Hirdetés
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
- Komolyan ráállt a csúcs-GeForce-ok átalakítására Kína
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Autós topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
rbalint88
addikt
-
MARVEL
tag
Sziasztok!
Szeretnék vásárolni egy kis méretű, nyitott tetős járgányt. Az árakat tekintve 1 millióm lenne rá maximum. Ebben az ársávban úgy látom a Peugeot 206/207, az Opel Tigra Twin-Top illetve a régi Ford Streetka jöhet szóba. A kérdésem az lenne, melyiket vennétek ezek az autók közül? -
törölt tag
válasz
kisza25 #180171 üzenetére
És ez is suv, mert mi más lenne. Valahogy nekem nem fér össze a legolcsóbb villanyautó és az suv forma.
Amúgy a Dacia lesz nálunk az új Swift ahogy elnézem, mindenki azt vesz.
Nekem mondjuk ez nem kéne, megőrülnék a 45 lovas motortól. Pedig a 125-ös végsebessége és a kb. 150km-es hatótáv alkalmassá tenné falusi használatra is, nem csak városba, de kételyeim vannak a dinamikájával kapcsolatban, főleg 50 fölött.
Meg hát amúgy is kombi forever. -
válasz
BigBlackDog #180184 üzenetére
Ha még friss, nem szennyeződött, úgy adnék egy esélyt a műgyantás javításnak (Budaörs, Tecso).
Cserét csak akkor, ha nem javítható szvsz. Elég brutál mutatvány. -
BigBlackDog
veterán
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
BigBlackDog #180182 üzenetére
PoPe.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
6030D #180166 üzenetére
Kb 400 db autó jött most vegyesen de sok az egyforma köztük. Ekkora mennyiség aligha van nekik rakin. Egyszerűen penteki/hétfői gyártású szvsz.
Közben beszéltem kollégával, azt mondja fura hangja volt bevitte a márkakerbe, nem tudtak mitől van így inkább motort cseréltek benne. Ez a korrekt hozzállás.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
#24845312 #180162 üzenetére
Kb három órát voltam a forgalomban, mert ide-oda kellett ugrálnom (ügyvéd - üzlet- ügyvéd - személy) etc...de engem teljesen lezsibbasztott. Nyilván meglehet szokni, ha naponta kell és muszáj autóval menni-jönni, de az ott számomra nem közlekedés, az autóvezetés élménye meg kb nem is nulla, hanem mínuszban van. Persze a gyerkőcöket közben kiraktam a rokonoknál, mert azok is lefárasztanak már olyan szinten, hogy csak az tudja, akinek van három (kis)lánya, hogy milyen is az mikor a lassan úgy érzed a diliházba kerülsz a nap végére.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
kisza25 #180169 üzenetére
Jah ok, azt hittem komolyból írtad, így most nem jött át.
Ettől függetlenül hiába van két sáv, főleg ilyenkor szombaton, mert a tötyörgők ugyanúgy feltartanak mindenkit a belsőben és megvan róla győződve, ha ő majd 2-4 km múlva elfordul balra, akkor neki már ott a helye 40-45km/h sebességgel.
Ilyenkor már legyintek, nem sokáig kell már ezt itt "szenvednem".
A rendőrök meg a szokásos helyükön kint mértek, csak azt nem tudom minek.
[szembe a leállóban] és itt 60-nal lehet menni, Már nem is emlékszem, hogy mennyitől büntetnek, ha jól emlékszem 74-től, na azt várhatják, mikor ennyi mazsola kikerül az utakra.
-----------------------------
szerk:
Kalkulátor szerint 76-tól, ami óra szerint lehet akár 80 felett is. Na azt várhatják.... -
kisza25
félisten
Azért az vicces, hogy villanyautó forradalmat akarnak, aztán 2021-re van 100 db dacia Spring, aztán utána majd 2022-ben lesz megint
és kb ez a jellemző az összes megfizethető árú villanyautóra. Az összes gyárta (leszámítva a teslat) csak annyit ad el, hogy a co2 kvóta meglegyen, vicc ez az egész
arról nem is beszélve, hogy valaki úgy veszi mega kvótát... így sok értelme van
-
kisza25
félisten
válasz
ΞΔGLΞ #180168 üzenetére
Vicc volt, de fel tudom sorolni az 50 km-es körzetben a településeket hol nincs, de könnyebb azt, hogy hol van, amúgy Balaton délipart, Bogláron van egy házam, Blellén meg a két szülői ház, egyiken sincs 2x2 sáv, Blellétől Kaposvárig sincs településeken belül, de most készült el az r67 az 2*2 sáv, Fonyódon van egy kb 1km-es 2*2, de Keszthelyig nincsen, ott sem rémlik, hogy lenne, az északi partról ne is beszéljünk
Fonyódtól Kaposvárig sincsen, csak egy dombnál egy kaptató, de az külterület. Igazából Kaposvár-Siófok ahol vannak 2*2 sávos utak. Blelle és Bboglár is elbírna 2*2sávot legalább a hetes úton, mert ráadásul előzni tilos végig -
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
Magnum_ #180112 üzenetére
Augusztusban jöttünk és év végéig maradunk, mert több üzletet is felszámolok itt teljesen. Az meg nem két nap és talán az egyik házam is elmegy addig.
Tehát akkor még nem volt lfsz sem, most úgy tudom szúrópróbaszerű, amúgy az egész egy oltári nagy ....á inkább nem is írok semmit. -
6030D
addikt
X-elgethettél, vagy vett a cég pár ugyanolyan autót? Ha a második, akkor lehet, hogy a kereskedő is ludas egy picit benne. Az egyik helyi multi pár éve vett 20-25 db B8 Passatot, olyan opciókkal, mint beépített akvárium a kesztyűtartóban, és a csomagtartóban, futóműgondok (nem a tekeréssel beállítható), nem működő fényszórók. Szóval vannak készletes autók, amik már nulla km-rel is bajosak.
(Amit nem is értek, mikor már 13 éve is minden szirszart átnéztek egy TT-n.)Octáv: 7,4@170
-
törölt tag
válasz
ΞΔGLΞ #180100 üzenetére
Egyetértek, a budapesti közlekedés egy külön műfaj. Végigvezettem már pár európai országot sima közúton is, de egyedül Budapest az, amit tényleg a hátam közepére sem kívánok vezetés szempontjából (de ez erősen kerületfüggő).
Ha már szóba hoztad a dudálgatókat, ők vajon hol és milyen KRESZ-t tanultak, hogy agyatlan módon nyomkodják a dudájukat, ha épp olyan kedvük van? A KRESZ egyértelműen meghatározza, hogy mikor dudálhat az ember, az pedig lakott területen belül kizárólag balesetveszély esetén, a baleset megelőzése céljából történhet.
-
6,6 fogyasztas jott kki az elozo 590 km-re... 1,6 bar volt a gumikban korben.
Nem gondoltam ,hogy ekkora drop van a nyari ertekhez kepest a homerseklet miatt. -
Köszi mindenkinek a segítséget és a javaslatokat.
Így kicsit kevésbé érzem szarul magam.
-
Qru
MODERÁTOR
Hétfőtől lesz megint látni és látszani akció. [link]
-
Szada85
aktív tag
válasz
Magnum_ #180132 üzenetére
Tegyük hozzá, hogy inkább rulett az egész.
Megfelelő Fb csoportokban 1 óra különbséggel posztolják ki, hogy “alig akartak átengedni” és “kérdés nélkül beengedtek”. Kb rendőrfüggő.
Minket múlt szombaton “Munkavállalók? Akkor menjenek!” mondatokkal simán átengedtek német rendszámmal. (Bár volt temetéses papír, de rá sem néztek.) -
válasz
Kickass #180151 üzenetére
Tudom.
Időben kell nekiállni.
Nincs kivetnivalóm a 11-gyel, éjfélre már bőven jó vagyok.
Továbbá nem késem le így az utolsó buszt. 😂
Nem jó már a teraszra kiülni, hideg az idő. Zsúfoltságba nem szívesen megyek a munkahelyem miatt, ott ez elvi kérdés. :/
@bandus: lásd az előző mondatom, nálunk kötelező volt a pcr. Illetve a nyáron nem kaptam kupont. Kupon nélkül nincs biznisz! 🤷♂️
-
kisza25
félisten
válasz
BigBlackDog #180143 üzenetére
Nekem a seat is eszik valamennyit, kb 7 decit evet meg 6500km-en, szóval 1dl/1000 km az megvan. Már itt pihen a következő csere töltet, nem hiszem, hogy javítani fog a dolgon, de igen fekete lett az olaj ezalatt a 6ekm alatt, az előző meg 15 ekm-t volt benne, na az brutál fekete volt. Kicsit átmosom érezze a törődést.
Tavasszal eladom, még 150 ekm alatt. -
Történt egy kis baleset...
Tanulság: f.szé kell nekem eset észrevenni, hogy elfogyott az ablakmosó és ezért elmenni a Tescoba... kifelé jövet éppen túrják szét az aszfaltot és csak jobbra lehet kijönni vissza a Vácira...sikerült addig nézni a balról érkezőket míg a jobb elsővel elkaptam a padkát...
Íme 3 kép az eredményről.
[kép] [kép] [kép]És akkor az a kérdés, hogy ezzel most milyen lehetőségeim vannak...
1. Menthető egyáltalán?
2. Ha igen, akkor holnap délelőtt van olyan gumis aki profin meg tudja oldani? -
kisza25
félisten
válasz
BigBlackDog #180131 üzenetére
Ja, mondjuk 25ekm alatt a legelső olajból fél deci az semmi, maga a 30 ekm csere az agyrém, belegondolsz 10 ekm-en kb észre sem vennéd, hogy fogyott olaj
-
tboldi
nagyúr
válasz
szabonagyur #180134 üzenetére
Don’t know, csak az olaj benzinnel való hígulásáról tudok az 1.5-ösnél.
-
tboldi
nagyúr
válasz
BigBlackDog #180131 üzenetére
Már kezdtem aggódni, hogy a Civic 1.5T is fogyasztja az olajat, vizet.
-
Magnum_
nagyúr
válasz
szabonagyur #180130 üzenetére
Koszi!
Focvis felkeszul nov.3-ig extra 20% 3 or more...
-
-
tboldi
nagyúr
válasz
BigBlackDog #180117 üzenetére
Ez most melyik autó is? A Polo?
-
törölt tag
válasz
barnam_ #180120 üzenetére
Persze, azért is mondtam neki, hogy itt büntetni fognak. Lehet azért nem állt meg egy rendőr se, mert látták ők is nincs hova állni meg mert péntek délután volt és menni akart haza mindegyik.
Tipikus kisváros. Egyik nap akkora nyomor van, mint Budapesten, másnap meg utasszállító géppel le tudnál parkolni annyi az üres. Budapest legalább mindig fullon van.
Bár a péntek délután az kétségtelen az egyik legrosszabb bevásárlási időpont. Nem véletlenül én olyankor nem megyek sose. -
rbalint88
addikt
válasz
BigBlackDog #180117 üzenetére
"Olaj egyharmadon, víz minimumszint alatt kicsivel" - nabzmg. egyre jobban meghozzátok a kedvem az új autóhoz... #csakaHSD
nekünk a Prius az eddig 5,4 helyett 5,5-öt mutat, DRÁMA!!!gondolom fűtés miatt többet nyomatja a benzines aggregátot. viszont a villanyhajtás sokkal potensebbnek tűnik az akku takarítása óta és az istállószag is kezd elmúlni, mióta nincs benne az elmálló cső. a szakembör azt mondta, hogy két évente érdemes megismételni a mutatványt, mert a cellakötegeket összekötő rézlapok is elfáradnak, meg a ventit is illik tisztítani. 17k-t megér a békesség, főleg kutya és gyerek mellett - mert a Prius a beater, nem az Audi és még csak nem is a céges
Fehér Farkas: "Mondjuk Füred pont nem a 40-nel toszorgás városa, tolnak a külsőben is, ha 50-nel mész."
azt nem is értem. biztos a sok frusztrált pesti kcsg vergődik, mintha otthon lenne... bakker, én ha túlmegyek a Pest megye táblán és nem pályán, akkor indul a wellness -
-
BigBlackDog
veterán
Történelmi magaslaton a fogyi, tankolásból visszaszámolva 6.71 l/100 km. Ebben van 40-70 kilométer szervizes tesztkör elvileg. Mondjuk visszaadásnál megjegyezték, hogy egész jól megy.
Olaj egyharmadon, víz minimumszint alatt kicsivel.
-
törölt tag
Mutert vittem bevásárolni délután, természetesen minden parkoló csurig. Mondja, hogy álljak ide, ki nem szarja le. Jó mondom ideállok, ha megbüntetnek kifizeted és az utolsó volt, hogy elvittelek bevásárolni. Oké? Oké. Bent maradtam a kocsiban természetesen.
Mondjuk egy Swiftet nem nehéz itt elrakni az is igaz.
[link]
Az oszlop elé a járdára, megvolt a másfél méter a gyalogosnak, mondjuk, hogy a járda fele is, az útra nem is ért le a kereke, fullon a járdán volt.
Amígahogy a nők szoktak40 percet vásárolt három rendőrautó ment el mellettem és egyik se állt meg.WUT?
-
válasz
stickermajom #180090 üzenetére
Ha jól emlékszem ezek még súlyos darabok voltak, talán 1.4-1.5 tonna körüli súllyal, ezt azért cipelni kell, szerintem a 7 liter nem rossz tőle.
-
t72killer
titán
Kevés adat van rá, de úgy tűnik
Bár nem világos, hogy az alacsonyabb fogyi a hibrid üzemnek köszönhető-e, vagy árammal pluszban megtankolta - az viszont nem ér...
-
rbalint88
addikt
válasz
focvis #180107 üzenetére
Mert mar megpestikcsgosodtel
szerintem se drama Bp-n vezetni, mondjuk en itt is kezdtem. Porgos a forgalom, az biztos, sok az auto, nyilvan van sok hulye is (kinek mi szamit annak), de abszolut vallalhato. Engem az onkentesrendorkodes sokkal jobban zavar, osztrakok es svejciak nagy majsztrok ebben. Utobbiak a legdurvabbak, ha 110 a limit es 114-gyel elmesz mellette, siman hivja a rendort es feljelent -
Re: Budapesti közlekedés.
Érezni kell, haladni a többiekkel.Ahol mindenki 70-nel megy, ott te is 70-nel menj. Sárgánál még bőven nagy gázt kell nyomni. Rózsaszínnél a helyzet kiadja, lehet hogy nagyot fékez valaki mögötted, nézni kell a tükröt.
Ha előtte nem voltál köcsög és szépen indexelsz, akkor simán beengednek a másik sávba, lehet hogy csak a 3. autó, de beenged valaki hamarosan.
20+ éve vezetek Bp-en, vidéki városokban idegesítőbb közlekedni, Zegen pl. megalszik a tej a szájukban... -
Qru
MODERÁTOR
-
pvt.peter
őstag
Sziasztok,
Használ vki ilyen autós kompresszort?
Szemezek vele már egy ideje, vkinek van pozitív/negatív véleménye az ilyenekről és/vagy hasonló cuccokról?Köszi a választ.
-
ma végre ültem az új corolla ts-ben, bár csak taxiban utasként. hááát, amennyire tetszik kívülről és a benne lévő technika, annyira nem tetszett belülről. hátul nekem már szűkös volt a fejtér (183 cm), kicsi az ablak. lehet, hogy a trek szövete segít ezen, de a taxis "fapad" fekete beltr számomranagyon demoralizáló volt
-
ngaba
aktív tag
válasz
ΞΔGLΞ #180100 üzenetére
Jogos. Azért dudálni bunkóság, pesti mércével én is elég hamar megállok a pirosnál. (De rám még nem dudált senki.)
Szerintem mindenhol egyre jellemzőbb, hogy ha véletlenül szabályos vagy, akkor nyomás alatt tartanak a többiek. Most csak a sebességkorlátokra kihegyezve- Merj 50-nel (vagy akár 60-nal) a belső sávban menni a városban...
- Merd betartani a sebességkorlátozást autópályás útépítésnél, még a kamionos is beleáll a fenekedbe, majd fejcsóválva előz meg. (Pedig 2-3 km-en azért olyan sokat nem lehet ezzel nyerni.)
- Aki főúton 90-nel megy, az forgalmi akadály.Én sem vagyok szent, nem azért írtam. Ha sietek, engem is tudnak a fentiek idegesíteni, de nem szoktam nyomasztani senkit.
Új hozzászólás Aktív témák
- Ezviz C6N beltéri kamera, 1080p, éjszakai látás 10m, motoros pásztázás 360 , mozgás érzékelés
- EZVIZ 4K biztonsági kamera, 10400mAh akkumulátor, vezeték nélküli, napelemes 1,4W, Wi-Fi 6
- EZVIZ CS-C3TN okosotthoni kamera 1080P 2.8MM
- EZVIZ C3 C3W Pro (4MP) CS-C3W Smart Home Kamera
- EZVIZ CS-EB8-4G-2K-PS(kit)
- LG UltraGear Gaming Monitorok -30%
- Gamer egerek és billentyűzetek kitűnő árakon! Most extra 10% kedvezmény!
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULL HD I Cam I W10 I Gari!
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest