- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Kiszáll az optikai meghajtók piacáról a Pioneer
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- Milyen TV-t vegyek?
- 3D nyomtatás
- Elkészült a nagymama hardverbefőttje
- Tápválasztás PC-hez: ne ezt rontsd el – Tech Percek #8
- Apple MacBook
- Milyen egeret válasszak?
-
PROHARDVER!
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Black Phone
senior tag
Köszi szépen,akkor bátrabban rendelem meg ..
-
fenergie84
addikt
válasz
Black Phone #100396 üzenetére
Nekem pont ezt van.
Ugyan erre a felhasználásra.
Számomra bevált, szép képe van, egy világos nappaliban van. -
Black Phone
senior tag
Sziasztok!
LG 65SM8050PLC ezt a tv néztem ki,szerintetek jó választás lenne? Hbo Go, Netfix,Xbox one X, kb 3-4m távolságból lenne nézve. Még ezeket , milyen magasra illik tenni,hogy ülve és fekve is ideális legyen ? Előre is köszönöm a Válaszokat !
-
endo orfin
újonc
válasz
endo orfin #100291 üzenetére
Üdv. Azt hiszem a legfontosabbak elfelejtettem. Van valakinek ötlete a megoldásról? Vagy birka módjára belé kell törődni , hogy a gyártó így hagyja cserben a vásárlót? Csak azért cseréljünk 2-3 évente egyébként tökéletesen működő tv-t, mert nem történik a teljes oprendszer naprakészségével? Köszönöm ha van ötlet.
-
Black Phone
senior tag
válasz
endo orfin #100393 üzenetére
Sziasztok !
Ezt néztem ki LG 65SM8050PLC ,szerintetek jó választás ?Hbo go,netfix,xbox one x kb 3-4m távolságból lenne nézve . Másik kérdésem ezeket milyen magasra illik tenni,hogy tökéletesen legyen ülve és fekve is nézni? Előre is köszönöm a válaszokat .
-
endo orfin
újonc
válasz
mocsarid #100292 üzenetére
Üdv. Azt hiszem a legfontosabbak elfelejtettem. Van valakinek ötlete a megoldásról? Vagy birka módjára belé kell törődni , hogy a gyártó így hagyja cserben a vásárlót? Csak azért cseréljünk 2-3 évente egyébként tökéletesen működő tv-t, mert nem történik a teljes oprendszer naprakészségével? Köszönöm ha van ötlet.
-
subset
senior tag
válasz
Krisz0630 #100391 üzenetére
Az eladó azért ajánlgatta mert megmondták neki mit ajánlgasson, és amúgy sincs fogalma az egészről.
Nem mindig informatív az lg oldala, de itt például össze tudod hasonlítani a modelleket és megtalálsz általában minden technikai infót róluk (akár májusban is) .: SM8050 vs SM8600
Ahogy már mondták előttem az SM az erősen tavalyi széria akárki is hirdeti. -
Krisz0630
senior tag
válasz
blakey #100387 üzenetére
Mindenhol 2020-as modellként hirdetik. Amikor a Media Marktban akartam venni SM8600-at, visszamentem és elfogyott a tv, mert hogy kifutó modell. 200 volt akkor az a tv.
Az eladó bőszen elkezdte ajánlgatni az SM8050-et helyette az volt kitéve már, 215000-es áron. Vigyem azt mert ugyanazt tudja, csak 2020-as modell. Végül nem tudtam eldönteni, hazamentem és utána néztem ennek az SM8050-nek. Akkor alig táltam róla valamit (ez májusban volt). Aztán az LG oldalán nagy nehezen megtaláltam és hát specik alapján inkább az SM8200-hoz áll közel, sok minden hiányzott belőle a 8600-hoz képest.
-
fujitsu97
csendes tag
Csak információ megosztásként írnék, hogy van egy ADATA HM900 4TB merevlemez, mely korábban exFAT-ra (MBR) volt formázva (SAMSUNG 58MU6122kxxh), sajnos ezt az LG 65UN74003LB nem támogatta, azonban NTFS-re formázva (GPT) már működik gond nélkül. Két partícióra bontva is működik, látja az egyes partíciókat.
-
Helló, nektek megy a HEVC teszt adás? Ill. meg lehet valahol nézni milyen frissítések lettek kiadva eddig egy TV-hez? 32LH530V az alany.
-
ValeZole
csendes tag
Sziasztok,
Két modell között dilemmázok.
LG 55SM8200 PLA és 55SM8050PLC
[link]
Árban szinte ugyanannyiba kerül mind a kettő.
A talp miatt 8200 jobban tetszik.
Tudásban viszont 8050 jobbnak tűnik.
Érdemesebb azt választanom? -
miért?
csendes tag
Azt kérdezném még, hogy az UN UM sorozat közt annyi lenne "csak" a különbség, hogy a korábbinál a profit ha jól láttam "quad core" nak mostaninál "quad core 4K" nak írják? Illetve mivel az SM 8200 is még "csak " quad core" az idei 7es széria ezen a szinten megelőzi?
Tudom, hogy mindig fejlődik a technika, de a pillanatnyi ár értékben igyekszem megtalálni a jobbat -
Jakuskacsa
senior tag
Sziasztok! Sajnos led hibás lett a tévénk, (9 éves), így új TV után nézegetek. Amit szeretnék:
LG, 4k, legalább 3 hdmi, és 43". Keret max 150e. Főleg tévézni, de néha játszani is szeretnék rajta. Amiket nézegettem az a 7xxx es és 8xxx es széria. Melyiket ajánlanátok ezekből. Nem igazán követtem a fejlesztéseket, mert a régi TV-nk mindenre "is" jó voltKöszi a segítséget!
-
Yerix
tag
A friss tévé tulajdonosok közül valaki tudna készíteni egy fényképet, hogy Youtubeon egy UHD 4K 60FPS videónál be van kapcsolva Youtube statisztikája ?
Mit látni a statisztikánál, van-e dropped frame és viewportnál milyen felbontást mutat ?
Kérlek írjátok meg hogy melyik típussal készült a kép. -
Krisz0630
senior tag
válasz
Csabi1984 #100343 üzenetére
Szia,
Nekem a 49SM8500 van, ami elvileg ugyanez, csak a lába más.
Pár hete van meg a TV, de eddig eléggé megvagyok vele elégedve. Szerintem nagyon szép a képe, a színek is nagyon élénkek. Tudja a 120 Hz-et is, betekintési szöge is korrekt.
PS4 Pro-t használok vele, illetve Netflixet nézek rajta 4K-ban. Mindkét területen kifogástalan, nem tapasztaltam negatívumot. A fekete szín kicsit szürkésebb, de ugye ez IPS panel sajátossága. Vásárlás után érdemes beállítgatni, kikapcsolni az energia takarékos dolgokat, meg a helyi sötétítést. Sokat javít a képminőségen.
A Magic Remote távírányító nagyön pöpec, a menürendszer is intuitív.
Előtte egy kicsi Samsung TV volt, viszont a menüjét nem szerettem. Itthon a családban van egy alsó-középkategóriás Samsung Tv, attól jobbnak tartam az enyémet.
Nyílván van hátránya az IPS panelnek, de 200 körül kerestem Tv-t, többet nem igazán akartam rá költeni. Amin még gondolkoztam a Samsung háza táján az a Q80 QLED, viszont közel dupla ennyi lett volna. Jobb HDR meg jobb fekete szín van benne, plusz tudja a HDMI 2.1-et, de nem kevés felárral. Q80 alatt meg elvileg nem nagyon ajánlottak a QLED TV-k.
Azt kell eldönteni az LG esetében, hogy bevállalod e az IPS panelt, kicsi megszokást igényel a fekete szín (főleg üres képernyőnél, kicsi felhősödés, főleg este látni).
-
Balcsix
senior tag
Próbáltam már párszor az áramtalanítást. Illetve ezen a típuson még nincs alaphelyzetbe állítás, mivel nem mai darab már.
(#100341) Csabi1984 Sajnos itt a 2-ből a 2 HDMI megadta magát (tesztelve lett)
Mivel már bőven elmúlt 10 éves a készülék, ezért úgy döntöttünk, hogy nem érné meg javíttatni.
Az utódja már szolgálatba is állt.
Azért mindenkinek köszi a segítséget!
-
kelly416
veterán
válasz
Csabi1984 #100358 üzenetére
Szerintem azokon nem véletlenül pocsék, hanem vagy direkt, mert kinézték maguknak a kifutóban lévőt és nehogy valaki megvegye, vagy lusták voltak állítani (amikor pl. a színek nagyon torzak). Illetve lehet, hogy megtört kábel vagy gyenge másolata a promo videónak okozza még ezt talán. Számomra hihetetlen, hogy egy 50 colos 4k tv-n pixeles morzsás szutyok képet lássak, hacsak nem szándékosan olyan az.
-
szelim74
csendes tag
-
BluEyes
őstag
Hali!
Ilyen tévéről kérdeznék: 65SM8500PLA [link]Az a kérdésem, hogy tv a bluetooth kapcsolaton keresztül ki tudja-e küldeni az épp nézett tvműsor hangját egy külső bt hangszóróra?
Konkrétan, a teraszon üldögélünk, a tv megy benn a nappaliban, üvegajtó becsukva a szúnyogok és a meleg miatt. Nagy a tévé, jól látjuk kintről is, de nem halljuk. Ezt kéne vezeték nélküli módon megoldani.
Mit javasoltok? (ill. a bt hangszórós ötlet működik-e, mer ha igen, akkor meg is oldottuk, és köszi szépen!
)
-
miért?
csendes tag
válasz
Csabi1984 #100360 üzenetére
Mezei tv néző vagyok. Amire keresek :tv adás, filmek, HBO go, youtube -komolyzenei rész előtérben,lehet, hogy később játék is, de egyelőre nagyon nem. Előző tv huszon év után tönkre ment. Viszont ha veszek, akkor igyekszem keresgélni.
Auchanban meg tudtam kérni az eladót, hogy ne csak sportot, hanem rendes filmbe is bele tudják nézni. akkor, az arcok életszerű visszaadásánál esett ki lényegében a többi gyártó... innentől a kérdés a 8050, illetve a 7es sorozat -
Yerix
tag
válasz
miért? #100357 üzenetére
Én az alapján választok tévét, hogy jellemzően milyen tartalmat fogok rajta fogyasztani.
Ha sokat játszol, akkor olyan tv kell aminek alacsony a késleltetése.
Ha sport műsorokat nézel, akkor hasznos a 100 Hz-es tévé.
Ha világos a helyiség, vagy nem csak szemből nézed, akkor IPS panel.
Ha sötétben tévézel többet, akkor VA panel.
Ha csak a 4K kell, akkor nem fontos a HDR.
Ha HDR filmeket fogsz nézni akkor nézzél utána, hogy amiket fogsz nézni azok milyen formátumban vannak. HDR10, HDR10 plusz, vagy Dolby Vision.Ha ezekre a kérdésekre megvan a válasz, akkor már tudod, hogy milyen tévé lesz az ami neked megfelel. Ezután már csak pénztárca kérdése.
Én a fogyasztani kívánt tartalomhoz keresek tévét. Így próbálom elkerülni a későbbi csalódást. Remélem sikerül.
A kérdésedre a válasz. Igen számít a NANOCELL, hasznos fejlesztésnek tartom.
-
miért?
csendes tag
Vagy szinte minden csak -jobb, rosszabb,- beállítás kérdése?.
-
miért?
csendes tag
Sziasztok, Tulajdonképpen milyen különbségek vannak az UN sorozat 7100, 7300, 7390, 7400 között? Mire érdemes figyelnem amikor választok? Elsősorban képet nézve? Illetve ha van valakinek tapasztalata, mennyivel jobb rosszabb az sm8050es? Múltkor egymás fölött volt egy 7100as és 8200as, nagy különbséget nem láttam. Vagy szinte minden csak beállítás kérdése?...
-
Csabi1984
addikt
Sziasztok erről ilyen TV van valakinek
?
LG 49SM8600PLA -
Csabi1984
addikt
válasz
Balcsix #100338 üzenetére
Egy jó ismerősöm járt már így szintén, hogy becsapott a villám sajnos 3 HDMI-ből 2 meghalt
se gyári visszaállítás se más nem segített. Nem emlékszem pontosan mi történt de TV szerelő javította ki a hibát valamilye alkatrész cserékkel (Panel, vagy HDMI) nem tudom miként épül fel egy TV.
Ha hardveres a hiba akkor szerelő, ha megéri... -
Balcsix
senior tag
Sziasztok!
Ma villámcsapás után (áram nem ment el) újraindult az LG 32LC41-ZA TV-m, viszont onnantól kezdve HDMI1, illetve HDMI2 inputra is azt írja, hogy nincs jel.
Mind a 2 inputra van csatlakoztatva egy set top box (egy optikás T-s készülék, illetve egy parabolás "független").Gondolom feladta a szolgálatot a tuner.
Esetleg van valami amit még tudok tenni, vagy marad a csere? -
Kiskutya
veterán
válasz
Kiskutya #100332 üzenetére
Itt vagyok most anyámnál mert neki adtam az 55uk6950 a fenti black screan YouTube videót elinditva ezt mutatja úgy hogy elméletileg nyomás mozgás hatására is rongalodhat. Na én úgy hoztam el kB 60km-t hogy a hátsó ülés oldalára támasztottam mert nem volt meg a doboza + egyedül vittem végig szorítva az 5. emeletre.
-
Kiskutya
veterán
válasz
sanpetaa #100327 üzenetére
Gondolom előben valamivel jobb mint képeken mert a kamera is felerősíti a hibákat. Én is nehéz tudtam úgy lefotózni hogy azt lássam a képen amit valoban mutat a tv. Ahogy fentebb mutattam aránylag szerencsém volt még az 55uk6950-el is. Egyébként mindegyiknél lesz valamennyi a kérdés mennyire fér bele az inger küszöbödbe.
-
snooze
veterán
a linkelt videon mit kell nézni??
-
sanpetaa
csendes tag
Sziasztok!
Kérlek segítsetek a problémám megítélésében, mert jelenleg egyszerre volna kedvem sírni, toporzékolni majd teljes erőből bezúzni a TV-t.
Már kb 2 hete, hogy megrendeltem az első LG65UM7450PLA készüléket. Ekkor még nem voltam ismert a felhősödés fogalmával, így pláne szíven ütött. Az így nézett ki:
(A fehér pont csak egy videóból van, de látható hogy a TV jobb felső sarkában már olyan szinten volt; hogy sárgállott és az oldalán erős felhősödés volt látható, valamint a jobb alsó sarokban szintén.)
Hosszas tanakodás után visszaküldtem a tv-t, és rendeltem egy újat ami most érkezett meg.. Nem volt nagy elvárásom, de ez mind alul teljesítette:
Kicsit máshogy, kicsit kevésbé sárgás, inkább fehéres de undormány felhősödés tapasztalható. (https://www.youtube.com/watch?v=AjWfY7SnMBI)
Tudom hogy ez belépő szint, hogy a felhősödés szinte alap minden készüléknél, de mit gondoltok ez a szint még belefér abba, hogy megpróbáljak együtt élni vele vagy újra visszakellene küldeni?
Az új tv-nél ráadásul erősen látszik hogy ahol a felhősödés van, ott a káva jobban elválik a képernyőtől mint a túloldalt.Előre is köszönöm ha szántok rá időt,
Üdv.,
PéterTudom talán túlzás ez, hiszen TV nézés közben, illetve a filmeknél is szinte sehol sem zavaró, de talán mégsem így kellene kinéznie egy több mint 2 kilós TV-nek.
-
Kiskutya
veterán
-
mocsarid
csendes tag
Most már csak az a kérdés, hogy ezt a távirányítót hol lehet megvenni.
LG oldalán nem, itthon nem, külföldön a UK Amazonon out of stock...
Ez komoly,h nem lehet egy 2020-as TV távirányítóhoz hozzájutni??? -
tomee987
tag
válasz
szeleskert #100296 üzenetére
Már hívott időközben a területileg illetékes LG szervíz. Jövő héten kicserélik az alaplapot a TV-ben, már megrendelték a gyártótól.
Ha azután is jelentkezik a HD csatornákon a hiba, akkor már jogosan verhetem az asztalt a szolgáltatónál, hogy az ő CI moduljukkal van gond, hisz a TV alaplapja vaci új. -
adam7778
újonc
Sziasztok,
Segítséget szeretnék kérni TV választásban. Eddig Samsung TV-m volt, de legutóbbival nagyon nem voltam megelégedve (színvilág, gyors mozgásnál akadozás). Ezért most egy LG TV-t szeretnék.
A szobában 109 cm-es TV fér el, és egy kicsit olyan érzésem van, mintha a gyártók ezt a kategóriát nem értékelnék úgy (pl. ebben a méretben alig akad 100 Hz-es TV). Ti most – a 2020-as kínálatot is figyelembe véve – mit ajánlotok ebben a méretben?
Szempontok:
HBO GO, NETFLIX, YouTube használat
PS4 használat
FilmnézésVálaszokat előre is köszönöm.
-
törölt tag
Sziasztok !
LG 70um7450pla a típus, a szerviz azt mondja ez így rendben van.
Ma vettem észre hogyha rásüt a napfény kikapcsolt állapotban is látszanak a csíkok.Ez szerintem nem normális ez hiba, mi a tökömet csináljak?
Vigyem fel az LG központba, locsoljam le egy kanna benzinnel és gyújtsam fel?Tapasztalt más is ilyen jelenséget?
-
Doller
tag
Sziasztok!
Van már valakinek az LG 2020-as Nano9xx típusból?
Vagy még lehet várni a tapasztalatokra? 🙂 -
balazs1022
őstag
válasz
szeleskert #100299 üzenetére
Ha 4k az se baj. Legtobbszor ugy is csak 720p-ben nezunk filmeket. :)
-
törölt tag
válasz
Yerix #100300 üzenetére
Köszi
Mondjuk nem egészen ebben az árkategóriában nézelődök, de jó tudni, hogy az sRGB nem okoz gondot, sőt, még a DCI-P3 is elég jól megvan az olcsóbb tévéken is azért. Laptopok irányából közelítettem a témát, és ott még nagyon elterjedt az ilyen 50-60% sRGB-t tudó kijelző, főleg üzleti gépeknél, meg olcsóbb konzumer gépeknél.
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
- Samsung Galaxy A71 128GB Kártyafüggetlen, 1 év garancia
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! VALVE INDEX virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest