szerkesztve ]
-
need
addikt
Üdv..
Esetleg valaki linkelje már nekem ha nem gond a Olympus Pen E-PL1 manual-ját..!
ha esetleg volna...nem gond ha magyarD750+Tami 24-70..Nikon 70-200 f/2.8 vrII....Diablo3 Battletag: norennord#2734 Division 2 noren73
-
Power
senior tag
Itthon lehet G3-at vagy GF3-at lehet Lumix G X Vario PZ 14-42-vel kitben kapni valahol?
Power
-
-
madgie
titán
-
Mr.Csizmás
titán
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
HÁZIGAZDA
-
rrbmirgamid
tag
Hmmmm. Ennyiért kellene nekem is ez a kombó:
Akár a jelenlegi dollárárfolyam mellett is. Nálunk +100k huf-fal többért lehet hozzájutni. :-((
[ Szerkesztve ]
http://www.panoramio.com/user/rrbmirgamid
-
sebgutkopf
őstag
válasz rrbmirgamid #4918 üzenetére
Olyan hardcore sony-s vagyok, hogy én küldtem el a nex topicból, hogy nézze meg az e-pl1-et is
-
HÁZIGAZDA
válasz sebgutkopf #4941 üzenetére
sokat javítana, de amíg azon agyalsz, hogy akkor a 16-os pancake tulajdonképpen egész jó üveg...............................
egyébként sztem igenis számít egy fényképezőgép kinézete. az egész fotózás is egy "esztétikai" sport, ha az ember túllép azon, hogy a rohangáló kutyát/macskát/gyereket dokumentálja, akkor jó esetben valami szépet, erőset, maradandót akar alkotni. ami megfogja. mindezt persze lehet egy bűn ronda kamerával is, de jobban esik egy szép géppel. hogy mást ne mondjak, ha autóknál szempont, akkor fényképezőgépeknél végképp. persze az ész felülírja mindezt, de akkor is. nekem például rettentően tetszik a fekete e-pl2. ezzel szemben az e-pl1-et kifejezetten rondának tartom. pedig a két gép szinte ugyanaz, mégis, az e-pl2-re régóta vágyom (nem annyira) stikában. itt a gh1 az asztalon, nem tetszik. fotózni nem kötelező, nem ebből élek, nekem hobbi. fontos, hogy szeressem a cuccot, mert akkor viszem magammal. ez persze sok összetevőből áll, számít a súly, a méret, de számít a kinézet is.
[ Szerkesztve ]
-
sebgutkopf
őstag
Számomra a fényképezőgépnek a kinézete nagyjából az utolsó szempont, őszintén szólva nem igazán agyaltam rajta, hogy tetszik vagy sem. Max a piros feliratok, amit zavarónak tartok a többi nem igazán érdekel, gumírozott jónak tűnik a fogása.
rrbmirgamid: optimista vagy nem mondtam, hogy Parcinak vagy neked lenne jobb ízlésed csupán arra akartam rámutatni, hogy az is egy erősen szubjektív dolog, hogy egyáltalán mi a jó ízlés.
/off
Hajlamosak az emberek egy nagyobb tekintélyű másik ember ízlését jónak elfogadni, ami lehet igaz, vagy épp hamis kép is.
Ráadásul többféle jónak vélt ízlés is többször ütközik. Van egyrészt a többség által elfogadott közízlés, ami valamit jónak tart azzal teljesen ellentétes lehet egyes magát szakértőnek (divat, irodalmi, akármilyen) titulált ismert személy jónak tartott ízlése. Gyakori probléma, hogy sokak szerint a közízlés alapvetően rossz, tehát amit a közízlés jónak tart az valójában nem is jó.
/on
Most akkor a gh2 ízléses, vagy nem?
Kérdezzük meg Victoria Backham-et! -
HÁZIGAZDA
e-pm1 csak kompakt obikkal, már az alapzoom is túl nagy rá. amúgy nem rossz, az e-pl3-nál biztos jobb a kezelése. tényleg az obikon múlik az egész.
ami engem illet, most picit tényleg nem találom a helyem, de ez azért van, mert több dolog változik egyszerre. egyrészt, a capture nx-et szeretem használni, de az ugye csak nikon. akinek viszont nem volt mirrorless gépe mostanáig, pedig nem szívesen cipelek már dslr-t. elég jól le tudom írni, h mit szeretnék, nincs is benne semmi irreális, de nem létezik:
- sony nex-7 formájú váz
- kompakt, jó minőségű 28-300 ekv. utazózoom
- stabilizátor
- nikon .nef fájlokazért variálok, mert nyilván ezek közül legalább egy-két dolgot fel kell adnom. előtte az e-3 és a d90 is bejött, csak hát el lettünk kényeztetve ezekkel a pici dögökkel.
ami az amerikaiakat illeti, ne menjünk ebbe bele, én 3 évet éltem usában, természetesen bőven nem lehet ott sem csak így sztereotipizálni. sőt, ha már itt tartunk, az oktatás és invidualizmus hiányosságai napjainkban inkább nálunk okoznak problémát...
-
-
Tulku
veterán
válasz SpongyaBob #4929 üzenetére
Nem fikázni akartam, kisméretű, igazán hordozható gépest szeretnék, 3 versenyző van;
epm1,gf3,j1
(s100-tól és x10-től már ódzkodok, de nem zárkózok teljesen)Kíváncsi voltam személyes tapasztalatokra, esetleg cselekre...
-
szőröscica
addikt
Úgy látom azért lassan minden topiklakóhoz kerül egy 45 1.8. Helyes.
-
madgie
titán
válasz Mr.Csizmás #4926 üzenetére
Jaja
-
Tulku
veterán
válasz Mr.Csizmás #4923 üzenetére
e-pm1 is remeg videó közben?
Mik a tapasztalatok, kíváncsi vagyok! -
Tulku
veterán
és most GH1 is több...
Ne mindig a ...... ámerikai elmeszüleményeket vegyük alapul, ott egy Orson Welles egy rádiójátékkal robbantott. ERbben van az erényük (összetartás, tanulhatnánk tőlük) de a hátrányuk is (birkamódra bégetnek, ha valaki farkast kiált)
S lám évek múlva Madgie (topiknyitó) és te is a GH1-es "ócskasággal" el vagytok egy darabig.
ps csak bennfenteseknek: bár te kedves Parci (hozzám hasonlóan) nem vagy egy kikötés utáni fregatt, inkább egy sodródó dzsunkához hasonlítunk mindketten, bár a felszereltség, és a vitorlázat különböző...
-
rrbmirgamid
tag
Sajnos, a kompaktokkal sokat nem lehet tanulni... És a minőséggel is gondok vannak: akár egy méregdrága kompaktnál is. Ezért ellenjavallott. (Extrém kivételek
Ezért okos döntés lehet a M43. Egy belépő szintű tükrös is az lenne. Technikai szempontból majdnem mindegy melyik, ugyanazokat lehet megtanulni rajta.
-
need
addikt
válasz rrbmirgamid #4918 üzenetére
Válaszolva Parci is..
az első és legfontosabb kérdés hogy mit akarok én..?
Én ha lehet akkor egy normális képminőséget..!Béna kezdő lévén nem egy tükrös gépel kezdem majd..!
Az alap koncepcióm a kompaktól indult.. ugyan ezzel a módszerrel a honom alatt az sdhc kártyámmal megnézem egy Fuji filmet és egy Panát.. akkor jött el az idő és azt mondtam nekem nem kell gép..!De azért nem adtam fel..és újra elkezdtem bogarászni.. pl. akkora döbbenet volt a Nikon P500 torz képe..teljes tele álláson..ez volt az Í-n a pont..!
Na és így kerültem ide.. na meg a MILC kategóriába..
D750+Tami 24-70..Nikon 70-200 f/2.8 vrII....Diablo3 Battletag: norennord#2734 Division 2 noren73
-
rrbmirgamid
tag
Fura, de azt kell mondjam, örülök. Ugyanis - ahogy írtam is korábban - nálam a Sony nem játszik, így mindenképp az Olympust ajánlottam voltam (vagy Panát - nekem az a nyerő). Persze ez messzemenően részrehajlás. Méghozzá a Micro43 felé hajlás... De ez nem lehet meglepő, hisz én az M43-ban utazom már egy ideje, így saját magam ellen beszélnék, ha a Sony-t ajánlottam volna (kétszeresen is). De, mivel nem ismerem a Sony-t, véleményt nem mondhattam róla. Az Olympus PEN-ektől millió képet láttam már, és mindig is nagyon tetszettek. Még a Pana előtt az Olympus tükrösei felé nézelődtem (520, 620), mert a színvilága mindig is nagyon tetszett az Olynak.
Alább arról is olvashattál, és ezt magam is tudom, hogy az Oly a jpg-ben is nagyon jó. Én a Pana (G2) jpg-vel nem vagyok annyira elégedett, az Oly-é jóval jobb. (RAW-ban viszont nagyon jó a Pana is.)Nem is húzom tovább az időd: szerintem, az Oly jól jársz, ha azt választod.
-
HÁZIGAZDA
nehéz ügy, mert persze a szerelem sem árt, és ha az ember nem szereti a cuccát, hajlamos otthon hagyni. ettől függetlenül, mindkét váz jó, mindkét vázból profi minőségű felvételeket lehet előcsalni, és poszter méretűt nyomtatni. sokat használtam az e-pl1-et, igazából nincs vele semmi gond, jó kis cucc, szerethető.
-
HÁZIGAZDA
de mi a bajod? e-pl1 kitek vannak most akciósak, tehát még olcsóbb is az olympus? vagy többet számít a szemednél, hogy mit írt a déikszómárk? nekem is van ismerősöm, aki megvette tőlem az e-pl1-et, mert kattintott négyet, megnézte a képeket a gépén, és közölte, hogy kell, ilyen jó képeket még sosem látott. nyilván nem egy lájtrúm-huszár, de spec. az e-pl1 képe tényleg elég jó így is, úgy is.
www.olympusmintabolt.hu -- itt van mind a három akciós kit, inkább örülj, hogy bejött, ami ki is fizethető.
-
need
addikt
válasz rrbmirgamid #4897 üzenetére
én most gyakorlatilag magamat is sajnálom...
na most jön a kifejtős rész...és ebben nem csak az én véleményem van benne...ill. maga a vélemény formálásban benne van a vizuális élmény is..!
Most egy kicsit vagy nagyon vagy is inkább keserű a szám íze..!
Ma elmentem egy Sony boltba és készítettem jó pár képet a Nex-3 géppel..!
Saját sdhc kártyámra majd ezt megnéztem sz.gépen..!
De nem csak a Sony boltba voltam hanem elmentem még egy Olympus boltba is és Olympus Pen E-PL1 14-42 Kittel is csináltam nagyból ugyan annyi képet..!Sajnos azt kell hogy mondjam rajtam kívülállók szerint (szám szerint 3 fő) és sajnos az én véleményemmel megegyezően nagyság rendekkel jobb képeket készített az Olympus gép!
A feltételek és a a fényviszonyok nagyból azonosak voltak mind két fényképező gépen
Iauto beállítás volt..! Természetesen belső és külső tereket fotóztam ill. sorozat felvételeket is készítettem..!Én nagyon elkeseredtem mert nem erre számítottam..
Én nagyon szerettem volna egy Sony-t...de szerintem így már nem biztos..!
[ Szerkesztve ]
D750+Tami 24-70..Nikon 70-200 f/2.8 vrII....Diablo3 Battletag: norennord#2734 Division 2 noren73
-
Tulku
veterán
-
HÁZIGAZDA
a pana nem tanul... amíg érdekelte a fél világot a gh2, nem lehetett kapni és drága volt. most, hogy már nem olyan hot (főként a nex-5n harap oda neki), és végre hozzáférhető, elkezdték csökkenteni az árát. igazán mennyiség meg akkor lesz belőle, amikor ez is kifut 399 usd-ért, body only. csak tudnám, hogy miért nem akkor jelentik be, amikor meg is vásárolható... nem kell a lé nekik?
-
rrbmirgamid
tag
Ha már a szépségről van szó, akkor íme egy példa arra, hogy mi az, ami külsőre - szerintem - borzalmas!!!
Csak a külső, a belbecsből ez semmit nem von le.
-
Mercutio_
félisten
Van itthon 1 zöld dobozos Glenfiddich, 1 Absolut vodka, 2 üveg Gere Kopar 2008, mehet a csere?
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
HÁZIGAZDA
válasz rrbmirgamid #4897 üzenetére
végig kell gondolni, h hosszútávon milyen obik kellenének, megnézni, h azok milyenek és mennyibe kerülnek egy adott rendszernél oszt dönteni. ha kell teleobi, a szotyi rendszer elég savanyú. ha kell fényerős alap fix, szintén. ha alapvetően elét a kitobi, nem kell evf később sem stb., akkor talán a nex jobb választás.
-
Mercutio_
félisten
válasz rrbmirgamid #4900 üzenetére
Gavallér
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Insta 360 Go2
- Micro 4/3 Olympus M.ZUIKO DIGITAL 14-42mm f/3.5-5.6 Hibás ! !
- Nikon Z 24-70mm f2.8 Objektív 2024.06.havi Fotoplus Vásárlás és még 2,5 év Magyar Garanciával 24-70
- Sunnylife li-po battery safe bag DJI Air 2 drón akkukhoz (3db) eladó
- Fotográfiai filter eladó - Formatt-Hitech 100mm ND fordított Grad
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest