- OLED TV topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- E-book olvasók
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- TCL LCD és LED TV-k
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
-
PROHARDVER!
Redmi Note 9 Pro topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
HoTaZo
addikt
válasz
teptep #10557 üzenetére
& Viktor0610
Köszönöm szépen!
Túl nagy elvárásom nincs, előbb-utóbb az RN9P is cserére kerül, de már tarthatatlan volt az állapot amit a céges kártyához talált, lányomtól kapott, Redmi 4A művelt. Volt már részem pár rövid idő alatt használhatatlanná vált céges telóhoz.
Ezt a készüléket 9000Ft-ért vágták most hozzám, nem hajoltam el előle. -
-
teptep
senior tag
válasz
HoTaZo #10555 üzenetére
[Itt] tudod a kettőt összehasonlítani. Főbb eltérések:
2020, Android 12 MIUI vs 2024 Android 14 HyperOS
Pro: erősebb kijelző védelem (Gorilla Glass 5)
Redmi13: IP53 por és vízpermet állóság
60 vs 90 Hz kijelző
Snapdragon 720G (8 nm) vs Mediatek Helio G91 Ultra (12 nm)
Én a [nanoreview] lapon szoktam összehasonlítani. Ott valahogy átszámolják AnTuTu10-re a teljesítményeket: 389059 vs 276628. Tehát a Redmi13 SOC sokkal gyengébb, a lapok betöltése, összeállítása sokkal lassabban fog menni. (Hiába a 90Hz, ha a proci kevés!)
UFS 2.1 vs eMMC 5.1 szintén sokkal gyengébb a memória kezelés is. -
-
HoTaZo
addikt
válasz
Viktor0610 #10554 üzenetére
Miben gyengébb?
A navigációt valószínűleg a RN9P-n folytatom, mivel munkához használom. -
-
HoTaZo
addikt
Sziasztok!
Mit nyerek vagy vesztek a Redmi Note 9 Pro-hoz képest egy Redmi 13-mal?
A kamera diferenciák nem érdekelnek. Nem játszok. Levelezés, közösségi médiák, internet rádió, navigáció, mindennapi használatra kell.Nem búcsúzom a RN9P-től, csak melós telóként kívánom tovább használni, kevesebb kézben tartási idővel.
-
teptep
senior tag
válasz
spleenszuru #10550 üzenetére
Nekem ez van fönt: Névjegyek Google LLC, Play áruházas.
ver: 4.58.27.775291202 (2025.06.24.) -
spleenszuru
őstag
válasz
teptep #10549 üzenetére
Köszi, de pont az a baj, hogy nem lehet kijelölni egyet sem, sem hosszan nyomással, sem jobbra-balra húzással, sehogy.
Muszáj rámennem egyre, hogy legyen áthelyezés másik fiókba opció, de ez így csak egyesével működne.Teljesen lebutult amúgy a névjegyek app, ez korábban nem is így nézett ki.
-
teptep
senior tag
válasz
spleenszuru #10547 üzenetére
Névjegyek, és fent ki kell választani a MI fiókot.
1 db névjegyet kijelölni, 3 pötty, összes kijelölése, 3 pötty, áthelyezés másik fiókba.
Névjegy beállítások, alapértelmezett fiók, google. -
MaxxDamage
félisten
Sziasztok,
Akku állapot hogyan ellenőrizhető? Windowsban?
ADB Dumpsys Akku Battery Info-val csak a jelenlegi akku állapot (%) amit ki ír, de a valós akku állapot is ki iratható valahogy? -
spleenszuru
őstag
Sziasztok!
Megdöbbenve nézem a névjegyek beállításait, mivel régóta nem kellett ilyesmit tennem, és látom, hogy eltűntek az import/export menüpontok.
Olyan kérdésem lenne, hogy az Mi fiókban tárolt névjegyeim, hogyan tudom a Google fiókomra varázsolni, mármint mindet egyszerre?
Az 1000+-ból csak 31 db van a Google fiókban is, és fogalmam nincs, miért.
Sehol nem találok erre vonatkozó beállítást, és mindvégig azt hittem, a Google fiókomban is megvannak a kontaktok.Köszi előre is.
-
-ZeeZee-
senior tag
Sziasztok!
4.5 éves (2020. decemberi) telefonom akksija kezdi megadni magát. Jelenleg még elvan 1.5 napos töltéssel, de ha marad a tendencia, akkor 3 hónapon belül a töltőről reggel levett telefon estig sem bírja majd. Kb. 2-3 óra képernyőidő van jelenleg, ami már kezd kevés lenni. Napközben nincs lehetőségem a telefont töltőre tenni, ezért már most napi töltésen vagyok.
Tudna valaki megbízható akkumlátor linket adni, amit érdemes lenne megrendelni, hogy ha nem is az eredeti 2-3 napos üzemidő, de azért legalább 2 nap meglegyen. Előre is köszönöm.
-
Atilla001
senior tag
Üdv! Van arra ötlet, hogy mostanság azt csinálja a telefon, hogy gond nélkül csatlakozik a régóta meglévő wifire, de nincs kapcsolat. Oldalak appok csak homokóráznak de semmi.
Ez eszköztől helytő is független. Mobilneten azonnal megy, de felzabálja. van hogy kicsit vagy szakaszosan megy, de firefox pölö nem. HP app csak homokóra..
Restart kibekacs mindenújraindítás már volt..
thx -
Feri1977
senior tag
Vettem egy note 10 pro-t, de nagyon hiányzik a jó kis note 9 pro telefonom, az volt elöttte.
-
crok
nagyúr
válasz
spleenszuru #10540 üzenetére
Akkor kuldd el.. max. megnezem en.
-
crok
nagyúr
válasz
spleenszuru #10538 üzenetére
Mert a zip-ben van ami neked kell, a zipbol a benne levo zip-et hasznald. De bele is irtam a leirasba.
-
spleenszuru
őstag
válasz
spleenszuru #10537 üzenetére
Mégis hozzálátott legyártani, csak percekkel később, bocsi.
Minden próbálkozást, szóval gyárt most vagy hármat, és meg sem lehet szakítani. Jó infó lehet másoknak, ha ugyanígy járnának.
Szerk.:
Hamar volt az öröm, ezt dobja az adb:
"bugreport-2025-05-02-155313.zip does not contain a valid bugreport file" -
spleenszuru
őstag
Köszi, nincs rootolva, a cpu-ra bökést választottam elsőnek. Kiírja, hogy 1 lépésre van a generálástól, de végül nem csinálja meg, nem készít semmilyen fájlt.
A tárcsázós 286-os sem, betűt pedig nem tudok ott írni.
Fejlesztői menüben sem látok ilyet.Mi lehet a gond?
A Battery historian appot pedig nem dobja ki nekem a play áruház.
Muszáj leszek akkor a PC-s verzióval próbálkozni?
-
crok
nagyúr
válasz
spleenszuru #10535 üzenetére
Keresd igy [link]
-
spleenszuru
őstag
Sziasztok!
Kb. 2 napja a telefonom akkuja drasztikusan gyorsan merül, a "semmitől" is.
Restart, memória ürítés nem segített. Egy bűnöst találtam, valamiért az Aliexpress app korlátlanul használhatta az akkut, azt kilőttem, de még mindig szokatlanul gyors a merülés.
Nem használok azóta más dolgokat, mint ezelőtt.Alapvetően napközben a mobilnet be van kapcsolva, de eddig is be volt.
Pl. most 2 óra alatt majdnem 20%-ot merült, úgy, hogy nem csináltam vele semmit, csak a zsebemben volt, bekapcsolt mobilnettel.Éjszaka 11-től reggel 5-ig kb., 35%-ról 2%-ra merült a telefon, kikapcsolt nettel/wifivel. Eddig éjszaka maximum 1-2%-ot merült.
Hol keressem a problémát?
Factory reset nélküli megoldást szeretnék elsősorban.
Köszönöm!
-
laracroft
senior tag
válasz
magyar1997 #10529 üzenetére
Pont most történt meg az enyémmel is, vettem is Aliról egy Nohon (BN53) aksit. Ajánlom nagyon!
-
superg
senior tag
válasz
Szerintem meg semmi köze az aksihoz.
Van egy régi xiaomim annak olyan púpos volt hogy belehetett látni. De rendben működött,aksija is rendben volt.Azzal már nem érte meg foglalkozni
Simán elengedett a ragasztó. -
buca84
őstag
válasz
Nézesd meg az akkut. Valószínű cserélni kell.
-
magyar1997
tag
Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni, bár látatlanban nyilván nehéz megmondani, de hátha. Vettem tegnap használtan egy redmi note 9 prot, utólag vettem észre hogy a jobb oldalon enyhén fel van jőve a hátlap. Nem tudom a ragasztás engedett e el egyszerűen (olvasgattam itt is, más oldalakon is, de nem találtam ilyen problémával rendelkezőt), vagy az akksi kezd púposodni? Üzemidőben jónak néz ki a telefon, videónézés, netezés közben óránként 4-7% megy le, egyéb rendellenességet nem észlelek (túlzott melegedés, bármi egyéb.)
Szerintetek? Csatolok egy képet, remélem átadja kellően a kép.
Nyilván félve használnám így a telefont, főleg hogy jönnek majd a nagyobb melegek is, nem veszélytelen dolog.
Előre is köszönöm a válaszokat
-
leslien
nagyúr
válasz
pulutodurumo #10527 üzenetére
ok, akkor megkérnék egy moderátort,h törölje a hszt legyen szíves...
-
leslien
nagyúr
sziasztok!
segítségre lenne szükségem..
nejemnek meghalt az apukája és hátrahagyott egy ilyen telót.. viszont képernyőzár volt rajta és nem tudunk belépni .. factory reset volt és utána is kéri.. (email jelszót szintén nem tudjuk) ha gyári rom-ot újra tenném ,akkor talán úgy nem fogja kérni?
válaszokat előre is köszönöm -
Depression
veterán
Nekem ma eltűnt az összes névjegyem (6 kivételével). Visszaállításnál kéri a képernyőfeloldó kódot, de azt nem fogadja el. Mi a tökömet csináljak? Letörölte a google accoutról is.
-
pulutodurumo
őstag
válasz
gojko.m #10523 üzenetére
Érdekes probléma. Ennyire nem ismerem a rendszert, meg nem mondom hogy hol kellene kutatni.
Vagy megpróbálod kitúrni valami szakmai forrásból, vagy factory reset.
Találgatások:
Valahol kernel szinten elment valami, ami minden audio bemeneti adatot érint, függetlenül a bitrátától.
Hardveresen az analóg -> digitális átalakítás hasal el. Bár ez Bluetooth esetén nem játszik, így ez kizárható. -
gojko.m
senior tag
válasz
pulutodurumo #10522 üzenetére
Vezetékes (jack dugós) headsettel és bluetoot fülessel is kipróbáltam. Mindkét esetben ugyanúgy kikapcsol a telefon, amikor mikrofont kellene használnia.
Esetleg, van arra ötlet, hogy milyen beállítást vagy fájlt lehetne ennél a hibánál megnézni, megpiszkálni, ha szoftveres a probléma? Vagy ez ennél összetettebb és csak a gyári adatok visszaállítása segíthet ilyen esetben?
-
crok
nagyúr
Xiaomi.EU-ra van uj injector - akit erint.
-
gojko.m
senior tag
Sziasztok!
Úgy tűnik a telefonomon meghalt a mikrofon...
Bármilyen alkalmazást kezdek el használni, amihez mikrofon szükséges a telefon kikapcsol. Ha hívnak és felveszem, kikapcsol. Ha én hívok valakit és felveszi, akkor is kikapcsol. Hangrögzítővel akarok felvenni, kikapcsol. Shazam, kikapcsol, ...stb.
Néztem a gyári tesztet (CIT), amit itt a fórumon ajánlottak régebben. Mindkét mikrofont teszteltem. Ugyanaz a hibajelenség: a telefonom kikapcsol.
Szóval, a kérdéseim:
1) Ez egyértelmű hardver hiba? Vagy esetleg még valamilyen szoftver frissítés, v. gyári adatok visszaállítása segíthet?
2) Hardver hiba esetén kb. milyen költségre számíthatok? (már nincs garancia a telóra) -
-ZeeZee-
senior tag
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogyha nincs megfelelő mobilhálózat (4G), csak 2G, akkor a telefon mobilinternet sebességére csak "edge"-t jelez. Ezzel is történik adatforgalom (0,5-3,0 kB/sec) a telefon szerint, viszont a valóságban nem látom, hogy működne. Otthoni HA rendszerre szerettem volna ránézni, de nem sikerült csatlakozni, mindig kiírta, hogy nem sikerült csatlakozni, pedig nem nagy adatforgalom lenne a főoldal behozása. A messenger üzeneteket sem lehet megnézni, mert amint normális 4G a hálózat rögtön jönnek az értesítések.
Lehet valamit beállítani, hogy "egde"-n is normálisan működjön a mobilnet, vagy az alacsony sebesség miatt ez ennyi?
-
Bajgunar
senior tag
válasz
ktomcat #10514 üzenetére
Ez presztízs kérdése, teljesen felesleges volt feltenni...
Biztos kihasználja a tudását. Full okosotthon, intelligens villanykapcsolók, Alexa, stb, blabla. Már kellett egy full titkosított, biztosított, zárt rendszer, ahol mindenért IS fizetni kell, ami semmivel sem kompatibilis, és amivel mindezt tudja vezérelni, ~4x (inkább 6x) -osann túlárazott (+ kiegészítők...) brand áron, .... mert megteheti. -
Papix
tag
Sziasztok!
Leléptem. Már almát eszem.
-
crok
nagyúr
-
Remiel
őstag
Sziasztok, itt is megkérdezem hátha valaki tudja mi lehet a gond
A feleségem mobilja este magától újraindult és azóta azt csinálja, hogy kéri a pinkódot, de nem fogadja el, hiába írja be (eddig az volt megadva, hogy ne kérjen pint)... így a telefon nem indul el, csak egyfolytában a pinkód részen marad... nem számolja hibásnak, egyszerűen nem ugrik tovább. A slotcsere megvolt. Az a furcsa, hogy ha kikapcsoljuk és utána be, akkor elsőre elfogadja a pinkódot és belép, de kb 5-10 másodperc után feldobja azt, hogy újraindítás után adja meg a pinkódot és ott már nem lép tovább. Majd pér próbálkozás után van egy 30 másodperces várakoztatás, a bootloadere miatt azt írja ki. Utána a helyzet ugyan az. A másik dolog, hogy elvileg ki is van kapcsolva a pin kérés indításnál. Másik telefonban megy a SIM, az nem hibás.
Legalább az adatokat szeretnénk lementeni, remélem azt sim nélkül meg tudom majd csinálni.A telefon nyitva van, eu rom van rajta a hívásrögzítés miatt, de elég rég nem lett frissítve, hozzányúlva. Sima használat, semmi extra, telefonálás, messenger, FB, viber.
Van valami ötletetek mitől lehet ez?
-
crok
nagyúr
OrangeFox BETA recovery frissítés @XDA - OrangeFox R11.2 Beta for FBEv2
OrangeFox-R11.2_0_FBEv2-Beta-miatoll.zip
Initial release of R11.2 Beta for miatoll FBEv2
-
crok
nagyúr
-
ktomcat
senior tag
-
peti9918
csendes tag
Sziasztok.
Segítséget szeretnék kérni, már csak cégesként használom a készüléket, egy iPhone 16 Pro mellett, szóval csak emailezek, hívásokat fogadok a készüléken legtöbbször valamint időnként GPS-ként használom ha szükséges. Szeretnék telepíteni rá egy stock android rom-ot, viszont Én csak a miatoll-ra találtam eddig, joyeuse-re nem. Létezik egyáltalán ilyen?
Köszönöm a segítséget előre is.
-
crok
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i7-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S23 , 8/128 GB , Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest