- Milyen videókártyát?
- Megemeli a GPU-k árát az NVIDIA?
- SD memóriakártyák (SD, SDHC, SDXC, micro SD)
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Apple asztali gépek
- Azonnali fotós kérdések órája
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Házimozi belépő szinten
- Milyen alaplapot vegyek?
-
PROHARDVER!
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
cidalain
veterán
PMI = Pofatlan Marketing Index.
Bullshit. Semmi ertelme, ok meghataroznak valami alapjan valamilyen meroszamot, hogy lehessen hasonlitgatni. De mivel ezt az LG talalta ki ezert, ilyen nincs a Samu tevenel, tehat nem mesz vele sokra. LG vonalon meg nyilvan a dragabb tevenek nagyobb a PMI-je hogy boldog legyel.
Oke draga volt, de ez jobb PMI-s -
Yenka
csendes tag
Segítsetek!
PMI (Picture Mastering Index) érdekelne, hogy ez mit takar, használat közben mennyire számít és mik a jó értékek. -
Beni2360
félisten
válasz
direwolf #70869 üzenetére
Köszönöm én részemről de gondolom mindenki köszöni gondosan összeállított táblázatodat. De egy valamit hiányolok ami nekem majd fél évig bosszúságot okozott mire ezen állítás után már majdnem tökéletes minden. Ez pedig a kép fő oldalán az Energiatakarékos üzemmód. amit egyszer csak közepesre állítottam és megszűnt az eddig zavaró erős fehér fény,a T-hom IPTV által nézett SD adásoknál tapasztalható grízesedés volt ami zavarta a szememet, legalább is nekem. Nálad ez mire van állítva?
-
LionX
tag
Viszont az bosszanto hogy olyan alap nincs benne hogy beallithato legyen hany perccel elotte kezdjen felvenni...
Dehogy nincs. Amikor elmentettél egy beprogramozott felvételt, utána be kell menni a Time Machine-ba és a programozott felvétel kezdési és befejezési idejét szerkesztheted, módosíthatod. Igaz akkor a Tv által beállított név elveszik, de legalább nem marad le sem az eleje, sem pedig a vége.
(Legalábbis nálam így működik.)
...meg olyan mintha nem a musort venne fel musor ujsag alajan hanem a ido alapjan. volt egy musorvaltozas es a musorujsagban is valtozott de megis a regi kezdesi idot vette figyelembe.
Sajnos ez így van.
Az időt figyeli, nem pedig a műsor kezdetét és végét. Nálunk szólnom kellett a szolgáltatónak, hogy ugyan b@sszanak már valamit az EPG szerver órájának, mert a csatornák nagyobb részénél az aktuális időhöz képest + 1 óra 7 perc, kisebb részénél pedig "csak" + 7 perc eltérés volt. Esélyed nem volt egy felvételt programozni, mert a felvett anyag köszönőviszonyban sem volt azzal amit szerettél volna.
Watt25 Nagyon köszönöm ezt az információt a vágásról, eszembe nem jutott volna, hogy van ilyen lehetőség.
Illetve eszembe ugyan jutott, csak az LG-sek lehűtöttek azzal hogy nem lehet és kész. Ezzel hosszútávon sok helyet meg lehet sprórolni a HDD-n.
Viszont nálam is úgy működik, ahogy qqzs-nél. -
aram01
nagyúr
Srácok azerintetek kijelző cserénél bukom a képi beállításokat?
-
Gaboman
nagyúr
Sziasztok!
A véleményetekre lennék kíváncsi a következő LG típussal kapcsolatban:
LG 42LF652V
Képátló 42" / 107 cm
Felbontás Full HD, 1920 × 1080 képpont
Képfrissítés 900 PMI
Tuner típusa DVB-T2/C MPEG-4 AVC (H.264),
DVB-S2 MPEG-4 AVC (H.264) tuner
Hangrendszer DTS 2.0 + Digitális kimenet, Virtual Sorround Plus
Hangsugárzók
teljesítménye 20 W
Smart TV igen (webOS 2.0)
Internet böngésző van
Beépített kamera nincs
3D passzív 3D
Wi-Fi beépített
Teletext van
Okos telefon
távoli támogatás Igen (LG TV Plus)
Menü nyelve magyar
Csatlakozások
száma 3× HDMI,
3× USB 2.0,
1× komponens be (Y/Pb/Pr),
1× kompozit be (AV),
1× digitális audio kimenet (optikai),
1× SCART,
1× RF be (földi/kábel és Satellite be),
1× fejhallgató,
1× Ethernet (LAN),
1× RS-232C (vezérlés/szervíz)
CI+1.3 nyílás
Szín Metál/Titán
Tartozékok Távirányító (S-con, elemmel), hálózati (230 V) kábel, használati utasítás, 2 db 3D szemüveg (AG-F310)
Méret 960 × 567 × 54,5 mm (talp nélkül)
960 × 606 × 238 mm (talppal)
Tömeg 9,6 kg (talp nélkül)
12,1 kg (talppal)Van valakinek tapasztalata eme típussal, esetleges gyengeségei, erőssége?
3D szemüvegek járnak a csomaghoz, jó benne a 3D?
Gyerekeknek szeretném hogy az animációs meséket 3D-ben tudják nézni.
Válaszaitokat előre is köszönöm!Gábor
-
qqzs
őstag
válasz
Tibor691 #70858 üzenetére
egyszeru csinalni. a legegyszerubb ha a keretbol kippatinthato a lencse
-
blau24
tag
Sziasztok! Milyen LG tv-t ajánlanátok max. 200k-ért? Nem kell 3D és SMART. Min. 42", a lényeg a kép minőség illetve játék is lenne rajta pc-vel összekötve. Köszönöm, üdv
-
qqzs
őstag
válasz
Watt25 #70853 üzenetére
Koszi a vagast eddig nem tudtam, de nalam ugy mukodik hog ymegallitaskor lehetoseget ad A es B pont kijelolesre majd megkerdi hog yismetelje e vagy mentse el. elmenteskor torni a eredeti felvetelt es a kijelolt reszt menti el ugyanojan neven.
Viszont az bosszanto hogy olyan alap nincs benne hogy beallithato legyen hany perccel elotte kezdjen felvenni. meg olyan mintha nem a musort venne fel musor ujsag alajan hanem a ido alapjan. volt egy musorvaltozas es a musorujsagban is valtozott de megis a regi kezdesi idot vette figyelembe
-
Tibor691
tag
Sziasztok!
Nincs esetleg valamelyikőtöknek felesleges Dual Play szemüvege, ami eladó?
-
Watt25
veterán
válasz
cidalain #70856 üzenetére
A tapasztalatom szerint a HD felvétel tényleg 5-6 giga/óra körül van.
De ez továbbra sem általános! Szolgáltatófüggő! Nagyon nem mindegy, hogy pl. MindigTV, vagy kábeles Digi, mert majdnem kétszeres a különbség! -
cidalain
veterán
Én is hozzáfűznék pár dolgot LB széria tapasztalatként.
Nagyon szeretem a Time Machine funkciót, kisgyerek mellett nem lóghatok akkor a tévé előt, amikor épp a műsor megy, így felveszem ami érdekel, és esténként visszanézem.
Nekem egy 320-as winyóm van (effektív 298 GB). Erre ráfért az egész NFL rájátszás HD-ben. ez 11 meccs, ami darabonként 3,5 óra, plusz rajta van még 1 db film is. A tapasztalatom szerint a HD felvétel tényleg 5-6 giga/óra körül van.Hasznos gyakorlati tapasztalatok:
Ugyan használható partícionált winyó erre a célra, de nem ajánlom. Mármint úgy nem hogy más anyagok is vannak rajta (akár partícionálva van, akár nem): Van egy másik winyóm is hordozós anyagokkal, amin van csomó fénykép is (több ezer darab). Emiatt ennek a winyónak a mountolása a TV-re vagy 3-4-5 perc, mert beszkennel minden mappa és file infót. Időzített felvétel így nem működött, mert feléledt a TV 1 perccel a kezdés előtt, de mikor elkezdte volna a felvételt, még nem volt kész, elérhető a winyó. Így buktam az egészet, nem vett fel semmit. Szóval ha van is valami a winyón, az max film legyen, aviban, és nem több ezer apró fájl. Emiatt rendszeresítettem egy másik winyót direkt a TV felvételekre, így minden szuper. -
LionX
tag
Live playback alatt a felvétel gombot megnyomva az addigi felvételt el lehet menteni (beleértve a korábban pufferelt adást is, ha jól nézem.)
Az UF950V-nél ilyen nincs. Ha Live playback alatt megnyomom a felvétel gombot, akkor a pufferelt adás elveszik és kezdődik egy új felvétel attól a ponttól, ahol megnyomtad a felvétel gombot.
Volt egy rövid ideig egy Samsung JS8000-em. Az viszont megkérdezte, hogy új felvételt akarok-e kezdeni, vagy az eddig felvett anyagot is meg akarom-e tartani. -
Watt25
veterán
Szép összefoglalás, de két dolgot hozzátennék.
Az biztos, hogy pár évvel ezelőtti tévéknek elég a 40GB is.
Ismétlődő felvételeket lehet beállítani. (Olyat mindenképpen, hogy mondjuk minden hétfőn vegyen fel valamit 17 órakor.)
Illetve van kezdetleges felvétel szerkesztési lehetőség is.
Az újabb tévéknél most nekem is feltűnt, hogy az elérhető leírások csapnivalóak, mármint ami a pontos specifikációkat illeti. A Web-es felületű felhasználói kézikönyv egy vicc, és a beállítási útmutatóból is hiányzik az a fajta részletes táblázat, amely régebben jellemző volt. Ez tényleg egy katasztrófa. Undorító az LG ez irányú változása. -
bozsozso
őstag
Többen rátapintottatok a lényegre. Sem eladáskor, sem honlapon nincs megfelelően tájékoztatva a vásárló. Ha nem érdeklődik utána akkor hatalmas csalódás éri. És akkor a csalódott vásárló a hibás, mert nem olvasott utána és nem érdeklődött pedig ott sem kap érdemi információt ahol kellene.
-
törölt tag
Tudásra tényleg nem sok, a legtöbb különbség az eltérő panel miatt lehet.
LF632V 32, 40" Direct LED, PMI 450 , 43" és fölötte Edge LED, PMI 800
LF652V Direct LED, PMI (Picture Mastering Index) 900 HzDzsolo Szerintem jól gondolod, ezért is eltérő az ajánlott nézési távolság.
cidalain 123/input gomb, a virtuális távon felül a fogaskerék ikont választod, és ott lesz a csatorna menüben a hang és a felirat nyelve is. -
válasz
joiner007 #70843 üzenetére
(LF65) Time shift (lg-ül Live Playback) van, mint tisztáztuk. Ha elindítod, akkor folyamatosan vesz, de max két órát lehet visszamenni az időben (de eddig én még sosem jutottam - ezt a kézikönyve mondja). Lehet közben csatornát váltani, nem szól érte, váltás után értelemszerűen a másik csatornát veszi. A tévé kikapcsoláskor az addigi felvétel elveszik, de visszakapcsolás után automatikusan újrakezdi a pufferelést. Live playback alatt a felvétel gombot megnyomva az addigi felvételt el lehet menteni (beleértve a korábban pufferelt adást is, ha jól nézem.)
(De time shift helyett én továbbra is biztonságosabbnak érzem a felvétel gombot. Ha megnyomom, akkor elkezdi venni azt, amit nézek: 30 perctől választhatok felvételi időtartamot kb. 3 óráig, vagy guide szerint a műsor végéig. A hosszt menet közben változtathatom, ha meggondolom magam. Ha elfeledkeznék a felvételről és csatornát váltanék, akkor figyelmeztet, hogy ne tegyem. Ha kikapcsolom a tévét, akkor vesz tovább. Ha előbb vége lesz a műsornak, akkor a felvétel megállítható és menthető. Felvétel közben ugyanúgy lehet nézni, mint time shiftnél, MR vagy egér erősen ajánlott...)
Felvenni legalább 80 GB-os merevlemezre, vagy legalább 4GB-os pendrive-ra lehet. (Nem minden pendrive-ot szeret, de kis trükkel rá lehet venni, hogy arra is vegyen, ami nem tetszik neki - ilyenkor azért lehetnek anomáliák.) A time shift (Live Playback) a leírás szerint csak merevlemezzel megy. A beérkező bitfolyamot rögzíti, így egy felvétel helyfoglalása attól is függ, hogy milyen bitrátával jön az adás (csatornánként és szolgáltatóként változhat.) Nálam HD adás kb. 5GB/óra, az SD 1-1.5GB/óra körül lehet. Kezeli a partíciókat, nem formázza újra a lemezt, így elvileg a merevlemez más célra is használható (de itt is lehenek anomáliák). A felvételek maximális száma 600 (de arra már nem emlékszem, hogy partíciónként vagy összesen.) Felvételre több partíció is használható.
Felvétel-visszajátszás tekintetében az alap dolgokat tudja (azaz lényegében nem tud többet, mint egy hagyományos PVR), más STB-knél megtalálható okos funkciókat (interneten keresztüli programozhatóság, sorozatfelvétel, stb.) nem tud (vagy én voltam figyelmetlen.)
Analóg adást lehet felvenni, de nem érdemes...
A felvétel közbeni más (élő tv-)műsor nézést kiveséztük, gyakorlatilag nem nagyon lehet.
Amit még érdemes lehet megfontolni, hogy a kezelés kissé vontatott (megnyomom a stop gombot és 5 másodperc, mire megkérdezi, hogy leállítsa-e a felvételt), a felhasználói felület pedig elég körülményes (ami egy egérrel és billentyűzettel kiegészíthető eszköznél legalábbis meglepő). Ezt vásárlás előtt javasolt kipróbálni, hogy mennyire zavar. Médialejátszásnál, felvételek visszanézésénél MR vagy egér ajánlott (mert tekerni max 16-szorosan tud...)
(#70836) Pumma, (#70839) Watt25 Annyiban messzemenően egyetértek, hogy vásárlás előtt tájékozódni kell, beleértve az összes apró betűs részt (nem csak tévénél, hanem sajnos mindennél és mindenhol). A gond az, hogy ez manapság egyre nehezebb. Ha maradunk az LG tévéknél, akkor azt látjuk, hogy az internetes felületek tele vannak hibákkal, a telefonos support vagy nem tudja a választ, vagy rosszul tudja, (esetleg tudja, de nem mondhatja meg), a termékhez kapott kezelési útmutató leginkább biztonsági és jogi szövegeket tartalmaz, a tényleges információ minimális (pl. megnevezi, hogy a távirányító gombjai milyen funkciókat takarnak, de nem magyarázza el magát a funkciókat), (számon kérhető) műszaki adatokat pedig gyakorlatilag nem tartalmaz. (A tévére telepített guide is tele van ilyen szövegekkel, hogy "területtől függően változhat", "amennyiben a készülék támogatja", stb.) A szoftvernél az LG is követi a korszellemet (vedd meg a hardvert (jelen esetben a tévét), és üzemeltesd, de az innentől az a vállalat infrastruktúrájának a része, az fut rajta, amit az vállalat jónak lát, azt csinál amit a vállalat jónak lát, neked semmi közöd hozzá.)
-
mrhero
tag
válasz
Watt25 #70839 üzenetére
Teljesen igazad van. Erre utaltam az előző hszben, hogy a technikai hátteret felejtsük el, mert elég erős párhuzam van a két szükséges tuner és a TV + videó kombó között. Csak annyit szerettem volna mondani, hogy a mai user bemegy a hülye azért nem vagyokba, megveszi az okos, vékony dzsatubés, 50 colos szörnyet csilliárdokért, amire az van írva: fel tudok venni vazze, csak nyomjad meg a gombot. Megyomja a gombot, de a csilliárdos csoda csak nem úgy vesz fel ahogy a 30 éves videjó. Pedig ez már okos meg lapos, a 4D-ből a fing feature is megvan esténként.
Pár éve még nem lehetett netezni meg telefonálni egyszerre. Azt is milyen sávszéllel.. Aztán jött egyik csoda a másik után, ma meg...
Szóval értem én, hogy gőzgép de mi hajtja?Arra azért kíváncsi lennék, hogy egy mai átlagos tv esetén, ami tud felvenni külső adathordozóra mennyibe kerül egy tuner és mennyi lenne a költségvonzata ugyanazt a modellt két tunerrel szerelni. Ergó mennyit kellene a profitból feláldozni, hogy egy tényleg használható funkció legyen az eredmény, amit jogosan hívhatnánk "felvételnek".
-
meci77
tag
válasz
joiner007 #70843 üzenetére
+1. Én is pont ebben a cipőben járok, használok -többek között- egy 42LT75-ZA tv-t, 2008-as gyártású, tökéletesen működik (ja, és még a távirányítója is hibátlan). Cserélni szeretném, de nem tudom hogy mire? Sajnos sincs USB port.
(több tv-t is használunk, ez a hálóban lakik). Persze nem éget a dolog.
Az az igazság, hogy ez előtt volt egy másik 42-es, egy 42LC2RR. Ez egy valódi duplatuneres tv volt. 1-2 évig volt meg, csak hát az elpusztult egy kicsit, de ezt most hagyjuk...Na az, ha most lehetne kapni olyat, persze USB aljzattal és legalább egy FHD felbontással, akkor vennék egyet.
-
qqzs
őstag
engem az bosszant a timeshiftben hogy nalam pause utan par perccel tovabbmegy magatol
-
joiner007
aktív tag
Én azért vettem anno beépített vinyós tvt, mert akkor látatlanban azt gondoltam, hogy ki tudom majd használni. Így is lett.
Mikor már majdnem vettem led tvt pár napja, akkor vettem észre, hogy ez nem egészen úgy van ahogy megszoktam. A felvétel nálam napi szinten megy. A thimeshiftet nagyon bírom, pl. megy egy műsor a tvben odakapcsolom, közben vacsorázok, fürdök stb. a reklámokat meg elpörgetem és ugyanakkor lesz vége mint rendes esetben. Ha már ez működne az is jó lenne.
Az adás kábelen jön, külső eszköz kevésbé játszik, mondjuk a Pumma által linkelt nem tűnik rossznak, csak akkor még egy eszközt kellene vennem....
Szóval kábelen jön az adás analóg, és digitális formában is, igy sem tudok felvenni úgy, hogy közben mást nézek?Csak vinyóra tudok felvenni? Mondjuk egy 64 gigás sd kártyára vagy pendivera nem? Mi a minimális, vagy jól használható vincseszter méret? Mert akkor még azt is kellene vennem külön, ha nem akarom ki-be dugdosni.
Teljesen elbizonytalanodtam a tv vásárlással kapcsolatban....úgy néz ki egy 2007 es csúcs tv jobban lefedi az igényeimet, mint ezek a hiperszuper okostvk. Esetleg még azt csinálhatom próbából, hogy rendelek egyet netről, és ha nem jön be 14 napon belűl visszaküldöm....
-
törölt tag
Hali!
Szeretnék egy ilyen tv-t venni xbox-hoz:
[link]
Nekem ez simán elég játékhoz, viszont azt az egyet nemtudom, hogy hány Hz-es. Van ahol 300Hz-et írnak és van ahol 100-at. Most akkor hol tudok utánna nézni hogy mennyi? LG weboldalán meg fel sincs tüntetve 😅Tudtok ebben segiteni? Előre is köszi!
-
cidalain
veterán
Udv, reg jartam erre. Segitsetek legyszi:
Digitalis TV musoron hogy a pekben lehet audio hangsavot valtani? (Illetve ha mar itt vagyunk, esetleg a feliratvaltas is erdekelne)
Mindezt MR-rel kellene tudni valahogy elerni. -
Dzsolo
senior tag
Haliho,
Az LF652V készülék esetén melyiknek szebb a képe, az 50 vagy az 55 inch-esnek? Gondlom a pixelszámok adottak emiatt a kisebb panelen sűrűbben vannak. Vagy tévedek? -
Watt25
veterán
válasz
mrhero #70833 üzenetére
Egyébként meg a felvétellel kapcsolatban sokan a VHS-es időkre asszociálunk, ahol ugye nem volt probléma
Ácsi! A VHS korszakban volt egy eszköz, ami a felvételt végezte (videómagnó) és volt egy másik, ami a megjelenítést. (Tévé.) Vagyis két eszközzel oldotta meg az ember ezt a mókát. Ez ugyanígy van most is. Ha veszel egy rögzítős box-ot, akkor ez ugyanígy működik most is! (Na jó, ha nem kódolatlanok a csatornák, akkor kell még egy kártya, de ennyi a különbség.) -
Yenka
csendes tag
LF630V és a LF652V között képminőségbeli különbség van?
(persze a 3D kivételével) -
huncutka1029
addikt
válasz
#94529552 #70836 üzenetére
mondjuk azért sokat lendítene a dolgon, ha open source lenne megint az LG firmware,mint jó pár éve. Vagy a samygo, a konkurensnél.
Sokan örülnének, ha "főzött romokból" válogathatnák össze a nekik tetsző / szükséges ficsőröket.Másrészt meg akkor jönne a sírás, hogy ugrott a gari, meg lefagy ,kidob,megál stb....
-
törölt tag
válasz
bozsozso #70831 üzenetére
Már bocs, de szerintem kicsit fordítva gondolod. Nem úgy működik, hogy van x ezer Ft-unk, és ezért az elvárásainknak arányos tévét kapunk, hanem vannak meghatározott tudású és ár kategóriás tévék, amik közül választani lehet, és kész. De ez kb. minden másra is igaz, kivéve pl. a ruhákat, ahol van mód utólag alakítani rajta. Vagy egy autó, ahol a kívánságaidnak megfelelően gyártanak le, de ott is csak az adott listából lehet extrákat válogatni.
Ha fontos az egyidejű felvétel és másik adást néznél egy időben, akkor vehetsz a tévédhez beltérit, és meg van oldva. Egy ilyen Amiko Impulse T2/C jó lehet kábeles adásokhoz, de ez csak 1 példa volt, mert van választék bőven beltérikből. -
válasz
huncutka1029 #70830 üzenetére
Akkor ezt rosszul tudtam, elnézést (pedig az én tévém is V-s). Mondjuk a felvétel problémáját (nálam) ez sem oldaná meg (mert jelenleg nincs műhold vételére alkalmas berendezésem), és ha nagyon hiányozna, akkor is inkább egy kábeles STB lenne inkább a megoldás, mint a műhold. YMMV
-
mrhero
tag
válasz
Watt25 #70821 üzenetére
Szerintem is gáz, szóval nem gáz, ha gáz.. az a gáz, hogy nem érted, hogy másnak ez miért gáz
Egyébként meg a felvétellel kapcsolatban sokan a VHS-es időkre asszociálunk, ahol ugye nem volt probléma ha mást akartunk nézni mint felvenni. Most a technológiai háttértől tekintsünk el, mivel eltelt jó pár év azóta. Ha egy mai tévében van felvevő funkció arra gondolunk, hogy ez minimum olyan szinten működik mint egy videónál anno, vagy még jobban.
-
bozsozso
őstag
válasz
Watt25 #70821 üzenetére
Ezzel azért teljesen nem értek egyet. Nem ezért veszek tv-t így nem keresem a leírásban. A leírásban felvétel opció szerepel kikötés feltüntetése nélkül. Hogy ez fizikailag, technikailag hogy van megoldva az nem érdekel engem mint felhasználót. Természetesen sok mindent meg lehet érteni, de nem gondolom, hogy a doksikat vásárlás előtt le kellene töltenem és kiolvasnom. Már van egy lf652v(tudom ez is szerepelt a kérdésben, de nincs jelenleg sem szabad pendrive, sem winchester, hogy kipróbáljam de inkább az uf85xx-re vonatkozott a kérdés) és volt egy lb670v is amit azóta is sajnálok. Azért egy közel 400k-s tv-től elvárható lenne, hogy ez így működjön. Ezért gondolom, hogy gáz.
Bocsánat nem szeretnék vitát generálni, de ennyi azért részemről minimum hozzá tartozik a történethez.
-
huncutka1029
addikt
webos 2 nél külön bemenetként kezeli a tv, műhold bemenetet, tehát enged közte váltani ha az egyiken felvétel megy.
Pl kivitelezhető, hogy a my programsba beteszed a kedvenc csatornáidat vegyesen TV/ műhold, és onnan indítod a felvételt, majd váltasz a másik tunerre, és nézed.
Sőt analóg bemenetről is vesz fel, nekem kamera van rajta, ami a bejáratot figyeli. itt PCM módban van, így 12 órát is fel lehet venni vinyóra......
Közben vígan nézheted a tv-t. igaz közben sajna nincsen timeshift.....
De pl így szúrtuk ki egyik éjjel, hogy ki jár lopni a szomszédba.... -
válasz
huncutka1029 #70827 üzenetére
(Oké, de ezzel most alighanem összezavartunk pár olvasót... 1. Az eszmecsere eddig két azonos típusú (pl. két független DVB-C) tuner meglétéről/hiányáról szólt. 2. Tudtommal az említett készülékekben sem független egymástól a DVB-C/T/T2/S/S2 tuner, azaz hiába támogat az adott készülék több szabványt is, ott sem lehet eljátszani, hogy pl. kábeltévés csatornáról veszünk fel és közben műholdas csatornát nézünk.)
-
törölt tag
válasz
bozsozso #70820 üzenetére
Ahogy Watt25 is írta: nem gáz, mert ezek még mindig csak tévék. A twin tuneres elég ritka és jóval drágább is, és ahhoz 2 db kódkártya kellene, és ahhoz 2 foglalat, stb. Egyszerűbb egy beltérit venni(vagy bérelni), de hogy milyet, azt a upc kábel, vagy a digikábel tévés topikban kérdezd meg.
-
válasz
joiner007 #70816 üzenetére
Time shift-et nem nagyon használok, de alighanem úgy van, ahogy Watt25 írja. Azért nem használom, mert nem nagyon látom értelmét: ha programozott felvétel van, de nagyon izgat, akkor már felvétel közben el lehet kezdeni nézni, ha csak úgy nézek valamit és csörög a telefon, akkor be lehet nyomni a felvétel gombot, és onnantól kezdve ugyanúgy lehet nézni, mint ha time shift lenne. Ha ilyenkor próbálok csatornát váltani, akkor rákérdez, hogy tényleg akarom-e, és ha igen, akkor megkérdezi, hogy mentse-e a felvételt.
(Én direktben nem nagyon szoktam tévét nézni, mindent felveszek. Szóval, nálam ha egy időben megy A és B program, akkor általában az szokott lenni, hogy A-t beprogramozom, és miközben vesz, C-t nézem, B-hez pedig keresek ismétlést valahol. Ha sem A-hoz sem B-hez nincs ismétlés, az pech, de eddig ilyen nem nagyon fordult elő, bár volt, hogy kellett várni egy hónapot, míg leadták megint a kimaradt filmet. YMMV)
Hogy a dolog jó oldalát nézzük: az LG tévék legalább tudnak felvenni
(mikor pár hónapja tévét kerestem, akkor pl. a Sony-k éppen nem tudtak...) És persze ott a 9-es sorozat két tunerrel, bár annál egy felvevős STB azért költséghatékonyabb megoldásnak tűnik...
(#70819) vargalex Ha hinni lehet az Internetnek, akkor az UF95-ben tényleg két tuner van (érdekes, hogy csak az európai változatban?!)
(#70823) meci77 Régebbi tévéje van, neki nem lesz jó az MR600...
-
meci77
tag
válasz
Findzs #70798 üzenetére
Szia!
Az an-mr600-as esetleg hasonló árban lenne, nekem nagyon bejött, persze nem tudom hogy a tiedhez jó lenne-e, illetve dongle is kell hozzá valószínűleg(nem tudom, hogy a távirányítóhoz adnak-e, szerintem nem).
Esetleg ha böngésznél is, akkor a K400, vagy a K400plus. Eesetleg a rapoo E6700 jó lehet hozzá, erről nincs infóm, és persze drágább is. Nekem az LG ügyfélszolgálat azt mondta a minap, hogy a K400-zal minden tv-jüket tudták használni. A gyári LG USB dongle pedig horror áron, 10ezer körül van... Szerintem ennyiért nem éri meg ha külön adják. -
Watt25
veterán
válasz
bozsozso #70820 üzenetére
Tisztázzuk.
Az egy fizikai korlát, hogy ha csak egy tuner van a tévében, akkor legfeljebb csak MUX-on belül lehetne felvétel közben csatornát váltani, máshová nem. Ezt a módszert viszont szerintem a tévé gyártók nagy része azért nem támogatja, mert egyszerűen az egység sugarú felhasználónak képtelenség ezt elmagyarázni és csak folyton az értetlenség menne, hogy miért tudom x csatornára átkapcsolni felvétel közben, y csatira viszont nem. Ezt az emberek 99%-a képtelen lenne megérteni és közvetve magát szopatná a gyártó.
Ha van két (egyforma!) tuner a tévében, akkor ugye van rá lehetőség, hogy bárhová kapcsolhass, viszont a két tunernek egyértelműen fel kell tüntetve lennie, ha máshol nem, akkor a kézikönyvben... (Vagyis vásárláskor már tudnod kell, hogy mit veszel, mert ugye ha ilyen igényeid vannak, akkor vásárlás előtt a netről már letöltöd a doksikat...)
Amelyikben van két tuner, abban működhet a dolog, amelyikben nincs, abban nem.
Igen, valóban, így nagyrészt "csak" arra használható a felvétel opció, hogy azt rögzítsd, ami akkor megy a tévében, amikor nem vagy otthon. Viszont ezért rámondani erre a lehetőségre, hogy ez így gáz, szerintem gáz. -
bozsozso
őstag
Hát ez a felvétel mód elég gáz. Ki az aki amit néz azt fel is veszi, a timeshift az más. Most attól tekintsünk el ha nincs otthon csak felvételt indít. Gondolom azért akarom felvenni mert másik csatornát néznék. Mondjuk nem olcsó egyik tv sem 50-55"-ban és így nem sok értelmét látom a felvételnek. Minden gyártó így alkalmazza a felvételt?
-
direwolf
őstag
Ha valakinek kétségei lennének, hogy a 3D tényleg háttérbe szorul: link
-
Watt25
veterán
-
joiner007
aktív tag
Köszönöm a kimerítő választ. Igazából arra szoktuk használni a felvételt, hogy a gyereknek az aktuális kedvenc mesét felvesszük akkor nem kell keresgetni, bármikor megnézheti. Mi meg közben tudunk nézni mást.
Azt hittem ez ma már alap. Most akkor vagy nézi a mesét YouTube ról, vagy mi is azt nézzük.
A thimeshift hogy működik? Ha elkapcsolom újraindul?
-
KZP
őstag
válasz
szasanyi #70809 üzenetére
Egy ilyenre én is beneveznék, mert napi szinten állítgatom még, próbálom a legjobb eredményt kihozni a tévéből. Nekem nem jött be pár nap után ez a "Közepes energiamegtakarítás" beállítás.
Sokkal élethűbb a kép, ha kikapcsolom ezt a funkciót és úgy állítom be sok lehetőséget. -
katzy86
csendes tag
Udv Urak!
LF652v-hez csak az MR600-as tav hasznalhato vagy regebbi is (MR400, MR500)? UPC-s belteriket (humax, philips) probaltam az androidos appal osszehozni, de nem sikerult. Az app nem tudja ezt es kell hozza a tav, vagy ezeket amugy sem lehet?
Valaszotokat elore is koszonom!
-
válasz
joiner007 #70810 üzenetére
LF650V (652V)-ről tudok nyilatkozni, elvileg 632 is így viselkedik: egyszerre egy felvétel mehet, és ha felvétel megy, akkor csak azt a csatornát nézheted, amit veszel. Nézhetsz viszont mást: használhatod a médialejátszót (pl. korábbi felvételek), illetve külső forrásokat is nézhetsz (pl. külső PVR-t/lejátszót). (Felvételt lejátszani szigorúan csak azon a készüléken lehet, amin felvették: készülék (alaplap?) cserénél a korábbi felvételek elvesznek.)
Az egy tuner jelentős megszorításnak tűnhet (analóg eszközöknél én is megszoktam a kettőt), de nekem eddig nem igazán okozott problémát: szerencsére elég sok ismétlés, azaz esetleges ütközéskor valamelyik filmnél lehet találni más időpontot (pl. éjszakait, napközbenit), vagy ugyanazt a filmet sokszor más csatornák is vetítik. (Ha valaki nagyon sok sorozatot néz, vagy mást jellegű műsorokat (élő?), akkor lehet, hogy problémásabb a dolog.)
Érdemes megemlíteni, hogy a tévé által nyújtott eszközök (programozás/visszanézés/törlés) elég fapadosak, kezelésük nehézkes, de azért együtt lehet élni velük. Külső eszközök adott esetben jobbak lehetnek erre a célra (felhasználóbarátabb felület, több tuner, interneten keresztüli programozhatóság, felvételek megnézhetők máshol is, stb.), de persze megvannak a hátrányaik is (két távirányító, két csatornalista, több CI modul, stb.)
(#70808) LionX Az LF95-ben elvileg két tuner van (pl. oldal alja, táblázat ("twin tuner").
-
joiner007
aktív tag
Ez a felvétel engem is érdekelne. Most egy 2007-es 42"-os LG plazmám van, amiben van beépített merevlemez, és pip-es is.
Gondolkozom, hogy lecserélem egy 50 vagy 55"- os lcd-re, de eléggé ledöbbentem, hogy a felvétel 2016-ban nem megy flottul. Én simán átkapcsolhatom másik csatornára miközben megy a felvétel. Thime shift 1-órát rögzít, kapcsolgatástól függetlenül. Közben ha akarom nézhetem a két csatornát egyszerre.
Igaz a mostani tv-t 300 felett vettem 2007-ben, most 200 körül szánok rá.
Nekem az LG 50LF652V vagy ugyanebből az 55-ös jó lenne. Esetleg még a 49UF632V mert a 3D nagyon nem izgat. A fenti funkciókat egyik sem tudja? Mert ha nem, akkor jegelem a tv vásárlást egy időre.
-
szasanyi
félisten
Nincs valakinek kalibrált beállításprofilja LF652V tévéhez?
-
LionX
tag
válasz
bozsozso #70802 üzenetére
az UF85xv és LF652v széria hogyan tudja a felvételt külső winchesterre? Csak azt a csatornát veszi amelyiket nézem?
Ezt ki kell próbálni, mert mielőtt az UF950V-t megvettem, pont erről érdeklődtem az ügyfélszolgálatnál és az üzletekben is.
Mindenhol egyértelműen kijelentették, hogy nem tudok másik csatornát nézni, csak azt amiről felvételt készítek és ha átkapcsolok egy másik csatornára, a felvétel leáll és átkapcsol a Time shift funkcióra. Valamint még azt is mondták, hogy a Time shift is mindig újraindul ha csatornát váltok.
Na ezekhez az információkhoz képest, a Time shift abban a 1,5 órában amit rögzít, megőrzi a csatornaváltásokat is és nem indul újra.
Ha felvételt készítek valamelyik csatornáról, nyugodtan lépkedhetek másik csatornákra, a felvételt nem állítja meg, hanem rögzíti tovább azt az adást, amelyiknél eredetileg elindítottam a felvételt. Ilyenkor viszont nem megy a Time shift. Bár lehet hogyha dugnék rá egy másik HDD-t, akkor az is menne, de ezt még nem próbáltam. Ezek nekem nagyon kellemes és pozitív meglepetések voltak. (Nálam DVB-C-n jönnek a Tv adások.)
Hogy ezt hogyan csinálja azt nem tudom, mert elvileg 1 tuner van benne. Ha meg nem, akkor miért nem tudja a PIP funkciót?
Szóval az ügyfélszolgálat sincs mindig a helyzete magaslatán.
Szerintem szánd rá az időt és keress egy egy olyan üzletet, ahol ezt a felvétel dolgot ki tudod próbálni. Az hogy nálam így működik, nem garancia arra, hogy az általad megjelölt két típus is ugyanígy viselkedik. -
szasanyi
félisten
válasz
vidaila #70803 üzenetére
Először is ezt nézd át.
-
vidaila
senior tag
Sziasztok! Az LG 42LF652V készülékhez kérdeznék. Tudnátok ajánlani olyan "jelzéseket" amivel a letöltött filmekkel a legjobb 3D film hatást hozhatom ki a TV-ből? Azt értem jelzések alatt, hogy mik ezek az SBS,sBs, Half SBS meg társai rövidítések? Mert eddig Ilyen HalfSBS filmeket töltöttem le és a 3D filmeknek olyan hatása van mintha akváriumot néznék, milyenek vagy melyek azok amik "kimásznak" a TV-ből? Illetve melyik lejátszót ajánlanátok ha PC van rákötve a TV-re 3D filmezéshez? Válaszotokat előre is köszönöm, elnézést a láma kérdésekért, amatőr vagyok még a témában.
-
bozsozso
őstag
Sziasztok,
az UF85xv és LF652v széria hogyan tudja a felvételt külső winchesterre? Csak azt a csatornát veszi amelyiket nézem?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
- World of Tanks - MMO
- Eredeti játékok OFF topik
- Star Trek
- Tudományos Pandémia Klub
- bambano: Bambanő háza tája
- Milyen videókártyát?
- Milyen légkondit a lakásba?
- Megemeli a GPU-k árát az NVIDIA?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- SD memóriakártyák (SD, SDHC, SDXC, micro SD)
- További aktív témák...
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Samsung Galaxy S24 128GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Honor 8 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest