Hirdetés
- Milyen házat vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Apple notebookok
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Fujifilm X
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Nikon Z MILC fényképezőgépcsalád
Új hozzászólás Aktív témák
-
fattyu
veterán
válasz Mercutio_ #5392 üzenetére
Pedig dehogynem. Az összes forgó tolózáras puska 1800as dizájnokon alapszik max lőszerek lettek mások.
Pisztolyoknál is. Az összes revolver 100-200 év körüli dizájn és elv. Colt 1911. Máig egyik ha nem a legnépszerűbb pittoly és a típus egyben évszám is...Indokolja mégpedig az hogy mködik megbízhatóan túlméretesen lettek gyártva és ha nem direkt próbálod nem megy tönkre. Én itt is látok némi párhuzamot a modern elektronikás üvegek meg a manuálok között.
Ne tessék félreérteni. Nekem is van AF üvegem. Meg modern fegyverem is meg manuál üvegem, meg 40es évek dizájnja puskám meg ilyenek.
Mindnek megvan a helye és kijelenteni hogy egyik vagy másik alsórendűbb rosszabb lenne kicsit nagyképű dolog szerintem.a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek
-
Mercutio_
félisten
Újraraktam a rendszert, XP helyett W7, nix Lightroom és egyébként is kellene valami LR gyorstalpaló oktatóvidejó, mert nekem kínai
[ Szerkesztve ]
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
FEDman
addikt
Jájj, ne csináld ezt..
Próbálom meggyőzni magam, hogy a szerencsétlen kis G1-em még nem csereérett, csak hát közben már nagyon viszket a tenyerem!
Igaz hiába viszket ha az a kevés pénzem ami volt az is elment az emcuiko 45/1,8-ra.
No mondjuk ez utóbbit nagyon nem bántam meg!
-
Mercutio_
félisten
Ismerős karácsonyra meglepné a hugát egy garis GF1-gyel most olyat vadászok, találtam egyet 45 körül, erre a megadott mobilszám állandóan hangpostára dob
Valami .arw kiterjesztése van a file-nak emmegmi?
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
madgie
titán
válasz Mercutio_ #5392 üzenetére
Én meg kezdem visszasírni a GF1-et Itt a NEX3, szép, jó, de 95%-ban éjszakai fotózásra vettem. Erre ilyet produkál a drága, a Sony ügyfélszolgálat meg azt akarja nekem bemesélni, hogy a csillagok mellett található mozaikosodás kromatikus aberráció
-
Mercutio_
félisten
Öhöm, azért beb*szna, ha a 600 vagy akár a 100 évvel ezelőtti puskákat használnák manapság is persze, lehet, csak kérdés a sznobságon kívül más indokolja-e?
Mr.Csizmás: Én is nagyon töröm a fejem egy e-bay-es rendelésen, hátha a karácsonyi diliházban nem figyelnek annyira a vámosok a nagy leterheltség miatt
rrbmirgamid: Azt a 14/2.5-öt szerintem Szulita28 kartács árulja, nem hiszem, hogy gond lehet az obival.
-
Dare2Live
félisten
amúgy remélem a Sony féle MF rendszert mások is vadul nekiállnak átvenni, vicces, hogy a mai napig a távmérős "Leica" gépek az etalonok ezen a területen.
Persze ha eljön ez akkor is a távmérős gépek lesznek az etalonok, de az már egy elfogadható kompromisszum lesz.sebgutkopf: Ott az AK "kalasnyikov" a maga 6x éves dizájnjával. Max finomitgattak rajta ld pl a Magyar AMDt... ettől még a mai napig az egyik legjobb gépkarabély
[ Szerkesztve ]
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
nord_
veterán
válasz sebgutkopf #5379 üzenetére
Hadd legyek az ördög ügyvédje.
Nos... a kérdés az, mi számít 2011-ben elavult megoldásnak? Az, hogy a júzereknek frontfókusz / backfókusz mizériával kell szenvedni, az, hogy zoomobjektívek esetén különböző gyútávra szervizben (ritka esetben otthon) kell belőni a hájtekk huszonegyedik századi cuccokat? Vagy az teljesen természetes, hogy ha a rendszer kicsit kontrasztosabb képrészletet talál a fókuszálni kívánt téma közelében, akkor lazán arra áll rá?
Vagy az az elavult, hogy legyenek bármilyen fényviszonyok, legyen a téma statikus vagy akár mozgásban lévő, sose fog a gép tévedni? -> Egy kis bemutató.
-
fattyu
veterán
Nézd meg canon üvegeket. Milyen kis helyes aprók lettek tőle.
Amugymeg szerintem is cefet drága de amikor nem dzsunkán készül hanem diplomás német rakja össze meg csiszolja az kicsit drágább műfaj.
A múlt századi dizájnokat meg nem értem mi bajod. A mai fixek elenyésző kivételtől eltekintve azok vagy azoknak alig reszelt változatai. Ha működik ne szereld meg. A lőfegyver is majd 600 éves konstrukció de még egész sok helyen használják.
Értem a te nézőpontod is de lehet nyitottan és elfogadóan is hozzáállni ha valakinek ez jön be és meg tudja fizetni nem pedig hülyének nézni.
Minden flémkeltés nélkül szerintem.a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek
-
Tulku
veterán
Bakker neked írtam először meg Parcinak, nehogy azzal vádoljatok, hogy külsősöknek adom el!
Hozzád még ingyen odavágnám a gyári új dobozos akksit is, mert jó ember vagy (na jó Parci is az... )Úgy néz ki hétfőn viszik, de ha valaki előbb fizeti azé (ezt mondtam az embernek is, nem akarok vele kitolni, nem az én formám)
150érrr GH2....nanemááá
-
madgie
titán
No, készítem a popcornt!
Tulku: a francba, be jó volna lecsapni arra a GH2-re! De hát mire eladnám a GH1-et meg a NEX-et ,addigra 476-szor elviszik tőled
-
Messer22
senior tag
-
sebgutkopf
őstag
Látszik, hogy nem vagyok a Leica célcsoportában.
Ha rajtam múlna már rég tönkre ment volna. Ráadásul a hozzáállása se tetszik, hogy aranyáron adnak múlt évezredből való megoldásokat. Csak a lencsét reszelgetik tökéletesre a többivel nem foglalkoznak. Játsszák a sznobot, hogy azért manual fókusz, mert profi.
Olyan rohadt bonyolult 2011-ben egy AF motort és elektronikát beletenni egy objektívbe? -
rrbmirgamid
tag
válasz Mr.Csizmás #5376 üzenetére
Teljesen bizonytalan vagyok. Lehet, hogy meg kellene néznem ezt a zuglóit.
http://www.panoramio.com/user/rrbmirgamid
-
Mr.Csizmás
titán
válasz rrbmirgamid #5375 üzenetére
lehet itthon kellene bányászni valamit, csak minden krvadrága
m42 is jó lenne, csak 20 mm vagy rövidebb legyen.
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
rrbmirgamid
tag
válasz Mr.Csizmás #5370 üzenetére
Ja, azt hittem ez a projekt leállt :-)))
-
Tulku
veterán
Ha esetleg érdekel valakit újszerű állapotú GH2 olcsón, illetve új 45 mm-es zuiko 1.8 az keressen privátban.
Pénteken Pesten lopom a napot...ps: Ez a Zuiko hihetetlen. Eddig az etalon az mft-nél nekem a kis 20 mm-es palacsinta volt, de Zuiko kartács mindenben veri; gyorsaságban, bokeh-ban, élességben. És persze halk is a drága
-
Messer22
senior tag
válasz Mr.Csizmás #5370 üzenetére
HI
Ha fennakad a vámon, akkor már nem olyan occó
amúgy ezek kitből kiszedett cuccok lesznek, nem?Messer
-
Messer22
senior tag
-
Mr.Csizmás
titán
válasz rrbmirgamid #5369 üzenetére
fizetés környékén rendelek ebayról
-
Messer22
senior tag
-
rrbmirgamid
tag
A konkurencia (pixinfo) aprójában van egy eladó 14 mm f/2.5... 66k-ért hirdeti az eladója.
Gondolom, hogy ez a mondat: "Garancia nincsen rá" azt jelentheti, hogy egy kitből van kivéve az obi.
Erősen elgondolkodtam. Ha működik, működik, nagyon elromlani már nem fog. Jól gondolom?
-
HÁZIGAZDA
válasz sebgutkopf #5363 üzenetére
szuverén jogod, ami engem illet, egy tényleg jól használható mf rendszert még jobban is szeretnék, mert akkor mindig tudom, hogy hol van a fókusz. főleg fix obiknál, ahol amúgy sem az elkapott pillanatokra gyúrnék (nem street fotózom), hiszen jó eséllyel még obit is kell cserélnem, mielőtt kattintok.
a ricoh gxr számomra a tökéletes mirrorless, egyedül az ára nem gromek. ha lesz 24-85 zoom, akkor az, meg egy 12 mm voigtlander a leica modulon elég zord páros lenne.
ne csüggedj, ha egy kapu bezáródik: máshol nyílik egy új. sérvkapu.
-
hegyimorc
senior tag
OFF:
Eladó 100km-t futott CUBE SL Cross Race fitness bringa 460eFt helyett 300eFt-ért (kb 175-195cm közötti magassághoz) : https://goo.gl/acsjPA
-
nord_
veterán
válasz sebgutkopf #5363 üzenetére
Akkor a Leicának marha nagy mázlija van, hogy a júzerek nem nézik a naptárat.
-
Dare2Live
félisten
Ki tudja, mennyi veszteséget tüntettek el papíron 92óta. Azon filozok volt e még ilyen a tőzsdék történetében. Mert ott az Enron, de az ehez képest kutyagumi. Eközben a volt vezetők... szabadlábon uramatyám.
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
Dare2Live
félisten
válasz Mercutio_ #5350 üzenetére
Ha a Q helyett kihoznak egy APSCs MILC vázat amire a pencakek, meg az új obik felmentek és müködtek volna...
Most is bőven élne a Pentax. Egyszerű döntés lett volna... mégsem.
-
madgie
titán
No akkor most jól mos a kis 45-ös zulykó NEX-en?
-
Tulku
veterán
válasz Mercutio_ #5350 üzenetére
Mercutio jő, s meghozá az infót:
-Tulkum Pentax palacsintát már csináltak vala!Tulku szívéhez kap, lábai megremegének, s ajkait két szó hagyá el:
- Fákk Szoni!De tényleg, ha lehet ezt így is, ha a cél a méret csökkentése (mert különben mi a ló...szért csinálnak ilyen pöttöm vázat) akkor miért nem folytatják az objektíveken?
Igen, tudom, megint letolnak egy két szériát a jónépen tesztnek, aztán szép lassan kezdenek előjönni a tutival.
ps: Én akkor röhögtem jót, mikor 98 környékén az első dvd lejátszóm megvételekor olvastam hogy a technológia 67-ben kész volt
-
HÁZIGAZDA
válasz sebgutkopf #5348 üzenetére
kiadtak, ott a leica m modul
-
madgie
titán
válasz sebgutkopf #5349 üzenetére
Dehogynem! A kis műanyag húszasnál erőlködni sem lehet, a zuiko dettó, egyedül a halszemre mertem ráfeszíteni izomból, az masszívabb anyagból készült.
Képek nemsokára, már én is kíváncsi vagyok, nagyon nagy kár a végtelen hiánya, a halszem brutális látószöggel bír APS-C-n (itt-ott crop+részleges defish meg sokat segítene rajta)[ Szerkesztve ]
-
Mercutio_
félisten
Én se , pedig már az első milc-ek felbukkanása óta azzal van tele az összes Pentax fórum, hogy egy ilyen váz rengeteg pentax tulajnak ott figyelne a DSLR-je mellett, talán majd most a Ricoh lép ebbe az irányba
-
Mercutio_
félisten
Tudom...az aps-c-hez kell a nagyság
"Lóf...t mama"
Nézd meg az általam is már sokat emlegetett Pentax pancake objektíveketfattyu: Hogy a fenébe jön a 45/1.8-hoz ez a 100/2-es obi? Max. FF-re rakva "ekvivalens", de ott meg már durva előnye van a lapka méretének, azért nem fair összenézni őket
[ Szerkesztve ]
-
sebgutkopf
őstag
Azt írják a dpreview-n a 2012-es megjelenés várható. Az már a roadmap-nél kicsit megfoghatóbbnak tűnik. Meg azért mégse mindegy, hogy egy samsung vagy sony szenzort tesz bele
A GXR alap moduláris elgondolása szerintem nagyon érdekes, de engem nem pont ilyen bontásban érdekelne. Eleve nincs nagyon váz választék se.
Milyen jó lenne, ha a szenzor és az obi se lenne összenőve! Akkor tényleg rajtad múlna, hogy milyen vázban milyen szenzort (és vele együtt képfeldolgozót) milyen obival használsz. Teszem azt kiadnak egy új szenzort új feldolgozóval, akkor azt megveszed és kicseréled, közben minden obid és váz marad a jól megszokott. Vagy végre kijön az álom keresős váz, akkor te csak a vázat veszed meg, a szenzornak jó a régi.
Nekem ez lenne az igazi modularitás.
A szenzor + üveg egyben drága. Lényegében most pont a rendszer legdrágább részét kell újra és újra több példányban megvenni.Adjanak ki egy cserélhető obis aps-c szenzor modult.
-
fattyu
veterán
Tény hogy bokehre tudok én is szebbet ennél a planarnál. De azért tegyük hozzá hogy ugye a crop miatt 43on nem fair az 50 vs 50. Meg ugye az egész onnan indult ki hogy hátteret lehet kenni de nem árt mellé az IQ is. Erre meg bőven jó példa az 50es planar.
De ha már bokeh és eqv100 vs eqv100 akkor:
ezzel Ez a 100 f2 planar. Majd egyszer még egy ilyen kéne de spec ez cefet drágaAmugy nekem tetszik a bokehje a 1.4nek is kivéve az éles széleket a fénypontoknál. Az zavar amugy nekem tökéletesen megfelel.
[ Szerkesztve ]
a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek
-
Mr.Csizmás
titán
áj....palacsintát vennék
-
-
madgie
titán
válasz Mercutio_ #5339 üzenetére
Pont most írtam neki, Parci segített angolul korrekten megfogalmazni, hogy szorul (szar) a terméke, simán ripityára törhetne mellette a műanyag tubusos lumix/zuiko, ha nem vigyáz az ember.
Azóta megoldottam, de nem szívesen barkácsolok, ha nem muszáj. A kis Micro Zuiko nagyon korrektnek tűnik APS-C-n is.
-
Mercutio_
félisten
Nyugi, csak azzal mókázunk akit kedvelünk
45/1.8-ról meg az jutott eszembe, hogy nekem folyton beleakad a fókuszgyűrűbe a kezem és "eltekerem", csak én vagyok béna - nem kell ilyen lelkesen bólogatni! - vagy más is járt így?
madgie: Azé kicikínainak bevarrnék egy negatívot, vagy valami kárpótlást kérnék tőle a szuper adaptere miatt, már csak azért is, hogy más nehogy megszívja
-
madgie
titán
B*ssza meg a sok kínai önmagát, megjött az adapter, rá is szorult a 20/1.7-re
szerk :a lencséknek nem tenne jót. Finoman próbálkozom még, a halszemre is alig ment fel. Ja, halszemmel nincs végtelen, f22-n talán van. És nem is rajzolja kis az APS-C-t, de az nem baj, vágva jó volna.
[ Szerkesztve ]
-
HÁZIGAZDA
válasz sebgutkopf #5328 üzenetére
hogy érted, hogy magához tért? 1-2 éve a roadmapen volt egy aps-c zoom a gxr-hez. igazából elég penge a gxr rendszer, kéne egy jobb kereső, meg nekem egy jobb fizetés, és már rendelném is.
-
-
Tulku
veterán
-
Tulku
veterán
Ne is mondd, elég volt látnom az asztalomon 3 napig a nex 5n-t a kitobi kályhacsővel.
Mert valljuk be, maga a géptest, az anyagválasztás, a minőség nekem nagyon bejönne, de az egészet el......a az obi, és sajnos ezalól az új 50 mm-es fix sem kivétel.
Tudom...az aps-c-hez kell a nagyság
(de van egy ellenérvem; meg kell nézni a kis zuikót, kicsit fel kell nagyítani, és kész a tökéletes objektív a nex-re)Madgie, szeretném ha beszámolnál a nex-zuiko házasságról, nagyon érdekelnének akár teszt képek is!!!!
-
sebgutkopf
őstag
Ugyan itt off, de akkor is figyelemre méltó. Magához tért a Ricoh? Új aps-c modul a gxr-be 24-85mm látószöggel.
Úgy látszik az előző próbálkozás után kapcsoltak és tudják kitől kell szenzort venni. Naná, hogy a 16MP-es sony szenzort veszik meg!Az Oly miért nem jött még rá, hogy kitől kell szenzort vásárolni? Ha nagyon slendriánok és nem vagdossák a szenzor széleit, akkor egy "túlméretes" szenzorral kapásból a multi aspect is rögtön rendelkezésre állna.
[ Szerkesztve ]
-
madgie
titán
Nekem a NEX-nél is zavaró, hogy egy C/Y vagy M42 adapter maga vastagabb, mint a váz. Erre még ráraksz egy minimum ugyanekkora ötvenest oszt már egy kisebb kályhacsőt kell fognod a csepp váz végén. M39 okés lenne NEX-re, de hát ott is híg az olcsó hús leve, a Voigtlander-ek meg nem épp filléres cuccok, egy M Zuiko-hoz képest sem.
-
madgie
titán
Ha nagyon kell valakinek egy Planar, akkor a vaterán van egy 50/1.7 29-ért, UV szűrő nélkül 25-ért el lehet hozni. Csak azért nem raboltam rá, mert APS-C-n annyira nem csípem az 50 mm-t, meg hát portrézni ott van a M Zuiko a GH1-en.
-
Tulku
veterán
Másrészt, azért a Cejsz Pancolar, ami ugyi tudjuk nem egy Planar is szépen mosott nálam.
El is küldtem mosónőnek, amilyen hülye vagyok...
-
HÁZIGAZDA
másrészt, ezek a kisebb szenzorok azért eléggé megizzasztják a legjobb obikat is. pixelsűrűségre nem egy 21, hanem egy 48 megapixeles ff szenzornak felelnek meg, ott már lehet, hogy a zeiss sem domborítana úgy.
-
FEDman
addikt
A Zeiss Plannar 50/1,4 egy nagyon jó objektív, ez nem kérdés, pláne FF vázon.
De..
Amire Madgie is, meg én is korábban utaltunk az az hogy a kis M.Zuiko 45/1,8 egy igazi vérbeli portré obi és ennek megfelelően finom puha bokeh-ban veri még a legjobb FF 50mm-es obikat is.
Ez alól nem kivétel a te Plannar-od se.
Ezen a képeden tökéletesen látszik, hogy bár nagyon jó üveg, de még ennek a Zeiss-nek is kicsit kemény/ideges a bokeh-ja.
Ennél az Olympus 45/1,8 sokkal finomabb puhább!
[ Szerkesztve ]
-
fattyu
veterán
De hát azok ottan a fisfos ef 50 1.8al képek
Planar ehun
Az üveg nem tehet a használója bénaságáróla hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek
-
fattyu
veterán
höhö Igen eléggé odaver és akkor távozik amikor abbahagyom a fotózást tehát nem mostanában...
Amugy a 28 2.8 distagon még egy ilyen üveg. Néztem tesztekben hogy jó meg penge meg éles meg jó színek de ezzel együtt annyira lenyűgözött hogy nagyon...a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek
-
madgie
titán
-
fattyu
veterán
You get what you pay for.
Én nagy haverja vagyok a manuális üvegeknek de ebből is minőséget kell venni különben semmivel nem leszel előrébb képminőségben. Az az előnyük hogy rászánod egy használt modern üveg árát akkor cserébe kapsz bitang üveget amiben nem kell af motort meg ilyenekt fizetni. Szóval megvan annak is a nagyon nagy előnye haszna csak tény hogy sokan azt hiszik a 3ezerér vaterkázott izével megoldotta a gyors és jó fix kérdést.a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek
-
HÁZIGAZDA
nem kell valakinek egy gh1 pótaksival? jön az e-pl2 elvileg, ezt meg nem bírom szeretni.
-
fattyu
veterán
Azért nem teljesen fair az összehasonlítás. Szerintem. Eléggé az aljából vett mintával hasonlítod a Zuikót. Tegyél rá egy planart és mindjárt nem lesz különbség vagy nem erre.
a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DIGI kábel TV
- Milyen házat vegyek?
- Ukrajnai háború
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Filmvilág
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Okos Otthon / Smart Home
- PlayStation 5
- Politika
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- További aktív témák...
- Nikon Z 24-70mm f2.8 Objektív 2024.06.havi Fotoplus Vásárlás és még 2,5 év Magyar Garanciával 24-70
- Sunnylife li-po battery safe bag DJI Air 2 drón akkukhoz (3db) eladó
- Fotográfiai filter eladó - Formatt-Hitech 100mm ND fordított Grad
- Újszerű 'Kood 100mm Light Sunset (graduális) resin szűrő' eladó
- Eredeti 'Mindshift Gear Filter Hive' fotós síklapszűrő táska eladó (új)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest