Hirdetés
- Hobby elektronika
- DUNE médialejátszók topicja
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- OLED monitor topic
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Az ASUS ROG Astral kártyák tájékoztatnak arról, ha épp megrogynának
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
-
PROHARDVER!
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
MrBazsi
senior tag
válasz
#94529552 #71367 üzenetére
Bocs pumma hogy megint belédkötök, de nincs igazad, a régi Lg tv-k minden(!!) feliratot visznek usbről, hddről egyaránt. Amióta van a webos azóta van baj a feliratkezeléssel, legalábbis én ezt látom itt sokhelyen, és tapasztaltam is, h a webos gyári médialejátszója nem olyan jó mint a netcastes tv-é.
A 8 éves ld420 a mai napig minden felirattal elboldogul! Még akkor is ha 3 nyelv audió és 3 nyelvű felirat van beágyazva egy mkv-ba szó nélkül viszi, és tud is váltani köztük!(#71369) Bajzath ha nincs vele baj, és tényleg 1év garija van még az elég jó vétel. 6os szériát ne vegyél hiába újabb
-
sixpak
nagyúr
válasz
kalapacsolok #71370 üzenetére
Aha, és lehet választani a külső/belső felirat közt?
-
aram01
nagyúr
Srácok valakinek van valami jó beállítása lb6xx-re? Véletlenül vissza raktam alapra. Nincs kedvem megint hetekig szívni vele.
-
törölt tag
válasz
Konyika #71361 üzenetére
Pontosan így van, de ezt nem mindenki fogja megérteni. Ezért is szoktam a HDMI-ről való filmezést javasolni, ahhoz csak egyszer kell a gépet beállítani, és az szinte mindent visz. Ha valaki HDD-ről filmezne és felirattal, akkor azzal egy keveset dolgozni kell, és a letöltött filmekből is elég sok hibás van.
Buda76 Mondjuk, ha megkérdezzük egy LG fórumon
, vagy például tesztekből. Az konkrétan nem az, viszont van helyette az LG 32LF650V.
-
sixpak
nagyúr
válasz
kalapacsolok #71363 üzenetére
Nem vágom milyen tévéről van szó, lehet rajt állítani a külső/belső feliratot is?
-
Buda76
senior tag
Sziasztok!
Honnan lehet megtudni egy adott televízió (jelen esetben 32LF632V) tényleges effektív képfrissítését?
Tehát, hogy a panel konkrétan tudja-e a 100Hz-t. -
kalapacsolok
senior tag
válasz
Konyika #71361 üzenetére
Azért az elég nevetségesen hangzik, hogy minden hülye okosfunkció van a TV-n, de egy feliratot nem lehet betallózni, ez kiborító...
Valaki, akinek volt már hasonló problémája, tudna segíteni, hogy lehet megoldani, hogy lejátssza az LG tv a feliratot? Nem tudom, mi a baj, hogy egyes filmeknél nem hajlandó lejátszani a feliratot.
-
Bajzath
csendes tag
Sziasztok !
Az LG 42 UB820V mennyire jó készülék ? Szomszédom vesz nagyobbat , és ezt kínálja ,hogy nagyon jó tv ...
Még 1 év garancia van rá .. Ez 40UF695V v inkább UB820V a jobb választás ? -
Konyika
senior tag
válasz
kalapacsolok #71360 üzenetére
Szia
Lehet bármilyen hiper-szuper TV-d soha nem fogja felvenni a versenyt egy erre dedikált médialejátszóval. Az alap formátumok kezelésére kompromisszumokkal képes és ezzel ki ki merült a tudása.
Gondolj bele! Egy alap médialejátszó 40-50 ezertől kezdödik. Ha ezt bele tenné a gyártó az plussz 80-100 ezer lenne, ki fizetné meg?
Ha már megvettél egy több százezres TV-t akkor pénkzidobás lenne nem kihasználni a képességeit. Gondolkozz el egy médialejátszó vásárlásán. Van olcsóbb alternatíva is de az is kompromisszumokat követel.
Mindezt csak tanácsként mondom nem vagyok szakértője a témának. Én a második lehetőséget használom.
-
kalapacsolok
senior tag
Sziasztok!
Továbbra is gond van a feliratlejátszással. Döbbenetesnek tartom, hogy ilyen hiperszuper okostv-k arra képtelenek alapból, hogy lejátsszák a feliratokat
Meg hogy tallózni sem lehet végszükség esetén, ha automatikusan nem tölti be, ekkora szart, hihetetlen
Olvasgattam a fórumban, de nem találtam megoldást.
Van, amit lejátszik, de több feliratot nem, nem is tudom aktiválni a SUB módot számos videónál - mintha nem ismerné fel. MP4+SRT, MKV+SUB verziók sem mennek. USB-ről nézem, a felirat neve ugyanaz, mint ami a videónak, kisegítő lehetőségeknbe a felirat és a vakbarát vagy mi is aktiválva lett, de az sem segített. Számítógépen lejátssza feliratostul
Hogyan lehet ezt megoldani? Lehet vmi másik videólejátszót telepíteni a tv-re az LG storeból, ami jobb?
Köszi a segítséget.
-
olajbogyo
aktív tag
Sziasztok!
Skacok, kellene nékem a TV -hez (LGUB820V)egy normális fülhallgató, elsősorban filmezéshez. Már megzakkanok a kereséstől......
valaki aki használ normálisat jelezzen már légyszi, milyet vegyek. Nem tudom érdemes ezeket az ál 5.1...7.1-es füleseket keresgetnem? Jók ezek? Mindegy no, ha valaki használ ilyesmit jelezzen már, hogy melyiket érdemes vennem? Előre is köszi.
-
direwolf
őstag
válasz
Grande Ale #71356 üzenetére
Én így állítottam be: [link] És Kodit használok, a tv pedig másodlagos (kiterjesztett) kijelző.
-
Rol06
tag
válasz
#94529552 #71353 üzenetére
Köszönöm, sorry tény h a 680-ra nem kerestem rá.
Igen amúgy én is hasonló véleményen vagyok mint ahogy mondod, megnéztem élőben mind a kettőt, és a mm-ben is a fullhd ét javasolták (olcsóbbat), mivel ez a 680as még nagyon belépő szintű és kevés az a képfrissítés ami van benne, és gyengék a színei.. Amúgy tény, közelről és messziről is fakó volt a színe.. Meg ahogy olvasgattam itt a fórumot, sokan vagytok ezen a véleményen, hogy inkább egy jobb full hd, mint egy gyengébb 4k (oké volt olyan 4k amin kb. majd be...artam, de azok 300k-tól indulnak)49lf632v vs 50lf652v, csak a +100 hz, fémcsík a tv-én, illetve a 3d a különbség?
Mert akkor tényleg maradok inkább a 632v-nél... -
direwolf
őstag
válasz
Grande Ale #71350 üzenetére
Nem kell a valósághű mozi beállítás a 24p-hez. Az a 3:2 pulldownra van, azaz ha egy 24p-s filmet szeretnél 60Hz-en nézni.
Egyébként azért látsz más beállítást 60-on, mert a tv ezt külön kezeli. Erre érdemes játék módot állítani, hogy minimális legyen az input lag. A többire meg mozi vagy isf módot. És használj olyan lejátszót a pc-n ami automatikusan be tudja állítani a kimeneti frekit (pl. MPC-HC vagy Kodi stb.) -
SUPREME7
őstag
Sziasztok, van némi dilemma, és nem találok választ. Jelenleg egy 42LB671V-m van, de most lenne lehetőségem egy 42LF652-re cserélni. Hardveresen történt ebben előrelépés, vagy csak külsőre változott + a webos 2.0? Meg ugye ahhoz nincs magic remote. Nem is kéne ráfizetnem, csak annyi a diffi, hogy az enyém még garis pár hónapig, az LF652 meg nem lenne az. Mit gondoltok?
-
törölt tag
válasz
z0lt3n #71339 üzenetére
Lan kábel is elég lesz szerintem a Smart Share-rel, lehet a gépre nem ártana tenni kell egy szerver progit, pl. Universal Media Server-t. Ha viszont szűk lenne a keresztmetszet, akkor válthatsz HDMI-re, mert az a 100%-os tuti.
Rol06 Most írták a 680V-ről, hogy nincs fejhallgató csatlakozója. Kicsit érdemes visszaolvasni, meg a keresőt használni. Keress rá mindkettőre. Szerintem 3,5 méterre jóval nagyobb UHD kellene, hogy lásd a jobb felbontást, de azért teszteld le valahol.
Vikitorony Igen, azt mondják, hogy jobb, de nem az un. felhősödés, hanem inkább DSE miatt, ami a gyors oldalirányú kameramozgásnál van. -
Vikitorony
tag
válasz
Vikitorony #71288 üzenetére
Gyors mozgásra (sport, pl. foci) jobb az Edge LED? "Felhősödés" elkerülése végett...
-
AldoWinnfiel
csendes tag
Sziasztok!
Erősen gondolkodom egy új tévén. Két LG-t néztem ki, 150 000-et áldoznék rá.
Erről http://www.arukereso.hu/led-tv-lcd-tv-plazma-tv-c3164/lg/42lf652v-p273957411/?gclid=CPai4IfyossCFcTnwgodOkMM2g
/LG42L652V/ sok jót hallottam. SMART funkciókat szeretnék, a 3D csak extra.
Viszont gondolva a jövőre, illetve a 4K-ra, ennek a megvétele is felötlött bennem. http://tvraktar.hu/termekek/313-LG-43UF6407--IPS-Kijelzos-900Hz-ULTRA-HD-SMART-WIFI-s-108cm-LED-Tv,-Garancia:-2-EV/
/LG-43UF6407/ Melyiket érdemesebb? Képben összehasonlítva a kettőt? Sok filmet, sorozatot, focit nézek, elég nagy film és sorozatbuzi vagyok
Egy régi Samsungomat cserélném le. Hangszettem van, amit rá tudok dobni a tévére.
Válaszotokat előre is köszönöm
-
Grande Ale
őstag
válasz
#94529552 #71348 üzenetére
Így alapból be van, szürke is ha jól emlékszem,ki sem lehet kapcsolni. Amíg nem állítottam így be a felbontást, alapból beállt a laptop 1920x1080 60hz-re, addig viszont bekapcsolni nem tudtam a valósághű mozit és csak 16:9 és 4:3 volt állítható a tévén, teljes levágás nem. Azért gondoltam,hogy a felbontást át kell állítani. Az egér így eléggé akadozik, de a film tökéletes.
-
Rol06
tag
Sziasztok,
Véleményeteket szeretném kikérni, nem vagyok egy nagy tv guru, az elmúlt héten minél jobban belemélyedtem a témába, annál nehezebben tudok dönteni...
200 alatt szeretnék LG tv-ét venni, 3,5 m ről nézném kb. (3d funkcióra nincs szükségem, smart jó ha van, több évre venném, nem szoktam tv-ét váltani pár évente..."itt jöhetne az inkább 4k story")
A kérdés pedig az, hogy egy jobb full hd-ét válasszak, vagy egy alacsonyabb kategóriás 4k-át?
49lf632v vagy 49uf680V?
Előre is thx.! -
törölt tag
válasz
Grande Ale #71347 üzenetére
Ez kell, ha a tévén is bekapcsoltad a Valósághű mozit.
-
Grande Ale
őstag
válasz
MrBazsi #71341 üzenetére
Nem vittem vissza, nem volt időm, így le is járt a három nap. Mindegy, ha annyira zavarni fog majd bejelentem gariba, meglátjuk mit lépnek. Ma laptopról megnéztem egy filmet rajta 3D-ben, az tökéletes volt. A videokártya beállításánál 1080x24p-t választottam, tévén képarányt teljes levágást. A tévé info gombját megnyomva így 1080p24hz jelenik meg. Ez a beállítás kell,jól tudom? A 24p miatt?
-
DEXTERke
tag
Mivel már sokadszorra olvasom, hogy valamely üzlet arra kérte a kedves vevőt, hogy garanciális ügyintézésnél vigye vissza a készüléket, megemlíteném, ha esetleg nem tudnátok róla, hogy a 151/2003. (IX. 22.) Korm. rendelet miképpen fogalmaz az ilyen esetekben:
"6. § (1) A rögzített bekötésű, illetve a 10 kg-nál súlyosabb, vagy tömegközlekedési eszközön kézi csomagként nem szállítható fogyasztási cikket - a járművek kivételével - az üzemeltetés helyén kell megjavítani.(2) Ha a kijavítás az üzemeltetés helyén nem végezhető el, a le- és felszerelésről, valamint az el- és visszaszállításról a vállalkozás, vagy - a javítószolgálatnál közvetlenül érvényesített kijavítás iránti igény esetén - a javítószolgálat gondoskodik."
http://net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=a0300151.kor
illetve:
-
madle
őstag
Sziasztok,
van egy LG49LF632 TV-m és külső HDD-ről ha angol szinkronos filmet nézek felirattal, akkor az ékezetes karakterek helyére kínai jeleket pakol.... De pl. Bluray filmeknél a beépített felirat hibátlan. Ez külön letöltött illesztett felirat, ami nem akar jó lenni.
Van erre megoldás?
-
c00per
tag
válasz
c00per #71204 üzenetére
Sziasztok!
Gondoltam leírom a tapasztalatom az LG 42LF652V-vel kapcsolatban.
Először is nagyon jó a kép rajta és a hang is tetszetős.Ugye nálam negatívum volt a felhősödés jelenség.Tegnap estig vártam a szervizest, de nem keresett meg így szétszedtem a tv-t hát ha találok választ.A tápra írva van egy ilyesmi szöveg: 39LB tovább nem emlékszem, amit 2013 év végén gyártottak.A főpanel 2015 év eleji és a kijelző is ekkor készült made in poland-ban.A hangszórók 2x 6ohm 10w made in vietnam.A hibajelenséget nálam a keret nekifeszülése az lcd-nek okozta.Körben a keretből kiszedtem a csavarokat és megoldódott a probléma.A csavarok hiánya nem okoz gondot, mert pluszban extra körmök tartanak mindenhol.Gondolom a csavar furatai lettek pár tizeddel elfúrva és ezért nyomta pár helyen a panelt.Tudom, hogy így ugrott a gari, de legalább megoldódott a probléma.A tapasztalat részemről, hogy többet LG nem lesz vásárolvaPár kép, igaz a minőség nagyon gyenge
.
-
MrBazsi
senior tag
válasz
Grande Ale #71325 üzenetére
Pedig addig cseréltesd ki amíg lehet, hosszútávon nagyon bosszantó lessz ám.
Pláne h már most is csalódásnak érzed, 3 hónap múlva se lessz jobb. Következő tv vásárláshoz meg vigyél egy usb-n valami hd focit, egyből kidobja ha bármi hasonlót látsz
-
z0lt3n
csendes tag
Sziasztok,
Tegnap vásároltunk egy 50LF652V-t, eddig pozitív nagyon az első benyomás.
Mivel nem volt lehetőség összehasonlításra így VA paneleset választottunk az IPS helyett, ehhez köszönöm a tanácsokatMédialejátszásban kérnék egy kis segítset:
Egy Windows 7 PC-vel megosztottam egy mappát a hálózaton, ezt látja is a smart share hibátlanul, az viszont már biztos, hogy a tv-t és a pc-t is kábellel fogom összekötni, mert tegnap instabil kapcsolatot jelzett.Mivel leginkább a szüleim fogják használni, nem traktálnám őket, a több megjelenítős beállításokkal. (PC és Hdmi esetén)
Így elsőre sokkal szimpatikusabbnak tűnik a smart share az egyszerűsége miatt.
Ami még szóba jöhet az USB-s lejátszás, van valamilyen előnye/hátránya ennek a módszernek az USB-hez képest? (Leginkább FullHD filmekről lenne szó)Melyiket ajánljátok?
Köszönöm! -
w333
félisten
válasz
Grande Ale #71337 üzenetére
Nem az igazi ... ezt próbáld meg : Link (nekem így jön be a legjobban)
Szín mélységet azóta módosítottam 65 -re !
-
w333
félisten
A mozgás sokkal folyamatosabb ... kikapcsolva (akadósabb a mozgás)
valahol viszont azt olvastam, hogy jobb teljesen kikapcsolni a True Motion-t.
Meg kell találni a középutat, ezzel is el lehet ám szállni pl. ha mindkettőt 10 -re állítod akkor olyan mintha egy szappanoperát néznél, ezért is mondtam hogy a 2-10 -s beállítást, ez már nem akadós de nem is szappanoperás a mozgás
-
KZP
őstag
Ez a True Motion mire jó tulajdonképpen? Mondjuk pont egy meccs közben a labda mozgását figyelve semmi különbséget nem vettem észre, akár ki volt kapcsolva, akár be. Bellítottam ezeket az értékeket is: a De-Judder 0, De-Blur 10 lett, valahol viszont azt olvastam, hogy jobb teljesen kikapcsolni a True Motion-t. Most akkor hol az igazság?
-
w333
félisten
Az érdekes ... mivel minél alacsonyabb a fényerő annyival egyenetlenebb az egész (emiatt látszik a DSE) és minél magasabb a fényerő sokkal egyenletesebb lesz az egész képernyő bevilágítása így jóval kisebb a DSE jelenség (ezt tapasztalom)
Illetve ajánlom a True Motion ... De-Judder 1 esetleg 2 és De-Blur 10
-
nagyfejü
őstag
Hali!
Ez a tv : LG 42LF652V lejátsza külső winyórol a 3D mkv file kat?
üdv
-
w333
félisten
válasz
Grande Ale #71325 üzenetére
Mondtam már ... emeld meg a Háttérfényt 80 -ra és szinte nem is látszik !
-
bobojszan
tag
válasz
direwolf #71314 üzenetére
A fent említett filmeken tökéletesen jön a 3D, legyen az SBS vagy HalfOU, mindkettő verzió tűéles, persze forrástól függően, de én nem találtam bennük hibát. Ha volt is az kijött akkor sima 2Dnis.
Valóban egy politika krimiben vagy dokumentumfilmben nem sokat ad hozzá a 3D, de pl egy Sammy, Szörnyek az űrlények ellen vagy Step Up 3D esetében, amik nézése közben csak szórakozni akarsz iszonyat sokat ad hozzá, ha az úgy van megcsinálva mit ezekben a filmekben! Mert mint mondtam a mostani ilyen technikával felkonvertált filmek 80%a sajnos nem így készül!
Tényleg ajánlom, ha közelébe kerülsz egy ilyennek a Sammy nagy kalandjait ne hagyd ki! -
Grande Ale
őstag
válasz
#94529552 #71324 üzenetére
Az edge ledesen „tiszta” a kép? Annyi a különbség még a két tévé közt,hogy amit ajánlottál abban nincs 3D, ha jól látom? Nem tudom,ha azt mondjátok, hogy ezt így meg lehet szokni, akkor hagyom inkább a francba. Semmi kedvem küzdeni az euronics-nál,hogy cseréljenek, tuti húznák a szájukat... Kicsit csalódott vagyok,azt hittem hogy ilyen nem fordulhat elő ma már. Ezer éves lcd tévémen tök tiszta a kép,igaz,az még nem ledes.
-
törölt tag
válasz
Zodiacus #71319 üzenetére
A helyedben nem alapoznék a tévék böngészőjére. Van benne, működik is, de nem praktikus a használata, max a YT, de a PC-t vagy a Laptopot nem lehet kiváltani vele.
kalapacsolok Kereső:felirat
Grande Ale Elvileg nincs különbség, de a géped az mindent visz, testre is szabható, stb, a belső lejátszókhoz képest.
A másikat már kérdezted, már írták, hogy ilyen a technológia, többé-kevésbé mindegyik LCD-n, de focira talán edge-ledest kellene venni. Esetleg cseréld be egy 43LF632V-re, csak nézd meg egy üzletben előbb. -
törölt tag
Leírtam neked privátba.
user137 Pirossal az jó ötlet.
Nem is akarsz 4k-t meg lehet, nincs itt olyan a jelenlévől közt, akinek lenne UF685V. Van egy lista a (#71309) hsz-ben, próbálj ott tájékozódni, meg a keresővel ott, mert a 680V ua mint a 685V.
nagyfejü Milyen felhasználásra? Ha nincsenek szempontok, akkor nehéz segíteni is.
-
Grande Ale
őstag
Lehet, hogy butaságot kérdezek, de a 3D minősége szempontjából van különbség, ha laptopról játszom le Hdmi kábelen, vagy a usb-ről a beépített lejátszóval?
-
Zodiacus
tag
Ha a smart -on keresztül nézek netes Full HD videókat akkor azt Full Hd ban jeleníti meg a készülék? Vagy csak bizonyos típusok? A Samsung topikban azt írják, hogy nem tudja a Samung csak Hd -ban lejátszani.
-
nemurea
aktív tag
válasz
kalapacsolok #71316 üzenetére
DLNA-n keresztül fontos volt, hogy a felirat (jellemzően .srt) ugyanolyan nevű legyen, mint a film, tehát abc.mp4-hez abc.srt tartozik. Nem tudom, ugyanez jellemző-e USB-re, egy próbát megér.
-
kalapacsolok
senior tag
Sziasztok! A problémám, hogy nem játszik le számos feliratot a TV, nem is tudok aktiválni a SUB módot - mintha nem ismerné fel. MP4+SRT, MKV+SUB verziók sem mennek. Van viszont, ami megy - de nem tudok rájönni, mi a baj. USB-ről nézem.
Mi lehet?
-
direwolf
őstag
válasz
bobojszan #71313 üzenetére
Persze hogy "megeszi", elég sok formátumot meg tud jeleníteni. Csak az a kérdés, hogy melyik lesz jobb minőség. Egy FHD panelen a HalfOU lényegesen jobb a HalfSBS-nél. 4K-n a HalfSBS elméletileg jobb, de nincs akkora különbség a HalfOU-hoz képest, mint FHD-n. Gondold át a technológiát, és minden világos lesz.
Én amúgy nem vagyok 3D "fan", sokkal többre értékelem a tűéles képet egy filmben, de szívesen elnézegetem a szép 3D felvételeket is ha adnak valami pluszt a filmhez (eddig talán a Gravity az egyetlen ilyen...) -
-
balintka
addikt
válasz
Grande Ale #71292 üzenetére
Én nem láttam ilyet, nálam bevilágítás van a sarkok, élek mentén (vagy ez ugyanaz)?
-
kalapacsolok
senior tag
válasz
Black Dragon #71274 üzenetére
Sikerült, köszi, az volt a baj, hogy az egyik mappa neve az volt a vinyó gyökerében, hogy !Mentés, és ez teljesne megzavarta a megosztást.
-
Zodiacus
tag
LG 49 UF680V UHD mennyire ajánlott?
-
Hungarikum87
tag
Köszönöm a sok segítő hozzászólást
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
- BESZÁMÍTÁS! 1350W Thermaltake Toughpower GF3 Gold tápegység garanciával hibátlan működéssel
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
- Csere-Beszámítás! Kezdő Gamer számítógép. I5 6400 / GTX 1060 3GB / 16GB DDR4 / 250SSD + 1TB HDD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest